Tuesday, 25 September 2012

For u Dear....PT 2.

Assalamualaikum Dear.
Assalamualaikum to all of you...


Setiap kali I up date warkah buat u ni, sememangnya u sedang tido. Pagi ni u tgh tido, I dok usik2 u, walau pun mata u pejam erat tapi u akan tersenyum bila I kiss pipi dan dagu u...Bila tgk u tersenyum bersemangat ler I mulakan tugas harian seperti biasa..Rasanya hari ni u akan bangun lewat sikit kut coz semalam puas I bergurau ngan u selepas I mandikan u, sure u letih giler kan....Pagi ni I bangun, dah terasa rinduuu kat u. Bertambah lawa pulak I tgk u pagi ni......Mesti la lawa kan Dear,,tgk la husband dia...hen..sem!! hahahaha..

Lepas up date ni, I nak keluar untuk mendapatkan bekalan keperluan u dan bekalan air zam zam u tu..Setiap 1 minggu u akan habiskan 2 bekas besar air zam zam buat minuman n susuan u. Kita yg sihat ni pun tak selalu minum air zam zam ni,,hebat betul u, tiap hari minum air zam zam dan Alhamdulillah berkat pada air ni, juga niat meminumnya, sedikit demi sedikit nampak kesan positifnya pada u..kesihatan u pun nampak ada kemajuannya. N for ur info dear, malam ni Persatuan Al Falaq akan mengerjakankan solat hajat buat u dan saya berterima kasih atas sokongan yang di berikan pada isteri saya..tq tq..Juga berterima kasih saya pada jemaah2 haji yg sudi mendoakan isteri saya di sana nanti...Alhamdulillah..

Hope semua usaha  selama ni akan membuahkan hasil terbaik untuk u Dear. Dan baru2 ni u tau kan, I ke studio Tv Alhijrah membincangkan prihal u secara langsung. I masuk Tv dearr..! hehehehe pakai songkok hitam lagi cm ustaz la pulak...InsyAllah sihat nanti u tgk yea coz I ada record. U tau Dear, hampir semua yg ada kat studio tu, wanita, terasa cm James Bond I ni hehehehe dan masa sessi pertama perbincangan tu dia org tunjuk rakaman gambar kita berdua semasa di rumah, yg dok kemas2kan n sayang2 u..tiba2 I perasan di sebalik camera, ada org sedang agih2kan tisu,,rupa2nya semua sedang nangis termasuk la Prof. Muhaya!!..I pun mula rasa sedih la pulak, tu yg part I cita berkenaan dongak ke langit tu bergenang gak airmata James Bond u ni....tapi control, control...ego la kata kan..hehehehe...Alaaa, u guys yg tgk pun nangis jugak!! bukan I tak tau...tak malu, dah besar2 pun nangis.....Memandang masa yg agak terhad so jawapan I beri bila di tanya pun terhad ler..2 pengacara jelita tu pun tak bagi I soalan bocor sebelum ke udara coz dia org nak I jawab secara spontan / natural...Nasib baik ler suami u ni dear berpengalaman sebagai speaker motivasi semalam 11 tahun dulu selain dari menjawat perunding kewangan hahahahha pandai ler sikit membebel depan camera...Hanya ada kesilapan info sikit bila di nyatakan yg u ni mengalami stoke dan angin akhmar, sedangkan u mengalami brain damage akibat dari asma....

Tapi kan Dear, Prof. Muhaya ni memang terror la, bila dia duduk sebelah I jea, I boleh rasakan aura "ke..terror..an" Beliau. Rasa bertuah bila di gandingkan bersama Prof. Muhaya. Prof., sekiranya Prof membaca n3 ini, mohon doakan isteri saya yea Prof. N pada semua krew, juga Tv Alhijrah, saya dan bagi pihak isteri, ingin mengucapkan terima kasih byk2 atas sokongan yg di berikan pada kami berdua di sini..terima kasih...Pada yg meluangkan masa dan mendoakan kesejahteraan isteri saya juga di ucapkan ribuan tq...tooche, tooche..( cakap cina la! ).

Ingat yea dear, I ni bukan mencari publisiti diri I,,tapi apa yg I buat ni semuanya for u syg, I akan buat apa saja usaha yg bersesuaian to bring u back. Only for U, kerana ALLAH. I hanya mengharapkan yg terbaik buat u dan mengharapkan ALLAH memberikan kelulusan atas ujian yg di berikan pada kita ni. InsyAllah Dear, kalau tidak di dunia ni, di sana nanti kita akan bersama semula, lagi best Dear., selama2nya. U tunggu I tau di sana nanti, jangan u merayau2 pulak,,puas lak I nak cari nanti!! hehehehehe.....InsyAllah, InsyAllah...

