Monday, 29 October 2012

KAHWIN...!!!!

Salam Aidil Adha Dear.
Salam Aidil Adha juga buat semua.


Maaf la Dear, dah few days tak up date warkah ni buat u. Maklum ler nak raya that day kan, so agak penuh jadual harian dengan persiapan raya dan nak pastikan keperluan u mencukupi masa raya tu...adik beradik n mak mertua u pun masa tu lum sampai rumah ni lagi, jadi semua kerja kena buat sorang la, lari sana, lari sini...sehari sebelum raya tu, semua siap dah..N masa raya pulak I kan ke Sri Pentas for that Wanita Hari Ini.  My mom n adik beradik dok jaga u sekejap.......Busy, busy, busy...ngan tetamu yang ramai datang ziarah u, ptg raya pulak bawa u jalan2 taman dengan Harley Davidson u tu, malam tu berBBQ, sampai la hari ini baru la dapat relax relax....U pun nampak letih gak n masih lagi tido tu.....

Ni nak cita sikit prihal mimpi lagi.... 2 malam sebelum raya u agak payah sikit nak tido so I cm biasa ler dok pujuk2 u suruh tido n I kata "Dear tido la, nanti kita jumpa dalam mimpi ok". lama kelamaan u pun tido, malam tu tak mimpi pun....But malam raya tu, I mimpi tiba2 u sihat dah, u sedar,,badan u pun dah berisi semula. I pun dok peluk2 u happy giler, u tersenyum...then I kata, Dear cuba luruskan kaki u, u pun luruskan tanpa sebarang masalah...I pun hug n kiss kiss u sana sini...tiba2 u bersuara!.. u kata "Ooo gatal yea!" dengan nada bergurau n tersenyum( Gee waktu sihat suka kata cm tu kat I ).....I kata " apa la u ni Dear, bukan I yg gatal tapi dia org tu yg dok sms n komen suruh I kawin, I senyum jea lerrr, takkan senyum pun kira gatal gak.." (Proses pembelaan diri!). Pas tu u dok dengar jea I bercerita...Memang betul agak ramai la yg menasihati and suruh I kawin lagi...tak kurang gak yg meng offerkan diri!! hehehehehehe Rasa cm jejaka malaya terakhir lak..! macam2 la dia org kata tetapi suami awak ni hanya tersenyum jea n hanya menjawab InsyAllah.....Sebetulnya, hati I ni tak de pun terlintas cm tu, (kawin lagi) Hati I ni dah terpaut ngan u jea sehingga hari ini, lagipun kan u ni masih lagi ISTERI I, malas la nak fikir apa tah lagi nak kawin lagi!! Tak pe la, saya masih ada isteri dan InsyAllah ni la ISTERI saya sahaja....Biar la soal jodoh ni Allah yang tentu kan,,,I nak usaha atau berikhtiar pasal jodoh ni, agak malas dan bak kata org tu..."kirim salam jea laa!!"..hahahahahaha....Dear, u are my wife, and still u are my wife..I am happy with u sampai la sekarang,,so tak perlu u nak jeles2 or risau pasal  ni...InsyAllah selagi u ada bersama I, selagi tu la I akan bersama u SAHAJA!!...InsyAllah...Bab ni memang I berserah jea ngan Allah.....Ok cayang..bucuk bucuk bau susu Ensure....

Then dalam mimpi tu bila I dah jelaskan, u pun hugs me..I nak tanya keadaan u lebih lanjut, u hanya tersenyum, berdiam diri,, dan TIBA TIBA!!!...............alarm pun berbunyi menandakan masuknya waktu subuh di kawasan Seremban niiii.....mimpi pun tamattttt.......Bila I buka mata tgk u kat sebelah I,,u masih tido dengan mulut ternganga...I senyum dan kucup dahi u,,Selamat hari raya Dear, maaf zahir dan batin....

I harap lepas ni tak de la yg nak tanya I pasal kawin2 ni lagi yea,,malas giler nak jawab la dan Isteri I tu hidup lagi...Maafkan saya sekiranya statement ni agak berterus terang. Maafkan saya...

