Friday, 5 April 2013

Kerinduan abg Abil....


Assalamualaikum pada semua ...

Alhamdulilah .. Majlis tahlil untuk 3 hari sudah pun selesai. Rumah yang dipenuhi dengan sanak saudara dan juga rakan rakan semua telah kembali senyap. Masing masing meneruskan kehidupan yang sendiri. 

Tinggallah Abil keseorangan. ohh.. lupa nak perkenalkan diri.. entry hari ini tidak diupdate oleh abg abil. tapi di update oleh kami, adik beradiknya.. Abang Abil telah diculik oleh rakan rakannya bermain futsal, sebab tak mau dia kemurungan dan dilanda kesedihan. 

So far, Abang Abil secara zahirnya mmg nampak okay. nampak sangat tenang dan masih banyak bercakap, rajin mengusik dan bergurau. tapi dari riak wajahnya kami tau dia masih bersedih dan cuba menyesuaikan diri dengan kehidupan seharian tanpa Arwah Kak Gee.

Tak perlu nak cakap banyak banyak kan. nanti overshadow blog owner pulak kan. kita tengok gambar lah yer.. sebab gambar menceritakan segalanya. luahan zahir dan batin.


ini gambar malam pertama selepas permergian Kak Gee


       
                                                                 ini gambar siang tadi..


cukup sampai sini saja entry ini.. Ini pun curi curi buat entry. Kita bagilah masa untuk Abg Abil bertenang dan menyesuaikan diri dengan keadaan baru. sama sama lah kita berdoa yer..




109 comments:

  1. Saya doakan Saudara Abil dan kalian sekeluarga tabah mengharungi ketentuan Allah ini..moga saudara abil bertambah semangat..dan jgn putus hubunngan dgn kami semua..kami semua dah lama mengikuti kisah saudara abil dan arwah kak gee..dah rasa mcm saudara dekat..teruskan update ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setiap perkara yang berlaku pasti ada hikmahnya..ALLAH MAHA PENGASIH & MAHA PENYAYANG

      Delete
    2. Harap saudara Abil bertabah, kami sentiasa doakan agar saudara Abil diberi ketenangan zahir dan batin, semoga roh Gee aman disana....Amin!

      Delete
    3. Saya tak pernah ambil tahu pun masalah Abil sebelum ini walaupun disiarkan media. Membaca kisah anda mengingatkan kisah kesetiaan dan kejujuran. Allah Rahmati isterimu. Al Fatihah!

      Delete
  2. Be strong abang abil... Semoga roh arwah dicucuri rahmat dn ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman...

    ReplyDelete
  3. kalian semua yg paling dekat,so berilah sokongan utk sdr abil.......

    ReplyDelete
  4. Semoga abg Abil tabah menempuhi ujian ini. Kami turut merasai kehilangan Kak Gee....al-fatihah.

    ReplyDelete
  5. apa sekalipun hidup pasti diteruskan,yg ada hanya kenangan terindah ketika arwah Gee disisi...semoga Abil kembali ceria..

    ReplyDelete
  6. semoga abg abil lebih tabah harungi semuanya

    ReplyDelete
  7. Kakcik dan suami sentiasa mendoakan agar Abil diberi kekuatan hati dan ketenangan fikiran oleh Yang Maha Esa.

    ReplyDelete
  8. May the good God give you strength to move on with life, Abg Abil. These photos speak a thousand words. Gee must have surely known that she was very lucky to have you in her life...

    ReplyDelete
  9. berat mata memandang berat lg bahu yg menanggung..namun sesungguhnya ketabahan n kesabaran saudara Abil telah m'buka mata n m'yentap hati sy sndiri..insya Allah jnji Allah itu pasti t'hdp hamba2 Nya yg sabar, smga roh arwah kak Gee dlm Rahmat n ksh syg Allah..Semoga saudara Abil & keluarga terus kuat n tabah m'hadapi ujian ni..Aamiin..kami tetap doakn yg t'baik utk saudara Abil n sentiasa nantikn update t'kini, smoga setiap p'kongsian m'beri manfaat kpda kita semua..insya Allah

    ReplyDelete
  10. tabahkan hati, redha atas ketentuan, doakan kak gee bahagia di alam sana...al fatihah..

