Friday, 19 October 2012

Dear, Datin Sri and t geng datang!!

Assalamualaikum Dear dari I, dari datin Sri (isteri MB), dari Allson Klana Resort, Datin2 dari PERKERTI dan dari tetamu2 yg begitu ramai semalam, datang menziarahi  u Dear.....

Sessi temubual bersama Datin Sri, Tuan Haji Danny Malik (GM Klana Resort). Macam2 soalan dan macam2 jawapan ada,,I diam jea laa...Penat gak bila nak menjawab soalan2 yang sama...
Tu, yang ramai2 tu semuanya wartawan...Utusan, Metro, Sinar n dari Pejabat MB...U guys kalau ada beli ketiga tiga akhbar tu hari ni, ada la cerita Gee....hanya akhbar Sinar tu rasanya edisi NS dan Melaka jea...
Ni pulak Datin Sri(tengah) dok borak2 ngan my mom...Tu la emak Mertua kesayangan Gee dan Mem besar di rumah ini!!...Seperti biasa I hanya tersengeh jea la sepanjang masa....( masa ni Gee tengah tido nyenyak ).
Bergambar ngan GM tadi, setengah jam lepas beliau balik ke pejabat, beliau sempat menghantar lunch dari Klana Resort untuk I n my parents...sedapppp....
Pn Asimah yang banyak berjasa membantu I dalam penjagaan Gee juga ada bersama tetamu tetamu tadi, time ni semua dah nak balik dah...I rasa penat giler masa ni......tqq pn Asimah..( nurse dari GH Seremban ).

U tahu Dear, Datin Sri n tetamu2 lain puji kebersihan u tau..n rupanya dia org yang sponsor wheel chair u..Pas n3 ni I akan up date n3 u n ur wheel chair yea...( by tonite or tomorrow )...Patut la bila wheel chair u I nak g ambil kat farmasi, toke tu kata ada pihak lain dah ambilkan n dah bayarkan sekali, bila I tanya siapa baru la toke tu beritau I pihak mana yang sponsor....Alhamdulillah...boleh la kita jimat sikit kan Dear...

Sekarang ni Dear, kalau sebut nama u, ramai yang dah kenal u dan ramai juga yang mendoakan kebaikkan untuk u. Alhamdulillah sekali lagi dan lagi dan lagi.....I harap apa yang I lakukan untuk kebaikkan dan keselesaan u selama ini,,u berpuas hati yea..Seperti I katakan, I akan berikan penjagaan yang terbaik untuk u, untuk isteri I ni....InsyAllah.

Nanti I akan siapkan n3 seterusnya, Gee bersama wheel chair nya...cer cita, cer cita...hahahahahahaa
Bersambung.............................................lelaki ini yang selalu menyintaaaaii mu..( selingan lagu la, malam kang sambung.....)

36 comments:

  1. lastly i was the 1st commentator here... yeayy.. bgus la semuanya mengambil berat tntang k.gee.. mudah2an segala bntuan yg diberikan nie dapat membuahkan hasil dan perkembngan positif untuk k.gee.. x pe buakan setakat k.gee je yg femes suami dia pun tumpang sekaki kan.. hihihi... x sbr untuk entry wheel chair tue.. pnjg kaki la kak gee pasni.. moga segalanya dilindungi Allah.. moga jannah temnpat kamu berdua.. Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. me sentiasa doakan yg terbaik utk abil & gee...amiin

      Delete
    2. -Thanks again mamaZharfan...

      -Panjang langkah ler Gee nanti ngan wheel chair tuu..tq for t doa yea..tqq

      Delete
  2. yeeeeeeeeeeeeeee....Akak Gee dah ade wheel Chair..Horeyyyyyyyy...akhir nye sampai jugak.Alhamdulillah.Tak sabar nak tengok gambo akak Gee dengan wheel Chair.Prof jgn lupe uplod gambo bnyak2 ek^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. jap lagi nak upload gambar Gee...tungguuuu

      Delete
  3. Alahamdulillah...lepas ni dapat la bawa kak gee jalan2 sambil menghirup udara segar...nyza doakan semoga rezeki kak gee and abg abil sentiasa ada...Ketabahan abg memang nyza respect...Semoga abg n kak gee sentiasa bahagia berdua...hehehehe...kirimkan salam sayang pada kak gee...pelok ciom sekali taw...hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak bawa keluar petang tadi, hujan pulakkk..so dok depan rumah jea Gee sambil dongak ke langit..

      Delete
  4. Alhamdullilah...sy doakan yang terbaik buat abg Abil dan Kak Gee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, awak pun dah sembuh dari fever n flu kan...by t way, ur "airbrush" tak de pun kat n3 u...why??..

      Delete
  5. Gee @ Abil yg femes??? akak rasa kedua2nya sekali, mantop prof..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Famous amos!! lama tak makan famous amos tu...

