Saturday, 8 September 2012

Emm, Emm, Emm...

Assalamualaikum dear and u guys...

Emm emm emm lagi syg I ni..dan lagi, dan lagi emm emm emm..Tergolek I ni dah, u dear memang tak nak lepaskan I dari hari tu...U asyik nak berkepitttt dan nak I borak tak henti2 ngan u, pagi, petang, siang malam.....and subuh!!!.....Tolonggggggg....help me, help me..Oh my english..!! I no talk u, u go there n sleep sleep, no disturb meee...oooooo my english againn!!!...



Tu nampak gambar di atas tu,,cm tu la sekarang ni u nak I layan u..sentiasa n seluruh waktu..I akan pangku u tiap kali u bgn tido n then tiap petang terutama sebelum I g jogging kat padang berdekatan rumah. Time ni memang I akan borak2 ngan u berkaitan perkara semasa, pasal kisah2 cinta dolu dolu, pasal kesihatan u..sikit2 pasal prono!! hehehehehe..cita sikit then cium pipi u, cita sikit cium pipi u,,tu latihan supaya u tersenyum n ianya berhasil..tiap kali i kiss u, u akan tersenyum sikit. Walaupun sikit n sekejap jea senyuman u, pada I itu satu kejayaan yg besar dalam usaha untuk mendapatkan u kembali ke pangkuan I dalam keadaan sihat..Sekiranya u berkesempatan u melihat nanti keadaan fizikal u seperti gambar di atas, sudah pasti u sendiri tidak akan percaya that is u..Bayangkan dulu berat badan dlm 78kg, but now is about 30kg!..kurus sangat u dear, raut wajah u pun dah berlainan dari wajah asal u..tulang belulang u pun dah nampak jelas bila I duduk kan u...sendi2 u membengkok, biarpun I selalu melakukan urutan serta fisio. Sendi2 u akan lurus sekejap but secara perlahan2 ianya pula akan membengkok semula....Itu la keadaan fizikal u buat masa sekarg ni.

Setiap tetamu yg datang baik wanita atau lelaki pasti akan menitis airmatanya bila melihat fizikal akibat brain damage u tetapi pada waktu yg sama mereka pasti memuji kecantikkan u, kehalusan kulit u dan kebersihan u..ehem,ehem..tgk ler siapa jaga ehem ehem...( oi!! puji la sikit! dah ehem,ehem byk kali nii!! )..Tadi tengahari Kakcik n family dtg melawat kita...alaaa kakcik,,kakcik,,kakcikseroja.blogspot tuuu..Kira kakak blog kita tu dear, banyak memberi sokongan pada me n u dear..Tadi dok excited borak n sesi bergambar, I lupa pakai camera kita, semua tu dok guna camera kakcik..nanti I akan celok gambar kita dari blog kakcik hehehehehe...sapa2 yg nak usik2 kita dear, kita leh ngadu kat kakcik, emmm....oooooooii kakcik ni ada silat gayung! campur sikit ngan Tomoi siam tuuu...ooooiiii jgn main2 oo!! Nak jadi bodyguard kena ambil lesen ngan kakcik ni dulu..Relax kakcik, relax..saya ni dok promote kakcik laa hehehehe

So dear, jadual bersama u kini lebih intim lagi. Tak boleh la I keluar dari bilik u kejap, tentu2 yg akan berbunyi EMM, EMM, EMM...memanggil I la tu..kadang2 I terpaksa buat tak tau jea coz I nak kemas rumah, nak basuh baju etc etc nak keluar beli makan n keperluan u lagi. Syg u jangan marah yea bila I tak dapat layan u in certain time..hope u boleh faham yea. U pun need to sleep bila dah lewat malam, tak boleh asyik nak dgr I borak jea nanti u tak cukup tido u akan mengamuk n keras2kan badan pas tu tentu2 u akan berkahak again n again. Malam ni u tido awal yea sayang. Kang I pujuk2 u, u tido tau, okey dear...Eventhough keadaan fizikal u tu amat ketara perubahannya NAMUN ianya tidak dapat merubah / mengurangkan cinta, kasih sayang, kesabaran, ketabahan,,I terhadap u. Saban hari yg berlalu, makin bertambah semua naluri2 tersebut..Sebabnya.....u adalah ISTERI pada seorang suami yg bernama Abil Fikri..( I ler tu.! ) Dari mulanya akad nikah kita sehingga la sekarang ni I tetap memeluk u sebagai seorang ISTERI.. Bertuah saya apabila Allah menjodohkan saya dengan U dear,,Alhamdulillah..Semoga Allah memberikan keputusan yg terbaik buat kita berdua..aminn.....Adakah u rasa gembira / bertuah bersuamikan I ni, dear..?

Tuan2 dan Puan2 sekelian,,dengar la kata2 saya ini.......Puas sudah saya menceritakan prihal kami berdua buat hari ini,,sekali lagi jam di dinding menunjukkan pukul 7.30 pm adalah lebih baik saya pit stop dahulu untuk solat Magrib..Saya akan ke udara semula pada esok hari untuk membuat pengumuman info yg terkini....So syg dear, intan payung, putri sentubung@ umbuk mayang di umbuk saya ni, esok I up date lagi yeaa..tunggu tauu, jangan main skiping2 tau...n u guys, manja2 n baby2,,jumpa esok.....INSYALLAH.

241 comments:

  1. Assalamualaikum Abil dan Gee.

    Amboiii amboiiii...

    Tengok tu Gee, sempat Abil ngumpat kakcik ya... Mentang2la taring kakcik dah kena cabut sampai hampir pengsan... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm kakcik...hehehehe pendekar mana boleh darah gemuruh! hahahaha

      Delete
  2. wah, makin manja la kak gee ni.. nak berkepit jer dgn abang abil yer.. tapi x pe, abang abil suka jer kak gee manja2 kan?? hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manja tu memang semestinya,,tapi nak manjaa jea memanjang sampai tak leh buat kerja lain,,cmana..

      Delete
  3. Jawapan untuk soalan diayat terakhir perenggan kedua terakhir, pasti jawapan Gee adalah 'ya'.. Semoga dipermudahkan urusan saudara.. amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasti yea tu jawapan Gee..perlu ke pakai talian hayat? anda pasti? hehehehe

      Delete
  4. salam semoga abg abil smoga kalian berdua kekal bahagia serta dilimpahi rezki,sentiasa tabah menghadapi ujian ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm aira..aminn...mudah2an Allah makbulkan..

      Delete
  5. salam abil...
    bertuah isteri awak dapat suami mcm awk...semoga pengorbanan dan kasih sayang yang telah awk curahkan dapat merawat kesakitan yg dihadapinye....dan menjadikan dia lebih sehat dan sehat serta sehat sesehat sehat nye...aminn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bertuah juga saya memperisterikan Gee..tqq Ena doakan Gee yea..

