Saturday, 7 July 2012

aa,aa,aa.

Assalamualaikum Dear....n pada semua pengunjung yang di kasihi..


Dari u bangun tido pukul 11 pagi tadi hingga sekarang dok berbunyi jea tu tak henti2...apa masalahnya,,I tak tau. Nak kata sakit ubat2 dah beri, nak kata lapar, tak mungkin gak coz meal u I beri tiap 3 jam sekali. I dah kemaskan u seperti biasa. Setahun lebih dah I jaga u n selalunya I boleh agak what"s the problem but hari ni I tak tau mengapa u dok berbunyi aa,aa,aa jea tak berhenti...


Sepanjang hari dok pujuk u still aa,aa, bunyinya. Lagi I ada ngan u, lagi kuat bunyi u buat so I terpaksa tinggalkan u sorang kat bilik. Bila I dah keluar u tak kuat bunyi..Betul2 I tak tau what" wrong, apa u nak, I tak tau..Dari siang dok sabar, sekarang ni ada tension sikit!! Member tadi ada datang ziarah dan kata baca2 la doa sikit mana la tau ok nanti...Habis doa n siap ngaji cm biasa tadi still my wife ni nyanyi aa,aa,aa,aa,..banyak degil punya girl ini, serupa ada batu konkrit dia punya kapala dalam!!! Nasib baik you punya laki ini ada sikit lagi kesabaran, tak ada kalooo...u, saya takda  hantar Muzium Negara, itu zoo negara jugak saya kasi tarok u sana! Ada itu ular tau, tau ka itu ular,,Anaconda!!! Aaaaa nanti baru u takut, boleh diam teruss.....Itu aa,aa,aa, takda lagi....Cm ni la I kadang2 ada rasa tension. Walau cmana pun I sedar dan faham, begini la perasaan yg akan ada pada setiap org yg dok menjaga pesakit seperti u, termasuk la I ni. So bagi mereka2 yg seujianNya dengan saya ni,, kita sabar jea la, doa2 la selalu dan jangan putus asa. Macam ni la campur baurnya perasaan mental, hati n fizikal..Kalau kita tak rasa semua tu ( lari dari tanggungjawab ) dan kita tak mengawal perasaan tu dengan baik maka kita telah gagal Ujian ALLAH dan kita tidak layak mengunakan perkataan REDHA sekiranya kita kehilangan org yg di pertanggungjawabkan kita jaga. Pegang la nasihat ini dengan baik..! ..chehh wah! ada macam wali berkata2 tak..?.. ( aaghh tuihh )... siapa yg meludah tu!!


Dear, I bukan betul2 marah u tau,,hanya sesekali tu ada rasa tertekan sedikit. Sekiranya ada terkasar bahasa atau marah2 u tu, maafkan saya yea..Saya ni pun manusia biasa saja macam lelaki2 yg lain ada macam2 perasaan. Insyallah, Saya masih boleh mengawal perasaan ni..n sorry to say, malam ni memang I terpaksa tinggalkan u seorang kat bilik tu n I kat bilik sebelah u. Now u masih berbunyi tapi dah mula kurang la. I akan intai u dari tingkap jea dari masa ke semasa, dont worry yea sayang I ada sentiasa berdekatan ngan u. Agaknya sekiranya u sembuh nanti dan I akan beritau, u berkeadaan begini, mesti u tak percaya rasanya..Pada I percaya atau tidak, itu semua tak penting,,apa yg I harapkan..harapkan u sembuh n kesihatan u baik hingga akhir hayat. Itu sahaja.


