Thursday, 6 September 2012

Manjaa nyaa...

Salamm sygg...
Salam u guyss..

Jam kat dinding tu baru pukul 9.05pm, u dah tido dengan nyenyaknya. Awal sungguh malam ni u tido, elok la tu tapi pampers u lum tukar lagi ni, kang kalau usik u, tak elok pulak, mengamuk u nanti...cmana..Tak pe la, esok pagi la I tukarkan yea dear. Lagi pun kualiti pampers yg I gunakan for u tu memang elok, cmana lembab pun pampers tu namun kulit u tak basah...so dont worry, u tido la dulu.

Sejak 3 hari kebelakangan ni dear, u nak I sentiasa dekat ngan u n u nak dengar I membebel jea. Bila I tak de dlm bilik u, u akan berbunyi emm emm emm, cm memanggil I. Semalam sehari suntuk u panggil I sampai subuh!! Aiyaa amoi, saya pun sudah mau titun, lagi u mau saya borak2 sama u aa..Sampai subuh I dok melayan u borak, asalkan I terlelap, u tak dengar suara I walaupun I dok baring sebelah u jea, u akan emm emm emm...tersenguk2 I u buat...Macam2 cita I borakkan, raut wajah u dear macam serious mendengar..Sebelum ni memang la I dok borak2 n teman u cm biasa, hanya 3 hari kebelakangan ni jea agak berlainan sikit, u nak I sentiasa sebelah u jea n u nak dengar suara I..Kalau cm ni terus, bila masa I nak buat kerja2 lain. So semalaman u tak tido, tu yg tonite u tido awal...legaa I rasa, I leh tido awal gak lepas bagi susu u at 12 nanti...Dear, u tido sampai esok tau, jangan I dah lelap kang u emm emm emm!! aduhhh..

Cm tu la perubahan u dari masa ke semasa, ada kala perubahan yg positif n ada kalanya negatif...up n down graf kesihatan u sekarang ni..Apa pun dear, I selalu mohon pada Allah yg terbaik...Ohh! then lagi satu ni, sekarang ni pulak I selalu dukung u bawa jalan2 sekitar dalm rumah, bawa g ruang tv, ruang tetamu, dapur n depan umah, pas tu kita lepak kat sofa n borak2 jap dlm 10-15 minit. Bila I tgk u cm dah mula letih, i baringkan u semula kat katil u..At least tak la u boring dok baring n terperap dlm bilik jea kan..Agaknya sebab I ni dah manjakan u sangat, tu yg jadi emm emm emm tu yeaa,,dear,dear..Whatever it is, u isteri I kan, mesti la manja2kan, terutama u sakit ni lagi la I manjakan u.. Eh dear, I"m not complaining tau just nak cita jea kat u.

Wanita yg dah bergelar isteri ni memang begitu, asyik nak di manjakan jea dek suami terutama bila keletihan. Tu yang kadang2 dok membebelll tak tentu pasal jea kalau tak dapat ubat manja! hahahaha yang si lelaki yg dah bergelar suami pulak, tak kira la misai dia melenting ke, nampak garang cm rimau ke,, akan menjadi macam baby,  nak shu shu, nak shu shu  dengan isteri ( hepp! sapa yg otak kuning tu,! perangai tu cm baby laa )..cuba perhatikan betul tak kata saya ni. Tak semua la tetapi kebiasaannya..Kena pulak bila umur dah meningkat 40 tahun ke atas, lagi bertambah nak di manjakan dan lebih nak di baby kan...( alaa nak malu2 pulak mengaku,, ahhh tuii!! ). Sekiranya pasangan  faham situasi sebegini, tu yang sampai ke tua kita leh nampak mereka berpimpinan tangan melintas jalan. Pernah tgk tak pasangan tua buat cm tu? Seronok kita tgk kan..Romentik... oppps, yg lum kawin no pegang2 aa!!..Maka oleh tu, pandai2 la manjakan isteri n pandai2 la baby kan suami...Buat!! jangan dok bacaaa jea n3 ni..! ( bukan marah,, nasihat. )

