Friday, 5 October 2012

My Dearest Wife...muaahh!

Salamm Fauziah bt Muhamad...
Salamm u guys... 


Malam ni u nampak kurang selesa sikit, dari siang tadi langsung tak mau tido asyik nak berdukung saja...Cm ni gayanya tak berapa elok Dear, kalau tak cukup tido nanti u akan demam, bila demam kahak mula ada balik....Memang lambat nak sembuh nanti. Baru tadi kena marah ngan I. Terus diam jea u. I kata " Cukup, cukup, kena tido dah sekarang ni!! Nanti demam kena makan banyak ubat, lama2 buah pinggang pulak yg rosak!( lalink jgn terasa aa ) dah, dah, tido!" Terkebil2 u bila dengar suara marah I tadi...Tu pun u tengah tido tido ayam, I tak nak layan u malam ni, kang lagi di layan sampai esok la u tak kan tido...

Di hati I memang terasa bersalah bila I tak memujuk u sebelum tido, tapi ada masanya I terpaksa buat cm tu. I yang menjaga u selama ni so I tau ler apa yang patut di buat dan apa yg tidak sepatutnya mengikut keadaan n masa. Sekiranya u terasa hati pada I malam ni, Dear, I am so so sorry..Apa yg I buat hanya untuk kebaikkan u sahaja..U tido la dulu yea syg,, let me up date and upload gambar2 u sewaktu u sihat,, untuk tatapan u juga nanti kan, InsyAllah.......Guys, ni la dia penghibur hati dan pengarang jantung saya............

 Ni waktu awal2 kawin dulu, kita g jalan2 kat Melaka....Taman Rama Rama tuu, berjiwang jiwangan, berdua duaan, beromen.......tik bersama..hehehehe
 Konon cm Model la, bergambar lepas melawat dari pusat sains negara...masa ni berat Gee dalam 75kg...tu yg abg suka tu!! hehehehehe
I suka tgk u bertudung cm ni, Gipsi style,, look classic and sexxyy!!

 Tu diaa!! T-Rex kesayangan Gee.....hahahahahaha..Sekarang baru u guys faham kan kenapa I selalu jadi T-Rex for my wife ni.....T-Rex tu Gee buat bela macam kucing jea kat rumah dulu!! hahahahahaha...Semenjak Gee sakit, T-Rex tu pun dah lari masuk hutan mana I tak tau so I la kena ganti jadi T-Rex untuk my Dear ni.....seronok jadi T-Rex ni hari2 boleh geget punggung Gee!!!...

Sebenarnya Dear, lama sungguh I tak tgk gambar2 kita ni semenjak u sakit sebab hati I akan terasa sangat2 hiba dan I terasa sangat2 bersalah kerana tak dapat menjaga u sebaik baiknya, sehingga u terlantar begini...Maafkan I Dear, maafkan I.....Dear, selagi u bernama Fauziah bt Muhamad dan selagi u masih isteri I,,Suami u ini akan selalu menyayangi dan mencintai u sepenuh hati..InsyAllah, InsyAllah, samada di dunia ini atau di sana nanti, I benar benar nak spend THE REST OF THE TIME with u, my dearest wife.............

150 comments:

  1. teruskan bersabar dan bersabar dan bersabar dan bersabar ye abg abil...:)

    hidup ni sementara je, so kak gee sakit pun sementara je...

    syukuri keadaan skng...lihat mereka yg lbh teruk berbanding kta...sesungguhny abg abil perasan x yg kak gee skng da jd isteri yg lbh solehah? nk tau npe, dia sikit pn x membuatkn abg abil mendapat dosa kering dlm keadaan dia skng malah pahala abg abil pula yg semakin bertambah inSyaAllah...hehehe

    ReplyDelete
  2. yeay sy org 1st yg komen!!!....haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tepuk tangannn...clap clap clap..Tu la hadiah untuk tempat yg pertama..hehehehe

      Delete
  3. bersabar dan banyak tabahkan diri dgn ujian Allah ini. uncle abil mampu mengharunginya.