Oh ya Dear, nanti jap I nak gelak dulu....hahahahahahahahhaha...sikit lagi..hahahaha.....ada sikit lagi, sikittt jea...hahaha......Dear u nak tahu, ada lagi satu soalan cepu emas campur ngan zhulian!!..Soalannya Dear..."en Abil, bagaimana en menjalani kehidupan sebagai seorang suami tanpa mendapat layanan isteri, maksud saya tu, tidak dapat "bersama" isteri selama setahun lebih ni, tidakkah ianya menggangu emosi en.? Saya hanya ingin mendapatkan sebarang amalan/panduan dari en Abil berkaitan ini, maaf kalau soalan ini menggangu en Abil."... hehehehehe Amacam Dear, boleh jawab tak ni? Di sebabkan cara dia bertanya tu baik dan bersopan, I pun jawab, " Setakat ni tak pulak rasa terganggu emosi atau "terdesak" sangat, Saya rasa biasa jea. Pada saya, buat masa ni tak "dapat" pun tak pe la. Saya ok jea dan saya tak memikirkan sangat bab2 tu."...Kalau nak amalan nya pun senang jeaaa,,,Tu,, Al Quran tu, jgn di tinggalkan (selain dari fardu solat), Hormatkan Allah, Sayang dan cintakan Nabi, InsyAllah ianya akan banyak membantu dan menjaga kita..Dan I tahu, dia org akan kata nanti, "Tapi syaitan ni asyik menggangu nafsu kita".....Yang kita dah memang tahu sangat tu semua kerja syaitan Laknat, KENAPA kita dok ikut jea!?...sebab tu la dalam n3 n3 yang lepas, saya katakan, "Dah tahu salah, kenapa buat! Kita yg memilih sifat2 yg mana perlu dan terbaik untuk kita lahirkan. JANGAN kita banyak berTAPI2...tapi kan, tapi kan.....APA TAPI TAPI!!!....Sekiranya kita tak tegas dengan nafsu kita sendiri, bagaimana kita nak membentuk sebuah keluarga yang sihat? Bagaimana kita nak menempuh kehidupan duniawi ni dengan penuh keceriaan? Bagaimana kita nak menempah "tiket" surga Allah? Bagaimana kita nak berbangga menjadi umat Rasulullah? Bagaimana kita hendak pasangan kita merasa bertuah apabila bersama kita?........Bagaimana kita hendak merasakan nikmat hidup yang Allah beri?.....Ni bukan ceramah yea, ni adalah fakta hidup harian kita,,betul tak?....Sekiranya ada buat silap, kita mohon maaf la pada Tuhan..Dalam masa yg sama kita ikut jea la undang2 yg dah ada dalam Quran tu,,kan senang..aiyoyo. yenadeii....

Dear, tu la dia soalan2 yg agak hangat kebelakangan ni..Agaknya u dapat rasakan kut soalan2 ni, tu yang u tegur I dalam mimpi yea...( kalau mimipi tu betul alhamdulillah. ) Dont worry la Dear, kan I ni suami u, n masih suami u,,dan suami u ni kan The Man Of Power!! hahahahaha...Tak mau jeles2 la yea.....pompuan, pompuan,, sihat pun dia cemburu, sakit pun dia cemburu....memang tak de can la I nak bercurang curangan ni!!...hehehehehe

Ok la Dear, n u guys dah panjang dah ni.....(APA!! karangan ni dah panjang laa...u guys ni tak benda lain nak fikir ke!?  aduhhhh )....so baik I kemas2 rumah ni sikit coz ada tetamu nak datang ptg nanti...sekiranya ada masa terluang malam kang I up date lagi.....Salam AidilAdha dari kami berdua di sini buat semua yang sangat sannnggatt kami sayangi.........cc uuu (bunyi sengau sikit)..

89 comments:

  1. Mmg soalan cepu mas pn ni hehe..mimpi tu prkara baik...mn tau satu hri nti kak gee sht cm dlu2..kne doa byk2..hrp2 kak gee cpt smbuh...

    ReplyDelete
  2. Semoga gee pulih

    ReplyDelete
  3. lah ada yg suruh abg abil kawen ke..hish2x.semoga kak gee cepat sihat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cmana leh tertinggal lak komen MV kita ni..emm...Nanti2 bila ada kelapangan nanti saya kawin laaa..jgn risau saya akan tanya pendapat semua kawan2 ni dulu...Buat masa sekarg Gee masih di mata n di hati...

      Delete
  4. Assalamualaikum Abil dan Gee...