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. salam uncle abil, auntie gee..
    ujian Allah ada hikmahnya uncle..auntie gee anugerah Tuhan paling bermakna utk uncle..moga tabah,cekal,kuat,kental & chaiyok3 jaga auntie gee..sy mampu doakan both of u..auntie gee,get well soon.InsyaAllah..uncle,be strong..uncle kan man of power..hekhek!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..InsyAllah uncle akan tetap jaga aunty Gee yea...alamak! dah magrib, man of power nak solat dulu...

      Delete
  8. Ish ish manjanya gee.....sib baik dah 30 kg, boleh jugak abil carry kan? Kalau 78 tu, mampu ke abil? :))

    Semoga ada sinar di sebalik suram ini ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Man Of Power! demi isteri tersayang biar 100kg pun saya tetap dukung!! hehehehehe

      Delete
  9. salam abil,
    mmg bertuah la dapat hubby cam abil... barakah Allah sentiasa bersama kalian..aminnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam....barakah buat kami di sini dan juga pada semua di luar sana..amin,amin,amin..

      Delete
    2. TQ for having us this afternoon. InsyaAllah kita jumpa lagi.

      Delete
  10. So sweet....mga dipermudahkan sgla urusan abg abil n kakg...aamiin

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. Salam Abil dan Gee,
    alhamdulillah, berdasarkan entry Abil, Gee dah makin responsive. Sememangnya sejak mula 'berjumpa' dgn blog Abil which is baru seminggu actually, dah berlinang2 airmata dan saya banyak bersyukur kehadrat Ilahi kerana dgn ketabahan dan keyakinan serta redha Abil, Abil telah menjadi satu role model buat saya dan saya yakin buat ramai org lain juga.

    Semmg nya memerlukan ketabahan dan kesabaran yg sgt tinggi bila menjaga org yang memerlukan perhatian macam Gee, Alhamdulillah syukur Gee dan Abil dijodohkan Allah.

    Saya juga mengambil kesempatan ini utk sama2 berpesan kepada diri sendiri supaya
    1) Redha dan yakin seperti Abil tulis dalam entry yg baru2 ini dgn segala ketentuan Allah, semua ada hikmahnya
    2) Hargailah pasangan masing2 , semmgnya setiap org ada kelebihan dan kekurangan, mmg mudah jadi marah bila kita fikirkan ttg kekurangan, tapi sebenarnya bila kita fikir elok2 secara rasional, kebaikan selalunya melebihi kekurangan dalam pasangan masing2.
    3) Semmg nya saya juga tidak lari dari memikirkan "...bagaimana suami ku menjaga aku sekiranya .....", cepat2 saya istighfar kerana berfikir negative... secara realitinya, elok kita berfikir baik dan positif terhadap pasangan kita. Bayangkan sekiranya pasangan kita 'terbaca' komen yg sedemikian rupa, sudah tentu luka hati beliau. Saya terpanggil untuk memberi comment walaupun selama ini silent reader dan saya byk forwardkan/share blog Abil dgn kawan2 saya supaya lebih ramai yg dapat berdoa utk Gee and Abil.

    Saya harap pembaca2 yg lain pun akan lebih sensitif dgn komen masing2, Abil sebenarnya byk mengajar dan menjadi teladan yg amat baik supaya pembaca2 dapat iktibar. Jaga dan hargailah pasangan masing2, Allah maha mengetahui.

    Sejak mebaca blog Abil ni, saya pun sedar byk kelemahan diri dan byk saya belajar supaya lebih sabar.

    Abil,
    saya sentiasa mendoakan agar Abil diberi kesihatan yg baik selalu, tabah dan sabar (mmg pun kan) dan supaya Gee diberikan kekuatan dan kecekalan untuk sehat.

    Insyaallah Abil, mohon maaf sekiranya ada terkasar bahasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm A Liza,,terima kasih kerana sangat memahami situasi kami berdua di sini..Sememangnya ingin saya lihat semua pasangan menghargai waktu mereka bersama n mengekalkan kebahagiaan sehingga akhir hayat..dan jgn la kita berpaling apabila ujian Allah melanda demi untuk memperkukuhkan kedudukan kita di sana nanti...InsyAllah.

      Delete
  13. kak g cepat sembuh ye..boleh ketawa happy nanti ye....sekarang dh blh senyum kan..insyaallah kak g dah nak sembuh....aminnn

    ReplyDelete
  14. kak g cepat sembuh ye..boleh ketawa happy nanti ye....sekarang dh blh senyum kan..insyaallah kak g dah nak sembuh....aminnn

    ReplyDelete
  15. kak g cepat sembuh ye..boleh ketawa happy nanti ye....sekarang dh blh senyum kan..insyaallah kak g dah nak sembuh....aminnn

    ReplyDelete
  16. wah...romantiknya.. >_< jeles2..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti la nak romentik2 ngan wife kita...emmmm

      Delete
  17. kasih sayang dariNYA kita beri hanya keranaNYA akan dapat nikmatNYA.
    syukur jodoh yang baik kekal hingga ke syurga.

    ReplyDelete
  18. In every HOPE there's a GREAT HOPE beyond our imagination in the divine omnipresent.

    I HOPE the almighty will materialize the HOPE someday the soonest.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I always believe in such Great Hope...tq

      Delete
  19. keep strong brother.....semoga isteri kamu cepat sembuh

    ReplyDelete
  20. Assalammualaikum saudara abil..haha..saya dah selamat sampai..penat betui..Alhamdulillah..ada perubahan positif..teruskan usaha saudara ok..jgn putus asa dan jgn putus doa..Allah ada bersama saudara..saya yakin..Allah akn dgr doa saudara dan juga doa org sekeliling saudara yg mendoakan agar kesihatan kak gee bertambah pulih..oklah..nanti saya singgah diblog mahupun di page FB..sekrg mau settle hal adik..take care dan sentiasa tabahkan hati ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. EN!!!!!!!!!!!!!! en pn da kat sini!!
      btw Abil, sy doa kn smoga perubahan positive utk wife abil dari hari ke hari :)
      mesti dia tersenyum sorg2 bile bc blk blog nie nnt...insyallah amin ~~.

      Delete
  21. Stay strong. You are a one in a million husband. May the Almighty above grant your prayers.

    ReplyDelete
  22. A touching tribute to true love - you are trully a gentleman in all sense bro - miracles do happen,keep believing and keep loving for love can break the impossible and make it possible. God bless you and your wife - my well wishes are with you bro. You are a true inspiration to all hubbies out there.Take care!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I am just a simple man trying to be a good hubby to my beloved wife.. thanks ya..

