Monday, 15 December 2014

Takde Mood ehh..!


Assalammualaikum U guys..
Assalammualaiki Ya Fauziah, lepas subuh tadi rasa terlalu rindu la pulak kat Isteri saya ni..Al Fatihah.

Ni DIM nak beritau sikit, Lelaki ni / Suami Suami ni ada masanya kita org akan di datangi dengan "Takde Mood" tiba2..eh memang ada laa!! Kalau Isteri tanya " Kenapa bang?" jawapan biasa kita para Suami ni.."Takde apa la!" atau sunyiiii jea, takde jawapan dari Suami..

Dah yg pompuan ni pening kepala, pompuan ni pulak tiba2 takde mood tgk Suaminya gitu, tambahan pulak pompuan ni tak dapat jawapan dari soalannya tadi...jadi muka masing2 dah jadi cm punggung kambinggggg..!!

Kita ni bila tgk Suami gitu jgn tanya Suami tu byk, jgn ulang soalan berulang kali..Lelaki tak suka gitu. So nk buat cmana?? Buat gini wahai sang Isteri.

Perkara yg sgt2 penting bila jadi gitu, Ko org (Isteri2/pompuan2) KENYANGkan dulu perut Lelaki ni dengan hidangan yg ringan (BUKAN ringan ringan tuuu!!!)..makanan yg simple dan sedap sedap. Terbaik ko org sediakan/buat sendiri, contoh buat kueh ke, bagi buah buahan yg elok elok ke..whatever la..dan pastikan hidang tu Suami suka. Time tu Suami tak ckp la sedap, kan mood dia takde.

Dan jgn lupa masa tgh2 nak hidangkan makanan tu baca "AL WADUD" berulang2 dan senyap2..Masa Suami tgh makan pun jgn di tanya apa2, hanya layan jea dia makan. Malam kang tgh2 baring tu baru la tanya, tanya dengan lembut.."Abg, ptg tadi abg letih sgt ke?" atau " Abg , tadi tu abg bukan marah syg kan.?"..Baru la dia akan terangkan kenapa, what happen,,Dan kebiasaannya takde apa pun, hanya Lelaki ni adanya dia suka diam..tu jea. Takde sebab. Yg penting, bila perut Suami tu di jaga dengan baik maka suami tu akan rajin la bercakap2 ngan Isterinya..

Dan Suami2/Lelaki2 sekelian, Kita pun kena faham yg Isteri2 ni pompuan2 ni, bukan sahaja Tamak Haloba, dia org ni pun ngan suami tergesa2/tak sabar gak..Wanita kalau bertanya sesuatu, dia perlukan jawapan masa tu gak!! Kalau kata kita jawab esok, emm pagi2 buta sebelum takbir Subuh dia org akan tanya lagi..!! Tu la sifat Isteri2, Walaupun gitu sifatnya NAMUN dia org la pendengar setia keluhan Suami, dia org la penyejuk hati Suami pabila kita kita suami ni takde mood...kerana dia org ni adalah ISTERI kita..!


Friday, 12 December 2014

Cuit cuit..peluk peluk..


Assalammualaikum U guys.
Assalammualaiki Ya Fauziah bt Muhamad..ptg kang saya ziarah awak eh..

2, 3 malam kebelakangan ni saya dok mimpi bergasak ngan 'syaitan yg di rejam'. Bertumbuk bagai! lepas sekor sekor yg dtg menyerang..Sambil bertumbuk tu saya dok baca la surah surah. (ada yg nak cuba test test ni yea!!)..INGAT, syirik tu!!

Kena malam yg ke 3 tu tengah2 bertumbuk tiba tiba ada satu "cuitan" di lengan kanan saya bagaikan suruh terjaga dari tido n mimpi tu..dan "cuitan" tu sgt sgt saya kenal..terus terjaga beriqtifar. Bangun saya tu terus mencari cari org yg mencuit la kononnya, sampai ke dapur saya mencari...mencari arwah Gee! coz sentuhan tu saya tahu, sentuhan yg saya kenal..Sentuhan Gee!!

"Dear, Dear..??" sambil mencari saya memanggil. Tiada jawapan. Terus saya tersenyum sorang2 n ambil wuduk..

Semenjak dari sentuhan tu tiada lagi mimpi2 syaitan ni, Alhamdulillah. Walaupun tidak pernah dapat mimpi arwah Gee, namun amat cukup sekali dia datang (InsyaALLAH) "mencuit" Suami dia ni suruh bangun..sampai la ni masih terasa cuitan tu di lengan saya..


Harap harap u guys ni semua pun boleh kenal sentuhan pasangan masing2, Kiranya main tutup tutup mata tu kita boleh agak dengan tepat sentuhan tu datangnya dari pasangan kita..Peluk selalu pasangan kita tu tiap tiap hari (Bukan peluk malam jumaat tu! Bukan!)..Pagi peluk sekali, petang peluk sekali..saja saja..amalkan, InsyaALLAH badan sehat, penyakit was was pada pasangan tu berkurangan,,InsyaALLAH

Dear kesayangan hati hamba..

Saturday, 6 December 2014

Bukan org lain punnnn...


Assalammualaikum U guys.
Assalammualaiki Ya Fauziah, penyejuk jiwa saya..

Citer lagi dan lagi sikit pasal arwah Gee ni..

Gee ni kalau memasak memang terror giler! nak makan apa, citarasa apa, apa saja dia boleh masak. Sedap, enak dan laju kalau dia masak, kejap jea siap! Perut saya tidak pernah kosong masa Gee ada dulu.

1 perkara yg sgt2 saya suka lakukan pabila Gee tgh masak..Saya akan ke dapur dan cium bahu sebelah kanannya."Nak mengusik jea kerja dia kan!!, g depan jgn kacau saya masak ni, nak cium cium malam kang!" kata Gee..Dan sekali lagi saya cium bahu dia n beredar..

Lepas sebulan 2 gitu baru la Gee tanya " Nape awak suka cium bahu kanan saya tiap kali saya masak.?

"Dearrr, tiap kali awak sedang siapkan makanan untuk Suami awak ni, setiap masa tu la Rahmat/keberkatan Tuhan tu turun untuk awak. Dan tiap kali tu la saya akan cuba "curi" sikit Rahmat/Keberkatan tu. n tu juga tanda terima kasih saya coz awak menjaga kelaparan saya.." jelas saya.. Terus Gee cium pipi saya n kata " Saya pun nak "curi" keberkatan Suami saya ni tiap hari..

Org catering masak kita bayar, bibik masak kita bagi gaji tiap bulan,
Apa laaaa salahnya kita cium pipi Isteri, peluk Isteri kejap berterima kasih coz penatttt dia org jaga perut perut kita ni para Suami selama ni.

