Tuesday, 16 October 2012

Gee, Kasut dan.. HANTU!!

Assalamualaikum Dear..
Assalamualaikum pada semua tidak kira dimana u guys berada...


Ni dah siap2kan perkakas untuk mengemas u Dear, bila masuk bilik jea, tu diaa,,ternganga u tido semula..Tadi elok jea celik mata, lepas hug2 u then I kata, "Jom kemas time" but elok pulak u sambung tido...aduhhh, kena tunggu u bangun la nampaknya...

Gee tido lagi, jom kita gosip gosipkan dia! .....Apa nak cita pasal my wife ni,,emm....Nak cita pasal taatnya Gee ni pada suami dia yg memang hen...sem ni, memang Gee taat la. Tak pernah pulak dia nak lawan cakap atau menangguh permintaan I ni, hanya Gee kadang2 bergurau2 jea lawan kata..U guys tau yg I panggil Gee, Dear..Gee pulak  panggil I "Darling"!! tapi tiap kali dia panggil tu, Gee akan sengaukan suara dia. (cuba sebut darling dgn suara sengau), cm tu la bunyinya...I selalu kata kat Gee, "Panggil la ngan nama lain, teruk na bunyinya u sebut darling". Lagi I ckp cm u, Lagi la Gee suka panggil Darlingg, sampai I mengalah dah..Gee ni pun kuat gak bergurau ngan I. Lagi satu Gee ni suka peluk I dari belakang. Bila masa dia terasa nak buat, Gee tak kira tempat. Sometimes kat shopping compleks,  tgh2 berjalan window2 shoping tiba2 jea  Gee akan peluk dari belakang I!..Orang lalu lalang senyum jea tgk gelagat kita berdua ni..Kalau I kata I nak belanja beli kasut, emm lagi la dia peluk tak lepas2 sampai jalan terus ke kedai kasut. Gee ni memang sukaaaa beli kasut. Tiap2 minggu dia akan pastikan dapat beli kasut!! Bukan dia pakai selalu pun kasut tu, pakai sekali dua, pas tu Gee cakap, "Ok la kasut ni dah boleh anta kat Musium!" Cm ni dear, toke unta pun boleh muflis ooo! Isteri I kan, walaupun kadang2 tu I akan bebel n tegur Gee, I akan tetap juga belikan kasut untuk dia.........Tiap Minggu!!!!

Bag tangan pun cm tu gak. Bag tangan tu tak la tiap minggu but kerap juga la..Tak kira la mahal ke murah ke, asalkan Gee perkenan di hati, dia akan beli. Yang I ni pulak bila tgk hajat isteri I ni nak mendapatkan sesuatu tu, rasa tak sampai hati sekiranya I tak beri..Hajat org ni kalau boleh I akan penuhi semampu I n yang masuk akal laa....Kalau tiap2 minggu ajak I g beli keta tu mau I cekik jea! hehehehehe..Gee pun seperti wanita2 lain gak kan,, suka membeli n menshoping shoping bila ada masa terluang..Kalau baget kurang masa tu, kita shoping cermin jea lerrr...( window shoping la! )...Once a while, I akan tukar jadual shoping Gee ni, I akan kata pada Gee, hujung minggu ni I nak bawa u kat suatu tempat di mana tempat ni jarang jarang sekali I tgk pasangan akan ke sana. Tempat di mana u nak menjerit, u nak melompat, u nak jadi macam budak2,,orang sekeliling tak kan kisah...The best thing, semua perkara kerja, masalah, tension,,u akan terlupa sebentar....Gee tertanya2 la kat mana, kat mana..I kata tungguuuu.....Sampai harinya I bawa Gee ke Sogo lepas lunch n solat...tingkat atas sekali....yeaa betul tempat main game!! Alaaaaa ini tempaynya!! kata Gee.. I kata, nanti dulu, ikut jea apa I buat then u akan faham n u pula akan mengajak I ke sini selepas ni..So I pun tukar token dalam RM50. I ajak dia main game "tembak2 hantu". Pada mulanya tak nampak Gee suka sangat,,, selepas 5 minit, Gee pulak mengarahkan I tembak hantu tu cepat sikit sebab Gee tgh reload peluru...aaa nampak! u mula sukakan. Bukan kerana game tu sebenarnya, coz u dah mula fokus ngan hantu2 tu n u tak teringat dah benda2 lain. Keseronokkkan yg u tak pernah buat sebelum ni...Selepas 10 minit, token makin kurang, stage game banyak lagi, hantu hantu tu pun banyak lagi untuk di tembak, Gee mula ghairah nak habiskan dari satu stage ke satu stage. At last, sedar2 I dah habis RM150 tukar token!! Selesai main game tu, I nampak Muka Gee puas dan terus Gee kata "Minggu depan kita main lagi nak!?".....I senyum n kiss pipi Gee...

