Wednesday, 4 July 2012

T-Rex datang!!

Salam Dear...Salam pada semua tidak kira di mana u all berada, Semoga Allah senantiasa memaafkan dan mencurahkan rahmatNya pada isteri saya dan juga pada kita semua..Semoga buku catatan kita semua yg akan " di tukar " nanti, di sukai Allah..


So mari la kita sambung lagi cerita cerinti taik mata buat inti..(eee yek, buat inti!! eeee yek)..Gee masih tido lagi tu, mari kita gosip2kan dia..yeeahhh..Dia bukan tau pun kita tgh nak gosipkan dia ni hahahaha. Gee ni sejak 2 malam kemarin dok nak mengamuk jea sebelum tido,,pujuk2 dah tak laku dah, mengamuk dulu then baru dia tido lena...Cuba u all buat cm tu, baring jea sebelum lelap tu buat2 mengamuk la, ronta2kan badan ke,,tgk pasangan kita kat sebelah tu suka tak..Amacam ada berani ka!!? Tak tau la Gee ni, tukar tukar perangai pulak dia ni macam Ultraman...tapi pujuk2 tu kena buat gak klau tak, lg lama dia ngamuk,,aiiyaaa, apa la amoi, lu bikin itu macam sama saya...nanti saya kalau marahhh,,, I anta u kat Musium Negara biar org tenguk u mengamuk cmana, boleh buat kajian tapii ingatt u all, bayar dulu sebelum masuk bilik pameran ni!!! hahahahahaha...Gee kalau tau la I ngata kan dia cm ni, tentu  dia piuh telinga I..hahahaha..


I ni memang suka sangat menyakat Gee, dari mula kenal dulu sampai la sekarang..sampai dia fon my mom mengadu.".Makkk tenguk si abil ni "..Tak malu ngadu kat mak I, ngadu la kat mak u..habis jea dia bercakap ngan mak I tu,,I gigit punggung dia!! hahahaha punggung my wife ni mantap babe,,kau ada..( azwan ali style ). Menjerit2 dia bila I nak gigit punggung dia, sampai  kadang2 tu org sebelah rumah tanya, gaduh ke bil? Tak gaduh,,Gee jerit, takut T-Rex datang nak makan punggung dia..akak sebelah tu blur jea. Dah penat usik dia, I ajak dia main dam atau snake n ladder pulak, dia layan pulak I tu..Ada masa I usik dia sampai dia naik marah, dia masuk bilik n kunci. Bila I nak masuk tak boleh. I kata Dear syggg buka la pintuu nii,,dia diam jea..marah la tu, lagi la I suka nyakat, I kata,,nanti malaikat marah tau kalau biarkan suami tido luar,, Gee jawab.."".aa awak ajak la malaikat tu teman awk tido malam ni!!"" hahahaha tu betul punya marah tu...hahahahaha I gelak dgr jawapan tu sampai keluar airmata..Tiba2 dia bukak pintu n gelak gak bila dia tenguk I gelakkan jawapan tu, berguling2 atas lantai..At last, kita akan tido sama depan ruang tv tuu sampai pagii...Satu keseronokkan kalau dapat bergurau cm tu ngan isteri kita kan..Ni la dia yang di katakan antara nikmat2 dunia yg hebat Allah hadiahkan..HUBUNGAN SUAMI ISTERI......tapi sekarang.....ehh tak mau cita sedih kang ramai yg nangis lagi kang,, I nak memujuk kang tak larat ramai sangat..Kalau I mandi ngan tongkat ali sekali pun tak larat gak nak memujuk ramai2 ni,,,jangan nangis,,jangan nangis...Hepp babab kang, jangan nangis!!


Ada masa tu I kata ngan Gee,, today u tak yah g kerja la, I nak spent time ngan u la hari ni,,I belanja u kasut yea. Gee dgr beli kasut jea, dia kata okk darling ku. I pun terus call boss dia n kata I nak my wife cuti today ler to spent my time with her, boss dia kata ok en. abil tapi 1 hari saja ok. Boss dia I kenal so senang sikit ler nak mohon emergency leave cm tu...The whole day tu kita spent time berdua jea la. G beli kasut, G zoo, ( I suka g zoo ), g musium, jalan cari makan, borak2 tentang cinta cinta,solat sama2,,ooo best best best..I LOVE SPENDING TIME WITH MY WIFEEEE......Bila kita selalu buat cm tu, gaduh2 suami isteri tu tetap ada la, but jarang2 berlaku, kalau gaduh pun cepat jea settle. Bab gaduh2 suami isteri ni, sekiranya kita selesaikan ngan tolak ansur, ending dia memang menyeronokkan..emm yg dah kawin jea faham ending seronok tu cm mana hehehe kan kan kan...So mari la kita semua bergaduhhh..hahahahahaha


Alamak, Gee dah bangun, ok guys nanti sambung lagi..ta ta...Dear syg, ni T-Rex datang....