    ReplyDelete
  11. sedeh tngok pic abg abill...chaiyokk2 abg abill bgn..kuatkan atiii

    ReplyDelete
  12. Sedey bace entry ne..Hope prof abil sntiasa tabah dalam mengharungi dugaan Allah.Cik thu prof tetap kuat..Al-fatihah buat Arwah :(

    ReplyDelete
  13. Sayu bila tengok pic ni.. Melalui gambar.. Banyak yang kita boleh huraikan.. Semoga tabah abg Abil.. Allah always by your side..

    ReplyDelete
  14. mana lg nk dpt suami mcm abg abil ni...semoga abg abil peroleh kebahagiaan dunia dan akhirat....

    ReplyDelete
  15. Friends......lets pray for him.........semoga En Abil tabah......Allah Maha Mengetahui......

    ReplyDelete
  16. Al fatihah..semoga abg abil sntiasa kuat dan tabh mgharungi hari2 sterusnya..

    ReplyDelete
  17. Friends......lets pray for him.........semoga En Abil tabah......Allah Maha Mengetahui......

    ReplyDelete
  18. smoga en abil tbah dan sabar...

    ReplyDelete
  19. terkilan hati terbaca akan permergian kak fauziah yang kembali kepadaNya setelah abg abil 2 tahun menjaga dan mengasihi dengan penuh kasih sayang yang murni. condolence and stay strong abg abil and RIP kak fauziah

    ReplyDelete
  20. Moga adikk2 tak tinggalkan abil keseorangan. He needs suportive people around him. Satu dlm seribu nak cari mcm abil pun belum tentu dapat.

    ReplyDelete
  21. teringat masa arwah ayah baru2 meninggal.. mcm ni la keadaan mak walau dia act macam biasa tp bila dia pergi tidur tempat ayah tidur, kita tahu betapa dia merindui suami dia.. semoga abg abil kuat & tabah.. memang kerinduan pd org tersayang takkan berakhir tp Insya Allah satu hari kerinduan tu akan jd kebiasaan & kita akan tenang hadapinya..

    ReplyDelete
  22. Be Strong bro. Hope you will recover.

    ReplyDelete
  23. Abg Abil,
    insyaAllah satu hari nanti abg akan bertemu dengan kak Gee kt Syurga Allah nanti, dan hidup bahagia kt sana, kekal selama-lamanya, tanpa ada penghujung..

    amin ya Allah..

    ReplyDelete
  24. life goes on ya abg abil, berat mata memandang berat lg bahu yg memikul.... take care...

    ReplyDelete
  25. masyaAllah..cinta seorang suami..sebak melihat gambar..semoga abang abil tabah..kuat..

    ReplyDelete
  26. assalamualaikum.....firstly sy nak ucapkan takziah di atas pemergian kak gee kerahmatullah....harap abg tabah n sabar mengharungi kehidupan ms depan....jika dulu abg kuat n sabar sy yakin kali nie abg pasti boleh....mengharungi hidup yg akan dtg...semua yg berlaku pasti ada hikmah dan ganjaran nyer...jadi laluilah hidup seterus nye dgn senyuman....ingatlah bahawa arwah kak gee hanya pergi dari dunia fana tapi kak gee akan sentiasa ada dalam hidup abg.....sepertimana mn abg setia hingga hujung nyawa...berdoalah...