Dalam perjalanan balik Gee beritau I, baru dia faham apa yg I katakan sebelum kita ke sana..TETAPI jgn lakukan selalu, sesekali jeaa....See, ada masanya kita berpasangan ni kalau ada masa berdua, cuba cari sesuatu jadual yg jarang2 org lain buat. Tukar jadual biasa tu. Cm Gee I nak dia rasa relax n melupakan sebentar perkara2 lain, hanya sebentar...Waktu yg sebentar tu berjaya membuatkan Gee terasa lapang dada, terasa cm tiada masalah...minda tu relaxxx....Dan perkara tadi Gee tak pernah lakukan sebelum ini....She is very2 happy..............and,, Gee tak lupa sebelum keluar dari Sogo, Dia sempat jea beli sepasang kasut!!!! hahahahahahaha.... N that Is my WIFE!!..

Cuba kita pulak lepas ni cari sesuatu jadual sebegitu, BUT, ingat!, jgn lakukan selalu, sesekali sahaja...U guys cari la dan jgn beritau pasangan kita bila kita nak ke sana atau melakukan perkara yg u guys nak buat bersama nanti. ( Bukan, bukan perkara dalam kamar tidoo,,BUKANNN ).aduhhhhh....ehh, tak de kerja lain ke u all ni!!!!.................Sebelum nak melakukan jadual baru tu, u guys terangkan dulu motif dan hasilnya...U all cari la,, main snooker bersama ke, main konda kondi ke, g kubur malam2 tangkap hantu ke!! hehehehe...yg penting u cari jadual bersama yg jarang pasangan lain lakukan  DAN tempatnya bukan di rumah!. Faham tak murid murid semuaaa..?

Tu dia, Gee dah bangun dah, nak mengemaskan Gee dulu, ok guys...alaaa lupa nak buat pengumuman la pulak, ada perkara nak info2 u guys,, pasal masuk2 TV lagi la Prof. Abil ni...tgk la, malam nanti atau selewat2nya esok I up date n salurkan info info..Sayanggg I datang sekarang niii....ok guys, kang Gee marah I kang......ooh, jangan ckp ngan Gee I gosipkan dia tadi tau,,,ssyhhhhh......bye bye,,syhhhh...

61 comments:

  1. Betul juga cadangan tu... Tak pernag pon terlintas nak buat camtu... Hehehe terima kasih datok seri abil... Bukan kuih seri muka tau.. Hehehe... Semoga berbahagia selalu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhaha....kena cari jadual tu bro...

      Delete
    2. best kan bila ingat balik all those sweet memories dgn org yg kita sayang :)

      Delete
  2. untung gee, tiap2 minggu dapat kasut baru, akak lak setahun 3 pasang jer, itupun free majikan bagi.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila tiba jea ujung minggu memang gigil lutut ni! apa taknya,,Gee dengan kasutnya!!