      Delete
  23. Dengar tu Gee...Abil syg Gee tak kurang sikit pun dari dulu...betuah la Gee...moga dgn kasih sayang Abil akan menjadi ubat yg paling mujarap utk Gee. Moga cepat sembuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaaa Gee anguk2 tanda faham ler tu hehehehe

      Delete
  24. Semoga dia sembuh dgn doa semua....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga kita semua di berikan kesihatan yg baik sepanjang hidup kita..InsyAllah..

      Delete
  25. Abil....tak aci arr kakcik dah jumpa abil. Manis kan kakcik? Jgn ngorat...abg bob jeling tuuu.
    Masa ni la Gee ada peluang dipangku, cuba kalau 78kg? Gee pangku Abil jwbnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe kak zana bila ada masa nanti akak dtg la pulak..seronok sangat dapat jumpa kakcik, cm dapat jumpa artiss!!! hehehehe

      dulu pun saya suka pangku Gee tapi kejap jea la,,nak patah peha rasanya hahaha

      Delete
  26. Salam sdra Abil, semoga Allah kurniakan segala kekuatan dan ketabahan. Setiap ujian adalah mengikut kemampuan hambaNya. Moga Gee cepat sembuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalammm terima kasih yea doakan Gee..

      Delete
  27. Good morning,

    Salam 1 Msia.

    Am just a normal human being like you...but your spirit makes
    you different from the rest.
    Honestly, you're one in a million kind of husband...solute you and
    your wife would proud of you...gambadih...to you.

    Jason-Seri Kembangan

    ReplyDelete
  28. Salam sdra Abil, saya kagum dengan kesabaran saudara menghadapi dugaan dari ALLAH ini. Saya doakan agar saudara TIDAK BERPUTUS ASA dan terus sabar dan reda menghadapinya. Sesungguhnya Syurga Firdaus milik mereka yang sabar. InsyaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..hanya ucapan terima kasih berulang2 kali yg dapat kami berdua ucapkan pada awak dan pada semua yg mendoakan kami...terima kasih sekali lagi..

      Delete
  29. God bless and wishing you and your wife all the best. Will be praying for a quick recovery for your Dear wife. Salam from me and my wove Varsha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you to both of u, tq for the support.

      Delete
  30. Assalamualaikum,

    When your storyline first came into "The Star" newspaper on 9-9-12, instantly I look up for this blog. My word of encouragement lies in the context of religion as truly Allah has chosen you my dear brother to take up the challenges as He found you that you should be able to cope with such test. In one verse Allah said "don't think when you proclaimed you are pious we will not spare you with our test" in this context Allah also said "surely We will test you with loss of wealth,health, crops and each test given is within your means to cope with it". I know it is much easier to be said instead of doing it. Each of us are not spared with test. The bounty of reward only lies in His knowledge, hence keep going without any regrets. Surely miracle supersedes what doctor had told you that your dear will be in vegetative state for the rest of her life. If you have chosen to be close to Allah you will see the direct connection and nothing is impossible in His sight. He knows and hears everything. Whoever remembers Him day and night surely He will remember us too. Terimalah n redha ujian ini dengan jalan sabar dan solar,insyallah Allah akan membuka ruang kehidupan yang lebih baik nanti. Doa saya utk tuan sekeluarga agar Allah memudahkan segala rintangan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..Thank You, thank you from both of us here..InsyAllah, InsyAllah Allah senantiasa di sisi kami..

      Delete
  31. Subhanallah...Assalamualaikum Abil, saya turut berdukacita dan kagum dengan anda.Jangan meragui kasih sayangNya dan yakin dengan sepenuh hati bahawa Dia Maha Mendengar dan Mengetahui. InsyaAllah akan diangkat segala ujianNya nanti, Aamiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..Betul n tepat kata kata tu..InsyAllah Allah pasti curahkan yg terbaik buat kami berdua,,dan u guys too..InsyAllah.

      Delete
  32. assalam abg abil.
    baru terbaca blog nih, itu pun hubby yang send link, suh baca sangat sedih dan terharu dengan pengorbanan seorang suami.
    semoga lebih tabah dan sabar.
    to kak gee get well soon. Insya Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm,,selalu2 la doakan yg terbaik buat Gee dan saya yea..tqq

      Delete
  33. May the Grace of GOD fall on both of you.be strong God is with you
    Branchis Simon

    ReplyDelete
  34. Askum Abil and salam Aidilfitri,
    Uncle read the Star today and browse yr blog. Saya mendoakan agar Abil tabah menghadapi dugaan Allah dan teruskan memberi semangat kepada Fauziah supaya ia sembuh. Saya turut bersimpati dengan Abil diatas apa yang berlaku kepada isteri kesayangan. Insyaalah....sama sama lah kita berdoa bahawa Fauziah dikembalikan kepada Abil saperti yang terdahulu. Uncle pernah mengalami detik2 cemas....had "stroke" and landed in Hospital for five (5) days. Alhamdullillah ....with Allah grace, Uncle slowly recovered. The point here...teruskan bermuhasabah kepada NYA, dont ever give up.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm pakmus,,will do dengan saranan pakmus. Terima kasih atas sokongan yg pakmus hulurkan pada kami di sini..tq tq.

      Delete
  35. Hello, I really admire your patience in taking care of yr wife. I shall pray that she recovers with Almighty's help. Just be strong in times of adversity as you will be blessed and rewarded one day.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello Nalini, still hoping for t best..InsyAllah.

      Delete
  36. Salam bro
    You are one of the evidences that Malaysian men are still loving and loyal to their spouses. May ALLAH blesses you and your wife always.. Amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm Mullah, we are malaysian husband, n yes we are the Malaysian who always take good care our spouses n family...

      Delete
  37. I read your story in The Star and was compelled to read your blog as well. You are a wonderful husband indeed - going by your marriage vows :)

    Never give up and miracles might happen soon ;) Whatever happens, it happens for a reason. God has his own reasons for it and He knows best.

    Stories like this makes us all believe that there are still hopes for a better world, because there are still lots of wonderful and caring people like you, around.

    May God bless you'll both!

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQQ Jamuna, tq for the support from u for both of us here..tq tq.

      Delete
  38. ASSALAM SDRA ABIL.
    TERSENTUH DENGAN KASIH SAYANG SDRA TERHADAP ISTERI DAN TIADA KATA YG DAPAT SAYA GAMBARKAN TTG PENGORBANAN SDRA.BLOG SDRA KINI MENJADI BANNER TETAP DIBLOG SAYA DAN SAYA HARAP SDRA TAK KEBERATAN KERANA SAYA INGIN KONGSIKAN ERTI KASIH SAYANG SEJATI DENGAN PENGUNJUNG BLOG SAYA.

    SEMOGA SDRA DAN ISTERI SENANTIASA DALAM PELUKAN RAHMAT DAN HIDAYAH ALLAH SWT.AMIN

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm sedara,, baru sahaja ke blog abg tadi..Terima kasih dari kami berdua di sini atas sokongan yg abg berikan pada kami ni..terima kasih, terima kasih...