      Delete
  6. Alhamdulillah...semoga jasa2 mereka semua tu akan dibalas dengan segala benda yang baik oleh Allah.. :)

    ReplyDelete
  7. Masya allah. Alhamdulillah. Semoga semakin pulih, sembuh dan semakin bahagia you berdua. Amin.

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah..ramai yg mndoakan dan mnghulurkan bantuan...murah betul rezki gee...i pun tetap doakan yg terbaik utk gee...sayu pulak rasa hati ni...
    And abil..u..jugak kena jg kesihatan u tau...nmpk dlm gambar pun u mcm letih sgt2...tabahkan hati k

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betul, letih sangat semalam, n masih agak letih gak today...

      Delete
  9. tahniah..mcm nak dtg esok laa..ley ker? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni la dia pompuan...bila kita kata datang ler,,tgk dia balas apa..! Betul tak kawan2 berkaitan n3 lepas saya terangkan tang pusing2 soalan n jawapan...hahahaha ni la buktinya yg nyata.....Hallo amoii, mari saya punya rumah laa, jgn lupa bawa buah buahan saya suka makannn...tak mau epal hijau aa...mali la,mali la...

      U tak datang hari ahad ni!! I cekik2 u..!

      Delete
    2. cisssssss....nyampahhh!! xkasi dtg pon kita nak dtg..muahahahhahhha.. dtg arine la (sabtu) bkn ahad..jgn lupa masak pulut kuning ngan ayam kampung masak rondang!!! gehhehhehe...

      Delete
    3. ooooo kita kat seremban ni tak makan pulut or rendang...kita org biasa makan biskut marie cecah ngan kuah maggie kari tu jea...sedappp

      Delete
  10. Moga K Gee cepat sembuh & Abg abil sentiasa sabar dgn ujian ini..

    ReplyDelete
  11. Tok Mat tak dtg ek? weee~~ ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia segan nak datang..hehehehe..Marya, carpet tu berapa RM?

      Delete
    2. Alhamdulillah rezeki Abil n Gee.

      Abil nak gomol gomol, cium cium kenalah bersih dan wangiiii... dap di cium dap dipeluk.

      Raya haji ni, kalau ada rezeki boleh lah abil buat korban niatkan untuk gee... insyallah.

      Delete
    3. Hari Haji ni dah dapatkan seekor lembu buat korban untuk bahagian Gee dah...Alhamdulillah..

      Delete
  12. Mewah rezeki Gee & Abil. CiM cukup faham, mmg perlu byk bantuan bila kita hadapi situasi spt ni. Syabas Abil. Bila Gee dh btul2 sihat @ dh brkeupayaan membaca, msti banjir umah u all dgn air mata Gee.

    Owh ya, just nk bgtau je. Actualy hubby CiM is a silent reader blog u all. Dialah yg bgtau CiM prkembangan trbaru Gee stelah CiM lama trlupakan u all.
    Sory yea...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe,,nanti kiramkan salam saya n Gee pada en suami awak tu...memang betul situasi cm ni memang perlukan apa saja bantuan yg berkaitan, kita ni pun kena la usaha2 sikit kan...

      Delete
  13. alhamdulillah...dah dapat wheel chair! yeayyy!!
    mesti best..dapat hirup udara segar..tp xboleh selalu..so now dah mula kene aturkan jadual kak Gee utk ke Pantai..tanam dalam pasir!

    well, rezeki itu datang dari banyak cabang..tidak semestinya berunsur 'duit' semata2...doa pon rezeki yg x ternilai...bukan senang orang nak doakan kesejahteraan kita tau..

    semoga abg abil..sihat sejahtera and power sbb abg abil adalah tempat Kak Gee bergantung...insyaallah..semoga di panjangkan usia kalian utk terus besrsabar di atas segala ujian Allah...


    Take Care abg Abil & kak Gee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah,,kerja yang Allah beri pada kita, kita cuba laksanakan sebaik mungkin, pastinya Allah akan bagi "gaji" kat kita kan...

      Delete
  14. Secara tak sengaja terserempak dgn blog ini...

    Rasa amat tersentuh hati sy & terharu sgt melihatkan kebaikan serta ketabahan incik Abil
    dlm menjaga insan yang terchenta yg sdg uzur itu..
    Macam nk menitis ayaq mata cheq nih... huhuu
    Mmg bukan mudah... Dan jika ditelek telek, mmg payah la nk ada seorang yg sanggup utk memikul tanggungjawab yg bg sy amat berat ini..
    Tahniah incik Abil!!

    Sy doakan moga dipermudahkan segalanya buat anda sekeluarga
    Semoga diberikan kesehatan yg baik agar dpt menjalankan tggungjawab pd isteri terchenta..
    Semoga Allah SWT menyembuhkan Kk gee semula...

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah,saya baru terbaca blog ni,sungguh tersentuh hati,semoga ALLAH akan memberkati cinta kalian....:)

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah tamai yg doakan k.gee kn..moga trmakbul doa dan k.gee smbuh..

    ReplyDelete

Followers