Friday, 28 September 2012

Training timee!!

Assalamualaikum my Queen a.k.a. my sleeping beauty...
Assalamualaikum n salam Jumaat u guys...u guys no cleeping cleeping, go to work!!


Hari ni kita training lagi Dear ok...jangan malas2...Sejak semenjak ni, I dah mula latih u duduk tanpa I pegang. Dan masa yg sama I latih u mengenal sendi2 badan u juga...Mulanya memang payah la latihan ni, I akan dudukkan u then I akan lepas pegangan I,,Of course ler u akan rebah, cepat2 I pegang u semula...Tegakkan balik posisi duduk u dan I beritau u agar tegakkan badan n I sentuh sendi2 u supaya u faham training ni...Berulang2 kali I akan buat perkara yg sama hingga u boleh cuba mengawal diri, mengawal kestabilan badan u....Semalam I nampak hasilnya, u dah mula cuba duduk tegak tapi u tak berani nak goyang2 badan hanya dok senyappp jea... walaupun belum nak sempurna lagi but nampaknya u mula mencuba....Good girl u!!

Next week, insyAllah wheel chair akan sampai, I dah order untuk u..nanti bila dah boleh duduk so senang la I bawa u jalan2 pakai wheel chair baru u,,suka tak.? Kalau u suka, lagi la I suka...Today lepas jumaat nanti kita training lagi..Ada masanya it"s up to u, u pun kena ada sedikit usaha sendiri to get well..I akan terus bantu u..sekurang2nya buat masa ni u boleh duduk, I am very the happy one. N masa u duduk pulak u akan cuba meluruskan kaki u yg agak bengkok tu..Sebab tu I akan memberitau u dengan memegang sendi2 u, jadi u akan faham apa fungsi sendi2 u....Tak pe Dear, kita buat slow n steady, emm..Ni la dia tambahan jadual penjagaan u sekarang,,training timeee!! Eye of the tiger dear, never give up!,, U guys biasa dengar lagu Eye of the tiger tak??...cm tu la I nyanyi bila latih Gee ni..terpingga2 Gee dengar I nyanyi lagu omputih..hahahahaha  ( apa! u guys ingat Prof. Abil ni tak pandai nyanyi ke..!!? )....I kalau nyanyi, u guys pun akan terpingga2 cm Gee gak,,tauuu...

Ni nak share sikit pasal nyanyi ni aaa.....ada jea sharing si Prof. Abil ni a.k.a ustaz Abil a.k.a Man of Power n a.k.a T-Rex my wife hahahahaha banyak na a.k.a nya..hahahaha Prof. konon!!  arghhh tuii!!! ehhh, dengar ni..Kita ni, kena gak selalu menyanyi untuk pasangan kita, dia org suka. Terutama si suami nyanyi untuk isteri...ooooo perempuan sukaaa...mungkin mula2 tu isteri ni akan gelak2kan kita, kata suara macam katak la, suara macam ikan tembakul la..tapi semasa isteri dok kutuk2 tu sebenarnya dia org suka dan dia org rasa tersangat la malunya...yeaaaa bro..jangan la lu org nyanyi lagu ba ba black ship atau seangkatan dengannya..Nyanyi lagu yg berunsur jiwang2 sikit, berunsur kecantikkannya, kelembutannya walaupun isteri kita ni Queen of membebel dan garang macam ...macam..macam mana yea...tu lu org pilih la sendiri...nyanyikan betapa cintanya suami ni pada isterinya...Isteri kita ni bro, memang ghairah bila mana suaminya menyanyi untuk dia...Depan kita dia org kadang2 tak tunjuk gak, tapi bila g kerja si isteri ni memang kecoh ngan kawan2, dengan bangganya dia org akan bercerita n puji si suami ni...Dan nyanyian kita ni juga insyAllah akan menjadi pembakar semangat isteri dan ianya boleh mencipta rasa cinta yang baru / fresh buat suami.....EEHH!! apa pulak kau orang tak caya,,cuba buat,, tapi kena buat kerap kali la baru jadi...!

