Tuesday, 10 July 2012

Dongak ke langit, dear..

Salam Dear...


U masih lagi aa,aa,aa....I pun agak letih rasanya today....aa, aa, aa...Dear, Dear..


Setakat ni I pun tak tau berapa banyak warkah yang I dah siapkan untuk u baca kemudian hari. Tujuan "warkah buat isteri" ni I buat untuk u,,semoga u dapat mengimbas kembali atau agar u tau apa yg telah terjadi pada u n I nak u judge bagaimana suami u ni..Mengikut sejarah perubatan sekiranya u sedar nanti banyak info dalam kilang otak u akan lupus dalam ingatan. Mungkin u pun tak kenal siapa I ni nanti... Walau  apa pun kesannya nanti, I harap warkah ni akan byk membantu u. Luangkan lah sedikit masa untuk membaca warkah ni nanti yea sayang...InsyAllah.


Tadi dok memujuk2 u dari aa,aa,aa, u yg tak berhenti2 tu, sempat gak terlayang kenangan waktu kita baru kenal, bak kata org waktu cinta berputik!! Che wah, jiwang jea bunyinya..Semenjak perkenalan kita yg I citakan sebelum ni, kita ni dok main sms jea agak2 selama sebulan..Then baru la kita dapat keluar berdua dating2. Bukan apa, basicly sebulan sms tu nak kenal2 dulu cmana orgnya, apa kesukaan, apa hobi, boleh percaya ke..Bila dapat keluar ngan u for the first time, pehhh rasa seronok I, hati tu rasa terhibur. Tapi kisah kisah cinta kita ni dear tak la sehebat mana pun kan, kita hanya keluar g makan2 sekitar KL, jalan2 sekitar KL gak n tak pernah g tgk wayang sebelum kawin! Subjek2 borak pun tak de la jiwang2, yea la umur I mencecah 40 tahun, u 35 tahun so subjeknya pun mengikut umur..bukan tua tapi matang!! hehehehe. Bila kita dah mengenal hati budi masing2, kita dah nampak keburukkan diri masing2, I pun bertanya adakah keburukkan sifat diri saya awk boleh terima? Awak jwb, InsyAllah. Awk pun tanya saya, Saya jawab, InsyAllah saya boleh ubahkan sifat tu. Selepas pertanyaan tu, baru la I nyatakan pada u, I think I in love with u..masa ckp cm tu agak berpeluh gak dahi I ni, nampak jea tegas but ada "lake garden" dalam hati I..hahahaha U pandang I, u kata, Ai, awk think jea! then u kata lg, I think the same juga...Peluh dahi I terus kering,,happyyy yooo...Hari tu sah la kita jadi boyfren girlfren..Pada minggu tu juga I ajak u blik kampung u,  nak kenal pula ur family di kertih, trengganu. I nak memperkenalkan diri I pada dia org so boleh la ur family judge I dan I kata kat u sampai di sana nanti bila sembahyg I nak jadi imam. U gelakkan I masa tu. I kotakan apa I ckp, u diam jea pulak. Cm tu la baru steady!! Mana2 pasangan yg lum kawin lagi buat cm tu bila g rumah bakal mertua, amacam boleh!? Tu namanya secara tak langsung memikat hati bakal mertua n secara tak langsung nak beritau tok kadi jgn tanya banyak2 masa akad nikah hahahahaha...Selama 10 bulan jea kita fren fren then kita pun naik pelaminnn...


Selepas kawin la baru kita benar2 bercinta, masa dah kawin la kita berjiwang jiwangan, bergurau gurauan, gigit2 punggung,, lepas nikah baru la kita g tgk wayang sama2,,Awal waktu perkahwinan u pernah tanya, kenapa I tak seromantik cm ni sewaktu jadi boyfren u? I kata cinta yg sebenar2nya n romantik yg sebenar2nya hanya lah pada wanita yg bergelar ISTERI...bukan girlfren atau bakal isteri.,( masa tu malam, depan rumah kita dok sembang2) I pun tanya u,,apa yg u nampak di atas sana? sambil I tunding jari ke langit. U kata nampak awan dan langit. I tanya lagi, pernah tak bila u dongak ke atas, langit tu tak de atau hilang? U ketawa n kata mana pernah..I ckp kat u, macam tu la kasih dan sayangnya I pada u..so setiap kali u tanya I, awak sayang saya tak,,? I jawab, cuba tengok ke langit..Dan setiap kali tu la u akan kiss pipi I...


