Thursday, 12 July 2012

Just listen n remember dear,,


Salam dear,, Just listen n remember, sekiranya u terlupa siapa I ni.




 Terima kasih Ya ALLAH..Suami yang selalu mendoakan kesejahteraan u dear.


Dear ingat tak siapa di sebelah u ni? Ni la jejaka rebutan gadis2 di Malaya ni!! hahahahaha...Nama I Abil Fikri b. Ahmad. I la suami u dear..yang selalu samping u dulu.

Dan akan sentiasa di samping u syg....

97 comments:

  1. Semoga Allah SWT sentiasa merahmati kalian dengan kasih sayangNya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kakcik..Wah semenjak 2menjak ni berjalan jea kakcik kita ni..Tu, cerek air panas hotel tu klau kakcik tak gunakan kat hotel, kakcik bawa balik jea, guna kat umah! hehehehehe

      Delete
  2. Semoga terus dilipat gandakan rezeki dari Allah.Rahmatilah mereka Ya Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan juga, semoga Allah memberi kebahagian yg baik pada inazamri n family..amin.

      Delete
  3. terharu dan sedih bila tgk gmbr2 ni, ketara sungguh perubahan pada isteri abil....semoga abil tabah dan sabar dlm menempuh ujian Allah ini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la, sejak kebelakangan ni lagi kecut jea isteri saya ni..

      Delete
  4. jangan sedih2 bang...kami ada di sisi abg ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sedih la Mrs Velentine,,ok dah ni, sesekali jea..tq masih beri sokongan pada kami yea.

      Delete
  5. Oh my Allah, this entry is so touching! Sabarlah wahai En. Abil. Semua ni hanya dugaan dari ALLAH SWT. Isterimu sangat bertuah punya suami sepertimu. Bertabahlah. Semoga isterimu sembuh dan akhirnya beliau dapat membaca segala luahan hatimu ketika beliau sedang sakit. Pastinya beliau akan terharu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahai girl girl thank u so much..tq for t doa..

      Delete
  6. Sweet sesgt. Meleleh2 air hingus pepagi buta ni :(
    Cepat2 sembuh ye Gee. Cute sgt Gee masa sihat tu. Geram rasa mcm nk geget2 je. Abil, u r the best! ailebiu for your love to loving Gee (harap paham betoi2 ye) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh my beloved pok pek pok pek girl u...hehehehe gebu giler kan Gee masa sihat dulu, tapi sayangnya punggung dia tiap hari ada kesan gigi manja yg geget!!hahahaha We lebiu toooo...A.I g urut kaki tu dulu, bloging esok2 jea la..

      Delete
  7. assalamualaikum and morning abg abil...wahhh mesti tgh dok sibuk kemas rumahkan..kak gee ok x setakat ni..?still tegang² badan ke abg abil..?xpe² kita doa yg baik² ok abg abil...takpe kalau kak gee tak ingat ramai InsyaAllah akan tolong ingatkan pada kak gee...be strong ok abg abil...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm, pandai Dinda meneka, tadi dah kemas umah dah. kak Gee masih gak cm tu, jap lagi nak mandikan dia pulak..Sakit lagi gigi Dinda Iva?

      Delete
    2. gigi dah tak sakit sebab dah diamik oleh doktor..gigi jahat,....hahaha...tapi skrg ni gusi bengkak sikit hasil dari gigi yg diculik olrh doc..huhuhu

      Delete
  8. hoe kak g today? smlm tido x? aa aa lg x? babab dlm mimpi je tau ehhehe.semga kak g semkain pulih & sihat hendaknya..

    chumel kak g ptt la a.abl sll geget momtotnya hahaha. semoga ksh syg ini bkekalan & dirahmati allah swt hingga ke syurga. amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gee nak kata getting better tak nampak dah lagi, dia still a,a,a n 3 hari ni byk kahak tapi tido buat masa ni masih cm biasa...Walau cmana pun, geget tetap ku geget jugak!! hahhahah Aku lah pengeget bontot yg di geruni!! hahahahaha

      Delete
  9. Replies
    1. Yea watie, memang touching..i pun selalu touching2 my wife tapi dia aa,aa,aa, jea...