    ReplyDelete
  4. sabarlah saudaraku abil fikri. sabar itu pahitnya sementara, manisnya tak berpenghujung...salam.

    ReplyDelete
  5. Sabar dan tabah yer abil.saya tau cakap memng senang. Tapi, sebagai saudara seagama, sy akan lakukan apa yang mampu. Mendoakan kk gee supaya kembali sihat seperti dahulu kala. Sesunggunya, Allah swt akan mengirimkan malaikat jibril kepada makhluk nya untuk diberi ujian kerana ketika itu Allah swt rindu kan hambanya. Bertuah abil, diberi ujian..semoga terus berdoa dn berdoa...

    ReplyDelete
  6. sabar ye bro... jangan mengalah. InsyaAllah akan ada berita gembira satu hari nanti.. sama2 kita berdoa kepadaNya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq bro...dah botak tu, kacak lagi tak?

      Delete
  7. teruskan bersabar, mg ader sinar suatu hari nnt

    ReplyDelete
  8. cantik sangat kak gee... tu yg abg abil sayang bangatttttttt :D

    ReplyDelete
  9. bertuahnya kak gee...abg abil...semoga dirimu tabah sentiasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg una ni dok syhhhh tu kenapa, ada rahsia nak cakap yea...hahahaha

      Delete
  10. berat kak gee 75 kg time sihat? sama la kita ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa cik Awin oii jaga berat badan tu sikit..

      Delete
  11. sebaknya.....

    aduhai..sedih..

    semoga kak gee sembuh la hendaknya...
    Amin

    ReplyDelete
  12. abg abil.......lepas darling nana baca blog abg bertambah2 penyayang dia dkt nana.....hehehe.....rupanyer hati lelaki senang utk di kasih tanpa bila diremuk skali selamanyer dia kecewa...hehehehe abg abil kuat semangat yerk....mesti k.gee tersenyum bila abg abil suka jadi t-rex utk dia...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan bagus cm tu, tambah2 sayang, awak pun kena la tambah2 gak ngan suami tu...

      Delete
  13. pipi kak gee sama tembam ngn pipi saya..hhihihi..sweeet sgt gmbr yg 1st tu..compare ngn fizikal k.gee skg memang jauh beza, tp kasih syg abg terhadap k.gee tiada beza bahkan bertambah2 lg btl tak?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setiap hari tak pernah pun rasa kurang sayangnya pada Gee...

      Delete
  14. aduyai... pagi2 jumaat yang hening nih, terasa sayu pulak... sebak ;)
    semoga yang terbaik untuk semua

    ReplyDelete
  15. ermmm..dtg melaka x bgtaw ekk..maklumla, hanimun la katakn...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A.E.I.O.U lagii..nanti kita ke Melaka, kita beritau ok..belanja ikan bakar tau..

      Delete
    2. kita x sempat nak ziarah kak gee smlm laa..gerak dr CH da tghr, sampai sbn da maghrib..xsesuai la rasa..nanti ekk, lps bdk2 peksa akhir tahun..InsyaAllah..
      utk lawatan ke Melaka, cakap je bila, setakat belanja ikan bakau tu no hal laa..jgn mintak kedai ikan bakau tu sudahhh!! hehehhe

      Delete
    3. Dah agak dah...minta belanja ikan bakar jea langsung tak jadi singgah!!....hehehehehehe

      Delete
    4. alaaaa..bkn mcm tu la abg..nama n address abg da siap2 add kat dlm hp..bila2 jer ley sampai..tp ne kan trip opis, terbatas sikit..InsyaAllah..pasti sampai..kang jgn muak lak!! hehehhe

      Delete
  16. sabar yea bang abil..tp muka sya skg pun dh tembam mcm muka kak gee dlu..hehehe

    ReplyDelete
  17. Semoga dilipat gandakan kasih sayang antara kamu berdua.. InsaAllah.. :-)

    ReplyDelete
  18. kak gee cantik gebus je..suker tgk..skang lg comel, cahaya nur ade diwajah..;)

    abg abil hensem la jgak..hoho

    ReplyDelete
  19. Sebak bila tgk gambar2 gee...moga Allah lipat gandakan kesabaran dan ketabahan abil setiap saat..sama2 mndoakan kesembuhan gee InsyaAllah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih,,n doakan kebaikkan untuk Gee yea..