    Salam Aidil Adha buat kalian berdua dari kakcik. :)

    ReplyDelete
  5. Peliklah orang yang tanya tu. It's a common sense. They should know better. Dah kawen ke, belum kawen ke, pernah kawen ker, semua condition tu akan sentiasa di ganggu syaitan. Bukan nafsu yang sepatutnya perintahkan kita, tapi kita yang kena jadi tuan pada nafsu. Kalau dah kita yang tunduk pada dia, budak darjah enam pun jahanam (bak kata Nabil dalam Suria fm pagi tadi).

    Eloklah buat entry macam nie. Senang tangkis semua. Next time kalau orang nak tanya, dia kena guna minda (otak) dia dulu.


    Opss, sorry. Emosional plak. (Eh, diperintah nafsu ekk camnie..? Astaghfirullah..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...cm tu la sifat2 org yg ada tapi bagus gak pertanyaan2 cm tu, boleh juga kita belajar menjawab kan, kan...

      Delete
  6. salam abg abil n kak gee

    mula sedey jg bila bc siap membayangkan lagi situasi dlm mimpi tu tau..
    biarpun sy x kenal kak gee n abg bil tp dr pembacaan, byk mengajar saya erti kehidupan n kasih sayang..
    kelakar r pembaca yang menanya tu...sampai tahap tu soklan dia..

    hihihi...ape pn smg dugaan Allah ini mengeratkan ikatan CINTA dan Sayang antr kalian, smg kesulitan ini disusuli dgn HIKMAH Allah yang mengembirakan kalian kelak..sy dah tgk kisah abg bil n kak gee dlm WHI last friday...

    selamat eid-adha ye ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu kira soalan2 yang ok tu...ada yg lebih hebat tapi tak leh la nak cita kat n3 ni...

      Delete
  7. akak nak gelak sikit boleh?? ha3....

    sapa le 'minah' yg offerkan diri tu, sanggupkan dia 'bermadu' dan menjaga 'madu' sebaik abil? mentang2 le Abil adalah contoh terbaik dikalangan suami yang terbaik, betul ke ayat akak ni, jika salah tlg perbetulkan..

    Sib baik prof. abil mampu tangani semua persoalan yg agak2 'kebodohan'dengan KEBIJAKSANAAN (teremosional pulakkk..), chaiyokkkk Abil.............

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang ingin tahu, kita jawab jea ler..hehehehe

      Delete
  8. Mimpi mmg mainan tido..tp kdang2 mimpi bleh jd knyataan..samada sama or ade lari skit..insyaAllah Allah sentiasa menguji umatNya..cume kite kne kuat n tabah.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapat tgk Gee sihat dalam mimpi pun, ok gak..suka..

      Delete
  9. Semoga Gee sempat sembuh dan kalian kembali spt dulu2...InshaAllah.

    ReplyDelete
  10. Selamat hari raye aidiladha prof & kak Gee.Ade dapat daging korban tak????hihihihi
    Semoga mimpi tu jadi realiti ye prof..Aminnn..Amin...InsyaAllah :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adaaa...dah masak lemak kuning pun daging tu....

      Delete
  11. Haha senyum gatal!
    Slmt hr raya haji... this coming week kami mari

    ReplyDelete
  12. mimpi mainan tido..tp ada waktu2 yg tertentu boley caya jugakk..contoh awal pg..(12am-3am)..tp kalo dah subuh tu, mmg mainan setan la tu..xbasuh kaki ekk sblm tido?..hehhehe
    SELAMAT HARI RAYA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...nanti saya berikan kitab mimpi dan kaedah2nya nak..?...jangan kata kaki, punggung ni pun basuh selalu tau sebelum tido! hahahahaha

      Delete
  13. Salam aidilfitri tuk Prof Ustaz dan isteri.... senang hati isteri kat sebelah tu dengar pengakuan suami tercinta....he..he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena bagi penjelasan, tak nanti merajuk pulak puteri sentubung tu!!

      Delete
  14. abg abil selamat hari raya gak..balik kg baru ni jmp majalah harmoni pasal abg abil ngan kak gee..gambar kawen tu sweet gler..harap2 kak gee akan sihat..teringin nak makan masakan kak gee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pertengahan bulan Nov ni majalah Anis pulak...

      masakan Gee..? abg pun leh masak, no prob.