Back to ur story dear..Esok hari mandi u n sekali lagi I akan dukung u ke bilik air, di mana berat u I anggar kan dlm 30kg jea dah ni so agak senang ler I angkat u dan kita akan mandi bersama lagiii, sabun menyabun, syampu rambut, gosok gigi...oh no! gosok gigi! sekarg ni pulak u malas nak gosok gigi, bila nak gosok u tutup mulut tak pun silap2 u gigit jari I! Malas eh, babab nanti!! jap u buka mulut, jap u tutup. Memang ambil masa sikit tang gosok gigi ni, Degil sungguh...Esok confirm kita akan bergaduh bila gosok gigi, haiiyaa..I kecik2 dulu pun tak degil cm u..hahahaha. N I kena nyanyi dah sekarg ni bila mandikan u, tak nanti u tak dok diam. U tak emm emm emm, u akan aa,aa,aa..! ( siapa yg lum faham aa,aa,aa tu sila rujuk pada n3 aa,aa,aa ) Macam2 la u ni dear oii..Nasib baik ler suami u ni masih boleh bersabar n masih tersenyum melayan kerenah u ni..Bak kata I, u isteri saya kan..semua kerenah u tu I pandang sebagai penghibur hati I walaupun hati ni ada masanya terlalu hiba melihat u berkeadaan begini....I tetap sayang kan u, I tetap rindukan u...

Jam di dinding dah 12.30 sudah tiba masanya untuk shu shuuu...( tadi pertengahan n3 stop jap, dinner ) lepas tu I nak tidoo. Semalam tak cukup tido I u buat so malam ni nak berdengkur ngan air liur!! Kalau isteri di katakan sedap makanan coz air tangannya kan,,aa si suami ngan air liur waktu tidonya, hahahaha..sapa nak? boleh I simpankan nanti buat "tangkal", sapa nak? jangan la ramai2, tak cukup kang, sorang dua jea boleh la..hahahahaha..ok dah, dah, stop di sini dulu. Esok2 I up date lagi yea....gnite manja2 n baby2 semuaaa.....nak shu shu, nak shu shu....hehehehehehehhe..


99 comments:

  1. Bersemangatlah kalian berdua..InsyaAllah akn ok semuanya...Jgn lupa jaga kesihatan ok.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ezra pun jangan lupa jaga kesihatan n rajin2 bersenam tau..

      Delete
    2. Hahaha bakal pak mertua dah tlg monitorkan ;p

      Delete
  2. salam, saya baru terjumpa blog ni waktu blog-walking. sebak saya baca entry2 yg ada sebab terbayang yg my mum pun tgh sakit n my dad yg jaga my mum since i masih study lagi.

    btw, ktrg ada pergi jumpa pengamal perubatan islam ni. tak pasti saudara pernah try yg ini atau x, ustaz nabil namanya, dia alhafiz yg buta sejak lahir. boleh try call dia.arrage nk jumpa dekat mana2 dia ok ja since his wife ada. so ni number dia 012-2784 668.

    semoga membantu =)

    ReplyDelete
  3. disclaimer : saya x pasti ustaz nabil tu boleh rawat sakit jenis apa. call dia untuk tanya ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah saya akan fon ustaz tu nanti dan berbincang dengan nya yea, InsyAllah..terima kasih byk2 yea oreo....

      Delete
  4. Assalamualaikum Abil.

    Assalamualaikum Gee.

    InsyaAllah hari Sabtu ini kakcik akan ke Melaka. Kakcik dah cakap dengan En Suami yang kakcik nak singgah di Seremban. Nak singgah ziarah Abil Dan Gee. Tengoklah macamana nanti, kalau jadi kakcik Akan telefon Abil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam kakcikkk..kakcik singgah la nanti yea, leh la kita berdua ni jumpa kakcik nantii..