Kita suami2 ni try dulu, lepas 3 hari cuba tgk manja n mengada2 isteri tu, jangan terperanjat pulak tgk isteri kita bertambah manjanya, Jangan takut, dia tak bela hantu deaa!!...kesannya nanti lu org sendiri la mau tau, kang I cita lebih2 ada yg kata I ni ckp luucahh jea..Hallo, ni buat suami isteri jea tau..yg belum kahwin tutup mata!..PERINGATAN,,Jangan,,di ulangi Jangan nyanyi lagu sedih2, lagu cerita putus2, mati2, tengah menonggeng frust...aaa ni semua tak mau, ianya akan mendatangkan musibah nanti..kalau nak dengar pun, dengar cm tu cm tu jea, Jangan hati / perasaan kita mengikut sekali lirik lagu2 sebegitu..Ni buat semua,! yg dah kawin, belum kawin, dah terlepas kawin, yg terlebih kawin or yg tak nak kawin2...Jangan buat begitu yea,,takut bila dengar lagu2 seperti perkara di atas, hati kita pun ikut sama melayan perasaan,,ianya akan menjadi doa yg bakal di makbulkan Allah...nak!!? So suami2 sekelian pandai la menghafalkan lagu buat isteri, selain dari menghafal Quran..Tu pun kena gak hafal2 kan....ok, ok, dah, dah, dah....kita tgk gambar Gee training pulak.....layannnnn.......



Ni masa mula latihan duduk, lepas jea pegangan I, u mula nak tumbang. Cepat2 I pegang semula.
Tegakkan u semula dan cuba beri u arahan dengan sentuhan, Duduk tegak Dear. Sambil tu I akan sentuh sendi2 u agar u faham apa fungsinya.
Tu, pandai punn,, cuba mengawal diri supaya tak rebah,,U dok diamm jea.
Cubaan demi cubaan akhirnya ada kemajuan sedikit...so dapat la hadiah Cap Harley Davidson ( Ori ok! )...Yo, yo..what"s up bro!! hahahahahaha
Selepas penat bertraining2...letih dah,,kemas2kan u, beri ur meal, pujuk2 sikit dan u terus tidooo...Cantikan isteri saya...emmm cm permaisuriii.........Really Love U Sayang..


I akan teruskan usaha2 buat u Dear..Semoga segala usaha2 ini akan membuatkan Allah lebih sayang pada kita...InsyAllah...Semoga Allah memberikan u rahmatNya, berkatNya dan keampunanNya...amin, amin, aminn......

158 comments:

  1. abg abil klau wat entry pasal kak g mesti sedih tp tergelak n buat org tersenyum sndri..alhamdulillah namapk kak g da makin okay..
    sama2 kite terus berdoa AMIN.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah jalan citanya cm tu..cm drama kat tv tu..! hahahaha semua rasa ada..

      Delete
  2. Yalah..bila baca n3 abg abil ni sedih tp ada jugak kelakarnya..

    Semoga berkat usaha abg abil dan doa dari kami semua Allah makbulkan..Insya Allah... Amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Part mana kelakarnya, nak tau gak..hehehehe sila balas komen..

      Delete
  3. Sebenarnya, blog nie macam panduan kepada public. Panduan secara terperinci untuk menghadapi geng2 Kak Gee kan. Terima kasih banyak2 sebab tak kedekut dengan kami semua. Semangat En Abil nie, menghalau sedih kami (dan harapnya sedih tuan punya blog juga). In fact, a good motivation to everyone. Truely a motivator. Nanti boleh buka training company sendiri yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lupa pula...

      Cantiknya Kak Gee...!! Mulus sungguh.

      Delete
    2. ehem ehem, tgk la siapa hubby dia..hehehhe

      Delete
    3. Ulangkaji bersama sama namanya nii...

      Delete
  4. semoga dengan "training timeee" ni..kak Gee akan terus bersemangat kan Abg Abil...InsyaAllah..

    ReplyDelete
  5. semoga kak Gee akan cepat sembuh..:)

    ReplyDelete
  6. Insyaallah mudah2an usaha berterusan Abil akan membuahkan hasil...sama2 kita doakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea Cik Tie kita ni..siap berbunga n berdaun lagi hasilnya..InsyAllah..

      Delete
  7. Kak Gee is so beautiful....tiap kali baca entry abg abil wajib saya doakan agar Allah cepat sembuhkan kak gee..be strong abg abil... :)

    ReplyDelete
  8. wahhh terer ahh kak gee,berlatih selaluu.jangan malas2.saya pun kena berlatih agaknya.saya dok kat meja belajar,mesti muka tumbang atas buku.sabau jela~

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaa belajar rajin2 dulu..nak tido tu, esok2 jea la...exam bila?

