Sunday, 15 July 2012

Bertanya sahaja..

Salam kembali syg,, n salam pada semua pungunjung blog ini...


Hari ni nak up date pasal kesihatan u dulu dear..Bukan pasal aa,aa,aa, u ler, ni, 3 hari berturut2 kahak u tak henti2 I kena sedut..bukan pakai mulut pakai mesin suction tuu. Mula tak tau mana silapnya jadi gitu dan jumaat lepas u mula demam pulakkk.....3, 4 pagi baru I dapat tido menjaga u sepanjang kesihatan u yang agak serius...


Khamis lepas pn. Asimah staff nurse dari hospital datang buat check up, katanya paru2 u mungkin di jangkiti virus sekali lagi dan u mungkin akan demam. Katanya lagi kalau dalam sehari dua tak ada kurangnya kahak u tu I terpaksa masuk kan u kat hospital seremban ni..Then i kata kat pn. Asimah, bagi saya masa untuk ubatkan u dulu sekiranya tak berjaya saya sendiri akan hantar Gee ke GH seremban..So 3 hari doctor en suami u ni menjaga n memberikan ubatan yg sesuai for ur problem ni...Alhamdilillah malam semalam banyak dah kurangnya kahak dan u tak demam lagi, suhu badan pun dah ok, paru2 pun dah tak berbunyi lagi dan yang penting u sekarang dah dapat tido dengan nyenyak sekali...n tu masih tido lagi tak bangun2, tido macam org kerja kontrak buat jambatan!! Cm tu la u dear sekarang ni, graf kesihatan u. kejap mendatar, kejap turun,,tak naik2 lagi nampaknya..Sabar la dear yea.. I pun dok sabar la jugak ni. Malam ni nampaknya boleh la I tido awal sikit. Jagan kahak n demam lagi, sudah. So far everything nampak ok dah..so near pun nampak good gak..


Isteri saya, isteri saya ni, geram2 dia, wangi2 dia, cayang2 dia, cipot2 dia ( cipot2.? apa tu?..hahaha mana I tau )..Sepanjang penjagaan u sehingga hari ini I rasa puas. Walaupun u tak sembuh lagi, to me, I rasa la, I dah jaga n buat yg terbaik untuk u dear. Dan I masih teruskan usaha I ni..Nanti jangan sesekali keluar ayat dari mulut u mengatakan u ni menyusahkan I..Dear, tak pernah I rasa begitu, tak pernah I rasa bosan n tak pernah lagi I rasa putus asa menjaga u..U know why?? Ada seribu jawapan, I pilih satu dulu...coz YOU ARE MY WIFE. Jawapan lain kalau taip ni mau haus ujung jari I yg kiut miut ni hehehehe...Tangan husband u ni tangan jantan mana la ada kiut miutnya...Ur man of power!! Semuanya berpower power!! hahhahaha..Ha, cita pasal power memawer ni ( kaknah jangan la kutuk bahasa saya yea, gurau2 jea ) teringat nak cita pasal curang! coz ada yg tanya saya berkaitan hal ni, mari kita ulangkaji lagi sama..Dear u tido dulu, I nak sembang2 jap ngan pembaca2 blog kita. Sekarang pun suami u ni dah jadi gigolo coz pembaca ramai wanita, lawa2 pulak tu..hehehehehe u tido dulu yea bagi la cann i nak bercurang curangan jap...cayang cayang...