Tapi sekarang ni, I pulak yg cium pipi u setiap masa dan setiap hari..Dear, sekiranya  u sembuh, I dah tak de lagi or u tertanya2 adakah suami u ni masih menyayangi u lagi,,,dongak la ke langit, u akan dapat jawapannya. Cinta saya akan bersama awak ke mana saja awak pergi....just dongak ke langit......

113 comments:

  1. nanges..tis..tiss..tisss kluor air mata.. :'(

    ~cj

    ReplyDelete
    Replies
    1. tis, tis, tis yea nanti panggil uncle jacob pujuk cj yeaa.

      Delete
  2. Replies
    1. Nanges gak!! meh sini,meh sini, bucuk bucuk norshidah yea..meh abg pujuk yea, alaa cayang cayang...

      Delete
  3. Kakcik sebak!

    Ya Allah, pulihkanlah semula isteri Abil Fikri Ahmad ini.


    p/s : iya, kakcik penghidap asthma sejak puluhan tahun lalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya berdoa agar asthma kakcik makin pulih..

      Delete
  4. Pagi ni dengan keadaan saya yang kurang sihat, dan Mr H yang semalam kejap2 pegang kepala saya, buat saya sebak membaca N3 ni....

    Ya Allah sembuhkan Kak Gee, berikan lah kebahagiaan kepada mereka berdua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai Joanna demam ke..Mr H, bawa ler ke klinik dulu, blog ni esok2 leh baca..g kilnik, g klinik buat check up...

      Delete
  5. jgn berhenti berusaha yek cik Abil... insyallah besar ganjaran nyer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga Allah beri kami kelulusan atas ujianNya..tq norhidana.

      Delete
  6. jangan berhenti berusaha yea abg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah masih berusaha lagi ni. Mrs Velentine dah break fast?

      Delete
  7. Besarnya tanda kasih saudara abil pada kak gee. Semoga ditemukan jalan dan Allah perkenan kan doa agar kak gee pulih kembali. Kesian kak gee.. semoga dia terus tabah dengan dugaan yg menimpa dirinya. Kita tak duduk tempat dia, tak rasa apa yg dia lalui. Tp saya yakin pasti dia terharu sbb suami sentiasa ada di sisi membantu dan bg semangat utk dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harapan begitu la hendaknya Umi Iman oii..doa2 kami yea.

      Delete
  8. Lagi best geget2 bontot lps kawen kan Abil? takde sape nk larang. nak kepit sakan dlm wayang pon dah halal :) lebih kurang sama la dgn Ai. kami ni bercinta giler maut lps kawen. Syiok oo...smp harini pon kiranya mcm 'makin hari, makin sayang' ha..gitu.

    dari saya, aa aa aa ai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha best nya nama u,,aa,aa,aai..Tu la rugi oo sesiapa yg lum kawen lg. Nikmat! Nikmat! Nak g gigit Gee jap ni..thanks A.I

      Delete
  9. InsyaAllah...kuasa Allah siapa tahukan.

    ReplyDelete
  10. nanges lebattttt saya pagi ni sampai bengkak mata.... cinta en. abil memang seluas langit... yg tak pernah berhenti memberi naungan utk kak gee... semoga kak gee cepat sembuh dan terus menikmati cinta en. abil ni sampai bila2.... amin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa la nangis pagi2, tak elok tau, isteri kita kena cinta2 seluas tu..tq lifeischaos masih bersama blog I ni..

      Delete
  11. sebak & tersentuh....moga kak gee cepat sembuh & percintaan ini kekal hingga ke akhirat

    ReplyDelete
  12. wahhh hebatnye en abil... cinta awak sgt teragung semoga kasih dan sayang awak... akan mendapat gajaran di akhirat kelak...