      Delete
    2. start 2hb habis 18hb.wuwwuwuwu kunyah buku je lah pasni.

      Delete
    3. Nanti nak bisik kat Gee suruh doa2kan moga exam ascil cemerlang....tapi kena rajin2 baca buku n please jgn main2..! Me n Gee tau awak lulus cemerlang jea nanti...up date us tau..

      Delete
  9. Kelakarnya utk menyembunyikan duka yg terselit di hati..Ya Allah, berikanlah ketabahan buat kedua insan ini, jgn patahkan smgt mereka..masukkanlah mereka ke syurgaMu...amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe duka di hati yea..duka tu dah di selaputi dgn kasih syg Gee so tak rasa sgt dah sekarang ni...tqq alfa..

      Delete
  10. Assalamualaikum Abil dan Gee...

    Alhamdulillah. Berkat sikap tak putus asa kalian, kemajuan mula kelihatan.

    Abil, kalau sempat kakcik mungkin akan singgah lagi ke rumah Abil pertengahan bulan 10 nanti. KALAU SEMPAT la... :)

    Mihun ada lagi tak? hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm kakcik..ok, datang ler..Mihun ada lagii la kakcik...hehehehe

      Delete
  11. Salam, Abil & Gee.

    Wahhhh!! Gee, u dah boleh duduk, baguslah doctor u ni. U duduk atas bean bag ke tu? Ke kerusi goyang, sajalah Abil tu dera u eh, hiks. Untuk kebaikan u jugak Gee, semoga cepat sembuh ya, Gee.

    Semoga Allah SWT melindungi kamu berdua.. Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm...aaa bean bag! puas nak ingat apa nama tempat duduk Gee ni,,malahan tempat duduk mandi pun pakai bean bag gak..

      Delete
  12. bertuah puan Gee dapat encik Abil.. :) semoga Allah mendengar doa2 Encik Abil.. InsyaAllah

    ReplyDelete
  13. alhamdulilah3 teruskan usaha abil...allah sentiasa bersama kalian....amin

    ReplyDelete
  14. Asalamualaikum en Abil..Alhamdulillah semakin hari semakin tabah en Abil trhdp Puan Fauziah malah sayang en Abil bertmbah mendalam dr sehari ke sehari menguruskan pemaisuri hati en Abil ini..semoga sifat en Abil yg terpuji ini menjadi ikutan para suami dan isteri...amin<3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm awin..isteri kita kena la kita syg selalu kan kan...

      Delete
  15. Heheee cerita pasal nyanyi ni tringat arwah ayah i ( AlFatihah..) ...arwah klau masuk kedapur dan nmpk je my mom terus dia nyanyi...tau lagu apa? Lagu ' aiyaa cik siti..pompuan...' u tau kan lagu tu...heheee my dad mmg kelakar orgnya...the husband..the best father...rindu nyaaa...syawal tahun lps arwah meninggalkan kami stelah puas bertarung 5 thun dgn cancer...hemm kuatkan ayah i...
    I hope gee pun blh kuat dan tabah mcm my dad coz she got u...her back bone :-)
    Doa i utk both of u

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq saniah...moga ayahnya di cucuri rahmat..aminn.

      Delete
  16. Semoga k.Gee cepat sembuh.. i can see more improvement towards k.Gee..

    ReplyDelete
  17. Teruskan usaha mu saudara abil..jgn putus asa..dan jgn lupa update sentiasa..ramai nak tau perkembangan..Moga Allah memberkati usaha dan kesabaran saudara..InsyaAllah.. :)

    ReplyDelete
  18. perkembangan positif..tahniah aunty gee..good job uncle man of power..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha ni dah pukul 4 pm, man of power nak g beli makan lunch dulu...

      Delete
  19. Salam saudara abil, berat mata memandang, berat lg bahu yg memikul....semoga hari ini adalah lebih baik dari hari semalam...allah maha perancang...insyallah ksbran akn terbalas dariNYA...

    ReplyDelete
  20. abg abil nens tgk kak gee makin sihat, dh banyak improved dh..alhamdulillah kan..muka pon dh isi..jangan putus asa abg abil!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pas ni nak bagi Gee gemuk sikit pulak..

