Sunday, 16 September 2012

No, No, No, No..

Salam dear n Salam pada semua..


Tuu,,Gee baru nak tido!! Pukul 3.30ptg baru nak tido! Dari semalam nak berkepittttt jea kerja dia, nak dukung la, nak dengar I borak la...Nak di layannn jea non stop..U guys larat tak nak buat cm ni kalau ur pasangan nak di layan cm ni sepanjang waktu dan saat,,boleh?? I ni  "Man Of Power" dah rasa nak tergolek dah, di buli dek Gee ni..

Gambar kat atas tu,, semalam dukung u dok depan tv, menonton sama2..U diammm jea, faham ke tidak tonton tv tu, I tak tau, yang penting bagi u, I ada di samping sepanjang masa..sepanjang masa!! ...Hoi! Fauziah, orang lain pun kena tido la, nak rehat juga...Nanti kalau I jatuh sakit tak cukup rehat sapa nak jaga u semanja ni?? Tido la dear, esok siang kita jalan2 kat rumah lagi yea,,Cm tu la dok pujuk2 u suruh tido sambil tonton tv semalam...Masih juga tak tido sampai la pukul 4 pagi..At last I buat tak tau jea, I g tido bilik sebelah,,biar pun u dok panggil2 emm emm emm, I terpaksa buat tak tau gak,,sekiranya I ikut kehendak u, confirm2 u tak tido,,bila u tak cukup tido confirm2 pulak u akan demam lagi n lagi...Demam, lagi payah la u nak tido, pas tu kena bagi ubat lagi...ambil ubat banyak2 pun tak berapa elok for u ni..So hope u understand, kenapa ada masa I tak layan u. I want u to have good rest dear..emm.


Sekarang ni baru la u tido, nasib baik I dah kemaskan u,,but malam nanti pun kena tido tau..Baru la I dapat buat kerja2 rumah. 4 hari tak dapat sapu rumah n basuh baju. Selapas ni kena tegas sikit ngan u ni, kena buat jadual dah kalau tidak jadual kerja2 lain tertangguh..Kena garang sikit ngan u..Hepp! babab kang!

Gee dengan I dulu pun suka sangat nak berkepitt jea bila dia tak de kerja..Kadang2 I tanya Gee,," U tak bosan ke nak berkepittt jea?" Gee tanya I " awak bosan ke?" Ai, kita tanya dia, dia tanya kita balik...Tu pasal la Gee selalu kena geget punggung ..!..Isteri ni sifat dia memang begitu,,bila suami bertanyakan sesuatu dan mengharapkan jawapan, yg si isteri ni akan pusing balik pertanyaan suami n isteri pulak yg bertanya..Terutama pertanyaan yg melibatkan perasaan atau kasih sayang..( aa, jgn tak ngaku yg isteri2 ni )..I bagi contoh soalan dari suami pada isteri..." Ayang, lama dah kita kahwin, awak masih sayang saya tak, cm mula2 cinta dulu?"....Isteri : " Kenapa tanya macam tu bang? Abg rasa kurang dah yea sayang Ayang ni?"..Nampak tak, cmana isteri beri jawapannya tu,,dengan bertanya balik! hahahaha hallo,hallo para isteri sekelian,,ngaku jea la..Kalau kata saya ni salah, u all tanya la para suami masing2 betul tak..hahahhaha ada yg tak ngaku tu,,eeee tak maluu, tak ngaku,,eee yek yek....aghhhhhhh tuiiiii!!! hahahahha ( kebiasaannya, tak semua )

