Wednesday, 17 April 2013

U guys part of me..Betulll..

Assalamualaikum U guyssss....I love uuuuuuu....


Semenjak Gee dah tak de ni, I dok rindu kat U guyss pulok..! cmana, boleh gitu!?..To me U guys sekarang are part of me..U guys tak jaga I elok elokkkk..nanti Gee kecik hati ngan U guys. Baik U guys semua ni selalu jaga I n manja manjakan I selalu...Ni cakap betul betul ni, bukan main main..!! Seriously, from the bottom of my heart,,U guys are part of me..thats why I always n always, ever n ever LOVE U GUYSSS...(ngan sapa lagi I nak manja).

Just nak update planning hidup I ni..Duda Idaman Malaya..(DIM)..cm pangkat terhormat la pulak..!
Memandangkan I akan focus on motivation mulai sekarang, so buat masa ni I sedang mengatur jadual kerja I sebagai speaker motivasi. I di bantu oleh my bro. in law. Jadiiii..segmen pertama I akan bermula di Seremban, mungkin dalam 3 minggu akan datang di Masjid Jamek Rasah Seremban. InsyAllah I akan memberi ceramah selepas Magrib di sana. Tarikh dan masa I akan update. So bagi yg mengenali I di sekitar N.Sembilan boleh ler kita berjumpa di sana...di sana.....di sana......Tajuknya I fikir.."Garam secukup rasa".ok tak bunyinya?? Jadi nanti bila dah tau tarikhnya datang la beramai ramai untuk meminang Duda Idaman Malaya nii nanti....hahaha hehehe hohoho..Dtg dengar!!!! Jangan malas g masjid!!

Kita ni kalau bekerja bukan main hebat lagi. Sebelum subuh dah mandi. Dah panaskan enjin keta, Isteri tu kalau lewat siap confirm kena marah! siap tak bertegur bini tu dalam keta, sebab lewat nak g kerja..Kena pulak boss kita semalam bagi arahan supaya kita ke Perlis (kita kat KL la) atas urusan kerja pas tu bosss tu kata " Anu..(contoh nama la!!)..Anu, awak kena ke Perlis today untuk dapatkan document tu, nanti saya akan bank in kan RM3000 buat belanja!"..Dengar jea arahan begitu dan dapat duit begitu..emmm tak fikir panjang la, sure n confirm pergi punya. Siap ckp ngan Isteri.." Awak lepas kerja nanti, pandai bodoh la awak balik sendiri yea, kalau tak nak rasa jem, awak jogging jea la balik dari ofis kang!"...Hebat tang kerjaaaa...(Ibadah juga kerja ni kan) ...Tapi pengumuman dari surau sebelah rumah dia malam semalam agar dapat memenuhkan jemaah Subuhhhh...dia tak ambil berat punnn..dengar dengar cm tu jea la..Tak tanya pun Isteri dia nak jemaah subuh ke tidak ke surau nanti...emmmm...Habih cmanooo kito nii ngan Tuhannnn..!! 

Seminggu sekali pun tak pe la kita bawa anak Isteri jemaah kat surau/masjid tu..seminggu sekali sahaja..kan kan kan...Ok Ok..jadual I tadi..Then Selepas PRU nanti pulok..Platform motivasi I akan bermula di sekitar KL..Memang terlalu banyak perkara yg nak I sampaikan, I tunjukkan, Kita ulangkaji sama2..Terutamanya pada perhubungan keluarga khasnya Suami Isteri ni..Semenjak ketiadaan Gee, banyak..banyakkk I dengar permasalahan rumahtangga..I tak mampu nak menolong melalui fon atau email..TETAPI InsyAllah I mampu memberikan semangat atau tunjuk ajar apabila I dapat membuat segmen motivasi ni nanti...InsyAllah..

Walaubagaimana pun I perlu dan sangat2 perlu tahu adakah apa yg bakal I adakan ni mendapat sambutan org ramai?? Kang bila mula jea segmen tu, tengok tengok ada 5 org jea yg daftar nak mendengar!!! Jadi melalui blog ni juga, I perlu tahu, I perlu sokongan dari U guysss semua..Beri la I peluang, dengar la apa yg nak I sampaikan...Dengar la Jeritan BatinKu..!! Bukan setakat di KL saja, I am planning nak ke Johor, Melaka, Penang, Kedah, Langkawi dan Pantai Timur..Sekiranya sekarang ni ada pihak, kumpulan kecil atau besar, pertubuhan apa apa ke yg inginkan saya ni..( Buat segmen motivasi la )..tolonggg la aturkan dan confirmkan masa, tarikh dan di mana..U guyss boleh call or sms saya di Talian 016 263 4258....(Tak malu si duda ni, merayu minta segmen.!)..Bagaimana saya ke tengahkan diri ni kalau tiada sokongan atau sambutan. Ni adalah usaha saya kan..

