Sunday, 21 October 2012

Gee / Wchair Pt.2

Salam to my wife nii....my bff..
Salam pada all readers....yang silent ataupun yang membebelll jea....hahahahaha..
Salam juga pada pasukan Kelantan.....very good game dari kedua2 pasukan...


Today I nak share ur gambar Dear waktu jalan2 kat Taman ni semalam....u nampak teruja and nampak u dapat merasakan udara luar...Anyhow, lei how ma.,I tak dapat nak biarkan u terlalu lama di luar coz I kena jaga juga pendedahan u dengan udara di luar ni,,jika I perhatikan udara luar agak baik n tak tercemar, kita boleh jalan2 kalau tidak kita lepak2 duduk tgk tv jea..


 Cuaca pun bagus, udara pun elok, jiran2 pun belum nak keluar rumah lagi so ptg semalam masa  yang terbaik untuk bawa u jalan2 taman ni. Hanya kaki tu kena I perhatikan, kalau tak nanti terkena jalan pulak..

 Aksi "willy", hahahahaha terperanjat u! Yang ni dah dua kali pusing taman dah..Wheel chair ni tak de break, kalau I "TERlepas" hehehehe,,pandai pandai la u handle sendiri yea Dear!!
Agaknya u dah mula rasa letih, kepala tu dah mula terlentuk lentuk ke belakang. I tanya," Syg dah letih yea,? yea la, yea la jom kita masuk la, rehat rehat dulu..jom masuk rumah dah."

So I bawa u masuk rumah dan kita berdua pun dok depan tv rehat2 sambil layan tgk tv pulak...Ni berdua duaan n dah letih dah...

 
Patutnya gambar ni kat atas, I tengah betulkan kedudukan kaki u tadi..Nak adjust gambar ni kat atas tak boleh pulak, gambar ni ke bawah semula bila I letakkan ke atas...emmm lantak la, asalkan bergambar...

Seronok rasanya Gee dapat keluar menghirup udara di luar kawasan rumah..Tapi ptg ni tak dapat nak keluar coz hujan lebat..dok dalam rumah jea cm biasa...Malam ni pun nampaknya u akan tido awal, baik I pujuk2 u dulu sebelum u lelap..Jadi, tu la dia lapuran untuk hari ini berkaitan jadual u and ur whell chair..Sehingga kita berjumpa lagi di siaran dan waktu yang sama, saya Prof. Abil Fikri Ahmad mengucapkan terima kasih meluangkan masa anda di blog ini,,Sehingga kita berjumpa lagi................Selamat Malam........( Ok, cut!! ).

109 comments:

  1. semoga isterinya akn sembuh seperti sedia kala.

    amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amiin :) suka me dtg sini baca mcm2 citer psl apa yg abil lakukan utk gee :) me doakan yg baik2 utk kalian berdua...amiin sekali lg

      Delete
    2. Mama Zharfan ni dari hari tu dok menyelittt jea kerja dia! suka selit2 yea..? hahahaha

      Delete
  2. saya yang baca ni pun teruja! best lah kak gee,pusing taman jenguk jenguk jiran masak apa.hehehe.

    eh lupa! assalamualaikum kak gee n encik abil =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..cm ketua kampung la, jalan2 sambil tengok2 keadaan sekeliling..hahahaha

      Delete
  3. So sweet... Sukenye tgk perubahan kak gie.. Alhamdulillah.. Tp hati2 bang jgn sampai terlps trn bkt kt smpg umah abg tu plak hahaha.. Busan plak huhuhu tu yg x jd nk silent reader tu ngeeeee... K my bro take a gud rest utk abg dn kak gie.. Moga2 dgn dongak ke langit kak gie akn kembali sembuh... Aminnn
    Pstttt tiba2 teringin nasi daun pisang la hahhaaha ~ekin@mamaishadif~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terasa nasi daun pisang!! datang ler seremban..

      Delete
    2. Now kt upm kalu kesempatan ekin singgah errk... Kalu x next time erk.. Aish pn ade tanye aunty gie... Huhuhuhu...

      Delete
  4. wah..dah pergi bersiar2 dah rupanya.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru nak jawab komen bro di n3 sebelum, bro dah dapat jawapannya di n3 ni...tq bro masih bersama blog ni...tq tq tq..