      Delete
  21. alhamdulillah ada perubahan..kak gee mmg cantik lembut je muka dia.x sabar nk tgk k.gee sihat n dia plak yg taip entri..abg abil tukang baca plak hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gee kalau taip n3, saya g shoping2 laa..lama tak g shoping2 ni..baju pun dah tak de nak pakai, asyik2 yg sama jea...Dear, bangun cepat!!...

      Delete
  22. Assalamualaikum sdr abil ....we always pray for ur wife's recovery and ur good health too... u r being an excellent hubby... there is one website on brain injury recovery that is good for u to read ... very hopeful and motivating ... http://edition.CNN.com/2011/HEALTH/05/05/brain.plasticity.giffords/index.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm suzet..tq very2 much for the info given...tq yea..

      Delete
  23. yuhuuu...wahh!!comellllnye kak gie....alhamdulillah berkat usaha yg x putus2..semangat kuat dr kak gee sendiri..dn doa dr umat Muhammad..keadaan kak gee dh byk yg positif..sykur..!training lg tau....hepy tgk perubahan kak gee..chaiyok...chaiyok...mesti semakin semangat trainer berkobar2 kn?hahahah..tc both of u..ekin@mamaishadif

    ReplyDelete
  24. Queen of membebel ya? garang mcm apa? ceciter..ceciter...sempat lak nk kutuk iya..kita garang mcam *tutttttttttttt pon utk kebaikan suami n keluaga..tp yg benonyer mmg la para pompuan ne sgt la lembut hati aka manja aka mengada2 aka gediks ngan en suaminya...kan kak Geeeeeeeeeeeee???!!! hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa, si A,E,I,O,U ni..asyik dok muncunggg jea, tak rasa letih ke bibir tu..?hahahaha

      Delete
  25. Alhamdulillah..happy bila tengok ada perubahan pd K.Gee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy..! ketawa sampai keluar airmata tak!? hahahaha

      Delete
  26. OKje memang cukup respect dengan Prof Ustaz Abil ni ...( he..he..).. semuanya kerana keikhlasan cinta dan sayang Prof Abil kat isterikan....semoga cinta itu akan terus kekal, subur dalam jiwa Prof!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prof pun amat menghargai sokongan n doa yg OKjea hulurkan selama ni buat Gee..tqtqtqtq....hehehehe Prof yea!! hehehehe

      Delete
  27. Sgt seronok bila kak gee dh makin berikan prkembangan yg baik. Chaiyyook2 kak gee !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap ada perkembangan yg lebih positif lepas ni...

      Delete
  28. en abil...kepala kak gee tak terlentok ke blkg ke?? cayalah kak gee. Azwa dia bleh tahan dalam 2 mnt la lebih kurang plg lama. pastu kepala terlentok ke blkg... happy tgk kak gee. Alhamdulillah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mula2 tu terlentuk gak tapi saya sentuh n beritau tegakkan tenguk Gee setiap kali terlentuk,,nampaknya sekarang kurang terlentuknya sikit...Adiknya cmana sekarang?

      Delete
  29. abg abil, tlg ajar camane cara2 sentuh sendi tu..huhu ne tau bole gak try wt kt diri sendiri nnt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak belajar kena la datang sini baru la senang belajar...pastu kena bawa ayam golek 3 ekor ngan pulut kuning setengah baldi!! hahahahahahahaha

      Delete
  30. Tahniah..Alhamdulillah dah nmpk ada perubahan..teruskan usaha..chaiyok chaiyokk...Insyaallah

    ReplyDelete
  31. Kuatkan semangat abang! takpe yang penting usaha, lain lain tu kita serah padaNya. Seronok baca blog abang ni, Kak Gie mesti nanges nanges terharu baca blog ni bila dia sihat balik nanti, sure kalah nanges nanges tengok citer ombak rindu :) Apa pun, all the best to both of you, semoga Allah sentiasa memberkati dan mempermudahkan segala urusan untuk Abg Abil dan Kak Gee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hope Gee dapat la baca all the warkah ni kan..