      Delete
  39. makin positive kak gee.. harap2 suatu hari nanti kak geee mampu bergelak ketawa seperti biasa...

    moga abg abil terus tabah dalam melayani karenah2 kak gee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok sebenarnya melayan Gee ni, but today dia demam pulak ni...

      Delete
  40. Hi! Saw your article from The Star and I immediately click to your blog. You are indeed a devoted husband who love your wife so much.
    When I read about your wife condition, The Law of Attraction and The Secret came into my mind instanly. Believe that your wife will recover soon by visualizing that she started calling your name. Visualize she started waking up, walking and cooking for you again! Visualize and believe she will recover soon!Do this every single moment!
    I believe your wife will started to call your name soon. All the best and God Bless!

    ReplyDelete
  41. Hai Abg Abil.. First of all I nak ucapkan tahniah kerana Abg merupakan seorg husband yg bertanggungjawab.. Rs terharu sgt slps membaca post Abg.. Sy sgt berharap kak akan sihat dan membaca semua posts yang Abg tls.. Proud of u and may God bless both of u.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Sukashiny,,hope begitu la hendaknya..thank you.

      Delete
  42. Take good care of her,that's what true love is.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I will thomas,,I will, with all my heart..tqq

      Delete
  43. Salam Saudara Abil,

    Kami sekeluarga mendoakan agar isteri tuan akan sembuh segera. Pengorbanan tuan memang tiada tolok bandingnya.

    AAK

    ReplyDelete
  44. Salam Abil,
    Saya terharu membaca cerita saudara dari akhbar The Star hari ini. Saya berharap isteri saudara akan cepat sembuh.
    I have an idea which I hope it can help your situation, if you find it not ok or not applicable, just ignore it. Maybe you can try to write your thought or question on a piece of paper, ask her to response yes or no by eye blinking or hand signal. If your wife can move her eyes, you can try to use the technology like VisionKey from HK EyeCan (www.eyecan.ca) to let her ‘talk’. VisionKey enables user with severe physical disabilities to type and talk with his or her eye movements.
    WL.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Actually tried that, not so but sekarg mengajar dia by touching ada progress...

      Delete
  45. Dear Abil, I read your story in the Star today like millions others. I truly truly truly salute you. You are a person worthy of the true meaning of respect and a hero in the real sense. You have so much good merits and in time to come, may both you and Fauziah be blessed with good things. May you both be strong in taking a day at a time. And may you both be peaceful together regardless the challenges that you are facing. My prayers for wellness and best wishes to you both always.

    ReplyDelete
    Replies
    1. truly truly would like to thank u too..

      Delete
  46. Dear Abil

    You are truly keeping the scared words "till death do us part". You have also shown us that true loves has no boundary and your uncoditional love to your wife is truly to be emulated by all couples. My family and I will pray that both Fauziah and you will continue to find strength and courage to go through this challenging period together. Rest if you may, but never gives up hope.

    Sincerely

    ST and family.

    ReplyDelete
  47. Ooppsss I mean "sacred". Sorry...

    ST

    ReplyDelete
  48. salam Abil;

    Doa saya dan keluarga kecil saya agar Gee cepat sembuh, dan abil sentiasa diberikan kesihatan dan kekuatan oleh Allah SWT untuk menjaga Gee, insha'allah.

    selanjutnya, saya coretkan di sini :

    http://dupacendana.blogspot.com/2012/09/kisah-pengorbanan-abil-fikri-ahmad-yang.html

    muroza

    ReplyDelete
    Replies
    1. doa n sokongan MURO amat besar buat kami..tq tq tq

      Delete
  49. Assalamualaikum,

    Selain berborak pasang cd bacaan Al Quran, terutama surah Al Rahman.

    Guna Hair dryer dan halakan pada badan terutama sendi sendi. Sebagai ganti tungku. Hati jangan terlampau lama nanti melecur pulak kulit dia.

    Insyaallah ada perubahan nanti

    ReplyDelete
  50. Salam Abil,

    I salute sama you. Bukan semua org boleh buat. Semoga isteri cepat sembuh.

    Tanjun Lee & family
    Sabah

    ReplyDelete
  51. Selain itu bungkus garam, panaskan dengan hair dryer dan tuam pada sendi sendi dan belakang tengkuk.

    sebagai tambahan.

    insyallah ada perubahan .

    www.madrasahtarbiahmadinatulilmi.blogspot.com

    ReplyDelete
  52. Salam Abil,

    Terharu sungguh membaca kisah Abil & Fauziah. Semoga pengorbanan Abil dibalas kekuatan dan kesembuhan dari Illahi, insyaAllah. Saya doakan semoga Fauziah sembuh suatu hari kelak, dan kebahagiaan buat kalian berdua.

    Ikhlas, Jie

    ReplyDelete
  53. Assalam abil...

    Saya berharap saudara abil supaya tabah menghadapi dugaan dan ujian oleh Allah swt.Doakan kesihatan Gee akan kembali pulih dan sihat seperti sediakala.Kita hanya berikhtiar merawatnya dan hanya Allah swt yang dapat menyembuhkan segala penyakit.Jasa dan pengorbanan saudara abil akan disanjungi serta dirahmati Allah swt didunia dan akhirat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..saya pun benar2 berharap Allah memberikan yg terbaik buat Gee dan memberikan kelulusan pada saya dalam menjalani ujianNya..

      Delete
  54. Semoga cepat sembuh...Be strong to u..God bless both of u..Amen

    ReplyDelete
  55. Assalamuaikum Abil,

    I was so touched and sad to read about your story in The Star. Your wife is so lucky to have such a devoted and caring husband like you. I will pray that your wife will get well soon Insyallah. It's very hard to find someone like you. You have shown us that True Love Knows No Boundaries.
    May Allah bless you always.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm Shazalia..as a hubby to my wifeit is my responsebility to take care n to prove my truly/honesty love to her....that is "HUSBAND" all about..!
      Thanks ya for ur doa..tq tq

      Delete
  56. Dear Abil... I am very touch & cried seeing your photos and hearing your story. You have shown true love for your wife. My wife also had traumatic brain injury from a road accident late 2005. I know how it feels. I want to help you in whatever small way I can.

    ReplyDelete
    Replies
    1. So sorry about ur wife Danny..how"s she doing now? Really hope everything getting better...

      Delete
  57. You are very Sweet Husband..... Definitely your wife is GIFTED to have you part of her life.... insya allah she will recover soon. I will remember her in my prayers... Ameen

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Sharifa. tq for t prayers n doa,,tq tq tq

      Delete
  58. saya telah menjadi pengikut blog tuan.... dan saya akan sentiasa mengikuti perkembangan tuan dan isteri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq tuan memberikan sokongan terus menerus buat kami berdua, tq tq

      Delete
  59. Dear Abil, i pray and hope that Fauziah will wake up and recover soon. Hope that god answer your prayer and never give up. Be strong.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I will do all t best for her then..tq Miss Sunshine

      Delete
  60. Dear Abil Fikri Ahmad

    You are a very adorable husband.