      Delete
  5. Assalam my dear bro n sis.. Semoga Allah mmprcepatkan proses pnyembuhan kak gee.. Saya nk dia smbuh sprti dulu dan lihat gmbar2 ini smua... Disaat itu msti kak gee rasa xde org yg lbih bertuah dari dia dbumi ini, dan sememangnya itulah kenyataan. Semoga abg abil diberi kekuatan dan kesihatan yg baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm meera..sekiranya ada rezeki, Gee akan tgk gambar ni di sini..sekiranya tidak, InsyAllah, di SANA nanti saya akan tunjukkan pada Gee jugak...InsyAllah..

      Delete
  6. Tukang bebel sudah mai..

    Sejuk mata akak tengok gambar2 tu, bertuah Gee punyai suami TERBAIK punya (xmo puji lebih2..) chaiyokkk Abil...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh no!! tukang bebel dah bagi komen!! hahahahaha

      Delete
  7. Mmg sronok le Gee tu dpt merempit kt luar rumah ^_______^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh lalinkkk...sehat dah?..today monday, apa cita blood test?

      Delete
  8. merempit da ye?..heheh...
    sian kak gee terkejut abg abil wt aksi tuh..huhu

    ReplyDelete
  9. semoga kak gee sihat seperti sedia kala,mesti dia terharu dan rasakan dialah isteri yg paling bertuah dalam dunia ni bersuamikan en abil :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan saya pun rasa sangat2 bertuah memperisterikan Gee..buah hati, pengarang jantung....

      Delete
  10. Salam, Abil.
    Wah, seronoknya Gee tu dibawa berjalan. Tahu tak, my MIL selalu diperaksikan rempit oleh cucu2nya kalau bawa berjalan macam ni. memang dua kali lima ngan you lahhh.. haha

    ReplyDelete
  11. mesti gee hepi jalan2 kat luar tu.

    ReplyDelete
  12. waa.. 2 entry da pasal wheel chair.. teruje la tu.. hihi.. saye pon happy tgk abang abil n kak gee macam ni.. semoge segale urusan dipermudahkan.. satusatu Allah tambah kebajikan pade hambaNYA kan.. semoge makin bertambah dan bertambah.. dan cepat sembuh kak gee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami berdua ni memang teruja sangat bila dapat berjalan2 berdua duaan dah sekarang ni, syokkk...

      Delete
  13. Assalamualaikum, dh lama BE x komen dlm blog a.abil..jgn marah ye..hehe.. BE slalu bukak bila ada update baru tentang k.gee cuma BE x berkesempatan nk komen.. Seronok bila BE tgk k.gee ada wheelchair.. leh lah tgk nature di luar rumah.. tgk sunset sama2 kan..kan..? skg tgh musim hujan, mudah kene semput mcm BE skg ni..huhu. Take care and hope to hear from k.gee and a.abil again..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm BE, sama la kita, selalu ke blog2 lain hanya tak tinggalkan komen jea...

      InsyAllah, nampaknya semput Gee dah tak de lagi...

      Delete
  14. semoga kak gee cepat sembuh..amboi sweetnye berdua2an

    ReplyDelete
  15. so sweettttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt!
    eiiiii...siap willy lagi.nakal..hihihihihiih

    ReplyDelete
  16. Bila tgk gambar tu tersentuh hati saya,moga Allah aje yang membalas pengorbanan sang suami ini....so sweet,,pasal artikel tu ambik saje..saya tidak kisah, Kebanyakkan artikel adalah melalui pembacaan ..sekarang tgh baca kisah imam Syafie..kalu ader cerita menarik pasal Imam Syafie , insaallah saya akan kongsikan...sama2..sebab saya pun manusia biasa yg serba kekurangan.

    dari sahabat blog mselim3.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang2 tu ada info yg saya tak de/ kurang so senang la kalau dapatkan dari blog tuan...tq yea.

      Delete
    2. Cik pon selalu copy artikel dari blog mselim3..hahhaaa(menyampuk sat :D)

      Delete
    3. Ai! kat sini pun ada gak yg menyelit! hehehehe

      Delete
  17. salam, bestnyer dapat bawak kak jee jalan2. dah bertambah variasi aktiviti boleh buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang besttt..Gee pun senyapp jea bila dapat jalan2 kat taman ni..