      Delete
  5. Salam En Abil, owhh hari ni shower day untuk Kak G ya, baik-baik jangan gosok kuat-kuat, nanti sakit. Sebab orang yang terlantar lama ni kulitnya sensitif...jangan lupa pakaikan losyen. Kalau ada lebam-lebam pada kulit bahagian belakang, En Abil boleh try sapu dengan minyak zaitun yang dicampur dengan habbatus sauda..insyaAllah kulit akan jadi elok dan tak cepat menggelupas...trylah..dulu masa arwah mak saya, saya tak tahu, jadi kulitnya menggelupas kerana terlantar lama...la ni dah tau..boleh share di sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Lady..apa yg di syor tu memang saya amalkan dari mula dulu,,tu yg kalau di lihat kulit Gee memang nampak halus n bersih jea..

      Delete
  6. Salam morning kak gie n abg abil.. Alhamdullillah kak gie dn bleh lena dn abg pn dpt rehat skit... Untung lerrr selalu dgr abg nyanyi leh masuk vokal bkn sekadar rupe ni.. Hahaaha just kiding.. Hati2 angkat kak gie bang... Ok hope allah terus beri kebahagiaan both of u.. Kesihatan yg baik utk kak gie.. Abg trs sabar.. Kuat dn usaha melayan manja2 kak gie tu ye allah dh reserve bonus utk abg tu.. Insyaallah... Next outstation ke sepang insyaallah nk singgah jenguk kak gie.. Tc ya... Mamaishadif...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm...ooo suara abg sedapp..kalau di campurkan meher zain dan jamal abdilah.....emmmmm sedap lagi suara dia org! hahahaha Ada kesempatan nanti dtg ler ziarah kami ni..

      Delete
  7. Dah lama lama tak singgah sini.. Sejak raya hari tu.. :(
    Apa-apapun moga abg dan akak sihat hendakNYA..
    Selamat hari raya Aidilfitri.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn kata aizamia jea, saya ni pun sama. Dok sempat singgah kat blog kawan cm tu jea tak done nak tinggalkan komen..risau gak kawan2 blog kecil hati ngan saya....

      Delete
  8. Ok lah tu..kecik2 bermanja dgn mak ayah..dah ada suami bermanjalah dgn suami. Moga terus sabar dan tabah bersama is3 tercinta..:-).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Norma manja ngan suami tu ok la,,tapi selalu baby kan suami tak!? baru adill

      Delete
    2. baby kan ?? ha..aa baru jer suami baring kat riba si bujang tu pun join sekali..tak adil katanye..sbnrnye dia jeles..so nak manja2kan suami kenalah sembunyi2..:-).

      Delete
  9. selamat hari raya pada abg abil n kak gee...semoga abg terus tabah..n sentiasa update blog tok kak gee k..saya suka sgt nk bace..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo yeaa, kita raya sebulan kan..Selamat hari raya..ingatkan dah habis raya maklum la dok rumah jea kita ni...hahaha

      Delete
  10. Ai pon jenoh nk melayan baby tua yg memanjang nk shu shu shu kt umah tu. (ala...kowang kan sebaya) mmg betol la tu. hak hak hak...
    Alolo gee, dia dah pandai nk manja2 dah..tu kiranya progress yg elok la kan abg abil?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Proogress Gee sekarg cm tu ler, turun naik..kita pulak nak buat kerja2 rumah tergendala coz nak dok layann dia..

      Yang si kaman tu bagi jea shu shu campur sikit ngan budu!!

      Delete
  11. Ala biasalah tu isteri nk manja2... Hehehe.. Kang dia wat sombong, abg abil lak nk kacau dia.. Hahhaha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe betul gak kan ros, kalau dia diam jea boring lak abg rasa....

