Thursday, 18 April 2013

HOME WORK...Buat!!

Assalamualaikum U guys..hahaha hehehe hohoho


U guys ni ramai dah gelak cm tu yea!!!...Trade mark namanya tu...Panggil manja yg U guys panggil I.. DIM, trade mark juga tu...Syok kan rasa bila kita ada trade mark...TETAPI u guys yg dah bersuami/isteri ni pun mesti ada Trade Mark masing bersama pasangan...( Oii!! love bite tu bukan trade mark daa!!)..Mulai hari ni siapa pasangan yg belum ada trade mark, sila cipta satu...

Trade Mark bersama pasangan ni cukuppp penting. Contohnya sewaktu Gee ada dulu I akan sentiasa mencium belakang bahu kanan Gee..Bila Gee tanya kenapa buat begitu, I kata " Setiap hari I nak dapatkan berkat u sebagai Isteri.." Then bila adik beradik I nak buat cm tu, I kata " Oii, cari la trade mark lain, jgn tiru!!"..Ciuman di bahu Gee tu I lakukan tiap hari, tak kira ada mood ke, takde ke, tgk marah ke, tgh sibuk ke...I tetap cium sehingga la nafas Gee yg terakhir....That is Trade Mark.!

Seperti I katakan dalam satu N3 yg lepas berkaitan trade mark ni..siapa tak tau/tak ingat sila cari n3 bertajuk trade mark..Ini I nak ulang kata kat U guys jea..Cari la satu trade mark bersama pasangan coz trade mark ni akan ada berkatNYA di situ. Tuhan akan memurahkan rezeki pasangan, melindungi pasangan ni dari huru hara rumahtangga..Trade Mark tu kan sesuatu yg baik, tanda kebahagiaan rumahtangga, jadi Allah suka la bila kita ada usaha bermanja2 ngan pasangan masing2, usaha membahagiakan hati pasangan masing2...Bila Tuhan suka, senang tak rezeki tu hinggap kat kita...senanggg......Ops!! ops!! Trade mark ni hanya untuk yg dah berumahtangga!! Jangan mengatal pulak bagi yg belum..no no no no...Hepp!! Ngan DIM ni jea yg boleh,!! hahaha hehehe,,u guys sambung...

Ni I baru balik dari Pejabat PERKESO (socso) coz I di jemput menghadiri majlis Program bersama Masyarakat..Tak rugi I g tadi, rupa rupanya ada chq untuk urusan pengkebumian Arwah di sampaikan pada I..Boleh la I belanja untuk Tahlil lagi n sedekah untuk Arwah isteri kesayangan I tu..Masuk jea dewan tadi, ramai yg menegur n ucapkan takziah..masa break pun I kena la duduk bersama "makcik makcik" ni..Biasa la soalan2 berkaitan Arwah isteri I..Ada yg bertanya tentang kematian Gee, I katakan pada dia org.." I akan citer kan bagaimana hidup arwah isteri saya, lagi banyak yg boleh kita share." Penat gak nak citer masa tu. En.Abil cmana bla bla bla, En. Abil bila bla bla bla, En Abil betul ke bla bla bla...Aduhhh berapa banyak tanya daa, bila nak habis citer I ni..Sehingga la satu soalan cepu emas Zulian ni.." Abil tak rasa nak cari pengganti ke nanti?"...Terus I nyanyi...Di mana kan ku cari ganti..serupa dengan muuu...Terus terpadam soalan tu...hahahaha...

Pompuan ni kan,,ada peliknya..Dia org gak rasa cm marah kalau si duda tu kahwin sedang tanah kubur isteri dia merahhh lagi.TETAPI dia org ni jugak yg suruh kawin lagi.."Kawin la en Abil..cari la penganti.."..aduhhhh nak terkentut rasanya bila dengar cm tu....Nanti la saya akan fikir fikirkan..Kalau ada calon dan calon dan calonnyaaa (hehehe 3 org sekali.!!) saya akan beritau U guys, nanti U guys tolong I pinang calon yg sesuai...amacam, boleh!?...Ni mesti Gee di sana tengah senyummm jea bila dgr I ckp cm ni.." Dear..u tunggu I datang yea..tunggu tau..kat sana jgn main mata!!"...Tungguuuuu......Walaubagaimana pun kita tgk jea laaa, siapa yang boleh "Break the SPELL"....cm prince pulak si Abil ni, ada spell la konon!!..