75 comments:

  1. cop!sy nak koemn first hahaha ( gile kuasa)...tape gado2 manja kalo diam je..tak harmoni rumahtangga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umang ai! si Bibu wilda ni,,dia dah tempah tiket komen dulu rupanya...Yg lain duduk sit belakang yea, si Bibu dah book semua tiket depan...

      Delete
  2. Tanpa gaduh2 manja, rumahtangga boleh jadi hambar juga. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak kakcik!! terperanjat saya di buatnya..ingatkan kaknah! hahahahaha( jgn marah kakcik, sy gurau jea ). so kena la rajin gaduh2 manja kakcik kan...

      Delete
    2. kang ada yang kena marah kang...kak chik jangan marah joanna, marah en abil dia yang mula dulu

      Delete
    3. ooo pandai yeaaa,,kakcik, Jonna yg suruh! hehehehe marah dia kakcik, marah dia...

      Delete
  3. En Abil ...nanti share la cam na kisah cinta u ols berputik ...ai tingin nak tahu ....misti u pun akan tersenyum kan bila imbas balik semer tew ....nih special req tau ....

    maaf kalau dah pernah ada entry pasal nih ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebelum ni ada n3 yg cita sikit pasal cinta berputik..emm nanti I akan cita lebih lanjut...eee malluuuunyaa iii....

      Delete
  4. gaduh banyak kali.. baik sekali... hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe, oii kawan2 Sari Yusa suka bergaduhh

      Delete
  5. tersenyum bace coretan anda...
    sy doakan semoga anda dan isteri akn senantiase berada di dalam rahmat Allah hendakNYA...serta dikurniakan kesihatan y baik dalam mengharungi segala dugaan & cabaran y Allah turunkan....saya percaya anda adalah di antara insan terpilih yang Allah sgt sayang....=)
    semoga senantiase cekal dan tabah....doa saya sekeluarga mengiringi hari-hari anda dan isteri....=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih bonie, Sekiranya benar Allah menyanyangi kami berdua,,syukur, syukur Alhamdulillah...

      Delete
  6. salam..

    gaduh tu tnda syg jg kan.. xde gaduh x reallll gitu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kak maiyah, betul tu kak, kalau tak begaduh sekali2 tu tak ummphh la.

      Delete
  7. setiap kali saya baca entry terkini en.abil mesti saya akan terdiam utk seketika.Camnepun tetap nak bergenang airmata ni.Ya Allah berkatilah hidup suami isteri ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Allah inazamri oii, nangis gak..aduhh...hepp babab kang..! Ada t-rex kat umah tak? suruh dia gigit kang.

      Delete
  8. untung laa..
    cuba kalo i majuk cmtu ngan teddy
    haremmmmmm dia nak pujuk
    melainkan merajuk dengan air mata air hidung skali
    wawawawa
    hebat kuasa air mata pompuan ni
    saya bangga saya seorg perempuan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai ya amoi, suruh teddy pujuk pulak, teddy tu lum pandai pujuk laa..jangan la panas baran sgt tau, nanti ada la yg hadir tu untuk memujuk...smile always..

      Delete
  9. paling tak tahan 2 gigit punggung..huhu..menakutkan..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak de apa la Mrs Velentine,,cuba try n try cuba...