      Delete
  32. chayok abg bil..semoga kak g cpat semuh ye...lawakla kalo asben sya nyayi tok sya..pengsan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai, suami nyanyi leh pengsan.! betul punya jiwang tu..hehehee

      Delete
  33. Selama nih sy baca jer, tak komen..tapi kali ni sy nak komen jugak.Sy doakan agr gee sembuh sediakala dan abil juga sentiasa sihat dan sabar dgn ujian Allah swt ini. Saya kagum dengan semangat abil. Sy dok kat france, tak dpt nak tgk live yg al-hijrah tuh..tapi nanti sy browse kat youtube.

    Lagi satu, sy sengeh sorang2 baca entry abil..klakar..hahahaha..dapat topi cap harley davidson tuh tak tahan!...hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak oii! jauhnya tinggal, buat apa dok jauh2 nu, kerja ke belajar..? Tu baru pakai cap, nanti nank pakaikan tudung Gipsi pulak kat Gee!! hahahhaha

      Delete
    2. Abil, sy follow husband keje kat sini. :)

      Delete
  34. salam abg abil, wah kak gee nampak semakin bertenaga, selamat bersenam kak gee...wah abg abil skrg dah makin memBUZY yo, kat blog mamalove pun dah tak do komen2 lai. den nak ngajuk ni...heheheh tak lah gurau2 jerr.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa bucuk2 mamalove oiii..walaupun tak komen, saya selalu terjah blog mamalove tauuu...hanya 3 hari kebelakangan ni jea tak blogwalking kat mana2..rehat2 ngan Gee jea...

      Delete
  35. wahhh...k.gee ada kemajuan la..teruskan okay? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena usaha lagi sampai Gee leh berdiri pulak..

      Delete
  36. abg abil,

    setiap kali sy tatap blog ni saya akan terfikir apa lagi yang mampu sy tolong selain doa yng tidak putus2. tiba2, Tinnngggg!!! baru teringat adik sy seorang physio. Insyaallah misi sy nanti nk tnye dia training mcmana yang boleh abg abil amalkan utk kak gee dan rutin bagaimana utk ransang semula brain kak gee. nanti sy share2 ler dgn abg abil yea..

    Lyana
    Putrajaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok jugak kalau boleh share kan cara2 tu nanti..tqq Lyana..

      Delete
  37. Salam. Alhamdulillah nampak isteri Abil makin segar dan sihat. Kak Ain doakan moga Allah berikan kesabaran, kekuatan, kepada Abil & isteri. Betapa berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Tapi yakinlah, segalanya akan pulih sebagaimana biasa. Kirim salam pada Gee. Yakinlah, segalanya akan pulih sebagaimana dulu. Wassalam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah ainul, jap lagi saya sampaikan salam pada Gee, sekarang ni dia tido lagi..

      Delete
  38. Alhamdulillah dan syukur sgt2.. Tahniah juga atas usaha Abg Abil..

    Saya jarang online, tp saya akan akan baca blog abg abil bila terluang... Semoga kak gee cepat sembuh...

    kak gee memang cantik n berseri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik, berseri,!! tq tq tq..hope Gee akan baca semua komen2 ni nanti, InsyAllah.

      Delete
  39. En abil, im ur silent reader..best la klu sumer pompuan dpt hubby cam u...ni bini selsema sikit dah mencebik muka..doa kan ur babe cepat sembuh ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya semua suami2 kat luar sana pun best2 gak..kan kan..

      Delete
  40. One more thing therapy is vr good...walaupun terapi usaha dier nampak cam org bodoh bangang..but its work...contohnya back saya better bila wat physio..anak saya yg ada ciri2 autism pun makin improve bila wat therapy...its work dont stop..i sebagai rakyat mesia bangga ngan cik abil..tak sabar nak tengok ur babe duduk atas wheel chair...nanti bawa dier kuar jln2 ek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila wheel chair dah ada, I will up date tunjukkan gambar Gee...tqq Sufaini.

      Delete
  41. Alhamdulillah.. nampak semakin positif perkembangan semasa.. dan nampak lebih sihat akak gee.. saya doakan semoga Allah memberi kesihatn kepada kak gee dan juga kekuatan, ketabahan untuk bro. InsyaAllah. dengan KuasaNya, InsyaAllah Kak Gee akan sihat. tiada apa yang mustahil dengan kuasaNya.. cuma perlu yakin pada kuasaNya dan tidak berhenti berusaha. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah bro..tq bro doakan Gee, tq...

