Wednesday, 3 October 2012

"Trade mark"...

Assalamualaikum isteri sayaaa....
Assalamualaikum u guys u guys semua....


Dah 5 hari tak up date yea...ambil cuti la Dear. Spend more time ngan u dan blogwalking,,singgah n spend time gak kat semua blog kawan2, walaupun sebagai silent reader tapi yang pasti I jenguk pada semua blog, siasat apa cerita cerinti kawan2 ni.....N of course, 5 hari lepas juga I lebihkan masa bermanja2 ngan u ler Dear, training lagi, gurau2 lagi cm gambar kat atas tu, konon2 kita naik motor Harley Davidson jalan2,,pakai bendena lagi, tak main la pakai helmet,,sapa nak saman!! King n Queen naik motor jalan2 tepi pantai nii...kononnya laaa....Dua2 muka serious, sebab angin kuat sangat!!

Ni namanya tak de kerja kita berdua ni. Actually, sebelum kita naik motor tu, memang I selalu duduk di belakang u atas bean bag coz nak urut2 kepala u, belakang u, buat facial sikit sambil2 borak ngan u tgk tv..Waktu siang 1 jam, malam 1 jam. Tak leh lama sangat nanti u letih. Tanda2 u letih dah bila I dudukkan u, kepala u akan terlentuk2 ke belakang atau u TIDO!! sambil duduk.Kadang2 tu bila I borak, u senyappp jea, rupa rupanya u TIDO! I ni macam bercakap ngan dinding rasanya.....Semalam I tunjukkan gambar2 masa u sihat n terlebih berat sikit hehehehe I kata kat u, "Cepat Dear sembuh nanti leh kita jalan2 jauh jauh. Ni tgk gambar u dulu, cantikkk.."U dengar jea bebelan I..Hope u faham la. Pas ni n3 akan datang I akan upload gambar u ni yea Dear..Sekarang ni tak dapat coz handfon ni kadang2 datang gila dia tak boleh nak tranfer pulak,,jap lagi I g repair jap, ok sayang...U guys tunggu laaa...tenguk betapa classic nya rupa wajah isteri saya ni..Wanita yg mampu mengugat menambat hati Abil Fikri ni,eemmmm..kau ada!! hehehehehehe uuwekkkk (jelir lidah la tu)...

Oo yea, semalam dear ada 2 pertubuhan Madrasah buat majlis membaca Yassin untuk u ( Terima kasih banyak2 yea )..dan ada juga yang minta I memberi taklimat motivasi terutamanya pada pasangan suami isteri di sekitar Bangi, Kuala Lumpur, Melaka n Johor Baharu. I kata,,InsyAllah. Kalau yang dekat2 tu boleh ler tapi sekiranya jauh, buat masa sekarang ni mungkin tak dapat la nak penuhi hajat. I ni tak boleh jauh ngan u la Dear, masa di Tv Alhijrah pun cepat2 I balik coz terasa tersangat la rindunya pada u...ni kan pula kalau lagi jauh jaraknya, mau tengah2 bagi motivasi I cabut balik rumah hahahaha...Masa u sihat pun I jarang sekali jauh dari u, masa u sakit ni, lagi la I tak boleh. Sedang I menjawab soalan2 pengacara Tv Alhijrah tu pun, hati I tertanya2, U tgh buat apa sekarang, aunty I dah bagi susu belum kat u, U tercari cari I ke, U dah tido ke...macam macam I fikir.....so, cmana Dear, U rasa boleh tak I g buat ceramah motivasi tu?..Sekiranya u ok, I akan proceed la ngan offer ni but yang mana jaraknya tidak jauh....Tentang siapa yg akan jaga u bila I tak de, dont worry I akan arrange kan. Sesekali tu boleh la minta tolong org, selalu tu payah la ...Hajat orang ni I memang payah sikit nak tolak Dear, tambahan pula mereka pun banyak doakan kita...Tak pe la nanti I fikir2 kan...