Sebelum ni ada yg kata nak panggil I, so I tunggu punya tunggu, punya tunggu...dan punya laa tunggu..emm sampai sekarang dah bersawang bawah ketiak ni menunggu confirmation...apa la salah saya...ciannnn sayaaa..Saya ni Duda tau, tak baik lukakan harapan saya....Nanti nak ngadu ngan Gee!! Padan muka..Gee dtg cekik dia!!..

So guys..panjang dah n3 ni, sampai sini dulu, malam nanti atau esok I akan sambung n3 ni lagi, siap I upload gambar nanti yea..panjang sangat U guyss boring n tak suka pulok...( Karang ni la panjanggg..aduhhhhh)..I stop di sini dulu yea..See u guys later later....bye bye..Do U guys still Love me!??

138 comments:

  1. kelakor le abg abil ni...

    ReplyDelete
  2. hahaha pakar motivasi D.I.M buat lawak sokmo. Insyallah, moga usaha murni ni berjalan lancar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni dok tunggu kalau2 di Penang ada sambutan leh g sana dulu..sambil2 tu g ziarah McK..for lunch! laparrrrr

      Delete
    2. mai la penang... sy kat penang.. menanti duda terhangat di pasaran.. hehe

      Delete
    3. Haaa tu dia Anon dah pelawa dah....abil mai la sebelum kerja....ala ala relax gitu....peh tu boleh la lunch kat sini, abil ajak kakcik/abg bob mai sekali....

      che (or encik) Anony pun di jemput sekali

      Delete
    4. Ok la kalau cm tu let me check jadual ni dulu..InsyAllah selepas mengundi nanti...

      Delete
  3. Haha abang Abil ni kan, kalau tak buat lawak tak sah kan, sampai sy fikir banyak kali nak gelak ke or senyum sumbing je.. kalau sy mmg x dapat la nak polo mana DIM ni pergi.. tapi insya Allah.. kalau sy dapat mana2 aduan pasal rumahtangga lg sy halo2 abg Abil, nanti boleh la abg Abil buat segmen motivasi tu ke.. ok tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak gelak nanti tak best pulak update n3 ni.hahhaha..boleh boleh, call jea Iha punya pasal, anytime jea..

      Delete
  4. tabah ok. kalau aku sure dipenuhi dengan entry2 sedih. wahhhh DIM idolaku hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni dok tabah ler..dah jadi idola Byzura ni kena jadi lebih tabah !!

      Delete
  5. Semoga perjalanan hidup D.I.M lancar heeeeee. InsyaAllah abg abil, pasti mendapat sambutan. Nanti dah habis ceramah abg abil updatela point2 abg abil tu kat blog ni.Bolehlah kami2 yang duk jauh ni kutip dan share sama hehehe. Semoga berjaya abg abil! (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah..boleh jea kita share2 nanti, dont worry..

      Delete
  6. tahniah bro..semoga d berkati niat suci bro..
    bole la ninkbuyen menjemput bro ye..
    teruskan usaha..
    jom folo..ninkbuyen.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. hihihi...entry nie best la abg abil...tae care yer & jawapan utk DO U GUYS STILL LOVE ME???
    i says YES Bro!!! <3 u

    ReplyDelete
  8. Hahaha..ada2 jak la lawak abg DIM kita ni..aduh sakit mulut ni ktawa..hahaha..hehehe...hohoho..smga abg abil sntiasa d p'mudahkn..Aamiin, kmi sentiasa bg skongan padu n sntiasa lup abg abil n arwah kak gee..insya Allah..tp ada msa dtg la sabah bt motivasi dkt sni plak, insya Allah km sntiasa tnggu k'dtgan abg abil, chayok2 DIM
    (eja,KK)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ada yg nak menjemput buat talk kat sana, memang akan sampai..untuk jumpa peminat2 di Sabah hahahaha..

