Thursday, 19 July 2012

Mimpi,,,

Salam isteri sayaa...n salam sejahtera pada semua penggunjung blog kami ini..


2 hari lagi InsyAllah  Ramadhan akan kita sambut bersama yea dear. Rasa gembira dah ni hati I nak menyambut kedatangan bulan Ramadhan. So dear, u nak berpuasa tak? Kalau tak larat tak pe biar I jea yg puasa. Tapi org berpuasa jea leh g bazaar ramadhan, u tak puasa tak leh ikut tau, u lepak jea kat rumah..hahahaha Anyhow, I akan berbuka di samping u yea, dont worry syg, konon2 kita berbuka sama la. 


Ni nak cita kat u ni, 2 malam lepas I mimpi u. I mimpi I borak2 ngan u tapi u diam jea n dengar I membebel sorang2. U look biasa sahaja dalam mimpi tu, nampak cm u sihat, tersenyum..I pun tak tau apa yg I borakkan but I rasa terlepas sedikit kerinduan I pda u..Alhamdulillah sekiranya mimipi tu keizinan dari Allah, Allah tahu yang I dok merindui u..Sekira tu hanya mainan mimpi pun Alhamdulillah I dapat tatap wajah u yg sihat tu..Bangun dari tido, seperti biasa pujian pada Allah I ucapkan dan selawat n terus I hug u hug u n hug u, cium, cium, cium dan last sekali but not least.....geget bontot u!! Time u tgh tido, i buat cm tu sure u terjaga dengar rupa blurr jea hahhahaha mesti u ingat husband u ni dah sewel agaknya,,bukan sewel la dearrr, rindu teramat sgt n happy ngan u lerrr....Pas tu ciom molot sikit,,aaa bau susu!! cm baby la u ni..Ada tak I mention kat u yg sebalum ni ( minggu pertama u mula sakit dulu ) I mohon pada Allah untuk berjumpa u dalam mimpi so I boleh terangkan keadaan sakit u and bagaimana I nak usahakan penjagaan u..Syukur Alhamdullilah. Tuhan perkenankan mimpi tu. Harap u dah faham sebelum ni dan harap u bersabar lagi yea syg...


Nak kemaskan u sekarang ni pun tak boleh coz u tengah tido nyenyak lagi, I pun baru beri susu  n oat kat u...emm lambat ler bangun tu...so I curi masa u sedikit up date warkah untuk u ni. N berkenaan persiapaan raya pulak, I akan dapatkan pakaian u yang terbaik n cantik2 nanti..so bila org ziarah u, dia org akan kata, ee cantiknya pakaian raya Gee, Gee pun nampak cantik laa...U suka kan org puji cm tu. InsyAllah dear, I akan pastikan persiapan raya u yang terbaeek!! Dear, I ada asingkan peruntukan untuk raya n untuk u bersedekah bulan Ramadhan ni sikit2..ada sumbangan dari sana sini sikit2 tu dapat la I siapkan peruntukkan u tu..Di sini saya dengan ikhlasnya juga mengambil kesempatan mengucapkan terima kasih sekali lagi atas sumbangan yg telah tuan/puan hulurkan buat kami berdua di sini..Terima kasih saya dengan rendah hati pada semua. Kadang2 tu terasa gak malunya saya ni..maafkan saya sekiranya tercetus bebanan sedikit pada pihak semua di luar sana yang menyumbang. Memandangkan saya masih tidak dapat bekerja lagi atas alasan menjaga isteri saya yang masih terlantar ini, harap tidak ada pihak yang mempertikaikan berkaitan financial saya. Bukan niat di hati tidak mahu berusaha sendiri tapi keadaan belum dapat mengizinkan lagi terutamanya pada masa yg terhad sgt2 untuk berbuat demikian..sekelian harap maklum...( macam buat surat mohon bantuan zakat jea bahasanya )..Pemberitahuan untuk pihak2 tertentu saja ni.....