      Delete
  15. kawen???ngeh..ngeh...x tau nak tulis apa...

    ReplyDelete
  16. 1 dlm sejuta rasanya lelaki yg berfikiran mcm Abil..Itulah Allah SWT duga Abil begini..Dia tahu Abil takkan menganiyai isteri Abil..

    Sebaik mana pun seorang perempuan itu dan sekuat mana imannya ttp ada sifat cemburunya terhadap suaminya bila lbh2 lagi berkongsi kasih..dgn anak2 pun ada pilih kasih ,inikan pula dgn isteri2nya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang cm tu kan wanita ni..lelaki pun sama gak..

      Delete
  17. Assalammualaikum,,kak gee syg sgt kat abg abil..sbb tu la kak gee masuk dalam mimpi..semoga kalian bertemu dan setia bersama di dunia hingga ke jannahNYA..amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa2nya, sekiranya di Jannah, Gee jeles lagi tak?

      Delete
  18. Klau i sakit i nk husbnd i jaga i dan jgn ingat nk kawin sampai la i dh takde..bkn kejam tp as a wife i blh mnjaga hsbnd tnp pikir ia membebankan so kenapa plak nk dipikirkan hal2 dlm kelambu lbh penting,??..kita ada choices dan kita choose apa yg kita nak..dan yg terbaik utk kita..tak gitu? Hidup ini mudah...klau kita memudahkan nya...Islam itu indah...yg penting percaya dan ingat Allah selalu ada...:-)
    Tahniah abil kerana sentiasa kuat...doa i utk both of u...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau saya yang sakit pulak siapa yang nak jaga ni!?

      Delete
    2. Pandaiii jea dia jawab....aa bila nak ke sini lagi makcik oii?..

      Delete
  19. every time i read your n3.. i feel wanna cry.. i hope your gee will cure ASAP.. insya-Allah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. And each time reading ur comment feel like to say.....Thank you...

      Delete
  20. sedih juga bc n3 kali nie... nyway sy tgk whi raya hr tue, sedihnya sy tgk en abil tabah sgt, thn je air mata sy kat umh nie da nangis2 da.. tntg khwin tue memang la org diluar memang kasihankan en abil, tp sy thu bertapa tebalnya kasih syg en abil dkt wife kan.. teruslah menyayangi kak gee k.. insyaAllah ada sinar satu hr nnti, moga jannah buat kamu berdua.. Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doakan kami berdua di sini selalu yea...

      Delete
  21. Betul abg abil.... Pedulikan apa org lain kata...... Mcm sy dah 2 tahun lumpuh sbb kanser payudara stage 4 ke tulang.... Alhamdulillah wlpn tanpa hubungan suami isteri yg org lain tanya tu.... Sy bahagia.... Suami jaga sy mcm abg abil jaga cuma dia kena bekerja...... Apa yg penting kena tahu kebahagiaan suami isteri bukan nafsu semata mata.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya doakan moga Allah berikan yg terbaik buat puan dan keluarga...

      Delete
  22. org yg pk kwin tu utk nafsu je kot yg akn suh kwin lg...bgus jwpn abg abil tu...hehe.. kebanyakan kta pk nafsu je padahal itu bkn matlamat utama sebuah perkahwinan...btol x???..klu salah tlg btolkn ye...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nafsu juga adalah antara matlamat utama dalam perkahwinan sebetulnya....Dan secara asasnya, memang matlamat utama pun...nak terangkan nanti jadi panjang pulak,,esok2 jea la...heheheheeh

      Delete
  23. oh ya, jom la ke belog sy, hehe sy ad tulis sikit pasal abg abil...abg abil tlg komen nasihat ckit kt sy...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe...abg selalu gak ke blog cahaya tu hanya tak sempat nak komen...tak pe jap lagi abg terjah...

      Delete
  24. semoga mimpi tu akan jadi kenyataan bro... semoga kak gee akan pulih seperti sebelum ni..amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro, tak sempat nak sebut blogspot awak ler that day..coz tak de soalan yg membolehkan kita menjawab sebegitu...memang ingat nak sebut masa di WHI raya tu....

