Saturday, 20 October 2012

Gee n wheel chair nyaa...yeahhhh..

Salam again my Dear....
Salam to all my lovers..!!( pembaca2 blog ni la!! )

Penat semalam masih belum hilang lagi ni..Ptg tadi dah siap siap nak bawa isteri pujaan I g jalan2 Taman Sri Putih ni,,hujan pun turunnn....so jalan2 depan pintu rumah jea lerrr..U Dear, and ur wheel chair baru. Model sportty lagi u....I am so happy sebenarnya bila wheel chair ni sampai, ada jadual baru I, boleh bawa u jalan2 sekitar depan rumah jea sebab u tidak boleh terdedah sangat pada cuaca luar buat sementara ni..Takut nanti u mudah dapat jangkitan pulak memandang tracky (tebukan pada leher Gee) masih ada...


 Gee dengan wheel chair nya...jalan2 tawaf meja belakang tu jea ptg tadi coz hujan kan. ( yg tong belakg tu untuk BBQ raya nanti. ) Gee ni kadang2 akan mengangakan mulutnya bila I borak2 ngan dia atau bila Gee sedang termenung...Pesakit brain damage ni kebanyakkan nya begitu....
 I ambil gambar u sedang "dongak ke langit"..n u dok terperanjat gak pun yea coz bunyi guruh kan..Tapi masa u sedang "dongak ke langit" tu, bergenang airmata I,, but tahan jea, lagipun mak ada dok pegang u tu...Dalam sejam u dok di luar, u dah mula rasa letih dah. Kepala u melentuk2 ke belakang. Bawa u masuk ke dalam rumah semula, dudukkan u kat bean bag u dulu sementara I hias2 sikit bilik u dengan bunga bungaan..ceewahh..!
Taa Daaa...Cantik tak I hias tempat beradu u, baru la macam princess..Dengan bunga bungaan (tetamu semalam bawa la, siap ada buah lagi )....dengan penuh bantal2 ala english vintage tuu....Sekarang ni pun bila u baring atas katil u tu, memang I sediakan banyak bantal,,I tak nak u kelihatan 100% macam pesakit yang terlantar atas katil...Bila I hiaskan dengan bantal2 bersama u, nampak la macam u sedang berehat rehat / beradu manja macam baby.....Yang pasti, bilik u ni sentiasa bersih dan sentiasa teratur. U pun selesa, I pun selesa pandang keadaan bilik u ni dan tetamu yang datang menziarahi u pun rasa selesa......everybody selesa dengan u...Pembaca blog tgk pun selesa...( siapa! siapa yg ckp rimas tu?!!oooo, baling batu then nyorok yeaa )...

Cm ni baru la namanya suami yang betul2 menjaga isterinya kan kan,,,( takde org nak angkatkan bakul, I angkat la bakul sendiri!! hahahaha )...Dear, buat sementara ni, ni la yang I termampu/terbaik buat untuk u,.Dan sehingga hari ni ujian yang Allah berikan, I harap ada la kelulusan dariNYA untuk kita berdua ni Dear..InsyAllah,, kan Dear...Hanya ada satu perkara la yang I nak ngadu sikit kat u ni,,semalam n today I rasa penattt sangat..bukan complain tau,,beritau jeaa...TETAPI penat I ni di susuli dengan rasa puas hati..so rasa penat tu tak la membebankan I,,lagipun suami u ni kan "MAN OF POWER" (up,up, and awayyy )!!..

Agaknya dah dapat naik wheel chair u tadi, u penat sangat, dalam pukul 10, I kemaskan pampers, u pun dah mula nak tido. Biasanya kalau penat cm ni, u akan terus menerus tido sampai la esok tengahari...ok gak tu, I pun boleh rehat2 sikit. Hanya beri ur susu jea, in between masa susu u tu, I boleh la sambung tidooo...

Ok la Dear n u guys,,Nak bagi Gee susu jap lagi, and then nak terus beradu sambil kentut kentut!! hahahaha...Apa u all gelak..?! Kentut I tak berbau yea, sorry to say aa...Hallo, tengok buntut laaa!! takde bau punyaaa.......Dah,dah,dah,,tolong la, u all jangan nak tiru apa I kata dan tolong laa, jangan nak kata kentut u all pun tak berbau atau wanggiii...please, please...I nak chau cincau dulu, kalau u all nak cita pasal kentut u all,,boleh citer ngan dinding rumah tu....bye bye Dear......(pehh, sedap,,baru jea kentut ni)...bye bye guys...