    I wish other husbands are like you. There are not many around these days except one I saw through an e-mail sent to me how a filial piety son in China carried his sick and elderly mother around in his arms wherever he went. He told the Press that when he was small his mother carried him in her arms, but now she is in need and helpless,I feel dutiful in love to carry her around. It was such a touching picture of him shown carrying his old and sick mother in a sarong waiting to see a doctor in a hospital in China.

    As for your wife, I was wondering if hyperbaric oxygen therapy combined with acupuncture, gingko biloba, Korean ginseng and amino acid therapy, and other stimuli such as cytotron treatment may restore your wife brain function. There is always this possibility. These are the options you may explore. But I cannot say for sure. In medicine anything can happen

    I think when you wife had an acute asthmatic attack her brain suffered from total or partial lack of oxygen (anoxia or hypoxia).

    This could lead to cell death in the brain as the brain cannot tolerate a lack of oxygen or blood flow (perfusion) of more than 3 minutes.

    May God help her into recovery and keep you in perseverance.

    kindest regards

    Dr jb lim

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Dr...Regarding about the treatment, is there any way that i could get more info Dr.? It sound intresting..

      By the way, that story in china, I saw the picture through e mail too...speechless...

      Delete
  61. In the vastness of this unplumbed space, the divine lays His signature everywhere but more in human race. I read the article about your blog and your predicaments in the STAR newspaper. You are showing to the world that LOVE is beyond physical. Only LOVE will bring solace to you and your wife. I wish may the Lord undo the knots placed in your life. God bless.

    ReplyDelete
  62. Ya Allah,sesungguhnya DIA sentiasa menguji kita tanpa batas waktu.En abil,menitis air mata saya ketika terbaca warkah ini demi membuktikan betapa bersabarnya,betapa kasih sayang tak terhingga terhadap isteri namun tetap tidak pernah lupa pada maha pencipta ALLAH SWT.Bermohonlah berdoalah en abil kerana ALLAH maha mendengar, maha pengasih...DIA takkan pernah jemu bila hambanya memohon kepadanya dan saya yakin...InsyaAllah..suatu saat nanti DIA pasti menunaikan doa dari en abil...ALLAH akan sentiasa menguji tanda dia menyayangi hambanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya senantiasa bermohon dan terus bermohon..insyAllah

      Delete
  63. Hie Abil, i read your story in the star today. And my god, what you have gone thru and what you are doing is really respectable. Words cant even describe how i feel when i read about your story. You are an inspiration to me, i do have a love one as well and i just wish i can love her as much as you do love your wife. I respect you so much, i might be from a different religion and faith, but as my very own Malaysian brother i pray for your wife and i pray for you as well. You are fantastic. Hope you will always stay strong. Take care of yourself and your wife

    ReplyDelete
  64. Assalamualaikum;

    Saya doakan En. Abil tabah dan semoga Allah mengurniakan kesabaran dan kekuatan kepada En. Abil. Semoga Allah menyembuhkan penyakit isteri En. Abil. Amin.

    ReplyDelete
  65. take care...

    Regards,
    http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

    ReplyDelete
  66. Salam Abil & Gee,

    I've come across your article through The Star article yesterday and when I went through your blogspot and read each and every one of them, it touched my heart and my tears shed.

    I pray and wish that Allah S.W.T will grant you health and guidance through this ordeal so that you can take care of Gee with the all the love you have in your mind and body. Amin.

    Please never give up writing this blog until the last breath in your body, Gee needs you and your TRUE LOVE even if you don't know if she knows what is going on right now. Your blog will be a testament (together with the photos taken) of how dedicated, patient and loving husband that she has.

    Maybe what you doing now will be an example to the younger generation to learn about TRUE LOVE between a husband and a wife. Amin.

    Abil,

    I salute you as a man and a husband. I never met any man that is so dedicated, patient & loving as you are now, you had sacrifice so much for the love you have for Gee. I never been in your situation before, but I can imagine how emotional & mentally tiring for you to take care of Gee 24/7. All I can say is, May Allah S.W.T bless you, Abil. May your love & hard work will not gone in vain, insyaallah.

    Gee,

    I'm so envy of you because you are the luckiest woman in this planet for having Abil as your husband. I pray that you will regain your consciousness and be able to return his love 1000% more than he had shown to you. Insyaallah.

    Be strong and never give up, Abil & Gee!!!

    Take care.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak oiiii panjangnya komennnnnn..hehehehehe but i love it..let see, what shall my answer going to be..emmmmmmm,,give me a moment..emmmmmm...aaaaaa.....aa it"s going to be sound like this.....thank you, tq from both of us. May ur doa granted by Allah..aminn..tqq Putri...

      Delete
  67. Assalamualaikum w.b.t.

    "Wahai sekalian orang-orang yang beriman! Mintalah pertolongan (untuk menghadapi susah payah dalam menyempurnakan sesuatu perintah Tuhan) dengan bersabar dan dengan (mengerjakan) sembahyang; kerana sesungguhnya Allah menyertai (menolong) orang-orang yang sabar" (Al-Baqarah 2:153)

    ".... dan ketabahan orang-orang yang sabar dalam masa kesempitan, dan dalam masa kesakitan, dan juga dalam masa bertempur dalam perjuangan perang Sabil. orang-orang yang demikian sifatnya), mereka itulah orang-orang yang benar (beriman dan mengerjakan kebajikan); dan mereka itulah juga orang-orang yang bertaqwa". (Al-Baqarah 2:177)

    saya mendoakn kesejahteraan bt abg Abil sekeluarga...
    Allah MAHA MENGETAHUI...
    setiap dugaan ada hikmah yg tersendri...
    bersabar lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm tuan...harap teruskan berdoa buat kami yea Ammar..tqq

      Delete
  68. sama2 kita panjatkan doa supaya puan fauziah ni pulih.