Dan kita ni pun dah tahu/faham yg Isteri kita ni memang TAMAK HALOBA!! Pompuan ni tak cukup kalau kita cakap jea Thank you atau I love u. Dia org nak kita Suami ni buktikan pulak..So kita penuhi/buktikan la "Ketamakkan" Isteri tu dgn ciumn dan pelukkan...Senangkan kan kan..Isteri kita, bukan org lain punnnn.....


Sunday, 30 November 2014

Maafkan la Isteri..


Assalamualaikum U guys.
Assalamualaiki Ya Fauziah, penyejuk hati saya..

Meh DIM nak citer sikit ni.. Saya ni kalau tak mengusik arwah Gee sampai merajuk maka bukan Abil Fikri nama saya.

Pernah 1 malam tu saya dok usikkkk Gee sampai dia merajuk dan marah pada saya, terus dia masuk bilik n kunci bilik. Bila dah agak lama tu saya pun nak masuk tido la dan ketuk la pintu. Gee buat bodohhh tak nak bukak pintu.!

"Dear, saya nak tido ni, bukak la pintu." .." awak jangan nak marah Suami awak ni, nanti Malaikat semua marah kat awak nanti. Takkan la saya nak tido luar, ciannn saya." pujuk saya kat Gee dulu.

Tiba tiba Gee bersuara "Awak tido la ngan Malaikat kat luar!!".. terus saya gelak terbahak2, terguling2 atas lantai keluar airmata geli hati mendengar kata2 Gee tu..

Mendengar saya gelak gitu, Gee pun keluar bilik n tanya ngan rasa pelik, "Kenapa awak gelak?!".. "Dear, Isteri kesayangan saya,,selama hidup saya tak pernah saya dengar kata2 gitu..kelakar giler!..Tido ngan Malaikat ehh!!?" hahahahaha sambung gelak. Gee pun gelak sama lepas tgk saya gitu..Last2 Kami berdua tido luar depan tv sama2..gelak sampai subuh!!


Setiap hari dalam doa saya merayu agar jangan ALLAH dan Malaikat marahkan Isteri saya sekiranya ada kesalahan Gee pada saya sebab saya sentiasa saja memaafkan dia. Dan sekiranya ada kelemahan Gee pada saya maka itu juga kekurangan diri saya sebagai Suami mendidiknya.

Para Suami sekelian, jgn la kita selalu ada perasaan marah, perasaan dendam atau tidak puas hati pada Isteri kita tu ( sekiranya Isteri ada kesalahan2 biasa), kerana kemarahan kita2 Suami ni di sertai ngan kemarahan Malaikat pada Isteri..ciannnn dia org,,

Sentiasa la memaafkan dia org ni (Isteri) coz kesalahan dia org adalah kekurangan kita sebagai Suami mendidknya..

( pic di bawah tu muka Gee merajuk dulu kena usik dek saya!)

- sapa yg dah baca entry ni, g cium pipi pasangan masing2..!!-


Tuesday, 25 November 2014

Ikhlas nya..


Assalamualaikum U guys.
Assalammualaiki Ya Fauziah, Isteri kesayangan saya..

Nak citer sikit pasal arwah Gee ni..My Dear wife ni ada masanya dlm diam diam dia bangun mlm, bangunnya tu saya sendiri tak perasan. Gee akan ke bilik sebelah tiap kali bangun malam. Setelah beberapa malam gitu perasan la saya, saya pun dok tinjau senyap2 nak tgk apa buatnya...rupa2nya Gee ni Solat..

Ikhlasnya Gee solat malam ni, dengan saya pun dia tak pernah cakap. Lebih kerap dia solat seminggu sebelum Gee jatuh sakit..
Kadang2 bila teringatkan IKHLASnya dia mengadap ALLAH malam2 gitu membuatkan menitis airmata saya.."Saya tak mampu seikhlas awak Dear." ucap saya pada Gee bila ziarah di kuburnya..

Memang benar sang Suami tugasnya membentuk para Isteri, namun ada masanya dlm diam2 Isteri pula akan memperbetulkan kekurangan Suami..So sentiasa la ucap TERIMA KASIH pada pasangan masing2..dengan org lain kita boleh ucap gitu, Takkkkan la dgn pasangan kita tak leh ucap tiap hari...cium pipinya bila ucap tu..kan kan kan..


 Tengok, tengok, tengok...Betapa LAWAnya Isteri I tu...!! emmmmm..

Monday, 24 November 2014

Romen..tik.

Assalammualaikum U guys.
Assalammualaiki Ya Fauziah bt. Muhamad.

"En. DIM, suami saya tak romentik lagi la ngan saya. Cmana tu??."
pertanyaan yg saya terima semasa sessi ceramah baru baru ni..

" Mana aku tau!" jawapan ringkas dari saya..hahahaha

Kita ni kalau nak tengok suami tu romentik kembali cm dolu dolu senang jea..Jaga perut dia, jaga layanan kita sebagai Isteri dan jangan la tunjuk sifat ngada ngada sangat pada Suami tu..

Bebelan jangan terlalu sgt dan tunjukkan yg kita ni nak belajar sesuatu dari Suami, lama kelamaan bangkit la semula sifat Romen..tik suami tu pada kita..InsyaALLAH.




Tuesday, 18 November 2014

Subuh kita.!!


Assalammualaikum U guys..again.
Assalammualaiki Ya Fauziah, pengarang jantung saya..

Nak citer sikit ni..Subuh tadi lepas beri salam tiba tiba hati saya menegur saya sendiri, " Apa salahnya g masjid/surau berjemaah subuh, kan lebih baik." suara hati ni berkata..aduhhhh terasa malu dan hina diri saya.

Betul gak kata hati, tak dapat selalu, seminggu 2,3 kali pun jadi la. Apa la kita ni kan..benda lain boleh kita berkejar kejar pagi2 buta, nak berjalan sampai London kita boleh g,, tang g jemaah subuh kat masjid/surau yg jaraknya sekangkang kera jea kita buat bodohhh ...(Bukan u guys la, saya nii).

Lepas ni jom U guys temankan saya g jemaah subuh ramai ramai, ajak kawan2/keluarga tu sekali..tak selalu dapat, 2,3 kali seminggu pun okkkkk......


Tuan Guru kesayangan saya ni..

Friday, 14 November 2014

Hati hati bila bercakap tu!!


Assalammualaikum U guys
Assalammualaiki Ya Fauziah..cinta hati hamba. Hujan2 ni rinduuu pulak kat awak.