Sebenarnya kita ni pun cm belangkas gak, asyik nak berkepitttt jea kan..yea la nama pun suami isteri a.k.a. King n Queen..Macam my father n mother ni..Sometimes bila mak I hilang dari pandangan my father, habis semua anak2 my father tanya mana g mak kau org ni. Semua akan cari, mana mak...rupanya mak kat jamban! hahahahaha kalam kabut org tua tu cari bini dia hahahahha...Romentik my parents ni, kadang2 saturday night my parents hilang tak cakap ngan anak2 mana dia org pergi..Bila siasat punya siasat, dia org g PD jalan2 tepi pantai sambil pegang2 tangannn....Dia org balik jea memang muak la kena usik ngan anak2 ! Begitu la kita ni suami isteri kena kekalkan keromantikkan hubungan tu..kena buat selalu. Jangan ada 1 hari pun tak romantik..Buat la apa2 pun yg u guys rasa romantik....( aduhhh!! Romantik la, ROMANTIK..bukan romen!! tu lainnn,, aduhhhh..) Sesekali tu, kalau tgh tgk tv ke atau terdengar lagu jiwang2 yg sedap tu, ajak pasangan tu slow dance. Tapi kat rumah laa, jangan pulak kat kedai mamak u all buat hal cm tu,,menggangu ketenteraman awam namanya tu..Ingattt I, satu hari tu I ada buat silap sikit kat rumah so Gee ni membebel n merajuk..tengah2 dia membebel tu I pun pasang lagu, then terus peluk pinggang dia dan ajak dia slow dance..terus hilang bebelan dia...katanya, "pandai awak nak pujuk saya yea, ni rasuah ngan slow dance yea!" I kata kat dia, "I ni kan suami awak, mesti la I faham awak cmana". Slow dance 2 lagu, terus kita masuk tidoo..ehem ehem....( Apa!! kahak la kat tekak I ni..)...

Pasangan kita ni kena cari satu cara beromantik, di mana cara tu menjadi "trade mark" kita..Trade mark yg akan jadi bualan anak2 sampai cucu kita. InsyAllah, nanti anak2 akan ikut jejak baik ni bila dia org berumahtangga pulak..Trade mark ni akan mengurangkan pergaduhan pasangan, trade mark ni juga akan senantiasa melahirkan rasa rindu dan trade mark ni juga akan mengekalkan ingatan pada pasangan masing2 pada bila2 waktu.....InsyAllah...Me n Gee pun ada trade mark kitaaa...rahsiaaa...( nak tau!? hahahaha sorry morry! hahahaha)...Lu org cari la trade mark sendiri, yang dah ada tu, kekalkan..

Eh dah pukul 12 lebih dah! dah, dah, dah..Prof. Abil a.k.a surirumah nak jemur baju2 tu, kang tak kering kang Me n Gee takde apa nak pakai nanti!! hehehehehe...Pas ni n3 akan datang I akan up load gambar2 u yea Dear....nak selesaikan jemuran ni, mandi, sembahyang, ngaji sikit then kita slow dance ok Dear...

Ok dear, ok guys.....ccc uuuu laterrr,, u aligator...calculator...escalator...



96 comments:


  1. salam buat sekeluarga,saya nak bagi sedikit maklumat untuk rawatan Fauziah. search ASTHMA TREATMENT WITH BAKING SODA + VINEGAR. Pelbagai kegunaan baking soda untuk rawatan penyakit. Mudahan ada rahmat petunjuk dariNYa.Penyakit darah tinggi,diebetis,sinus dan tonsil saya sudah baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. For ur info,,Gee dah tak de lagi semput2 Asma nampaknya..Bila check up pun doc kata nampaknya no more..

      Delete
  2. Saya baru baca dari april... sesak dada, tertekan pun ada. moge bang bil dipermudahkan segala bentuk urusan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesak dada, tertekan!!! oii jgn cm tu, baca relax2..

      Delete
    2. sesak dada, kita hanta dia ke IJN bang... hehehe... Ikhwan Suhaimi sedih tu bang... sure dia nangis baca blog abg ni...

      Delete
    3. saya pun sama..bila start bc blog nie dr N3 awl hingga skrg..rs sesak nafas, air hujan laju kat mata nie..InsyaAllah saya doakan kak Gee sembuh dan mendapat keberkatan drpNya.Amin..

      Delete
    4. Apa la nak sebak2...relax2 jea baca ler..