      Delete
  25. Sabar banyak2 ye abg abil..biasalah kadang2 ramai yg suka provok benda2 yg mcm ni..abaikan saja ya..yg penting Allah tahu kasih sayang abg pada kak jee x bersyarat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dont worry, abg dah terlalu biasa dengan soalan2 n keadaan sebegitu,,so dah biasa dah..

      Delete
  26. heheheheheheheheeeeeeeeee ^________^

    Lalink, masa kt WHI haritu lalink pakai baju mcm nk gi menikah je tau. segak bergaya gitu ;) pastu baru ai teringat, haritu hari raye. heh heh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hensem kan..? Tu baju nikah ler. Dah 3 tahun pakai baju tu jea bila raya tau....how are u today?

      Delete
  27. Salam.....
    Sy bru jmpa blog ni,n ini pembacaan sy yg 1st kt entry en abil n puan gee...
    Terlelih air mata ni,sob....sob....sob.....
    Sy doa kan puan gee cepat sembuh....insyallah...
    Nk teroka n3 yg lain,
    Boleh ya.....

    *sibiru

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah baca semuanya n3 bro n sis gee,hbis tisu 1 kotak,sob sob sob.....ni air hingus pon lelih lg,kalah cita ombak windu...hihihi
      tabik la bro kuat semangat n kesabaran yg tinggi,
      Alhamdulillah sis gee pon dah da perubahan,semoga ALLAH permudahkan perjlnan hidup kalian.....

      *sibiru

      Delete
    2. Mak oi! sehari jea baca semua n3,,saya up date 3 kali seminggu jea, so tak la cepat habis kotak tisu tu nanti...hahahaha

      Delete
    3. Kotak tisu x kn hbis cuma isi nya yg hbis hihihihi.....
      Insyallah sy akn followup n3 bro n sis,
      Sy pon x tau story bro n sis da msok tv,sbb sy x da time tngok tv,hihihi...
      Ni pon dpt tau story bro dri fb kwn2,
      Sy penh lalui pa yg bro lalui skrng,

      *sibiru

      Delete
    4. Bukan sapu ngan kotak2 tu sekali ke...? hahaha

      Delete
  28. sy pun baru jumpa blog ni. air mata xnk berhenti mengalir bila baca setiap entri. insyaAllah, sy doakan Allah permudahkan urusan kalian berdua. pengorbanan en.abil buat sy terharu. kamu berdua memang saling beruntung berada disisi masing2. sy ingatkan semua ni hanya wujud dalam novel je.Alhamdulillah, masih ada org seperti en.abil ni. semoga pn.gee cepat sembuh dan sihat kembali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq Nurul..doa2kan la kami di sini sentiasa yea...

      Delete
  29. Abg Abil,

    Biasalah manusia, benda2 macamtu yg dia lebih nak tahu. Tapi ok gak abg abil jwb, bersangka baik jer. Mungkin mereka2 mmg jujur nak tahu bagaimana abg abil menanganinya. Mungkin dgn jwpn abg abil, boleh memberi sedikit panduan pd mereka. Apa-apapun, salam eiduladha dr sy. Pengorbanan abg abil ni, insyaallah tinggi nilainya di sisi Allah. To kak gee, as usual lah...hugsss. semoga kak gee sihat2 hendaknya dan semoga cik abg hensem kita yang setia ni trus tabah melalui hidup.

    Lyana
    Putrajaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abg hensem!!! hahahahahahahahahahhaha....yahoooo...hahahahahha kembang kuncup punggung ni!!

      Delete
  30. Syabas abil.....salam aidil adha.....gee terjahlah dkm mimpi abil lg....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makcikkkk...handfon saya dah rosakkk..tak leh nak tranfer apa2 dah...uhuk uhuk uhuk....makcikkkk....

      Delete
  31. hari raya pertama saya kat rembau.
    pastu tertonton lah En Abil kat TV
    waah... makcik2 rombau semua tahu tentang En abil dan puan gee kita...
    Semua tabik hormat kat en Abil sebb sampai begitu sekali menyayangi dan menjaga Kak Gee...
    cuma ija tk berkesempatan nak ke ziarah Gee..
    Insyallah ada masa yang diiziNnya nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rombau ngan Rasah dokek yoo..sotongah jam dah sampai...