Ngan Gee selalu I kata, bila I bertanya, u jgn sesekali pusing pertanyaan I n u pulak yg bertanya,,Dear u mesti make things easy. Bila I tanya, u jawap soalan tu, bila u tanya I pulak yg terus menjawab,,senangkan. Jimat soalan, jimat masa dalam setiap soalan. So selepas ni, para suami, sebelum bertanya, cakap ngan isteri tu, "Saya nak tanya ni, awak jawab jea tau. Kalau awak tanya soalan saya tanpa jawapan, saya tak kan tanya lagi, ok"....Then baru kita suami2 ni bertanya..Terutamanya, saya ulangi, terutamanya bab soalan berkaitan perasaan or kasih sayang tadi..Walau macamana pun isteri kita ni memang begitu kejadiannya, kita ni suami la yg patut bentuk isteri kita. Yang isteri ni pulak, bantu la suami kita tu dalam proses membentuk u all pada yang lebih dan lebih baik lagi,,,Ingat pasangan kita hanya 80% jea, so lagi 20% tu biar la kita bentuk pelahan2..( ingat tak n3 80% - 20% sebelum ni )....Dan selalu ingat, I ni bukan mengajar,,kita ulangkaji sama2...

Dear, lepas ni kalau lewat malam u dok emm emm emm I lagi, I will say no, no, no,no...I takkan layan, hanya I akan pujuk2 u supaya tido, ok, Really hope u understand. Waktu borak, kita borak, I akan dukung u ke hulu ke hilir, tgk tv,etc etc...but tiba waktu tido kena tido, yea dear..Degil jugak nantiii,,I babab!! 

Oooo ada org bagi salam..jap yea..........................................Ada tetamu ni,,so dear nanti I up date lagi, Tak pe dear let me layan tetamu2 ni, u tido dulu..N guys, see u all up date akan datang...aa,aa,!jangan tak ngaku wife2 kita ni hehehehehe...........


114 comments:

  1. kak gee mmg nk kene babab hehe
    en abil jga kesihatan ya
    moga di permudahkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Maiyahhh..akak sihat? saya ni kak tak sempat lagi nak ke blog akak..dok layan pemaisuri sorang ni jea,,tu coz dia tido nyenyak, saya ambil peluang balas komen dulu...

      Delete
  2. macam tu lah isteri, Abil. Jangan di tanya kasih sayangnya, jgn ditanya kesetiaannya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tanya pun nanti isteri kata pulak,,abg tak pernah tanya ayang!! cmana...

      Delete
  3. adik sy pon kene kerosakan saraf akibat asma.. dh 3 tahun syill macam tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moga Allah memberikan yg terbaik dalam masa terdekat ni, InsyAllah...just sampaikan salam n hugs kami buat adiknya yea..

      Delete
  4. sama2 kita doa supaya adik sy n isteri awak sembuh insya'allah

    ReplyDelete
  5. Manja nye kak gee..semoga cepat sehat..http://kate-na.blogspot.com/ ..nanti folow kate juga ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pas ni akan follow kate yea...bila berjalan tu dengar ada org kat belakg, jgn takut tau..tu saya la yg follow...hahahaha

      Delete
    2. Kate..being trying nak ke blog kate but tak leh...tolong kan...

      Delete
  6. asalamualaikum bang abil... saya yossyi dari indonesia sangat terharu dan takjub dengan budi pekerti abang.....saya dan keluarga always pray immediately given health kak gee and abang Abil always in the shelter and affection poured out in abundance. insa'allah ALLAH will hear all the prayers abang Abil and others so my prayer for bang Abil and kak Gee.
    and I am praying for a husband who has properties like brother abil
    I give thanks ALLAH syukur alhamdulillah and can read the blog brother abil....thank you n pray u alltime the protection of ALLAH. assalamualaikum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm yossyi. tqq for all the support given from u n ur family, tq tq..Saya juga berdoa agar Allah makbulkan permintaan yossyi itu yea, InsyAllah....thanks again yossyi..

      Delete
    2. thanks abang abil..... don forget info terus keadaan kak gee ya abang ^_^

      Delete
  7. Selamat hari malaysia bro n k.gee....semogacepat sembuh dan sihat sejahtera.. buat bro..u bro terbaeeeekkkk malaya.....

    ReplyDelete
  8. today is my birthday, wish kak gee recover slow2 and abg abil stay mantain ya bro hehehe mantain ennn cemm >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawan2 semua, jom doakan kebaikkan si love forever ni, bday dia ler...

      Delete
  9. Bertuahnya kak Gee... Saya doakan kak Gee supaya cepat sembuh... Pada Abil, awak jadi sumber inspirasi bagi semua sang suami...