"Alamak hujan! cmana nak balik ni."
"Aduhhh,, jam lagi la jalanraya ni kang, hujan hujan ni." (siap tepuk dahi lagi tu!)
"Habis basah la kain dan G string yg aku jemur pagi tadi kat umah!"...Dan macam contoh contoh dialog gitu yg kita sebut bila time hujan..

Lu orang rasa rasa la, dengan cakap2 gitu samada sengaja ke, takde niat ke, tak sengaja ke..atau kurang fekah ke (lagi teruk!),,Waktu MAKBUL DOA ketika hujan ni lu orang dapat tak!!??

Hati2 bila berbicara tentang hujan, HUJAN yg sentiasa membawa berkat sekiranya kita mencari keberkatan yg ada dlm hujan tu sendiri...INGAT!! ALLAH takkan menyusahkan kita.


DIM yg Hen..sem!! hahaha hehehe hohoho

Thursday, 30 October 2014

BFF...


Assalammualaikum U guys.
Assalammualaiki Ya Fauziah..cinta hati hamba.

"DIM, cmana nak tau klau si dia tu sesuai untuk kita eh?". pertanyaan masa saya berceramah.
"Mana aku tau! saya tak kenal pun si dia awak tu." usik saya..

Gini, antara caranya., Setiap org tu baik baik jea, apa yg perlu kita cari dan perhatikan adalah sifat yg kurang baik si dia (dimana setiap org pun ada)..Sekiranya sifat kurang tu boleh kita terima dan yakin boleh kita ubah dan bentuk kemudian hari then terima la dia.

Sekiranya kita tak boleh terima dan rasa payah nak ubah si dia then terima la dia sebagai sahabat jea. Jgn kita berlandaskan ngan rasa suka/cinta jea, keserasian perangai ngan kita tu penting coz ianya boleh memanjangkan usia perkahwinan nanti. Bukan tu saja malah si dia tu boleh jadi "gang baik" kita lepas kawen..InsyaALLAH

Yg dah kawen lak, jangan la selalu "pandang" pasangan kita tu "Suami Isteri".. Mesti pandang sebagai kawan baik, kawan lepak lepak, kawan sekiranya kita ada rahsia atau masalh boleh kita gosip2kan bersama...sepertimana kita ngan kawan2 ofis atau kawan baik kita yg lain..Layan pasangan kita cm tu paling best!! Ni dah kawen kita dah tak nampak yg pasangan kita tu sahabat baik kita. U guys faham tak apa yg I cakap ni??..Faham tak!!?

Bila kita pandang Suami/Isteri kita cm kawan atau BFF, eh, best ooo..setiap hari ada jea benda kita nak gosip bersama, ada jea tempat kita nak lepak atau jalan2,boleh lepak2 kat kedai mamak sampai layan bola ke apa ke ngan kawan2 yg lain (balik kang pun boleh layan bola!! hahaha heheheh hohohoho).. byk tajuk conversation yg boleh u guys borakkan tiap hari..tiada rahsia di antara U guys.

Pandang lah suami atau isteri tu sebagai U guys punya BFF, kawan baik, kawan gosip, kawan nak lepas geram ke, kawan lepak ke...whatever la..Tapi jgn pulak kao org pandang dia cm kawan bila malam Jumaat tu!! hahahahahahaha..bahaya!!

Suami kita Bff u guys, Isteri pula sahabat baik para Suami...baru la cunn!!..

Saturday, 25 October 2014

Tidakkah tu CINTA namanya???

Assalammualaikum U guys.
Assalammualaiki Ya Fauziah..Isteri, sahabat dan kekasih hati hamba.

Salam Maal Hijrah.

I nak cerita sikit pasal arwah my Dear Gee ni, coz masih ramai yg bertanya soalan yg sama. "Apa keistimewaan arwah Gee hingga DIM sehingga hari ni masih terasa cintanya?"

 Jawapan 'Keistimewaan' yg dok la I ulang2 beritau sampai hari ni dan di mana2 jea I berceramah..Gee ni adalah ISTERI saya! Isteri dari hadiah ALLAH untuk saya. Hadiah ALLAH berikan ni melalui jodoh. Jodoh yg di ikat dengan perkahwinan. Hadiah TUHAN yg WAJIB I limpahkan dengan Kasih, limpahkan dengan ilmu kebaikkan, limpahkan dengan keselamatan...dan limpahkan dengan penuh penjagaan sekiranya ISTERI bersusah hati atau sakit. Dan dlm limpahan gitu harus I sertakan dengan sifat yg tegas untuk membentuk Isteri I..Tegas dlm kelembutan.

Dan Gee ni punya sifat TAAT dan sanggup berkorban untuk Suami dia ni. Sepanjang tempoh 2 tahun perkahwinan me n Gee sebelum Gee jatuh sakit dulu hingga la Gee meninggal, tidak pernah..I ulangi, TIDAK PERNAH Gee cakap "Tunggu dulu." "Jap yea" atau "alaaa awak nii" bila mana I minta buat sesuatu untuk I. Contoh, I ni ada masa memang kuat makan tak kira masa. 1 mlm I terjaga dari tido dlm kul 4 kut, Gee pun perasan I terjaga, "Kenapa darling?" tanya Gee. "Rasa lapar la." tu jea I ckp. U guys tau, Gee terus betulkan pakaian tidonya terus bgn ke dapur n gorengkan nasi untuk I. Nasi goreng pulak Gee hiaskan cm kat hotel tu, dengan susunan timunnya, nasi di bulat cantik, ada telur, pokok kelapa, bunga raya dan bermacam hiasan lagi!!..hahahaha ( maksudnya cantik dia hias la nasi tu) untuk Suami dia ni makan.

Semasa I makan pulak Gee hadap I dgn senyuman dan bertanya " Sedap? nak tambah lagi tak..?". Dan dia pastikan Suami dia ni tido lena kenyang. Tidakkah itu KASIH namanya dari Gee.

Contoh lagi satu, 1 ptg I balik kerja, Gee dok sembang rancak dng member2 dia, I tang pintu tunjukkan isyarat nak minum..dan sekali lagi tanpa ada suara tapi dengan senyuman saja Gee terus bangun ke dapur sekali lagi buat minuman dan sekali lagi dan SENTIASA saja akan menghadap Suami dia ni minum atau makan sehingga Suami ni rasa puas n tersenyum kenyang, lepas tu baru la dia sambung borak....tidakkah itu ISTERI namanya.??''

Sebelum keluar dari bilik air tiap hari, pakaian kerja I tersiap untuk di pakai di atas katil. Dan sekiranya I terlambat hantar dia g kerja, tak pernah Gee marah tapi Gee akan merajuk sebab dia tahu Suami dia ni suka sekiranya dia merajuk..Tidakkah Gee ni memahami kesukaan Suaminya dlm apa jua situasi.?? Walaupun situasi tu boleh menyinggung perasaan dia sendiri..To Gee, HUSBAND COMES FIRST!!

