Sunday, 2 September 2012

Penggumuman, penggumuman..!

Assalammualaikum Fauziah bt. Muhamad, isteri kesayangan sayaa...
Assalammualaikum kepada semua sahabat blog ini...Me n Gee love u guysss....


Tadi baru jea selesai melayan tetamu bertandang raya n menziarah u dear,,Sheikh  Nordin n family yang datang tadi, beliau ni antara sahabat2 karib I, lama tak berjumpa. Maklum lah I tak ke mana2 menjaga u, Sheikh Nordin sibuk ngan jadual2nya mengajar n ceramah..U kan kenal coz pernah beberapa kali dulu I bawa berjumpa beliau di Keramat..Ingat tak dear?..Nak tunjuk gambar tak sempat nak ambil n terlupa sebab tadi bukan main rancak both of us berbual2. Termasuk subjek berkaitan u gak kita bincangkan tadi..Lama tak jumpa seronok ler borak2...

Sebenarnya n3 kali ni hanya nak beritau u all pasal hari Isnin ( 3/09/2012 ) ni me n Gee akan ke udara di MHI TV3 antara jam 7-9 pagi..Tak de la maksud kami berdua ni nak promote diri, just to beri info saja bagi u all yg ada masa atau kelapangan nak melihat Gee di kaca tv nanti..Sekurang2nya pada yang jauh dan pada yg selalu mendoakan Gee boleh tgk dia secara dekat lagi kan..Harap2 bertambah ramai la nanti mendoakan yang terbaik buat isteri saya ni yea..Tu jea la nak bagi tau...emmm,, tak ada lagi dah nak cakap..n3 paling ringkas yg pernah I buat, n3 ni la..

So nanti luang2kan masa sedikit menonton kami isnin ni yea...Gnite n sweet dreams from me n Gee...

I bersama en. Helmi, pengacara MHI nanti, juga bakal pembaca berita Bulitan Utama pada 17 sept dan abang camera man kita..

148 comments:

  1. Abil, nie Jimmy geng geng Rahim n Dave dulu. tabahkan hatimu bro. Aku tau kau memang seorang yg kuat. Insyaallah, semoga sembuh. Take care bro. Lama x jumpa since aku dah blah from there.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Jimmy the ....dragon! hahaha tukar nama ler..kau sekarang kat mana, lama sungguh tak jumpa..call la aku bila free bro...tq bro.

      Delete
    2. jimmy the butet?
      haa..ini zack - chikano punya right back. kita pernah main bola sama2 dulu kat stanchart. abil, semoga Allah tetapkan hatimu bro.

      Delete
  2. Hajjah Eya Zalila Shafi'ee2 September 2012 01:56

    Sy bru jerk ikot blog abg nie. Nmpk my fren up kat FB. Sy doakan moge k.gee cpt sembuh n abg kuat n tabah ngan ujian nie. Insya'allah sy akan tggu MHI Isnin nie. Be strong bro.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Hajjah Eya, tq sudi luangkan masa n doa for Gee melalui blog kami..tqq

      Delete
  3. Ok Encik Abil, saya akan lihat Isnin ni di office..semoga Kak Gee akan sihat seperti sediakala..tabah ya Encik Abil..Allah tahu En Abil tabah! Wish u luck bro!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Me n Gee pun ingin ucaokan tq n tq pada Lady dan semua yg mendoakan..harap2 segala usaha ni akan membuahkan hasil terbaik untuk Gee nanti,,InsyAllah.

      Delete
  4. Semoga abg abil sentiasa tabah :)

    ReplyDelete
  5. As salam Abil,

    Td tgk kat Wall FB MHI ada share you all nye story terus terjah sini... Inilah yg kita harapkan... doa2 rakyat Msia moga ada yg satunya nnt makbul...ameen.. take care :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Marya, cm tu la harapannya, mohon doa ramai2 buat yg terbaik buat Gee..

      Delete
  6. Insyaallah, wa doakan semoga cepat sembuh... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Crew Fathi n tq juga pada follower2 Crew gak yg sentiasa mendoakan Gee yea,,terima kasih..

      Delete
  7. Assalamualaikum Abil dan Gee...

    InsyaAllah kakcik akan cuba menontonnya di pejabat esok. Kalau berkesempatan, kakcik akan merakamkannya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam dari kami berdua kakcik..tq, tq kakcik..