Dear, petang ni hari urut u tau, kena urut2 badan u, dan..gosok gigi!! part ni yg selalu u kena marah ngan I, malas gosok gigi la u ni..tolongggg la beri kerjasama hari ni. Malam kang kita tgk tv lagi ok...suka la tu coz kena dukung n berkepitt jea...Tapi,,lepas tu kena tido tau, jangan emm emm emm nak dengar I borak. Waktu tido kena tido,,Nanti I dodoikan u yea....macam baby la u Dear....Lepas n3 ni, I akan up date gambar2 tetamu n pihak media sepanjang minggu lepas so u akan kenal n tau siapa yg datang menziarahi u...so Dear, I nak mandi manda n bersiap keluar for ur keperluan nanti, I akan balik secepat mungkin. U tido dulu sambil dengar cd mengaji I pasangkan......( Gee akan tau I tak de bila dgr cd mengaji ).

Ok dear, ok guys,,Prof. Abil Fikri nak mandi ni...kalau ada nak jemput untuk mendengar bebelan motivasi sila buat temujanji dulu aa..hahahahahaha Prof. Abil fikri konon!! hahahahahaha.......


70 comments:

  1. ayoyo abil, jadi prof le pulak pg ni..

    dlm akhbar minggu nipn ada gak kisah kalian, Insya Allah, kami tetap mendoakan yang terbaik buat kalian, amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...yea, yea, prof Abil di sini, emm boleh saya bantu..? hahahahaha

      Delete
  2. Alaaaaa...Prof Lalink...Ai x dapat tgk siaran tu :( tak boleh ke post yg lalink record tu kt blog ni? simpan record tu elok2 tau. sok nnt bagi Gee tgk. Mesti dia kagum tgk suami hen...sem..dia ni bersemangat & ikhlas jaga dia masa sakit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sampai la hatiiii....lalink tak tgk!!...tak nak cakap!! uwekkk (jelir lidah la)...

      Delete
    2. yelahhhh...yelahhhhhhhhhhhhhhhh..isk, burok tol la Prof T-Rek ni merajuk! org tengok kt youtube jelah. wekkkkkkkkk!!!

      Delete
  3. nampaknya abg abil semakin di kenali..ahaks..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan saya ler..Gee tuu..saya ni tumpang jea..hehehehe

      Delete
  4. semoga usaha murni Abil diperkenankan Allah. Ameen

    ReplyDelete
  5. prof.man of power masuk tv...ala2 YB gitu..1 rumah meleleh air mata tgk aunty gee..semua org mendoakan yg terbaik utk aunty & uncle..hug n kiss utk aunty..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah sampaikan hug n kiss cik mar tu kat aunty Gee..tqq

      Delete
  6. Assalamualaikum Abil

    Assalamualaikum Gee

    Lepas ni, kakcik kena buat tenujanji sebelum dapat bertemu kalian, kan? Apa2pun, berkat doa dan usaha, kakcik harap Gee akan bertambah stabil dan akan sembuh juga. InsyaAllah. Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm kakcikk..kakcik tetamu VVIP kami berdua, anytime jea kakcik leh datang lerr..hehehehe

      Tq kakcik coz selalu doakan Gee,,tq tq..

      Delete
  7. assalamualaikum..

    2 3 kali jugak mengalir air mate tengok tv al hijrah tu.. 1 family kot tengok.. saye siap ajak abah saye tengok.. dulu arwah mama pernah jugak terbaring macam tu.. abah siap cakap 'Allah bagi 3bulan je abah jage mama' semoge abg abil n kak gee terus tabah dan bersemangat.. semoge kak gee semakin sihat dan sihat dan akhirnye sembuh!~ amin..

    ReplyDelete
  8. Baru hari ni nampak u punya blog dan OKje folo sini...hari tu ada terperasan kat TV

    OKje kagum dengan semangat kental u untuk isteri tersayang! Semoga terus kekal dengan limpahan kasih sayang!

    ReplyDelete
  9. kak gee, abg abil mmg kontrol hen...semmm...lg2 2 org jelitawan yg jadik pengacara tu tny soklan..then dia dok sblh Prof Muhaya lg..mcm xsenang duduk lak dia...siap dia kena babab nagan kak gee nanti..hahhahaaa:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abg tgk jea eyeyou sekarang ni mesti gelak lagi, teringatkan komen sebelum ni...hahahahahaha

      Sebenarnya, memang tak senang duduk masa tu n tak tau nak tgk mana, kiri, kanan, depan pun semua wanita2 jea..