      Delete
  12. Sy pcya..pd kacamata sy dh pembaca2 yg lain..abg abil seorg suami yg ckup sempurna... keep it up.. sy sentiasa berdoa smoga kak gee sihat sperti dulu dn diberi peluang utk merasa nikmat dan beruntungny dia memilih abg abil..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beruntung juga abg memilih Gee sebagai isteri kan..cayangg Gee...emm, dari kacamata nurfarhanim yea,,tgk gambar tak pakai spec pun! hahahahaha

      Delete
    2. tgk pkai kaca mata ajaib lor...hahaha

      Delete
  13. seronok baca.... semoga yang terbaik untuk kak gee dan en. abil..... amin....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok bacaa!! lompat2 tak kata hooreyyy!? hehehehe

      Delete
  14. bertuah kak gee kerana abg abil sntiasa disisi walau mcmanapun keadaan dia..mudah2an pengorbanan abg mendapat balasan yg setimpal.x sabar nak dengar berita gembira kak gee dah sihat seperti dulu.sy sentiasa doakan yg terbaik utk abg n kak gee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bertuah saya juga beristeri kan Gee, buah hati saya niii emmm....Thanks Shahzee

      Delete
  15. as salam en abil. kak gee pkai pampers jenama apa ek?? pastu nak tnya klau mandikan kak gee kat bilik air, kak gee duduk ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm naja,,naja sihatt?..Gee hanya pakai pampers jenama "TENA SUPER" bungkusan warna biru. Mandi duduk kan dan kena pegang sebelah tgn, sebelah tgn sabunkan Gee. Duduk tu beralaskan bantal kalis air tu coz Gee dah kurus kan takut sakit punggungnya nanti...

      Delete
    2. tersentuhnya... en abil buat sorang2? kami klau mandikan azwa, ddk kan atas kerusi malas. tp klau mandikan, mmg buat 2 orang. InsyaAllah...cpt2 kak gee sembuh. ameen

      Delete
  16. salam encik Abil & wife ;)

    one word, im touched..
    Walauapapun ia, semoga ketabahan dan kesembuhan itu akan menjadi milik kamu..InsyaAllah..Sebab Dia tidak akan sekali² menguji hamba²Nya melainkan sesuai dgn kesanggupan mereka.
    All the best..Semoga diperbaiki segala urusan, aamiin ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam izue..kata one word jea, tu dah satu perenggan dah tuliss..hahahahaha 2 words..thank you...3 words la, We love you...

      Delete
  17. semoga akak gee cepat sihat.bole dia baca warkah yg suami dia buat untk dia ni.banyak2kan berdoa ya encik abil! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekiranya saya tiada n Gee sihat, ascil tolong ingatkan Gee supaya baca warkah untuk dia ni yea...pleaseee

      Delete
    2. sekiranya saya pulak yang tiada,dan sekiranya kak gee dah sihat,mohon doa korang berdua untuk saya. ='(

      ish sedih pulak tulis cemni.kita doakan korang bahagia hingga ke syurga.

      Delete
  18. Sy kagum en. Abil sntiasa ceria walaupun....Kagum dgn ktabahan anda...

    ReplyDelete
  19. ya allah indahnya bila ksih syg berlandaskan Allah..thniah beribu thniah sya ucapkan dan bersyukur stiap ujian yg allah beri tnda kasih sygNya..maaf andai sya mguris hati..tapi sy tegur krana rsa syg krna Allah..sya cdangkan gmbr profile ditukar..krna istri mnggung dosa dipamerkan aurat rambutnya yg tidak bertudung..take it positif..love u both..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah akan saya tukarkan, bab tu memang kecuaian saya. ( cmana leh cuai saya ni )..terima kasih yea.

      oo nak tambah sikit yea, pesakit kalau dah cm ni, hanya rahmat saja yg dia dapat,( pandang beberapa ulama yg hadir ke rumah ) saya minta la, jgn la kita menghukum dengan menentukan dosa atau isteri saya akan terseksa dan sebagainya. Boleh kita menegur tetapi jgn kita nak menghukum. Hak Allah jangan kita ambil..maaf yea sekiranya pendapat saya ni menguris hati, maafkan saya.

