Friday, 21 September 2012

Padan Muka I..!

Assalamualaikum Dear..
Assalamualaikum pada semua sahabat dan pembaca...


Sudah bermulanya jemmah2, bakal2 haji bersiap sedia n bertolak ke Mekah dan Madinah untuk menunaikan kewajiban rukun Islam..Dengan ini, saya bermohon sekiranya ada kelapangan atau teringatkan kami berdua di sini sewaktu tuan/puan di sana, DOAkan la kebaikkan buat kami dan DOAkan isteri saya Fauziah binti Siti Esah moga Allah memberikan keputusan yg terbaik buat beliau...InsyAllah. Saya juga mendoakan semoga segala urusan tuan / puan diberkati Allah jua di permudahkan,,selamat pergi dan balik..aminn..

Ok, back to ur up date Dear..Setelah puas agaknya u emm, emm, emm ngan I, 2 hari berturut2 yang lepas u tido jea, terlalu penat agaknya asyik bergurau. Tido u tu tu macam orang kerja kontrak hehehe..u akan hanya terjaga dalam setengah jam jea pas tu sambung tido, that is good for u, hanya tugas I nak mengemas u ler terbantut sikit. I perlu menunggu u terjaga n I ada setengah jam untuk mengemas u. I dok stand by jea, u terjaga sahaja cepat2 I lap u, urut sikit n tukar pampers, seperti masuk pertandingan melawan masa! Selesai jea, u tido semula.....Tu satu hal la, hal yg keduanya, I lak yg rasa boring giler bila u asyik tidooo jea, kebiasaannya I akan borak2, bergurau2 n dukung u tapi 2 hari lepas memang terasa cm tak de kawan la pulak....Sebelum ni u asyikk nak berkepittt jea I complain, ni u tidooo jea I boring pulak,,padan ngan muka I!!...

But sekarang ni lebih kerap u tersenyum bila di manjakan n u lebih kerap memberi signal bila u kurang selesa..good improvemant, n I rasa ur brain ni dah mula nak berfungsi walaupun very very slow...Agak berpuas hati I. Sekarang pun I kerap mengajar u dengan cara sentuhan, nak explain ngan words payah sikit, nanti la InsyAllah bila u dah sembuh sepenuhnya I akan beritau...Yea la, hidup u ni berdasarkan perasaan coz brain u masih lum berfungsi lagi so akan I didik u dengan menyentuh perasaan u..U faham tak? tak faham?.. ( I pun tak faham!! hahahaha )...InsyAllah satu hari nanti u akan faham...Today is ur mandi day, hope petang nanti u bangun tido boleh la I dukung u kat bilik air n mandi..oo u tak beralaskan bantal lagi bila duduk mandi, I dah belikan tempat duduk u yang lebih selesa n kalis air waktu mandi nanti, memang lembut giler sure u suka sangat...I will do anything, anything untuk buat u selesa..Then esok hari Sabtu I akan ke KL yea for rancangan Soal Wanita di Tv Alhijrah jam 8.35 mlm. Mak mertua kesayangan u n Mak Uda akan menjaga u sementara I tak de..Berat gak hati I nak tinggalkan u walaupun untuk beberapa jam but hajat org sometimes I perlu tunaikan. Jasa org perlu I hargai..U jangan nakal2 bila I tak de pulak tau. Kejap jea, I pergi n cepat2 I akan balik, ok Dear...

For ur info Dear, sabtu ni juga kisah kita akan ke udara di Akhbar Berita Harian dan juga akan menjadi Iklan untuk Pusat Zakat Negeri Sembilan rasanya. 2 hari lepas wartawan akhbar datang interview I n semalam Pusat Zakat datang buat pengambaran untuk iklan mereka nanti, InsyAllah..Semua ni rezeki Allah kirimkan buat kita, Alhamdulullah. Terima Kasih juga pada semua pihak media yg banyak membantu kami, terima kasih..

