Tuesday, 9 April 2013

Keputusan Saya..

Assalamualaikum U guys..U guys kesayangan saya n arwah isteri saya..


Pertama sekali, I ingin benar benar ucapkan jutaan terima kasih pada u guys semua. I tidak tau bagaimana hendak membalas jasa jasa u guys selama ini terhadap me n Gee. Hanya ucapan terima kasih dan doa buat u guys  yg mampu I hulurkan selama I hidup, InsyAllah....THANK YOU...THANK YOU..

Terima kasih juga pada U guys yg memberikan dorongan dan semangat buat I..THANK YOU again and again and again....THANK YOU..Dan maafkan I coz tidak dapat membalas semua komen komen yg U guys berikan..harap U guys dapat la memaafkan I dan faham situasi I seminggu yg lepas....

Setelah memikirkan sebaik baiknya,. I rasa I akan teruskan blog ini atas nama yg sama, WARKAH BUAT ISTERI.. I akan teruskan menaip dan menaip, Banyak lagi perkara, banyak lagi sharing yg perlu I kongsi gelapkan bersama U guys...sebab U guys semua ni (Dalam dan luar Negara) di ibaratkan penganti Gee buat I..Dan I rasa arwah isteri I pun mahu I teruskan blog ini, InsyAllah suatu hari nanti I akan "pergi" bersama Warkah ini untuk di persembahkan untuk Gee nanti..InsyAllah....U guys suka tak I terus berblog ni?!..Kalau suka tepuk tangan sekarang!!! ( Tunggu apa lagi? TEPUK la!! )

Dan bagi yg masih tertanya tanya bagaimana I sekarang setelah seminggu kehilangan Permata Hati, My Dear...InsyAllah, I ok. Sedih tu biasa la kan, isteri kita meningggal, sedih la kita..BUT, I dah tentukan hati I ini untuk bersedih hanya untuk seminggu sahaja. So hari ini adalah hari terakhir untuk I benar2 sedih, esok InsyAllah I akan "pulih" sepenuhnya..Selama ini I selalu menasihati agar kita kawal hati, kita mesti pandai memilih perasaan kita yg sepatutnya, kita pandu hati ini..Kalau I tak buat, maksudnya tiada gunanya I buat sharing dan memberikan tips buat U guys semua sebelum ini....Cakap mesti serupa bikin!!..I rasa cukup la I bersedih untuk seminggu, sebab di hati ini sentiasa "ada" Gee kemana saja I pergi, Di hati ini Gee sentiasa menemani I..Gee akan sentiasa menghiburkan I....Dan Gee pun mesti tak suka sekiranya I dok bersedihhh jea..I akan teruskan jadual hidup I seperti biasa. ..bersama Gee di hati I..! ( baru la Man Of Power namanya!!)

Selepas N3 ni, akan mula buat sharing sharing ( sharing2 tips la!! buat sharing2 u guys!)..I rasa ni la cara I nak membalas budi U guys walaupun I tahu segala sokongan yg u guys berikan selama ini adalah IKHLAS..Untuk itu sharing yg pertama I akan bermula pada hari Rabu ini jam 7 - 9pagi di SINAR FM..jemputan Sinar Fm ni 2,3 hari lepas,,so u guys boleh ler dengar,.kalau nak dengar...3,4 hari ini I ada beberapa pihak yg bertanyakan sekiranya I boleh mengadakan segmen Motivasi di sekitar Melaka, Port Dickson n Kuala Lumpur, termasuk la TV Al Hijrah dan dari pihak Akhbar NST...Tetapi saya mohon la pihak2 tadi dapat CONFIRMkan bila masanya..coz sebelum ini ada gak I dapat pelawaan sebegitu, then bila dia org kata nak tentukan masa,,last last senyapppp jea..I tak kisah nak  adakan segmen Motivasi, dan tiada bayaran yg tertentu pun I letakkan...lagipun I memang nak cebur sepenuh masa sebagai speaker motivasi ni...I suka bercakap...so I benar2 harap selepas ni jangan la "mempermain2kan" I ni yang baruuuu jea bergelar DUDA Terakhir Malaya..!! ( amacam, boleh gelaran tu!!)... I mohon kerjasama yea..