Sepatutnya up date I ni kaitan cinta berputik kita berdua sebelum kawin dulu  n di susuli ngan teguran pada suami2 yg ada degil sikit nak pujuk2 isteri dia org ni. Rotan nanti baru tau suami2 ni hahahaha abg2 sekelian jangan marah aa hehehehe kita citer citer jea cmana nak hilangkan ego kita sang lelaki ni supaya senang sikittt jea pujuk isteri bila isteri kita merajuk..ciaannn dia org..Allah pun suruh pujuk, Sehingga Allah turunkan surah dalam Al Quran kalau tak caya cuba baca surah An-Nisaak ( perempuan perempuan ). Itu arahan Allah, jangan kita langgar..Isteri ni antara sumber kekuatan dan umpama tulang belakang suami..Para suami ini semua kuat2 n berani2 belaka, tapi kuat2 dan berani2 kita ni pun takut gak ngan isteri...Kalau berani cuba tanya elok2 ngan isteri tu,, " yang, yang, boleh tak I kawin satu lagi sayanggg? ( nada manja ) aaa kita tenguk jawapan dia org ni dalam komen blog saya ni nanti,,sure meriah punya hahahahahaha komen tau jgn tak komen.


Cm saya lain, saya berani tanya cm tu kat isteri saya,,bila tanya, dia diam jea, perempuan klau diam, tanda setuju la tu..hehehehehe Gua tak takut bini bro!! hehehehehe Eh dah la, segmen tu saya up date besok yea.


Ni nak g intai my wife n nak tido dulu ler, tu pun masih ada bunyi aa,aa, tu,tapi dah slow. Jap lagi tido la tu.
ok guys, good nite n sweet dream atau u all nak dream apa pun dream la....see u tomorrow.

45 comments:

  1. i'am so touching baca blog you...
    your wife is the lucky women in the world...
    tabik spring kat lu la bro, saya yang sehat walfiat ni adalah salah satu isteri2 yg terabai kat dunia ni. Respect sgt the way you take care ur wife. Kalau i jd mcm ni sure2 i akan dicampakkan ke longkang.... sob sob sob ..... saya lah ibu "ibu tunggul". sob sob sambil mengesat air mata yg berjurai2.. :((

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa ciannya I baca u terabai n nak kena buang kat longkang! Jangan rasa macam tu lagi lepas ni, Mesti timbulkan rasa kuat yg sedia ada dalam hati tu! Jangan kata susah to be strong. Just be strong! Choose to be strong! Pandang anak2 tu n be strong..

      Delete
  2. ALhamdulillah kak gee sihat, risau bila fikirkan kak gee, cerita dengan Mr H semalam dia kata bagus abang ni, hehehe...(jangan perasan tau...eleh perasan le tu) sorry abang abil...kirim salam paa kak gee... bisik kat telinga dia abang redha dan syurga nanti tempatnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Basicly Gee ok, semalam jea dok meragam,,ni senyap jea n nak sambung tido la tu..Hubby U kata I bagus!! hahahahaha memang perasan giler! hahahaha nanti I kirim salam kat dia yea.

      Delete
  3. salam .. maybe nyanyian tu.. :D hehe...

    ReplyDelete
  4. Wsalam amalina, may be kut..pas ni tak nk nyanyi lagi la, buat joget zapin lak, tgk ok tak dia!

    ReplyDelete
  5. As salam Abil,

    Marya baca tp xtau nak komen apa dah... sedih baca komen yg first tu... Take care & send my regard to Gee ya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam marya, komen mana yg sedih?..regard to your family yea.

      Delete
  6. touching-lah.. duluuuu.. my husband pnah sakit, bila dia mengomel sakit tu i selalu marah.... huuhuhuhu. Nasib baik dia tak ambik hati.. adushhh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo marah hubby masa dia sakit yea, tak patut tak patut,,dah minta maaf belum?

      Delete
  7. apa?abil nak kawen dua?dia cakap kat gee?nak kena rotan ni abil nihh..cepat gee bangun.kita rotan abil..pandai2 dia nak taruk gee kat muzium ye.kita angkut dia masuk muziummmm punya stor yang dah berkarat2 tuh.bangun ye gee?

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo tak boleh kawin dua yea..emm kalau cm tu penuhkan quota jea la, ada 3 lagi kosong, so sekali gus jea la..hahahaha macam mana pendapat jemari menari kita ni?