I ni sebenarnya nak share tajuk lain, bila dah menaip ni, lain pulak citernya..Selalu bila I update I akan ikut kata hati pada masa tu..Apa hati ni suruh, I buat..coz my felling will never lie..Nak share satu tips Bagaimana si suami ni nak buatkan isterinya tgk bola bersama sama. (Bola Sepak la!!) Kebanyak isteri ni tak suka tonton bola sepak, masa tu boringgg jea dia, yg si suami dok jerit2 bila tonton bola sensorang..So kita kupas caranya bersama sama nanti...I pasti selepas ni, Isteri pula tak sabar sabar nak tonton bersama suami..!! Betull, I dah buat, Gee hari hari tanya "Bila lagi ada game bola kat Astro ni.?!"...N3 akan datang I share kan..

Memandangkan taipan n3 ni dah hampir panjang...kita stop dulu di sini..jap lagi ada N3 bergambar sahaja I upload... By the way,,U guys ada kerja rumah I bagi di sini..Semua kena buat!! Mulai hari ni, U guys U guys semua kena cari satu trade mark untuk pasangan masing2..Eh, sesuai pulak mula hari ni..kan Malam Jumaat..yahoooooo.com...bagi yg belum kawin cari trade mark u guys pada kedua ibubapa...Ibubapa dah tak de..emmmm ok la, ok la, U guys boleh cari I..! hahahahahahaha hehhehehehehehe hoohohohohohohohoho.....Ok Guys see ya..!

151 comments:

  1. Nanti i tlg pinangkan perempuan PULOK utk an abil ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau cm tu..calon tu mesti ala ala Kajol ataupun ala ala Mariah Carey..!

      Delete
    2. assalamualaikum saudara.
      saya baru kehilangan abah yang sangat-sangat kami sayang. dan bila baca n3 ni, saya rasa dekat dgn saudara. semoga Allah Taala sentiasa tabahkan hati kita dan roh abah dan isteri saudara di tempatkan dikalangan orang mukmin..Aminn..
      ok blk nnt i buat homework tu, itu pon kalau tak letih la pas blk kenduri tahlil mlm ni. huhuhu

      Delete
    3. Al Fatihah..Moga rohnya di rahmati Allah..aminn

      Delete
    4. Nk kena kurus dlu la cmtu...anyway,etty here..org tmn bukti....heheee

      Delete
    5. oooo si etty kat sini yea..selamat datang.

      Delete
  2. Bhai Abil...

    Nak kena daftar kat Geneva ker trademark nih?? Hahaha... sabor jer la... gua memang takder trademark...

    ReplyDelete
  3. xpe en Abil..rmai yg mngu ni....huhu

    ReplyDelete
  4. hahaha hehehe hoooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi tiru trade mark!! Polis tangkap dia!!

      Delete
    2. hehehehe lawal la en abil ni...

      Delete
  5. Mr DIM...nak buat trademark apa ni...x sempat nak pikir...hahaha..pening la pulop...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hepp! belum nikah lagi!!.trade mark ngan DIM jea laa..hahahaha..

      Delete
    2. cuaca panas...tekak sakit...dats y batuk...

      Delete
    3. trademark kentut boleh?? +__+

      Delete
    4. Bucyuk punya amoi.!! aiyaaa..bau petai!

      Delete
    5. aaaachhhoommm.....org tmn bukti tumpang lalu...ehem2 ade pape ke ni

      Delete
  6. jeng2..3in1 s'kaligus ek abg abil..hehehe (ada2 jak DIM sejak 2 menjak ni)
    k la t smpai uma bru bt home work k (uda nama kerja uma kn..haha..hehe..hoho)..abg abil TERRBAIK!