      Delete
  20. usaha+doa+tawakal+ikhlas+sabar+redha=jannah Allah menanti di sana..untuk kalian berdua..amin..barakallah..

    ReplyDelete
  21. Kenangan terindah... Cantek gebu sungguh Gee. Mmg patut le lalink gerammmm je smp boleh berubah jadi T-Rex. hehe. Insyaallah, berkat kesabaran & kesungguhan lalink jaga Gee..esok lusa makin sihat le dia nnt tu. Ai sentiasa mendoakan yg terbaik utk kowang berdua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenangan tu yg membuatkan menitis airmata...

      Delete
  22. sweet kak gee kann abg abil..mcm kacukan punn ader gak...so romantik u berdua..kekal kan trade mark tu abg abil..i loike :)..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti kalau abg ingat, abg akan ceritakan trade mark kita berdua...InsyAllah..

      Delete
  23. Kak Gee dulu dan Kak Gee sekarang, 2-2 klasik dan 2-2 jelita dalam kelas yang tersendiri. Bertuah sungguh suami yang dapat isteri cantik dan menghargainya.

    Tapi, encik motivator...

    It has been almost 1 and half years.. Stop blaming yourself. It's not your fault. Percaya kepada qada' dan qadar kan? Kami semua yakin dengan kuasa Allah, sebagaimana yakinnya kami dengan kemampuan En Abil berusaha dan kesungguhan Kak Gee untuk sembuh. Insyaallah.

    Teruskan berbahagia, ok.. ( Tp jangan sampai melarat pula botaknya tu..hihihihi).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang2 terasa bersalah atas dasar kemanusiaan kita ni, kadang2 jea...Anyway, rasanya nak botak kan kepala ni la, wajah baru!! hahahaha

      Delete
  24. SEMOGA KENANGAN INI AKN KEMBALI APABILA TIBA MSANYA KELAK INSYALLAH. ALLAH TETAP BERSAMA KITA. SYA YG MELIHAT PUN BLEH SEBAK, BGENANG AIR MATA APATAH LG A.ABIL. TNJUK KAT KAK G PIC NI SPYA DIA LBH BSEMNAGT UTK KEMABLI KUAT, BLEH KALAHKAN TREX

    INSYALLAH MGA SATU HARI NANTI KGEE AKN KEMBALI SPT DAHULU

    *MMG PTT A.ABIL JD TREX KGEE MONTOK, GERAM, GEBU ERK...EHHEEH. TAKE CARE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni nak g cari Trex yg lari masuk utan tu, nak bela la! hahahaha

      Delete
  25. Assalamualaikum, Uncle Abil & Auntie Gee..
    Kt singgah lagi..;p

    Ala, sayu sedih lak bc entry kali ni.Sobs..Sobs..Slalu baca gelak2 je..:(
    Xpe2..Kt mmg xputus2 doakan pasangan romantik ni.
    Take care, ye. Uncle, Auntie:)

    ReplyDelete
  26. She so pretty...satu hari nanti andai diizinkan Allah Gee sembuh,she must be proud to have a hubby like U.

    ReplyDelete
  27. kadang2 kenangan manis tu akan menjadi kenangan paling pahit dlm hidup kita...sayadoakan yg terbaik untuk abg abil dan kak gee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq sue....oppss Tentang kita berduaaa...hehehehe

      Delete
  28. abg abil, kalau borink2 nnti, jenguk2 la blog sy jgak yer :-
    http://mysweetielovely.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semalam lagi dah terjah blog Irham...