    ReplyDelete
  10. nor finaz @ nut shirley16 September 2012 at 19:55

    Kalaulah suamiku pun dpt berkepit cam kak gee dn abg abil ni slalu...alahai syiok nyeer!!!! Takpe abg abil, tu semua perbuatan pahala..abg abil nak pahala kann..kannn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau!!! jgn kalau2,,suami kita tak kepit, nor finaz la kepitt suami, lama2 suami tu kepit la nor selalu...

      Delete
  11. Memang isteri akan rasa sangat dihargai bila suami sentiasa di sisi walaupun mulut tidak berkata apa2.

    Assalamualaikum Abil.

    Assalamualaikum Gee.

    ReplyDelete
  12. Ibu doakan anakanda berdua,tabah menghadapi ujian Allah.Sambil mendampinginya luangkan sedikit waktu untuk perdengarkan bacaan alquran,sedikit2 setiap hari hingga khatam..Insyaallah akan ada perubahan kpd anakanda Gee dan keberkatan kpd anakanda Abil..amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Ibu, semenjak anakanda bujang sehingga la sekarang ni, InsyAllah memang anakanda membiasakan khatam Quran 6 bulan sekali. Dan kini setiap hari memperdengarkan bacaan pada Gee..Ibu pun doakan kami berdua ni sentiasa yea...Tqq ibu..

      Delete
  13. terharu aku tengok gelagat abng dan kak gee. aku tak tahu lah bile nak rase macam ni . hidup penuh dengan dugaan. dapat2, bila aku dambakan kasih sayang macamni , tapi tangan aku macam tak mampu nak mengapai. farid, melaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tangan tak mampu nak capai!! kalau jauh nak capai, dekatkan sikit tangan tu....baru la sampaiii...

      Delete
  14. abg abil, suami suami memang xsuke ye kalau isteri jwb soalan dorg ngn pusing2 balik pertanyaan cmtu???...huhu...kalau xsuke, sy kena ubah dr skng ni, persiapan utk ke alam rumahtangga nnt...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa jangan pusing2 tanya lelaki kurang selesa..Bila nak nikahnya ni? kena jemput semua pembaca blog abg..

      Delete
  15. Allah bersama mu abil....jaga kesihatan abil Jgk....akk doakan semoga gee cepat sembuh....Amin ..

    ReplyDelete
  16. kalau tgk blog abg abil kat dashboard, laju je sy bukak. terharu dgn ketabahan abag abil selama ni. may Allah bless u both lifes... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq Mimi masih suka membaca blog kita org ni..

      Delete
  17. alolololo manja betul kak gee.bole kalau nak tegas sikit,jangan tegas banyak,nnti kak gee merajuk. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. See, bila tegas sikit, elok jea kak Gee kamu ni tido...

      Delete
  18. sakam abg.. jg dri abg jgk k....
    =)

    ReplyDelete
  19. abil yg tabah + kak gee yg bertuah, moga kalian terus diberkati

    ReplyDelete
  20. salam...i baru follow ur blog since i baru tau keadaan kak gee (i panggil ur wife kak yah)...i know her long time ago in terengganu..very surprise n shocked to see her condition..tapi mungkin ini ujian utk u guys...dia yg i kenal seorang yg sgt cantik n lembut..hope to see her mcm dulu2...insya allah one day..utk u mr abil,i sgt2 tabik...semua isteri nak ada husband mcm u..truly from my heart..

    ReplyDelete
  21. No no no... jgn garang2 dgn kak gee
    No no no... jgn gigit punggung dia. Ish mmg T-rex la abg abil ni erk?
    By the way, sy dah nak call sbnrnya, tp bila fikir2 balik abg abil sure busy so tangguhkan dulu utk call. Before end of month, i sure call u to set our 1st dating ok & i will go there, insyaallah. Utk apa? Utk projek buku tu..... ingat? Ingat tak ni? Tak ingat, sudah! Hehe. Take care ok. Send my regards to kak gee. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo Natrah..si penulis novel...ok nanti bila dah ready nak berbincang datang jea la..

