Wednesday, 26 September 2012

Permaisuri sayaaa...

 Assalamualaikum permaisuri saya.
Assalamualaikum kepada semua yang kami sayangi.



Ni sedang melayan u sebelum u tido, kena membaca buku untuk u, then borak2 pasal what happen masa rakaman Tv Alhijrah kelmarin, baca2 doa n last sekali kena pujuk2, nyanyi2 sikit  supaya u tido....begitu la tiap hari jadual u sebelum u melelapkan mata....kan macam permaisuri tuu namanya....Dan sebetulnya, awak memang layak menjadi permaisuri saya..





aaa ,, Ini dia Wanita yang di hormati ramai..Prof. Muhaya bersama "Prof." Abil Fikri.. hehehehe. Dua dua ni terror bagi motivasi!! Dont play play!


Di sini pula bersama Penerbit dan pembantunya..Amacam, ada gaya James Bond tak? di kelilingi wanita2 jelita!! ( aa,aa, jgn tanya..dua2 tu dah kawin. )

 Selain dari wanita2 tu semua dari Tv Alhijrah,,yang jantan dua org tu, tetamu menyibuk namanya..sebelah I, adik saya sorang lagi tu sahabat karib saya...
 Semua di atas ni sessi bergambar selepas selesai rancangan....Ai, jantan mana pulak ni? tadi kita berempat jea dalam Soal Wanita...
Ni masa break, ada iklan, masing2  lepak jap, bila camera ready, masing2 duduk secara formal semula...


Agaknya kan Dear, Tv Alhijrah ni memang ambil pekerja yang lawa2 jea...Semuanya cantik2 dan lembut2 pulak tu tapi sayang seribu sejuta dua juta kali sayang,,semua dah kawin!! hehehhehe Cmana pun Dear, u sorang jea di hati dan di jantung I ni tau...I always and will always love you Dear....Actually masa selesai rancangan tu patutnya kita semua di sediakan juadah untuk minum2 dulu but I katakan pada dia org, I tak pernah jauh dari u selama sebegini dan rasa rindu sangat kat u, so I minta diri dulu tak dapat nak join...Cepat2 I balik ke seremban, sampai jea di rumah, terus hug u n baring2 jap ngan u...Rindu pulak rasanya..

So, itu la dia up date untuk tatapan u dear for today...Really, really hope that U akan membaca n menatap setiap n3 dalam warkah yang tinggalkan buat u ni sayang....InsyAllah...InsyAllah...


P/S : sesiapa yg ingin menonton soal wanita, dia permaisuri ku,,boleh ke Youtube.....tqq..

118 comments:

  1. Bertuahnya permaisuri sedara Abil...

    ReplyDelete
  2. tv alhijrah pula...bila siarannya?? last time terlepas siaran kat MHI

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa mummy ni,,last saturday ler mummy akmalyaqil..

      Delete
  3. http://www.youtube.com/watch?v=AFKwwLq0BnI

    video soal wanita, dia permaisuri ku

    ReplyDelete
  4. Assalamu'alaikum Abil dan Gee...

    malam ituy kakcik ada urusan di luar, jadi tak sempat nak menontonnya. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa kakcik ni,tak tgk pulakk...tak pe, nanti kakcik leh tonton kat youtube yea...

      Delete
  5. Assalamualaikum Abil & Gee... Nanti saya cuba search kat youtube... Saya memang jarang tengok TV waktu malam dirumah kalau waktu dihari bekerja laa... biasanya dok layan anak kat bilik...

    Saya pun macam awak... sesaat kalau berpisah dari isteri dan anak, terasa macam lama bebenor... kalau balik dari office... memang tak menyinggah kemana pun... terus balik rumah dan tatap isteri and anak... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm...Alhamdulillah, elok begitu pada keluarga..

      Delete
  6. dpt tgk aritau kt tv alhijrah, dana siap setkan kt kalendar hp tau tkt lupe heheheh... tp syg tak dpt tgk sampai abis sbb kuar beli brg, nampaknyer kene lyn youtube lah nnti...