Dear, I ingatkan sekali lagi dan akan terus mengingatkan U, bila u sedar nanti, tolong ucapakn jutaan terima kasih pada semuaaa pembaca, pada pihak media, pada pihak yg membantu, coz selain dari bantuan yg di berikan, DOA mereka selalu untuk u..Ingat pesanan I ni sayang...

Dan sekali lagi, saya Abil Fikri suami kepada isteri kesayangan saya, Fauziah binti Siti Esah, bermohon pada jemaah2 haji kita agar dapat la sekiranya menDOAkan kebaikkan kami di sini, terutamanya untuk kesejahteraan isteri saya..Saya dahului dengan ucapan terima kasih, terima kasih dan terima kasih.....Pada yg belum dapat ke sana tu, doakan kami juga yea..........dan jangan lupa..." Saksikan Soal Wanita esok jam 8.35 malam hanya di Tv Alhijrah, Segalanya bermula di sini.".....hahahahaha amacam, ada gaya jadi tukang Iklan tak? hahahahahaha....Apa kata u guys beritau I, pakaian cmana yg perlu I pakai esok ni..kalau ikut I, I pakai seluar tido ngan singlet jea ahhahahahaha.....Bukan apa, I ni rabun warna dan selalunya Gee yg siapkan pakaian I ataupun tu, adik bungsu I yg aturkan pakaian I ni..di sebabkan dia pun tak de coz g out station bekerja jadi u guys la tolongkan...Kalau tak sesuai pakaian I esok!!,,I ngadu ngan Gee, U guys tak tolong I!! emmm...padan muka...

Oppss..Gee dah terjaga tu kena kemas dia ni..ok guys, nanti I up date lagi ok.........yeaa sayanggg, I datang nii...I datang, I datang...................bye Guyss....

120 comments:

  1. pakai kemeja je bang..jangan pakai kain pelikat dh ler..hehe..esok nk tgk!..ckp kaw2 skit bang..nk bg laki sy dgr jgak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jap, jap, abg nak bayangkan.....jangan pakai kain pelikat, hanya pakai kemeja jea..! emmmm...memang satu dunia tgk Tv Alhijrah esok kalau abg pakai kemeja jea!! hahahahahahaha

      Delete
    2. happy sikit i baca entry u sbb u citer gaya santai kelakar2..i sentiasa mendoakan agar ur wife akan sembuh...miracles do happen Insya Allah...amiin

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. wah makin ramai yg membantu...alhamdulillah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, rezeki Allah nak bagi berbagai2 cara dan bentuknya kan....syukur..

      Delete
  3. Assalamualaikum Abil dan Gee...

    Alhamdulillah. Syukur bila membaca ada sedikit perkembangan positif atas diri Gee. Mudah2an walaupun secara perlahan2, ianya akan terus bertambah baik dari hari ke hari. Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm kakcik..emmm kakcik tak de appoiment dengan doctor gigi lagi ke...? hehehehe doa2 kami yea kakcik..

      Delete
  4. pakai baju melayu ngan kain pelikat pun ok gak..en. abil. gud luck..xsabar nk tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baju melayu tu kira ok la...kain pelikat!! kalau tercabut cmana!? hahahahahaha

      Delete
  5. Syukur kak jee dah improve..abg abil jaga kak gee leklok tau..jangan babappp kak jee tau..x sabar nak tgk kak jee sembuh dan senyum semula...insyaallah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gee kalau sembuh, sebulan la Faizah tak dengar berita dari kami....yea la, asyik berkepittttttt jea, laptop pun tak sempat nak on!! hahahaha

      Delete
  6. Assalamualaikum Abil..
    Alhamdulillah, ada sedikit perkembangan yg positif dr Gee... Semoga Allah akan mengembalikan kesihatan Gee sepenuhnya.. Amin.