      Delete
  8. cayalah abg abil..masuk tv..hehe..k abg abil...semoga kak g cepat sembuh yer....amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Yatzakie, tgk nanti jgn nangis pulak!

      Delete
  9. dah record kat PVR... esok kerja... :-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kan, esok ramai yg kerja, kalau ada yg record ok gak..

      Delete
  10. Mudah-mudahan..Ramai lg yg mendoakan utk kalian berdua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la saya sebagai suami benar2 mengharapkan doa2 u all buat Gee..tq.

      Delete
  11. En.Abil, doa dan kasih sayang yang melimpah ruah dari orang sekeliling dan orang tersayang InsyaAllah Gee akan sembuh seperti sediakala ngan izin Allah SWT.Bertabah selalu ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam cik Do Do Cheng..lamaa tak nampak, nampak sihat g kat blog cik Ina tadi. Tq yea doakan kami.

      Delete
  12. Salam ... Semoga tabah meghadapi dugaan

    ReplyDelete
  13. assalam,
    utk sapa2 yg tk smpt nk tengok tu bleh ke upload kt blog ni?
    saya doakan moga bro terus tabah harungi dugaan ini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..nak up load kat blog ni dari MHI yg tak reti tuu...agak rabun IT saya ni hehehehe

      Delete
  14. salam... Alhamdulillah bertuah gee mdpt suami yg amat menyayangi gee. teringin nk mnonton esok. tp kerja. nnt klu ada yg upload kt mana2 bole tengok. semoga sentiasa tabah dan bykkan berdoa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan leh tgk kat online MHI tonton tuu...

      Delete
  15. Pagi esok akak tercongok depan tv, nak tengok Abil dan Gee yg glamer....hehe...
    pssst..nak dengar suara suami mithali ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe..depan camera tak pandai saya bercakap kak zana oii..rasa kekok bila camera depan muka!

      Delete
  16. Moga2.. Dgn rancangan tu nnt makin ramai yg terus mendoakn kak gie akn sembuh... Dn sihat seperti sediakala...insyaallah... To abg abil terus tabah dn kuat semangat abg kn men of power... Ngeeee!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Man of power ingin ucapkan.......tq tq tq tq tq tq tq tq

      Delete
  17. Salam 1 Malaysia...

    Saya tersentuh sal abg abil gn kak gie kat MHI tadi pagi..
    Mudah2an kak gie sembuh seperti biasa.. InsyaAllah...
    To abg abil... Terus tabah dan kuat semangat... :)
    If ada rawatan lain. Sama2 kita iktiharkan.. InsyaAllah.

    khairul - exfuze sandakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..insyAllah akan saya usahakan.

      Delete
  18. Saudara Abil

    tahniah dan syabas atas segala pengorbanan yang dilakukan pada isteri tercinta. saya baru lihat di tv3 ttg cerita pengorbanan saudara menitis aitmata saya dengan apa yang dipaparkan. Saya yakin dan percaya Allah akan memberikan rahmatNya kepada saudara berdua. Dalam kehidupan saya sepanjang 20 tahun berumah tangga , Allah hanya menguji perkahwinan kami dengan cabaran kecil dan mengekalkan kasih sayang dan cinta kami, amin. Apa yang saya ingin kata adalah redalah dengan rahmatNya. Saya masih ingat lagi seorang ustaz pernah berkata bila Allah memberikan rahmat boleh secara positif atau negatif. Maka rahmat yang saudara hadapi ini adalah anugerahnya. Teruskan perjuangan saudara Adil. Saya mendoakan saudara tabah dan sabar dengan rahmat Allah ini.

    razali
    enaieap1@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih saudara razali. InsyAllah, saya redha n saya akan jalankan ujianNya sebaik mungkin. InsyAllah.

      Delete
  19. As salam....baru tgk MHi...Semoga Allah makbulkan doa abg abil n kak gee cepat2 sembuh...sebak sgt2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm, jangan la sebak nurul, abg dah tak larat nak pujuk ramai2 ni...

      Delete
  20. Ari ni ?? Tak dpt lh nk tengok cz keje..

    ReplyDelete
  21. ketabahan menghadapi dugaan Allah . . . saya sebagai insan biasa rasa terharu dan menitis air melihat dugaan Allah terhadap en Abil saya hanya mampu berdoa semoga isteri En Abil sembuh dan sihat seperti biasa. Amin. ( telah menonton rancangan tv3 3-3-12 (mhi)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks saali luangkan masa buat me n Gee ni, tq yea.