Bagi U guys pula, sekiranya ada yg nak I buat segmen sebegitu, just beritau I masanya dan tempatnya, InsyAllah I datang..Secara tak langsung si Abil ni dok promote diri nampaknya...hahaha hehehe hohoho..Betul la tu..Kena la I mula bekerja n mencari rezeki...Mana la tau rezeki I bermula di sini pulak..sebagai speaker motivasi..U guys, doa doakan la I ni yea, moga2 berjaya..InsyAllah...

Sooo, ok guys buat masa ni, setakat inii saja yg mampu I menaip,..I nak g nangis puas puas dulu sebelum mulakan perasaan baru esok hari..TERIMA KASIH sekali lagi I ucapkan buat U guys semua, dimana saja U guys berada, U guys juga tetap di hati I....Bersama Dear kesayangan I tu....See u guys in the next N3......Esok I akan ke KL jalan jalan cari amoi!!!...hahaha hehehe dan......hohoho..

Nite Nite....


286 comments:

  1. Be strong bro!

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah...sy seronok dn bersyukur dengan keputusan abang nk teruskan blog ni..sbb sy sgt suke bile abang bg amalan2 yg senang nk ikut such as ASMAUL HUSNA..terima kasih abang...saya doakan abang dapat menjalani hidup baru d3ngan tabah...dengan your DEAR sentiasa dihati..chaiyok2...i am proud of you....

    ReplyDelete
  3. As salam Abil,

    Clap! Clap! Bravo! Welcome to new world, Duda Terakhir Malaya... no no no... Duda Idaman Malaya to be exact! hehehe... Kami di sini doa yang baik2 buat Abil & permulaan kehidupan yg lebih baik buat Abil... Life must go on... insya'Allah... Ameen ameen... :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq tq tq tq for org di Peru tu...Hallo, bila nak balik sini daa?

      Delete
  4. terbaik bro..kalau sy kat tempat abang Abil mungkin sy tak sekuat abang abil...=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah saya akan tunjukkan cara nak jadi Man Of Power..!!

      Delete
  5. salam abg abil,

    alhamdulillah abg abil msih smangat mcm dulu,kputusan abg abil utk trus brblogging psti mmbuatkn followers abg abil turut brgembira trmsuklah saya sndri.keep it up bro :)truskan beri tips2 brguna utk para2 followers dan truskn buat ktorang trcuit hati smbil ktawa guling2 ats lantai sbb bca n3 abg abil yg brshaja dan klakar skmo hohoho (trikut gelak abg abil ar nh,aduhhh :D)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha saya pun turut tergelak ni..!

      Delete
  6. tepuk tepuk tepuk...sakit dah tangan ni tepuk.... abang Abil...kami sekeluarga selalu doakan yang baik2 untuk kak Gee tapi dah sampai masanya dia kembali :( Kita yang tinggal perlu teruskan hidup... teruskan berkarya ya bang... kami akan tetap sokong... biar sakit tangan ni tepuk.. tak berpadanan dengan sakit abang Abil terpaksa mengharung semua tu. terima kasih sebab sudi berkongsi segala susah senang walaupun terpaksa curi2 masa nak update blog. Abang Abil akan tetap jadi inspirasi.. insyaallah.. kami doakan yang terbaik :) Salam dari kami sekeluarga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm juga pada semua kelurga di sana..

      Delete
  7. Assalamualaikum

    Takziah n tahniah dpt mngharungi ujian Allah ini. Bila baca entry en abil, teringat smasa kami adk bradk jg arwah mak sakit kanser. Thx u 4 sharing n hopefully entry akn dtg will surely benefit sume org.. Good luck! Huhu~

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. i read your whole story from last night until now~~~
    my 1st time visiting n reading your blog!
    Ya Allah..xterucap kata2....
    salam takziah bt En. Abil n keluarga...
    al-fatihah...
    (masih lg terpegun dgn kisah hdp En. Abil)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq luangkan masa di blog ini yea..tq tq tq