    ReplyDelete
  13. sebak melanda jiwa daku yg garang ni, semoga Allah makbulkan doa bro Abil selama ini... kalaupun cinta kalian tak sempat disatukan didunia, yakin & percayalah bahawa Allah itu maha berkuasa... pasti bertemu kembali di Jannah... insyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebak lagi si ibu gebuzz ni..kalau bersatu di Jannah, Alhamdulillah..lagi best..

      Delete
  14. subhanallah.....
    smg Allah senantiase merahmati anda berdua....
    da xbole nk type pjg2....sebak.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hallo bonie, u n ramai di atas ni nanges2 pagi2 kenapa..cian la I, tak larat nak pujuk ramai2..aiyaa amoi baca saja la, tak mau nanges2 nanti itu muka sudah make up, tatak cantik oo..

      Delete
  15. assalamualaikum abg abil..wahhh kenmain..jiwang-jiwang nieh..bergarden bagai..hehehe..tapi betullah abg abil..bercinta after married ni more romantic berbanding before married..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. "lake garden" ni pun dah bersemak dah, abg nak g kemaskan jap. hahahaha

      Delete
  16. semoga kak gee kembali sihat.. Sebak sy baca entri ini.

    ReplyDelete
  17. terharu sangat baca kisah abg abil..semoga Allah sentiasa memberkati abg Abil & Kak Gee..Semoga cinta kalian terus utuh sehingga akhir hayat...amin..

    ReplyDelete
  18. ohhh...so suwit abg abil..bcinta lepas kawen adalah cinta yang ikhlas..teruskan mencintai isteri anda..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni tengah bercinta2 lagi ni ngan Gee..

      Delete
  19. wah abg abil..kemain jewang ekk pas kawen hihi...hope one day, bila kak gee sedar dia akn tahu betapa besarnya cinta abg abil pada dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jiwang ngan isteri jea ler. misz eyza pun kena la jiwang2 gak ngan hubby nanti...

      Delete
  20. sweet entry.. syg luas macam langit.. nnti akan ada pelangi.. insaAllah.. :-)

    ReplyDelete
  21. Ai entry jea sweet..I tak sweet ke? hehehehehe Ammyzyliyana, lempeng tu bila nak kirim kat sini,.

    ReplyDelete
  22. sedih membacanya...menangis pulak, betapa tulus nilai kasih sayang , nilai kasih sayang memang macam memandan ke langit, yang tiada penghujung dan langit juga yang tiada bertiang...heheh terharu..renung2kan...sedih member blogger .....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai say man..ustaz mana boleh nangis! By the way, info blog ustaz ni memang antara yg bagus la..Jom kawan2 singgah kat blog ustaz kita ni...

      Delete
  23. semoga doa2 abg abil dimakbulkan.......

    ReplyDelete
  24. saya rase sgt tharu kalo sy dpt suami macam abg..kuat kan semangat abg jgn putus asa untuk jge kak gee... semoga abg dgn kak gee balik macam dulu =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn la kata klau dapat, mesti dapat suami yg baik punya sekiranya betul pilihan kita..nanti abg carikan, nak?

      Delete
    2. kihkih.... xyah lah... sb aimi ade yg tgu dh kot.. kt ats sana =)abg just jge kak gee baik2 k

      Delete
  25. Aduhai...sob sob sob terharunya. Insyaallah pasti ada manisnya nnt...

    ReplyDelete
  26. Aduhai...sob sob sob terharunya. Insyaallah pasti ada manisnya nnt...

    ReplyDelete
  27. Saya sangat setuju dengan en.abil, romantik yang sebenar adalah selepas sah bergelar suami & isteri... Bertuah kak gee bersuamikan en.abil.. Allah s.w.t maha adil, mcm mana syg en abil pd kak gee, mcm tue jugaklah syg kak gee pd en abil... Sama2 kita berdoa agar kak gee cepat sembuh & dapat kembali kiss ur pipi mcm dulu2.. Insyaallah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq maza..maza gurau2 tak ngan en suami?

      Delete
    2. en.ebil, act im a men... dan belum beristeri...

      Delete
    3. Allah Hu Akhbar...alaa maza, saya minta maaf byk2 yea, silap saya..sorry bro..anyway bro jangan tunggu lama2 nak kawin, rugi oo..

      Delete
    4. en. Abil its ok... perkara kecil jerk.. doa la agar saya cepat bertemu teman hidup..