      Delete
  18. assalamualaikum tuan rumah...da lame x terjah sini gara2 kemasalahan broadband yang terllau tinggi speed nye.... alhamdulillah kak gee da sihat da kan sentiasa trus sihat...amin ya rab...wahhh dpt wheelchair sudaaa seronok muka k.gee dpt jalan2 dpt hirup udra segar....nanti lg sihat lg jauh jalan nyeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm...miss angrybird!..kalau hari ujan Gee tak dapat ler nak jalan2...

      Delete
  19. seronoknyer tgk k gee jln2 hidup udara kt luar,msti dia lg rasa seronok dpt tgk pemandangan kt luar...

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah,,step by step..dan teruskan melangkah..tiada usaha yang sia-sia..good job for Agb Abil n Kak Gee..till jannah..both of u loving 4ever..aminn..

    ReplyDelete
  21. Semoga kak gee cpt smbuh ye abg abil..

    ReplyDelete
  22. Rajin die bwk jenjalan. Bagus2...gee pun sure rase lain sebab lama dah tak jalan ke luar. Take care !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wheel chair dah ada, kena la jalan2 nampaknyaaa...

      Delete
  23. seronok bila jalan2 ambik udara segar..mesti Gee pun hepi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalkan bawa jalan2, Gee diam jea,,suka la tu..

      Delete
  24. waa semakin sht la kak gee pasni.. jgn abg abil mkin kurus plak da la ye...hihi... moga jannah buat kamu berdua..Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kurus tu tak ler, but badan mula rasa letih jea ni...

      Delete
  25. pic last tu kalu nk adjust ke atas xley, delete je dulu..then cursor (cakap sendiri.."betul x spelling aku ne..aahh..lantak la asal faham..hahhaha"..)letak kat tempat yg nak taruk pic tu..aiyaaaaa...malas ini olangggg!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. uweekkk!! tak tanya punnn....hahahaha

      Delete
  26. Alamak..byk dah miss story ni. Happy bila tengok Gee dh boleh kluar jenjalan. Jap agi CiM selongkar diari Gee yg Abil update hari2 eh.

    Sory, lama tk singgah sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaupun lama tak singgah, tapi masih berada gak di blog ni, for that Both of us thank you...

      Delete
  27. Prof Ustaz ( he..he..).... Saya amat respect dengan u.... sebab sanggup buat semua ni utk isteri...sangat2 terharu.... Kalau tak keberatan OKje nak tau macamana u handle semua ni. Yelah....bagaimana menjalani kehidupan sebagai seorang lelaki normal .... Kita pun taukan naluri seorang lelaki macamana...dan bersabar menjaga org sakit.... Memang amat respect deng U prof ustaz!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe tang jadual sekatg ni sebagai lelaki normal nanti saya update di n3 akan datang yea..hahahaha..

      Delete
  28. semoga isteri cepat sihat..kuat nya mental prof..kagum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mental kena buat2 kuat ler, tak nanti leh jadi benggong!! hahahaha

      Delete
  29. mmg perlu en Abil.. bwa jln2 slalu.. wktu pg sesuai le.. msa sy terlntar dlu meronta-ronta hti nk kluar huhu.. mna le kita tau apa yg kak gee rsa tu kan.. mungkin dia gembira sgt2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya buat mana yg termampu dan terbaik untuk Gee..mana la tau ni yg akan membahagiakan Gee buat masa ni....Tapi kan Kak Maiyah, 2,3 hari ni saya betul2 rasa letih ler...

      Delete
  30. As salam wbt.

    Hola Abil! Hola Gee! Hola org somban! hehehe...

    Abil, carilah apa2 makanan tambahan utk bagi energi sb Abil kena jaga diri sendri dulu sblm boleh jaga Gee... Kesian kat Gee nnt... Amik multivitamin ke sbg contoh... mmg penat... Macam Marya jaga anak kecik pun jd mudah penat... kawasan umah abil ni mcm sgt2 familiar...yelah orang seremban kan :)

    Ttg rugs tu Marya dah email :)

    Thank you :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hola,Hole, Leihowma Marya...Di mana saja Abil tinggal, di situ la akan jadi sangat2 familiar!! hahahahahahaha

      Marya dah baca dah email tu, nanti saya reply yea...memang berminat la...sshhhh..

      Delete
  31. Salam Abg Abil n Kak Gee..