    ReplyDelete
  27. salam takziah untul Abil dan keluarga.. berat mata memandang berat lagi bahu yg memikulnya.. saya juga baru saja kehilangan seorang ayah 180 hari yang lalu namun masih berada dalam keadaan bersedih dan entah bila penamatnya kesedihan dan rasa kehilangan kami sekeluarga.. dan saya faham akan kesedihan yang sedang dan akan dihadapi oleh abil.. its take's time to heal.. semoga tabah menghadapi dugaanNya ini.. In Sya Allah...

    ReplyDelete
  28. sabar la n abil... saya pun 2 tahun lpas kematian suami, smpai sekarang baju terakhir arwah dan kain batik panjang tutup arwah ketika meninggal saya x cuci lagi.... bila rindu saya cium semua baju2nya.... sabar tu adalah separuh dari iman

    ReplyDelete
  29. Salam....sesungguhnya pemergian isteri Abil membawa cinta dan kasih sayang bersamanya disana. Semoga Abil tabah dan reda ketentuan illahi. Saya dan kwn2 diluar sana sentiasa mendoakan yg terbaik utk Abil meneruskan kehidupan walau tanpa isteri tercinta.

    ReplyDelete
  30. Assalamualaikum Abg Abil..be strong ye..gmbar dh menceritakan segala nye...sedih ati bile tengok ape yg abg abil tanggung..pecaya laa suatu ari nty pasti bertemu di sana..cinta abg abil n arwah kak gee x kan pudar n x kan padam!!!..we all always remember u n ur beloved wife..luv abg abil n kak gee selalu!!!

    ReplyDelete
  31. Salam takziah... be strong bro n family, ikhlaskan pemergiannya... KGee bahagia, we should too.. insyAllah...

    ReplyDelete
  32. Salam Takziah....baru dapat tau ttg berita sedih ini....Bro Abil..you are a great man...May Allah reward you His Jannah....

    ReplyDelete
  33. Assalamualaikum dan salam takziah buat En. Abil & keluarga. Setiap yang hidup pasti akan mati..cepat atau lambat sahaja kerana kita masing-masing sedang menunggu giliran untuk ke sana, bila sampai waktunya. Semoga En Abil tabah dan redha dengan dugaan dari-Nya.Semoga roh arwah tenang dan damai di sisi-Nya.Sama-sama kita berdoa dan sedekahkan al-fatihah buat arwah agar rohnya di tempatkan di sisi insan-insan yang beriman dan beramal soleh...aamiin...sebuah kisah nyata...cinta ke hujung nyawa. Tahniah! En Abil kerana melaksanakan amanah Allah dengan sebaiknya. Sis Gee memang sangat bertuah...semoga cinta kalian bersatu kembali di Jannah kelak. Insya-Allah!

    ReplyDelete
  34. sy tak tahu nak cakap apa...tapi sy doakan abang Abil tabah...dan roh arwah kak Gee ditempat dikalangan orang yg beriman...aaminn

    ReplyDelete
  35. semoga kenangan manis bersama arwah dan abg abil menjadi kekuatan abg abil smpai bila2x..Jelas, abg abil mmg seorg insan dan suami yang mempunyai 'strong character' dan juga penyayang..
    Allah menduga mengikut kemampuan kita..Allah Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk kita..Alfatihah buat arwah k gee..

    ReplyDelete
  36. takziah abg abill...x tahu ape nak kata sbb terkaku jari sebentar bila baca blog ni...x penah tau yng blog ni wujud disebabkan kekangan masa bekerja...

    Moga abg lebih tabah selepas ini, yakinlah dgn janji Allah, setiap ujian yang ditimpakan olehNya..ada ganjaran pahala yang besar....

    Al fatihah utk kak gee...

    ReplyDelete
  37. As salam Abil,

    Abil main futsal ye... Nnt boleh geng dgn hubby... Take care Abil... Marya & hubby sentiasa doakan segala yg terbaik buat Abil... Cuma Marya minta jgn ditutup blog ni... teruskan menulis...Maybe one day your story can be used as a book! Real book! For reference, guidance or as an aspiration of others who has the same journey as yours... insya'Allah... Fi Amanillah...