    ReplyDelete
    Replies
    1. baik cikgu DIM :)
      sy suka sisir rmbut mak, n curi2 tocang rambutnya..suka sgt b'gurau dgn mak n sakat dia...syg mak sy sgt2...syg abg abil n arwah kak gee jg :)

      Delete
    2. Pandai dia bodek..! tak jadi nak rotan dia kalau home work tak siap...

      Delete
  7. trade mark...menarik bunyinye....hehehehehe... biasekn selalu saye dgr time bcinta jer trade marknye dh kwin trade mark hilang kemana...(itu yg selalu kite dgr yer bukan sye tau hahahaha) selalu dgr crmah ustad2 pasal ni la....mungkin abang abil bleh bgi tip jugak mcm mna nk.kembali kepda trade mark tu...kekekeke (utk org yg ade mslh mcm tu la bukan sye yer hahahaha) walau diaorg tahukn trade mark tu yg dh kwin jer boleh...tapisedih la.abg abil...budak2 zaman skrg..langsung x de persaan malu nak2 yg bertdung....kesiankn...nak salah kn sape eh...hihihihi

    selamanya. ....
    roza

    ReplyDelete
    Replies
    1. Islam tu nasihat..jadi kita yg mengambil berat tentang budak2 sekarg kena pandai mengambil hati n tegur secara lembut yg boleh,.InsyAllah..

      Delete
  8. hahahahaha.... hehehehehe.... hohohohohoh..... trademark dengan bakal suami kila belum ade lagi... tapi trademark dengan arwah mak dulu ade dah... sebelum keluar g mane2 kila akan salam mak cium tgn mak... cium pipi mak kiri kanan dan cium ketiak mak... hehehehe.... dengan ayah x berani buat tkt kene kaki je nnti... hahaha... hehehe... hohohoh.... sampai la ade mak baru kila tetap cium tgn dan pipi kiri kanan... ketiak je belum buat lagi... tkt die terperanjat cimpanzi je nnti....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cium ketiak tu la trade marknya..tunggu bakal suami tu dulu, tapi make sure cukur dulu ketiak tu kata kat dia!!

      Delete
    2. hahah... hehehe... hohohoh.... kalo x shave mau bersin nnti..

      Delete
    3. jangan kata bersin, boleh semput !!

      Delete
    4. Saya mmg suka cium bau suami....ketiak mesti selalu saya cabht rerambutnya... mmg kegemaran saya dr awal kawin... dulu baru kawin dia terjerit2 bila kena cabut.. skrg siap bole tidur lena... bila lmbt cabut, rerambjt dah naik, dia selalh usik saya, "isteri sibuk kursus"...hihihi... potong kuku n picit jerawat manja dia pun keje saya.... alhamd... ia mmg membuatkan dia mcm baby pd saya... :)

      Delete
    5. Saya mmg suka cium bau suami....ketiak mesti selalu saya cabht rerambutnya... mmg kegemaran saya dr awal kawin... dulu baru kawin dia terjerit2 bila kena cabut.. skrg siap bole tidur lena... bila lmbt cabut, rerambjt dah naik, dia selalh usik saya, "isteri sibuk kursus"...hihihi... potong kuku n picit jerawat manja dia pun keje saya.... alhamd... ia mmg membuatkan dia mcm baby pd saya... :)

      Delete
    6. Ai sampai 2 komen mama nas ni..mesti dia menaip dalam gua ni!!hehehe

      Memang sungguh sungguh romantik trade mark tu...caya lah!!

      Delete
    7. boleh di praktik kan nih...... ade 2 komen 2 mksd nye die slu buat la tu kat suami nye... hahaha... hehehehe/.... hohohoh

      Delete
    8. Hebat hebat..as long mesti ceria2 selalu ngan en suami tu

      Delete
  9. I doakan suatu hari nanti pintu hati u akan terbuka utk pengganti kak gee. Bila u keseorangan, bila tgk anak-anak kecil, insyaallah u akan terfikir utk berteman lagi. Ameen.... Senyum sokmo :-)

    ReplyDelete
  10. wahhh nak kena cari ni trademark apa nak bak dibuat utk somi saya nnt... hehehhohohohuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu pasal la bagi home work..! siapkan! tak siap..rotan nanti!!