      Delete
  42. Alhamdulillah.....come on Kak gee...I know u can do it....
    Ya Allah....berikanlah Kekuatan Dan kesembuhan pada Kak gee...hanya pada MU kami memohon harap.....Amin......

    ReplyDelete
  43. seronok tgk muka kak gee, nampak jernih je, bersih je...tahniah buat abg abil sebab berjaya dudukkan kak gee...nampak sweet muka dia..semoga Allah permudahkan segalanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kembang la punggung Gee nanti kalau baca komen awak ni ! hahahaha

      Delete
  44. salam abg abil
    wah! seronok saya baca entry ni..yang lain pun best jg just n3 ni..suka sbb nampak kak gee tdo mulut dah hampir tertutup..and dia dah mcm makin baik lah! good improvement.lagi2 dh boleh mula duduk2..nanti dh pandai duduk, use wheel chair..abg abil leh la bring her keluar rumah..tgk pantai2, tanam2 kak gee kt pasir..terapi kan..ikhtiar kene pelbagai..

    ok abg abil and kak gee..selamat meneruskan berkasih sayang..sayang kamu berdua..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, ni tgh tungu wheel chair yg dah di tempah tempoh hari, katanya 2 minggu lagi baru sampai...tak sabar nak bawa Gee jalan2 ni..

      Delete
  45. chaiyok2 kak Gee.. semakin hari dh semakin sihat kak Gee.. hope kak Gee tunjuk prkembngan yg baik lg pasni.. good luck prof Abil utk jg trainer yg berjaya utk kak Gee..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kejap lagi training time..lagi n lagi..

      Delete
  46. Replies
    1. Dah husband Gee hensem..cantik la Gee, kan..hahahaha

      Delete
  47. ubat yg paling mujarab adalah kasih sayang dr abil utk gee...dgn kasih tu jugak mmberi semngat utk kedua2 nya menyusuri jalan hidup ini...abil sorang yg kuat dan tabah.

    ReplyDelete
  48. Salam bro..lelaki boleh kahwin 4 tapi gua pasti bro pasti dapat rahmat lebih dariNya kelak..insyaAllah :)

    j

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha betul tu..insyAllah tunggu kat sana nanti ler..

      Delete
  49. amin, amin, amin.. semoga sentiasa dalam rahmat dan keberkatan Allah dunia dan akhirat, amin

    ReplyDelete
  50. saya tgh tonton siaran ulangan soal wanita di tv alhijrah skr..second time tgok ni. x jemu tgok prof muhya dan prof abil berbicara...heehe...semoga kak gee akan terus sihat dan blh duduk pulak lps ni..utk prof abil..teruskan usaha anda..Allah pasti membantu kan!

    ReplyDelete
  51. saya tgh tonton siaran ulangan soal wanita di tv alhijrah skr..second time tgok ni. x jemu tgok prof muhya dan prof abil berbicara...heehe...semoga kak gee akan terus sihat dan blh duduk pulak lps ni..utk prof abil..teruskan usaha anda..Allah pasti membantu kan!

    ReplyDelete
  52. saya tgh tonton siaran ulangan soal wanita di tv alhijrah skr..second time tgok ni. x jemu tgok prof muhya dan prof abil berbicara...heehe...semoga kak gee akan terus sihat dan blh duduk pulak lps ni..utk prof abil..teruskan usaha anda..Allah pasti membantu kan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Ummu Raja atas sokongan yg di berikan buat kami..tqq

      Delete
  53. Salam.. spt Ummu Raja di atas ni,saya juga sdg menonton soal wanita d tv alhijrah skg ni. Saya sangat terinspirasi dengan kisah perjalanan hidup En. Abil bersama isteri. Saya berdoa semoga isteri Encik akan mendapat kesihatan dan suatu hari nanti dapat memanggil Encik spt yg anda harapkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harapan begitu la hendaknya..InsyAllah.

      Delete
  54. As salam bro abil...xtau nk kata ape yg sy tgh rs..sy pnh bc kisah bro abil n kak gee..ni 1st time bc blog bro abil...sy hanya mampu mndoakan yg terbaik..untung kak gee ada suami sebaik bro abil....kalolaa org yg plg dkt ngn sy jg bgini..syukurnye...