      Delete
  22. Tak ada apa nak cakap kali ni, singgah tengok entry baru......abil yang tabah, gee mmg bertuah.
    Moga di beri cahaya harapan, aaaminn.

    ReplyDelete
  23. terbaikkk lah abg abilll... emm emm emm...jawapnya no no no...eheehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas no no no ada lagi jawabnya...aa,aa,aa....

      Delete
  24. Assalammualaikum =)
    saya cme nk ckp abg abil ni memang the best husband in the world lah bg saya,abg abil sgt tabah utk menjaga kak gee...pape pon sy doakan kak gee cpt sembuh...skang sy bnyk hbiskn mse rehat sy dgn mmbace older post di blog ni sgt menyayat hati =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Tm Mirwan..tq tq sudi luangkan masa bersama blog ni..

      Delete
  25. Terbaikkk.. Bila lagi nak dpt rasa isteri manja2 :p ekekekke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuu isteri manja saya tido dari semalam, bgn jap then tido lagi sampai la ni..

      Delete
  26. Assalamualaikum dan Salam dr Ankara kepada Saudara Abil dan permata hati saudara, Gee...semoga senantiasa di rahmati Allah ya..Sayu hati melihat foto kalian berdua menonton TV..apakan daya kan,tabahkan hati,anyway sampai hari ni saya belum berkesempatan memaksa(paksa-paksa manja)suami saya untuk membaca blog saudara ini,rasanya suami saya ni pun seperti saudara cuma romantiknya kurang(takpa la)-Semoga tabah selalu dan sesekali jangan berputus asa(rugi kami duk di sini semua dalam bahasa Turki-rupanya sudah agak terkenal saudara Abil di Malaysia ya,anyway apa yang perlu di paparkan untuk rakyat Malaysia supaya menjadi insan yang lebih perihatin tu yang amat penting..as u can see saya dgr2 dr internet la kebanyakkannya rakyat kita semacam kehilangan sesuatu-ada sikit kurang perihatin,berbangga dgn usaha saudara supaya menjadi contoh pada bangsa kita terutamanya,bak kata org ada segelintirnya la,belum sakit masih sihat walafiat pun sudah mencari rumah ke 2,3 dan seterusnya.All the best to both of you and Gee,all my prayers for you dear,semoga cepat sembuh insyallah...Lots of Love from Us in Ankara...Gule-Gule...(and tq for following my blog too) it was nothing actually sekadar mengisi masa lapang di sini,kalau tidak saya boleh sasau rindukan kampung halaman...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalamm pn Suriyana..terima kasih atas sokongan dan keprihatan puan pada kami berdua di sini..Sebenarnya suami kita ni romantik sungguh n macam baby jea ngan isteri, di sebabkan berpegang teguh ngan ego kelakian tu yg membuatkan romantiknya tertahan dari di tunjukkan. Cari la cara bagaimana nak atasi tembok egonya tu, once runtuh maka romantikya akan bertebaran nanti, InsyAllah.

      Nanti bila nak balik sini, beritau la, nak kirim manisan cm gum n ada kekacang dari sana..Been there 2006 dulu...Tq n take care..

      Delete
  27. Salam, nak tanya ada try x ubat nama neuro aid?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Azian..tak pernah tahu pun ubat ni..cer citer sikit..

      Delete
    2. Ubat ni, suami saya berikan kepada ibu mertua yg kena strok. Alhamdulillah ibu mertua saya beransur pulih dengan pengambilan ubat ini jadi ketika suami membaca blog En Abil ni, dia minta saya cadangkan kepada En Abil agar mencuba ubat ini yang akan membaiki sistem saraf manusia.

      En Abil boleh google gak tentang ubat ni. Ianya berasal dari herba chinese tradisional yang sangat kuat dan dikomersialkan oleh perubatan moden setelah terbukti keberkesanannya.

      Delete
    3. InsyAllah will google nanti...tqqq..

      Delete
  28. Salam,
    Sy doakan smg K Gee cpt sht.. InsyaAllah... Abg Abil tc....