    Akan ku tunggu di depan tv mlm esok... Saya cdgkan pakai kemeja dan pants atau t-shirt berkolar dgn pants... Jgn lupa pakai talipinggang tau.. Nampak taklah rasmi sgt dan taklah selekeh sgt. Simple but nice... Ok. Goodluck Abil...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm Cikgu Ani..Kira casual ler yea..ok, ok good idea tqq cikgu..

      Delete
  7. Salam abang abil t.kasih kerana memberi kerjasama pengambaran JEJAK asnaf Pusat Zakat NS semalam, Insya Allah siap nanti boleh dipaparkan kisah abg abil di blog ini nti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..terima kasih juga memberikan sokongan n bantuan pada kami berdua di sini yea,,,

      Delete
  8. Insyaallah GD pun nak tunggu depan tv sok mlm... semoga segalanya dipermudahkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan lupa beli pop corn, air coke..cm tgk wayang tu...

      Delete
  9. keep it up ! sure mia tgok lah..hehe .. ni mia ade buat n3 pasal abg abil http://melodyqaseh.blogspot.com/2012/09/mia-touching-gila-muara-hati.html sabar k.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I will, I will keep it up..tqq,tq sharing n3 ni yea S Y.

      Delete
  10. Insyaallah... Moga ade perkembangan kt brain dia... Biar slow2 kan abg abil... Selalu ber emm emm emm je dia noh.. Ekkeek :)

    ReplyDelete
  11. Salam..tak boleh nak bygkan cmna perasaan sebenar Abil..
    Moga segala berjalan dgn baik. Ameen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan kata sis intan, saya sendiri payah nak bayangkan perasaan ni...

      Delete
  12. alhamdulillah dah ada perkembangan positif...semoga tuhan makbul kan doa abil dan kami2 semua..menitik jgk airmata akk tengok MHI 3/9/12 kat tonton semalam....harap2 gee menunjukkan perkembangan positif lagi dan lagi dan lagi amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah, harap2 bertambah la perkembangan Gee,,,

      Delete
  13. Assalamualaikum w.w... Alhamdulillah... Semoga perkembangan Kak Gee akan bertambah positif dari hari ke sehari... Ketabahan Abg Abil dlm menempuh dugaan dariNYA akan berhasil..InsyahALLAH... Allah tahu abang mampu menghadapinya, sebab itu ALLAH pilih abang untuk dugaan ini... Semoga abg sentiasa tabah dan sabar. Pasal pakaian tu, saya cadangkan just pakai T-Shirt berkolar atau kemeja dah memadai kot. Jangan pakai seluar jeans ye.... Sure 1 dunia tengok Alhijrah malam esok... hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo jeans kena elakkan pakai yea for tomorrow,,emm, ok...tqq..

      Delete
  14. Insyaallah lalink, berkat doa dari dorang yg ke sana nnt. Semoga semua yg terbaik utk Gee. Sronok bila tau perkembangan baik dari Gee. Mudah-mudahan bertambah baik dan baik lagi. Lalink, rancangan soal wanita tu live ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org suruh g check up, dia datang sini buat komen pulak si lalink demam ni!! babab kang!...rancangan tu live, so kena serius la sikit nampaknya...

      Delete
    2. Alaaa..x dpt le nk tgk. sok ada family gath :(

      Delete
    3. Astro kan boleh record...tak boleh record gak, suruh sapa2 tolong record kan...lalink mesti, wajib, sunat dan harus tonton!

      Delete
    4. Astro Ai mana boleh record. Beyond biasa punye je :(

      Delete
  15. salam en abil..pakai kasual smart udah lerr..nak pakai suar tido ngan singlet tu bkn rabun warna..tu da buta namanya tu...gheehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam eyeyou...statement eyeyou ni betul2 buat abg gelak kuar airmata ni! hahahahahaha nak terkencing pun ada tergelak ni!!hahahahaha

      Delete
    2. Ni nasih gelak lagi menitis air mata...hahahahahahahahaha

      Delete
    3. saya pun sama gelak kuar air mata...