      Delete
  28. hmmmmm...da nangis pun.. saya pn bcinta lps kawen n dah 7 thn pn cinta ttp mekar dlm ati msg2.. rasa x puas lg nk bermesra n bgurau ng en suami..then bila bc entry en abil saya dpt rasa deritanya bila xdpt nk bmesra mcm dulu.. we wish u together forever n get well soon kak gee. Amin Ya Rabbal Alamin.
    -Dira-

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa that"s is not good at all!! Patut 7 thn dah kawin mesti lebih meriah..Ni yg tak suka tgk ni..Balik nanti start semula gurau2 n cinta2 ngan en suami tu, buat hari2, lama2 en suami tu akan ikut gurau sama..Jgn bertapi tapi n bg alasan, buat jea nanti tgk hasilnya,,amalkan hari2 jgn dok simpan dlm hati, tak kan mekar pun...ok Dira.

      Delete
  29. Replies
    1. watie syedih2 kenapaaa? ala cayang cayang..hehehehe gurau jea

      Delete
  30. sob2...sabar yer en.abil..kuat kan semangat.

    ReplyDelete
  31. whuaaaaaaaaaaaa...................sayu....sedih........then nangissssssss...........hope 1 day life abg abil and kak Gee....will back to normal........(by faez_faeza)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak oii,, tu bukan nangis, tu meraung namanya bakawali oii..sabar, sabar.

      Delete
  32. Slm en abil. Tq 4 making this beautiful blog. Suke bace time sy xde keje. Sy berkerja sbg seorg doktor. Spjg keje sy selama 2 thn ni sy pnh jumpe kes brain damage di sebabkan asthmatic effect
    Ni. Bile tgk kak gee teringat kt few patients sy. tp sy suke ketabahan en abil. Mesti kak gee x pnh masuk wad utk komplikasi terbaring je kan? Mcm bed sore, aspiration, etc.. Pnah x?? Msti x pnah sbb en abil jage kak gee tip top punye :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam doctor..Alhamdulillah sehingga hari ni tak de bed sore n so far tahap penjagaan ok..setiap 2 minggu pihak hospital buat lawatan "spot check" n she said, everything ok..Doctor, ada any cara perubatan yg terbaru for my wife ni, info la yea..Thanks doctor..

      Delete
  33. salam abg abil, baru-baru ni saya membaca buku ajaibnya sedekah...saya maklum abg abil n kak g... saya pasti orang yang baik-baik...

    mmm..cuba abg abil cari sesiapa yang nak pergi umrah amik keberkatan umrah sedekah al quran atas nama kak g...

    dan dlm buku ajaibnya sedekah, penulis berkongi seorang lelaki yang ditimpa sakit kronik sehingga dr mengesahkan umurnya tidak panjang...selepas lelaki tu tau dia dah tidak ada masa lagi dia mendermakan seluruh hartanya ke rumah anak yatim dan pusat kebajikan...dan kata doktor tidak menjadikan umurnya seketika...dari umurnya 50thn..dia dapat menikmati umur sehingga 98 tahun..SubhanaAllah..ini adalah ilham dari Allah...buat yang mampu utk kak g, Allah maha mengetahui apa yang kita tidak ketahui....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam cahaya, Berkaitan bersedekah untuk Gee ni, memang abg titik beratkan dari dia sihat hingga sekarang,,selain bersedekah di sini,sedekahnya pun dah sampai di tanah haram.Zakat2nya pun abg dah uruskan awal2 lg. Moga2 Allah memberi rahmat untuk Gee. amin.

      Delete
  34. Salam, Abil. Bila start baca air mata saya dah bergenang, sampai perenggan air tu terus meleleh-leleh.

    Saya pun nak selalu dongak ke langit lepas ni dan mendoakan kebahagian Abil dan Gee akan kembali, kalau tak di dunia, mudah2an di syurga, Amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam. Ni nak bagi 1 lg amalan,,setiap kali nak keluar g mana2, pandang kejap ke langit n senyum jea..Nabi selalu buat tu.

