Wednesday, 31 October 2012

The one n only..

Assalamualaikum Dear.....kiss pipi sikit....
Assalamualaikum u guys....no kiss kiss...no no no...


Permaisuri I still tido lagi seperti biasa, dan sekiranya u guys bertanyakan perkembangan kesihatan Gee, Alhamdulillah setakat ni semuanya ok, hanya belum sembuh sepenuhnya sahaja dan rasanya minggu ni berat badan Gee ada peningkatan sedikit, about 2kg meningkat. Coz bila dukung tu rasa berat sedikit berbanding minggu2 yang lepas.......Kahak n demam pun tak de dah, bila tido kedua dua tangan dah mula lurus,,emmm, sampai setatakat tu la perkembangan Gee, sahabat kesayangan I tu......

Dear sayangg,,tak mau jeles2 lagi yea, tu, tgk gambar kat atas tu, masa sihat u pun I love u, sekarang pun I still love u my darling..Tak terjejas atau tercemar pun kasih sayang suami awak ni pada u Dear. Nanti kalau jumpa dalam mimpi lagi, jangan kata I gatal lagi tau,! kadang2 jea I gatal bila semut gigit hehehe hahaha hohoho....Semalam dok bawa u jalan2 petang kat luar tiba2 hujan lagi, cepat2 I bawa u masuk rumah. Lepak depan rumah berdua n layan hujan dan ambil kesempatan berdoa bersama mohon pada Allah yang terbaik buat both of us..Cm ni punya layanan pada u, bukankah I ni suami yang baik terhadap u? I still love u kan....( masih dalam proses pembelaan diri ni )...Sambil lepak2 tu, I tunjukkan ke arah langit, I tanya u.."Ingat tak Dear, I selalu suruh u dongak ke langit bila u tanya I sayang tak kat u, ingat?" Seperti biasa la u diam jea bila I membebel. Really hope u understand apa yang selalu I bebelkan pada u Dear....

Ni bulan Nov, Dis, dah nak tiba kebiasaannya memang musim hujan dan pada kebiasaannya juga la musim kenduri kahwin.....Pandai dia org pilih bulan nak kahwin ni Dear, musim sejuk! hahahaha....Kami berdua ni nak ambil kesempatan mengucapkan Selamat Pengantin baru, semoga kekal perhubungan di dalam keberkatan Allah dan mendapat zuriat yang soleh2 nanti....Dan bagi mereka2 yang bakal menyambut birth day tu bulan Nov ni,,Happy Birth Day dan moga panjang umur dalam kemurahan rezeki Allah hendaknya juga mendapat kesihatan yang baik sehingga akhir hayat....( Lalinkkk (A.I) happy Bday n Nor Aida ( kuyacumi.blogspot) happy Bdayyy....

Pada yang bakal berumah tangga ni, me n Gee nak berpesan sedikit, ( boleh yea )...Jaga hubungan suami isteri elok2, jangan selalu nak cemburu2, apa2 hal pun bawa berbincang, suami selalu selalu la hug n kiss isteri tu, yang isteri pulak selalu selalu la masak sedap2 untuk suami dan kurangkan membebel...Penuhkan seisi rumah tu dengan kasih sayang,,jika masuk bilik tido, nampak kasih sayang, g ruang tamu nampak kasih sayang, g dapur pun ada kasih sayang, masuk jamban  nampak gak kasih sayang dan ada sedikit bau!! hahahahahahaha masuk bilik mandi pun...ehem ehem..emmm no komen...Ingat, kalau gaduh2 tu perkara biasa dalam rumahtangga, yg luar biasanya bila bergaduh tak de yang nak mengalah..Elakkan dari berpanjangan gaduh tu, cepat2 settle kan...ehh,,seronok tau bila gaduh2 tu settle cepat, ianya mengembirakan!! tak caya cuba tanya yang dah kawin tu.....betul tak kawan kawan!?...Amboiiii, suka jawab soalan berbentuk begini yea...gatallll..! hehehehe gatal yang halal namanya tu...