    ReplyDelete
  7. pasti ramai wanita/gadis diluar sana yg impikan lelaki penyayang kuat tabah seperti en.abil ni.Saya sekeluarga harap sgt la dpt gi ziarah Gee bila kelapangan nnt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia org impikan macam saya, ok...jangan impikan saya sudah!! hehehehe...datang la ziarah kami nanti...

      Delete
    2. en abil duk seremban katne?? fairus, senawang..

      Delete
  8. Saya dan suami memang tunggu abang abil ke udara malam tu..ikhlas saya katakan kami berdua amat tersentuh dengan setiap butir bicara abang abil..terserlah kasih sayang seorang suami...suami saya pun saya nampak bergenang airmata dia..nanti abang sampaikan salam saya pada kak jee yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok, nanti saya sampaikan salam tu...tq Faizah masih bersama blog ni n masih mendoakan Gee..tqq..

      Delete
  9. assalamualaikum abg abil. dah lama xjejak ke sini ...wah kak gee dah jadi permaisuri yerr hihi nanti eyza pergi tgk kat youtube la sebab kat umah xder lagi line al hijrah nie...

    baru tgk dlm majalah harmoni cerita abg abil nie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la, tadi pun ada komen kata keluar cita kat majalah harmoni..jap lagi nak g beli la..tqq misz eyza

      Delete
  10. dh tgk kak Gee dlm tv.. selalu ni tgk gmbr je.. rasa puas bila dpt tgk kt tv aritu.. kak Gee kuatkan semangat.. gembira bila perkembngan kak gee semakin baik.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik2.. bak kata hubby kak Gee kt tv aritu, muka klasik.. hehehehe.. even kak Gee xshat skrg ni dia tetap cntik mcm dulu,, Alhamdulillah..:)

      Delete
    2. Permaisuri Saya mesti la cantik n sexxy....

      Delete
  11. Syafakillah buat Gee, Semoga ALLAH permudahkan segala urusan Abil menguruskan Gee!!!

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. Manis sangat yea..nanti,nanti, abg kurangkan gula..hahhahaha

      Delete
  13. En. Abil, saya baru menonton rancangan soal wanita yg di upload di fb...terharu saya....ia sangat meruntun hati wanita saya, ia sangat menyentuh naluri saya...lebih dari itu, hati saya benar2 tersentuh dengan pengorbanan ikhlas en. abil terhadap anugerah Allah ini....saya hanya mampu mendoakan agar en. abil terus tabah dalam mengharungi segala cubaan dan dugaan ini dan saya yakin, dugaan itu hanya akan diturunkan kepada umatnya yang mampu untuk melaluinya...semoga en abil tabah dalam menempuh hari2 yang mendatang..."Tahniah kepada En. Abil kerana mempunyai hati yang sangat bersih" Prof Muhaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq mas sudi luangkan masa menonton..dan tq juga doakan kami di sini..

      Delete
  14. memmang bertuah sgt Gee bersuamikan abil. keluar buat rakaman pon rasa rinduuu. semoga bersama di dunia dan di akhirat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pernah tinggalkan Gee lama cm tu,,rindu la rasanya..

      Delete
  15. Semoga Gee cepat sembuh. Abil, kalaulah semua lelaki, esp lelaki melayu, memegang amanah Allah secara total dan secara ikhlas, tak de la masalah2 spt penderaan domestik, gantung x bertali, curang dan sewaktu dgnnya... Aman dunia...

    ReplyDelete
  16. Semoga Gee cepat sembuh. Abil, kalaulah semua lelaki, esp lelaki melayu, memegang amanah Allah secara total dan secara ikhlas, tak de la masalah2 spt penderaan domestik, gantung x bertali, curang dan sewaktu dgnnya... Aman dunia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah lumrah hidup penghujung usia dunia ni..Doa la semoga semuanya aman,,InsyAllah..