      Delete
  10. bila gaduh2 manja tu makin menguatkan kasih sayang ... moga kak gee recover dgn cepatnya

    ReplyDelete
  11. selalu gaduh ng en suami manja2... pas baik gaduh lagi makin sayang kan... hu3 sgt indah kenangan bersama suami ku.. wlpon banyak kesedihan... wahhhh gigit punggung tue en.abill sempat ke hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello en suami, cuba gigit punggung si siti Nursyuhada ni tgk sempat ke tak! hahahaha

      Delete
  12. hasben saya tak suka gigit, tapi suka dokong..kekeke... dalam dokong2 tu pun, gaduh tetap gaduh.. :).. eh, bukan gaduh, bertengkar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. anaa, gaduh ke bertengkar ke, baru namanya alam perkahwinan..tapi jgn lupaaa,,syaratnya kena gigit punggung!! hahahahaha..seriously, komen2 hari ni sure semua org ketawa tak pun tersenyum....cita gigit punggung ni rupanya meriah!! hahahahahahahahahahaha

      Delete
  13. so sweet sgt kenangan itu

    ReplyDelete
  14. memang gaduh2 manja gitu... tapi selalu kalau gaduh pun yang akan mengalah dan pujuk mesti Mr H saya le...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh, mana adil cm tu, dok Mr H jea kalah,,Mr H serang Joanna !!

      Delete
    2. En Abil dah 2 hari tak ada n3 kak gee... sihat ke kak gee

      Delete
    3. ni dah up date ler sayang oii..seminggu 3 kali jea.

      Delete
  15. kalo saya yg majuk pasti tak dilayan ..apatah lagi nak pujuk2..sebab cik somi begitu ego dan pendiam org nya....mcmmana saya nak ubah sikapnya wahai abg abil...dah mcm perunding rumahtangga plak abg abil ni...Sharing is caring kan abg abil....

    ReplyDelete
  16. Ooo begitu yea cik somi, nanti sy tgk kan dlm mangkuk ni.hahaha amalkan Al Wadud (Hasma Ul Husna) seperti entry sebelum ni sy cadangkan.

    ReplyDelete
  17. bro,
    u ni sama mcm my hubby suka geget2 ni...iee i faham ape kak gee rasa okeh.... *simpati...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada hubby cm tu ok ler,,seronok kan..

      Delete
  18. Klau bab gaduh2 nie yg sronoknye bila time kena pujuk..dh tentunya isteri yg menang he3..tapi sbnrnya gaduh2 syg tu asam garam rumahtangga..barulah meriah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. En suami saja jer bagi isteri menang tuu hehehehe..so hari ni apa plan gaduh!?

      Delete
  19. so sweettttttttttttttttttttttttttttttt ....semga kebahagian itu dtg bertandang kembali... ya allah ya rahman ya rahim KAU sembuhkan lah kak G ini sperti dahulu agar a.abil boleh bergurau senda spt satu ketika dahulu. permudahkanlah segala urusan a.abil & kak g ini ya allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cm tu la kita ni dulu bee honey oii..ada rezeki nanti leh lah gurau2 lagi,,kalau tak...jumpa di sana la nanti kita berdua nii....

      Delete
  20. Haaaaaaaaaa!!! ngumpat Gee ye?? nak kene pukul bontot abil ni ;P
    Best kan camtu? takpe Abil, Ai doakan esok lusa Insyaallah Abil akan laluinya lagi dengan Gee. Kita sesama doa supaya Gee cepat2 boleh bangun & sopin kasut semula ok? Amin....

    ReplyDelete
  21. Sshhhhh..jgn ckp i ngumpat Gee, dia tak tau tu..diam2 jea. hehehe ni baru tadi gigit bontot dia! Dia buat tak tau jea n tido blik..lagi satu klau Gee dah sedar nanti jgn ingatkan dia pasal beli kasut tau,,masak I kena beli tiap2 minggu oo..

    ReplyDelete
  22. ye..ye...seronok bila dah kawen...segalanye bersama... :) hope everthng is okey, dipermudahkan... Insyallah Allah Maha Adil dan Bijaksana... mungkin hari ini kita berduka dan mungkin esk kitalah panggil bahagia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeaa betull kata Khadijah tu..Semoga sentiasa di rahmati ALLAH kita semua ni..

      Delete
    2. Yeaa betull kata Khadijah tu..Semoga sentiasa di rahmati ALLAH kita semua ni..

      Delete
  23. ayu mendoakan agar Gee kembali sihat seperti sedia kala..

    bila membaca coretan abil. pasti perasaan terharu dan bangga menyerpa..

    tahniah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan selalu terharu Ayu, tak elok gak nanti..

      Delete
  24. itu gaduh2 manja...hrmmmmmmmmm...kalo sy ni merajuk betul...nth bila si dia nak pujuk...:(luaran nmpk jer mcm tunggul kayu..tp dlm hati nak jer dipujuk)...