    Almost everyday kita bukak blog ni..Kita tumpang gembira tengok hari2 korang yg menceriakan....kita doakan yg terbaik utk Kak Gee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh..gumbira rasa di hati abg abil reply komen..hihi..saya betul2 adore dgn semangat abg menjaga isteri tersyg..saya pernah rasa menjaga auntie yg bed-ridden selama 9 bulan. Memang ada hari2 yg betul2 menduga kesabaran..tapi bila mengenangkan tanggungjawab..semua tolak tepi...rahsia Allah siapa pun tak tau kan?..okay..kita nak balik rumah..my kids waiting for me sbb besok mummy cuti...yippieeee..selamat hari raya aidil adha to you and kak gee.. :)

      Delete
    2. Ai, jawab komen pun suka..! hahahaha kena jawab ler, u guys penat beri komen so tanda menghargainya, saya jawab ler..hanya kadang2 tu lewat sikit..

      Delete

  32. salam abil , i'm a doctor n been following yr blog 4 quite a while. Just wanna gv my brotherly advice. IMHO its best you get a 2nd wife. Someone who understands n can take care of gee together with you. Bkn aper bro , i really hope u know its impossible gee will get back to what she was b4 this. Saraf otak ni unik. Once damaged its damaged forever.Its an impoosible thing for gee to be back on her feet apetah lg kembali seperti dulu2.

    its best you move on n let someone into yr life at same time choose a person who can accept gee. Lebih seronok nnti yr life ade org di sisi nk kongsi hidop n bg you anak2. If only gee could talk to you tentu gee nk you marry another one bkn? gee wouldnt want you to miss out having yr own kids.

    hope you consider this too. Ramai jer pompuan yg baik2 n will love n take care of gee together with you. Wasallam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm doctor, actually keadaan Gee pun saya sangat aware akan keperatusan sembuhnya dari sejarah n pandangan kemanusiaan kita dan I agree with ur opinion berkaitan brain damage Gee ni, really do.

      Berkaitan kawin lagi....I hanya akan tersenyum jea la.Kita tgk apa Allah berikan nanti..

      Delete
  33. abilll.......(nak kata tapi tak terkata....)

    ReplyDelete
  34. Assalmmialaikum..Abil..IHMO tu ape eh?(curious). Selamat berpuasa sunat Arafah. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tolong jawablah......in My Humble Opinion

      Delete
    2. Nany...IHMO tu..?..saya pun tak tau!! hahahaha..

      Makcikkantin; ooo tuu maksudnyaa...mana la saya tau makcik ooiii......hehehehe

      Delete
  35. Assalamualaikum to Abil and yr lovely Kak Gee...

    Not much to say... hmmm.. awak sgt tabah dan terus tabah. Banyakkan zikir sebanyak nafas nadi yg berdenyut..insyaallah. Keajaiban Allah swt akan berlaku...

    ReplyDelete
  36. Bagus juga abg abil bawa akak gee hirup udara segar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hirup udara luar tu tak leh lama gak coz takut kena jangkitan...

      Delete
  37. Alhamdulillah....pastinya gee gembira melihat langit yg terbentang luas.
    Moga kebahagiaan sentiasa disisi anda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalkan dapat kuar sekarang, suka jea Gee...

      Delete
  38. Assalamualikum bro abil...

    Terharu aku tgok ko bro...
    Seorang suami yang tabah....
    keep it up...

    ReplyDelete
  39. Salam....satu pengorbanan yg sgt besar en.abil..semoga tabah dan jgn putus asa..semoga isteri yg tercinta kembali pulih insyaallah....aminnnn

    ReplyDelete
  40. Salam....satu pengorbanan yg sgt besar en.abil..semoga tabah dan jgn putus asa..semoga isteri yg tercinta kembali pulih insyaallah....aminnnn

    ReplyDelete
  41. Tahniah..sekali lg kuar kt TV ari ni. saya tak boleh tgk Saudara Abil bercakap sbb saya ni jenis sensitif, sebak jer dada, tak sedar airmata bertakung dikelopak mata. Moga2 Gee akan cpt sembuh & Allah SWT mengurniakan RahmatNYA keatas saudara berdua. Kesetiaan anda menjadi pengajaran pada semua diluar sana.

    ReplyDelete
  42. Kak Gee...lepas ni ajak Abg Abil menari plak yee...macam Yusuf Wilcha....hehehe...http://www.youtube.com/watch?v=Fbwg5-X05oE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan kata cm usuf wilca tu, cm MC Hammer pun pernah dah...