      Delete
  17. assalamualaikum abg abil..

    kak gee sihat hari ni kan.. saye sentiase doakan kak gee.. bestnye kak gee da jadi permaisuri.. husband saye da bace blog abang abil.. sangat menyentuh perasaan die katenye.. tq abang abil sebab sampaikan mesej yang sangat2 bermanfaat.. kami berdue sentiase doakan abang n akak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm fifi n en suami tu..jaga baik2 perhubungan suami isteri tu yea..n tq doakan Gee..

      Delete
    2. inshaAllah.. sblm ni selalu cerite tentang abang abil n kak gee dekat suami.. bile suami bace blog ni.. die kate tak sangke abang abil sehebat ni.. hehe.. inshaAllah.. boleh tiru care abang abil n kak gee dalam hub. rumah tangge ni..

      Delete
  18. assalamualaikum encik abil dgn permaisuri! apa khabar? doakan kami kat sini nak final exam.tak sedor diri saya ni kata taknak on9 tp selalu jugak curik2 masa usha blog encik abil,nak tahu perkembangan permaisuri.hikhik update le selalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..ooo nak exam yea,,tak boleh la curi masa bc blog,,focus on u guys punya exam prepareration...okeyy..

      Saya doakan all of u berjaya nanti..InsyAllah..

      Delete
  19. Assalamualaikum En Abil dan Kak Gee,
    Saya dan keluarga mendoakan agar Kak Gee cepat sembuh dan sihat seperti sediakala. Pertama kali saya singgah di Blog ni selepas baca Majalah Harmoni. Sebak membaca coretan En Abil buat Kak Gee. Saya pasti ramai mendoakan kebaikan buat anda berdua.

    InsyaAllah saya nak tengok rakaman tu petang nanti. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..majalah Harmoni yea..tqq beri nfo pada saya..tqq

      Delete
  20. Assalammualaikum saudara Abil...teruskan usaha saudara..dan sentiasa tabah..Allah ada disisi hambaNYA yg selalu tabah mengharungi dugaan..Selalu doa pada Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiap masa berdoa, InsyAllah Allah akan makbulkan pada waktu yg paling sesuai..

      Delete
  21. Replies
    1. Pas ni ada pulak yg offer nak jadikan novel...cmana?

      Delete
    2. Alhamdulillah..rejeki jgn ditolak!!

      Delete
    3. Ai,, kat sini pun eyeyou pun ada.! jap kat atas, jap kat bawah....pakai magic ke..?!

      Delete
    4. Betul tu... rejeki jangan ditolak! :)

      Delete
  22. Tajuk di youtube "soal wanita-dia permaisuriku"

    Semoga abg abil kekal ceria dan sihat selalu dlm menjaga dan memberi kasih syg kpda kak fauziah. Harap dibukakan hati anak2 seluruh dunia ni juga melihat pengorbanan para ayah menjaga para ibu mereka ketika sedang sakit dan mengambil pengajaran berguna.

    Kerana syurga itu dibawah tapak kaki ibunya.

    ..dan syurga isteri dibawah tapak kaki suaminya.

    Nabi saw pernah bersabda.. Lebih kurang begini bunyinya..
    "jika Allah memberikan aku golongan yang patut disembah selain dariNya.. Nescaya aku akn menyuruh para isteri menyembah suami2 mereka.."

    Wallahualam.

    ReplyDelete
  23. Tajuk di youtube "soal wanita-dia permaisuriku"

    Semoga abg abil kekal ceria dan sihat selalu dlm menjaga dan memberi kasih syg kpda kak fauziah. Harap dibukakan hati anak2 seluruh dunia ni juga melihat pengorbanan para ayah menjaga para ibu mereka ketika sedang sakit dan mengambil pengajaran berguna.

    Kerana syurga itu dibawah tapak kaki ibunya.

    ..dan syurga isteri dibawah tapak kaki suaminya.