      Delete
  22. assalamualaikum....salam kenal juga...salam eidul fitri....baru sudah tgok mhi....akak teruja sungguh....adil di pilih olih allah utk ujian ini....bertuah adil ternyata allah syg kan adil...hrp adil terus tabah dan sabar...jaga gee elok2...akak turut mendoa kan...agar ada nur di hadapan....percaya lah allah sentiasa berada di sisi adil....insyallah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm kak,,abil pun harap Allah akan beri yg terbaik buat kita berdua ni..tq kak doakan abil n Gee..

      Delete
  23. semoga Tuhan memberi kemudahan kepada encik suami iateri untuk melalui dugaan ni

    ReplyDelete
  24. assalamualaikum,semoga abg abil menempuh dugaan ini dgn tabah,dan saya sentiasa mendoakan agar kesihatan kak gee akan beransur sembuh,menitis air mata melihat ketabahan abg menjaga isteri tersayang,,,:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pu menitis airmata bila kena cili tadi kat mata..pedihh! hahahaha

      Tq doakan Gee yea..

      Delete
  25. salam dan selamat pagi abg abil.

    sebelum pergi kerja tadi sambil2 bekpes ngan parent, kitorg dengar kisah abg abil.semoga kak gee a.k.a wife kesayangan abg abil cepat sembuh. touching bila abg abil sebak cerita pasal kak gee.

    semua yang terjadi ada hikmah. dan ada yang tersirat dan tersurat disebaliknya.

    abg abil pun antara insan yang terpilihkan. semoga kekuatan abg abil sentiasa ada dan kekal selama-lamanya.

    kirim salam dekat kak gee ye.



    p/s : kak gee, cepat sembuh ya.

    p/s : insyaAllah.ada masa fyna pun akan cuba buat entri untuk kisah abg abil di blog fyna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks fyna n to ur parents too..Dah sampaikan salam fyna pun tadi kat Gee..

      Delete
    2. PIN...PIN.... macam mana kak gee hari nih? ^^; sihat?


      entri abang abil dan kak gee..
      http://syarafina85.blogspot.com/2012/09/ringankan-beban-kisah-abang-abil-dan.html

      Delete
    3. Mak oii, kuatnya bunyi hon! nanti Gee terjaga la..tu tido lagi...fyna tq v much tolong kami di sini yea, tq tq..

      tu pakai hon keretapi ke?!

      Delete
  26. semoga ALLAH menyebuhkan kesihatan isteri En Abil.
    saya sebagai seorang isteri sangat terharu dgn kasih sayang En Abil terhadap isteri tersayang. dan saya percaya jika isteri En Abil dengan izin ALLAH sembuh satu hari nanti, dia akan menyangi En Abil dengan sepenuh hatinya tampa kurang walaupun sedikit, INSYAALLAH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekiranya Allah izinkan Gee sihat. tak tau la cmana pulak HAPPYnya saya ni...InsyAllah..

      Delete
  27. semoga ALLAH memberkati en.abil kerana sanggup menjaga isteri wlu mcmana pun keadaan die..sye sempat jugak menonton MHI@tv3 tadi...alangkah terharu dan sedihnye sye melihat bingkisan yg disiarkan...alangkah bertuah isteri mendapat suami seperti en.abil/...sya di sini ambil kesempatan semoga isteri en.abil cepat sembuh dan sye sbgi saudara islam akn sentiasa berdoa kepada ALLAH..moga keluarga en.abil diberkati-NYA...amin..
    hanya doa yg mampu diberi..assalamualaikum..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm. tq doakan Gee n sebenarnya saya yg rasa bertuah mendapat Gee sebagai isteri kesayangan saya.

      Delete
    2. alhamdulillah...harap abg abil sentiasa sabar k..insyaallah..sye ariez akn sentiasa m'baca blog a.abil nie utk mengetahui kesihatan kak GEE kte..harap sgt die cepat sembuh..demi abg abil dan keluarga a.abil sendiri..tgk dekat MHI memg xsanggup tgk penderitaan k.gee ngn a.abil sebgi penjaganya yg setia....aminn...
      saudara islam.."ariez asyraff"..