    ReplyDelete
  69. Assalamualaikum,

    Semoga ALLAH beri kekuatan pada insan yang bergelar suami untuk terus berbakti pada teman setia bernama isteri. Sesungguhnya ALLAH memilih kamu wahai Abil dn isteri untuk melalui ujian ini dan sedarilah bahawa ALLAH hanya menguji hamba-hambaNYA dengan kadar kemampuan masing2 yang berbeza. Tidak akan timbul di benak fikiran bahawa ALLAH itu zalim jika kita memahami bahawa ALLAH memberikan ujian ini demi meningkatkan keimanan dan kayakinan bahawa semua ini untuk kebaikkan kita di akhirat. Seperti mana yang pernah dikatakan oleh para ulama' bahawa "seandainya manusia itu tidak diuji nescaya dia akan pulang kepada ALLAH dalam keadaan muflis." Maka teruskan berdoa dan ALLAH itu Maha Mendengar, dan hanya DIA yang mengetahui bila masa yang sesuai untuk memakbulkan doa kita....kerana hanya DIA yang Mengetahui kebaikan bagi makhlukNYA bagi setiap saat yang mendatang. Jangan putus asa padaNYA kerana ia bukan sifat orang yang beriman. Semoga ALLAH ringankan ujian ini dan pulihkan isteri anda.Barakallahu lakuma

    ReplyDelete
  70. Mate, I feel for you. You are a blessing to your wife, your family and to mankind. You are an inspiration to us all. May your Allah bless you.

    Denzel
    Brisbane QLD

    ReplyDelete
  71. Salam kenal.
    Terima kasih kerana mengajar saya ,
    pengalaman yang sangat mahal.

    moga Allah permudahkan segala urusan tuan.

    ReplyDelete
  72. gee beruntung miliki kamu sebagai suami. Lelaki yang penyabar dan penyayang.. Semoga sinar kebahagiaan kekal menjadi milik kamu berdua, dan semoga gee akan sembuh.. insya Allah..

    ReplyDelete
  73. proud of u man of power..!!! keep on ur kindness. she s the most luckiest pretty lady in earth. May Allah's blessings always wit u n ur loved ones. Insyaallah she will recover very soon.

    ReplyDelete
  74. Sesungguhnya isteri kamu merupakan insan yang paling bertuah didalam dunia kerana mempunyai seorang suami seperti anda.Semua lelaki patut mencontohi anda.Semoga isteri kembali sihat dengan kehendak Allah SWT.

    ReplyDelete
  75. Alahai...manjanya Gee. Ai harap Gee akan lagi sihat & sihat lagi :) u go lalink!!! heybat!!

    ReplyDelete
  76. Abil Fikri...awak manusia hebat...sehebat hati awak yang begitu sabar dan tabah...Ya Allah aku mohon pada Mu agar engkau kembalikanlah kegembiraan serta engkau jauhkanlah segala keresahan hatinya...engkaulah yang maha pengasih lagi maha penyayang...Ya Allah moga2 engkau menerima doa ku ini...amin ya rabbal alamin...

    ReplyDelete
  77. Abil Fikri,
    semua org kagum dgn awak.Doa saya agar isteri awak pulih spt sedi akala agar dia pula boleh bercerita betapa hebatnya suami dia.InyaAllah.

    ReplyDelete
  78. assalamualaikum...

    ur stories are very inspiring... semoga Allah terus kurniakan ketabahan dan kesabaran kepada saudara, dan kasih sayang kalian berdua menjadi bertambah erat lg.. tolong kirimkan salam saya kepada isteri saudara :)

    ReplyDelete
  79. Salam, abil semoga tuan tabah. tuan antara insan terpilih gunakanlah nikmat Allah ini dengan wajar...:-). Jangan berputus asa dengan rahmat Allah. Sabar dan redha itu yang terbaik.
    Kita hampir serupa sedikit berbeza.
    "Kalau kau menjadi aku, kau akan mengerti"

    ReplyDelete
  80. This makes me cry. God bless u.

    ReplyDelete
  81. Salam En Abil Fikri,

    Saya mendapat tahu cerita ini dari Dj Andy Hakim di radio Selangor malam semalam..

    Semoga tuan tabah hadapi cubaan/ dugaan ini.Doa saya semoga isteri tuan cepat sembuh.

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  82. salam saudara abil.....sebuah kisah luar biasa oleh insan biasa..tersentuh terharu memikirkan ada lagi insan tabah seperti saudara...cinta membuat saudara tabah dan sabar..
    saya akan jadikan kisah saudara untuk saya membina kekuatan untuk bangun semula menanti hari esok....saya doakan cinta hati saudara akan sembuh segera InsyaAllah...

    ReplyDelete
  83. pertama kali saye baca blog ni..tersentuh dengan pegorbanan suami yang begitu caring dengan isteri dia..alhamdullilah..moga dipermudahkan segala urusan kalian berdua..

    ReplyDelete
  84. ehem..ehem..ehem..nak puji abang abil ni...

    bagusnya abang abil...okey ema dh puji tau..hehehe

    ReplyDelete
  85. Salam..saya telah membaca kisah saudara di akhbar Sinar Harian hari. Saya sungguh kagum dengan sikap saudara yang sungguh prihatin terhadap isteri saudara. Semoga saudara terus diberi kekuatan olehNYA untuk terus membuat amal soleh terhadap isteri saudara. Moga isteri pulih drp penyakit yang dihadapinya.

    I follow u.

    ReplyDelete
  86. Hi Abil

    I am sorry to read about your plight in The Star. May your love for your wife bring her back to you with the grace of God. I'd like to make a contribution.

    ReplyDelete
  87. Saya baru je kawen 2 minggu. Abang adalah idola. Semoga kakak sembuh :)

    ReplyDelete
  88. nampak gambar en abil ngn kak Gee kt sinar harian, terus beli... semoga lps nih lbh ramai yg membantu n mendoakan kak Gee...

    ReplyDelete
  89. Saya seorang lelaki dan juga suami. Terus terang saya katakan, saya sendiri pun terharu dan tersentuh membaca kisah saudara. Semoga allah sembuhkan penyakit isteri saudara. Tiada penyakit yg tidak boleh diubati kecuali mati. Semoga saudara tabah menghadapi ujian darinya.

    ReplyDelete
  90. Saya seorang lelaki dan juga suami. Terus terang saya katakan, saya sendiri pun terharu dan tersentuh membaca kisah saudara. Semoga allah sembuhkan penyakit isteri saudara. Tiada penyakit yg tidak boleh diubati kecuali mati. Semoga saudara tabah menghadapi ujian darinya.

    ReplyDelete
  91. Salam En Abil..
    saya ada terbaca kisah en di mynewshub..sungguh kagum dengan ketabahan en menghadapi dugaan ini..moga en terus diberi kekuatan dan kenikmatan Allah dlm menjaga isteri..jua moga kak gee cepat pulih seperti sedia kala..sesungguhnya berat mata yg memandang, berat lg bahu yg memikul..

    ReplyDelete
  92. insyllh setiap ujian dan dugaan yang diberi pd kita bermakna yg maha esa maih sayangkan kt that's why diberi kita ujian untuk kt tros mengingati nye dan terus mengingati nye xpe lupa dan alpa oleh keduniaan..sy doakan semoga isteri cepat sembuh amin =)

    ReplyDelete
  93. semoga abg abil sihat slalu,tuk jaga isteri mental & fizikal harus kuat..;)

    ReplyDelete
  94. ASSALAMUALAIKUM..
    BERTUAHNYA GEE, SEMOGA EN.ABIL TABAH MENGHADAPI DUGAAN ALLAH.