      Delete
    2. agaknye...k.gee nak ckp jgk..yg dia rindu kan en abil..cume x kuar perkataan tu...hmmm...ye kot...

      Delete
    3. Mungkin gak kan..emm atau dia nak suruh geget punggung dia lagi!!!! Jaga2 dear T-Rex datang sekarg...

      Delete
  10. Semoga Allah SWT memberi rahmat kepada keluarga ini, dan dengan kedatangan Bulan Ramadhan ini akan memberi kekuatan kepada keluarga ini menerima setiap dugaan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn..InsyAllah, insyAllah..thanks joanna..bulan puasa ni meriah oo byk bazzar ramadhan!! hehehehe

      Delete
  11. Ya Allah....SesungguhNya Engkau maha mengetahui setiap apa yang berlaku... Engkau limpahkan mereka dengan rahmatMu, engkau berilah mereka kekuatan untuk menepuh segala ujianMu..Engkau berikan mereka kebahgian dunia dan akhirat... Ameen...

    ReplyDelete
  12. salam encik,

    semoga cinta encik seteguh cinta ummu darda ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali..cinta saya pada isteri ni biasa2 saja..

      Delete
  13. Insyaallah. Dia takkan lupa..

    ReplyDelete
  14. ayat last tu sangat menyentuh Qolbu...

    moga cahaya cinta ini terus menyala

    ReplyDelete
  15. Di situ la tempat suami isteri..sentiasa di sisi.

    ReplyDelete
  16. As salam Abg Abil,

    Boleh tak sharekan gambar2 Gee semasa dia sihat? Gambar yg mana abg paling suke kendian abg story mori kat sini. boleh? :)

    Lynn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Lynn, my coming up date, will do nanti insyallah..

      Delete
    2. Thanks abg abil... :)

      Lynn

      Delete
  17. As salam abg abil, sy doakn smoge abg abil dberi kekuatan & ketabahan dlm menghadapi ujian Allah ini...smoge kak gee cepat sembuh & kedatangan bulan ramadhan ini memberikan satu keajaiban untuk kak gee sembuh...mana tahu Allah mengqabulkan doa abg abil di mlm lailatul qadar nt...abg abil, masa mula2 baca entri ni, sy ingatkn ini bkn realiti,sehingga la sy baca smua entri dlm blog ni...slepas ni, insyaAllah sy & suami akn snts doakn kak gee slps solat 5 waktu...ketabahan abg abil sedikit sebanyak mengajar sy utk jd isteri yg terbaik utk suami sy (sy baru je khwen bln lpas)...sy skrg baru je nk abis wat master in neuroscience, so ada la sdikit sbyk yg sy fhm ttg condition kak gee...ape2pon, teruskn menyayangi kak gee ye...sesungguhnya Allah maha mengasihani hamba2Nya, Dia snts mendengar rintihan & doa abg abil...kami snts menyokong abg abil & kak gee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam..Terima kasih sudi mendoakan kami dan atas sokongan yg di berikan pada kami. Benar2 kami di sini menghargainya..Taniah, baru kawin yea..selamat datang di alam perkahwinan..so mula la bercinta ngan en suami tu, jaga en suami baik2, en suami pun begitu gak, ingat isteri tu amanah Allah so take care elok2 yea..jgn gaduh2 tak tentu pasal, nanti ROTAN ko org berdua! hahahahaha anyway thanks u guys..

      Delete
  18. salam
    kak zu mendoakan semoga khidupan kalian dirahmati ALLAH.

    ReplyDelete
  19. salam Abil....semoga mentari muncul kembali dan ramadhan yang akan tiba memberi keajaiban dalam kehidupan abil dan gee seperti sediakala...amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam K Ham..tak sabar nak tunggu Ramadhan ni..Besttt, leh g bazaar ramadhan..ramai aweksss hahahaha gurau jea..Memang sy tak sabar menunggu bulan yg mulia ni..InsyAllah.

      Delete
  20. untung k Gee dpt en Abil yg penyayang n suke bt lawak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2 untung dapat each other..tq norhidana still kunjung blog ni.