      Delete
  29. Cantik Kak Gee.. Beruntung kak Gee di anugerahkan suami terbaik mcm abg Abil.. (terus tgk muka asben sendiri. moga dia juga akan jd sehebat abg abil.. Amin..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asben awak tu hebat orgnya..G gigit tangan dia sure dia tambah sayang...( gigit pelan2 )..

      Delete
  30. Sabar ye T-Rex..jgn geget kuat sgt..nti kak gee i luka ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trex ni pakar dalam geget mengeget..! hehehehe

      Delete
  31. sebak :(
    k.gee sangat cantik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai tgk gambar Gee yg cantik pun sebak gak! aiyaaa...

      Delete
  32. Nasib baik T-rex tu keras kejong gitu, kalau tak....dgn punggung Abil sekali dia ngap tau..hahaha.
    Akak pun sebak jugak tgk gmbr Gee masa sihat walau tak pernah kenal dan jumpa. Kita ni manusia biasa je Abil, terima segala ketentuan Allah, redha dan pasrah. Insyaallah ada ganjarannya, kita tidak tahu perancangan Dia yang telah tersusun indah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak, saya perlu redha....Ni tengah mencari Trex yg lari masuk utan tu la kak, nak buat belaan.!! hahahaha

      Delete
  33. canteknya kak Gee...nanti kalo kak Gee dah sihat mkn byk2 tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lamaaa tak jumpa Bibu Wilda ni..sihat?..

      Delete
  34. Salam.

    Sudah dua hari saya melawati blog anda..betapa besar pengobanan yg anda lakukan..moga Allah terus menguatkan semangat anda...terkesan di hati saya, untuk saya menghargai org2 di sekeliling saya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam d-la. Saya hanya menjalankan kewajiban sebagai seorng suami saja...

      Delete
  35. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  36. setiap warkah abg abil utk kak gee mesti buat saya sebak..x nak nangis then terpaksa telan nafas sebak..semoga abg abil tetap tabah melalui keadaan ini..semoga kak gee cepat sembuh..amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dok telan nafas sebak nanti kembung perut tu cmana..?!

      Delete
    2. haha..kembung perut kentut je la..uwek!pape pun,saya tetap doakan abg abil tabah..semoga kak gee cepat sembuh..

      Delete
    3. Tolong la jgn kentut lagi, sampai sini baunya..eeee..

      Delete
    4. eh,ok what..kentut bau2 semoga kak Gee bangun cepat..huhu..nak tgk abg abil dgn kak gee mcm dulu2..

      Delete
  37. Semoga Abg Abil terus kuat untuk menjaga Kak Gee...
    Setiap kali baca entri Abg Abil, rasa sebak di dada...
    Tak sangka, dalam dunia nie...
    Masih ada suami seperti Abg Abil...
    Wilma akan terus berdoa semoga Kak Gee cepat sembuh...

    ReplyDelete
  38. semoga encik abil sentiasa tabah dalam mengharungi ujian Allah ni yer. Doa saya semoga Kak Gee segera sembuh :)

    ReplyDelete
  39. kadang2 memori lama tu perlu utk abg abil imbas dan kenang kembali supaya mampu membuatkan abg abil tertawa dan memberi semangat tetapi jgn terlalu dikenang kerana takut akan membuatkan kita hampa dan bersedih.. setiap apa yang ditulis sentiasa membuatkan sy sebak dan sy x kan berhenti utk berdoa agar kak gee akan pulih seperti sediakala... jgn berhenti berharap dan terus berdoa..InsyaAllah ada sinar yg akan menjelma..sy akan terus menjadi pengikut setia warkah ini... moga jannah tempat kamu berdua..Amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas sokongan yg berterusan buat saya n Gee.. Moga Allah meletakkan kita semua di kalangan org2 yg di sayangiNya..aminn..