    ReplyDelete
  29. Saya telah beberapa kali memberi komen pd en3yg lepas lepas..semua pujian dan sanjungan kawan2 di atas mmg di sangkal lg begitu juga pandanagan saya kpd saudara /en.Abil..dlm mendidik 3 anak lelaki dan seorg anak perempuan..tentunya saya terfikir..siapa ibu bapa Abil. .Pd saya mrk telah berjaya mencorak saudara Abil yg kita kenal hari ini...saya berharap anak anak saya menjadi org yg soleh solehah dan alim..dan mendapat rahmah dan redha Allah..doakan kami ya..saya berdoa semoga Abil dan Gee sentiasa bahagia dan tenang. Tenang dan bahagia bkn apa yg mata kasar lihat..ianya di hati..semoga Allah memberi keputusan yg
    terbaik....Abil berkepit je dgn Gee tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq masih bersama blog kami nii...Alhamdulillah didikan yg di beri oleh kedua ibubapa saya dapat saya pratikkan..Ibu saya selalu mengingatkan saya..kalau dalam kesusahan selalu ingat apa yg mak didik abil dulu, sabar, tenang dan Allah..Pesanan itu la saya pegang.

      InsyAllah, saya belum pernah meninggalkan doa buat semua pembaca2 semua dlm tiap solat saya, insyAllah..

      Delete
  30. Sorry saya nak tulis tidak disangkal sebenarnya.kat atas tu...Sorry en Abil.

    ReplyDelete
  31. asalamualaikum.... bang abil thanks abag reply my coment i dah cakap nak boyfriend i di KL... insa'allah if BOYFRIEND i punya waktu usaha lihat bang dang kak Gee di sana... doa kan je ya abang abil
    how state kak gee .... My family and incessantly pray for healing kak gee and patience abangkak abil ...... hopefully we can be family ya abang abil though different countries. if i could pay n visit to Malaysia I will try to meet kak gee and brother abil insa'allah ..... GOD with my brother and kak gee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm...We are muslim, we are family..InsyAllah whenever ur here, please do come and visit us..InsyAllah...

      Delete
  32. Assalamualaikum En Abil...

    sy pertama kali membaca blog en. setelah terbaca entry ttg kisah en. di fb..mungkin agak terlewat utk sy mengetahui kisah en. semoga en. tabah menghadapi ujian ini. sy benar2 kagum dgn ketabahan en. tak semua suami termasuk sy juga belum tentu mampu lakukan pengorbanan seperti en. jujur saya katakan air mata sy mengalir tatkala membaca coretan2 en. di blog en. semoga Allah sembuhkan penyakit puan gee..doa sy sntsa bersama kalian berdua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm...tq sudi singgah di blog kami ni...selalu2 la doakan kami yea..

      Delete
  33. Salam.
    Saya sgt kagum dgn ketabahan dan kasih syg abil pd gee...bukan semua suami yang setabah abil...andai satu hari saya mengalami keadaan sedemikian,saya harap suami saya akan setabah abil.. smoga Allah merahmati kalian..setiap dugaan pasti ada hikmah disebaliknya...

    doa buat kalian:
    ya Allah...kau sembuhkanlah penyakit yang menimpa gee...kau berilah kekuatan untuk abil supaya dapat melindungi isterinya...tabahkan hati mereka...suburkanlah kasih syg mereka sehingga ke akhir hyt mereka...sesungguhnya engkau maha mengetahui segalanya.Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn.....tqq doakan kami berdua di sini..tqq

      Delete
  34. Lalink, tema kawen ai & abg kaman kan.."makin hari makin sayang". hehehe...curlasss tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dasyatt uuu...makin menjadi2 la tu yea...good, good..happy for both of u...

      Delete
  35. seronok kot k Gee dpt lyn tgk tv tuh.. itu yg sampai takmo tido hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la, bukan faham pun tgk Tv, nak berkepittttt jea kerja dia..manja sungguh sekarg ni..