      Delete
  3. salam... mudah2an kak gee makin sihat walafiat.. nti bole naik moto sama2 abg abil =) kuatkan semangat abg abil! u're hero...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik pelangi nak tumpang sekali?..duk dalam bakul moto!hahahaha

      Delete
    2. aiyaaa.... hahahhaha... xmo2..kcau abg ngan akak kte ni nk beromentik kang.. ahaaa

      Delete
  4. saya baru je follow abg abil..semoga abg abil tabah dan semoga kak gee cepat2 sehat..amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Patut la cm ada bunyi org kat belakg,,rupa2nya angahMia follow abg yea....kusss semangat,,

      Delete
    2. Suka nyakat org gak si Abil ni ya...Hehehe...siannnnn angahMia Abil...tergaru garu kepala Abil kena kan dia...

      Delete
  5. romantiknya abg abil neh.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ngan Gee jea ler hehehehe ngan org lain biasanya tunjuk garang!

      Delete
  6. Erkk...PD? Dokek yo ngan umah den tu..hihihihi. Kena cari trademark yer? Err...kalau makan bersuap tu, boleh kira trademark tak?

    By the way, Kak Gee dah nampak semakin baik. Alhamdulillah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bersuap tu kena buat tiap kali dan di mana sahaja..baru trade mark namanya,,kalau tak buat org lain akan tegur...baru betul trade mark tu...

      Delete
  7. alolololo romantiknya.. jeles ai huhuhu :)

    Have a nice day abg abil :)

    singgah sini :) meh ke blog http://misszberceloteh.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ice age yang baru dah tgk?!..tak yah tgk drama la...

      Delete
  8. Semoga kasih sayang prof ustaz ( he...he..)seteguh adam dan hawa!

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum..... Alhamdulillah... Semoga berbahagia sampai bila-bila ye... mula-mula slow dance, lepas tu fast dance... Ingat, pakai sluar, jgn pakai kain pelekat, karang kain terlondeh pulak... sure Gee malu-malu tutup mata... tapi takpe, kalau Gee tutup mata, maknanya dah ada good respond dari dia...tangan dah boleh gerak-gerak... Karang sidai kain tu, slalu2 le tengok kain, karang "Prof. Abil, angkat jemuran, kain dah turun"... hehehe.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha..Gee pun kurang minat kalau saya berkain pelikat...

      Delete

  10. Good kak gee. chaiyok2.

    kirimsalam peluk cium utk kak gee. kirim salam power rangers utk abg abil.

    Lyana
    Putrajaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooooo untuk Gee peluk la, cium la..untuk abg power rangers jea!!! oii ingat abg ni baru lulus exam kat Tadika Ke!..hahahahahaha..

      Delete
    2. Lor kate man of power? iyelah utk kak gee peluk cium sbb hati ni syg sgt kat dia wlupun belum pernah bersua. di ruangan abg abil ni lah rasa dekat sgt dgn kak gee..selalu doakan dia dan cik abg dia. Insyaallah. Amin

      Lyana
      Putrajaya

      Delete
    3. Oh yea lupa lak,,kita kan Man of Power...power ranger pun power ranger la..

      Delete
  11. Hahhhhhhhh...pas ne sume owg sibuk terkcoh2 cari tredmark sendiri.jgn cari kat google sudahhhhh.. :DD
    ne ilmu ne..ilmu untuk memperkukuhkan hubungan rumah tangga.wlaupon cik blom kawen(tapi bakal kawen^^)

    *Kalau ade mase free jemput lah bace entry cik pulak http://azlyiejah.blogspot.com/2012/10/warkah-buat-isteri.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru jea terjah blog cik azlyzah...nanti dah kawen boleh ler cipta trade mark tu..

      Delete
  12. mmg beruntung le kak gee.. esok kak gee bca n3 ni mesti sengih2 kan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Maiyahh...jangan dia piuh telinga saya nanti sudah la hehehe

      Delete
  13. Assalamualaikum...Kak Pah pun lama tak update blog..bz dgn anak2 baru arini sempat baca2 org punya blog,blog sendiri pun tak update pandai comment org nya blog je...anyway nice entry..satu je..gee punya tutup kepala and shawl tu jangan main taram jer cik abang oiii...bagi yang sesuaaiii kaler sikit...nanti akak cari p carik shawl yang selimut badan kat ankara and i'll post it to you-i mean a nice one for you to cover gee whenever u have photography session...tunggguuuuu....!!!!!this monday i'll get my hubby to dhl it to you...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe saya rabun warna la kak pah, betul!..ni info yg kak pah nak kan dari komen fb.. Alamat: no 36 taman sri putih, jalan tok ungku 70100 seremban. negeri sembilan...fon no. 0162634258.
      tqq kak pah...hehehehehe

      Delete
  14. Salam Bro...teruskan usaha dan doa.Semoga Allah akan makmulkan doa Tuan..Hj Faisal

    ReplyDelete
  15. jeles aa romentik ari2..kita xley nak romentik ari2..:(

    ReplyDelete
  16. abg abil yg lomantik..untung kak gee dpt abg abil tauu..;)
    kak gee bila dh sihat jgn lupa jalan2 blog sy ye..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan kata jalan2, siap shoping2 lagi kat blog Nens nanti...