      Delete
  21. setiap pasangan suami isteri sememangnya mengharapkan agar selalu bersama di saat susah dan senang.. semoga segala urusan abg abil & kak gee dipermudahkan Allah hendaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga begitu la hendaknya Zana..amin

      Delete
  22. sweettttnya... cantiknya mdm G... :) :) cantikkkk

    ReplyDelete
  23. dh sampai separuh jalan bersiar dlm blog ni...1 dalam 1000 orang yang berhati mulia, susah senang bersama isteri tercinta...masih setia menemani dlm apa jua keadaan sekalipun...

    ReplyDelete
  24. hari ni saye tak nanges tgk posting en. abil...... byk sgt nanges kot dr mlm td... huhuhu.... cantik dan comel kak Gee... sekarang pun masih cantik.... :)... kak Gee cepat bangun yea.... saye nak baca kisah percintaan akk and en. abil selalu!.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti la cantik coz husband dia hensem giler!!hehehehe

      Delete
    2. abg abil la...sape ke lagi antara 1 dalam 1000 tu...lg mau tanya ;)

      Delete
  25. this really touch my heart...may God bless both of you...

    ReplyDelete
  26. salam,, a. abil de try ta bagi k.g hidu wangi-wangian. contoh cam perfume yg dye ske ke or etc.. erm sbb wangiankan bleh meransang sel otak,, tapi ape2 pon rujuk;ah yg pakr sy skadar cdgkan je,,
    wallahualam~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wangian yg ada campuran chemical boleh mengakibatkan ransangan kahak pada Gee, so selalu dia bau saya jea. Pesakit sebegini agar sukar nak ransangkan otaknya dgn bau bauan..

      Delete
  27. Please abg abil stay the same... Love both of u.. Disebalik derita yg dirasa pasti disitu terselit nikmat Allah yg tak terkata. Kun fayakun.. :'( -dira-

    ReplyDelete
  28. akk x mkn ke bang??? aduh makin hari makin kecian pula tgk akk ni...semoga cepat lah akk sembuh

    xd cre ke nk ubt kan akk??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cmana nk makan coz pakai tiub dr hidung ke perut. Gee nak mengunyah pun tak boleh..Buat masa ni hanya tumpu pada rawatan syifa. Rawatan hospital setakat ubat ubatan sahaja..

      Delete
  29. sabarla..tharu saye bace blog ni..semoga allah merahmati kalian berdua..

    ReplyDelete
  30. Salam en.Abil..
    dari pertama kali saya baca entri en.abil semalam, saya masih terifikir2 apakah masih punya rawatan untuk penyakit seperti ni?

    saya seorang pelajar fakulti farmasi (tahun pertama) dan setiap hari dunia saya adalah berkenaan ubat dan kimia. namun, saya sentiasa lebih tertarik dengan kaedah rawatan yg tidak menggunakan ubat untuk menyembuhkan penyakit.

    sesuatu ubat, walau betapa efektif pun fungsinya, tetap akan memberikan kesan yang negatif dalam badan. Sebab? mudah. kerana ubat adalah ciptaan manusia dan kerana sifat manusia itu pun sendiri tidak sempurna, maka logiklah tidak ada satu pun ubat ciptaan manusia yang boleh digelar sebagai 'perfect drug'.

    pagi ni saya tergerak untuk bertanya en.Abil, adakah en.Abil pernah mencuba kaedah rawatan terapi ozon?

    kaedah ini menggunakan molekul ozon untuk merawat pelbagai penyakit dan antaranya ialah untuk memperbaiki fungsi dan peredaran darah ke otak. Saya ulang, ia adalah rawatan terapi ozon, iaitu rawatan yg hanya dengan menggunakan molekul oksigen (O3) unutk merawat penyakit dan bukan ubat. oksigen adalah gas semula jadi di muka bumi dan terdapat banyak manfaat yang oksigen berikan kepada tubuh manusia

    saya bukan doktor, tetapi ibu saya berkerja di klinik swasta yang mengamalkan kaedah rawatan ini. Rawatan ini masih baru diperkenalkan di klinik tempat ibu saya bekerja lebih kurang dua tahun lepas.

    Berikut, saya sediakan dua artikel yang saya cari khas untuk rujukan en.Abil. Saya yakin dan percaya en.Abil sanggup lakukan apa sahaja ikhtiar untuk isteri en.Abil kan? well, i just love your quotes "u want to get her back in your life" right?