      Delete
  10. hoyeeee..alhamdulillah
    tq sebab teruskan niat untuk menulis di blog ..
    yang baik dijadikan ikutan dan moga kita semua akan terus positif mcm abg abil...
    moga bertambah murah rezeki abg abil n jadi pakar motivasi yang terkenal nanti..hehehe

    ReplyDelete
  11. syukur alhamdullilah.. blog ini akan diteruskan.. good spirit.. melihat semangat abil meneruskan kehidupan selepas pemergian arwah gee memberi semangat baru buat saya bersemangat utk memujuk mak saya utk meneruskan hidup tanpa arwah ayah di sisi..she needs to move on dan redha dengan ujian ini kannn... In Sya Allah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tolong sampaikan salam saya pada emak awak yea...

      Delete
  12. Assalammualaikum abg abil..salam takziah dari saya sekeluarga..suami saya kim salam kat abg..kami harap abg tabah dan pastinya kami juga yakin abg sememangnya tabah..hehehhehehe..moga abg akan dilimpahi rezeki dan diberkati dalam setiap apa yg abg lakukan..sokongan penuh dari kami..

    http://albakriclanwithlove.blogspot.com/2013/04/berakhirnya-warkah-buat-isteri.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..kirim salam semula pada en. suami tu yea...tqqq..akan terjah blog tu nanti malam yea, ni nak ke KL dulu...

      Delete
  13. alhamdulillah :)
    i really think u are talented as speaker motivasi tu..all the best and good luck!!

    ReplyDelete
  14. Assalam..sya mgetahui kisah en abil dr fb pd hari pemergian arwah kak gee..sblm ni ada juga nampak kat tv3 tp sepintas lalu je coz cbuk ngan keja..after that sya baca semua coretan kat blog en abil..sgt mgharukan..luahan rasa dr seorg suami buat isteri tercinta...tahniah krn bjaya mgharungi "hadiah" Allah swt berikan dgn cemerlangnya..takziah atas pemergian kak gee..tahniah krn berusaha utk meneruskan kehidupan..dan keputusan utk meneruskan blog ini adalah1 keputusan yg terbaik...i likeeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang dok tunggu keputusan Allah, lulus atau gagal dalam ujianNya itu...

      Delete
  15. Assalamualaikum Abil

    Kakcik suka dengan keputusan Abil untuk meneruskan blog ini. Alhamdulillah. Kakcik juga doakan semoga kerjaya impian Abil akan terus berkembang maju.

    Sabtu ini kakcik dan suami akan turun ke Melaka. Kalau berkesempatan dan Abil ada di rumah, InsyaAllah kami akan singgah.

    Teruskan 'berkarya' adikku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm kakak me n Gee ni...Kakcik..Singgah tau..!

      Delete
  16. Love Story. Andy William

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah...smga abil akan terus berjaya. Allah sentiasa bersama-sama kita stiap saat & stiap masa. x pernah Allah biarkan kt smua bersendiri. insyallah, lau kt fokus pd stiap apa yg kt inginkan, & dgn usaha yg x pernah putus, Allah akan berikan apa yg kt fokus.

    ReplyDelete
  18. Alhamdulillah...its good to hear from A.Abil back.. Keep strong and keep healthy.. with all the things u will make i'm sure k.Gee will definitely proud of u..InsyaAllah

    ReplyDelete
  19. Assalammualikum En.Abil,

    Moga2 kita sama2 menyokong perjuangan dalam En.Abil dalam meneruskan penulisan blog ini.. Amin. ( teruskan perjuangan jangan mengaku kalah) .Allah tidak suka kepada hamba-hambanya yang cepat berputus asa....k

    mselim3

    pls: Sahabat yang baik ialah sahabat yang menegur kebaikan sahabatnya tetapi "sahabat yang TERBAIK " ialah sahabat yang menegur keburukan sahabatnya. - Hadah Pujangga-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Ustaz..lamaaa saya tak jenguk Ustaz di blog sana..maafkan saya. Bila dah free nanti saya akan ke sana yea..

      Delete
  20. Semoga allah berikan kekuatan buat u..boleh kita share memacam.kat sini..insyallah..