U all, cita panjang sikit tak pe kan takut bosan pulak membaca.. tak pe yea kita ulangkaji jap, ok sayang2 semua..Dengar sini baik2, tak kira lelaki atau yg perempuan..Berkaitan curang ni, kalau nak cita pasal hukum semua tahu..Hanya kat sini saya cuba menyedarkan sahaja, terutama pada diri saya sendiri..Apabila seseorang tu nak cari pasangan, dia ada ciri2 pilihan, dari segi tubuh badan, perangai, cantik, kemahiran luaran atau dalaman tak kira cmana cita rasa kita ni..Then bila dah dapat, kita tahu apa yg kita dapat tu bukannya 100% tetapi hanya dapat 80%. Tak perfect la kata org..Kita hanya tahu tapi kita tak sedar..So ada 20% lagi yg kurangnya pada pasangan kita tuuu..Setelah lama berpasangan, tiba2 Allah uji pasangan kita ni..bagaimana? Kita pun jumpa la seseorang tu yg mana dia mempunyai 20% ciri2 pilihan kita dahulu,,aaaaa ( Bukan aa,aa,aa, itu isteri saya, sekarang ok dah ) kita mula la tertarik hati kat dia dan bermula la proses curang tersebuttt...Dari saat tu bermulanya pergolakkan rumahtangga atau boyfren girlfren ni...Bergolak tu u all pandai2 la settle sendiri jangan panggil I, nak curang ngan I ok!! hahahahaha Kat sini I nak beritau n nak sedarkan pada pencurang2 ni..U all sedar tak, u all dah dapat 80% tapi u all nak kan 20% tadi dengan membuangkan 80%. Faham tak apa yg i taipkan ni.. ( ulang ayat tadi )..80% tu kurangnya 20% jea tapi 20% tu kurangnya 80%!! Jadi kenapa buat cm tu..kalau u pilih kedua2nya sekali ( kawin 2 la ) nescaya yg 20% tu akan terabai lama kelamaan dan u akan berbalik2 semula ke 80% u...Malu tak rasanya nanti bila u all dah terlambat sedar...? Ni cita pasal curang yea bukan kawin 2 ke 3, kawin lebih tiada larangan tapi ada syarat2nyaaa....So curang tadi, bodoh tak kita ni. Nampak sangat si pencurang ni mementingkan diri sendiri, jangan kata la diri tu baik..Walau bagaimana pun sekiranya pernah terjadi perkara di atas, maafkan pasangan kita, kita manusia yg bernafsu cepat buat silap dan sebagai hamba Allah, kita maafkan, jalin semula, perkukuh semula ikatan berpasangan kita. Mana yg masih curang curangan ni sekadar ulangkaji n nasihat sahaja jgn la marahkan saya...I sayang u all,,sungguhh..


So pasangan2 sekelian cuba tanya pasangan masing2 semula apa yg kurang pada diri kita yg perlu di tambah supaya kita dapat menghampiri 100% yg pasangan kita perlukan..Tanya, jangan tak tanya atau terlambat nanti. Bukan payah tanya dan nak malu kenapa kita  bertanya, pasangan kita kan..Contoh pertanyaan suami pada isteri " sayang, sayang, selama ni abg minum tongkat ali, syg rasa cukup tak? atau syg nak abg mandi ngan tongkat ali tu sekali?" contoh, contoh...Yg si isteri " abg, abg, rasa2nya berat dinda yg hampir 100kg ni abg suka tak? atau abg nak dinda tambah lagi?"...tak susahkan bertanya untuk memperbaiki kesejahteraan hidup..Bertanya pun kena la pada masa2 yg bersesuaian..Masa tengah berdua2an paling baik bertanya kan.. So ni la ulangkaji kitaaaa untuk hari nii...Sampai kita berjumpa lagi pada siri yg akan datang....Selamat bertanya and I love all of you...seriusly,,I sayangkan u all semua. Terima kasih berkunjung di blog ni dan terima kasih mendoakan isteri saya,,terima kasih....C u all, pye pye...

61 comments:

  1. Subhanallah...kuatnya tingkat kesabaran En.Abil...dalam risau kesihatan isteri boleh lagi menceriakan pengunjung..mmg tabik la..Semoga isteri en.abil kembali sihat dan tahu betapa suaminya ini sangat2 sayangkan dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cmana saya tak hiburkan pengujung, u all la di antara sumbangan ketabahan dan kesabaran saya ni dan u all juga penghibur kami di sini...

      Delete
  2. mmg en.abil ni pandai menulis.Kisah sedih tp ada humor diselitkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malu rasanya bila di panggil en abil,hehehe, panggil abil jea baru la terasa cm member2 rapat...biasa2 jea tulisan tu anazamri oii..dah minum ptg?

      Delete
  3. salam..
    sy suka penulisan en abil, bersahaja tp bermesej
    sy fhm mmg kita perlu dgn gurauan
    klau sedih pun kesihatan terganggu
    apapun sy doakan yg terbaik buat en abil sekeluarga

    p/s: mohon share (dah share bru mntak izin hehe)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam kak Maiyah yg saya hormati..alaa kak tulisan biasa2 jea..akak kalau nak share, akak share jea, no problem..saya terasa di hargai bila akak share n3 saya ni..tq kak.