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
    5. Saya pun nak gelak gak la..hahahaaa..salam perkenalan abg abil..smoga Allah permudahkan segala urusan abg abil ye..saya doakan kak gee segera sembuh..aminnn...

      Delete
    6. Hai Rina...jap, jap, nak sambung gelak lagi ni..hahhahahaha

      Delete
    7. lohhhh..tang mana yg kelakaunye? sampai nk terkencing bagai!! hehehhe

      Delete
  16. bro.. dari pembacaan saya, nampak macam ada perkembangan positif ye dari semasa ke semasa. alhamdulillah.. saya doakan agar isteri tersayang akan pulih sepenuhnya.. amin...

    p/s : bro memang seorang suami yang sangat setia.. thumbs up bro! cinta agung sebegini sukar untuk ditemui lagi sekarang.. saya berazam hendak menjadi seperti bro satu hari nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq bro..n ur entry pasal meningkatkan lagi undang2 jenayah tu, bagus la..keep it up bro n tq again..

      Delete
  17. so sweet... hahaha....
    insyaallah, kami akn doakan kesejahteraan kak gee walau dmana kami berada.... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqqq kimura cayang bucuk bucuk....

      Delete
    2. hahaha.... bucuk333.... haipp... wangi la... haha

      Delete
  18. Saya teringinnn sangat nak tengok. Selama nie hanya baca blog jer. Tapi apakan daya, banyak yang mengikat. Semoga Allah izinkan saya menonton bersama suami esok. Amiin.

    P/S : Err...pakai baju bersanding pun ok. Kasi naik mood sikit. Tengkolok, samping bunga2 dengan keris jangan lupa pakai sekali..heheheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau semalam pakai keris, rasanya Prof. Muhaya pun lari!! hahahahaha

      Delete
  19. kikiii kuat semangat en Abil ni.. dlm duka masih mampu memberikan ketawa.. semoga dipermudahkan semua urusan..aminn

    ReplyDelete
  20. Abg Abil,

    Hari ni perkembangan baik jugak buat saya sebab tak nanges baca entry abg. Rasa happy lagi ada..rasa happy bila tau kak gee dah selalu senyum, tidur pun cukup, ksh syg dr cik abg abil dia lagilah terlebih2 cukup kan..hehee...Insyaallah saya sentiasa mendoakan semoga kak gee akan bertambah baik hari ke hari...Utk abg abil esok drive elok2 gi kl tu...saya tunggu depan tv esok malam for sure.

    Lyana,
    Putrajaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila Gee cukup tido, saya pun cukup tida rasanya....so apa komen bila tgk tv semalam..?

      Delete
    2. Komen?

      Komen saya, kalau boleh nak tv alhijrah buat liputan 2 jam terus. rasa tak puas tgk kak gee..dan saya harap ramailah suami2 diluar sana terkesan dengan apa yang abg abil ckp mlm tu dan lalui selama ni. Lain-lain SEMUA OK!

      Lyana
      Putrajaya

      Delete
  21. yey!aunty gee dh ada improvement..agak-agak la suar tdo uncle. yg kt luar 'not so clever' jln+ckp sorg2 pn pakai track..cube pakai slack,kemeja long sleeve belang2 pn smart,jgn pakai cm superman udah ler..dh set reminder utk tgk man of power..bhuahua!

    ReplyDelete
  22. alhmdulillah.. ada prkmbangan positif. smuanyer berkat doa Dan kerja keras u bro. Insyaallah saya akan minta Ahli kluarga saya yg bkal mgerjakan haji ni tuk doakan kesejahteraan kak gee dgn bro abil. take care ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas sokongan yg di berikan pada kami yea..ia juga berkat doa dari u guys..tq tq

      Delete
  23. alhmdulillah kak gee da ada improvement...:)

    tu la abg abil lenkali jgn complain tau,kn da boring..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Esok nak dukung n dancing2 ngan Gee la pulak..