Tidakkah PURE LOVE yg Gee berikan tu WAJIB saya limpahkan dengan perkara2 yg I sebutkan diatas..?? Itu yg membuatkan I terasa bangga pabila I menyebut perkataan ISTERI. Itu yg membuatkan limpahkan 1000 kali ganda kasih dan sayang pabila Gee terlantar sakit dulu. Dan kerana itu juga membuatkan I senang meletakkan Gee dalam hati I ni..sehingga la ke hari ni, InsyaALLAH.

Itu juga la di antara nikmat ALLAH yg Agung berikan pada kami berdua,,sewaktu sehat atau sakit.
Nikmat KASIH SUAMI ISTERI.....

Tu la jawapan dari soalan di atas yg dokkkk la berulang2 kali bertanya...dan berulang2 kali saya jawab tanpa jemu. kenapa tak rasa jemu??...Kerana Gee adalan ISTERI saya!!!!.

Tidakkah itu CINTA namanya????..



Dear, terpisah kita ni sementara saja, InsyaALLAH, 1 hari nanti kita akan melepas rindu ini for the rest of the time...InsyaALLAH..InsyaALLAH..


Thursday, 23 October 2014

Peringatan ringkas..Hfon.


Assalammualaikum U guys.
Assalammualaiki Ya Fauziah..yg belum sekali pun ziarah saya dalam mimpi!! (bunyi merajuk tu.)

Kita ni bila mana pasangan minta tgk handfon kita, terus bagi jea. Jgn tanya pun untuk apa nak tgk, terutama bini kita tu yg suka semak2 fon..kan kan..

Ni bila minta tgk, dia tanya untuk apa la, nak padam benda2 yg tak semunggah dulu la, tiba2 jadi marah la, muka mula naik pucat la..Kenapa?? ada sesuatu nak di sembunyikan dari pasangan kita sendiri??

Jangan kita pudarkan "kepercayaan" pasangan kita dgn perkara remeh gitu. Pasal hfon boleh jadi gaduh besar sehingga pada kemudaratan Suami Isteri. ..aduhhhh mengarut!!

Bentukkan kepercayaan sesama pasangan bermula dari perkara2 yg kecil....Faham??!

Tu jea untuk petang ni..Nanti balik kerja kang tolong sampaikan salam saya buat pasangan masing2 yea..Tqq

Monday, 20 October 2014

Terima Kasih Orang Johor.


Assalammualaikum U guys.
Assalammualaiki Ya Fauziah bt. Muhamad.

Terima kasih org Johor, sudi datang beramai2 tempoh hari di Angsana mall bersama saya. Terima kasih Kopitiam Istana, Angsana Mall meraikan saya bersama sup gearbox!! power oo!!

"Wahh pandai en. Abil promote buku Warkah Buat Isteri yea." kata peminat.

"InsyaALLAH, selagi saya hidup dan ada kemampuan, selagi itu la akan saya ceritakan kisah Isteri kesayangan saya. Akan saya usahakan mendapat sebanyak2nya AL Fatihah dari u guys untuk Isteri saya. Akan saya ushakan agar U guys kenal Isteri saya walaupun tidak pernah bertemu. Itu la jua tanggungjawab saya sebagai suami. Kerana saya ingin sangat menjadi suami Gee dunia dan akhirat." Terang saya lagi..

"Ni juga usaha saya mencari rezeki, dan dapat juga saya berterima kasih pada u guys yg sentiasa memberikan sokongan pada saya n arwah Gee. InsyaALLAH."




Thursday, 16 October 2014

Jumpa di Johor yea..


Assalammualaikum U guys.
Assalammualaiki Ya Fauziah..cinta hati hamba.

InsyaALLAH, Sabtu 18 okt. ni bertempat di Angsana Mall, Johor Bahru (Expo buku), saya akan berada di sana untuk sessi ceramah jam 5 ptg. Jika ada peluang ingin saya bertemu dgn U guys di sana. Boleh ler borak2..

"Abil, bagi la Talk sikit!"...mohon kawan2 semasa menghadiri jamuan hari jadi tempoh hari. ( yg dlm pic tu.)..



Thursday, 25 September 2014

Cinta dan syg.

Assalammualaikum U guys.
Assalammualaiki Ya Fauziah bt Muhamad.

NI nak beritau sikit,, pada U guys yg ada sedang masalah ngan pasangan masing2, bergaduh ke, merajuk ke, si dia tak kukuh lagi sayang pada u guys ke..wharever la..

Jap lagi call dia n say " Abg/syg (panggilan masing2), I Love U." 
Lepas dah call gitu, Al Fatihah sekali hadiah kat Rasullulah s.a.w. then zikir la nama ALLAH ni..AS SAMI' (nama yg ke26) 100 kali sebelum masuknya waktu Asar nanti. (rujuk kitab untuk sebutan yg betul yea)

Yg takde masalah pun boleh buat. InsyaALLAH, si dia akan bermula cinta syg kita sebagaimana cinta sygnya pada awal awal kenal dulu..InsyaALLAH. Amalan ni biasa saya n arwah Gee lakukan dahulu dan sampai sekarg terasa cinta tu...InsyaALLAH.


Wednesday, 24 September 2014

Jgn kecik hati..

Assalammualaikum U guys.
Assalammualaiki Ya Fauziah..my late darling maling.

"DIM, saya ni kan byk masalah hinggakan terasa tak mampu lagi..hidup saya rasa terkapai kapai...keluarga sayakan en Abil bla bla bla bla...pasangan saya ni, uhuk uhuk uhuk (menangis la!)..En Abil tolong la nasihatkan anak saya ni,,"...Tu dia luahan n masalah yg saya selalu terima minta pendapat samada melalui fon atau perjumpaan..

U guys harus tahu 1 perkara yea, saya klau beri pendapat/nasihat, saya takkan berlembut sgt. Kena tegas sikit, so jgn kecik hati coz tu cara saya dan saya tahu dah byk org lain dah nasihatkan u all secara lembut (yg berkenanan). Dan juga sebelum saya jawab, pasti saya akan cari salah yg bertanya dulu supaya saya boleh cari di mana punca masalah u guys tu...So kena tahan la sikit klau saya marah/tegur..Mana pendapat yg rasa sesuai u guys buat la.

Tu jea la update hari niii..bye bye..


Penceramah Hen..sem.!! hahaha hehehe hohoho

Monday, 22 September 2014

Tidurnya cinta hati hamba..

Assalammualaikum U guys..
Assalammualaiki Ya Fauziah..cinta hati hamba...always.