      Delete
    2. insya Allah..km peminat setia abg abil ttp tunggu n terus m'nunggu :)

      Delete
  9. In Sha Allah...semoga perjalanan dipermudahkan...
    just cadangan...apa kata abg abil amik certificate bab2 psikologi ni...menambah value abg abil... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la, pengalaman tang tu ada but still mesti ada sijil..InsyAllah..

      Delete
  10. wah abg abil.... i lap uuu lah.... kalo ade sape2 yg nak wat segmen nt kila akn sugest amik abg abil.... ngeh ngeh ngeh..... ( xnk ketawa mcm DIM... nnt kate nye tiru... ngeh ngeh ngeh ).... kalo dapat wat kat area k.sel.... masjid sultan ibrahim.... malatopssss.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada rezeki boleh jea ke sana....tak besttt gelak tu!! haha hehe hoho.laaa...

      Delete
    2. HA'AH... YELERRR.... hahahahaha hehehehehe hohohohohoh.... kang x ikut kang merajuk... nak report kat kak gee.... hahaha hehehe hohohoh.... senyum sokmo naa.....

      Delete
  11. Saya doakan dari jauh. Semoga semakin rancak kehidupan Abang Abil dalam berkongsi ilmu. Amiin. Kalaulah saya ada platform yang sesuai, teringin juga nak panggil dan share2...tapi situasi saya sekarang belum lagi mengizinkan. Saya sokong di alam maya jer lah... All the best yer...

    P/S : Betullah kata Datuk Dr Fadzilah Kamsah tu kan....? Abang Abil jenis manja. Lagi tak nak ngaku. Manja dengan ibu jer la konon kan... Walhal, dengan kitorang lagiiii Abang Abil manja kan..kan..? Hehehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manja ni tgk org ler..U guys semua dari mula bersama sampai sekarg..boleh ler manja2..

      Delete
  12. selagi Abil boleh melawak,biarkn.....ini petanda Abil seorang yg memang tabah dn sabar dgn setiap dugaan dn cabaran yg datang....teruskn setiap langkah mu agar beroleh Nur di hadapan...Insya Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah..tqqq byk2 makusu doa kan saya..

      Delete
  13. moga sukses selalu DIM, klu main2 nanti Ibu Gebu pulak cekik DIM boleh? ehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak! pandai pulak Ibu Gebu ni nak balas cekik...hehehe ciannn DIM ni...

      Delete
  14. Salam DIM
    Kalau mai Penang kak pasti akan support u
    Orang2 kot belah Penang ni memang ternanti2 kedatangan DIM ni
    Luv u

    ReplyDelete
    Replies
    1. Love u n I love u guys di penang..! Nasi kandar satu!!

      Delete
  15. haha lawakkk.. suka baca abg abil punya entry.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suka baca!! yahooooooooooo.com hahahaha

      Delete
  16. Insyaallah...mesti ramai punye yg dtg dengar nnt tu lalink. u dont worry. kompom mesti dpt sambutan hangat!!

    Still luv u T-Rex DIM.. :P wekkkkkkkkkkkkkk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lalink boleh jadi PA la nanti...love u lalalink!

      Delete
  17. kalau buat area serdang ka halo2 la..hihi..nak denar jugakk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada yg jemput di sana tentu tentu saya ke sana..

      Delete
  18. Replies
    1. campur garis campur...apa jawapannya?

      Delete
    2. Pandaiii sayang abg sorang ni..oppsss silap taip..hehehehe..kang ada yg gosip2kan kita ni..

      Delete
    3. kawan2 sila ignore jea komen diatas,,salah taip!!

      Delete
  19. uncle abil..sy phm bebenor org yg khlgn insan tersayang...xpe la uncle....hdp plu dtruskn!!!!
    sdh ni...takziah yer uncle abil...

    ReplyDelete
  20. Hahahahahaha........Abil....Abil.........dalam suka dia ttp ada duka yg tak nampak di mata..........Proud of you for being cool ...man!!!!.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena la pandai cover line duka duka tuuu..kalau tak, hilang macho!!

      Delete
  21. Abg abil... lap ur entri la.. hepi sokmo lah! hehehe... sy support abg abil bt ceramah motivasi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abg baru tahu makna 'sokmo' ni hari tu..tqqqq Diana.

      Delete
  22. meh manje2 dgn cik meh..alololololo...mucuk2..