    Nabi saw pernah bersabda.. Lebih kurang begini bunyinya..
    "jika Allah memberikan aku golongan yang patut disembah selain dariNya.. Nescaya aku akn menyuruh para isteri menyembah suami2 mereka.."

    Wallahualam.

    ReplyDelete
  24. Tajuk di youtube "soal wanita-dia permaisuriku"

    Semoga abg abil kekal ceria dan sihat selalu dlm menjaga dan memberi kasih syg kpda kak fauziah. Harap dibukakan hati anak2 seluruh dunia ni juga melihat pengorbanan para ayah menjaga para ibu mereka ketika sedang sakit dan mengambil pengajaran berguna.

    Kerana syurga itu dibawah tapak kaki ibunya.

    ..dan syurga isteri dibawah tapak kaki suaminya.

    Nabi saw pernah bersabda.. Lebih kurang begini bunyinya..
    "jika Allah memberikan aku golongan yang patut disembah selain dariNya.. Nescaya aku akn menyuruh para isteri menyembah suami2 mereka.."

    Wallahualam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks alis...emm macam bergelombang bunyi komen ni..hehehehe

      Delete
  25. Insya-Allah..hingga ke syurga ya abg abil n kak gee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eyeyou pun kena usaha ke syurga gak la, InsyAllah nak kenalkan ngan Gee nanti...

      Delete
    2. pastinya abg abil..tp kita tahu kelemahan sendiri..tentunya mahu melawat n mengenali permaisuri yg bertuah itu...Insya-Allah ya abg..bersua nanti..

      Delete
    3. ada masa terluang nanti datang lerr sini...

      Delete
  26. Allah! Kenapa byk sgt komen sy repeat ni? Mohon abg abil tolong delete mna yg xberkenaan. Harap maaf ya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak nak delete, biar cm tu..agaknya alis taip dalam gua kut, sebab tu bergelombang bunyinya...hehehehe... tq, tq, tq, tq, tq,....

      Delete
  27. Assalamualaikum.... tengok pic abg abil tu... tu dah kira package tu... bukan dah macam Prof dah...dah macam Ustaz pun ada jugak... beTUAh kak Gee kita dapat suami yg bertanggungjawab...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm Joe..ada gak sms kata cm ustaz.! hahahaha macam jea la...

      Delete
  28. wah..dapat jumpa Prof. Muhaya tu..jelesnye..hehehe..

    terus kuat Auntie Gee & Uncle Abil..
    Klau boleh, nak hari-hari Uncle Abil update..;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari2 tak dapat ler nak up date, 1 minggu 3 kali sahaja...

      Delete
    2. hehe..rindu la nk kne tgu 2-3 ari dgr cte Uncle.
      Tapi, xpe..kne jaga permaisuri kan..nnt permaisuri marah..bahaye..hehe..;p

      Smoge Allah murahkan rezeki permaisuri & rajanye yg setia disisi permaisuri ni.:) Amin..

      Delete
  29. Salam.
    Bagaimana perkembangan kak Gee hari ni?semoga kak Gee lebih sihat dan bertenaga..
    Wahh..dapat jumpa Prof Muhaya tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru lepas lepak2 ngan Gee sambil tgk Pirates of the Caribbean....

      Delete
  30. 1st time tgok jer dh meleleh air mata....bila taw jer ade blog,sy teros baca blog cik abil dr mula smpi abes...sbb nk taw pekembangan cte kak gee... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq coz sudi meluang masa di blog saya ni...

      Delete
  31. Assalamualaikum...baru je lepas baca cite K.Gee n Abg Abil dlm majalah harmoni hr ni..sblm ni mcm dah penah bc tp x ingat kat mana..hr ni lak sy usha blog abg..sgt tersentuh membacanya..bkn senang nk mencari seorg suami setabah ini..diharap Abg Abil sentiasa tabah n diberi kekuatan dlm menjaga kak Gee...Allah memberi ujian ini kpd hambanya kerana Dia tahu hambanya ini dpt mengharungi..insyaallah

    ReplyDelete
  32. Masih belum ada rezeki menonton. Ada hikmahnya, Insyaallah.