Suatu ketika dulu, di situ la tempat beradunya Isteri kesayangan saya (seperti gambar bilik di bawah)

Kini tempat beradu Gee lebih jauh selesa..Tilamnya dari Rahmat ALLAH, bantalnya dari Keberkatan ALLAH, dan Gee di selimuti dengan Keampunan, di sulami juga dengan Kasih Sayang ALLAH..InsyaALLAH.  amin, amin, amin... Al Fatihah.

Kita yang masih di sini rajin rajin lah minta di sediakan tempat tidur yg sebegitu di sana nanti..InsyaALLAH.

Ni bilik tido kita. Me n Gee.

Tempat tidur baru Gee.

Monday, 8 September 2014

Mama/Ayah, cmana solat jenazah??!

Assalammualaikum U guyss
Assalammualaiki Ya Fauziah bt Muhamad.


"Baca Surah Dhuha."..minta I pada seorg ibu yg nak mencari sekolah tahfiz yg baik untuk anaknya baru baru ni. " Saya tak ingat la DIM.." jawab ibu tu. "Berapa umur puan? Jgn suruh saya teka umur puan."..tanya I lagi. (Pompuan ni klau di tanya umur, samada dia tersengeh sengeh atau suruh kita teka.!) " Saya muda lagi..33 tahun." sambil tersenyum dia ckp.. 33 Tahun!! tak hafal Surah Dhuha!! aduhhhhhhh...

Kita ni nak mendidik anak, nak anak kita jadi org yg soleh. Nak bentuk anak supaya menjadi anak contoh..nak kan anak kita mendengar kata dan nasihat kita bila dia dewasa kelak..PERSOALANnyaa..Adakah kita sendiri sekarang ni dalam kategori tersebut??! Berapa org di antara U guys, pernah alami situasi gini..Anak balik dari sekolah atau surau ke masjid, dia tanya kita 1 soalan, kita tak jawab then suruh anak tanya pada pasangan kita, pasangan kita dok garu kepala dan bontot sekali coz tak tau jawapan pada soalan anak tu tadi..Tak ke anak tu terdetik di hati " Aii, org tua aku pun tak tau gak! aku ingatkan terror dia org ni."

Mak bapak ambil mudah intipati mendidik anak anak. Berapa org mak bapak yg ambil masa baca tajuk2 dalam setiap buku teks sekolah anak?? Berapa org?? Bila kita tahu intipati subjek buku anak tu, senang la sikit kita nak prepare jawapan kalau anak tu ada masalah dlm pembelajaran dia. Sekurang2nya boleh la kita bersedia menjawab secara asas. Jadi anak2 kita tu nampak la yg mak bapak dia mampu mendidik/menasihati/tunjuk ajar dia pada bila bila masa. INGAT! ibubapa adalah CIKGU UTAMA bagi anak2. dalam semua subjek kehidupan anak tu nanti. Biasa dengarkan ungkapan 'Buat anak pandai!' tapi ...Ooooooo proses buat tu berbagai2 subjek "Posisi" kita belajar, tang tu memang expert!! hahaha hehehe hohoho.

Ni anak tanya soalan, kita garu punggung tak tau nk jawab. (Bukan la semua perkara). "Mama/Ayah tadikan adik g ziarah cikgu adik meninggal dunia (contoh,, contoh )Semua org sembahyg jenazah,adik jea tak sembahyg. Mama/Ayah ajarkan adik boleh??".. "Mama, cmana nak buat sujud Sahwi kalau adik terlupa 1 rukun solat dan bila nak sujud tu??".. " Ayah, abg lupa la nama2 Isteri Nabi s.a.w. esok ustazah nak tanya nama2 tu ikut susunan no 1 hingga 5 jea. Ayah tolong abg Ayah.".. "Mama/Ayah kenapa dinosor takde lagi sekarg? Cmana dinosor2 tu mati eh??"........aaa ada lagi satu soalan, ni depan mata I sendiri.."Mama, kenapa kawan2 adik semua pakai tudung g sekolah? Cm adik, adik syg mama so adik ikut mama la tak yah pakai tudung.!!"...... Jawabnya memang terkentut kentut la mak bapak nak jawab, siap berbuih buih lagi kentut tu!! ( Bukan U guys, org lain..)

Sekarang ni pun kita boleh nampak contoh anak2 yg dah besar, dah kawen, dah kerja, dia org rasa org tua dia org ni tak tau apa, tak pandai dan dia org pun taknak dengar nasihat mak ayah dia org dah."Alaa mak mana tahu hal2 gini,," dialog biasa dengar kan.. Anak2 membanggakan kepandaian org lain lebih dari ibubapa sendiri. So macamanaaaa........???

Pastikan kita ni secara asas cukup ilmu, general knowlegde kita pun bagus, keperibadian kita pun ok, hubungan suami isteri depan anak2 pun boleh la di jadikan contoh yg baik buat anak tu..Baru la LEBIH layak kita katakan kita mendidik anak, baru la LEBIH layak kita 'copy paste' tajuk cara2 mendidik anak anak kita kat fb kita untuk sharing2 sesama kawan sebab 'copy paste' tu kita sendiri pun buat dan kita sendiri faham. U guys, jaga la mutu kita sebagai Ibu dan Bapa. Anak2 jua rezeki dari TUHAN, jaga la "rezeki" tu baik2, bentuk lah "rezeki" tu elok elok..

Mak oi, panjang dah entry ni..muak membaca! dah la sampai sini jea hingga kita berjumpa lagi...muahhh!! ( tu 'French Kiss tu'!!) hahahahah hehehehehe hohohohoho...(baru lepas kentut ni! hahaha)

Dah buat, jgn sebut sebut lagi.


Assalammualaikum U guys..
Assalammualaiki Ya Fauziah..pengarang jantung, hati,limpa,perut, tulang belakang dan .... saya.

"Dear, kita ni bila selepas bersedekah/menolong sesiapa, jgn sesekali kita sebut sebut/bercerita lagi yg kita ni rajin gak tolong/sedekah kat sesiapa pun."

"Kita diamkan saja. Contohnya Dear gini,,bila mana kita berpaling saja dari org yg kita bantu atau selesai saja bersedekah, berkata lah dlm hati kita, ' aku ni belum dapat bersedekah atau tolong org lagi, sekiranya ada rezeki lebih aku nak bersedekah /tolong org la'." Pesan saya dulu buat isteri kesayangan.

Gitu la citer ringkas kenangan terindah bersama arwah Gee duluuu..sekian, terima kasih.


Thursday, 28 August 2014

(PT 2) Pusat sampai lutut dah...aduhhhh.