    ReplyDelete
  55. Assalam En Abil, I am your silent reader from Brunei. I dh baca your blog for a few months now. Saya terharu setiap kali baca your n3, sesungguhnya En Abil is a good husband and really takes care of Gee. Diharap akan berterusan begitu dan tak lupa saya doakan semoga isteri En Abil akan sembuh seperti sedia kala satu hari nanti Amin.

    Sja nak tahu, I hope its ok with you,since I am from Brunei so tak berapa pasti mcm mana rawatan yg Gee dpt disana. Gee tak ada hospital appt atau medical check up yg kena buat ke? Sepatutnya macam diBrunei lah, ada nurse2 yg dtg utk buat physiotherapy utk pesakit mcm Gee ni. Atau pun semua tu kena bayar, bukan free kan? We all diBrunei benda2 mcm ani free of charge. Tapi Alhamdulilah, I am sure you have done a very good job.

    Nor Ayeen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm Nor Ayeen n to all my readers in Brunei, Assalamualaikum...Tq sudi luangkan masa dan berdoa buat kami di sini yea..

      Setiap 2 minggu pihak hospital akan datang dirumah for the medical check..Hanya bila saya mengunakan perkhimatan doctor swasta, of course ler saya perlu bayar..

      Delete
  56. Assalamualaikum en. Abil...Saya merupakan salah seorang penonton rancangan soal wanita di TV Al-Hijrah dan dari situ saya mengetahui tentang kisah encik dan isteri tercinta. Saya nak tulis satu entry kat blog saya dan link kepada blog encik. Moga2, ramai rakan-rakan saya yang akan singgah dan memberi sokongan di blog ini. Insya Allah...semoga encik dan isteri akan terus berada dalam rahmat dan lindungan Allah..amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm Asilah..terima kasih share kisah kami ni di blog Asilah yea..tqq..

      Delete
  57. Assalam Abil kak jg mcm gee...selepas eksiden n alami cedera otak selama tiga tahun kak terlantar saja. nk bangun duduk x boleh hlg suara n hlg semua upaya...puas brubat sana sini akhirnya dpt brtatih n mengurus diri tp msh brkomunikasi menerusi tulisan...pengalaman kak walau xdpt brckp n hnya mrenung saja namun peka mendengar malah amat perasa...tahniah krna sft pengasih abil sanggup mndpani mslh istri tnpa lari dari sisinya. xsiapa nk sakit abil...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm kak, moga2 Gee pun akan pulih juga dalam masa yg terdekat ni kan,,insyAllah.

      Delete
  58. assalamualaikum wbt..tahniah tn abil.kak gee makin improve.kami sekeluarga sentiasa doakn kak gee cpt sembuh...moga dpt brgurau senda mcm dulu2 lg.amin..

    ReplyDelete
  59. Assalamualaikum....kadang-kadang rasa tak sanggup baca entri suami yang cekal camni. Tapi dalam tak sanggup tu baca jugak....asal tengok je entri baru, nak jugak baca, acane tu? setiap orang dugaannya berbeza Encik Abil....semoga Tuan terus kuat dan cekal dalam menunaikan amanah kesayangan......kalau sudi, jenguklah blog anak syurga saya juga ye di www.ceritahaziq.wordpress.com. Semoga terus istiqomah dalam perjuangan.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm ct-sue, InsyAllah saya akan menjenguk2 blog saudari..tqq

      Delete
  60. Salam Bro Abil & Sweet Sis Gee,

    Keep up the good work...Abil ni mcm2 betul kelatah dia ni kan Gee...tergelak akk baca entry kali nie... Little bro Abil...spt selalu...teruskan semangat abil tu...akk pasti tiada apa lg yg dpt memutuskan semangat & iltizam Abil utk melihat Gee pulih seperti sedia kala. Never give up & always Trust On Allah swt ...You can do it Abil...and Gee definately know it in her heart.

    ~ CB ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm CB..thanks for the support..N I will keep on trying for the best..

      Delete
  61. Norizan Arshad1 October 2012 09:13

    salam saudara Abil..camne kesihatan yr queen today...semoga hari ini dia bertambah sihat dan semoga allah memberi kekuatan pda saudara dan saya akan doakan yg terbaik wat saudara dan Gee...amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Norizan..my queen tadi bangun jap, lepas kena cium2 tido balik..