    1) http://kbmckl.tripod.com/pages/keajaiban_ozon.htm

    2) http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0821&pub=Utusan_Malaysia&sec=Kesihatan&pg=kn_05.htm

    semoga dengan artikel ini dapat memberi manfaat buat en.Abil dan isteri kelak. berjumpalah dengan doktor yang mengamalkan kaedah ini. Semoga Allah merahmati usaha en.Abil kelak. Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih byk2 share info ni, saya akan ke page yg di syorkan Naj Fatihah ni..tq,tq.

      Delete
    2. welcome. hope it will help u. :)

      Delete
  31. slm naj najihah : tumpang komen skit. nk tya HBOT tu sma x n naj ckp tuh. http://www.healingchambers.com.my/. trma ksh juga komen kat cni,rmai leh dpt info...sya mcm berminat....thns naj

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam puan..
      saya baru je review link yg puan sediakn.

      pendapat saya, HBOT berbeza dengan terapi ozon. HBOT menngunakan chamber untuk merawat pesakit dan pesakit akan berada didalam chamber tu pada tekanan ambient iaitu tekanan di kawasan sekeliling chamber itu.

      terapi ozon pula, kaedah nya sama seperti rawatan haemodialisis (tetapi hanya keadah saje yg same) dimana jarum akan di masukkan ke vein capillary di lengan untuk mengeluarkan darah.

      darah yg keluar akan melalui satu mesin yang mengandungi ozon dan darah tu nanti akan dicuci menggunkan ozon dalam mesin tersebut.

      saya sediakan link video ni untuk puan lihat gamabaran bagaimana proses terapi ozon ni dijalankan. puan akan nampak perbezaan darah yg berpenyakit dan darah yang sihat.
      http://youtu.be/0WZ3n5Jow7E

      darah yg berpenyakit biasanya akan berwarna gelap dan sekiranya terdapat byk kolestrol dlm darah, kolesrol tu pn kita kan nmpk keluar melalui salur tiub darah tu.

      darah yang sihat adalah berwarna merah terang kerana ia mengandungi kandungan oksigen yang tinggi.

      semoga memberi manfaat untuk rawatan anak puan.

      Delete
    2. So cmana pandang u bee honey about this terapi ozon..

      Delete
  32. Subhanallah.. cantik isteri en Abil.. hehehe.. nanti kem salam dekat dia ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik!! hubby dia hensem, patut la wife dia cantik..hahahaha

      Delete
  33. Semoga Abil & Gee akan bercinta sehingga ke syurga...

    Kisah cinta kalian amat menusuk dihatiku

    ReplyDelete
    Replies
    1. menusuk kalbu mu,,oh tidakk! hehehe thanks Sari.

      Delete
  34. En Abil, saya baru sahaja mengikuti kisah anda. Kisah anda sungguh menyentuh hati saya, betapa pengorbanan seorg suami yang tidak ada tandingannya. Saya telah habis membaca semua post anda. Semuga Gee akan sembuh seperti sediakala dan kalian dapat meneruskan episod cinta kalian. Setiap yang berlaku ada hikmah disebaliknya. Allah maha mengetahui. Berat mata memandang , berat lagi bahu memikul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kunjung di blog saya ni..Rasa berat bahu ni tapi tanggungjawab saya mesti laksanakan..

      Delete
  35. Assalamualaikum.. Semalam saya baru buka blog A.Abil n dah baca semua artikel... saya rasa sangat terharu, tersentuh dengan sikap A.Abil sebagai seorang suami yg b/jawab dan penyayang serta sabar dlm menjaga k.Gee. Memang k.Gee sangat bertuah mendapat seorang suami mcm A.Abil. Saya doakan kebahagiaan A.Abil dan K.Gee. semoga k.gee cepat sembuh n dpt bersama suami tercinta..semoga doa A.Abil dimakbulkan n semoga rahmat dr ALLAH melimpah ruah d bulan ramadhan akan datang.Saya juga akan akan berusaha untuk sentiasa menjadi isteri yg d cintai suami saya. Harap A.Abil berikan lebih banyak lagi tips utk dulagkaji yea...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam sue anuar, InsyAllah harap2 begitu la hendaknya kan..N tq luangkan masa di blog ni yea.