      Delete
  36. assalam en. abil... seronok baca n3 kali ni.... doa saye utk kak gee... en. abil mmg da buat yg terbaek.. hope bila kak gee sembuh nanti. dia plak amek giliran manjekan en. abil.... serius!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..seronok sampai skiping2 tak!?? hehehehe

      Delete
  37. Salam, en abil, saya ada buat entri kat blog saya berkenaan en abil n kak gee..sy mohon maaf sbb ambil gambar dalam blog en abil untuk entri tersebut..
    sy doakan semoga en abil terus diberi kesihatan.

    ni entri tersebut
    http://mummyizz.blogspot.com/2012/09/abil4fauziahpengorbanan-seorang-suami.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Mummyizz for the support untuk me n Gee..betul2 kami hargainya..tq tq tq...

      Delete
  38. kak gee manja,abg abil romantik sbb 2 walaupun sakit,kak gee tetap nak abg sentias disisi.semoga Allah merahmati abg n kak gee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manjaa!!! tu Gee buli saya tu..patang dengar jea suara saya sekarg ni sure dia keras2kan badan nak dukung!...

      Delete
  39. Assalam , jarang nak jumpa ada pasangan yg setia walau dlm senang atau susah...Kalau ada pun adalah kerana mereka yg sedar sejak dihari lafaz 'akad n nikah' ...dimana di saat itulah janji termetrai, tanggung jawab dan kewajiban sesama sendiri..antara satu sama lain...KESEDARAN INI LAH PATUT DIINGAT SEMUA YANG SUDAH DAN AKAN BERUMAH TANGGA...MESKI PUN ORANG LAIN TAK TAU TAK NAMPAK...TETAPI ALLAH MAHA MENGETAHUI..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm norazis..rasa saya, ramai pasangan yg setia baik atau sebaliknya keadaannya..coz kenalan di sekeliling saya ni nampaknya begitu setia..mungkin segelintir sahaja yg tak sebegitu..

      Delete
  40. Salam,

    Saya tak pernah tanya suami sayang saya ke tak, sbb dia selalu cakap dia sayang. Saya pulak kalau dia tanya sayang kat abang tak? Without hesitation saya akan jawab "tak!" Oh,, kejam tak saya? :p

    Apapun, seperti yang lain, saya mendoakan kalian berdua sentiasa sihat, dilindungi dan dirahmati Allah.
    Wahai Tuhan yang Maha Menyembuh, berikanlah kesembuhan kepada kak Gee, ameen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh, kejam sungguh,,cian en suami tu awak buli dia yea...

      Delete
  41. Orang yang yakin dan penuh harap akan nampak ros dan bukan durinya. Tetapi mereka yang putus harap selalu akan nampak duri dan tidak bunga rosnya. -Kahlil Gibran-

    Saya harap en. abil tetap memandang lurus ke bunga ros...bukan duri-duri yang melintang.. moga tabah menempuh dugaan hidup.

    ReplyDelete
  42. Assalamualaiku.. dah jadi lumrah alam.. "isteri untuk dikasihi dan di sayangi"..

    Smga dengan ksh syg yg tidak berbelah bahagi dari abg abil, kak gee akan cepat pulih spt sediakala, amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm Zaza..kita sayangg isteri kita emmm....

      Delete
  43. salam abg abil,
    semoga kak gee sihat semula supaya dpt bce sume entry abg abil nie..hrp abg tros tabah ngn sume nie erk..sy ske bce entry abg wlaupon pjgkan..hu3..sbb byk info yg sy dpt..lgpon sy nie bru je kawen..entry abg byk gak la bg tjk ajar..insyAllah kak gee akan sembuh spti sedia kala dgn kasih syg yg abg bg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..Taniah pada awak n pasangan yg baru di ijab kabulkan..Ingat, jangan gaduh2 tau..Hopr both of u all the best...tqq

      Delete
  44. stiap kali saya buka & baca entry ni, wpun abg abil selitkan dgn gurauan2, tp tetap menyentuh hati saya. Dan stiap hari saya belajar menghargai suami d cc yg sentiasa sabar, menegur mana yg salah, matang dlm mengharungi rmh tga kami. harapnya berkekalan hga ke akhir hayat. sememangnya kita x tahu apa akan terjadi d masa hadapan. hanya doa saya, semoga kak gee kembali sihat & sembuh spt dahulu. InsyaALLAH... Amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah semuanya akan berjalan dengan baik n mudah hendaknya..aminn..