      Delete
  20. salam..bru ptg td tjumpa blog ni..very touching ! sy dn suami mghidap asma lagi2 sy tgh mngndung ni asma kerap dtg..biapn tgh tido..kdg tgh mlm kena asma nak bgnkn hubby rasa kesian plak sbb sy tau hubby pnt..bila kena asma sy akn renung muka hubby..kdg sy tkut nak tido sbb tkut bila da tido tak bgn2 da..bila baca kisah abg ni tiap kali tgk hubby airmata asyik nak kluar je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada asma!! please do take care elok2 asma tu, jgn sesekali ambil mudah. Tak perlu nak kesiankan org lain klau kita sedang sakit, kejutkan jugak cmana pun..please, please jaga kesihatan tu..

      Delete
  21. Salam saudara abil...
    Terharu dgn ksah saudra n k.gee...btapa bertuahnye k.gee dpt suami sesetia saudra..mengalir air mta sy n sy terfkir..klu la sy d tmpt k.gee..adakh suami sy snggup berkorban mcm saudrs..hnya allah yg mha mngetahui..smga saudara trus tabah dlm mengharungi khdpn ini..smga k.gee cpt sembuh..amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya bermohon moga kita semua memperolehi kesihatan yg baik sehingga akhir hayat, aminn..

      Delete
  22. Salam en abil.. Sy baru mengikuti kisah blog en abil nii... Sy turut bersimpati dgn keadaan isteri en abil. Harap en abil tabah, menghadapi ujian Allah ni.
    Cume sy nk suggest kan utk en abil bwk isteri ke perubatan alternatif akupuntur dan homeopati. Mng elok utk penyakit saraf ni. En abil bole search google ttg perubatan akupuntur ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm mama qis, akupuntur tu saya sebenarnya dok menunggu orgnya datang ke rumah to start with it. Maklum la, keadaan Gee sekarg ni menyukarkan saya membawanya keluar so semua perubatan alternatif harus di lakukan di rumah..

      Delete
  23. Assalammualikum...en.abil saya datang sini baca kisah .. ini, pehhh...mmg terbaik lah pengorbanan seorang SUAMI buat ISTERI..
    setiap dugaan yang datang pasti ada hikmah-Nya, sesungguhnya Allah Maha Adil Terhadap hamba2-Nya...tak kan Allah hendak menjatuhkan dugaan-Nya macam Nabi Yusuf as,,
    Allah mengetahui setakat mana dayanya kita mampu untuk setiap menghadapi dugaan itu,ALLAH MAHA ADIL , pasrahkan lah dirimu kepadaNya dan banyakkan berdoa dan bertawakal kepadaNya...

    pls : Idea mengomen ini sebenarnya tercetus bila dah sedih baca kisah kat atas,,,doa kami semua moga en.abil bersabar dalam menjalani DugaanNya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm ustaz, ada masanya saya nak up date, saya akan ke blog ustaz mencedok sedikit idea, curi idea bloggers lain! hehehehehe

      Terima kasih kerana selalu mendoakan kami di sini yea..

      Delete
  24. tang gosok gigi tu yg kelakar.Bila baca setiap coretan en.abil n gee ni mmg terasa mcm real berlaku depan mata saya.memang aura tu sampai pada setiap org yg mambacanya sebb tu la ramai yg tak sedar..tau2 air mata bergenang je walau tgh dok ngadap pc kat opis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betulll, malas sungguh Gee nak gosok gigi, kadang2 dia gigit jari saya ni,,aduhh..

      Delete
  25. seronok baca entry kali nih. teringat pulak kat anak yg suka gigit tangan saya bila paksa dia gosok gigi...

    semoga k.gee cpt sembuh dan semoga en abil sentiasa diberi kesihatan yang baik oleh Allah SWT

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaupun jari kita ni di gigit, pastinya kita akan tersenyum jea kan..

      Delete
  26. owh, kak gee dah x nak gosok gigi eh.. sajer jer dia geget tangab abg abil tu, gurau manja namanya.. hihiihihi.. so sweet!!

    lagu apa yang abg abik nyanyi masa mandikan kak gee? hihihi.. ce bgtau kitaorang cikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gurau..! terperanjat saya bila tiba2 Gee gigit jari..macam2 lagu, tapi lagu yg akan buat dia diam sekejap...lagu Lelaki Ini..