      Delete
  8. banyakkan sabar en.abil...mgkin kak Gee merajuk kot dgn en.abil...mgkin ada dia tsinggung ke apa ke kecil hati ke?ada benda yg dia x suka tu da en abil buat...tu yg dia memberontak tu...yg penting jaga kak gee bebaik...klu en.abil x jaga kami semua ni akan kerjakan en.abil...hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduh bodyguard Gee ada di sana sini rupanya..Yea la Norfadhilah, saya akan jaga Gee elok2...

      Delete
  9. 1st time mengunjungi blog ni dari blog kak CT yg ada anak istimewa 3 orang tu, membaca satu2 coretan & rentetan kisah cinta kalian, air mata ni tak berhenti mengalir... insyaAllah, IG akan menjadi pengunjung setia blog ini untuk terus mengikuti kisah cinta Abil & Gee yang sangat unik, cinta milik Allah yang dikurniakan buat 2 insan

    ...juga kiriman2 doa akan terus kusedekahkan buat gee, semoga kembali sempurna seperti wanita lain untuk suamimu yang setia, tahniah bro Abil... teruskan memberi tanpa mengharapkan balasan

    cinta Allah itu maha luas & Dia maha mengetahui... teruslah meminta minta padanya, jangan berputus asa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun turut bersetuju gak...Ibu Gebu, terima kasih sudi meluangkan masa di blog saya ni. n terima kasih atas sokongan yg diberi.

      Delete
  10. Singgah sini dari blog mama QS. kagum dgn suami sesabar dan setabah abil. Semoga K.gee akan pulih seperti sedia kala. Insyaallah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama pun suami kan, kena para suami semua ada sifat2 yg sebegitu kan...tq Ummi Iman.

      Delete
  11. first time jenguk blog ni.... kagum dgn en abil...moga gee terus diberi perlindung olehNya..sabar ye..Tuhan maha mengetahui dn dia xkan uji hambanya itu jika hambanya xmampu menghadapinye..moga diberi balasan yg baik drNya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks naney, selalu2 la doakan kami di sini yea.

      Delete
  12. Salam bro Mario...
    Singgah senja di kala sepi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa tak ajak bro mario singgah kat umah jea?

      Delete
  13. sentiasa ikut blog ni. semoga abg abil kuat utk terus bantu dgn kak gee. saye ade tdgr satu lagu, maybe sesuai dgn situasi abg abil skrg. Penantian cover by Ajek Hassan. http://youtu.be/pYHK4gebUcg

    ReplyDelete
  14. Salam buat en abil & wife..
    So far sy just a silent reader aje..terbaca mengenai blog en abil ni pun thru blog kak moon. Apepun saya rasa sangat terharu dan kagum atas kasih sayang dan ketabahan en abil tunjukkan utk gee. Moga2 suatu masa nanti akan memberi sinar ceria utk kalian berdua.insyaAllah..jika tidak didunia ini pun..moga2 diakhirat nnt bersama jua hendakNya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Ida, Insyallah sekiranya Tuhan izinkan kami bersama nanti, Alhamdulillah..Thanks Ida.

      Delete
  15. nakal sungguh abg abil ni..hahahaha... siap abg abil bila kak gee baik nanti komfom kena piat tinger tu sebab nak masukkan kak gee dalam muzium..hehehe
    apepon inilah tempat luahan ye dak..nanti kak gee pon akan baca ape yg abg abil dah catat kat sini.. kemon kak gee lekaih bangun...sebelum kak gee kena masuk muzium..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha nasib muzium ada air cond, kalau zoo cmana? hahahaha ni abg nak tanya yg Dinda Iva pakai kat muka tu, purdah ke topeng?