    ReplyDelete
  38. Al-fatihah buat arwah k.gee.smoge Allah tempatkn dikalangan org2 beriman.amin....saya setuju dgn pn marya.jgn delete blog ni...sebab byk ilmu2 dan nsihat yg berguna yg blh dikongsi dan diamal bersama.
    really inspiring me...utk memperbaiki kelemahan diri dlm berumahtangga dan mendpt keberkatan dariNya.inshaAllah

    ReplyDelete
  39. Salam takziah..ngh cvr airmata kt mcd coz tiap hri tggu abg abil update n 2dy dpt news yg k.gee dh xde rs lmh ltut sbb sdih..2 abg abil keep strong n nvr give up mmg klise nk ckp stp yg jd de hikmahnya tp 2 la yg sbnrnye..sy sndri hilg ayh past 2yr n smpi skrg stil nangis ble ckp psl die tp hikmahnya tlh kmi rs kni,sgt xsgka..

    ReplyDelete
  40. alfatihah..smoga roh kak gee dicucuri rahmatNya dan ditempatkan dikalangan org beriman...ya,mmg secara zahir mayb org yg tgk nmpk tenang je...berat mata memandang,berat lg ahu memikul...sy fhm perasaan abg abil...kerana sy dh merasainya hampir 2thn lps..mla2 kehilangan,kita akan berfikir,bgaimana agaknya perjalanan hidup yg harus diteruskn tanpa insan tersyg yg pergi buat selamanya...hanya doa dpt diutuskan utk ketenangan mereka di sana...aminnn...

    ReplyDelete
  41. sentiasa menunggu update dari blog uncle abil.. maaf sebab selama ni silent reader je.. semoga diberi kekuatan untuk uncle abil meneruskan hari-hari mendatang tanpa aunty gee.. asal bukak blog ni je nangis.. semoga dapat terus berdoa untuk aunty gee.. aunty gee dah sangat tenang di sana.. thank Allah sebab dah bagi peluang kepada uncle abil untuk dekat sangat dengan aunty gee selama ni.. semoga dapat meneruskan penulisan blog ni.. uncle abil inspirasi kepada semua laki di luar sana.. tahniah kerana bagi kepercayaan yang sebenarnya wujud lagi laki caring and loving ni.. =)

    ReplyDelete
  42. salam..takziah abg Abil atas pemergian kak Gee.moga arwah tenang di sana..sangat2 kagum dgn semangat dan ketabahan abg abil.bertuahnya kak Gee..InsyaAllah kalian pasti bertemu di Jannah..

    ReplyDelete
  43. salam bro abil.
    Tabahkan hati.dan kuatkan smgat bro..

    ReplyDelete
  44. Qadha & qadar tidak boleh dielak. Kehilangan org tersayang is something yg kita kena hadapi, suka atau tidak. Dah lumrah hidup & ketentuan allah Maha Esa. Semoga roh awr isteri dicucuri rahmat & ditempatkan bersama-sama org yg solehah. Amiin..amiin..

    ReplyDelete
  45. tgk gmbr tu pon dh sedih..moga tabah ok.
    :-)

    ReplyDelete
  46. bersabarlah dengan dugaan ...dariNYA kemanisan akan menanti.

    ReplyDelete
  47. tabahkan hati abg abil..teruskan memberi motivasi untuk kami semua ya..boleh sama2 kita berkongsi pendapat dan cadangan..insyaalah arwah kak gee ditempatkan dikalangan org beriman amin...

    ReplyDelete
  48. Bersabarlah abg abil... ini semua ujian Allah. Lagipun abg abil mesti puas hati sebab dapat jaga kak gee sampai hembusan nafasnya yang terakhir..

    ReplyDelete
  49. Life must go on..no matter how bleak or sad it is after our loved one passed away. Take your time..mourning if you must. Semoga kehidupan sesudah ini lebih memberikan bahagia insya allah. Dunia akhirat.