Bakal en suami, jangan lupa n lalai tanggungjawab anda. Didik isteri tu pelan2, slow n steady..sentuh hatinya. Rajin2 jadi imam bila solat, bagi yang belum hafal doa2 lepas sembahyg, ni la masanya nak berbuat demikian sebelum akad nikah...Isikan dada tu dengan hukum2 fekah, tauhid,..Al Quran jangan tinggalkan,, Hallo mr. suami, dengar sini, kita ni (suami ), sekiranya isi di dada tu agak penuh dengan ALLAH, isteri kita akan taat kat kita, dia org akan selalu mengikut kata, biar pun isteri kita tu org yg berada, kita biasa2 jea, dia takkan dapat jadi "queen control"..! Tapi kita layan la isteri kita tu macam queen....Walau cmana pun kita manjakan isteri, suami perlu ada sifat tegas juga dgn isteri, tau...AMARAN!!! Jangan sesekali memukul atau mengasari isteri kita tu..Jangan!!....Wanita ni anugerah/Hadiah Allah buat suami, so jaga elok2...Tu pasal la kalau suami jaga isteri baik2, kemudian hari Allah hadiahkan BIDADARI satu lori untuk suami ni...Rasa rasa tak cukup mintak lagiii!! hehehehehe...Hallooo mrs. Isteri jangan la cemburu, tu Allah yang beri, kita tak leh la nak tolak...hehehehehehe....Tak sabar gak rasanya, nak "merasa" Bidadari tu heheheheh InsyAllah, InsyAllah...oppssss jangan ketawa kuat kuat, kang Gee tau kang, kena tegur lagi dalam mimpi kang...syhhhh........( bukan takut bini laaa,,bini yang tak takut I..! )

Yang bakal isteri, ingat taat pada suami tu, kalau nak minta apa2 minta la pada suami tu mengikut kemampuan nya..Aaa ni penting...MASAK!..mesti pandai masak, tak pandai, belajar cepat2..Pandai tu maksudnya sampai boleh masuk masterchef la...eehhhhh, jangan main2 tang masak untuk suami ni...Perut suami tu kena jaga elok2, tak di jaga nanti, suami tu makan luar pulak,,payah nanti...Ni nak bagi amalan sikit, sebelum ni I ada cita pasal amalan nama Allah, AL WADUD kan, bila mula masak pun zikirkan nama tu berulang2 sampai makanan terhidang,,jangan kata rasa makanan tu lebih enak,,Suami tu payah nak cari isteri lain nanti, pada suami tu akan sentiasa terasa bagaikan isterinya bergayut di hatinya pada setiap masa, tak henti2,dan kasih pada isterinya selalu segar bagaikan rasa cinta pertama setiap hari...Juga, sentiasa kemas n cantik depan suami, biar look sexxxy sikit ngan suami,,,dan tolongggg la, jaga shape badan tu sikit, terutama tang perut tu!! Kebanyakkan suami ni, biar isteri dia tembam, biar isterinya gemuk tapi kalau perut isterinya tak de spare tyre, tak ada lipat lipatan cm lipat baju tuuu....suami akan balik cepat dari kerja tiap hari!! Faham tak?..Dah nak kahwin tak faham, payah la...Dah,, ni jea nak share2kan pada bakal2 pengantin kita ni,,sama2 kita doakan kebaikkan pada semua bakal pengantin, InsyAllah....Pada yang dah berkahwin tu, kalau rasa2 nak kahwin lagi..ada juga amalannya, pasangan langsung tak marah malahan pasangan suka..! hahahahaha yeaa ada amalannya,,tapi rasa malas nak share la pulak, sorry la, esok2 jea la..hahahahaha

Jam pun dah dekat pukul 11am, adalah lebih baik saya mandi dulu, siap2 nak g beli air zam zam isteri saya ni, the one n only,,hehehehe (ye ke! ) yeaaa Dear....pas tu nak g ambil duit RM 300 dari pusat kebajikkan,,yahooooo aku kayaaaa...!!!! ( Alhamdulillah ) then balik n lepak2 ngan permaisuri I...ooo today hari mandi kita bersama lagi la Dear,,emmmm....Ok dear, esok2 I up date lagi warkah ni buat u,,I love you Dear, n I love u guys too....but no kiss kiss u guys aaa, only my wife kiss kiss, hug hug.....

U Dear, sleep sleep, I go buy water zam zam, okkk..u guys no go sleep! go work, no go any where waste2 money, work finish go see hubby n wife n go to sleeping sleeping..!!! hahahahahahahahahahahahahahahahahha.............