    #pstttttt....prof kalau area sabah bole ke??? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. upsssssss....lupe nak say i love u prof!!!
      sayang mcm adik dgn abang..lepas ne kena tuka panggilan..panggil Abang DIM..ok tak???hahahha :P

      Delete
    2. Kalau di sabah pun boleh asalkan ada group yg minta abg DIM ni for motivation segmen..

      Leh manja manja kat sabah pulak!! hahaha hehehe dannnn..hohoho

      Delete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum Dik...

    InsyaAllah apa yang Abil cita2kan itu akan tercapai dengan cemerlang dan gemilang. Kakcik doakan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqqqq Kakcikkk..I love uuuuu n the mata sepet boy!!

      Delete
  25. Ayat last do you guys still love me? tu saya baca dalam intonasi dora the explorer...kikikiki...

    selamat maju jaya abang.. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cun melecunnn..nak tanya ni.Dah mula bersenam belum??!

      Delete
  26. Duda idaman malaya yang bagi motivasi, fuhhhhhhhhhhhhh mesti ramai peminat tu..

    ReplyDelete
  27. salam abg abil. saya Akma. kalau datang KL dalam masa terdekat ni, bagitahu laa :) boleh kita jumpa2, pi minum2 :) nak jugak kenal2 man of power ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Akma..ni pun memang di Kl..but jap lagi balik seremban..Next week boleh la kita g minum..no prob..

      Delete
    2. oke, boleh saja :) next week hari apa? nanti bagitahu laa :)

      Delete
  28. Mst ramai yg dtg bila DIM bg motivasi..nak join jgklah tp kt KL nnt la.. :D

    ReplyDelete
  29. salam my dear bro...hahahah DIM ye..ahaksss...meh sini meh nak manja2 hahaha..anyway hope abg success wit ur new life....new karier wokey...huhuu makin glamer la abg den sorang ni...dh jrg la dpt lepak2 pasni kn..anyway im proud of u...DIM..ahaks....Take care....dh glamer jgn lupe tau org kat sini..ngee....salam utk abg dn family...ekin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekinnn..bila nak datang sban lagi ni..boleh lepak2, apa salahnya. Hanya lepas Mei ni agak buzy sikit..so ekin faham2 jea la bila dah buzy tu..

      Delete
    2. huhuhuuu mmg dh rs pn abg dh makin bz ngeeee....skrang nk date pn kene tunggu turn kn?hahaahah...if blk sban bg tau erk...leh la spentime together ahksss..nnt 30/4 ni jgn lupe hokey after utem...makan2 together hokey...dh apply cuti siap2 ni ngeee...

      Delete
  30. all the best and good luck :)

    ReplyDelete
  31. Salam Mr.DIM....kalau datang ke Melaka bagi la hint2 kat cini ek....sure nak gi dgr Mr.DIM punya motivasi.....selamat maju jaya....tq

    ReplyDelete
  32. all the best bro...we are here to support you... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. U are here..wait aaa....mana, mana tak nampak pun..

      Delete
  33. salam abg abil...wahh...Duda terhangit di psaran..kih4..

    klu kl tu jauh nk pg dgr..lgpun dok dgn anak..mana leh p jauh2 tnpa izin suami kan..suami pun jauh..xpe la..sy tggu dpn pc aje..mana tau nt u upload tgk you tube aje segmen motivasi....bc entri pun dh dh ade motivasi.hihihi..ayat xboleh blah....smoga apa yg direncanakan membuahkan hasilnya..
    moga2 pas nie ade segmen abg abil di tv.....i waitingg tau...
    amin..amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu minta izin dulu kalau nak kemana2..u wait wait only la..later later I info u..

      Delete
    2. ok..ok...bgtauuu ye..hehe..tq

      Delete
  34. Ade saje modal abg abil ni, all the best in ur up coming project. nana yakin abg abil berupaya memberi kesedaran pada pendengar2 di luar sana (macmaradio la pulerkkk) dengan ilmu, kemahiran dan pengalaman yg abg abil ada.. jgn stiff sgt, nt bohsan.. pastu jgn giler mic sangat, nnt Nasik jamuan kat masjid tu sejuk.. wakakakakaka... insya Allah kl ade keluangan di KL atau di TV sy akan tonton segmen abg abil.. keep up the positive spirit n spread the love DIM.

    ReplyDelete
  35. Its a good begining.keep it up encik

    ReplyDelete
  36. Didoakan semoga En. Abil terus berjaya. Ujian yang telah dilalui menjadi tunjang untuk tegak meneruskan kehidupan. Semoga bahagia di dunia dan akhirat.