      Delete
    2. betol tu..saye pun selalu amalkan macam tuh~lebih2 lagi bila hati xtenang dilanda masalah..saya akan pandang langit dan senyum~sebab saya tahu Allah sedang tengok dan uji kita sekarang~dan sesusah mane pun ujian yg diberi.mohonlah padanya...bantuan ppasti datang~ huu~ luasya lagi ..besarnya rahmat Allah s.w.t kepada kita~

      Delete
  35. en abil..np x bwk kak gee tgk langit kat luar...msti kak gee suke kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebelum ni bawa gak tgk langit, sekarg ni payah sikit coz badan dia rasa sakit klau dukung lama sgt. Dan Gee matanya tak nampak apa2..

      Delete
  36. Romantik sungguh "Cinta & Kasih sayang seluas langit"..Cepat sembuh ye sis,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok oo, bahasa2 yg si isteri sukaaa sgt mendengar kan..

      Delete
  37. As Salam, setiap kata-kata yang tercatit..sungguh indah untuk dimmaksudkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam..coz kata2 yg di taip tu betul2 datangnya dari hati..

      Delete
  38. bercinta lepas kahwin pun bahagia kan en abil...sama dgn munna .... semoga cinta en abil dan k gee terus dilindungi Allah SWT

    ReplyDelete
  39. ala2 sonok kan klu diimbas kisah2 bcintan cintun dlu kan...semoga ksh syg ini terus berkembang & kekal ke ujg nyawa & di alam sna....amin

    mga kak g dikurniakan kenikmatan itu lg utk bsama sumi tsyg. I'allah. doa sya x penah pts buat kak g. amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lynn, how"s Darwisy? Hope ada kurangnya sakit darwisy..Sesiapa yang membaca komen ni, tolong doakan Darwisy agar cepat sembuh yea..tq.

      Delete
  40. so sweet... moga tabah selalu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti naja bagi gula2 yea coz nak tambah sweet tu lagi....

      Delete
  41. Assalam..berat mata memandang..pasti berat lg bahu yg memikul..sy kagum dgn ktabahan n ksabaran en.abil dlm mlalui ujian dr Allh s.w.T ini..smoga ad sinar kbhagiaan mnanti en.abil n k.gee
    ..aminnnn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam murni,, memang betul kadang2 terasa berat sangat bahu ni tapi kita kena la bersabar n teruskan harung ujianNya..Hanya kadang2 juga rasa letihh sangat..

      Delete
  42. salam abg abil.. org kata bercinta lepas kahwin ni lebih indah tau! zana doakan abg abil & isteri sentiasa bahagia meniti hari2 mendatang.. semoga Allah merahmati perkahwinan kalian berdua.. insyaAllah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Zana..cinta2 pun seronok, gaduh2 pun penghujungnya seronok kan..Terima kasih Zana.

      Delete
  43. salam~ hari ni first time saya kenal blog abg nih~ dan saya baca semua post abg dlm blog ni...huhu2..nanges...walobagaimanapun..terima kasih..banyak input yg berguna abg sharing..walopun abg rase blog abg just berkisar mengenai kisah abg dan isteri shj..tp sebenarnye..banyak ilmu yg dah abg kongsikan...banyak motivasi yg dah abg selitkan...supaya..insan2 diluar sane turut tabah dlm menghadapi ujian~ Ya Allah...semoga abg sentiase diberikan hati yg kuat dan Sabar dalam menghadapi ujian ini~ semoga kak Gee juga akancepat sembuh...insyaAllah...hebatnya kasih sayang kalian berdua~^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam xieoanna, tq singgah di blog yg tak seberapa ni. Pengetahuan sikit2 ni boleh kita share sama2..Tq juga doa kami di sini yea.

      Delete
  44. salam abg abil.. tabahkan hatimu ye.. insyaAllah.. jgn mudah putus asa..

    ReplyDelete
  45. Semoga cinta kalian kekal abadi walau dalam keadaan apa jua sekali pun, insyallah!

    ReplyDelete
  46. first time baca...air mata mengalir hebat...dari awal kata...hg ayat yg terakhir...sgt bermakna...smg kbahagian mjadi milik en. abil dan isteri...smg beliau cpt sembuh...amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaangan la habiskan airmata tu, ada lagi tajuk2 lain nak nangis.....thanks yea sudi kunjung blog ni.