Sambungan nyaa...sampai mana..ooo..ok 

Kadang2 I g window shoping, I perhatikan gadis2, wanita2, makcik2 dan ..dan..dan. Dia org ni dok belek belek kain yg di sarongkan kat patung tu, memang la nampak cantik coz patung tu BERSENAM !! Yg dok belek belk ni 3 kali ganda saiz dari patung tu!. Lepas puas belek punya belek, dia org pun beliiii,, dah jahit jadi baju baru dia org sedar yg patung tu pakai lebih cantik dan sexy dari dia org yg pakai!! hahaha hehehe hohoho..Dia org tak puas hati,  keesokkan harinya, dia org g belek belek lagi kain yg lain..yg di sarong dek patung jugak!!..Para suami, para kaum sejantina saya,,Sekarg lu org tahu la kenapa pasangan kita selalu komplain.." Abggg, syg dah takde baju lagi untuk di pakaiii.!!" walaupun almari dalam bilik kita tu 95% dek baju dia jea..hahahahahahaha..(kaki kencing gak dia org ni yea!!) Sebagai suami kita sabar jea la..

Bukan nak suruh U guys berbadan cm patung tu tadi..nak galakkan bersenam 3 kali seminggu. Wajibkan diri bersenam, cukup la U guys bagi berbagai alasan coz di belakang hari nanti U guys gak yg rugi. Cari jalan cmana nak mula atau nk g bersenam. Bila dah mula bersenam nanti U guys pasti nampak kesan2 luaran n dalaman U guys..Lama kelamaan pasangan U guys pun tersenyum manjang..Nakkan pasangan U guys terasa cemburu tak?? (cemburu yg baik)..U guys bersenam, nanti U guys akan nampak perubahan pasangan u all..Buat la dulu, baru faham apa yg I sampaikan ni..Ni belum buat, bertanyaaaa jea kerja dia!! BERSENAM jea dulu.

Cm I, dari umur 12 tahun sampai la 45 ni, I masih wajibkan diri bersenam gitu. Dalam senaman tu juga I amalkan aturan zikir2 gini..(zikir pelan2 jea suara tu) bila mula kita niat la senaman keran ALLAH. Then Fatihah sekali. zikir bermula dengan sebutan YA ALLAH ( angaran100 kali ) then Iqhtifar sberapa byk yg mampu, sambil beriqthifar, bayangkan segala penyakit, sihir org, sifat2 yg tidak baik kita ni gugur dari badan ikut peluh dan hembusan nafas..Sesiapa yg biasanya bila nak tido ada senggal sendi, InsyaALLAH akan hilang nanti senggal2 tu. then bila nak habis senaman, Selawat la seberapa byk yg mampu..Dah habis, sebelum balik doa la apa hajat di hati..InsyaALLAH...Baru la zahir n batin kita kuat!! Bagi I batin tu yg penting!! hahahaha heheheheh hohohohoho....Selain dari itu juga, kesan kesan ubat yg berlebihan dalam badan pun senang terbuang nanti ( g jamban nanti la). Baru la ubatan/suppliment yg kita ambil selepas tu cepat berkesan kemudiannya..Faham??

So, U guys, BERSENAM, BERSENAM dan BERSENAM..baik untuk fizikal, baik untuk mental dan baik untuk Malam Jumaat!!!!!!! hahahahahaha Sampai di sini DIM membebel, InsyaALLAH,, ada kederat tenaga batin..eh, eh silap, silap.. ada kederat sehat, I akan update lagi....bye bye..muahhhh.


Jangan kurus sgt yea dik.. 

dan jangan emmm..oh kakak kakak, jgn lupa bersenam.
(semua tu pembaca2 blog n Fb I n Gee)

Pusat sampai lutut dah!! aduhhh (PT 1)

Assalammualaikum U guys
Assalammualaiki Ya Fauziah bt Siti Esah....siapa ni u guys??


Ada masanya I dok lepak ngan sahabat2 lama, sahabat2 sekolah dulu. Seronok la sesekali borak2 kisah2 kita muda muda dulu, kisah2 nakal n kisah2 cinta cinta monyet dulu dulu..Masa sekolah/bujang dulu semuanya comel2 belaka, sexy sexy belaka...tu duluuuuuuu.....sekarang ni I tgk sesetengah sahabat ni naik takut pun ada!! ( ada kawan2 berat badan hampir mencecah 1 tan!! aduhhh..ngeriii!!) Sampai I tanya dia org, "Kau org ni bersenam tak?"

"Rasa hati tu nak bersenam tapi sibuk kerja." "Nak bersenam payah sikit coz jaga anak2 ni." "Rasa tu ada, hanya sampai waktu nak bersenam, malas la pulak." Sebahagian dari alasan dan jawapan dari dia org.

U guys jgn ambil mudah Bersenam ni, 3 kali seminggu, 20 minit sekali jadi lah. Terutama yg dah berkahwin, ada anak dan yg mula mencecah umur 30an ni. Nak nasihat lebih2 pasal bersenam ni, U guys lagi hebat hebat info nya. Persoalan sekarang, U guys BERSENAM tak?????! Org yg rajin bersenam ni kurang panas baran, org yg bersenam lebih baik cara pemikirannya, cepat matang. Badan tu InsyaALLAH la sehat. Dan org yg bersenam ni penyabar orgnya..kebiasaannya. Sebab, bersenam ni secara tak langsung ia membuang sifat sifat kurang baik tu melalui peluh dan hembusan nafas ketika sedang bersenam. Sebab tu juga selesai bersenam sahaja kita rasa badan ringan, rasa kurang tekanan hati/perasaan atau stress dan rasa letih selepas bersenam tu menyegarkan badan. Berbeza dgn berpeluh dari bekerja, ianya tak sama dgn bersenam. Bersenam ringan badan tapi berpeluh kerja, sakit2 badan, masa tu terasa di hati..:Klau dapat urut badan ni,,perghhh!"..Selalu I ingatkan kawan2, jgn samakan kerja rumah tu dgn bersenam coz ianya jauh berbeza.

Bersenam ni juga ANTARA usaha dlm menjauhkan penyakit, sekiranya dapat juga, kira puas hati gak la. Kita dah usaha tapi sakit. Berbanding dari tak bersenam, PEMALAS!! then jatuh sakit..emmm jgn mengeluh yea. Sendiri mau ingat! Tu yg i kata kat sahabat2 I tu, " Kau org kena bersenam, wajibkan diri tu. 
kau org nak makan apa makan la tapi senaman jgn tinggal." Cuba tgk badan masing2..tengok lah!!..Lemak tepi pinggang tu 2 gengam! tu,tu, perut tu..pusat dah hampir cecah lutut dah!! Lemak punggung tu dah boleh perah macam kain!!..lemak bawah lengan tu jgn cakap la,,boleh buat buaian anak!! Sexy ke cm tu??