      Delete
  3. Assalamu'alaikum Abil dan Gee...

    dulu-dulu kakcik rajin juga keluar dengan abang berdua2an di waktu malam bila anak2 dah tidur. Bukan ke mana2 pun, masuk kereta dan pergi 'melawat KL' atau pergi minum kat kedai. :)

    ReplyDelete
  4. Wsalamm kakcik..tu duluuuu..sekarang ni kakcik ngan abg tu cuba try g main snooker pulak!! sure ramai yg kagum tgk kakcik berdua! hahahahaha

    ReplyDelete
  5. As Salam Prof Abil...hehe..
    Yalah sesekali dating apa salahnya kan..saya pun sebulan sekali dua mesti dating ngan hubby. :)... Tapi xde la dpt kasut tiap2 mggu..hehehe...nk jugak la..nnt nak cakap kat hubby soh jadikan Abg Abil mentor dia..boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jadi mentor!! mentol lampu, boleh la...hahahahaha

      Delete
  6. Susah nk ikut jadual baru sobab ramai na bobudak dok nganga kek ngumah tu ha. kih kih kih..
    tp sweet giler la lalink..bertuah Gee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lalink I sorang ni, settle kan dulu buah pinggang tu then baru buat jadual baru...

      Delete
  7. hehehe..memang sangat romantik...

    ReplyDelete
  8. kalu ada anak terbatas sikit laa..kalu nak berduaan, g cuti berdua laa without anak2..(aritu g jkt/bndung), next month nk ke mabul island berduaan...kejam x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo pandai yea, bila cuti ngan hubby g island, island..kalau bawa anak cuti g mandi sungai Melaka tu jea yea..oooo...

      Delete
  9. Baguslah idea ni...dah lama dok nak ngajak hubby main boling, ada je alasannya......kena buat plan betoi2 ni......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau main boling tu, jgn main saja2..ajak hubby "batting"! 1 point rm1, tanya hubby, amacam ada berani?! Pas tu kata ngan dia, kalah terus bayar, tak boleh utang2....Mungkin akan menarik minat dia nak main boling tu...

      Delete
    2. itu da kira kira men judi tu..mana ley taruh2..ustaz abil ne...

      Delete
    3. Kita suami isteri tu halal sayang oii...kena perhatikan kaedah, tujuan dan tempohnyaaa....

      Delete
  10. beli kasut ngan beg tiap2 minggu??...haiyaaaa...mau pokai maaa...
    hahhaa...akak pun peminat beg...tapi beg je la...kasut tu payah sket,sbb susah cari size...jadi pakai selipar jepun pun jadik...
    pernah skali gi Carefour tersalah sarung selipar jepun,sebelah kaler ijau,sebelah kaler kuning...
    sudahnya.....3 hari encik suami tak habis2 lagi berleter...aarrgghh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha cmana pulak leh salah kaler! hahahahaha. Kalau saya, saya tak leter kan, saya gelakkan sepanjang zaman! hahahahahahaha.....

      Delete
  11. kalau buat benda yg biasa kita buat & orang lain selalu buat pun bosan.. sekali sekala kita buat benda yg jarang2 @ tak pernah kita buat.. akan buat kita enjoy. setuju

    ReplyDelete
  12. Selalu dating dengan hubby. Biasanya pergi ke tempat yg kanak2 tak boleh pergi. Contohnya mcm tengok wayang untuk 18 tahun ke atas. Hehehehehe. (Puas nak try sebut darling dengan suara sengau)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooooooooooooo pandai tgk filem lucah berdua yea!!!!oooooooooo.....

      Delete
  13. bestnya dibelikan kasut dan handbag!!!>_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang besttt, yang tukang bayar pun besttt..uhuk uhuk uhuk

      Delete
  14. Akak Geeeeeeeeeeeeeee....Tengok ne ade melodi lah,gosip2 akak tadi...ishhhhhhhhhhh3x (sambil geleng2):DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. syhhhhhhh jgn cakap kuat2, nanti Gee tau...syhhhhhh...

      Delete
  15. ..hikhik.. hobby gee ngan *KC* mcm serope lah pulak..kami ni jenis 'kaki lipan'..kannn!

    ReplyDelete
  16. tenang rasa hati baca post mcm nie... x de nak tahan2 sebak... hihi.. hope kalian berdua dapat menikmatinya semula.. sampaikan salam saya buat kak gee ye.. Saya sentiasa doakan kesihatan kak gee.. moga jannah tempat kamu berdua..Amin..