    ReplyDelete
  33. saya kagum dgn pengorbanan dan ketabahan Encik Abil. contoh suami mithali. hati saya tertanya-tanya kalaulah saya ditempat kak Gee adakah suami saya akan jadi seperti encik abil? susah senang tetap bersama.

    ReplyDelete
  34. mesti meleleh air mata baca n3 abg abil,semoga Abg Abil tabah mengharungi ujian Allah swt..
    Allah menguji seseorang itu, kerana Allah swt mempunyai rahsianya tersendiri, sama ada Allah hendak tambah iman kita atau hendak uji sejauh mana keimanan kita.
    Saya Doakan Moga Suatu hari nanti Kak Gie Sihat Walafiat Amin3..

    ReplyDelete
  35. dah tgk link video tu kt fb..huhu dgn slumber nyer dgn officemate skali mengalirkn air mata. very d touching u..what a great love in this world ;'(

    -dira-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Great love create great man...hehehehehe ada ke pribahasa tu..? alaa, dira,,saya hanya ingin menjaga isteri saya sahaja..

      Delete
  36. encik abil ,
    semoga terus tabah menerima ujian Allah ,
    doa saya , biar kak gee cepat sembuh ,
    biar kak gee tahu dia bertuah sebab
    dapat suami paling osem dalam dunia :)

    ReplyDelete
  37. tersentuhnya dgr cite abng abil..huhuhu,,nk jenguk2 selalu lagi pasni..
    http://luahancinta-atul.blogspot.com/

    ReplyDelete
  38. terimakasih krn sudi melawat blog akak
    akak belum berkesempatan lagi menonton rancangan Abil tu..maklum sibuk ngan kerja..nanti nak nonton youtube tu la..
    Semoga Gee semakin beransur baik dan menyerikan hidup Abil..Insyaallah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalu ke blog akak tu sebagai silent reader actually...syyhhhh...hehehehe

      Delete
  39. Assalamualaikum saudara Abil, saya mendoakan moga Gee semakin beransur pulih dan akan turut membaca coretan saudara. InsyaAllah.

    ReplyDelete
  40. aww.. so sweet.. I saw you (uncle abil) at tv alhijrah.. my mother cried.. I've never seen a malay married couple like this.. insyaALLAH.. (aunty fauziah) akan sembuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramaiii lagi Malay couple yg sangat2 romentik tauuu...

      Delete
  41. I missed the tv alhijrah show. Macam mana nak tengok dalam youtube..tajuknya?

    ReplyDelete
  42. Assalam...dah bc majalah harmoni n td sempat tgk ulangan soal wanita tu di youtube..mmg sgt tersentuh..sblm ni dah penah bc tp x ingat majalah ape..sy doakan agar en Abil diberikan kekuatan n ketabahan utk terus menjaga dan melayan permaisurimu kak Gee...sesungguhnya ini adalah ujian dr Allah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm nadhira..bulan 10 ni ada satu lagi majalah...Majalah Anis pulak...

      Delete
  43. As salam Abil,

    Boleh bg link tak kat youtube tu cari punya cari tak jumpa2? Bestnye dpt jumpa Prof Dr Muhaya! My Idol :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. soal wanita -dia permaisuriku

      Delete
    2. Tqq mommy yaya.....wsalamm Marya..nanti bila ke udara di Astro oasis pulak, I beritau yea..Prof. Muhaya tu memang best!

      Delete
  44. Abil kat tv hijrah? Akk terlepas laa....tkpe, youtube ada.
    Bestnya kalau suami rindukan kita, ni tak...kita je teringat2 dia.

    Salam utk Gee, tinggal dgn sape abil takde?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malam tu semua adik beradik, parents n aunty saya (x-staff nurse ) tolong jagakan jap...