      Delete
  11. hihihi...trade mark...urrrmmm ada3x!!! ;)

    ReplyDelete
  12. Puas jugak fikir nak pakai trade mark apa

    ReplyDelete
  13. trademark tidur bawah ketiak suami boleh abang abil ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes...tapi mesti dikekalkan no matter what..

      Delete
  14. Trademark? Banyak kot. Muaaaaahhhhh!!!! Haip..bukan pada DIM yer...!

    Seronok tak layan soalan2 tu...atau menambahkan rasa tekanan pada abang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Soalan yg paling lelaki gemar layan..soalan2 sebegitu la..sukaaaa

      Delete
  15. BUI DGN HUBBY PUN ADA TRADEMARK TP SENSORED..HAAHAHA

    ReplyDelete
  16. ramai yg nak jd calon tu hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Who can break the spell...mari kita tengokkk...

      Delete
  17. hihihi.... ade2 je en abil ni... lawak2 jugak...ade yg tersirat disebaliknya utk diamalkan utk kebahagiaan rumahtgga... Alhamdulillah....

    ReplyDelete
  18. Trademark I wif hubby (kalo dia perasan laaaa...kot kot I je yg perasan its a trademark).masa nak tido tu, I akan make sure any part of my body will touch his body...tangan I bawah ketiak dia ke, kaki I kat peha dia ke..asalkan its touching body to body..lepas tertido tuuu, let it be let it be je laa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha..thats trade mark juga..En suami tu pasti perasan, trust me..

      Delete
  19. adalah trademark saya buat kat suami..bila saya ada masa nk betulkan baju yg dia pakai..saya akan cocok pusat dia..haha automatik dia terkezutt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh..thats good trade mark..betulkan baju dia tiap tiap hari..

      Delete
  20. Replies
    1. Sorang lagi tiru trade mark...FRU tolong saya, bantai si Hani ni..!! hehehehe

      Delete
  21. Lepas ni encik boleh jadi blogger of the year dan blogger yg berpengaruh.ramainya pembaca merangkap teman baik.:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pembaca dan teman2 ni semua adalah Part Of Me..love u guysss

      Delete
  22. saya memang ada trade mark dah dr awal kawen , sebelum pi kerja. kira ok la tu kan, sekali sehari trade mark tu. tak leh kongsi, rahsia. hehehehe

    ReplyDelete
  23. amboi amboi amboi......hebat DIM....sat sat makcik nak pikiaq aaaaappppaaaa trademark mck...dah 28 thn kawen ni....hahaha lupa trademark

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaa buat buat lupa la konon trade mark McK tuuu...McK lagi banyak trade marknya, boleh simpan dalam gedung lagi, punya banyak..hehehehe

      Delete
  24. trade mark Abil camni ...hahaha hehehe hohoho :)

    ReplyDelete
  25. Dasyat DIM ne..nak 3sekali ek.hhahahahaha

    Tengah cari tredmark ne..Nak ciom kepet husb hari2 tapi kepet husb ne kekadang beracun lahhh..wahahahhaaaaaaaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kepet? Apa tu? ⊙_⊙!

      Delete
    2. Cm tu la cik azlyzah oii..alang2 kita pasang 3 jea sekali gus!! hahahaha..ciom kepet tu cmana!? nak tau gak...


      cik Anon.: i pun tak tau ni..

      Delete
    3. hehehe..kepet (versi sabahan) tu ketiak la abg abil..hahaha..dasyat jg trademark cik azlyzah ni kn :)
      (eja)

      Delete
    4. Aahhhh...kepet tu ketiak..wahahhaa...lupa pulak nak translet... :P :P :P

      Delete
    5. Laaaa..ketiak rupanya..!!cehh!!