      Delete
  36. abil......setianya. Satu dalam beribu-ribu

    anisah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni puan Anisah yang potong buah dalam siri masterchef saya tu yea...tq yea.

      Delete
  37. salam...semoga cepat sembuh ye kak gee..tuk abg abil,sabar dan sentiasa happy dgn kak gee dlm keadaan apapun...sayang keduanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Reen Khalid..tq doakan my wife n me..both of us pun sayang Reen..

      Delete
  38. I know deep inside ur wife's heart, she already found her kebahagiaan & kenikmatan dunia by having ur true love and u as her husband. semoga tabah & sentiasa kuat hadapi ujian dari Nya.

    ReplyDelete
  39. salam, sebaknya tengok gambar2 atas ni..tumpang simpati. saya pernah dengar ceramah, kalau kita betul2 ada hajat besar untuk minta dengan Allah..Allah ada sediakan waktunya pada tengah malam (tahajud)+ bersedekah. Allah tggu doa HambaNYA waktu tu.Doa akan dimakbulkan, insyaAllah. ustaz tu kata lagi, lakukan dengan istiqamah 40 hari...mungkin boleh dijadikan as usaha. sekadar berkongsi

    moga tabah menjalani ujian Allah ni. Besar ganjaran pahala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Lizz, terima kasih share amalan2 tu yea. Tq atas doa2 pada kami.

      Delete
  40. Assalammualaikum en.abil, sy abis baca kisah en. ni pukul 5pg td n xsempat nk komen tab sy trus pdm dgn sy2 skali pdm..hehe..bkn pe xtdo sbb jga bb yg bru 2bln semlm dia terjangkit selsema dgn abgnye,hubby plak xde..risau tkut dia xbole tdo.pjg plak intro sy..
    apa-apa pun sy juga spt org ln nk beri kata semgt dn doa semoga en.abil diberi kesbrn,ketbhn dn cinta yg berterusan terhdp k.gee..semoga cinta seluas langit en.abil dibalas Allah seluas2nya..sy jga nk say tq sbb share story ni.bg sy story en.abil ni menyedarkan kami spy lbh menghargai psgn dn sentiasa bersyukur kpd ALLAH..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam hasniman..dah bawa bb g klinik? Yea la demam sekarg ni pun senang2 jea kita nak kena kan..apa2 pun terima kasih la jenguk kami di sini melalui blog saya..InsyAllah hari ahad malam nak up date lg ler..

      Delete
  41. masih setia di sini walau jarang komen..

    psstt: k.Gee kena cepat sembuh tau.. lepas ni boleh balas dendam beli kasut bebanyak.. nanti ai boleh pinjam.. eh.. size kita sama ke.. hikhikhik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cm saya gak selalu ke blog aizamia, kadang komen, kadang2 baca jea..ooo hantu kasut rupanya si aizamia ni hahahaha Gee saiz 5, sama saiz tak?

      Delete
  42. As salam Abil,

    Hola! So touched! As always smp tak tahu nak komen apa da... ni nak tnya, abil ex SDSA ke? Sek Dato Sheikh Ahmad, Seremban? Kalau betul, alangkah kecilnye dunia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam marya..agak terperanjat ngan soalan tu..Yup, sekolah sana dulu SDSA..tingkatan 5 pada tahun 1986..kita sama sekolah yea?...aduhh hola, hola..

      Delete
    2. Kata org soromban kan... Kira my seniorlah ni... kena panggil abglah nampaknye..hehee... Gee pun org seremban jgk ke? Sb tgk muka ms sihat mcm familiar sgt... Insya'ALLAH panjang umur nnt kite berjumpa ye... Seremban dok mana?

      Delete
    3. Sama sekolah rupanya!! panggil abil jea. Dok kat Rasah, taman sri putih..Gee trengganu, kertih.. Blik sini leh la jumpa nanti...seremban kita ni rupanya..

      Delete
  43. gambar mengambarkan segalaenyeee...entry paling sye tersentuhhh :(
    Ya allah kembalikan kegembiraan pasangan ini ya Allah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gambar jejaka yg sedang berdoa tu, hen...sem tak!? hehehehehe

      Delete
  44. sweet sgt k.gee msa shat..en abil truskan syg k.gee ya..inshaallah suati ari nti k.gee psti smbuh..

    ReplyDelete

Followers