      Delete
  40. Assalamualaikum....ini kali pertama sy follow blog abg abil selepas membaca kisah abgdlm newspaper...saya turut bersimpati dengan dugaan yang menimpa hidup abg dan kakak tapi saya percaya setiap apa yg terjadi mungkin ada hikmahnya...Allah S.W.T jua yg mengetahui nya...sbg hambanya kita hendaklh tidak putus2 berdoa agar kelak 'kemanisan' menjadi penghujungnya...walaupun sy tidak berada didlm situasi abg dan kakak namun sbg seorg isteri hati sy turut tersentuh dgn kisah ini..teruskanlh menjadi suami soleh buat kakak krn kekuatan dan semangat yg ada dlm diri abg dan kakak akan menjadi benteng utk melangkah segala rintangan yg bakal mendatang...semoga kita semua mendapat pedoman dan iktibar dr kisah abg dan kakak bhw Inilah Sebenarnya CINTA SEJATI...insyaallah...sy panjatkn doa semoga pada suatu hari nanti kakak akan sembuh dan menjadi seperti KENANGAN 2 yg pernah abg lalui bersama pada suatu ketika dulu..tetapi Ingatlah bahawasanya dunia ini hanyalah pinjaman untuk mengukur sejauh mana keredhaan dan ketaqwaan kita kepadaNYA....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm Adiiaaruz..tq sudi luangkan masa di sini n tq juga atas doa yg di hulurkan buat kami berdua di sini...

      Delete
  41. Makcik rindu kat abil n gee, seminggu lebih tak lawat blog. Love the first pic....moga abil jaga gee spr skarang sampai ke akhirnya, aaminn

    ReplyDelete
  42. Makcik rindu kat abil n gee, seminggu lebih tak lawat blog. Love the first pic....moga abil jaga gee spr skarang sampai ke akhirnya, aaminn

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah, saya akan menjaga Gee sebaik mungkin..

      Delete
  43. cantiknyaaaaa gee...takpe abil lepas gee sihat ni ,mesti lg cantik.akk sentiasa mendoakan kesihatan gee dan abil...teruskan usaha...tuhan bersamamu...

    ReplyDelete
  44. semoga Gee sembuh satu hari nanti.. dan dapat baby yang ramai ye.. cantik mcm Gee dan macho mcm Abil, Aamiin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terasa nak baby, Doa Gee cepat sembuh yea..

      Delete
  45. Semoga kak Gee sihat. Sihat seperti biasa. aminnnnn. :)

    ReplyDelete
  46. semoga tabah dan sabar menghadapi ujian dari-Nya..banyak-banyak bersabar dan berdoa pada-Nya..Anis harap semoga Kak Gee sihat seperti sediakala..begitu juga En Abil dapat menjaga kak gee hingga sembuh..tak semua lelaki yang dapat berkorban seperti mana yang di lakukan oleh En Abil..untung Kak gee kan? Harap bila dia dah sembuh dia akan hargai pengorbanan En.Abil selama menjaga dia..Anis doakan yang terbaik..

    ReplyDelete
  47. seronok bila tgk gambar2 lama ni...ibarat filem..satu2 memori terindah hadir kembali...nampak sangat ceria Abil dan Gee..semoga Gee kembali spt sediakala..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali tgk gambar2 tu ok ler,,tak leh selalu...

      Delete
  48. Abg Abil, TQ coz sudi follow my blog yer, done follow u too, member#1668

    ReplyDelete
  49. Cantiknya Gee. Patutlah Abil selalu puji..
    Kenangan2 tu haruslah menjadi pembakar semangat Abil utk terus berjuang di sisi Gee. Janganlah berhenti berharap.. Teruslah berusaha dan berdoa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang cantikkan.. patut le abil sayang..

      Delete
    2. Kenangan nak jadikan pembakar semangat!! Kalau hangus nanti cmana!? hahahahaha

      Cantikkan Gee..emmm...