      Delete
  27. hehehe....seronok baca entri abang abil nih. jeles fyna. ^^; setiap ayat yang abang abil guna terasa yang abang abil akan buat yang terbaik untuk kak gee.

    dah gosok gigi kak gee ke? hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fyna jgn la jeless, nanti abg gosokkan gigi fyna yea heehehehe..ah ah ah buka mulut..

      Delete
  28. Abg ABil gosok terkuat kot tu agaknya de geram gigit skali hahahaha...dah cam serupa sy gosok gg Umair yg sthn ni..kemam mulut de rapat2 pastu dah bukak de gigit jari ibu de adoi anak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cm tu la gaya Gee bila tiap kali gosok gigi, kadang2 naik penat tunggu dia buka mulut..

      Delete
  29. heheheh msti en abil kasar time gosok gg kak G nih... itu psl dia ttp mlt nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan saya yg kasar tapi Gee tu yg kasar ngan saya,, ciannn saya..

      Delete
  30. salam abg abil...
    kak gee tak nak tido mlm yerk...aduhh samalah...abg abil,mcm mana gosok gigi kak gee..??pakai jari ke berus gigi??cter ckit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam, 1st time jumpe org nama sama dengan sy.. aha.. *tetibe plak.. panggg muke sendiri.. :)

      Delete
    2. salam, 1st time jumpe org nama sama dengan sy.. aha.. *tetibe plak.. panggg muke sendiri.. :)

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. Kak gee pakai berus gigi baby yg soft tu. tapi kena hati2 jgn sampai tertelan ubat gigi..

      Delete
  31. salam abg abil..noris tau mesti abg abil nyayi lagu hindustan utk kakgee kn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak la..abg nyanyi lagu terbaru dalam pasaran tauu....lagu BA BA BLACK SHIP..sedappp..

      Delete
  32. cmane abg abil gosokkn gigi kak gee, dia xtertelan colgate ke nnt?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cahaya, lain kali nak komen beritau dulu tau,,biar abg pakai spek hitam dulu kalau tidak nanti silau mata padang cahaya...hehehehehe

      Bila gosok gigi tu abg sengehkan kebawah muka Gee so tak tertelan, lagipun Gee tak reti nak menelan lagi...

      Delete
  33. YA ALLAH,semoga perkembangan kak gee semakin baik dan sentiasa positif

    ReplyDelete
  34. syabas abg abil! sgt penyabar lyn kerenah kak gee... leh x sy nk petua camne nk jadi sesabar abg abil? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaa cik awin tersengeh ni..Nak petua yea...emmmm...siapkan kentucky satu barrel, durian D24 1 baldi, baru leh dapat petua tu...amacm, boleh?

      Delete
  35. Bersabar laah ye abg abil,,,, sesungguhnye allah bg ujian bg org y mmpu shj........ Suda tbukti abg abil mmpu mnerima ujian y dberikn.........

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah, masih berkemampuan lagi ni..

      Delete
  36. moga perkembangan kak gee makin baik.. sabar sungguh abg abil melayan karenah kak gee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suka layan Gee ni hanya kadang2 tu terasa letih sgt2..

      Delete
  37. salam. abang abil, kenapa tak update? Kak Gee okay tak? Shaa sentiasa doakan kak Gee akan kembali macam dulu and abang Abil terus kuat hadapi dugaan Allah ni. Memang berat kat dunia tapi insyaAllah sangat besar ganjarannya untuk abang Abil kat syurga nanti :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm Natasha, ni baru up date, seminggu 3 kali saja up date...

      Delete
  38. seronok..... seronok dan seronok dengan positivenya abil... hopefully i can be as positive.. insya Allah....

    ReplyDelete
  39. hmmm..setiap kali masuk sini , hati saya akan jadi sayu.. besar pengorbanan bro ni.. saya doakan yang terbaik buat bro ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah cita pun cita sedih, sayu ler rasa hati..biasa la bro..