      Delete
  4. sedu2 baca entry kali ni...:(( :((
    sampai meleleh air hingus...jurai2 [hahaha]
    meMAAFkan ia, meLUPAkan tidak sama sekali
    terseksa bila diingatkan...
    tp demi anak2...
    semuanya diteruskan dan ditelan kelat2...:(( :((
    Life goes on.. [seperti menyiksa diri dan perasaan sendiri]
    Haaaa nak sangat yang 20% tu...haaa ambik :((

    ReplyDelete
    Replies
    1. setiap hari bukak blog ni for new n3, tapi 2,3 hari agak frust sobab x do new hupdate from abg abil... ohh rupa nya kak gee tak sehat. moga kesihatan kak gee pulih semula....insya'allah..amin :D

      Delete
    2. Mamaloveyou saya up date 3 kali seminggu la u..jgn la frust2 nanti i up date lg yea..mama love me too la jugak yea heheheheh gurau2 jea..

      Delete
    3. Yg mamalove memilih seperti menyeksa diri kenapa! Ada sejuta pilihan untuk kita pilih bagi membahagiakan diri kita..Pilihan di tangan kita Tuhan bagi tau..Pas ni mesti happy2 tau, ok mamalove..hingus tu lap dulu, eeee

      Delete
  5. bang Abil.. baguih laa.. semalam dok sedu sedan baca n3 abg.. arini gelak2..senyum2 plak.. sukerrr :)
    utk kak Gee... saya doakan kak Gee beransur pulih dan sihat spt dulu... Utk abg abil, moga sentiasa sihat supaya boleh jaga kak gee..
    dok somban kek no bang?

    ~cik senah~

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo cik senah oii, saya seremban di taman sri putih, rasah. Cm tu laa, gelak2 kan bagus bila baca n3 saya ni..awet muda bila senyum2 tu...Tq cik senah,,sodap bunyi namo eh.

      Delete
    2. ooo... tmn sri putih.. tatau lak kek no.. ihihih.. kiter dok senawang jerk... InsyaAllah klo ada masa dan kelapangan nnt kiter google tmn sri putih.. nk sgt gi tgk kak Gee... :D

      ~cik senah~

      Delete
  6. Nanti akk nak copy paste sikit pendapat abil ni kat blog ye. Akk setuju dgn abil, ramai yg tak sedar dgn pasangan masing2, terlebih dan terkurang mereka. Dpt yg lebih cantik dan muda, mula lupa diri pada hal yg 80 peratus tu la yg cukup terbaik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea la Akak zana, tq dengan sokongan n3 ni..cm tu la adat segelintir pasangan sekarg..saya hanya mengingatkan diri saya n pada semua pembaca2 jea..harap2 tak de yg kecil hati kan..

      Delete
  7. Askm. Atas kereta ni baca entri en abil. Penat tunggu entri baru hihi. Suka baca walau pjg tak bosan. Sangat setuju dgn pendapat en abil tu. Silap sikit2 tu biasalah. Namanya manusia. Tidak sempurna. Alhamdulillah kak gee dah ok. Tu lah dah agak pasti ada tak kena tu. Dia nk bgtau tak boleh. Untung kak gee ada doktor peribadi mcm en abil. Doktor pakar pun boleh jeles kalau dengar ;)

    ReplyDelete
  8. Wsalam ummi iman..baca atas keta yea! hebat..sebenarnya n3 saya ni up date 3 kali seminggu jea..coz doctor sibuk melayan isteri ni hahahaha apa2 pun harap2 n3 saya ni dapat di terima semua pembaca..

    ReplyDelete
  9. Terer doc en suami nih... Blh r bukak klinik sendiri nti ;-)
    ~dira~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada gak bercadang nak buka penempatan pesakit2 brain damage cm isteri saya ni. Apa pendapat dira, ok tak?