52 comments:

  1. Wah cantik w chair kak gee. Lps ni blh la slalu amik angin luar yg fresh.. Xdelah asik duk amik bau wangi angin abg abil jek.. Waangi lah katakaaan!!! Kak gee mmg princess yg paling bertuah dimukabumi ini kerana bersuamikan mr. Abil a.k.a man of power. My doa always for both of u bro.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti la wangiii...tu yg Gee tergila gilakan abg ni! hahahaha

      Delete
  2. Syukurlah da ada wheel chair, jauhlah sikit dapat bawak K.Jee merempit.. amek2 angin kat luar rumah, sedut udara segar.. semakin lapang fikiran nengok pokok2.... kami sekeluarga doakan moga K.Jee cepat sembuh... ni first time komen ni tau sbb excited sgt K.Jee dapat wchair.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan wchair,,Harley Davidson tuuu...bromm bromm...

      Delete
  3. see u jap lg ya kak gee..:)

    ReplyDelete
  4. Wahhhhhhhhh...Gee dh dpt wheel chair ^____^ smalam ai ada baca psl ni kt sokabar Metro. Murah tul rezeki lalink laki bini. Ai tompang hepi.

    -ptg kang bleh la bawak gee merempit dgn wheel chair tu keliling taman..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pas ni mana la tau kalau2 ada pihak yang nak sponsor jet pribadi sebiji ke!! leh g jalan2 luar negara pulak...lalink nak ikut tak?!...

      Delete
  5. hati2 Abil masa merempit ngan Gee, xmo laju2, ingat kuarga tersayang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rempit mesti mau berani laa..speed trap pun tak sempat nak kesan kelajuaan ni...hahahaha

      Delete
  6. Mesti akak Gee manyak sonang hati sebab dah boleh jenjalan kat luar,Dah boleh menghirup udara segar,Dah boleh tawaf,Dah boleh merempit..wahahhaaaa...merempit,merempit jugak..berhati2 di jalan rayaaaaaaa...^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semalam Gee punya letih rempit2 depan rumah, sampai sekarang tu tgh tido lagi..

      Delete
  7. Masa i dlm pantang anak sulung dulu..my arwah ayah selalu pesan..' bila anak tidoq....hang pun pi la tidoq sama..masa ni la nk rehat..' same goes to you abil....bila gee tidoq..u pun gi tidoq/rehat tau..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Today dah hilang rasa penat dah..tapi la ni Gee masih tido lagi...

      Delete
  8. SERONOKLAH GEE DAPAT RONDA2 LUAR RUMAH..SEKALI SEKALA HIRUP UDARA SEGAR PUN SYOK GAK KAN..^_^

    BOLEH TAK ABIL BUAT ENTRY KALAU NAK JOIN SEGMEN..ENTRY SIMPEL LETAK BANNER PUN BOLEH..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bui, saya memang agak tak berapa pandai n faham berkaitan join segmen tu,,biasa gak tgk blog2 lain buat, sebenarnya apa tujuan join segmen ni...?

      Delete
  9. Alhamdulillah...dah ader wheelchair, senang nak meronda2..take care!

    Prrooooootttt!!! Ops! Hahaha

    ReplyDelete
  10. http://mylife-asz.blogspot.com/2011/05/stem-cells-new-hopes-for-better-life.html

    Salam Bang,
    cuba try supplement ni, terbaca kat blog ni. try lah. it can boost nerve system.
    tq

    ReplyDelete
  11. salam Abil
    he he gembira saya tengok Kak gee dah beri responds pada bunyi guruh tu.

    takpe kentut pun bagus untuk kesihatan.

    brain damage ni memang kena ambil masa, kan Abil?erm, suami saya dulu ada beri beberapa supplement untuk saya pulihkan ingatan saya.Alhamdulillah.

    wah tong utk raya nanti dah ada he? Kak Gee nak wat sembelihan korban ke dan bbq?

    Kak Gee, semoga kak Gee cepat smebuh dan Kak Gee pasti sebenarnya sdg merasakan sentuhan kasih sayang suami yg tak pernah serik beri sokongan utk akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam cikguuu...Raya ni pun nak plan biar meriah, coz tahun lepas kita beraya dalam keadaan kurengg jea...Nak Gee rasa raya..