      Delete
  62. salam. abg abil, aini dpt tau kisah abg melalui buku keluarga harmoni.. aini rase terharu dgn pengorbanan abg pada isteri abg.. aini doakan agar kak gee cepat sembuh seperti sediakala.. aini bangga dengan sikap abg yang tabah menghadapi cabaran dan dugaan yang diberikan.. semoga abg terus tabah dan sabar dengan segala-galanya.. kuatkan semangat, insyallah kak gee akan sembuh.. amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pertengahan bulan 10 ni kat majalah ANIS pulak...Tq nor aini.

      Delete
  63. Replies
    1. Alhamdulillah..doakan Gee selalu yea..

      Delete
  64. Salam abg abil..baru2 ni sy terjumpa fb milik ahmad ADAM shukri..anak ni senasib dgn k.gee..mengalami brain damage sejak lahir sekarang usianya baru 6 bulan..masih lg bayi..mgkin abg abil blh berkongsi pengalaman dgn ibunya..dan memberi semangat pd ibu nya untk mengharungi ujian ALLAH..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagaimana nak berhubung ngan ibunya?

      Delete
    2. Fb ahmad ADAM syukri..

      Delete
  65. we support u abg abil..kuatkn semangat k??

    ReplyDelete
  66. Salam.... sangat kagum dgn ketabahan En.Abil menjaga isteri... Terima masih kerana menjadi contoh suami yg penyayang & bertanggungjawab.... sambil baca entry2 En.Abil ada yg buat eynda tersenyum... dalam masa yg sama bergenang jugak air mata... keep on blogging... eynda akan sentiasa datang baca perkembangan terkini ur Queen, Insyaallah :-)

    ReplyDelete
  67. salam... ello..ello...
    wah.. de bkembangn positif... syukur alhamdulillah... teruskan usaha n doa....k?
    training...training jgk.. rest kne cukup gk ye abg n kak gee..
    chaiyok unt both of u! SMILE..smile.,. & SmIlE....

    ReplyDelete
  68. alhamdulillah....dh de perkembangan...pasni ada wheel chair, senang la abg abil nk bwk kak gee jalan2 ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik awin yg kuat tersengeh ni..nanti Awin tolong bawa Gee jalan2 tau..

      Delete
  69. Cepat sembuh kakak.. I.allah dipanjangkan usia blog ni bkn je utk tatapan kak gee sorang.. Malah bakal anak2 kalian. Amin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la tu, alis suruh Gee sehat cepat selalu yea...

      Delete
  70. rafizura qaseh2 October 2012 15:45

    askum..abg abil naper x update blog..saya tunggu nih :)

    ReplyDelete
  71. Akak yg sekadar membaca coretan Abil amat gembira mengetahui perkembangan positif Gee apatah lagi Abil kan?? Insyaallah mudah2an usaha berterusan Abil akan membuahkan hasil.. Moga Abil juga terus istiqomah dalam perjuangan ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak, nampak ada perkembangan pada Gee memang saya syukur sangat...

      Delete
  72. As salam Abil,

    Wah sekarang makin glamer ye! Alhamdullillah, Gee pun makin sihat nampaknye... Sorry lama pulak rsnya tak melawat uoll... penyakit 'm' menyeranglah abil..hehehe... Tak care :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puan Marya kitaaa....how are u? hope semuanya ok ok jea di sana...

      Delete
  73. aalhamdulillahhh....saya tgok semakin ada perubahan kak gee.go sis..goooo...kuatkan semangat akak .kami sentiasa doakan akak sembuh cepat2.So dapat baca sume warkah2 abg abil ne..

    ReplyDelete
  74. Salam En Abil..... saya selalu mengikuti perkembangan Gee di sini. Alhamdullilah terdapat perkembangan yang positif ke atas Gee walaupun perlahahn Teruskan usaha gigih tanpa jemu, penuh dengan kasih sayang buat isteri en Abil. Ramai yang sentiasa mnendoakan kesejteraan buat Gee. Mudah-mudahan segala urusan dipermudahkan olehNYA.

    ReplyDelete
  75. nampak ada perubahan pada kak gee yer :)

    ReplyDelete
  76. saya iringkan segala usaha en abil dgn doa..dh nampak ada perkembangan positif tu..alhmadulillah

    ReplyDelete
  77. tak hilna kecantikan k.gee kan..klit cntik ja...semoga k.gee cpt2 semnuh nti blh bli kasut byk2..hihi

    ReplyDelete

Followers