      Delete
  10. abil..setiap kali kak nampak ada entry baru kak mesti nak singgah tengok apa khabar gee..dan jugak kalau tak de entry baru pun kak tetap menitipkan doa untuk dia dan abil...sabar ya..ramai yang mendoakan you all berdua dan ramai yang mendoakan gee agar sembuh segera...ini semua kerja Allah..kalau Dia kata jadi maka jadilah..

    buat abil..pada kak ..sumbangan abil pada gee adalah umpama menempah tiket ke syurga..jagalah gee baik baik k..rasanya abil memang seorang suami yang berilmu..syukur gee dapat suami mcm abil.. :) begitulah kita ni..jangan pandang pada kekurangan pasangan..cari kelebihan dia itu yang lebih baik kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allah Hu Akhbar! terima kasih pn saniah atas doa2 n sokongan yg tidak putus2 buat kami di sini..Berilmu saya ni pun biasa2 jea cm org2 lain gak. Tak tinggi mana pun ilmu yg ada ni..Semoga Allah merahmati pn Saniah dan kelurga di sana..aminn

      Delete
  11. Manusia kan tk pernah puas. Selalu nk 100% tp yg sendiri ada tu 100% ke? So di sini lah org kata syukuri pd yg ada terima apa yg kurang. Kita mungkin ada 80% dan k'kurangan 20% lg tu ada di dlm pasangan kita, so lengkap lah 100% . Allah jdkan pasangan utk saling lengkap melengkapi. Kalo selalu nk yg xxtra itu yg buat manuasia selalu tk puas dan mencari kepuasan di luar hingga dah lupa batas2nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komen Ijahans betul n tepat sekali..cm ni la manusia ujung2 zaman ni..Kita akan berasa benar2 puas bila dapat masuk Syurga Allah nanti..InsyAllah.

      Delete
  12. yang 80% and 20% tu pada pasangan. Tapi yang diri sendri nampak tak kekurangan diri sendri. Tu yang ramai tak sedar sebenarnya. Sibuk mencari kekurangan isteri atau suami tapi diri sendri tak sedar sebab sibuk mencari kekurangan orang lain hehehe. keep it up en Abil!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye la, betul tu Wilda..kadang2 kita ni dah lama kawin lupa bertanya pasangan kita berkenaan kekurangan masing2 kan..

      Delete
  13. setiap kali baca coretan en abil, sy mesti tersenyum. en abil sgt positif. adik sy pun, klau demam, lahak dia mmg teruk. seminggu jgk nak reda cam biasa. sama ngn kak gee..semoga kak gee cepat sembuh. Ameen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adik naja cmana sekarang keadaan nya? harap2 dia pun sembuh nanti yea.

      Delete
    2. alhamdulillah...mcm tu la dia. tak byk beza..:)

      Delete
  14. Alhamdulillah, k.Gee dh baik dr demam.. InsyaAllah semoga Allah sembuhkan penyakit K.Gee dengan baik.. A.Abil hebat.. leh jd doctor peribadi K.Gee..tak perlu cr doctor lain dh..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah demamnya kurang dah..BrightEye nak check mata? Mari doctor ni boleh tgk2kan..thanks yea.

      Delete
  15. En Abil seorg suami yg sgt hebat...semoga Allah swt permudahkan segala urusan En Abil sekeluarga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya hebat!..hahaha tak la sehebat mana pun cm suami2 lain gak, biasa2 sahaja..Rasanya lama gak blog tentang kita tak up date, today baru nampak ada n3 baru...Busy yea?

      Delete
  16. moga k.Gee semakin baik dari masa ke semasa dan dapat bersama-sama seperti dulu.. insyaAllah..

    psstt: kalau nak layan sedih, kita tak tau sampai bila.. sekurang-kurangnya dengan entry yang gedik2 gatal ni boleh buat senyum sendiri.. kan.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah...ok ke sekiranya saya bangkitkan isu2 cm n3 ni? Risau gak kalau2 ada yg kurang selesa..anyway tq aizamia setia la ngan blog i ni..i selalu ke blog u gak..hanya komen ngan tidak jea...

      Delete
  17. Assalammualaikum abg abil....sua peminat baru abg abil gn kak gee....peminat katenye....saya doakn kak gee sihat kembali...susah nk tengok husban jage isteri yg sakit cm kak gee....semoga abg kuat semangat,tabah k jge kak gee......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam peminat abg sorang ni..tq, tq, terasa bangga lak abg n wife bila ada peminat hehehehe

      Delete
  18. Baik cikguuuuuuuuuu.. hehehe. Wah, ABil, u dua dalam satulah, jadi doctor boleh, jadi kaunselor pun boleh... hehehe.