      Delete
    3. Cm ni la tanggungjawab suami, kena jaga baik2 isteri kita..terima kasih ler sudi kunjung ke blog ni n tq doakan kami..

      Delete
    4. sama2...xde hal semua tu...ade masa sye tetap update nyer...gembira ble tgk pic yg bru update..kak gee kte ade respon ape?..erm erm erm ..??erkk..haha alhamdullillah...
      tu berkat dari dari kte semua...moga bertambah sembuh..seperti biasa....:""

      Delete
  28. Sy sempat menonton MHI tadi...terharu dan teruja dengan ketabahan sdr Abil...antara harapan dan pengorbanan...pasti tertulis sebuah kebahagiaan kelak...itulah janji-janjiNya, semoga tidak pasrah menerima ketentuan ini kerana kita hanya merancang....selebihnya berdoalah agar ada Sinar Fauziah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq mas, tq..harapan begitu la hendaknya..

      Delete
  29. Salam bro,

    Saya pengunjung baru

    baru je baca last week kisah2 di sini
    ingin saya meminta izin untuk memaparkan kisah kak gee di blog saya.

    Doa saya agar kak gee pulih seperti sediakala dan semoga kasih sayang kalian berdua utuh hingga syurga. Insyaallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Izza..terima kasih la byk2 sudi share kisah kami berdua ni yea Izza oii..cayanggg Izza dari Gee..( dari saya kang,ada yg kata sy gatal pulak! ) hahahaha

      Delete
  30. Assalamualaikum Abil... Saya cukup kagum & terharu melihat ketabahanAbil jaga isteri... Saya doakn ketabahan n kesabaran Abil akan berterusan sampai bila2. Insya Allah berkat doa kita semua, Kak Gee akan menunjukkan perubahan yg positif... Yakinlah dengan kuasa Allah Yang mengatasi segala2nya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..semangat yg di beri saya ucapkan jutaan terima kasih yea.

      Delete
  31. salam, pagi2 saya mmg bukak MHI sambil mengiron baju. tak tengok pun, tapi dengar jer sambil doing my tasks. i jenguk my living room when i heard about suara mengaji yang sedap dan mendayu, there you are..and your story!

    doa saya semoga akhirnya anda dan isteri mendapat keberkatan Allah dalam kehidupan dunia dan akhirat. dunia ini sementara, setiap derita malah suka dan duka tidak akan kekal selamanya. pasti ada penghujungnya. akhirat juga yg kekal.

    tahniah kerana anda sangat tabah mendepani dugaan dunia ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam Cengkih..yeahhhhh ada org puji saya sedap ngaji!! yeahhhh....eh, wanginya bauu,,mana datangnya.......ooo bau cengkih rupanyaaa hehehehehe.. tq yea luangkan masa tgk kami pagi tadi n tq doakan kami.

      Delete
  32. Salam abg abil n kak G..Sy baru saja ikut blog abg nie. Nmpk my share kat FB. Semoga abg abil tabah menghadapi dugaan Allah..Sekarang ni setiap pagi sampai je opis..saya mesti buka blog abg abil..lagi2 bile saya down celik mata tgk ekzema anak naik meradang..kadang2 bersungut n merungut dengan ujian Allah..
    Tp sejak baca abg abil nye blog..dugaan utk abg abil lagi berat dari dugaan sy yang hanya ada ank ekzema sahaja..Sekarang ni sy senyum je bile tgk rashes anak. tak nak merungut dah..huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaga anak tu elok2 tau, jangan lupa pakaikan krim kulit...Thanks Nor Diana atas sokongan pada kami ni yea.

      Delete
  33. ruginyeeeerrrrr, sy da terlepas la MHI.................:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tengok dekat Tonton.com.my

      Delete
    2. Tq luvlykonah tolong si cahaya tu..cmana si cahaya ni leh terlepas tgk pulak..emmmm

      Delete
  34. sayu hati...tiap2 hari sy buka blog ni demi nak tahu perkembangan kak gee...besar dugaan...hope tabah...semoga Allah beri kesembuhan pada kak Gee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari2 bunga buka blog ni!! tq tq tq tq tq tq tq