      Delete
  24. its good to hear about improvement kak gee.sya akan trus doakn kak gee smoga cpat sembuh.abg abil jgn rsau.anyway just to invite u all utk melawat blog sya..ahlan wasahlan:)

    ReplyDelete
  25. alhmdllh...dah ada improvemnt.....buat abng abil jngn rasa jmu ek...insyllh sampai msa yng tlh dittpkn olh Tuhan,kak gee akn sembuh....

    ReplyDelete
  26. Dah berapa hari x nampak Abil kat sini...tiap2 hari akk bukak nak tahu perkembangan Gee...hari ni akk bukak dn baca entry Abil..wahhh syukur yg sgt bila Abil ckp Gee dah Ada improvement sikit...Alhamdulilah mula2 sikit lama2 byk kan..
    Abil...pakai apa pun x kisah janji smart n kemas k..

    ReplyDelete
  27. Jeles la bace blog ni! huhuhuhu.. so sweet... Semoga life abg abil n kak gee sentiase dlm mood ' bunga2'. hehehhe.. Amin... - Yuri_chan -

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila Gee mood bunga2, saya letih pulak melayan dia,,nak dukung n berkepitt jea...

      Delete
  28. Tengah tgk kt TVAH... Walau apa pun moga Allah redha sehingga ke sana nanti ... Dari Kay@Kangar, Perlis.

    ReplyDelete
  29. malam ni baru dapat tgk abil and wife.. sentiasa sabar lah ye.. i salute to you.. not sure my hubby will do the same thing to me if this happen to me...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yakin yg hubby tu sememangnya tabah bila ada dugaan melanda..Yakin la....

      Delete
  30. yesss.
    dapat juga Ayu tonton live abi di kaca tv.. kacak en suami Gee..

    mudahan kalian sentiasa bahagia. bc entry nie. mmg rasa grmbira. Gee semakin sembuh sbb ada Suami dan doa dr kawan dan family

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kacak! hen...sem..!! hehehehe maluuunyaa,,

      tqq doakan Gee yea...

      Delete
  31. assalamualaikum.
    abg abil, ari tu nak tengok kisah abg abil kat TV for the first time x dpt.nk tgk kat youtube, line plak x ok.for about 1 month before terharu dengan kisah abg abil mengingatkan fuzah tentang kisah cinta2 sejati yang berlaku dalam family mak fuzah jgak.one of my aunt pn sakit teruk.uncle yg jaga auntie tu.da 3 tahun da auntie sakit teruk.uncle pun sama cam abg abil,sgt tabah.dia yg jaga auntie 24 jam.x pernah berenggang selama dkat 50 tahun perkahwinan. yg sedihnya, auntie kritikal skang ni,kat icu KPJ Damansara.baru msuk 8hb 9 ni.sedih sgt sebab auntie tu rapat sgt dgn kami sekeluarga.dan dia orang yg baik.sgt baik.mgkin dia pn sama dgn kak gee.sgt baik maka ALLAH pilih dia menerima ujian yg berat.sedihnya sebab uncle kadang2 berhenti tepi jalan menangis dkat 1/2 hour.kalau boleh nk sgt abg abil dpt jumpa dia.mana tau dia akan bertambah semangat dan kurang sedih bila dia tau ad yang senasib dengan dia.apa2 pn, trima kasih snggup baca komen ni.thank you abg abil..moga abg abil bertambah sabar dan tabah menghadapi ujian, serta mudah2an segera ALLAH memberi kesembuhan kepada kak gee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm fuzah..pertamanya, tolong sampaikan salam saya pada ur uncle..secondly, tell him, seorang suami yg menjaga isterinya dan si suami itu menangis..tangisan itu la bukti kasih dan redha pada isteri yg sebenar..! Biarkan uncle tu menangis tapi jangan la kerap sgt nanti isterinya juga akan bersedih..be strong! Yakin pada Allah, yakin !1 day nanti Allah akan pulangkan semula isteri kita pada kita (suami) dalam keadaan yg terlalu sempurna..sabar..InsyAllah..