    YA ALLAH ENGKAU SEMBUHKANLAH PN.FAUZIAH ISTERI KPD EN.ABIL.

    ReplyDelete
  95. cewah kak gee nak manja2 ler tue dengan abg abil.. hihi agaknya kak gee tahu abg abil selalu berborak2 dengan pengunjung blog yg kebanyakannya wanita hihi..


    ReplyDelete
  96. Ehem ehem ehem je dia yer.. Nk kna nih... Hahhaha :p untung kak gee :) semoga ade hikmah disebalik ini...

    ReplyDelete
  97. moga tabah yea bang...dan saya doakan isteri abg akan sembuh..insyAllah

    ReplyDelete
  98. Assalamualaikum... terharu saya membaca kisah saudara, semuga saudara tabah menghadapi ujian ini :), saya mendoakan isteri saudara cepat sembuh :)...

    ReplyDelete
  99. assalamualaikum..

    Alhamdulillah..sekarang dh blh senyum,insyaAllah sembuh sepenuhnya dengan kadar segera..

    ReplyDelete
  100. awak seorang yang sangat tabah...untung kak gee..sangat2 beruntung...syukur pada Allah kerana memberi kesabaran kepada awak

    http://bungakikin08.blogspot.com/2012/09/cinta-abg-abil-kepada-kak-gee.html

    ReplyDelete
  101. harap abang abil sentiasa tabah dalam menghadapi setiap dugaan..dan semoga kak Gee cepat sembuh...tak sabar nak tengok kak Gee kuar TV dan dapat mengucapkan terima kasih kepada Abg Abil secara live...http://kate-na.blogspot.com/

    ReplyDelete
  102. assalamualaikum abg abil n xlupe buat k.gee... " kiss k.gee ckit...~~ mmuahhh ~~~~ : dlm bayangan :.. jgn marah abg abil...^___^

    dh byk org komen sal abg abil.. nurul x terkecuali..

    nurul nk komen ckit boleh.. tp jgn marah ye...hihi..=)

    nurul harap abang abil sentiase mengekalkan aura kasih syg n cinta sejati abg abil pada k.gee.. insyallah.. d setiap aura,kasih syg n cinte y ikhlas dr hati sanubari abg abil kerana allah memberi semangat pd k.gee secara batin... akn tibe saat gembira buat abg abil di dunia jua aklhirat sana.. amin ya allah... slm perkenalan dr nurul buat abg abil n k.gee cyunk... assalamualaikum....

    ReplyDelete
  103. Kita senasib Abil. Suami kak sma dgn isteri Abil akibat kmlangan pd 10 Julai 2011. Kak brsara awal utk mjaga nya. Bezanya kami ada 6 org anak, 2 menantu dan 3 cucu hasil perkahwinan kami 33 th yg lalu. Kak tak putus asa berusaha dismping brdoa utk mendapat keajaiban dari Allah. Tksih Anomymous bererapa tip yg anda brikan. Saya akan mencubanya.

    ReplyDelete
  104. alhamdulillah .. pengorbanan abg abil sgt besar dan murni .. semoga kak gee akan sembuh seperti sediakala dan dpt baca nukilan yg abg abil luah kn ni .. pasti dia terharu dan bersyukur dikurniakan seorang suami yg benar2 sejati .. semoga Allah s.w.t merahmati kehidupan abg abil dan kak gee sekeluarga .. semoga terus tabah mengharungi cubaan dan rintangan dalam kehidupan ... ameeennn .. insya-Allah ...

    Alat Penjimat Minyak Kereta Gred A ..

    ReplyDelete
  105. Salam buat kakak dan abg..

    Tahniah krn semangat begitu kuat.
    First time bc entry blog ni.
    Tabahkan hati.
    Semua manusia diuji utk diberi kemanisan d akhirat nanti.
    Cekalkan semangat dan kami bersama kalian walau dr maya.

    ReplyDelete
  106. Salam buat kakak dan abg..

    Tahniah krn semangat begitu kuat.
    First time bc entry blog ni.
    Tabahkan hati.
    Semua manusia diuji utk diberi kemanisan d akhirat nanti.
    Cekalkan semangat dan kami bersama kalian walau dr maya.

    ReplyDelete
  107. salam abil...semoga ketabahan dan keikhlasan anda menjaga Gee menjadi penawar paling mujarab kepada kesakitan Gee..Insya Allah..Gee akan terus tersenyum

    ReplyDelete
  108. assalamualaikum abil..I think my post td ptg tak sampai agaknye hehe..takpe,Im from Brunei n college student je.. I very the menangis lah bro..huhu..ni saya juga nak bantu abil..abil bace lah Bismillah lima..insyaAllah dengan izinNYA bertambah sihat lah isteri abil..

    bismillahirahmanirahim..
    bismillahishafie..
    bismillahikafie..
    bismillahima'afi..
    bismillahilazi layazuru ma'asmihi shaiufilardhi walafisamaiwahuasami'ulalim..

    ni cikgu kite yg ajar tau..bacalah selepas solat..dan letakkan tangan dtempat yang sakit,tarik nafas dan kemudian bacalah bismillah lima ini sebanyak 7kali kemudian ditiup ditempat yang sakit itu..selepas itu ditiup pula ke atas air yg dminumnya..mudahan isteri abil sihat seperti sebelumnya..amin yarabb..btw kalau boleh baca lah setiap hari ye..amalkan bismillah lima setiap hari..

    ReplyDelete
  109. Semoga akak cepat sembuh macam dulu2. Sabar yea. Sama2 berdoa agar Allah sembuhkan akak.

    ReplyDelete
  110. aduh2... sedh2 .... sush nk dpt sami mcm ni... sy pn nk ikut jejk abg la....

    ReplyDelete
  111. salam...hope abg abil n kak gee btmbh2 lh shat yer..kagum sy bla bce ksah abg abil n kak gee..btuah kak gee dpt abg abil..hope hsbnd sy pm mcm 2 jgk..amin..smoga kak gee trus shat n shat yer..salam...

    ReplyDelete
  112. Yang kaya dan sihat, hubungan suami isteri entah ke mana...
    Yang susah dah sakit, hubungan suami isteri terus kukuh dan intim.

    Terharu sesangat dan kagum membaca kisah rumah tangga abang.

    ReplyDelete
  113. Alhamdulillah bang abil. Kak Gee makin more better than before. Alhamdulillah sangat2. Moga kak Gee makin sembuh dan boleh di ajak bersembang bersama nanti. Aminnnn ya Allah. :')

    ReplyDelete
  114. Salam n Salam sejahtera pada semua pengomen2 di atas...( pengomen!!?? ) Hari ni saya agak keletihan sedikit lepas shooting for TV9 n tomorrow for TV ALHIJRAH..Saya akan membalas semua komen2 di atas hanya saya mohon sedikit masa yea manja2 n baby2 sekelian...Me n Gee will always LOVE U GUYS..mohon sedikit masa yeaa pengomen2 semua...( pengomen!!?, ada ke bahasa tu dlm kamus? )....hehehehehe pengomen!! hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhaha..........pengomen...