So dear, u pun jangan tanya atau pertikaikan bagaimana husband u yang teramat la hen,,,semnya ni menguruskan perbelanjaan u tau, yang penting I akan tetap memberikan u yang terbaik sahaja dari semua aspek....taauuu....InsyAllah. Nanti I akan belikan u aaaa emas 3 kilo, pakaian sutera yang berharga RM1000 sesentimeter, keta Toyata Camri 2,,,, ooh kasut 16 pasang!! suka tak,,kalau suka u kena la bangun dear. Bangun sebelum raya dear, u tak kesian saya ke, jom ler raya sama2 leh g jalan2 rumah kawan2 blog kita ni..Nak habiskan semua rumah ni mau ambil masa 3 bulan ni dear....u kalau nak pakai semua yg I beli tu, bangu laa....( U all jangan ckp I tipu dia, kang dia tak nak bangun pulak..ssyhhhhh ). You bangun yea sebelum raya, tahun lepas kita tak raya tahun ni kita raya la...  


AAAA dah bangun pun u............bangun tidooo....nak kemas2kan u dulu sekarang ni, romen2 sikit ( apa u all senyum2! ) dia orang ni dear, jeles ngan kita nak romen2...tak maluu, kau ada! hahahahaha romen tu manja2 la ngan isteri saya niii....ok guys malam nanti I nak sambung sharing2 n ulangkaji sedikit ok...tunggu tau, jangan ke hulu ke hilir,,tunggu jea. Biar bersawang ketiak tu tak pe!! tungguuuuu......Dear, bersiap sedia T-Rex nak datang ni makan uuu.........aaggrhhhhh aaggrhhh......KEDEBUSH KEDEBUSH  ( Tu bunyi tapak kaki T-Rex laa )......



61 comments:

  1. Comel! Nanti raya Insya Allah saya ziarah abg & akak..saya doakan kak gee cepat sembuh..sian abg abil tu kak...heheh~

    Take care~

    -wiwinruslan-

    ReplyDelete
    Replies
    1. OO babybuchuk pun cium2 pipi yea...

      Delete
  2. Selamat Bersahur dan selamat berpuasa dan selamat berhari raya kelak.. saya baca catatan Bro terdahulu, 'tidak akan sama sekali tinggal my dear sambut raya sorang" biarpun hospital offer untuk discharge after raya...

    Saya gembira kerana hajat dan doa anda untuk bermimpi bertemu dengan isteri dimakbulkan ....

    tak tahu nak cakap apa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Sham..Selamat menyambut Ramadhan nanti...Harap Allah berikan yg terbaik buat Gee, InsyAllah..

      Delete
  3. Replies
    1. Tu yg kena tipu dia sikit, beli emas 3 kilo!! harap2 dia bgn bila dgr beli emas tu...

      Delete
  4. suwet nyeee....
    moga diberi ketabahan ye kak Gee..
    selamat berpuasa abg abil n kak gee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suwet muitt kan..Selamat berpuasa nanti misseraa...

      Delete
  5. Insyaallah En. Abil,

    Kuasa Allah S.W.T mengatasi segalanya. Sama-sama kita berdoa agar kak gee cepat sembuh dan meraikan hari lebaran bersama en.abil suami yang paling setia. Ambil la peluang untuk solat,berdoa, zikir di sepertiga malam sepanjang ramadhan. Apapun " Ahlan Wa Sahlan, selamat menyambut ramadhan buat en. abil & kak gee & semua followes". ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah, moga tuhan kurniakan lebih kesungguhan beribadat di bulan Ramadhan nanti..Selamat menyambut Ramadhan maza..

      Delete
  6. Amin...semoga Gee sembuh..Kuasa Allah mana ada org tahu..amin..Insyaallah..

    ReplyDelete
  7. selamat menyambut puasa bro...

    ReplyDelete
  8. Salam Ramadhan Al-Mubarak untuk Abil & Gee.. semoga dipermudahkan dalam menunaikan ibadah baik yg wajib mahupun yg sunat.

    Gee, bangunlahhhhhh sahur, nanti Abg T-Rex buat air ho.. ho.. horlicks! ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abg T-Rex tak boleh minum ho..ho..horlick waktu zohor minggu depan!?? hahahahha letak ais byk2 emmm sedappp....hahahahaha

      Selamat berpuasa yea Sari Yusa..