      Delete
  45. Lalink....Ai dah tengokkkkkkkkkkkkkkkkk!!!! -______-" im so touch..huhuhu

    ReplyDelete
  46. mudah2an abg abil akn dirindui pula oleh bidadari2 syurga kelak...amin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh! bidadari ku...hehehehe tunggu nanti abg datangggg wahai bidadari2...

      Delete
  47. salam yuhuuuu my bro hennnnnseeemmm ngeee...dn kak gee yg comel sgt2..huhuh jeles dgn kulit kak gee yg putih mulus...huhu tgk la kn sape yg jaga kn?ahaks..abg ..msh blum kesempatan nk tgk kt youtube huhuhu..ms live berebut ngan ank2 nk tgk tv....semoga semakin ramai yg terus mendoakan kesejahteraan intan payung kesayangan abg @ kak gee yg comel....dn semoga perubahan positif kak gee semakin memberangsangkn...semoga terus manja2kn kak gee.terus sabar...huhuh untungnye ..uwaaa jeles2..ahaks...semoga allah panjangkn kasih syg abg dn kak gee hingga syurga....amin ada ms ekin dtg melepak lg hahah x ckp sejam...
    p/s:tiba2 nk gelak bila tingat cite nk tunggu org bijak pandai tu kt padang mahsyar..hahaha.. ekin@mamaishadif

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha..nak tanya dia kat sana seronok sikit coz tak leh nak dalih2 dah!!

      Delete
    2. hahah tau xpe..mesti masa tu dia dok...aaa...aaa...nk menjawab.hahah oppsss x baik la...hahah
      xpe allah maha mengetahui kn?yg ptg abg turut memberi ruang kpd org lain membuat kebaikan..insyaallah..

      Delete
  48. Selam ni dok jadi silent reader je kat blog abg, tapi hari ni i folo u dah... Dah tengok dah soal wanita tu. Sangat touching la..

    ReplyDelete
  49. nanti ai carik kat youtube.. ;)
    kalau kat rumah anak2 concour tv nan satu tu.. :(

    ReplyDelete
  50. salam abil, IG belum sempat lagi nak tgk you tube tu, lepas ni nak terus klik kesana laju2

    tadi abil ada tinggalkan komen pasal ikan darat sedap ke tidak kat bog IG, klu nak tau jawapannya... pergilah baca sendiri nanti IG bagi upah apam polkadot sebiji untuk abil

    (saja je nak suruh Abil datang lagi blog IG... heheh)

    menyentuh ttg tajuk permaisuri diatas, IG teringat zaman2 bercinta dgn my ex boyfriend (sekarang suami) dia tujukan lagu "permaisuri" dendangan kumpulan data... tak dapat jadi permaisuri betul, dapat ditujukan lagu pun oklah kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam IG..ikan darat mana yg paling sedap?

      Delete
  51. Salam i m your silence reader emm teruskan mencanai semangat teruskan dengan selaut kekuatan dAn ketabahan... Moga sentiasa dilimpah kasih allah dan rahmat allah selalu untuk anda berdua....

    ReplyDelete
  52. Salam i m your silence reader emm teruskan mencanai semangat teruskan dengan selaut kekuatan dAn ketabahan... Moga sentiasa dilimpah kasih allah dan rahmat allah selalu untuk anda berdua....

    ReplyDelete
  53. Adoiyai.. geram betul baca semua entry dlm blog ni.. Memang sedih dan terharu dengan kasih sayang awak kat isteri.. Tengah meleleh air mata, boleh pulak tergelak gelak dengan celoteh bro semua.. Semoga Allah memberikan sinar kebahagiaan kepada Abg Abil dan Kak Gee.. Awak suami yang paling terbaik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak,,sorry papa blogger..tertinggal pulak komen ni...hehehehe tqq bro, sudi singgah, tq tq tq.

      Delete
  54. pttla mka en abil ni mcm pnh ku lihat..mcm ustaz lah.hihi..salam sayang utk k.gee..semoga cepat sembuh ya kak..

    ReplyDelete

Followers