    ReplyDelete
  50. Life must go on..no matter how bleak or sad it is after our loved one passed away. Take your time..mourning if you must. Semoga kehidupan sesudah ini lebih memberikan bahagia insya allah. Dunia akhirat.

    ReplyDelete
  51. Semoga abg abil sentiasa tabah mengharungi kehidupan yang mendatang... Didoakan juga semoga roh kak gee sentiasa dicucuri rahmatNya... amin...

    ReplyDelete
  52. Ya-Allah,berat mata memandang berat lagi bahu memikul..semoga abg abil tetap bertahan untuk melalui hari2 mendatang..semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 beriman..aamiin..

    ReplyDelete
  53. Semoga tabah ....tahniah sbb telah mnjadi suami terbaik...

    ReplyDelete
  54. Assalam
    All this while saya silent reader blog En Abil ni..whatever, life goes on. I pray that u will be a motivator like your wish before. Takziah Abil and semoga roh Gee dicucuri rahmat Ilahi..

    ReplyDelete
  55. tentu dia merasa kehilangan .. gembirakanlah hatinya.

    salam saya (Pak Ngah) kepada dia.

    ReplyDelete
  56. sebak tengok pic En Abil.. moga en Abil tabah hadapi ujian Allah ini.

    ReplyDelete
  57. Allah mengambil sesuatu untuk memberi sesuatu...Dia maha mengatahui apa yg tidak kita ketahui..sebagai ahli kekuarga terdekat gembirakan dia..beri sokongan padu...Abil memang tabah..dia insan terpilih untuk menghadapai dugaan ini..semua ada hikmah yg tersembnyi..

    ReplyDelete
  58. Innalillahiwainnalillahirojiun.. salam takziah dan Al Fatihah buat arwah. Tabahkan hati en abil. Tahniah kerana En Abil telah menjd suami yg teramat2 baik.

    ReplyDelete
  59. kuatkan semangat ye abg abil..satu kehilangan yang besar dalam hidup...moga allah tempatkan katgee dikalangan orang2 yg solehah..insyallah...

    ReplyDelete
  60. Anda memang lelaki yg terpilih.. semoga terus tabah menghadapi ujian Allah!

    ReplyDelete
  61. bersabarlah dgn dugaan... perginya x kn kembali..salam takziah.

    ReplyDelete
  62. salam takziah... DariNya kita datang kepadaNya jua kita kembali.. Semoga arwah Kak Gee ditempatkan di kalangan mulia di sisiNya.. InsyaAllah.

    ReplyDelete
  63. turut bersedih... semoga saudara abil terus tabah...

    ReplyDelete
  64. Assalamualaikum w.b.t
    Takziah buat abg abil sekeluarga... Mudah2an roh arwah ditempatkan dikalangan org2 yang beriman... Semoga abg abil tabah menghadapi dugaan ini... sya tau cerita tentang abg abil n arwah bila ada kawan saya share link kat fb pagi tadi... n sya terpanggil untuk baca semua entry abg abil... i'm so touch... bertapa kuatnya ikatan kasih sayang abg abil n arwah... hanya Allah dapat membalas segala pengorbanan abg abil... Sesunggunya Allah lebih mengetahui apa yang terbaik buat kite... Bertapa beruntungnya arwah dapat bersuamikan abg abil... redhakan la Arwah pergi... mgkin itulah terbaik buat arwah yg sekian lama terseksa menanggung kesakitannya... Sabar la n bangkit la abg abil... Allah lebih sayangkan Arwah... saya doakan semoga abg abil ceria, gembira n bahagia selalu... in shaa allah

    ReplyDelete
  65. Takziah utk saudara abil & keluarga & Al-fatihah untuk Gee... semoga dia tenang di sana & kami yakin saudara abil seorang yang sangat tabah...

    saya cadangkan supaya saudara abil terus menulis dalam blog ini & memberi motivasi kepada semua diluar sana dalam hidup berkeluarga dan cara menguruskan dugaan & kesedihan dalam hidup... semoga dapat memberi inspirasi kepada semua... Amin, InsyaAllah.