      Delete
  9. Replies
    1. Senyum jea wan nurul ni...Selamat menyambut Ramadhan...

      Delete
  10. Alhamdulillah..itu bermakna Allah mendengar permintaan..anyway Selamat Berpuasa..Semoga Ramadhan yg mulia ditempuh dgn tabah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllAh bulan Ramadhan ni nak mohon lebih lagi pada Tuhan untuk isteri saya ni...Selamat berpuasa pada Norma n family di sana..

      Delete
  11. So sweet..insyallah kak Gee akan bangun tu..dia nak salam cium tangan abg nanti. Selamat berpuasa yer utk abg dan kak Gee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komen Rosidah buat saya nangis nii...lama dah Gee tak cium tangan suaminya nii..Selamat menyambut Ramadhan yea, kirimkan salam saya pada keluarga Rosidah..

      Delete
  12. alahaiii main tipu2 eh.. amin Ya Rabbal Alamin.. no worries k abg Abil Allah Maha Mendengar dan Maha Mengasihani..Jgn putus doa nak2 bln Ramadhan ni.. -dira-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suara tu pelan2 sikit dira, sshhhh nanti Gee tau I tipu..Selamat berpuasa yea dira..

      Delete
  13. sweetnye..cptla kak gee sht je..cian abg abil puasa sorang2..~

    ReplyDelete
    Replies
    1. U tak bgn dear,,I ajak Intan Payung buka puasa ngan I nanti!!

      Delete
  14. Alhamdullilah, murah rezeki Abil. Dpt manje2 dgn Gee dlm mimpi & ramai yg kasi sumbangan. Ai tompang hepi ^____^

    Gee, dengar tak tu? Abil nk belikan memacam tu. Bangun cepat2 tau. Pastu bleh dtg raye kt Rawang. bangun ye Gee..kalau tak, Ai amik sume kasut 16 pasang tu. caiyokkkkkkkk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo lalink nak amik kasuk Gee yea..Tunggu la Gee bgn nanti!! ha ha tak tau...By t way, demam lagi A.I?

      Delete
    2. Demam dah kurang, tp skang ni suara tgh sengau sbb hidung meleleh2 hingus. hohoho..

      Delete
    3. Alaa ciannya lalink I sorang ni,, demam demam lagi, alaa bucuk2...tak pe nanti lalink suruh en suami lalink tu tolong sedutkan hingus tu pakai straw! cepat la baik nanti..ok lalink...

      Delete
    4. sedut pakai straw??? wahhhh..gud idea! mesti sedap mcm sedut tulang gear box. slurrrrppppppppppp

      Delete
  15. InsyaAllah berkat kasih sayang suami yang tak berbelah bagi dan doa yang panjang akan bisa menyembuhkan kesakitan yang ditanggung isteri..

    Terima kasih abil kerna menjaga isterimu sebaiknya..syukur pada Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq CheNamNam...Semoga Ramadhan Allah berikan yg terbaik buat isteri saya ni..

      Delete
  16. As salam Abil,

    Untungnya Gee! Sgt jeles tau! Nak jugak emas berkilo2 kasut berpuluh2...hik3...:))

    Selamat berpuasa Abil... Wishing you a blessed, healthy & wealthy Ramadhan insya'ALLAH :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat menyambut Ramadahan Marya n family di sana..Raya ni datang ler rumah sayaaa nanti dapat ang pau raya, sekilo emas sorang! tapi puasa ke penuh la..

      Delete
  17. Selamat menyambut ramadhan al mubarak abg abil.....sungguh tabah abg abil ni...tp nape lmbat update saye ni asik duk tunggu je cite pasal kak gee....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat berpuasa Diana Kirana..tadi dah up date. nanti nak up date lg yea...