      Beritau ur uncle," Ur not alone brother, ur not alone..".

      Delete
  32. salam encik Abil.sy ingin ucapkan tahniah..Anda Suami Mithali. Moga Allah gantikan pengorbanan anda dgn syurga.. saya mempunyai keyakinan yg tgi isteri anda akn sembuh insyAllah..ameen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..InsyAllah, ada kalanya keyakinan org lain juga boleh membawa berkat pada org yg lain kan...InsyAllah n tqq..

      Delete
  33. Ya Allah Ya tuhanku untungnya Puan Fauziah memiliki seorang suami yg bertanggungjawab dan penyayang seprti Encik Abil ni...Terharu sungguh saya dgn kejujuran Encik Abil terhadap isteri..Doa saya semoga Encik Abil ditempatkan di dlm syurga bersama isteri tersayang...amin amin amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn..moga doa pn awin di makbulkan Allah..amin..

      Delete
  34. Assalamualaikum abang abil,sihat ke?diharap sihat2 sentiasa. Saje2 nak drop komen kali ni.. Slame sebulan ni asyik dok jd pemerhati blog je sbb xtaw nak komen ape. :)
    Sy just nak doakan semoga Allah sembuhkan kak gee dari penyakitnya & abg abil&kak gee akan terus tabah&sabar dlm menjalani ujian dari Allah ni..
    Smg cinta&kasih syg yg Allah titipkan buat kak gee akan terus kekal slamanya dlm hati abg abil.

    Salam perkenalan,
    Azzakiah

    ReplyDelete
  35. Assalamualaikum abang abil,sihat ke?diharap sihat2 sentiasa. Saje2 nak drop komen kali ni.. Slame sebulan ni asyik dok jd pemerhati blog je sbb xtaw nak komen ape. :)
    Sy just nak doakan semoga Allah sembuhkan kak gee dari penyakitnya & abg abil&kak gee akan terus tabah&sabar dlm menjalani ujian dari Allah ni..
    Smg cinta&kasih syg yg Allah titipkan buat kak gee akan terus kekal slamanya dlm hati abg abil.

    Salam perkenalan,
    Azzakiah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm azzakiah..tq sudi dropkan komen at last..Terima kasih juga mendoakan kami berdua ni..

      Delete
  36. Salam..

    Sy cukup kagum ngan cinta & kasih syg abg abil kat ur wife, kak gee...sesungguhnya kak gee adalah wanita yg paling bertuah dlm dunia sbb berjaya memiliki cinta yg tulus dari suaminya...sy doakn agar kak gee cepat sembuh dan akan idup bahagia bersama suami tercinta...amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya yg bertuah dapat memperisterikan Gee..tq, tq doakan Gee yea..

      Delete
  37. tabahkan hati dan teruskan berdoa ya sahabat...


    http://gilamodified.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hallo bro khairul..demam sudah baik ka?!

      Delete
  38. Assalammulaikum,

    Semoga abang abil sihat selalu, saya agak tersentuh membaca blog abang abil. Saya harapkan abang abil tabah dalam menghadapi ujian yang diberikan. InsyaAllah, isteri abang abil akan sihat seperti sedia kala..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam, tq atas doa yg di hulurkan buat kami..tq

      Delete
  39. saya baru nak jinak-jinak dlm dunia blog nie..kisah abng abil sangt menyentuh hati saya..huhuhu..terharu saya dengan pengorbanan yang abng berikan utk isteri abng..semoga abng abil dan isteri tercinta menemui kebahagian lagi..

    http://luahancinta-atul.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Zakiah, hope u rasa selesa ngan blog saya ni yea...