    ReplyDelete
  17. hahha...Abil..akak tgh hyper aktif ni..tu yg bertubi2 n3 kluor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduhhh..memang tak boleh di tahan2 la Cik Tie ngan blognya..

      Delete
  18. heheheh takpelah en abil mmg dh naluri wanita gitu kan...

    tp kalu baca tajuk tu mcm seram je hehehe

    ReplyDelete
  19. salam bro..
    lama tak masuk sini..
    dari tempat kak cik seroja tadi...
    ahaks....

    pekabar kak G..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru jea jawab salam di blog Kakcik tadi....Gee tu tgh tido lepas kemas n urut dia tadi..

      Delete
  20. Menarik juga ideaa nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah ada jadual lain dari yg lain?

      Delete
    2. menariknyer idea ni untuk minta hubby belikan kasut every week...huhuhuhuhuu

      Delete
    3. Suruh hubby beli kasut every week!!! aduhhh, tu bukan menarik namanya,, tu menyeksa! hahahahaha..cari jadual lain dari shoping2 ni laa...

      Delete
  21. menarik..saya pula weekend je balik kampung..x balik kampung,duduk pantai..x duduk pantai main game kat rumah..x main game kat rumah,g karoke pula sampai ilang sora..hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak oii, banyaknya jadual...bagus, bagus...

      Delete
  22. entry yang sungguh ringan, relax dan bersahaja.......cam abil tak ada masalahhhh je kan. *tabik spring* :)

    ReplyDelete
  23. Replies
    1. Baguss...sekarang buat kerja masing2, cikgu nak tido!!

      Delete
  24. Waa...untung nye kak Gee..takpe abg Abil...menggembirakan org yg kita syg n x kedekut tu bagus...murah rezeki taw.... kalo sy la cmtu bertahun membebel.cik abg sy...heheh..tp xpe die.bebel pun pd sy ttp die syg sy sbb die bebel utk kebaikan....huhuhu... (kdg2 curi2 beli bru ckp...hahahah) ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya hari2 Gee untung kan...Kalau dia dah sihat lagi banyak untungnya....

      Delete
  25. baik cikgu.. tapi nak suruh husband bace entry biar die yang buat.. boleh tak cikgu? wife nak ikut je.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok boleh..cikgu rasa pun elok begitu..Bagus cadangan tu fifi, nanti cikgu beri markah penuh yea...

      Delete
  26. Replies
    1. Alamak Cikgu besar dah datang!! hehehehe Apa khabar Kak Maiyah...

      Delete
  27. makcik letak entry utk abil in my blog scheduled for friday.....i hope you don't mind ya

    ReplyDelete
  28. Best nya shopping kasut every week! Hehehe..sy pakai ksut smpi jadi mulut boya ternganga br la tukar baru...hahahaha...tips main game mcm tuh menarik, tapi anak2 kecik2 lagi..tunggu la dulu..take care abil and gee!

    ReplyDelete
  29. Tersentuh hati membaca nukilan perasaan en. Abil. Terkesan dengan ketabahan Abil menjaga isteri tersayang. Mudah-mudahan diberikan kesembuhan kepada kak Gee dan salam kenal kepada kalian berdua.

    ReplyDelete
  30. u r great la en.abil.pengorbanan,kasih syg..suma tu menjadikan hidup abg abil n kak gee indah.. saya pun ada sakit, injap berlubang.. cronic rheametic heart desease. dulu sy pernah terfikir, tak mau kawen.. sbb sy fikir, kalau kawen then menyusahkan dia utk jaga sy, wat apa.. bila baca blog2 abg abil.. mke me realise, apa yg kuasa cinta mampu buat.. hebtanya kasih seorang suami.. teruskan usaha abg abil.. janji Allah tu pasti.. ganjaran kat SANA menanti.. semoga kak gee cpt sembuh.. syafakillah..

    ReplyDelete

Followers