      Delete
  18. assalamualaikum abg abilllllll....jangan curang kuat sangat...saya fobia tau ayat curang ni..wakakaka...bang...Alhamdulillah mimpi walaupon ianya mainan tidur tapi kadang² Allah SWT bagi petunjuk juga melalui mimpi...InsyaAllah moga kak gee lekas sembuh tau...

    so camne penggunaan setakat ni...wangikan benda tu..?hehehe lagi tambah wangilah kak gee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm Dinda abggg..lega rasa hati klau dapat jumpa Gee dalam mimpi dgn sihatnya tu..baru pakai, nanti kita tgk keberkesanan minyak tu cmana yea..Dinda, tolong la buka topeng tu, terperanjat Gee klau tgk!!

      Delete
    2. kak gee bangun je nanti saya bukak...kihkihkih....

      Delete
  19. selamat berpuasa....semoga ramadhan kali ini lebih bermakna buat kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, Tentang Kita berduaaa...Selamat menyambut Ramadhan u..Moga kebahagiaan Ramadhan dapat kita semua kecapi nikmatnya..InsyAllah..

      Delete
  20. Selamat Berpuasa.... En abil... semoga diberi kekuatan untuk menjalani ibadah puasa sambil menjaga kak gee.... n semoga di bulan puasa nie dapatlaa en abil perbanyakkan ibadah terus berdoa untuk kak gie tau... inyallah saya juga akan doakan k.gie cepat sembuh plok2 en. abil ketat2 hu3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat berpauasa pn Siti..Sama la kita berdoa dapat keberkatan Ramadhan ni nanti, InsyAllah..

      Delete
  21. hehehehe..kita bukak pose sm2 dgn kak gee la klu gtu..~

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak jugak berbuka ngan Gee..emmm tak leh nak curang2an ler gitu...hehehehe

      Delete
  22. rumah abil sebenarnye kat mana? blh gak dtg melawat kak gee nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rumah berdekatan ngan tol seremban-port Dickson, 5 minit, sampai la rumah. (sekiranya dari kl ).36 Taman Sri Putih, jalan Tok Ungku..kawasan Rasah..Klau org seremban, sebut Produa Rasah, dia org tau la, taman ni kat sana ler...

      Delete
  23. Selamat Berpuasa A.Abil..BE akan sentiasa doakan k.Gee sihat kembali dan InsyaAllah dpt sambut Hari Raya dgn A.Abil tahun ni.. Klau A.Abil gi solat tarawih ada org jaga K.Gee ke..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ramadhan..saya g tarawih gee tinggal sorang ler jap..lagi pun surau agak dekat ngan rumah,,,

      Delete
  24. salam. sweet nya,. :) insyaAllah akan bangun. banyakkan solat 1/3 malam. insyaAllah.. :) Dia kan Maha Mendengar ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam nurul..mana yg sweet nya nurul?..nanti nurul pun sama la solat malam2 cm tu yea n doa2kan la kami juga dalam solat tu..Buka ni nurul makan apa?

      Delete
  25. Salam ramadhan, abil. Sis baru je follow ur blog for about one month.

    Allah Maha Pengatur yang terbaik. Semoga abil tabah dan Allah permudahkan segalanya buat abil.
    Gee sangat bertuah kerana ada abil. InshaAllah akan ada ganjarannya.

    sis qasihara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ramadhan sis qasihara..tq sudi ikuti blog saya ni..tq juga doakan kami disini..Hope sis pun dapat melaksanakan ibadah puasa ngan penuh barakah..InsyAllah.

      Delete
    2. Abil, jg gee elok elok tau......hihi nnt sis bg duit raya lelebey, jgn putus harap ye.......

      Delete
    3. Dapat duit Raya!!! yeppiiiiii.......

      Delete
  26. Salam Abil...Kalau tak beli apa yg u janji kat Gee....siap u Abil!!!! I panggil bala tentera ganyang u eh!!!! Siap u!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam...hahahahahaha beli yg mana, yang 3 kilo tu hahahaha..terpaksa la sy gadai diri ni nak beli semua tu hahahahahaha gadai diri ni pun ikut kilo gak!!

      Delete
  27. moga thn hdpn k.gee dh sihat n blh beraya brsama en abil
    .inshaallah kita sama2 doakan ya..

    ReplyDelete

Followers