      Delete
  45. sakam...
    abg abil...mmg tepat apa yg abg cakapkan tu...hehehe
    anyway abg abil jga kesihatan k? harap terus sabar dan sabar...

    ReplyDelete
  46. blog ni saya bukak setia hari, x jemu2 saya bc setiap entry yg d tulis, mlm td saya perasan kt tv yg abg abil n kak gee akan keluar bersiaran d tv al hijrah sabtu ni kan?..x sabar nak tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea, sabtu ni, 8.35 mlm..tak tau la apa dia org nak tanya nanti...

      Delete
  47. As salam en abil...lama sgt x bc blog kak gee ni. kak gee sht? en abil pun kena sht jgk.. kak gee kuar kat TV hijrah bila ek? nmpk iklan. Tp xsempat tgk tarikh dan pukul brp? Bdk2 yg mak sy jaga (bby sitter) pggl2 mak sy bila iklan kak gee kuar kat TV. Diorg ckp.."ibu, cepat. Ni yg mcm kak wa (AZWA)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm naja..kami berdua seperti biasa jea, alhamdulillah..Hari sabtu ni (22.9.2012) jam 8.35 malam di Tv Alhijrah..

      Delete
  48. terlepas siaran sblm ini, boleh abg abil beritahu bila siaran seterusnya? kali ni x nak terlepas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saksikan kami di Tv Alhijrah sabtu ini (22.9.2012) jam 8.35 mlm...hehehehe jangan tak tgk pulak nanti ok...

      Delete
    2. Mesti tengok punya... insyaALLAH....

      Delete
  49. Askm en abil, rasa dah lama tak singgah sini. Betul tu penjaga kena jaga kesihatan juga... Ada tgk en abil dalam buletin pagi di tv3 hari tu. Semoga semua urusan dipermudahkan dan diberkati. Semoga Allah sentiasa merahmati hidup kita semua. Insyaallah.

    ReplyDelete
  50. ALA ROMATIKNYA...ala kak g tu nk maje je a.bil ...sj nk kepit. klu x kepit n a.abil n sape g nk kepit ye dok?
    semoga hari2 mendtg akn btambah baik drp sblmnya i'allah
    smga allah permudahkan hidup kalian berdua
    semoga kak g cpt smbuh
    a.abil jga kesihatan, klu x chat sape nk jga kak g?
    take care!

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah, begitu la hendaknya...tapi Gee ni tak macam Darwisy bila Saya urut, asyik nak bergaduhhh jea, Darwisy steady jea nampak..

      Delete
  51. Dear Encik Abil, Saya percaya akan Tuhan yang Maha Esa akan menyembuhkan isteri anda. There is always a HOPE .

    God bless you .

    JOSEPH ALAGIARAJ

    ReplyDelete
  52. Dear Encik Abil. saya berdoa dengan nama Allah,insha allah isteri encik abil akan sihat.
    saya cuma pesakit penyakit athma seperti encik.saya doakan isteri encik dan encik berpeluang berteduh di bawah kasih allah.
    ~insa allah encik abil,setiap penyakit ada penawarnya kecuali mati..
    saya tabik encikk abil yang masih berusaha menjaga isteri.
    kerana apa...jawapannya mestilah kerana ia amanah allah berikan kepada encik abil
    yang ikhlas~ Afiqah Zamri, 13 tahun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Afikah Zamri...Tq, Tq very very much coz sudi baca blog ini. Benar2 saya menghargainya..tq..

      Delete
  53. salam abg abil.saya ada pm something kat fb dana sinar fauziah.. harap abg abil dpt respon pd pertanyaan saya..tq abg abil

    ReplyDelete
  54. buat lah terbaik untuk isteri tersyg bro....saya pun x setabah bro....semoga ALLAH sentiasa memberi kekuatan pada bro..............amin

    ReplyDelete
  55. kasih sayng seorang suami tiada tandingannya kan..alhamdulillah bertuah k.gee dapat suami seperti en abil..cepat2 sembuh ya k.gee..;-)

    ReplyDelete

Followers