      Delete
  47. assalamualaikum,

    Abg abil tiada kata yang dapat diluahkan dan digambarkan tentang kasih sayang abg terhadap kak gee.liya harap abg abil dan kak gee akan mendapat bahagia dunia dan akhirat.Allah tu perancang yang terbaik.liya pasti sabar dan ketabahan abg abil akan terbalas jua akhirnya dan liya yakin kak gee mendoakan abg setiap hari.Kasih sayang abg abil tiada bandingan untung kak gee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam dahlia, tq sudi singgah kat blog abg ni..emm biasa2 saja suami cm abg ni, dah isteri kita kan, tentu la syggg...

      Delete
  48. assalamualaikum saudara..

    semoga semua nya dipermudahkan..Sy mampu doakan dari jauh je. Setiap yang berlaku tu ada hikmah nya dan setiap dugaan tu diberi pada org yang benar benar layak untuk menanggung nya..tabahkan hati saudara..

    semoga isteri saudara cepat sembuh dan kembali normal sperti sedia kala..Aamiin

    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Wan hazel..terima kasih byk atas doa yg di hulurkan pada kami yea..

      Delete
  49. sy suke baca novel n slalu tertanya2 ade ke lelaki romantik n baik kat luar 2.sempurna,sabar tabah dll.now,sy da jumpe in reallity.hope ur wife cpt baik n blh layan perangai tintong u 2.seronok+sedih+terharu baca ur blog.hope i pon mendpt jdh yg baik n trime diri ini seadanya.selamat berpuasa n selamat hari raya(w.pon lmbt lg)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah awak akan berjumpa yg paling sesuai satu hari nanti, tapi kena la usaha gak menjeling sana menjeling sini sooner or later jumpa la tu...

      Selamat berpuasa n Selamat Aidil Fitri nanti...

      Delete
    2. Insyaallah..esk gak usaha jeling menjeling 2 akan d jlnkan..thankz 4 d tip..hehehehehehee..

      Delete
  50. En Abil.ni kali pertama eka jenguk masuk blog en abil ni,oh duduk seremban kat mana ye? sebab rumah bakal suami eka,keluarga dia duduk kat rasah jaya jer..mana tahu boleh singgah jenguk kak gee nanti...

    En Abil,bertuahnya kak gee dapat suami macam en abil,saya terfikir je,kalau saya sakit camni,nak ke suami saya jaga,belai macam en abil jaga kak gee..

    bakal suami saya tu takdelah romantik,cuma bila saya tanya,kenapa awak tak romantik.
    senang je dia jawab..

    'kawen nanti,baru saya tunjuk keromantikkan saya kat awak'

    hehehe..selepas saya baca ayat2 en abil kat entry ni la baru saya faham,lelaki tu.

    eh macam baca novel tau... tapi hakikatnya kenyataan.

    semoga kak gee cepat sembuh,dan en abil diberikan kekuatan,ketabahan untuk jaga kak gee......

    peluk kak gee untuk saya ya... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermmm bertuah sangat law dapat suami yg mnyngi n pling pnting tngjwab suami pd isteri,,,
      terharu sngat n hnya tuhan mmpu mblas pngrbnn suami ni,,,

      Delete
    2. Assalamualaikum...

      Mengalir air mata baca kisah ni. Really meruntun jiwa, semoga kak gee cpt sembuh dan en abil terus tabah dan sabar serta sihat. Umah kak gee kat kerteh kat mana??? Saya pun Duk kerteh....

      Delete
    3. Wsalamm. kertih di Kampung Labohan, belakng masjid Labohan tuu..

      Delete
  51. Allahuakbar..
    Mengalir air mta ni..btapa bsr ksh a.abil pd k.gee..bkn sekadar kata2 manis sms bercnta..tp dibuktikn bl k.gee skt...mga k.gee cpt sembuh n a.abil d beri kshtn yg berpanjangan..nnt leh tgk lngt sm2 lg...

    Salam syg..
    Nadia83

    ReplyDelete
  52. sweet sgt btl tu ska sgt cra en abil bcnta dgn k.gee doakan ayu ke jinjang plmin jgak ya..smoga k.gee cpt smbuh..

    ReplyDelete

Followers