68 comments:

  1. Betul tu... setuju sangat.. Kita sebagai ketua keluarga yang kena didik diri sendiri dulu baru anak bini kita kan...

    Khas Untuk Wanita : Jangan Mudah Tertipu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila suami ni dah terror jaga rumahtangga baru la boleh pasang satu lagi..!! amacam bro, ok tak!?...cuba try tanya isteri tu, dia kasi tak? hahahahahahahaha

      Delete
    2. Dia kasi ke tak, sya tetap setia pada yg satu... Amanah yg terbaik Allah anugerahkan... nak contohi bro abil sbg seorang suami yg baik...

      Delete
    3. kalau semua suami mcm en abil ni..aman dunia :) :) moga2 kasih sayang abil & gee berkekalan hingga hujung nyawa..amiin

      Delete
    4. lupa nak ckp ie nak tulis---me happy dgr perkembangan kesihatan gee tu :) miracles do happen...terus berdoa dan berdoa..kami doakan utk kalian jugak :)

      Delete
    5. Tu tgk,, Papa Blogger tu, kan contoh suami yang baik. Ramai lagi yg hebat2 di luar sana Mama Zharfan..Saya ni cap ayam jea..hehehehehe

      Delete
  2. Assalamualaikum Abil

    Assalamualaikum Gee

    Kakcik doakan adik kakcik yang berdua ini tetap berbahagia dengan cara kalian yang tersendiri. Kakcik juga akan menerima menantu, semoga rumahtangga anak menantu kakcik nanti sentiasa dalam rahmat dan kasih Ilahi. Tolong doakan sama, ya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taniah Kakcik...Rasa2nya ada rezeki Allah beri, tahun depan Kakcik dapat pangkat nenek la yea...hehehehe, nak panggil cmana pulak Kakcik ni nanti..? hehehehe

      Delete
  3. http://kuyacumi.blogspot.com/2012/10/wordless-wednesday-thanks-en-abil.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ni kalau ke Putrajaya, setengah jam sampai...tak pe la, nanti akan ke pasar malam sana nak cari pulut kuning Durian...Ada?

      Delete
  4. Alhmdulillah.. Happynye dgr ksihatan k gee ada prkmbangan. Insyaallah semoga byk lg prkmbangan positif. Nasihat dr abg abil mmg sgt brmanfaat klau dipraktikkan oleh golongan suami isteri.. Bro mmg hebat.

    ReplyDelete
  5. moga semakin banyak perkembangan positif pada k.gee.. ;)

    ReplyDelete
  6. suka baca entry baca pesanan yg boleh dijadikan panduan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa pesanan biasa2 jea,,byk dapat jemputan kenduri ujung tahun ni?

      Delete
  7. harap kak gee semakin sihat...^___^

    ReplyDelete
  8. setiap entry blog ni sy sentiasa baca....n bg smangat utk diri spy lebih menghargai pasangan. hari tu pegi seremban terniat nk singgah rumah. tapi xsempat. insyaallah nanti bila2 ada rezeki sy n hsbnd akn pegi ziarah abil n gee ye!tu pn kalo tuan rumah izinkan.

    ReplyDelete
  9. suami yang soleh akan sentiasa memimpin isterinya menuju syurga Allah..bagi isteri taati suami selagi mana perintah suami itu tidak menyalahi hukum Allah..semoga saya & lovely soulmate,,abg abil & pretty wifey bahagia till jannah..amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn...InsyAllah berjumpa kita di sana nanti...insyAllah.

      Delete
  10. banyak ilmu rumahtanggan en abil kongsikan :) terima kasih, boleh praktiskan.

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah....seronok dengar Kak gee ada perkembangan positif...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukurr...Pn Aziela apa khabar,? tak sempat saya nak tinggalkan apa2 komen di blog sana,,dok baca jea...

      Delete
  12. insyallah, satu hari nnti en abil leh amik gambar manja2 ngn k gee mcm gambar mule2 tuh... amin2

    ReplyDelete
  13. bgus la tue ada perkembangan positif.. en abil ni klo berposing memng no 1 ek.. senyum sampai telinga (senyum kambing)... hihi.. moga jannah buat kamu berdua..Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooiii..senyuman tu la yang mengegarkan jiwa n perasaan wanita2 di seluruh dunia!! hahahahha...