      Delete
  40. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  41. assalamuaalaikum

    tersentuh nye bce kisah abg abil...tp sweet..!!~sy bru follow blog abg abil lepas tgk kisah wanita kt alhijrah..cpt2 cri blog abg abil..tertarik sgt2 nk follow...semoge abg abil tabah ye ..dgn dugaan Nya..tp tgk mmg sgt tabah... :)..thumbs up lah.. kpd puan fauziah..bce komen sy ni ea nnt da sehat..ehe..beruntong puan..terasa nk share blog ni kt kwn2 fb sye..mesti dorg teruja bile baca..hehehe...mohon share ye abg abill...da share!! :D..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Sabrina..tq sudi share n tq sudi meluangkan masa di blog ini..tq

      Delete
  42. Assalamualaikum,
    saya dah lama stalk stalk blog ni :D mwhehehe *gelak evil
    saya selalu stuck baca dripada entri first sampai lah ke update baru.almost satu family saya jugak tahu pasal aunty gee and uncle abil :) moga Allah membuka jalan dan menambahkan rezeki,mempermudahkan segala-galanya buat uncle and aunty berdua.insya-Allah saya sentiasa mendoakan kesihatan aunty gee tiap kali terlintas aunty gee di kepala ni ha :D mau tabik hormat sikit sama uncle :D *haip haip (angkat tangan ala ala askar gitu) kuatkan semangat ya ya.aminnnnn moga Allah mempermudahkan segala galanya aminnnn :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm RaninaRizal....Gelak devil!! eeee takuttt...ada antuuu....

      Delete
  43. wah, abg abil sekarang.. glammmsss you. media dok cari saja yea? kalah nabil...hehhehe. alhamdulillah kan? sy mengaminkan doa abg abil...amin3

    ReplyDelete
  44. Selepas ni Abil dah boleh jadi pakar motivasi, join dgn Prof Muhaya...MasyaAllah cant imagine!!! Ini la dinamakan KEBERKATAN!! InsyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Join ngan Prof Muhaya!! hehehehehe tak la pandai cm Prof. tu..

      Delete
  45. amboiiiii, abg abil dh glamer la skg, kuar tv...saya tgk abg abil mlm tu, terharu sungguh, saya siap paksa suami saya tgk sekali rancangan tu, saya kata kt dia ` tgk , bukan senang nak cr suami mcm abg abil'. sebelum ni saya cuma story je kat dia, dia pun byk tanye pasal abg abil, dia pun kagum ngn pengorbanan tersebut...

    ReplyDelete
  46. Salam, Abil & Gee.

    Lama saya tak singgah ke mari. Hari Sabtu lepas saya baca kisah Abil & Gee dalam paper, bergenang air mata...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bergenang air mata..!! emm boleh berenang tak!? hehehe

      Delete
  47. salam en abil..saya baca akhbar dan juga tengok rancangan soal wanita kisah en abil dan isteri.dengan izin Allah,semoga kak Gee sihat kembali

    ReplyDelete
  48. alhamdulillah syukur kak g dh mula ada peningkatan walaupun sedikit pasti sgt mengembirakan kan kan? smga kak g bertambah segar bugar sihat selamyanya...mga a.abil juga diberi kekuatan, kesabaran yg tingggi & berpanjangan.

    psttt uncle...darwisy tgk uncle kat al-hijrah. nanti kite upload pic kita tgh nonton uncle kt tv erk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uncle pun nak tgk Darwisy nanti,,nanti mama darwisy dah up date uncle sure ke blog darwisy yea,,

      Delete
  49. Jannatul Firdaus24 September 2012 10:49

    Assalamualaikum w.b.t En Abil dan isteri,

    Saya pun ada menonton di TV Al-Hijrah kelmarin, bersama-sama dengan ibu saya. Puan Fauziah amat beruntung mendapat suami seperti En Abil dan En Abil pun beruntung dapat Puan Fauziah. :)

    Apapun, Insya-Allah saya akan sampaikan pesan En Abil pada ibu saya. Insya-Allah, ibu saya akan ke Mekah pada 4 Oktober 2012 nanti. Doakan semoga perjalanannya dipermudahkan.