      Delete
  12. Replies
    1. cantik bilik tido gee penuh dgn bunga2 tu :) pandai en abil hias2 tu :) moga kalian berdua sentiasa di bwh lindunganNya..amiin

      Delete
    2. Sesekali tukar suasana bilik Gee..ni nak plan beli lampu tido for Gee pulak...

      thanks lekit2 n mama zharfan..

      Delete
  13. huisyooooo best nye kak gee tido dengan bunga bungaan!saya ni dgn daun pun tak pernah.

    kak gee,jangan lupa rempit2 dgn wheelchair tu. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak pernah cuba la taburkan bunga ros tu kat katil, try ler..

      Delete
  14. k.gee nmpk lain kn? mcm ceria sgt... a.abil smpaikan salam qaseh dgn suami kt bidadari syurga kita tu k... <3 we always be with you.. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa tak cerianya, dok berdukung jea, n now nak berjalan jea pakai wchair...

      Delete
  15. Oh mr abil, finally your wife's harley is here.....so u can tonggang terbalik lah dgn dia
    Tengok keadaan katil, bilik n gee sendiri, i have no other words but praises! Abil sangat sangat best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makcikkantin...nasi lemak satu! ngan air sirap..hehehehe

      Delete
  16. Alhamdulillah, makin mudah Abil nak bawa Gee tengok langit. Syukur dan terimakasih Allah kerana mengurniakan insan2 yang baik di sekeliling kami.

    Terima kasih juga buat Abil dan Gee yang sudi meringankan beban ibu Fabian. Semoga mereka mendapat hidayah dan melihat betapa sucinya hati umat Islam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakcik jaga kesihatan tu baik2 yea..deman2 tu dok rumah, rehat..

      Delete
  17. tahniah sebab dah dapat kerusi roda...jap ag makin senang la a.abil handle k.gee yer.. boleh jenjalan... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pas ni upload gambar Gee bersiar2 pulak..

      Delete
  18. bestny byk dpt bunga...n tahniah dpt wheelchair baru....huhu sy gak yg xdpt2 lg...wheelchair sy da rogek bebenor dah...tayar depan tu da menggeletar geletar

    ReplyDelete
  19. As salam Abil,

    Hola! Kentut pun adalah satu nikmat tau! Macamana kalau ALLAH tarik nikmat tu? Kan naya! erkkk... moga2 taklah kan ;) Tahniah Gee! Dah ada wheelchair & bolehlah ambil angin nanti taklah asyik nak bau angiiiiinn Abil tu...hehehe :p

    Berkenaan dgn Alpaca Rugs tu, alahai tak sampai hati nak jual kat awak ni... Tp nak bg free pun xmampu rasanye...hiks :')

    If Abil kalau serius bg email pd Marya ye! :) Thank you :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm Marya..memang dok gila tgk Aipaca Rugs tu...kalau mampu boleh la beli..no email add....king_abil@yahoo.com

      Delete
  20. Suka tgk Gee dah boleh duduk atas krusi...nampak dia mcm berisi sket

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang cik tie sangat teliti..tak byk tapi ada sikitttt berisi kan...

      Delete
  21. wahh da ada wheel chair.. ley jln2 pusing2 tmn la pasni.. busyla prof abil kita..hati2 bawa jgn merempit plak yer.. hihi... moga segalanya baik2 belaka.. moga jannah buat kamu berdua.. Amin

    ReplyDelete
  22. Wow! Super excellent!!!

    dengan segala hormat,

    Nick

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terperanjat saya baca komen ni! tiba2 kata Wow!,..hehehehe

      Delete
  23. lepas ni bolehlah bawak kak gee ronda2 taman tu kan bro..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak jawab komen ni, bro dah tau dah kan...

      Delete
  24. alhamdulillah.. da ade wheel chair.. seronok untuk abang abil n kak gee.. boleh pusing2 taman kan.. :)

    ReplyDelete
  25. Abil, bilik Gee lebih indah dan bersih dr bilik org yg sihat nampaknya.

    Motivasi dri sndri ni, kena hias bunga2an kt dlm bilik. Hehe..

    ReplyDelete
  26. hahaha.. abg abil kentot!! xsenonoh.. bushuk smpai area selango koT.. hahahaha

    ReplyDelete
  27. cntik tmpt k.jee ka..wahh blh la k.gee jln2 lpas ni

    ReplyDelete

Followers