Ko org takyah sebut la "Laki aku suka." "pasangan kita kena la terima seadanya." (kalau sebelum dah selepas kawen gitu boleh ckp "terima seadanya".) "Suami I tak kisahh.." Betul ke pasangan masing2 suka, tak kisah..terima seadanya?? Dan sekiranya lepas ni pasangan kita dok pandang punggung org lain, U guys jgn marah atau cemburu yea. Atau pasangan kita senyap2 buka laptop malam2 tgk model2 cantik..U guysss,, DONT TAKE THINGS FOR GRANTED!!!!! Fahami maksud layanan yg baik untuk pasangan kita tu betul2. Ada sebab Nabi s.a.w. galakkan bersenam, dan galakkan tu juga datangnya terus dari ALLAH s.w.t.

Ehh panjang dah menaip ni..I sambung kat entry lepas ni la..I sendiri pun malas nk baca taipan menjela jela..

..Bersambung...



Wednesday, 27 August 2014

DIM dtg nak meminangggg...

Assalammualikum U guys
Assalammualaiki Ya Fauziah..cinta hati hamba.

DIM sendiri yg masuk merisik!! kau mampu!? hahaha hehehe hohoho..

Tapi bukan untuk saya, untuk org lain lerr. Hajat keluarga sahabat minta saya jadi "juru risik" bagi pihak keluarga lelaki , last Sunday di Senawang Seremban. Wakil pompuan 4 org, saya sorang jea yg bercakap. 4 lawan 1.!! (simpanan semua cedera.)

Alhamdulillah semua berjalan sgt lancar dan mudah. Semoga bakal pengantin kekal dalam perancangan baik mereka nanti, InsyaALLAH.

Pesanan: bakal pengantin rajin2 zikir AL WADUD tiap hari. InsyaALLAH, nanti loving loving forever n ever ..


Tuesday, 19 August 2014

mencari pengedar..

Assalammualaikum U guys yg di hormati.
Assalammualaiki Ya Fauziah bt Muhamad.

Saya sedang mencari Pengedar Buku untuk memperluaskan lagi edaran buku saya n arwah Gee ni "WARKAH BUAT ISTERI". Sekiranya ada yg berminat boleh la berbincang/call En. Yazid di talian 012 6707974 (bagi pihak saya).

Buat sementara ni U guys boleh dapatkan buku Warkah Buat Isteri di kedai buku MPH, Popular dan Kedai buku 1 Msia. Sabah Serawak belum sampai lagi. Terus terang I katakan, ni di antara usaha I untuk mendapatkan doa/Al Fatihah yg berterusan untuk arwah Gee kesayangan saya selagi saya masih bernyawa ni,, selain dari I mencari rezeki juga.

So, saya di sini I mohon sokongan U guys yea....Tqqqq darling darling semua. n Tqq tuan tuan juga!!






Sunday, 17 August 2014

Kesilapan...kesilapan..

Assalammualikum U guys
Assalammualaiki Ya Fauziah bt. Muhamad.


Pesanan untuk arwah Gee dulu "Dear, adakah saya selalu berlaku baik terhadap awak?" tanya saya.
"Baik." ringkas Gee.
Sekiranya satu hari nanti ada sedikit kesilapan yg saya buat, jangan lah awak menitik beratkan sangat kesilapan saya tu. Bandingkan lah dengan kebaikkan yg ada yea."..Terus arwah Gee ni tersenyum dan suruh saya baring di pangkuan dia "Baring sini, nak cari rambut gatal." katanya.

Kita ni kebiasaannya berbuat baik contohnya 10 kali, hanya suku kali jea (tak sampai 1 punn) buat kesilapan, namun org lain akan menitik beratkan yg 1 tu berbanding 10 tadi. Yang suku tu la org lain akan dok ingattt, dok persoalkan, kadang kadang makan setahun org lain persoalkan. Adakah cara gini tindakkan yg bijak? adakah cara gini boleh mendatangkan manfaat pada hati tu? Adakah cara dok menitik beratkan yg suku tu tadi boleh melapangkan perasaan??..Kalau boleh U guys teruskan lah.!

Kadang kadang yg kita perhatikan, itu lah ANTARA perkara yg membuatkan sesuatu hubungan itu jadi renggang, jadi malap pertalian kita. Walaupun sudah meminta maaf dan di maafkan tapi bila berlaku kesilapan baru kesilapan lama yg kita dah maafkan tu di tindihkan semula!! Kesilapan yg kecil itu tadi dah jadi BESAR! sebab kita tindihkan kesilapan kesilapan lepas, yg pihak buat silap tadi pun mula lah mengunkit kesilapan kita pulak...jadinya, tiada org yg nak mengalah. Masing masing nak menegakkan kesilapan masing2.Menegakkan benang yg basah bak kata pepatah..Kesilapan tak boleh menang atau tegak dea! Bertambah bodohnya pulak, kita buat kesilapan yg baru atas alasan " dia boleh buat, aku pun boleh buat gak.!"...Sampai lah one fine day masing masing menyesalllll....menyesal yg sudah terlambat kebiasaannya..Baru la kita sedar yg kita ni sudah tersilap buat keputusan, baru la sedar bahawa kesilapan kita tidak mendatangkan kebaikkan langsung, sampai kesudah hati kita "murung" dek kesilapan kesilapan tadi..

Pesan I, Semua sifat ALLAH dah sediakan dalam hati kita ni, jadi 'Pilih la sifat sifat yg baik'. agar kita lebih matang dan cerdik. Cari jalan yg baik untuk mengekalkan hubungan sesama kita. Jangan la cuba nak menegakkan benang yg basah tadi...Tegakkan benda yg boleh menghiburkan hati!! ..kan lebih seronok tu. ( otak jgn kuning sgt!!)

Selamat hari raya sekali dan maaf zahir batin......see U guys later.


Semoga Gee dapat memaafkan saya di atas kesilapan kesilapan saya yg daif ini..

Thursday, 14 August 2014

Merajuk dah!


Assalamualaikum U guys..
Assalammualaiki Ya Fauziah bt Muhamad..

Hari ni, saya boleh pulak rasa merajuk ngan Gee.!! Kawan baik call kata dia mimpi Gee, "cantikkkkkkk sangat Gee" katanya. Adik beradik saya pun dapat mimpi Gee sebelum ni..
Adik ipar saya pun dapat mimpi."Kak Gee cantik, dia bawa sedulang buah buahan sambil tersenyum" 

Yang saya ni tak dapat pun mimpi semenjak Gee 'pergi'. Semasa dia sakit dulu dapat la mimpi dia..sekarang lum pernah, org lain dapat gak mimpi Gee...