    ReplyDelete
  66. Assalamualaikum abang abil..sorry menghilang dengan begitu lama...ingat cuma banyak perkara berlaku yang membuatkan masa agak terbatas utk buat blog or blogwalking..namun sentiasa doa utk kawan-kawan... TAKZIAh atas kehilangan..saya tau abg abil sedih cuma xtunjuk..tabahkan hati yea abg abil..saya dan kawan-kawan tau abg abil redha dan kuat hadapi ujian dariNya...teruskan berblog yea bang..jangan pernah berhenti..sumber ilmu..sumber inspirasi..sumber kekuatan semua kawan-kawan...yang hidup pasti akan pergi kerna janjiNya begitu...i know u kuat..kalau perlu menangis..menangislah sepuas2nya...redha dan cuba untuk terus bangkit...arwah pon tentu tak mahu abang sedih²kan...keep going...

    ReplyDelete
  67. Assalamualaikum. Takziah buat Abil sekeluarga. Moga roh Gee senantiasa dirahmati Allah

    ReplyDelete
  68. Semoga bro Abil tabah dan redha dengan pemergian arwah...kita yang masih bernyawa ni tetap kena teruskan hidup...

    ReplyDelete
  69. kuatkan semangat ya abg abil... sy thu abg abil seorg yg kuat dan mmpu menangani segala yg berlaku... teruskanlah dgn khidupan2 yg mndtg dan sentiasa berdoa utk arwah kak gee.. abg abil telah melakukan yg terbaik utk arwah kak gee dan insyaAllah dia akan tenang disana.... dhrapkan agar abg abil akan terus update aktiviti2 abg abil dlm blog ni... sy akan sentiasa mengikutinya... moga lebh brjaya lepas nie... Amin..

    ReplyDelete
  70. Takziah....smga arwah gee ditempatkan dikalangan org yg beriman & beramal soleh. abil telah pn selesai menunaikan tanggungjwb yg sepatut nya abil lakukan. teruskan kehidupan krn itu lah yg Allah inginkan. kuat kan semangat & sentiasa berdoa agar gee sentiasa tenang & bahagia d sana. tahniah krn abil telah menunjukkan contoh yg terbaik di kalangan para suami. wlaupn sy blm pernah berumahtangga tp sy jg penah kehilangan arwah tunang. mang menyedihkan tp hidup perlu diteruskan. Allah menguji kt mengikut kemampuan kt. dan Allah tau abil mampu menangani stiap ujian yg tiba. insyallah....

    ReplyDelete
  71. takziah untuk abil sekeluarga, semoga kak gee berada kalangan para solihin...ameen, miss sgt kat k gee..

    ReplyDelete
  72. salam takziah untuk abg abil... al-fatihah saya sedekahkan.... semoga arwah ditmptkn dikalagn org beriman... harap abg abil dpt bersabar... semuayg terjadi pasti ada hikmahnya... Allah lebih sygkn kat kak GEe..

    ReplyDelete
  73. moga abil terus tabah...setiap berlaku adalah qada dan qadar..

    ReplyDelete
  74. salam takziah kepada abg abil. semoga sabar dan redha atas pemergian kak gee.

    ReplyDelete
  75. semoga Abg Abil terus tabah meneruskan kehiduoan

    ReplyDelete
  76. Assalammualaikum abg abil dan keluarga..salam takziah daripada kami sekeluarga juga..janji Allah itu pasti..tidak tercepat tidak juga terlewat..moga tenang bersemadi kak gee di sana..suatu masa kelak kita juga pasti mengikutinya..selesai sudah segala tanggungjawab yang patut dilaksana namun..namanya tersemat indah disuatu daerah kalbu yang merah..Al Fatihah menjadi titian penghubung..