    ReplyDelete
  37. Sdr Abil...tak buat utk student ke?budak2 sekolah menengah suka la dengar bab2 kahwin ni tapi depa lupa bab2 tanggungjawab suami isteri..ramai yg kahwin muda sekarang tapi tak mampu bertahan lama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anything n semua golongan, panggil jea saya datang membebel!!

      Delete
  38. semoga Allah permudahkan yer...dan semoga dikuatkan semangat... kalau buat kat area penang Insya-Allah saya boleh join.... =)

    ReplyDelete
  39. i still love u laaa forever n ever muahaha..hug2..kiss2..hahahehehoho...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh noo..full of lipstick already my face..

      Delete
  40. Laaa..sudah dah Abil ni...:)

    ReplyDelete
  41. Hehehe..abg abil ni 3 pakar (mcm 3in1 la plak)..pakar motivasi,pakar lawak n pakar manja2 bucuk2 g tu..hahaha..hehehe..hohoho..ada masa bt motivasi dkt sabah plak k..insya Allah warga sabah m'alu2kn k'dtgn abg abil..luv abg abil n arwah kak gee 4 eve...Chayok2 DIM :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kat sabah mana tempat yg sesuai?

      Delete
    2. bt dkt masjid bandaraya kota kinabalu @ kaw sekitar kk rsanya sesuai jg abg abil, mmg kaw tmpuan..tp klau abg abil bt talk d daerah lain pn in sha Allah sy dtg,

      Delete
  42. Assalammualaikum Bro Abil @ DIM! Saya dan keluarga pun doakan bro success. InsyaAllah... bro boleh! Hu hu...

    ReplyDelete
  43. semoga abg abil berjaya & segala uruaan dipermudahkan oleh Allah. Teringin nk join segmen2 motivasi abg abil tp kami jauh nun dia Qatar. InshaAllah balik cuti2 Msia boleh la jumpa n join segmen motivasi abg... dgn izin-Nya.

    ReplyDelete
  44. semoga maju jaya abg abil a.k.a DIM.. =)
    tapi tetap gaks saya rasa sebak setiap entry abg abil , maybe saya juga pernah rasa kehilangan...
    pape pon, chaiyokkkk DIM !!! =D




    ~CN~

    ReplyDelete
  45. semlm ada la hamba ALLAH tanya saya pasal wife...cam biasa la jwb jg la utk kesekian kali sbb takmo hampakan org yg nak dengor...kena jg la start dr A to Z, sbb dia cam tak puas hati dgr cite ringkas2.... kalu 'lagu ni' kata oghang utara, rasa2 nak ja bw tape recorder bila bejln keluar...leceh la nak cerita keep ulang n ulang. Dulu sdr dgn arwah camni jg ker?.... satu lagi yg buat sy hangin jg bila org asyik stare kalu kita berdua2an dgn wheelchair. Sampai ada sekali tersound satu makcik ni sbb tenung lebih2...err..makcik tak pernah tengok oghang duduk atas kerusi roda ker? Tak penah tgk OKU?...
    Tumpang semangat sdr, sy takkan mengalah dgn perkara2 remeh camni....pengalmn2 camgini kan semua org boleh dpt, kannn!....Sekurang2nya kita dah buktikan boleh handle org sakit dgn sebaik mungkin....diorang ader!!?hee..hee.hee..hoo..hoo.hoo...(dah berjangkit gelak cam Abil jgk!)
    sy 0194355358

    ReplyDelete
  46. brp hb ke kl n di mana tmptnya?

    ReplyDelete
  47. all the best untuk abang abil. jemput mai ke negeri kelate =)
    teringin sangat nak jumpa Duda Idaman Malaya nih.

    ReplyDelete
  48. salam DIM...apa kata adik mulakan dgn penulisan...mungkin berkaitan dgn ketabahan, kesabaran dan kasih sayang kekal sepanjang hayat...rasanya dulu akk pernah tanya adik tentang perkara ini dan adik pernah kata ada someone dah approach adik di bidang penulisan kan...apa kata lagi...approach mana2 majalah or akhbar...mohon diadakan satu ruang utk adik buat satu kolum...tak kisah kolum DIM Bersama Pembaca ker...atau adik blh mulakan sebg freelance motivation consultant...etc etc etc...akk rasa adik blh lakukannya...kebanyakan motivation consultant ppl kat luar negara adalah org yg pernah berhadap dengan sesuatu situasi yang boleh dishare bersama org ramai...so try la...who knows you might be one of them :D

    - Kak Aya -

    ReplyDelete
  49. kalau area KL kajang inshaAllah sampai.. :) all the best!~

    ReplyDelete
  50. Saya tunggu kedatangan saudara di KL ya....