"Dear, saya merajuk dah ni!!"..(Moga ALLAH pertemukan, InsyALLAH)

Thursday, 7 August 2014

RENEW...

Assalammualaikum U guys...Salam Syawal.
Assalammualaiki Ya Fauziah..my Darling maling!


Ni nak citer sikit, citer dulu dulu ngan arwah Gee...

Sebelum kawen dulu I ada ckp ngan Gee.."Dear, bila kita dah kawen, awak jangan risau pasal gaduh2, salah faham, tak puas hati dah perkara2 yg sewaktu dengannya tau, sebab ianya PASTI berlaku (IsyALLAH)."

"Habis tu cmana??". Gee tanya dengan suara yg I masih rindukan tu...aduhhhhh,,Dearrrr ku sayanggg..(iklan, iklan. hehehe)..
"Ya Umairah,,bila berlaku nanti, awak ingat kata2 saya tu dan kita kena hadap dengan bijak, cuba kawal marah dan cari penyelesaiannya dengan SABAR.".. " Sekiranya saya tgh marah, awak diam jea dulu, jangan melawan cakap, berikan saya masa nak redakan kemarahan saya dulu, takut takut kemarahan saya nanti akan melampaui batasnya!!" sambung I pada Gee dulu..Kebiasaannya Lelaki ni marah tak lama..

TUHAN nak kita (Suami Isteri) belajar menyelesaikan masalah dan TUHAN nak berikan TAMBAHAN Cinta / RENEW (cm roadtax) Cinta kita la tuu.. Tambahan dan renew Cinta agar kita sentiasa merasakan kasih yg seronok tiap masa dengan pasangan kita..jua dengan keluarga dan org sekeliling..supaya hidup kita kat dunia ni tak la selalu rasa BORINGGGG memanjang..!! 

Para Isteri ni,, bila dah tengok suami kita tu dah reda kemarahan dia, U guys cuba hias diri sikit biar nampak sexy depan suami tu (Tips ni.) sambil tu buatkan air minum dia yg dah di zikirkan dengan "AL WADUD" dan masa tu tanya akan permasalah yg berlaku,,(hanya u guys kena jaga sikit Bebelan tu!!)..Cuba buat, tengok hasilnya nanti...(Tu yg buat I rindu nak bergaduh ngan Gee dulu!)..

Ini I tgk, bila bergaduh dia bercakap, bini pun bercakap waktu yg sama,,entah apa intipati cakap2 tu tak tau!!.Suara Suami mula keras, suara Isteri mula lantang cm langsuir!. Isteri tanya, Suami cuba menjawab, belum habis lagi suami ckp Isteri potong cakap Suami dan tanya soalan lagi dari jawapan separuh suami tu tadi. Suami mula hati panas, Isteri masih tak puas hati dgn jawapan Suami yg belum sempat kawan tu jawab habis..Dan akhirnya dalam bab ni, si Suami pun mengHadiahkan pelempang yang jarang jarang sekali si Isteri dapat rasakan kepedihannya!!..Sekiranya si Isteri membebel lagi, si Suami berikan lagi "hadiah" lain pulak yg merupakan side kick and back kick!!..Baru la senyap suasana....sementara jea .........Suka gaduh gini ke??!
Tu pasal kita di ajar cara yg betul, cara yg terbaik..SABAR, BIJAK menangani, Jaga Mulut, BERFIKIR dengan baik mendapatkan penyelesaian...OOOOOOO takkkk, malas nak ikut cara tu (Bukan U guys la, org lain!)..Nak ikut cara tadi, nak ikut nafsu sebab nak menang!! sebab nak puaskan hati,, konon! tu cara Bodoh namanya..!! Dah besar panjang dah (usia tu la!!!), akal tu dah matang, jangan la hadap masalah rumahtangga yg PASTI berlaku (InsyALLAH) tu mengikutkan nafsu. Cari la jalan yg sebaik mungkin. Nak nasihat lebih2, U guys lebih arif, lebih bijak, so lakukan jea dengan kebijaksaan yg ada tu..

Ehhh, penat dah menaip ni, sampai sini jea dulu citer untuk hari ni, esok esok kalau I terasa nak citer lagi, I taip..ok..Jumpa lagi di masa yg lain. Bye bye anddd.........french kiss sikit!! hahahaha hehehehe hohohoho......


Tinggi dah daun tu, elok subur jea..Al Fatihah..



Friday, 25 July 2014

Kawen tahun depan!!

Assalammualaikum U guyss.
Assalammualaiki Ya Fauziah..My Love..


InsyAllah tahun depan DIM kawen yeaa....

http://www.youtube.com/watch?v=GnLNsNh7GVg&hd=1

Friday, 18 July 2014

Takziah..MH17.


Salam Takziah atas kehilangan keluarga tersayang dalam tragedi MH17 dari saya sekeluarga...Al Fatihah.

Monday, 14 July 2014

Handbag Raya.!

Assalammualaikum Datin datin Sri, Datin datin biasa, Puan puan Sri, Puan puan dan puan puan sekelian.
U guys semua ni dah mula shoping shoping Raya ke?? Dah beli bag tangan baru untuk Aidilfitri ni? Dah ke belum??

Sekiranya belum cepat cepat lah dapatkan bag tangan baru!! Ketuk lah para Suami dan para boyfren U guys tu menjelang Hari Raya ini...hahahaha hehehehe hohohoho...Yang I di dok kena buli ngan adik2 pompuan I, dia org paksa I jadi Model bag tangan dia org ni!! aduhhh..

Ehh..sebelum terlupa (mana boleh lupa!)..Assalammualaika Ya Fauziah, Isteri kerinduan hati hamba. Dear, nanti kat "sana" saya akan berikan awak bag tangan yg palingggg cantik yea Dear.. InsyALLAH.



Balik jea tang Terawih, terus jadi Model you...awww!!

Wednesday, 9 July 2014

Tiada pengantinya oiii...

Assalammualaikum U guys...sedang mengantuk ke??
Assalammualaiki Ya Fauziah..my pengarang jantung.

"Bila nak cari penganti.?" tanya wartawan, semasa rakaman wawancara untuk SinarTV baru baru ni..(nanti saya update bila siarannya eh.)
"Pada saya, Gee tiada pengantinya. Sekiranya ada jodoh saya, maka itu jodoh yg 'baru' dan ianya bukan 'penganti' Gee...Baru la tepat bahasanya buat saya." explain saya tu hari..

My arwah Gee will always be my Gee..!



Nobody can ganti ganti my Bidadari ni oiii...klau ada jodoh lagi, itu baru namanya BUKAN penganti.!

Lepas sessi rakaman ngan Sinar TV tu hari...wartawan mesti pompuan, cameraman mesti lelaki.!! mana mana pun sama.

Followers