    En Abil, teruskan usaha dan doa. Saya yakin Allah Maha Penyayang dan Dia Maha Mendengar. Insya-Allah satu hari nanti, Puan Fauziah akan sembuh seperti sediakala. Amin.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ucapkan terima kasih pada ibu awak yea nanti...juga di permudahkan Allah segala urusan haji ibunya nanti,,InsyAllah.

      Delete
  50. salam en abil. watched TVAH last saturday.. wah, bersahaje je en abil ni, gaya dah mcm motivator, t'susun je ayat tu. tapi curious sket la. kenape kedua2 hos tu berulang kali mengatakan kak gee mengalami strok? is it kak gee diserang strok selepas serangan asma tu? sbb en abil x pernah mention pun yang kak gee kene strok. atau saye yang t'miss bace?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tersilap info tu,,saya pun terkejut gak bila di katakan strok..

      Delete
  51. Assalamualaikum

    Semoga kesabaran, ketabahan, kasih sayang keluarga En. Abil dibawah lindungan rahmat illahi. Gee bagai dikelilingi para malaikat, pandangan mata serta doa nya buat suami tercinta tulus ikhlas bagai doa seorg Nabi utk umatnya. Salam hormat. Permisi.

    ReplyDelete
  52. Salam Abg Abil...

    Jap tadi...buah hati saya yg tersayang...telah memaklumkan saya mengenai blog abg abil nie...
    Baru sedikit saya baca...hati dah syahdu...

    Mulai hari nie...saya akan terus membaca nukilan hati abg abil...
    Moga2...semangat yg ada dalam diri abg abil...akan turun kedalam jiwa saya....

    And moga2...jika berlaku apa2 kat buah hati saya satu hari nanti...saya akan menjaganya...seperti mana abg abil menjaga isteri abg abil...

    Saya percaya...apa yg abg abil buat skrg nie...bukan kerna tanggungjawab...tapi semuanya kerna CINTA & SAYANG yg tak terhingga terhadap si dia...

    Wsalamm....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..saya doakan both of u selalu mendapat rahmat dan kesihatan yg baik sehinnga akhir hayat..aminn..

      Delete
  53. As'kum anakku Abil..makcik sempat baca BH hari Sabtu lalu dan malamnya ikuti kisah nak Abil dan Gee di TV AH.MasyaAllah, mahakaya Tuhan yang menjodohkan anda berdua dan terpilih menjalani ujian yang maha besar ini dan pastinya Dia telah menjanjikan semulia2 tempat pd hamba2Nya yang berjaya mengharungi ujian ini dgn penuh kesabaran dan ketaqwaan.

    Bertuah ibu Abil melahirkan seorang anak yg tampan dan berhati mulia seperti Nak Abil.Semoga Allah sembuhkan Gee dgn kekuasaanNya dan melimpahi kebahagiaan pada anak berdua..amin

    makcik Mah dan keluarga ,JB.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih makcik Mah dan keluarga,,mohon doakan kami di sini selalu yea makcik..

      Delete
  54. semakin kuat berita abg abil tersebar ngn k.gee tersebar dimana skrg ni kan..jaa doakan k.gee murah rezki dan akan sembuh nanti...amin3x....

    p/s: kehendak ALLAH saper tahu kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kan, rezeki sekiranya Allah beri, macam2 cara..Alhamdulillah..

      Delete
  55. alhamdulillah rezeki Allah bagikan..syukur Allah ringankan beban en abil..salam sayang utk k.gee..cepta2 sembuh tau ;-)

    ReplyDelete

Followers