    ReplyDelete
  77. takziah dari saya.. semoga terus tabah menghadapi cabaran dan dugaan. semoga arwah isteri abg ditempatkan dikalangan org yg beriman & beramal soleh. amin..

    ReplyDelete
  78. abg abil, tabah laa abang, Allah sentiasa bersama kita, semoga abg tabah !

    ReplyDelete
  79. assalam abg abil
    salam takziah...saya doakan abg abil terus tabah dan kuat..moga kak gee ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman..

    ReplyDelete
  80. Dua keping gambar yang sarat dengan cerita...
    Bertabah Encik Abil...


    Al Fatihah.


    :(

    ReplyDelete
  81. terima kasih kepada yang tolong update.

    hanya 2 keping gambar tapi sangat jelas maksudnya.
    kuatkan semangat abang abil.

    semoga kak gee ditempatkan di kalangan orang2 beriman.


    ReplyDelete
  82. Berat mata memandang...berat lagi bahu yg memikul...bukan mudah menerima kenyataan kehilangan insan yg di sayangi..

    Semoga Gee di tempatkan dikalangan org beriman..Amin..
    Al-Fatihah..

    ReplyDelete
  83. salam...
    setiap ujian yg Allah bg untuk mguji sejauh mana rasa cinta kita kt Allah...n ujian 2 d berikn mgikut kmampuan hmbanya...
    sbar la abg abil...ganjaran syurga menanti tok org2 yg sbar....
    setiap yg berlaku ada hikmah d sebliknya...

    ReplyDelete
  84. Kasih,sabar,cinta dan setia seorang suami...beliau menghargai wanitanya sampai ke nyawa terakhir wanita tersebut..

    ReplyDelete
  85. Semoga abg abil terus tabah...

    ReplyDelete
  86. Semoga A.Abil kuatkan semangat..

    ReplyDelete
  87. Semoga terus tabah menghadapi hari2 mendatang dengan tenang... banyakkan bersabar...Berat mata memandang...berat lagi bahu memikul...Hanya Allah yang tahu...sabar ye...

    ReplyDelete
  88. Sabar ya Abil, akak paham perasaan awk. Banyakkan beristighfar dan sentiasa sedekah AlFatihah setiap 5 waktu dan dlm solat2 sunat. Mati itu pasti dan hidup insyallah, apa jua keadaan itulah tarikh yg Allah sudah tentukan untuk Gee, kita yang ada nih belum tentu masanya. Perbanyakkan berdoa, hidup perlu diteruskan...jaga diri dan jaga kesihatan...setiap perbuatan yang baik pasti ada ganjarannya..

    ReplyDelete
  89. takziah Abil, tabahkan hati...

    ReplyDelete
  90. simple jer dari saya di sana menanti di sini menunggu

    ReplyDelete
  91. sempat jumpa saudara abil di perkarangan masjid selepas zohor...semoga segala urusan saudara dipermudahkan Allah...

    ReplyDelete
  92. SEDIHNYAA... TAKZIAH BANG ABIL!
    INSYALLAH SEMUA NYA ADA HIKMAH...

    ReplyDelete
  93. al-Fatihah buat arwah Kak Gee. Semoga arwah mendapat tempat terbaik di sisi Allah.

    Salam takziah buat Abg Abil sekeluarga. Harap tabah dengan dugaan Allah dan dapat teruskan kehidupan dengan rahmat Allah.

    ReplyDelete
  94. salam takziah.......br hr nie lynn tau. Semoga tabah dgn dugaan ALLAH s.w.t ini





    ~RosZ Lynn

    ReplyDelete
  95. mengalir air mata ..sebak sabar ye ..abg abil

    ReplyDelete
  96. Baru jumpa Abil tadi..wajahnya ceria namun apa yg ada dalam hatinya hanya Allah yg tahu

    ReplyDelete

Followers