      Delete
  35. Asslmualaikum abil,sy baru hari ini bkesempatan mnonton MHI TV3 di atas apa yg menimpa isteri tersyg.Sy doakan agar kuasa Allah dpt myembuhkan isteri dan apa yg sy nak katakan di sini agar abil terus yakin dgn ayat2 suci Al-Quran sebgai penyembuh setiap penyakit dan sentiasa xputus2 bdoa kpd Allah SWT.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam haniza, InsyAllah pasti saya akan teruskan usaha buat yg terbaik untuk Gee..tqq

      Delete
  36. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  37. Abg Abil sgt tabah,dugaan abg abil sama mcm dugaan pada abah dan mak suria masa suria sakit teruk tahun 2009, walau suria hanya koma almost 2 month dan 6 bulan terlantar sakit...tp mereka tabah..ketabahan mereka menjadi semangat utk suria..sampai hari ini...semoga abg abil terus diberi semangat demi Kak Gee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarg ni Suria sihat sepenuhnya..Alhamdulillah..sama kita berdoa yea.

      Delete
  38. get well soon..insyaallah

    ReplyDelete
  39. Salam Abil... saya mohon maaf kerana tidak minta kebenaran dari Abil sebelum memberitahu kepada sahabat di MHI/TV3. Saya harap usaha ini dapat meringankan dugaan Abil & terus meniup semangat. Berat mata kami memandang... tentunya dugaan ini tidak diturunkan kepada orang seperti kami yang tidak mempu melaluinya.

    Kebetulan selepas bingkisan cerita Abil & Gee, saya dijemput ke studio utk share topik yang lain. Sebak pulak saya sebelum bersiaran tu. ANyway keep up your spirit, doa banyak2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam mrzaini, its ok bahkan saya yg patut ucapkan terima kasih pada mrzaini..tqq.tq

      Delete
  40. salam
    en. abil, pg td sy dah tgk MHI. Tersentuh hati saya. Moga2 isteri en cepat sembuh.Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..tq luangkan masa tonton kami tadi pagi yea,,tq

      Delete
  41. assalamualaikum Abil,Tersentak dan sayu hati saya bila melihat kasih sayang abil pada isteri abil.saya terbayang adakah saya akan membuat perkara yg sama mcm abil sekiranya saya ditimpa masalah mcm abil.??sungguh kuat kasih sayang abil pada isteri.insyaALLAH satu hari nnt ALLAH akan mengkabulkan permintaan abil...sama2 kita doakan..
    semoga abil lebih tabah menghadapi setiap ujian yg datang.
    saya hanya mampu mendokan kesejahteraan abil dan isteri abil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Jamian..saya sentiasa mendoakan U all senantiasa dlm keadaan sihat sehingga akhir hayat,,amin,amin,amin..

      Delete
  42. assalamualaikum abg abil..eda baru je bace kisah abg abil n kak gee kat fb....hurm....sayu sgt2 aty nie....terus teringat kat mama trcinta...smoga eda ade rase tnggungjawab..smngt n ksih syg sperti ini andai diuji nnti....amin....eda doakn kak gee cept smbuh...peluk cium kak gee tuk eda....wasalam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm eda,,wahh! semua kirim peluk n hug kat Gee,,yang saya ni tak de org nak hug...merajuk la cm ni, tak nak kawan!! hehehehe

      Delete
  43. salam...
    sye ade mnonton MHI pg tdi n sgt t'sentuh hati bila mlihat bgitu ikhlas en.abil mnjaga amanah dr Tuhan... sbb itulah Tuhan berikan ujian yg berat sebegitu kpd en.abil... sye doakan smoga isteri en.abil sembuh 1 hari nti... insyallah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Permaisuri kesayangan saya kan, kena la jaga elok2..terima kasih baiduri...

      Delete
  44. salam, doa saya agar kak gee cepat sembuh dan abg abil terus setia menemani kak gee...smoga Allah memberi rahmat dan kasih sygNya utk kalian berdua...amin...fb/sue.hannaz

    ReplyDelete
  45. Tak de peluang nak tengok lah En Abil..keje lor..

    ReplyDelete
  46. Salam Eidulfitri Abil & Gee;

    memang Abil & Gee adalah insan istimewa yg ALLAH pilih untuk Jannatul Firdaus Nya..
    Teruskan tabah & doa.. semoga keajaiban akan tiba satu hari nanti. anggap la ini ujian ALLAH Swt; pasti ada hikmahnya.

