Monday, 15 December 2014

Takde Mood ehh..!


Assalammualaikum U guys..
Assalammualaiki Ya Fauziah, lepas subuh tadi rasa terlalu rindu la pulak kat Isteri saya ni..Al Fatihah.

Ni DIM nak beritau sikit, Lelaki ni / Suami Suami ni ada masanya kita org akan di datangi dengan "Takde Mood" tiba2..eh memang ada laa!! Kalau Isteri tanya " Kenapa bang?" jawapan biasa kita para Suami ni.."Takde apa la!" atau sunyiiii jea, takde jawapan dari Suami..

Dah yg pompuan ni pening kepala, pompuan ni pulak tiba2 takde mood tgk Suaminya gitu, tambahan pulak pompuan ni tak dapat jawapan dari soalannya tadi...jadi muka masing2 dah jadi cm punggung kambinggggg..!!

Kita ni bila tgk Suami gitu jgn tanya Suami tu byk, jgn ulang soalan berulang kali..Lelaki tak suka gitu. So nk buat cmana?? Buat gini wahai sang Isteri.

Perkara yg sgt2 penting bila jadi gitu, Ko org (Isteri2/pompuan2) KENYANGkan dulu perut Lelaki ni dengan hidangan yg ringan (BUKAN ringan ringan tuuu!!!)..makanan yg simple dan sedap sedap. Terbaik ko org sediakan/buat sendiri, contoh buat kueh ke, bagi buah buahan yg elok elok ke..whatever la..dan pastikan hidang tu Suami suka. Time tu Suami tak ckp la sedap, kan mood dia takde.

Dan jgn lupa masa tgh2 nak hidangkan makanan tu baca "AL WADUD" berulang2 dan senyap2..Masa Suami tgh makan pun jgn di tanya apa2, hanya layan jea dia makan. Malam kang tgh2 baring tu baru la tanya, tanya dengan lembut.."Abg, ptg tadi abg letih sgt ke?" atau " Abg , tadi tu abg bukan marah syg kan.?"..Baru la dia akan terangkan kenapa, what happen,,Dan kebiasaannya takde apa pun, hanya Lelaki ni adanya dia suka diam..tu jea. Takde sebab. Yg penting, bila perut Suami tu di jaga dengan baik maka suami tu akan rajin la bercakap2 ngan Isterinya..

Dan Suami2/Lelaki2 sekelian, Kita pun kena faham yg Isteri2 ni pompuan2 ni, bukan sahaja Tamak Haloba, dia org ni pun ngan suami tergesa2/tak sabar gak..Wanita kalau bertanya sesuatu, dia perlukan jawapan masa tu gak!! Kalau kata kita jawab esok, emm pagi2 buta sebelum takbir Subuh dia org akan tanya lagi..!! Tu la sifat Isteri2, Walaupun gitu sifatnya NAMUN dia org la pendengar setia keluhan Suami, dia org la penyejuk hati Suami pabila kita kita suami ni takde mood...kerana dia org ni adalah ISTERI kita..!


Followers