      Delete
  17. betul tue teruskan hubungan romantik walaupun dah kawen

    ReplyDelete
  18. Haha kelakau baca..tetiba rasa rindu kat suami lak..rindu kat trade mark dia..
    Abg cecepat t upload gambar kak gee yer..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau rajin, malam ni saya upload..hahaha

      Delete
  19. salam..semoga abil terus tabah menempuh ujian dari Allah.sedih dan amat terharu membaca blog ni.kami sekeluaha juga telah diuji Allah.pada januari lalu,mak telah mengalami kmalangan dan menjalani pembedahan otak.keadàan mak sama mcm kak gee.apa yang kami hadapi sama mcm abil.alhamdulilah .Allah telaj mempermudahkan segalavurusan semasa menjaga mak yang terbaring x berupaya..namun.Allah lebih sygkan mak.dia telah kembali ke pada penciptanya 3 june yang lalu.saya doakan semoga kak gee akan sembuh berkat dari kasih sayang abil.insya Allah ,abil dan kak gée akan mendapat kebahagian pemberian Allah yang x ternilai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga ibunya sentiasa di cucuri rahmatNya..aminn.

      Delete
  20. harap kami suami isteri boleh jadi macam abang & akak.. so sweet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan harap2..buat jea, kan senang kan kan..

      Delete
    2. tgh cuba jd se sweet yg boleh.. tp kitorang sweet2 brutal skit.. hahahahaha. memang jeles tau dgn abg & akak ni..

      Delete
  21. Terasa nk kahwin plak pas baca blog abg abil nie..huhuhuhu.. Kak gee cepat sembuh ea...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa tunggu lagi,,cukup bulan boleh kawin ler..hehehehe

      Delete
    2. Hahaha..cmne nk kahwin calon nya pn x ade lg...hehehe.. **cm x caye abg abil balas comment sy.. :) kim peluk cium sy kt kak gee ea..

      Delete
    3. cari calon cepat2..kenduri nanti jgn lupa jemput tau...

      Delete
    4. Harus jemput... Nnt eira sedia kn tmpt special nya utk kak gee n abg abil :)

      Delete
  22. saya br ja kat cni... x tahu cmna sy bley sampai kt cni tp pertama kali sy baca...sy mengalirkan air mata...terharu sgt dgn pengorbanan yg dilakukan oleh saudara abil.. teruskan berusaha dan berdoa jgn berhenti berharap.. saya turut mendoakan agar kesihtn kak gee kembli sperti sediakala.. moga satu hr nnti kak gee akan dpt membaca segalanya yg tertulis di cni dan menegrti pengrbanan seorg suami... semoga jannah tempat kamu berdua..Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas sokongan dan doa buat kami yea...

      Delete
  23. abil..kirim salam dan peluk untuk Gee yaa...sa di sini akan mendoakan yg terbaik utk kamu berdua...setiap kali baca blog ni...mesti mengalir airmata..bukan kerana apa.. tp sangat bersyukur kerana ada manusia mcam abil dan Gee sangat bertuah..you're truly blessed..saya akan doakan Gee cepat sembuh...tiada yg mustahil di mata tuhan..love will conquer everthing...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru jea kirimkan ur salam n hug kat Gee tadi...tqq

      Delete
  24. pewwiiittt.. romantiknya abg abil... pewiit pewwitt :)

    ReplyDelete
  25. salam saudara abil...tiada ape nak dikomen..didoakan semoga sesuatu yg ajaib pasti tiba..insyallah..

    ReplyDelete
  26. wahhh suka lagik.... semoga kak Gee kita cepat2 sembuh tak sabar nak tengok reaksi dia... dan semoga abg abil (ewah2) diberi ketabahan dan kekuatan... mana pulak tak der smua tu... sungguh terharu la... kalo2 blog saya termasuk dalam senarai... sekali jadi silent reader... hee3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga Allah beri yang baik2....kan yangbaik.