    Mungkin kata2 saya tak sehebat beban yg Abil tanggung tp sabar lah yea <> Kemanisannya akan tiba jua InsyaALLAH.

    Teruskan perjuangan Abil. saya doakan anda berjaya.

    Anda sangat HEBAT.:)

    win-melaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Win, tq doakan kami berdua ni..semoga kita semua juga dapat kemanisanNya nanti...

      Delete
  47. Tahniah atas ketabahan saudara, moga saudara cekal dgn ujian yg ALLAH berikan, saudara terpilih dgn ujian ini kerana suadara seorang suami yg hebat. Sabarlah dgn ujian ALLAH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap2 Tuhan bagi markah penuh pada kami nanti kan,,insyAllah..

      Delete
  48. Menonton kisah Abg Abil di MHI tadi benar2 menyentuh hati miss z...Semoga abg abil tabah menghadapi dugaan ini, miss z doakan kak Gee cepat sembuh..
    miss z ada juga buat sedikit entri utk Abg Abil, harap dengan entri yang miss z buat, ada pihak yang akan menghulurkan bantuan :)

    http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/09/blog-warkah-buat-isteri-buat-miss-z.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miss Z, tq sooo much atas sokongan yg di berikan pada kami di sini,tq.

      Delete
  49. Ketabahan saudara mengingatkan saya pad ayah mertua saya yang menjaga ibu mentua saya yang kena stroke selama hampir 10 tahun. beginilah keadaannya. saya faham akan pengorbanan ini, kesukaran dan kesunyian yang terpaksa ditanggung. Saya doakan semoga isteri saudara cepat sembuh dan hari hari bahagi akan muncul semula menyinari hari hari saudara.. AMIIN.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn..sama2 la kita doa yg terbaik yea..

      Delete
  50. sedihnya x bkesempatan nk tgk coz keje.... cmne nk tgk ulangn MHI arini ek? =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. leh tgk on line TV3 kan,,apanya nya tu..tonton@mhi

      Delete
  51. sy sempat tonton @mhi pg td.. terus search blog ni n bace sume entry abg abil.. honestly, mengalir air mate lps tgk n bace sume tulisan abg abil.. didoakan semoga isteri abg abil cpt sembuh dan lalui kehidupan mcm biase.. amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurul dah habis baca semua n3! lajunya...ok la esok ke lusa abg up date lagi..Tq doakan Gee yea.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  52. alhamdulillah da tgk mhi kt tonton.com....
    abg abil.. kulit kak gee cantik.... =)
    pesanan biasa stp kali sy comment kt cni.... TABAHLAH n SESAMA DOA yg terbaik unt k.gee n abg abil k....
    tk cr!

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah kimura, I will...habis, kulit abg cmana? hahaha

      Delete
    2. hahaha... kulit abg?! nnt sy tgk lg skali video tu... br lh komen. hahahha....
      Alhamdulillah, abg da buka mata byk pihak / org... sbnrnya, de lg org yg sabar +tabah +penuh kasih sayang = baik dlm dunia ni...
      semoga sy pun setabah abg dlm mhadapi ujian Allah ini...
      Smile..SmilE....SMILE.... =)

      Delete
    3. ehhhh si kimura ni, yg dok smile smile smile tu kenapa, g tgk balik video tu dulu, komen pasal kulit abg ni!! hahahahaha besok jea la smile smile tuu,,g tgk, g tgk video...hehehehe

      Delete
    4. Kulit abg mmg cantik sgt..br je pas tgk tonton td..tros je xleh tdo ni sbb asyik teringatkn kulit abg yg gebuuu tu!!!hehehe

      Delete
    5. Aii bila pulak si kimura ni tukar nama hepisokmo!! aiyaaa

      Delete
    6. aiyak... tu bkn sy tu abg... kimura ttp kimura.... hehe...
      dr td duk pk...cmne nk komen kulit abg....
      urm.....
      isk...xde kata2 yg lg hebat selain...
      "SUBHANALLAH, hebatnya ciptaan Allah.."
      hehe..amcm? ok?

      Delete
    7. kira ok la cm tu..terpujuk sikit hati ni hahahahahaha

      Delete
  53. salam abg abil..ade tak video ke utube ke smlm punya MHI.kasik link.terlepasla bro...huhuhuk:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam bro..alaa bro bab link2 ni yg tak reti cmana nak buat, rabun IT ler but u leh tgk di MHI tonton on line..