    Alhamdulillah, dah lega Gee tu ya, hope kesihatannya akan brtambah baik & saya mendoakan beliau cepat pulih, insyaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sari yusa kerja umah semalam dah siap belum? Mari cikgu nak check.....hehehehe di tempat kerja dulu pun i ni salah sorang speaker motivasi gak..

      Delete
  19. abil, abil - kadang-kadang kenfius nak menangis ke nak gelak baca entry hang. Baru last week bawa my son Aqil pegi hospital ambil neb tgh pagi buta (pukul 4). Bila dia wheezing, dia meragam tak leh tido, dan kita pun sama tak leh tido (tapi ayah dia kalo dah tido, tido mati, but that's another story, ha ha), so boleh faham betapa concerned bila gee banyak kahak, ada infection & demam... My doa is with u & gee selalu

    As for the 20/80% percent thingy - I can't agree more. I guess ada banyak benda isteri boleh tolerate pasal hubby - kurang ringan tangan ke, kurang pemurah ke, kurang hands-on dgn anak-anak ke, tapi bab curang ni akan buatkan isteri rasa sangat-sangat betrayed dan tak boleh trust hubby, sedangkan trust itu salah satu foundation dalam hubungan suami isteri... Susahlah nak capai rumahtangga yang penuh sakinah, mawaddah wa rahmah bila foundation pun dah tergugah.. wallahualam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si Amin tu memang dari dulu cm tu klau dah tido gajah pijak dia suruh bangun pun dia akan berdengkur lagi!! hope Aqil getting better.

      Delete
  20. Alamakkkkkkkkk! ingatkan baru nk try2 curang, tp dgn Abil la. PITAM 18kali *______* haha, takde la. tak terpikir pon. benda2 ni sume menyemakkan kepala je. baik mikirkan laki & anak2 yg bersepah2 kt umah tu. adoiiii...(tp yg sebenarnya tak brape nk dpt tangkap sgt apa yg Abil bebelkan pasal curang tu, aku tgh kedemaman sgt ni). Yg penting, elakkan le niat nk bercurang-curangan. Membebankan kepala hotak & BERDOSA hokey!

    OK Abil, tak jadi le nk curang dgn u. Bubye my cipot2 ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. laki n anak2 yg bersepah kat umah!!hahahahahahaha A.I u betul2 buat i tergelak kuar kencing ni!!bersepah2!! hahahaha u ni memang antara kawan blog yg i suka la hahahaha jap2 i nak terkencing dulu hahahahahahahah

      Delete
  21. hahahahahaha..ciput2..shoooo shweeettttt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heyy Puan Ubirebus kitaa...suka sebut nama tu...

      Delete
  22. Like!!

    Semoga Gee cepat sembuh dan cepat reply all entry abg abil nih.

    lynn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq lynn..yea yea abg dok reply ler ni..hehehehe

      Delete
    2. Bukan abg abil yg reply..tapi Gee..huhuhu

      Lynn

      Delete
    3. Gee yg minta tolong reply ler hahahaha..."ok dear, dah reply kat lynn dah ni"..dgr tu.

      Delete
  23. abg abil...cak..hurm...moga kak gee cekal dan kuat nak pulih...kita doa yg terbaik utk kak gee tau...jgn lupa amik benda tu okeh..hehe..InsyaAllah ade rezki leh jumpa kak gee...abg abil pon kena kuat jugak..kata superman..hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. OO Dinda Iva, terperanjat abg, main cak cak pulak dia..esok baru g ambil yea..tqqq

      Delete
  24. Salam Bro... aku rasa kalau tak de keikhlasan dalam diri ko, dah lama dah kena tinggal isteri yang sakit macam ni. Sikit aje manusia yg bergelar lelaki yang setabah dan sesetia dgn isteri yg sakit. Ada kawan lama la, isterinya sakit dan lumpuh mintak dia kawen lagi sampai merajuk tak nak dirawat.. sebab isterinya bimbang sisuaminya tidak dilayan sempurna. Isterinya derita sakit dan aku terfikir apa perasaan dia ketika sisuami dipaksa kawen lagi. Dan aku respek si arwah walaupun tak kenal mana.. aku rasa ikhlas terbitkan setia... cinta ataupun sebaliknya...

    semogo keikhlasan dalam diri ko ni kekal selamanya..Gee beruntung ... keluarganya beruntung... dan aku peraya, ko juga beruntung kerana diberi ujian untuk meningkatkan ketabahan dan kesabaran dalam hari mendatang...

