Thursday, 30 October 2014

BFF...


Assalammualaikum U guys.
Assalammualaiki Ya Fauziah..cinta hati hamba.

"DIM, cmana nak tau klau si dia tu sesuai untuk kita eh?". pertanyaan masa saya berceramah.
"Mana aku tau! saya tak kenal pun si dia awak tu." usik saya..

Gini, antara caranya., Setiap org tu baik baik jea, apa yg perlu kita cari dan perhatikan adalah sifat yg kurang baik si dia (dimana setiap org pun ada)..Sekiranya sifat kurang tu boleh kita terima dan yakin boleh kita ubah dan bentuk kemudian hari then terima la dia.

Sekiranya kita tak boleh terima dan rasa payah nak ubah si dia then terima la dia sebagai sahabat jea. Jgn kita berlandaskan ngan rasa suka/cinta jea, keserasian perangai ngan kita tu penting coz ianya boleh memanjangkan usia perkahwinan nanti. Bukan tu saja malah si dia tu boleh jadi "gang baik" kita lepas kawen..InsyaALLAH

Yg dah kawen lak, jangan la selalu "pandang" pasangan kita tu "Suami Isteri".. Mesti pandang sebagai kawan baik, kawan lepak lepak, kawan sekiranya kita ada rahsia atau masalh boleh kita gosip2kan bersama...sepertimana kita ngan kawan2 ofis atau kawan baik kita yg lain..Layan pasangan kita cm tu paling best!! Ni dah kawen kita dah tak nampak yg pasangan kita tu sahabat baik kita. U guys faham tak apa yg I cakap ni??..Faham tak!!?

Bila kita pandang Suami/Isteri kita cm kawan atau BFF, eh, best ooo..setiap hari ada jea benda kita nak gosip bersama, ada jea tempat kita nak lepak atau jalan2,boleh lepak2 kat kedai mamak sampai layan bola ke apa ke ngan kawan2 yg lain (balik kang pun boleh layan bola!! hahaha heheheh hohohoho).. byk tajuk conversation yg boleh u guys borakkan tiap hari..tiada rahsia di antara U guys.

Pandang lah suami atau isteri tu sebagai U guys punya BFF, kawan baik, kawan gosip, kawan nak lepas geram ke, kawan lepak ke...whatever la..Tapi jgn pulak kao org pandang dia cm kawan bila malam Jumaat tu!! hahahahahahaha..bahaya!!

Suami kita Bff u guys, Isteri pula sahabat baik para Suami...baru la cunn!!..

Followers