      Delete
    2. jom bina zoo yg beraircond..ngehngeh..itu topeng abg abil...purdah tu InsyaAllah niat dah ada..bila masanya tunggguuuu..doa²kan ek..restu nak berpurdah dari suami dah dapat..hehehe

      Delete
    3. Bila rasa sesuai nak pakai purdah tu, pakai la..tak pe, kat tempat penguin tu ada aircond dah, letak Gee kat sana jea la, sejuk sikit hahahahaha

      Delete
  16. kdg2 mai stress... kita pun taktau nak wat ape pun kan en. abil..... serba tak kena....! apepun... teruskan perjuangan!... sesekali rasa down.. kumpul balik kekuatan yg ade.... insyaAllah boleh!!!.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni dok kumpul n kumpul kekuatan ler,,kadang2 rasa dah penghujung kekuatan pun ada...cmana.?

      Delete
    2. kalau abg abil dah terasa macam nak sampai penghujung kekuatan mohon DIA tambah lagi kekuatan tu,,tu semua bisikan syaitonnnn....hehehe..just ingat je dah sampai sejauh ni takkan nak mengalah ye dak..? ade org tu lagi bertahun² masih kuat..so abg abil pon perlu kuat okeh..

      Delete
  17. Salam, Abil, dulu akak ada jiran husband dia lepas kena strok langsung collapse. Terbaring aje. Tapi tu la tiap2 hari kami disajikan dengan lagu yg serupa aa, aa,aa. Sampaikan auntie tu (wife dia) kata rumah dia ada baby hari2 nangis (dia ckp sambil bergurau la)Itu biasa la abil. People yang berkeadaan macam ni memang macam ni la Abil. Kalo Abil tensen2 pun x paham pun derang. Akak faham keadaan Abil. Ya lah berat mata memandang berat lagi bahu memikul kan. Jangan dia terjerit2 sampai keluar anak tekak lagi susah abil nanti. Semuga Abil tabah selalu. Kak Rina.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kak Rina, awal2 dulu Gee menjerit sampai nk keluar anak tekak oo, selama 7-8 bulan!! sekarang aa,aa,aa, dia tak la sampai menjerit2 lagi..thanks yea kak.

      Delete
  18. Salam...Abil!!!!

    Gee sebut aa..aa...aa...short form for (a)bang (a)bil tak pun (a)yang (a)bil laaaaaaaa......U jgn kasi mara sama diaaaa.....dia guna itu sms word juga laaa!!!! U mara kaloooo.....zassssssss!!

    #Hihiihihihi teasing u !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh pandai u tafsirkan a,a,a, tu yea choc eyes you..hehehehe

      Delete
    2. yes setuju..rasanya tu cara kak gee nak borak tau bang...positive ok...

      Delete
    3. Si dinda iva ni main sambungg jea yea...

      Delete
    4. :P wakakaka...saje nak meriahkan ruangan comment...sumer sedih jek..bang,,tunggu je nanti ada barang jatuh dari kotak pos..ehhh..hahaha

      Delete
  19. Assalam bro abil.....sy rasa mungkin dia tak selesa dgn tiub makanan tu tak....sy yg tgk ni pun seriau....apa2pun semoga tabah n kuat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..tak juga coz tiub tu tak menganngu keselesaan dia, setahun lebih dah pakai..

      Delete
  20. semoga Allah memberi kesihatan semula pd kak gee dan sentiasa memberi ksbrn pd abg abil utk terus menjaga kak gee...

    ReplyDelete
  21. encik abil.. bersyukurnye wife encik dpt suami mcm encik.. Allah swt punye kuasa tiada siapa dpt menyangkal.. wife encik sakit diberi pula suami y penyayang n sabar sentiasa berada dcc isteri.. cukup besar pengorbanan tu.. tapi iyelah.. kite y sihat ni xtau ape perasaan org y sakit tu rase.. agaknye kalau die bole bercakap mst die da nangis2 ckp sakit.. sakit.. Allah swt y lebih tahu.. encik abil teruslah sabar mengharunginya.. kpd kak gee terus kuat semangat ye.. amin.. (;

    ReplyDelete
  22. mmg brni la klu brni tya gtu.haha.klu ayu pn xsgp xda yg sgp klu ada pn sdkt..hehe..salam sayang buat k.gee..semoga cpt smbuh blh dongak lg n tgk dlm mna cnta en abil buat k.gee

    ReplyDelete

Followers