    Alasan...kt kalo sy dipujuk...lg melenting...huhuhu...jd dibiarkan sejuk....huhuhuhu........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampaknya untuk my future up date, saya dah dapat idea nak tulis apa...It may help u..

      Delete
    2. hopefully abg Abil...

      Delete
  25. hahahaha lawak la En. abil ni,biarpun sy belum kawin tp saya paling tkut org yg suka mengigit..hahahaha rasa mcm kena kerja anjing hahahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laa kenapa tak kawin lagii, aiyaa amoi..nanti bila Norfadhilah nak berumahtangga jgn lupa jemput kita org nii..

      Delete
    2. hahaha umur baru 25 masih muda lagi la en.abil...ok nti jemput semput dtg sabah ok...x dtg siap...haha

      Delete
  26. Lain org lain dugaan n ujian Allah bagi.saya doakan saudara abil kuat semngat n sentiasa sabar dgn kerenah isteri tersyg.tabahlan.hati kuatkan iman.doa saya semoga kak Gee semakin sembuh dgn izin Allah.insyaAllah ada pelangi selepas hujan.ganjaran Allah itu pasti.caiyok2!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mengikut kemampuan masing2 bila ujian di turunkan. Kemampuan itu ada, samada si penerima memilih untuk melalui ujian itu atau lari daripadanya....

      Delete
  27. Replies
    1. Hai sue manjeee...bukan setakat asam garam jea,,ada kunyit,bawang,serai,cili kering kurang pedas, tomato dan tak lupa juga..lesung tumbuk.

      Delete
  28. Replies
    1. Salam kenal kembali Azian..how are u tonite?

      Delete
  29. hahaha.. boleh try ni.. gedik manja kat en. suami.. ggrrr... meow2.. hahaha..

    psstt: adakalanya entry dari kengkawan boleh buat kita lupa sekejap dengan masalah kita kan.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak ada bunyi cakar kucing!! agaknya si aizamia ni terlebih minum kacip fatimah ni..masak la en suami dia..hahahahah.Betul kata u, I ni dok layan komen pun tersenyum sorang2..

      Delete
  30. Salam en abil,
    Bertuah sungguh kak G dapat suami mcm br. abil. kalau dulu di ward, saya asyik tgk isteri yg jaga & layan karenah suami.. kagum betul dgn semangat br abil :) keep it up!!
    saya doakan yg terbaik utk kak g dan br abil. semoga sentiasa diberkati Allah...
    walaupun br abil mesti dah pro, jgn lupa rajin2 tukar position kak G to prevent bed sores, plus the physio too :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Elyn,,insyallah dah setahun dah sy buat all the saranan u tu,,alhamdulullah fizikalnya semua ok sehinnga today...Thanks Elyn..

      Delete
  31. salam gan ...
    menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
    di tunggu kunjungan balik.nya gan !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Outbound,,thanks sudi berkunjung di blog saya.

      Delete
  32. mmm...hanya abg abil yang tau hatinya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang2 tau kadang blur jugak cik cahaya oii

      Delete
  33. Allo Mr T-Rex!!!!!! U ingat haaaaaaa!!!!! Kalau u masuk kak Gee itu Muzium dalam kalooo......saya........benam u dalam kolam jugak haaaa!!!!!!!!

    #UGUTAN NIH!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena ugut pulak!!! aiyaa...T-rex kena lari ni.

      Delete
  34. salam abil...gaduh2 tp ending happy.......yahuuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam K Ham..hahahaha lain macam yahuuuuu tu,,ni mesti kes terlebih dos herba2 org kawin ni hahahahaha hari ni akan en suami gaduh lagi tau...

      Delete
    2. alaa salah taip la, bukan akan, sebetulnya ajak.

      Delete
  35. hehehehe..begitu rupanya....

    eka pun tak lama lagi nak kahwin,tapi perkahwinan PJJ la sebab jarak jauh..

    ada jugak tips ye..gaduh2 dulu pastu happy ending...happy ending yang camne tu??? tatatatatauu....

    ReplyDelete
  36. hehe en abil mmg pndai eh.thu ja klmhan k.gee sweet sgt..xpa sama2 kta doakan k.gee sht n blh g bli ksut lg ya..

    ReplyDelete

Followers