      Delete
  27. Memacam gaya dah ha...takpe2, yg penting gee hepi ^____^

    ReplyDelete
  28. soo swweeet .. sweet sangat . untng k.gee ade suami macam nie .. sye pon doakan k.gee cepat sembuh .. alhamdulillah . da nampak perubahan k.gee ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..tapi malam ni Gee tak nak tido pulak..aduhhh

      Delete
  29. Salam Abil,

    Baca Suratkahabar Sinar hr ini. ,O Pakar motivasi rupanya blhlah akk dan abg dptkan Khidmat Motivasi dr Abil nanti,,

    kdg2 kami down juga bila berhadapan pelbagai ujian yg dtg bertimpa-timpa..Dgn keadaan ketiga-tiga anak Istimewa kami yg x mengerti apa2 ni..Percuma blh!!..Gee nampak semakin sihat,,,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe kita ni bagaikan keluarga kak walaupun belum berjumpa lagi...InsyAllah ada rezeki pasti saya akan ke rumah akak...

      Delete
  30. nampak kak gee dah semakin sehat..... :)

    ReplyDelete
  31. aunty gee cantik! semoga cepat sembuh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik yea, cuba tgk n3 baru pulak...

      Delete
    2. pun cantik jugak! hehe :)

      Delete
  32. Alhamdulillah
    Seronok baca entry abil. Semoga kalian sentiasa dilindugi Allah swt. Salam sayang buat gee!.

    ReplyDelete
  33. huhu da mcm rapers lak tgk..anyway smoga korg berbahagia dunia n akhirat..Amin

    ReplyDelete
  34. ha3,, tergelak baca nukilan abil, maner tau suatu hati jadi novelis terkenal selain pakar motivasi..

    bab romantik ni, amponnnnnnnn hubby akak bukan g2 orgnya, xdernya nak pegang2 tangan, huhuhu

    tk sudi follow laman akak yg tak seberapa, baru 'perasan' hari ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah, hujung tahun atau awal tahun depan siap la novel ni...hehehehe..

      Semalam baru perasan gak tertinggal blog akak ler..terus kesana dah semalam....

      Delete
  35. you are really a great husband.Gee is lucky to have you.May ALLAH bless both of you

    ReplyDelete
  36. Salam, Baru berkesempatan dan terjumpa dgn blog saudara. moga diberi kekuatan dan semangat seperti saudara dalam mengharungi hidup yang penuh pancaroba ini.....
    dalam semua entry yang saya baca disini, masalah kerap timbul ketika kak gee nak digosok gigi kan? kenapa tak cuba dgn beris gigi automatik yang pakai bateri. moga dipermudahkan urusan harian dan cepat sembuh penyakit isteri tercinta.
    P/S; try gantung foto sebelum sakit di sekeliling bilik untuk generate dan trigger kembali ingatan wife.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Shahrul..ye tak ye jugak kan, esok saya g beli berus gigi tu...Tqq bro...berkaitan gambar tu, selalu tunjukkan depan Gee saja coz buat sementara ni Gee memang tak nampak sebab saraf penglihatannya pun rosah dah...

      Delete
    2. Salam,
      Saudara Abil, takpa terlintas kat fikiran. apa salahnya berkongsi idea..
      http://terapikhas.blogspot.com/2012/04/terapi-multisensori-g54.html
      disini saya sertakan antara blog yg bagus untuk saudara merangsang minda kak gee. moga beroleh manfaat. seronok dapat membantu.

      Delete
  37. dulu berat gee berapa?berapa umur gee?saya harap gee sembuh dan bermanjaan dgn suami tercinta.

    ReplyDelete
  38. LOL! Marya baca kat sini... Apa trademark kami ek...?? errrmmmm... Hah!! Rahsia :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai, dia pun berahsia gak trademark nya...

      Delete
  39. seronok baca entry ni.. ;)
    moga bertambah-tambah kemesraan itu.. ;)

    ReplyDelete
  40. sweet sangat moga mak ayh ayu pn mcm tu..nk sgt dorang bahagia..dgaan en abil lg besar kan..kta xdpt lri dr masalah..cma kekuatan diri saja dpt kuat kn kita

    ReplyDelete

Followers