      Delete
  40. assalamualaikum..en.abil dan isteri...anda sungguh SUPERB!!! Seorang suami yang tabah..nama isteri en.nabil sama macam saya cuma saya ada 3 nama..semoga saya pun bakal dapat suami macam encik :) Allah sedang menguji anda sekeluarga..xrugi anda..sebab ALLAH sedang menjaga anda semua :)

    ReplyDelete
  41. Hi En. Abil. What you're doing is really amazing and inspiring. The world needs more people like you around. :)

    Praying for your wife's full recovery. May God bless you and your family!

    ReplyDelete
  42. cuma satu dalam seribu, ada insan yg semulia dn sebaik abil fikri.tahniah,adik terpilih menerima hadiah dri Allah.kita cuma mndengar cerita saja, yg melaluinya saja yg tau .betapa ianya memerlukan kesabaran yg tinggi, setinggi langit, memerlukan keikhlasan hati yg bersih,sebersih seputih kapas, memrlukn pengorbanan yg besar sebesar alam.memrlukan kasih sayang dan hati yg amat besar , kasihnya sebesar lautan yg tak bertepi...tahniah.akak doakan moga abil fikri sihat.,untuk trus menunaikan amanh Allah, berbakti untk isteri demi Allah.

    ReplyDelete
  43. Assalamualaikum En. Abil, baru-baru saya hantar anak saya followup di HTJS then saya telah berjumpa dgn seorg kakak ni bersama seorg anaknya.Kakak ni telah memperkenalkan saya satu produk ni iaitu SNE. Melihat keadaan anaknya saya percaya akan benar apa yang telah diceritakan. Saya rasa tidak saya kalo isteri en mencubanya. Disini saya sertakan no pon kakak tu untuk en Abil hubungi 019-2489050 Pn Norliyana. Kakak ni duduk di Rembau. Semoga Isteri en Abil Sembuh dan kalian berdua diberkati Allah.

    ReplyDelete
  44. First time baca entry yg bersifat kelakar tapi menyebakkan org yg membacanya....kisah ini sangat menyentuh hati...semoga saudara terus tabah dan dikurniakan Allah hati yg tidak berbelah bahagi selamanya

    ReplyDelete
  45. First time baca entry yg bersifat kelakar tapi menyebakkan org yg membacanya....kisah ini sangat menyentuh hati...semoga saudara terus tabah dan dikurniakan Allah hati yg tidak berbelah bahagi selamanya

    ReplyDelete
  46. assalamualaikum encik abil
    saya first time meninggalkan komen di blog encik abil
    saya tahu blog encik abil setelah suami balik kerja bercerita dengan saya tentang kisah encik abil.

    terima kasih encik Abil
    kerna memelihara Kak Gee dengan baik...

    sentuhan dan sokongan encik abil
    begitu padu....

    p/s: pampers Teena yang biru ye?nanti saya cuba. yang bantal kalis air tu ada dijual tak ya encik abil di farmasi?

    ReplyDelete
  47. Assalamualaikum,
    Saya doakan supaya Allah memberi yg t'baik buat en abil.
    Pada pandangan sy apa yg en abil lakukan ini adalah yg t'baik bagi seorang lelaki (suami) untuk melakukannya.Ini semua adalah ikhtiar bijak en abil....sy tahu wanita menangis ada air mata lelaki menangis di dalam hati....tabahkan hati...ujian ini datangnya dari Allah, kepadanya jua kita memohon p'tolongan dengan kasih sayangNya juga kita di Uji.....Abg abil bukan semua pasangan didunia ini kekal hingga di Syurga...Insyaallah disana nanti kampung kita akhirat pasangan en abil tetap memilih en abil sbg pasangannya...

    ReplyDelete
  48. msti bahagia ja k.gee en abil sentiasa bersamanya..nertuah k.gee...cepat sembuh tau akak ;-)

    ReplyDelete

Followers