      Delete
  10. Hen..sem ye? tp xleh lawan kecantikkan Auntie Gee la..hehe.:)

    Kt doakan Auntie Gee cpt2 la sembuh supaya boleh balas semua kiss2 & hugs2 dari uncle Abil. :)

    Aminn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena la tu..sorang hensem, sorang cantikk...

      Delete
    2. hehe..ye la, okey2..nak org ckp hensem la tu..;p

      Delete
  11. Jangankan tengok tv citer kalian, membaca bebelan en abil di blog saya mesti sob sob....mendoakan yg terbaik untuk kalian berdua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq Norhaizan, masih bersama blog saya ni...

      Delete
  12. salam abg abil..k.gee
    walaupun setiap catatan abg ada kelakarnya tapi jauh di sudut hati sy tahu abg sgt sedih dgn keadaan k.gee..kuatkan semangat e insyaAllah berkat doa semua k.gee akan sembuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedih tu memang ler, tapi kita kena redha kan..

      Delete
  13. penuh aura positif prof.abil ni..hehe
    teruskan aura & minda positif abg abil..;)

    ReplyDelete
  14. Salam abang Abil sangat positive..saya sgt kagum..bertuah k gee..

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah... bila abg kiss pipi dan dagu gee, gee senyum, itu menunjukkan gee dapat merasakan ciuman abang tu... maknanya, berlaku perkembangan baik terhadap reaksi positif iaitu penerimaan brain yang terus memberi tindakbalas untuk senyum... Syukur pada Allah... semoga Gee akan terus menunjukkan reaksi positif dari hari ke sehari... Alamak, macam Prof lak saya ni... hehehe.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prof Joe,, tq tq atas keterangan yg di beri kan..hahhahaha

      Delete
  16. Hmm..miss pulak nak tgok kt TV AlHijrah..takpe, try tengok kat youtube nanti mesti ada.. Anyway semoga en Abil dan Kak Gee sentiasa mendapat rahmatNya. Bestnye...kalau bersama disini dan jumpa lagi di'sana'..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doa la kita suami isteri dapat bersama di sini dan di sana...InsyAllah..

      Delete
  17. semoga Allah swt mempermudahkan segala urusan En Abil sekeluarga....fighting

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih tentang kita berdua...hehhehehe

      Delete
  18. termiss nak tgk tv alhijrah...tapi i rasa sedey jer baca entry ni wpun u tulis kelakar2...sbb berat mata memandang kan...i doakan gee cepat sembuh..amiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cmana pulak boleh termiss?! aiyaaa amoii..

      Delete
  19. salam Prof Abil(hahaha,,:P) n Kak Gee,,
    happy sgt2 bila baca entry keadaan kak Gee dh much better,, kak Gee kuatkan semangat ea,, fighting!! mmuuaahh,, mmuuaahh,, mmmuuuaahh,,, kiss utk kak Gee bnyk2,, biar ada org tu jeles,,:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asyik asyik Gee jea yg dapat hug n kisses....Prof merajuk nanti baru tau!

      Delete
  20. salam professor abil4fauziah,

    Hari ni dok ingat kat Gee jea lagi2 hari ni kena athma attack lah pulak..tlg babap skit sy ni abg abil sbb suka sgt minum ais. (sabo je lah)...apa-apa pun just to let you know doa saya tidak pernah putus buat kak gee dan abg abil. harap kak gee happy aje hari ni. bye2 professor abil.

    Lyana
    Putrajaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minum ais!!!!!!!!! dah tau ada asma, minum gak ais tu!!! Lyana...jangan ambil mudahhh..abg kasi ingat ni,,!!

      Delete
  21. lupa la nk tgok tv haritu... petang tu ingt dah siap ingtkan member lagi last2 sy gak yg lupa huhu cari lam You tube xjmpa lak uwa~ sudi2 la share videonye abg abil...tingin nk tgok k.Gee.Hope k.Gee cepat sembuh. Sy ni baru je lagi follow blog abg abil baru 1bln...smoga abg abil bertambah kuat..nahhhh amek power dari sy sikit hihi chaiyokkk!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. taip soal wanita, permaisuri ku..nanti dapat ler tgk kat youtube tu...