      Delete
  54. Tabahkan hatimu abil dgn dugaan ini

    DAri nazri grandy's

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salamm nazri..hai lama tak jumpa, mana sekarg ni?

      Delete
  55. salam en abil.. sya smpat kenal kak gee ni ..masa tu dia dah jadi ex nurse dr fauziah n saya baru join klinik tu.. walaupun kejap jer kenal dia,tapi dia memang baik hati.. cantik sgt..bab kerja tak yah ckp lah..memang tip top.. semoga en abil tabah menghadapinya.. beruntung kak gee dpt hubby mcm en abil..SEMOGA ALLAH MEMPERMUDAHKAN SEGALA URUSAN EN ABIL N KAK GEE...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Meiza,,oo kenal Gee yea..thanks atas doa tu yea..

      Delete
  56. Salam....

    Semoga Allah permudahkan segalanya.... dan semoga isteri cepat sembuh.. insyaAllah...

    ReplyDelete
  57. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  58. La Tahzan..Innallah HaMa'assobirin..:)Keep Smile..Yakinla Dgn Ape Yg Allah Tentukan..Pasti ade manisnya nnti..Doa Kami Untuk Kak Gee & En. Abil Selalu..Keep Strong And Smile..:):):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I am smiling...nampak tak, nampak? hehehehe

      Delete
  59. disebabkan lama tak jengah kat sini itu yang tak tau.. :(

    ReplyDelete
  60. ya Allah, kuatnye semangat kamu ni. semoga diberi penyelesaian dan terus diberi kekuatan untuk menjaga dan terus mengharungi cabaran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau saya tak berusaha kuatkan semangat ni, agak payah juga nak menjaga Gee ni...

      Delete
  61. Salam Abil...ingat Tuhan hanya uji org2 yg Tuhan sayang aje..dan Tuhan akan uji ke tahap yg Tuhan tahu hambanya itu mampu menerima..redha Abil dlm menghadapi semua ini moga membuahkan hasil positif..insyallah..berbaik sangkalah dan moga cahaya pelangi menunggu Abil & Gee...insyallah...sebagai sesama muslim sy akan mendoakan yg terbaik buat Abil & Gee..Moga Gee segera sembuh...ingat jugak..bila kita doakan yg terbaik utk org lain..insyallah lebih ramai lg yg akan mendoakan kita...amin

    ReplyDelete
  62. Deep love and great sacrifices. May God bless both of you.

    ReplyDelete
  63. As salam..baru jer baca harian metro dan terus terus blog ini... Semoga tabah menerima ujian dr Allah SWT dan semoga sis Gee cepat sembuh...

    ReplyDelete
  64. Abang memang suami terbaik....masih ada sebenarnya lelaki yg benar2 lelaki yg sanggup lakukan apa saja utk wife nya....Ketabahan abg buat suami saya tersedar alangkah beruntungnya dia x perlu memikul tanggungjawab seberat abg....sbb saya masih kuat dn mampu membantu dia menjaga makan minumnya, anak2 dan keluarga. Saya betul2 tabik dgn ketabahan dan kekuatan abg.Saya doakan agar kak Gee sembuh dan abg n akak akan lalui lg saat indah masa bercinta dulu sampai akhir hayat kalian berdua...

    ReplyDelete
  65. Subhanallah.. this make me cry.. you're one in a million of husband.. solute you and your wife would proud of you.. dont ever give up, hope she will wake up and recovers soon.. God bless you.. Amin..

    ReplyDelete
  66. berat mata memandang,berat lagi bahu memikul..semoga Abil terus tabah

    ReplyDelete
  67. Hai abg abil.. Sy first time baca blog ne.. Smpai air mata tak henti henti keluar.. Sedih sgt.. Semoga kak gee kembali sihat seperti sedia kala. Dan berharap suami sy akan sebaik dan sehebat abg abil..

    ReplyDelete
  68. Ya Allah kau permudahkanlah segala urusan hamba2Mu ini.....amin....

    ReplyDelete
  69. Aslmkm.. dr smlm dok bc kisah en. abil n kak Gee. Smga Allah berikan kesihatan yg baik, ketabahan, kekuatan fizikal n mental serta iman dan taqwa buat en. abil dlm menempuh ujian-Nya yg hebat ini..