      Delete
  14. hope kak gee makin sehat & bertmbah gemook!!..hehe...be strong abg abil!=))

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum sweet couple!

    wahh kak gee dah naik berat badan lah.sama ah kita kak gee!gimme five!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia pun naik gak! pakat ngan Gee eh..?

      Delete
  16. salam abil...alhamdulillah bila baca keadaan gee dah sihat sikit...fiza doakan moga gee cepat2 sembuh...dan abil pun sihat sentiasa sbb nak rawat gee...=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pn Hafizah pun kena hati2 pas ni, nanti jatuh longkang lagi!!..

      Delete
  17. Hug..Hug..Hug akak Gee ketat2.Semoga cepat sembuh ye sayang..
    Prof..tq sesangat dengan nasihat ne.InsyaAllah cik pon bride to be..hihihih..Doakan yang terbaik tuk cik juga ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kang hug Gee ketat2 kang, patah pula rusuk dia..hehehehe

      Taniah atas pernikahan n persandingan nanti yea..Kim salam kat hubby to be tu...

      Delete
  18. pic ke2 tu, pandai kak gee wt good...cume tersilap arah j...huhu...tp dimaafkan...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha,,tune dia belum dapat adjust lagi, tu yg good ke bawah tu..hahahaha

      Delete
  19. bebel tetap kena bebel, jika tak sunyi jer rumah tu, alaaaa bebel2 manja jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye tak ye gak, tak de sound bebel tu sunyi pulak rumah kan...Ok la pas ni kena bebel selalu la, pakai microfon tau..!

      Delete
  20. alhamdulillah...da banyak berubah dah kak g..semoga abg abil terus bersabar ye....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Secara fizikalnya ada perubahan sedikit..Alhamdulillah.

      Delete
  21. Abg abil, oh my english!

    ReplyDelete
    Replies
    1. My english gooood..U no come here? I wait wait u..

      Delete
    2. Coming, coming.. call u tomolo

      Delete
  22. Salam bro n sis,
    Sis ngok bro nya pic tetap sama jew....hihiihihi....
    Sis kuat tau leh dpt pic mcm dolu2....insyallah lau diizin kan, sy doa kan sis k,

    *bro silau tu..hihihihi
    *sibiru

    ReplyDelete
  23. banyak yang saya boleh belajar daripada bro ni untuk jadi bakal suami yang terbaik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes mr kacak kita semua ni...nampaknya bro sekarang ni dah mula tgk drama2 bersiri ke..? Tanda nak kahwin tu bro!!..

      Delete
  24. Tahniah Prof Ustaz....he..he... kasih sayang tetap utuh....walau apa jua keadaan pun!!! beruntung isteri tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun beruntung gak sebagai suami..

      Delete
  25. Assalamualaikum, Abil & Gee..

    Musim hujan memang seronok nak bermanja2 kan... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm Sari Yusa,, mula2 nak minta maaf coz lama tak tinggalkan komen di blog Sari tapi selalu baca...Cita pasal hujan, kat sini baru turun hujan...

      Delete
  26. alhamdulillah.. smg trs beransur2 sembuh.. ameenn..

    ReplyDelete
  27. Hai lah che abil yang ceria.....selamat bertugas jaga permaisuri ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asyik bertugas jea ler saya ni, lum dapat cuti lagi nak jalan2...

      Delete
  28. Salam buat abg abil dan kak gee

    Sy nk tau kat mana abg beli air zam-zam tu yerr? Kat area seremban ke? boleh bgtau nama kedai?

    Terima kasih
    Lina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Lina. Abg biasa beli kat agensi Rayhar (Agensi haji n umrah) di Senawang (kawasan McD). RM 115 setong 10L..

      Delete
  29. Alhamdulillah ada peningkatan pada kak Gee... suka dengan kata-kata nasihat abg abil kat atas tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak tanya,,Ema duduk jea cm tu tak lenguh punggung ke?..

      Delete
  30. alhamdulillah....kak gee kembali sihat, semoga abg abil dan kak gee sentiasa bahagia hendaknya.

    byk sungguh ilmu dan nasihat yg dikongsikan oelh abg abil...tq so much

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sue, komuter dan LRT semua ok yea, tak de problem lagi?..hehehe

      Delete
  31. alhamdulillah k.gee mkin pulih..brt pn dh naik kn..nsht yg bgs utl ayu yg bjang.hehe

    ReplyDelete

Followers