      Delete
  50. Cantiknya kak gee. Didoakan semoga akak sihat spt dulu. Malam tadi saya ke hospital ambik gas semput sbb kemas rumah yg dah 3 thn tak berkemas. Sya kata pd hubby kalau apa2 jd lah harap kasih u sama cam Abg Abil & Kak Gee...jemput singgah blog saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa si norlizahaimahnizam (panjangnya nama) dah tau semput saja cari penyakit!! Dah tau pesakit asma tak boleh kena habuk, kenapa buat!?...Minta en suami tu yg kemaskan, awak tu semput!!....aaa kan dah kena marah..!

      Bukan marah,,nasihatt...jangan ambil mudah sakit tu...

      Delete
  51. memang ketara perbezaannya.dah berapa lama gee sakit?abil belum ada anak?banyak2 bersabar ya?

    ReplyDelete
  52. memang ketara perbezaannya.dah berapa lama gee sakit?abil belum ada anak?banyak2 bersabar ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. chekujuriah kena baca n3 dari awal...

      Delete
  53. bertahan la dan banyaklah berdoa...semoga Allah berikan yang terbaik buat kalian berdua...InsyaAllah

    ReplyDelete
  54. Sebesar mana pun ujian Allah kepada hambanya adalah hanya kepada hambanya yg mampu menggalasnya, istigfar byk2 tiap insyaAllah hajat kita Allah akan maqbulkannya samada cepat atau lambat. Saya pernah diduga seperti juga Abil dahulu selama 15 thn menjaga suami yg sakit di samping menjaga 3 anak2 yg kecil2.Jgn ada sedikit pun rasa kecewa biar betapa berat hati dan perasaan menanggung.

    ReplyDelete
  55. Sayu stiap kali bce luahan.aty abg abil...alangkah bhgianye k.gee dpt suami yg baik.cm.abg abil..hdp ni byk.dugaan..so..slg ktr mmpu brada dcc owg yg ktr syg..hargailh dye..yg pntg sbar n tros bdoa..allah bsme2 org yg sbr..moga ad sinar kgmbiraan buat kalian bdua....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye...sama2 kita berdoa...
      to uncle abil ..erynn harap sentiasa bahagia ke akhir hayat..actually nak post comment..tp x tahu nape box utk "komen"xde plak kt sini..mybe masalh kt comp.sini..tekan "reply bleh plak..heran..ape pun nak cakap..muka Auntie Gee & uncle Abil memang ade iras2..ada persamaan kt mata n hidung..terutama foto yg last sekali tuh..memg betulkan...law org tu jodoh kita.mesti ada iras2 ngn kita..sape setuju??..;-P

      Delete
    2. Sebelum ni ada gak org kata yg uncle n aunty ni adik beradik...pulakk..

      Delete
    3. InsyAllah akan terus redha...awak ni org yg sabar tak?

      Delete
    4. tak...kurang sabar sikit..;-P..Erynn selalu mengamuk if x dapt ape yg dia nak..;-P
      apapun..kesabaran memang penting dlm kehidupan kita seharian..kan.;-)

      Delete
  56. aiikkk..ade plak box nih..dr td duk intai x jupe pun..;-)...hepi nice day to blog "warkah buat isteri!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hepi nice day to you too Little Erynn..

      Delete
  57. Terharu baca...xpe jaga wife bbaik okeh!!

    http://batulesung.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okeyyy....

      kenapa saya tak leh masuk ke batulesung ni?!

      Delete
    2. Dah dapat g kat lesungbatu tu.....wahh, jalan2 sampai NY yea..yea la, tak pe la, g la jalan2 lagi tak ajak saya..tak pe laaa....

      Delete
    3. ehhhh..nak ajak dia lak!! mrs princess tu sapa nak jaga?!!