      Delete
  32. salam...sy bahasa adik la ye....eermm 1st tgk en abil jg akak sgt2 tersentuh adakah suami sy akn jaga sy mcm ni...minta2 dia pn akan take care sy mcm en abil jg akak....sy tgk kisah en abil jg akak 2x ka news n whi...mmg respect...jgn ambik peduli la hal2 org yg dok provok mcm tu...sy dh alami mcm tu...igtlah klo hidup hanya berlandaskan nafsu bkn kasih syg x kemana kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pas ni kena buat n3 pasal tujuan kawin pulak la nampaknya...

      Delete
  33. pernah mimipi suami kahwin lagi bila bangun rasa nak gigit jak suami hehehe.. nasib baik mimipi :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mimpi tu tandanya murah rezeki tu....

      Delete
    2. hehehe.. murah rezeki untuk siapa? untung nya si Suami dapat Isteri baru, atau si Isteri dapat madu termanis dalam dunia :)
      apa2 pun kalau dah di tentukan Allah Nor di madukan Nor terima je... semua tu kita tak boleh halang. Betul tak abg Abil..?

      Delete
    3. Hahahaha Nor ni..maksud rezeki tu bukannya suami kawin 2, ikut tafsir mimpi,,ada kebaikkan yang akan tiba laa...

      Delete
  34. Dlm keadaan isteri abg mcm tu pun ada gak yg nk mencantas .... Ish tak eloknya perangai.... Stay strong abang.... Ur wife need u so much

    ReplyDelete
  35. Mimpi yang baik dan yang benar adalah anugerah kepada mereka yang sabar, ikhlas dan bersyukur. ternyata anda golongan yang mendapat anugerah itu berkat kasih sayang anda kepada isteri dan kefahaman anda yang benar tentang erti ujian. keyakinan anda pada yang Maha Esa, yang Maha Kuasa, Maha Mengasihani, Maha Memberi. Kebahgiaan terletak pada keyakinan ini. Pengalaman anda sangat bermakna dan satu pengajaran besar bagi kami. Terimakaseh kerana berkongsi. Kami membantu sekecilnya dengan iringan doa, anda dan isteri dikurniakan kebahgiaan dan kejayaan hingga ke syurga. semuga anda tetap kuat untuk membantu isteri dalam pemulihan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas sokongan yang di berikan pada kami berdua di sini...

      Delete
  36. biarlah orang nak kata apa.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dia tak kata apa, cmana nak dapat idea up date blog! hehehehe

      Delete
  37. Salam..haha..ader yg offer diri? Bila dh ramai knl byk lah peminat tuh. Tapi jika x berubah..itulah kesetiaan x berbelah bagi..teruskan.

    ReplyDelete
  38. mgkin yg ofer tu utk mnlg en abil jga k.gee kot
    huhu..xpala pa pn en abil jga k.gee elk2 ya..inshaallah isteri en abil till jannah..

    ReplyDelete
  39. Istriku Pagi Bermimpi Aku Kawin Lagi... Apa Artinya Ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha tu maksudnya isteri tu suka kut!! hahahaha

      Delete
  40. Saya doakan En. Abil tetap cekal dan sabar menjaga isteri yang tersayang..bukan semua orang seperti anda.. kebanyakan lelaki masa ni dah berura2 nak cari org baru.. biarpun ada perempuan lain konon nak meng offer diri jadi bini dan sanggup nak jadi madu yang baik.. janganlah percaya.. isteri anda K. Gee pasti terguris hatinya..walaupun dia redha akan kekurangan dirinya.. jiran saya melalui perkara ini.. sebaik dia kawin baru dalam seminggu isterinya yg sakit meninggal.. (kenduri kawin nya belum buat lagi.. baruu nikah ajer). Bila isterinya meninggal..orang kutip derma.. ramai orang bertanya ini derma isteri meninggal ke? atau derma nak beli hadiah kawin baru? ...semasa sihat.. jiran saya dan arwah isterinya sangat mesra, saling sayang menyayang dan suka bergurau senda.. saya pernah tumpang kereta mereka.. tapi saya x sangka suaminya kalah semasa diberi cabaran menjaga isterinya yang sakit..dgn berkahwin baru.. sy kira dia memberi hukuman mati kepada arwah isterinya... tolong en. Abil ..jangan ikut jejak langkah ini.. kuatkan semangat anda..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo tak boleh yea ikut langkah2 begitu..InsyAllah saya masih lagi ngan Gee ni...

      Delete

Followers