    ReplyDelete
  51. Kekanda abil fikri.... ( mcm citer 3 abdul daaa..)
    Nnti bleh buat motivasi kat sekolah sy...semoga Allah permudahkan urusan abang abil....

    ReplyDelete
  52. InsyaAllah...pasti ramai yg akan hadir....

    ReplyDelete
  53. Kalau buat di surau atau masjid area lembah keramat KL saya takkan lepaskan peluang untuk pergi InSya Allah...

    ReplyDelete
  54. Mesti ramai akan hadir abg abil..nanti abg mai sampai perlis tau..mesti dapat sambutan hangat sbb DIM hehe..

    ReplyDelete
  55. Assalam, in shaa allah ramai yang akan hadir. Buatlah talk di Singapura nanti! Semoga Abg Abil tabah and berjaya dlm perjuangan ini.

    With love from Singapore!

    -Yana

    ReplyDelete
  56. Salam. D.I.M....{mcm sedap je bunyinyer kan}....best baca N3 ni...naik tergelak sorang2...Insya-Allah...setiap niat yang baik akan direstui olehNYA...think positive...caiyok...caiyok...u can do it...nnti klu sampai Johor akan cuba attend...(itu pun klu dekat la kan....)anyway gud luck dear...

    ReplyDelete
  57. alhamdulillah..good to know ur up & about!! :D doa kan arwah isteri awak tu tiap2 ari yerr sbb ur love towards her seemed to be endless.... she's priceless to you.

    anyway, all the best in whatever you do.. skrg dah jadi Duda Idaman Malaya yerr.. ehem..ehem... :P

    doakan i melahirkan anak yg soleh/solehah & hafiz/hafizah.... fyi, m expecting 3 mths now.. 1st baby... nerves pon ade ni.. hihihihih....

    take care...

    Nissa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..anak tu rezeki Allah kan..InsyAllah saya doakan yg terbaik buat Nissa n kandungan tu..InsyAllah...

      Sometimes u know what..Saya tertanya2, bila la saya dapat berjumpa Gee ni...

      Delete
  58. Saudara DIM ni blum lg mula keja da bz melayan soalan2 kawan2 online or mesej or telefon ye? Sampai banyak soalan2 saya tanya melalui mesej tak terjawab! So da merajuk tak tanya2 lagi soalan2! Dok tengok je baca blog ni dan komen2 kawan2! Huhuhu..uhuk uhuk.. wa..wa...uwa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana yg sempat saya jawab, yg tak sempat tu saya mohon maaf ler..tak done kan..

      Delete
  59. salam abg abil aka DIM..ble nk mri bt motivasi kt terengganu..daku mnunnggumu...hehehe..xsbr nk join..sy doakn yg terbaik bt abg abil..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trenganu belum ada yg memanggil pulok..

      Delete
  60. da tukar dari prof abil ke DIM pulok... ish3

    ReplyDelete
  61. abg abil ada page tak...wat la satu page...bleh wat forum kat situ...Alhamdulillah dah ada trademark....... 2 tahun kak gi sakit..2 tahun kak gi tak tengok maksiat dan huru-hara dunia..ujian 2 tahun buat kak ji Allah nak kembalikan kak ji dengan bersih tanpa calitan dosa...Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  62. hanya boleh dokan yg terbaik....

    ReplyDelete
  63. DIM.. kelakar ok! xkisah la nak gelar apapun.. janji abg abil bahagia..

    nanti kalau ada masa free, boleh la zana try dengar ceramah abg abil.. tu kalau Zana balik N9 la.. kalau area Putrajaya, mesti lagi senang Zana nak dtg..

    abg abil, banyakkan tips kebahagiaan suami isteri dlm blog ni k.. sgt2 berguna!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah..kalau ada jemputan di Putrajaya will info Zana nanti..

      Delete
  64. Kalau bawah ketiak dah bersawang tapi confirmation belum dapat lagi maksudnya belum ada rezeki tu DIM ( ecece...test nama baru haha)

    ReplyDelete
  65. gOOd lUCk!!! abg.AbiL!!

    ReplyDelete

Followers