      Delete
  43. Kak Gee, gembira sangat tengok Kak Gee semakin kuat dan sihat.Makin cantik lagi tu.

    ReplyDelete
  44. Selamat hari raya utk saudara Abil dan semoga isteri tercinta cepat sembuh. Aminnnnnn.

    ReplyDelete
  45. Assalam en abil..sbnrnya sya dh lame silent reader kat blog ni.kuat betul hati jiwa emosi en ye? sya btul2 kagum.ape? segan nk berencik2? ok2..pggil bro la ye..sng skit.ahaha..sya dan isteri doakan semoga gee sihat mcm dulu (dengan izinNya..insyaAllah)..org yg diuji..adalah org yg dekat dgn Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..moga Allah beri kelulusan pada kami..aminn.

      Delete
  46. bijak anda mengimbangi emosi dengan berjenaka bersama isteri. kekuatan mental yang akan meringan kesukaran. semuga segala usaha dan pengorbanan anda diberkati dan mendapat ganjaran yang tak ternilai disisiNYA.

    ReplyDelete
  47. beznya k.gee jln2..hirup udara sgar..dpt byk oksigen kn.mga dpt mmbantu k.gee smbuh

    ReplyDelete
  48. Hеllo thегe! I simрlу ωοuld
    likе to offег уou а big thumbѕ up foг
    your greаt infoгmatіοn уοu
    haѵе got herе on thiѕ poѕt.

    I'll be coming back to your blog for more soon.

    Here is my web-site ... best home deep fat fryer

    ReplyDelete
  49. wonderful issues аltogether, you sіmply gаіned а logo neω гeaԁеr.
    What may you suggeѕt about уour ρut up thаt yоu
    just mаde ѕome days ago? Any certain?

    My ωeb-site - ice cream makers reviews

    ReplyDelete
  50. Wonderful blog! I found it while browsіng on Yahoо News.
    Do you haѵe any suggestions οn how tо get lіsted іn Yahοо Newѕ?
    I've been trying for a while but I never seem to get there! Many thanks

    Feel free to visit my web page deep fryers for sale

    ReplyDelete
  51. Greetings! Very helpful adѵіce in this ρartіcular post!
    It is the lіttle chаngeѕ that produсe
    the biggest changes. Many thаnks fοr ѕharing!


    My ρage ... breville bread maker recipes

    ReplyDelete
  52. Todaу, whіle I wаѕ at work, my сousin ѕtolе my apple ipаd and testeԁ to sеe if it
    сan survіve a forty foot drop, just so ѕhe can be a уoutube sensаtіοn.
    Μy iPaԁ is now dеstroуed and she
    haѕ 83 νiews. I knoω this is complеtely off toρic but
    I had to ѕharе it with sоmeone!

    mу web-site: cheapest bread makers

    ReplyDelete
  53. Aw, this waѕ a νегу nice pοѕt.

    Fіnding the time and actual effoгt tο producе a ѕupeгb аrticlе… but what can I
    ѕay… I put things οff а wholе lot anԁ don't manage to get nearly anything done.

    Here is my web blog :: turkey deep fryer

    ReplyDelete
  54. Apprеciаte thіs post. Wіll tгу it out.


    Here is my sіte - halogen oven youtube

    ReplyDelete
  55. Veгy nice post. Ι juѕt stumbled upon youг
    weblοg and wished tо sаy that I've really enjoyed surfing around your blog posts. In any case I'll be subѕcribing to your rss fеeԁ and І hope you write again soon!


    My homepаgе: Panasonic bread maker spares

    ReplyDelete
  56. І do conѕіder all the іԁеas уou've presented in your post. They're veгу convincing
    аnd will сertainlу ωoгk. Still, the рosts aгe too brief foг newbies.
    Сould you pleasе prolong them a lіttle from next tіme?

    Thanks foг the pοst.

    Feel fгеe to ѕurf to my web-site ...

    soft serve ice cream maker

    ReplyDelete
  57. fantastic post, veгу informаtive.
    I ωοndeг why the opрosite
    speciаliѕts of this sectοr don't understand this. You should proceed your writing. I am confident, you'νe a huge геaders' base already!

    my blog post restaurant offers

    ReplyDelete

Followers