    ReplyDelete
  25. Wsalam Jack, aku hanya menjalankan amanah yg Tuhan bagi, sejauh mana kemampuan yg boleh aku tonjolkan, aku sendiri pun tak tau, semoga Tuhan sentiasa menghulurkan bantuanNya pada aku sepanjang ujianNya ini..InsyAllah...Tq Jack atas sokongan pada kami.

    ReplyDelete
  26. mula2 baca entry2 berbentuk 18sx atau lawak2 tak berapa nak kering gusi sgt tu mcm dalam hati berkata2 ".... eeeiii, dia ni aku baru nak sedih dah buat lawak pulak..." tapi bila IG letakkan situasi Abil dlm diri IG, barulah IG tau bahawa Abil hanyalah manusia biasa, adakalanya berimaginasi sendiri atau dgn pembaca dgn menulis ayat2 lain dari biasa akan setidak2 menghiburkan hati sendiri... maafkan IG ya

    setelah kunjungan pertama kali ke blog Abil lebih kurang sebulan lalu, terus letak blog ni di dlm bloglist IG sebab tak nak terlepas mengikuti perkembangan Abil dgn gee, bagi IG kisah cinta kalian sangat unik & boleh dijadikan contoh bahawa kasih sayang itu milik Allah sebab itu kalian diuji

    thanks jugak sebab follow blog IG, nanti kalau jumpa IG nak hadiahkan Abil dgn Gee apam polkadot IG yang "cipot-cipot" hihihi, semoga terus tabah Abil :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq IG memahami saya ni..yea la, asyik nak nangis jea bila baca, jadi kena la redakan perasaan tu sikit kan...jgn sedih2 sgt, tak elok ooo...anyway tq so much coz still ngan kisah2 kami ni yea..Tapi jgn lupaaa hadiah apam polkadot cipot cipottt....

      Delete
  27. OOO...abg abil..entry kali ni best..walaupun jaz terlambat baca,but jaz sukalah..Sekarang ni memang trend agaknya curang dan bercerai..Jauhkanlah kita dari diduga macam tu kan..Jaz baru je buat entry bercerai ni - Siapa yang SALAH lagi? ..Konsep 80% dan 20% sangat2 boleh diguna pakai.. anyway semoga kak gee cpt2 sihat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq sheisjaz,,harap up date2 akan datang pun awak akan ke blog ni lagi yea..leh kita curang2 lagii hehehehehe

      Delete
  28. Ouhhh..abg sy sudah tukar nama jadik abg cipott cipottt..hahahah..abg abil ni dlu masa zaman bell bottom dlu garang gileeee..kalau die balik from KL kitorg adik beradik sure menyampah.sbb nk marahhhhh je keje die..tp dh tua2 ni klaka la plak..hahahah..jgn marah aa abg cipott cipotttt..pretttttttt *bunyik kentut*

    ~cj

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha tu adik saya tu..bukan garang tapi kena tegas ler, tu duluuu sekarg ni adik2 yg dok buli abg ni..ciann abg ni..apa2 hal pun,, tu,, zakat tu jgn lupa byr!! hahahahahaha

      Delete
  29. salam abg abil..
    ada kawan share psl blog ni kat fb.. lps tu vna bce dri mula2 smpai skang.. kekadang smpai menitik air mate.. (!_!)

    InsyaAllah segala pengorbanan abg abil akn terbalas juga.. kagum dgn semangat abg abil.. saya doakan abg abil diberikan kesihatan yang baik dan panjang umur untuk terus menjaga kak gee smpai dia sihat macam dulu..semoga keadaan kak gee semakin baik n cepat2 sembuh..pastu boleh sambung bercinto yer abg abil.. hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq adiwina,,n sampaikan salam abg pada kawan yg dok share cita ni..tq...

      Delete
  30. kdg2 prsaan nk test tu mmg lumrah llki biasa nya nl test dh tua msh ada yg nk ka.ssja mla2..lma2 trsangkut nk pth blk dh ska.istri kt umh pn syg.tu yg tmbul mslh.bla dh kntoi lg la kan..en abil jga k.gee baik2 ya nti kna babab
    hehesalam syg wt k.gee

    ReplyDelete

Followers