      Delete
    6. Haha terikut saspen dgn pkataan kepet tuu

      Delete
    7. mesti ingat yg lucah2 kan..eee tak maluuu..

      Delete
  26. ha ha ha...trade mark ek...best juga tajuk homework ni...hmmmmmm...mmg da ade...tp itu me n my hubby punyer secret la...klu tak buat rasa macam ade yg kurang...da 26 tahun tu...he he he...amboi D.I.M ni...sekali jln nak 3...
    anyway mmg asyik gelak je baca N3 u...thanks...sharing is caring...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Opsss trade mark otai oati kena la ikut contohnya...bagi la tips...hehehehe

      Delete
    2. Banyak la otai nyer...perkara tu secara tak sedar apa yg kita lakukan hari2...da rutin...klu tak buat rasa kehilangan...tips??...ha ha ha...yg biasa2 je...anyway kami tetap mcm loving couple wlupun da ade anak bujang umur 25 he he he...thanks to what u have shared...

      Delete
    3. Saya cukup jeles kalau nampak pasangan org lama ni masih romentik2 n jalan tu siap pegang2 tangan lagi..cuteee jea nampaknya..

      Delete
    4. hmmm....alhamdulillah sy berpeluang merasakan keadaan yg begitu..anak2 pun sporting...mungkin dr kecik mereka da lihat perkara tu jadi mereka tak kisah...hmmm...Abil pun da pernah melaluinya kan...

      Delete
  27. trademark madam pulak, kalu nk tidur, kena tepuk2 punggung suami smpi dua dua terlelap... ahahah hehehehe hohohoho....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cm baby trade mark dia!! eeee tak maluuuu..hahahaha

      Delete
  28. In Shaa Allah, Kalau Allah dh tetapkan utk bro Abil 'sesorang'...segala spell pun mampu dipunahkan ye tak..

    ReplyDelete
  29. test test..assalamualaikum...saye try letak komen..semalam la..ni try lg..boleh ke masok komen saye ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. test di terima..elo elo..dengar tak..?

      Delete
  30. pepe jer la Encik Abil.....janji terbaik.

    ReplyDelete
  31. oo da masok..heheheh..
    1st time masok komen ni,sebelom ni dok bace komen org je..dok bace blog abg abil aje laa kan..
    1st, salam takzih utk abg dan keluarga..moga tabah...hidup mesti d teruskan...
    ape2 yg abg buat,saye doakan dari belakang...insyallah...taknk datang bangi ke? btw,abg abil ni,lokasi d mana ya? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq atas doa yg di hulurkan..tq tq

      saya ni di rasah seremban..dekat jea rumah ngan tol seremban-port dickson tu..

      Delete
  32. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  33. salam bro abil a.k.a DIM..

    saya pon ad trademark ngn si dia,tiap mlm klau rjin si dia akn nyanyikn utk saya.lagu trade mark kteorang ialah Permaisuri nyanyian Data..blum kwin nyanyi je la,nk bwt lbih2 x bleh haha hehe hoho jgn mara :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduhhhhh..jiwangnyaaa trade markkkkk.......

      Delete
  34. Good site you have here.. It's difficult to find high quality writing like yours these days. I honestly appreciate individuals like you! Take care!!

    My webpage: hotmail search

    ReplyDelete
  35. as salam..abg abil..trade mark suami sy ialah setiap kali tido atau nak pergi mane mesti peluk sy dan tangan nyer usap perut sy..hahahhahha..lawak kan..tapi itula suami sy..dia akan buat sbb dia kata rase manja...hahahhah..APTB kan..

    ReplyDelete
  36. sy suka cium bau peluh incik somi..lemak2 berkrim gitu...kalo dia p keje jauh..baju dia sy dok cium..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni mesti ganas ni!! hahaha hehehe hohohoho

      Delete
  37. apa punya homework ni abam abil??? hahaha.


    my trademark dengan mak ayah adalah. dua hari sekali wajib call. haha pun boleh kan. maklum lah anak dara dok jauhhhhhhhh kan. uhuksss

    ngan encik somi tu belum lah. aiiii belum kahwen. mohon cari kan pelis. hahaha hehehe hohoho :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti nak buka agensi cari jodoh dulu..nak yg cmana?