    ReplyDelete
  70. salam abg abil..tersentuh snggh ati ble bc bl0g abg nih..
    ya allah..ramai lelaki bergelar suami kt dunia ni,tp ni blum tn2 bleh jd mcm abg n lalui ari2 cm abg lalui...kak gee snggh brtuah dpt ketua kleuarga mcm abg..sy d0a kan yg terbaik tuk abg sekluarga..m0ga abg dpt lalui ari2 yg mendatang ngan penuh sabar..sy dpt tau ni pn melalui fb..insyaallah..kt doa kan keshtn yg baik dan berpanjangan utk kak gee..n moga abg pn da dapat td0 lena pas ni..biar kak gee plak jg abg..huhu..n moga kisah n perjalanan idup ang ni bleh jd iktbr utk bakal hsben sy...;)..(assalamualaikum)salam sy utk kak gee..

    ReplyDelete
  71. Assalamualaikum....
    Buat Abg Abil dan Kak Gee....setelah membaca coretan abg dalam blog ni...tanpa saya sedar...mengalir air mata saya(nasib baik kat opis takde org).....terharu dengan kisah hidup abg berdua...semoga abg abil dan kak gee dapat menghadapi ujian yang hadir...dan semoga cepat sembuh..abg mmg romantik....semoga segala urusan abg dipermudahkan....
    (harmy samsul n Farah natasha)

    ReplyDelete
  72. Semoga tuan terus tabah..InsyaAllah...ada yg melihat..ada yg mendengar...semoga isteri sembuh seperti sediakala..seronok melihat sejauh ini kasih sayang dimanifestasikan dr seorang lelaki kepada seorang wanita..dr seorang suami kpd seorang isteri...saya lihat dlm TV9..sedih tp kagum...Thanx

    ReplyDelete
  73. Assalamulaikum...

    Alhamdulillah sempat tgk slot tue... Masa tu tgh bersiap nk g keja... Disbbkan itulah sy terpanggil untuk membaca blog ni hari demi hari... untuk sy mengetahui keadaan sepenuhnya dgn lebih lanjut. Terharu, sedih dan kagum... Tahniah En. Abil krn menjadi seorg suami yg terbaikkkk!!! :)

    -Amy-

    ReplyDelete
  74. Ya Allah, tabahnya en Abil ni...En abil sy nak tanya sebelum isteri sakit mcm ni, ada x ape2 tanda yg dia akan jadi macam ni...seperti yg saya alami skrg...sy rase xsedap hati dan sy juga minta en suami supaya bersedia....dan saya ada pesan kalau ada ape2 terjadi pada saya, saya nak suami saya hantar sy pulang ke kampung...

    En Abil...tersentuh hati saya membaca ape yg tersurat n tersirat.Semoga En Abil n Kak Gee tabah n kuatkan semangat menempuh ujian ini...apabila saya baca, sy dpt rasekan cinta yg begitu mendalam n mungkihkan sy akan mengalaminya, dan mungkinkah suami sy akan berbuat demikian...sy tidak mengharapkan cuma sy tidak mahu suami sy susah disebabkan sy.
    walaupun skrg suami sy amat menyayangi sy dan sy dpt rasakan itu...cume skrg menanti hari yg belum pasti.

    ReplyDelete
  75. Ya Allah, tabahnya en Abil ni...En abil sy nak tanya sebelum isteri sakit mcm ni, ada x ape2 tanda yg dia akan jadi macam ni...seperti yg saya alami skrg...sy rase xsedap hati dan sy juga minta en suami supaya bersedia....dan saya ada pesan kalau ada ape2 terjadi pada saya, saya nak suami saya hantar sy pulang ke kampung...

    En Abil...tersentuh hati saya membaca ape yg tersurat n tersirat.Semoga En Abil n Kak Gee tabah n kuatkan semangat menempuh ujian ini...apabila saya baca, sy dpt rasekan cinta yg begitu mendalam n mungkihkan sy akan mengalaminya, dan mungkinkah suami sy akan berbuat demikian...sy tidak mengharapkan cuma sy tidak mahu suami sy susah disebabkan sy.
    walaupun skrg suami sy amat menyayangi sy dan sy dpt rasakan itu...cume skrg menanti hari yg belum pasti.

    ReplyDelete
  76. semoga kak gee cpat sembuh ya...

    ReplyDelete

Followers