    ReplyDelete
  115. Your blog made me cry. Wish the best for you and your wife. Does she still recognize u? U are a very strong man.

    ReplyDelete
  116. Salam : Tuan , teruskan tanggungjawab murni tuan terhadap isteri tuan dan tiada siapa yang lebih berkuasa melainkan Allah SWT. Apa saja boleh dikurniakan , sentiasalah berdoa agar isteri tuan akan sembuh segera. Saya terus menyokong tuan.

    ReplyDelete
  117. kisah abg n kak gee masuk sinar 10 september...baru perasan pagi ni cz semalam awin x masuk ofis ;)

    ReplyDelete
  118. hehehehe....

    comel la abg abil ngan kak gee....

    suka tau... mula2 baca sedih,tapi abg abil pandai,terus buat lawak..
    jadi ada sedih,ada hiba dan ada ketawa....

    ReplyDelete
  119. moga terus tabah..tak ramai suami yg sanggup berkorban mcm u...
    i doakan yg terbaik, dan semoga suatu hari nanti ur wife akan sembuh...miracle does happen, insya Allah

    ReplyDelete
  120. ana doakan yang terbaek buat bang bil dan kak gee... semoga Allah merahmati kalian berdua...

    http://buasirotak.blogspot.com/

    ReplyDelete
  121. semoga isterinya sembuh.

    tapi bro, jangan lah upload gambar2 yang mendedahkan aurat dan rupa isteri bro yang sedang sakit tu... AMAT BERDOSA. agaknya kalau dia bangun sihat satu hari nanti pasti dia pun malu gambarnya jadi tontonan umum begitu....

    ReplyDelete
  122. Assalammualaikum....

    Terharu tengok abang berdua. Seremban kat mana yek.. mana tau dekat dengan rumah saya boleh saya lihat akak dari dekat.. Apa2 pun saya doakan semoga akak cepat sembuh.

    ReplyDelete
  123. akak pun nak tahu area seremban kat mana tu..teringin ziarah Abil dan Gee jika diizinkan olehNYA

    ReplyDelete
  124. teruskan pengorbanan ini En abil. Sesuatu yang baik insyallah Allah akan membalasnya dunia dan akhirat kelak. terharu.....

    ReplyDelete
  125. saya doakan yg terbaek buat abg ngan akak, terase pedih jiwe nih nk bace coretan abg, even diselit gelak n tawa, tp hanya Allah mengetahui perasaan yg tersurat..InsyaAllah, matahari akan menyinar semula..

    ReplyDelete
  126. Assalammualaikum....
    sabar ajelah abil. setiap kejadian itu ada hikmahnya.....u dok mana la ni?

    ReplyDelete
  127. email aku mattogak@gmail.com ok

    ReplyDelete
  128. Hope there are more wonderful and beautiful people like you.

    ReplyDelete
  129. Assalamualaikum, abg abil & kak gee..
    kt bru je tau psl blog ni, then trus follow. siap abes bc sume n3 lg..hehe..hebat x?:p
    nway, rasa mcm dpt menyelami je ati abg abil..wpn xpnh bersua.
    tp,berat mate membace, agaknye berat tak bahu abg abil memikul? huhu..takpe2, klau berat bahu g mengurut ea..:)

    Smoga abg abil terus kuat, & byk man powerrr menjaga kak Gee.

    p.s: kak gee!! kt doakan cepat2 sembuh spy dpt bls kissess & hugss dr abg abil ea :) insyAllah. Tuhan Maha Mengetahui.

    ReplyDelete
  130. Assalamualaikum,abg abil dan akak gee. moga anda berdua senantiasa tabah dalam ujian ini. izinkan saya menghadiahkan abg dan akak puisi ini. moga abg dapat membacakannya kepda akak ghee. khas untuk abg abil dan akak gee -Puisi buat kita
    Sedetik waktu berlalu mengusung dinding rindu
    Dalam suara paluan masa berdetak ia bak api yang menyala
    Antara kita punya jiwa yang satu
    Antara kita punya impian yang tulus

    Laluan berliku kita harungi
    Darah airmata sudah kita rasai
    Menghitung segala lamunan mimpi yang tak pasti
    Termenung dalam lingkaran api sepi
    Mengusap dada-dada langit yang tinggi

    Puisi buat kita
    Dalam hati penuh tanda tanya
    Ke mana semua ini akan berakhir
    Ke mana hati ini akan terpaut
    Tapi kita sudah punya jawapan
    Hati ini kan bersatu dalam rimbunan mekar kasturi

    Selingkuh denyutan nadi berpaut
    Sedalam dasar cinta diselami
    Percaya pada pengakhiran yang bahagia
    Doa dalam pengharapan kekal dibibir mekar
    Agar semua jalanan berduri ini mampu di telusuri……
    Wahai bidadariku yang suci
    Ujian ini bukan tanda Esa membenci
    Tapi erti supaya kita dekat dengan Ilahi
    Ku tahu dikau tabah
    Senyum harimu bekal mengisi hujanku..
    Allah, moga percintaan kami
    Senantiasa mendapat restu darimu..
    #maaf saya tidak pandai melafaz kata..doa saya pada kalian berdua moga terus tabah dan cekal dengan ketentuan Allah. Allah sedang memberikan pahala yang banyak kepada abg.=)

    ReplyDelete
  131. Assalam... hr ni hr pertama saya mengenali blog ni.. alhamdulillah dipertumakan dengan blog ni..semoga abg abil terus tabah dengan ujian dari Allah.. sesungguhnya Allah tidak menguji umatnya selain dari yang mampu ditanggung oleh mereka.. sesungguhnya saya amat terharu dengan kasih sayang seorang suami seperti abg abil.. akan saya jadikan panduan hidup bersama suami. N3 abg abil mengjar saya erti kasih saayng yang sebnar.. semoaga abg abil terus tabah menjaga kak gee.. sesungguhnya kak gee mengerti kasih sayng abag abil..love and kisses from me for both of you...

    ReplyDelete
  132. Ya Allah kau berikanlah terus sinar kebahagiaan kpd pasangan ini. Ya Allah begitu besar kasih Abg Abil pd kak Gee... Ketentuan Allah tiada siapa yg tahu...

    ReplyDelete
  133. hari pertama juga bg saya.. syukur pada Allah kerana Kak Gee dapat suami mcm abg Abil.. semoga tabah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur saya dapat gee sebagai isteri..

      Delete

Followers