      Delete
  38. bab trademark tu malas lah nak komen n tak nak share pun... hahahhahah

    nak komen 1 jerk... makcik2 tu yang dok cari pengganti sebab nak calonkan ngan anak depa la tu... kan? hehehehe hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukannnn...untuk makcik tu sendiri.!!!!!! lariiiiiii

      Delete
  39. trademark?? hurmmmm rahsia, boleh tak cenggitu..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi la tau..kawan kawan lain pun nak tau gak, tapi trade mark tu bukan xxx dah ler, jgn ckp! maluuu...

      Delete
  40. trademark sy, senyuman sy. macam mana marah, sedih, duka insyallah sentiasa tersenyum utk diri sendiri, ahli keluarga & org sekeliling yg sy jmpa. Alhamdulillah....wlau tanpa pasangan, tanpa ibubapa, tp sy masih mampu senyum sbb masih ada Allah bersama2 sy. mang sukar lau kt fokus pd kesukaran, tp membahagiakan bl kt fokus pd nikmat & kesyukuran. Alhamdulillah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau rasa itu trade marknya, teruskan..

      Delete
  41. assalam..bila bc n3 ni sy dok gelak sorang2.sy pn tgh pk apa trade mark selama 18 thn kawin ni..huhuhuhuhu..rasa cam byk sgt.klu byk sgt tu trademark jg ke namanya? hehehehe..hohohoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. No no no no..trade mark ni hanya satu sahaja..pilih satu saja yg buat hari hari sampai kita "habis"..

      Delete
  42. salam abg abil..erm klau trademark antra sy n psangn ilalah...jeng,jeng,jeng...pasangan sy ak dodoikn sy tdur dgn mmbaca surah al-mulk stiap mlm..klaw abg abil nk taw,sy xblh tdo klu psngn sy xbacakn srah al-mulk utk sy...hehehe...hohoho...huhuhu..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manja sungguh la pulak trade mark tu..ok la tu, trade mark gak.! good, good..

      Delete
  43. panjangnya komen2 ni...lenguh jari nak scroll smpi bwah....tp nak komen gak..
    trademark...? hhuhuhu hahaha....x do trademark. ni....cmno...? kena cari ni...cam best jek...:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhh tu home work semua org kena buat..tak buat saya tak nak update lagi nanti..!

      Delete
  44. Assalam Abil,

    Soklan cepu emas Zhulian celups tu yg meletuppssss kat tinger..nanti hari2 kena dengar itu soklan cepu emas....hehehe

    ReplyDelete
  45. assalamualaikum....

    salam takziah abg abil....awin dapat tau berita ni melalui akhbar sinar harian...kebetulan pulak server down kat ofis dh 3 minggu....

    ReplyDelete
  46. salam bro abil...
    sib baik i dah ada trademark...so kira keje umah dah siap...
    ni nak tanye ni bro ni, i sebagai isteri pulak yg gemar tgk bola...my hubby tak minat pulak...kdg2 boring je tgk bola sorg2 dia dok belek2 muka kat cermin...huh...
    adakah tips yg bro nak bagi ni boleh diapply kepada suami yg x minat bola gak?

    ReplyDelete
  47. trademark kite plak...gosok gosok lengan hubby..pastu baru leh lena tido...huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  48. Aiseyyy, boleh TERlepas baca pulak entri pasal trademark ni.. tapi elok jgk TERlepas baca, sbb sy x perlukan trademark lg buat masa ni, hehehe..

    ReplyDelete
  49. trademark ye?? emm nntila sy cari sebb otak sy tgh serabut :-(

    nnti sy bgtau abg ok;-)

    ReplyDelete
  50. betul tu bro abil,sebab kalau ada trademark kita mcm ada kasih sayang yang berlebihan,trademark kami,cium kat dahi,xkira mood...yang belum cuba,cuba la cepat2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalkan berkekalan dan selalu dibuat maka trade mark la jadinyaaa...