      Delete
  22. as salam en abil... akhirnya sy dpt tgk live setelah byk cerita kak gee msuk Tv sy n family terlepas. Agak frust jugak la sbb TV Hijrah salah info..strok kan..

    Walaupun, kita hadapi dugaan yg sm. Apa yg en abil tanggung, kami sekeluarga pun tggung, air mata sy still mengalir. N tambah terharu bila kak gee mcm tau bila en abil cium dia. rs terharu sgt. sbb org cam kita ni, klau ada improvemnt cket pun, dah jadi seribu rahmat kan. Sy cita ngn adik sy, kak gee msuk TV tau. kelip2 mata dia dgr. Smpaikan kwn2 yg tgk pun, teringt2 kat sy n tertanya2, Naja tgk tak kat rumah ni. pdhal, dah seminggu kami 1 family tggu...

    Sy suka sgt Dr Muhaya punya statemnt "REDHA" masa siaran nak hbs.. Sgt tersentuh... Semoga kita semua makin kuat hari demi hari insyaAllah....AMEEN

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kata Prof Muhaya tu,, apa2 pun kita kena redha yea..doa saya moga Allah memberikan yg terbaik buat Gee, adik naja dan semua yg senasib kita ni...aminn..

      kirim salam sayang dari kami berdua untuk adik naja dan keluarga naja yea...

      Delete
  23. Encik Abli masuk youtube!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=AFKwwLq0BnI

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun tak tau, dah komen ni cepat2 saya g tgk kat youtube tu...tqq..

      Delete
  24. bagai menatang minyak yang penuh.. so sweet.. apa2pun, saya doakan agar wife bro akan sihat sepenuhnya.. amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik minyak tak panas! kalau panas bro,,susah oo nak menatang tuu...hahahaha

      Delete
  25. semoga abg abil tabah lalui semua nie...smga kak gee sembuh seperti dahulu dan shat

    ReplyDelete
  26. wahhhh prof abil fikri dah pemes lahhh hikhik.encik abil,kak gee dah makin positif nampaknya.saya doakan dia cepat sembuhhh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ascil...tqq share cita kami ni kat blog ascil yea..tq tq..

      Delete
    2. takdehal lah encik.insyaAllah makin ramai akan doakan kesejahteraan encik sekeluarga =)

      Delete
  27. salam Encik Prof. Abang Abil Fikri (hehehe joke ja ek)
    suka sgt tgok part yg kiz kak Gee tu sweet sgt..hope & sentiasa doakan Kak Gee kembali mcm dlu (Kak Gee kuat semangat tau lau x Prof.Abil xbawak tgk TV hehe)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..hari2 kena kiss kalau tidak Gee merajuk nanti....

      Delete
  28. As Salam En Abil.

    Saya mohon izin untuk copy gambar2 di blog ini untuk entry di blog saya. Saya link kan pautan kepada blog ini sebagaimana seharusnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm Aziela..baik la, saya izinkan..tqq.

      Delete
    2. Terima kasih di atas keizinan tersebut.

      Delete
  29. Semoga terus kuat dan tidak sesekali berputus asa... bertuah kak Gee... Sy yakin k.Gee akan sembuh..kerana ada kekuatan En Abil bersamanya :-)

    ReplyDelete
  30. Mmg terharu sngt2 bila tgk pengorbanan seorg suami menjaga isteri yg sakit..ini lah suami contoh dan tahu menjg amanah dari Allah..smg Allah memberi kekuatan kpd abg abil menempuhnya ...bnyk2 lah berdoa krn doa suami Allah makbul kan..dan bnyk buat solat hajat dan tahajud mmohon pe Allah do isteri abg abil..rmai saudara seislam di luar ini mendoa kan isteri abg abil..amin...

    ReplyDelete
  31. Teringin nak tgk gmbr perkhwinan abg abil dan kak fauziah..kak fauziah mmg cantik..semoga kak fauziah kuat melawan penyakit...beruntung kak fauziah mempunyai suami seperti abg abil yg sentiasa berada di sisi..saya doakan kak fauziah cpt2 sembuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah mlm ni nak upload gambar2 Gee...

      Delete
  32. sweet sgt...tersenyum ja ayu bca..at least org yg dh kwinni apa yg dia wat semua dapat pahala kan..salam sayang utk k.gee ;-)..cpt sembuh ya ;-)

    ReplyDelete
  33. Sedih sngt
    Hebat sgguh suami arwah je..
    Alfatihah

    ReplyDelete

Followers