      Delete
    4. Mak oi!! mana2 ada A.E.I,O.U ni..g atas dia ada, jenguk kat bawah dia ada....ada pakai magic ke?....tu,tu, asyik memuncungggg jea, nak cium sapa tu!?..

      Delete
  58. semoga kak gee dapat balik senyuman manisnya tu dan diberi kesihatan yang lebih baik.

    ReplyDelete
  59. Nak tanya sikit ye Prof Abil...he..he....dia boleh faham ke apa yg kita cakap atau pun fikiran dia kosong?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat masa sekarg kefahamannya bergantung pada sentuhan saja..

      Delete
  60. Salam Kenal..

    Sedihnya baca posting ni. Semoga lebih tabah menghadapi dugaan ini dan berdoa agar isteri kesayangan awak sihat kembali.

    Amin.

    ReplyDelete
  61. datang blog ni lagi,.. macam biasa.. sedih apabila membaca entri di sini dan kagun dengan ketabahan pemilik blog,.. tentu ada ganjaran-Nya di 'sana' nanti...

    ReplyDelete
  62. Salam Abil, baru dapat baca seluruh isi blog u. Masya Allah, tabahnya lelaki bernama Abil Fikri ni. Terdengar dengar lagi suara u bercerita tentang ciri2 wanita impian u waktu di HLA dulu. Sekarang Allah tunjukkan kpd kami semua Abil lah contoh suami mithali untuk para isteri. Semoga Allah memberkati setiap usaha yg Abil lakukan demi Gee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm Yus..tqq luang masa kat blog ni..Bukannya mithali la Yus,,hanya menjalankan tanggungjawab sebagai suami sahaja..

      Delete
  63. As salam Abil,

    Dalam byk2 entry... entry ni yg paling...paling...paling menyentuh hati saya... :'(

    ALLAH, maaf ye Abil... Lately Marya sibuk sikit tak sempat nak jenguk kamu & Gee... Gee mmg cantik... Pastinya dia sgt istimewa & baik hati seperti Abil juga... Ya ALLAH, kau peliharalah pasangan ini... Berikanlah limpah & rahmah mu atas mereka... Take care...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gee memang seorang isteri yg taat pada suami..

      Delete
  64. Salam, kenapa abg abil lama tak update n3 nie... hope kak gee ok....

    ReplyDelete
  65. hsnnssffff... mcm biasa penat jari skrol bawah nak komen...ehehehhe.. kalo gitu berlawan2laa body sy ngan kak gee gitu. heheheh... kalo idok bole buat gang gebus. now pon geng gaks...hehehehe.. gegambo yg sy snap semlm saya pos kat mesej fb dana sinar fauziah. nanti abg abil amek ngan admin yea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. U berdua ni, kalau rebus, boleh makan setahun!! hahahaha

      Delete
  66. sweet tengok abg abil dengan k.Gee.. ;)

    ReplyDelete
  67. slm,saya rasa bangga dgn abg abil dan k.gee ni,inilah yang dikatakan true love,sanggup bersama walau dlm susah dan senang.."CARA YANG PALING TERBAIK UNTUK MENGENAL ERTI KEHIDUPAN IALAH DGN MENYINTAI SEGALA-GALANYA"......semoga ALLAH memberkati cinta kalian,dan cinta itu akan berkekalan hingga ke akhir hayat....:)

    ReplyDelete
  68. mmg cantik k.gee kan ptt en abil sayang..hehe..moga suatu ari nati k.gee sembuh seperti ini kembali..amin

    ReplyDelete
  69. assalammualaikum..alhamdulillah abg sy dh bli buku warkah buat isteri yg dijual di pkns shah alam..tahniah sy ucapkn kat abg sbb bukan sje jd suami yg terbaek tp blh jd nurse+doktor..hehehe..sy sbgai nurse memahami keadaan abg sepnjang mnjge arwah k.gee..smoga abg diberkati Allah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq Syida atas sokongan yg di berikan..tqq

      Delete

Followers