      Delete
  51. Nenek saya bagitahu..nanti dekat syurga kita akan jumpa dengan orang yang kita kahwin last..saya rasa tu la sebab en.abil xkahwin..kan??.tapi tu buat masa ni la..buat masa akan datang tak tahu lagi..tapi harapnya akan jumpa Pn.Gee lah..tapi bagaimana pulak yang kahwin 2 3 4 tu???dia akan jumpa sapa??anddd macam mana nak tahu seseorang tu memang ikhlas dengan kita?????

    ReplyDelete
    Replies
    1. sory menyampuk... dulu sy de dgr camtu gak... Lg2 klu p ni, da mmg le kawen 1 je.. syg la klu kawen len, tkot x jmpe kat syurge nnt.. tp baru2 ni ade dgr kat ceramah, kte akn jmpe pasangan yg paling baik akhlaknye mse hdp same2 kat dunie...pndangan MR.Abil :)

      Delete
    2. Para suami yg kawin satu atau lebih, sekira kesemuanya ahli shurga maka si suami akan dikembalikan pada isteri atau isteri2nya dulu, selagi isterinya tidak kawin lain. Maksudnya para isteri pula akan di satukan dengan suami yg terakhir yg di nikahi dulu...

      Delete
    3. Haaaaa?????tak paham...maksudnya kalau si isteri tu memang akan jumpa last dengan siapa dia kawin??tak kira lah walaupun si suami kawin 2 3 4 pon????pastu si suami akan jumpa sapa dulu??ikut turn la kiranya????kwang3...patotlaaaa nenek saya tak kawin....kwang3

      Delete
    4. Contoh, isteri kawin ngan A, A mati, isteri kawin B pulak..Bila isteri mati, isteri di satukan ngan B.

      Bukan ikut turn, di shurga tu tak seperti mana yg boleh di fikirkan sekarang ni..Hebatnya Nikmat Shurga tidak ada kata2 yg boleh di huraikan..Tiada sifat atau perasan yg tidak baik di sana..ataupun ada yg rasa tidak adil..

      Delete
    5. tapi, untuk lelaki, mmg di dunia lagi tlh dibenarkan kahwin sehingga 4 org.. jadi, bila telah meninggal nanti, kalau masuk syurga... insyaAllah akan dapat jumpa dengan kesemua isteri-isterinya...

      Delete
    6. As long isterinya tak kawin lain la di dunia..

      Delete
  52. uncle abil, cium bau ketiak lei jd trademark x? hehehe. :D

    ReplyDelete
  53. alarrrr... zana ada trademark tp xleh bgtau lat sini sbb personal sgt.. hahaha... tp mmg trafemark ni jadi best!! kalau ada selisih faham, buat trademark tu terus reda jer.. siap boleh bertepuk tampar lagi.. eh, tampar manja ok! hehehe..

    nnti bgtau mcmne cara x nak bagi boring bila isteri tgk bola eh.. sbb zana ni kalau tengok bola mmg stress!! hahaha.. hihihihi.. hehehehe.. hohohoho..

    ReplyDelete
  54. Betullah Prof...satu idea yg baik Okje pun nak reka satu trade mark jugak.....hish tak mo le tiru trade mark Prof...hehe lain le....

    ReplyDelete
  55. main bola la best bro.adoi.hehe jgn marah.erk

    ReplyDelete
  56. hahaha encik abil nie lawak la sometimes.. haha

    ReplyDelete
  57. never thought about this trademark. where did u get the idea from? ya true now i can see the barakah in it. specially for the loved ones. and true cannot be lazy, must do homework for success.

    ReplyDelete
  58. tulah orang perempuan yang marah dan mereka juga yang suruh cari ganti. baiklah hormati encik abil, baru lagi kehilangan dan ikatan kasih sangat mendalam terutama masa menjaga isteri dengan terbaik dalam ujian yang teramat berat. pasti tinggi nilai kasihnya. jangan lah ditanya tentang pengganti.

    ReplyDelete

Followers