    ReplyDelete
  21. superb!! dont give up ya abg abil! stiap ujian Allah ad hikmah nya,

    ReplyDelete
  22. yayyy...tepuk tangan sama2...kami tetap menanti kemunculan Abil yg baru selepas ini...hmmm..Duda Terakhir Melaya..!

    ReplyDelete
  23. kalau rasa gembira tepuk tangan.. pok pok pok pok... kalau rasa gembira hentak kaki.. dum dum dum dum dum... he3.. hidup harus diteruskan.. berkerjalah untuk menyibuk2 kan diri anda. berkerjalah utk mencari rezeki, kerja juga 1 ibadah.. selamat maju jaya..

    ReplyDelete
  24. syukur alhamdulillah akhirnya abg abil ambil keputusan utk teruskan blogging..x sabar nak tunggu next entry..yeyy pakar motivasi yg baru akan muncul hehee..

    ReplyDelete
  25. Happy bila baca entry nie. Rasa energy abg abil yg sentiasa +ve. terbaik. Bila rasa down mesti rasa okay balik bila baca entry abg abil. Yela la sesukar mana pun dugaan kita ada lagi yang lebih teruk dari kita dan mampu nk handle. Teruskan abg abil! :)

    ReplyDelete
  26. Syukur..gembira hati sy..bila en abil masih meneruskn blogging...semakin x sabar tuk sy menanti n3 sterusnye...

    ReplyDelete
  27. yeaaa !!! abang abil nak sambung menulis. satu keputusan yang tepat. and tahniah sebab abang abil dah kembali ceria meria. semalam saya tersedar pukul 3 pagi, tiba2 teringatkan arwah kak gee & abang abil. hebat betul penangan kesah centa sejati korang berdua =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ceria meria..!! hahaha suka perkataan tu..

      Delete
  28. Salam saudara abil. Syabas. Semoga tabah selalu. Nk jd motivator mesti la kuat kan. Tp hakikatnya kesedihan tetap bersarang dlm hati kita bila kehilangan org yg disayangi esp. Permata Hati. Walau apa pun hidup mesti diteruskan. Semoga kita yg masih bernafas di muka bumi Allah ni terus tabah menghadapi hari2 yg mendatang bersama Rahmat dn Kasih sayang Nya...

    ReplyDelete
  29. Kami semua doakan yang terbaik buat abil, aamiin...

    (bila dah jadi pakcik kaya tu, jgn lupa belanja kami semua, ahakkkkkkkk...)

    ReplyDelete
  30. nak tumpang tepuk jgk la.....hehehe...
    kelahiran dan kematian telah ditentukan untuk kita.lumrah dalam kehidupan...bergembira dengan kelahiran dan berduka dengan kematian.janji Allah adalah benar...mati itu pasti.arwah telah temui takdirnya dan dia telah pergi.kita...?...tidak tahu takdir kita dan bila kita akan pergi....
    seperti yang disarankan oleh alim ulama' kita,ucapkan kepada mereka yang sedang berduka bahawa Allah akan gantikan sesuatu yang lebih baik untuk mereka...insyaallah.....

    ReplyDelete
  31. yeayyyyy! Alhamdulillah..semoga abang abil terus tabah.. :) gembira dengan keputusan ni...

    ReplyDelete
  32. alhamdulillah...semoga abg abil menjadi pembakar semangat (tapi kalau semangat terbakar tu kire dah takda semangat la ye dak?hehe) kepada kami di sini. Dan, semoga hidup abg abil akan menemui lebih banyak lagi kebahagiaan lepas ni...insyaAllah(^_^)

    ReplyDelete
  33. Alhamdulillah... Selamat Memulakan hidup baru Abang Bil...

    ReplyDelete
  34. Betullah... walau Gee dah tak ada kehidupan perlu diteruskan. Kakak doakan moga impian utk terus menjadi motivator akan terlaksana. Doa buat Gee kena titip selalu jgn dilupa. Kalau ada teman baru jgn di tolak. Amin itu doa kakak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teman baru!! hehehehe..lum fikir lagi..

      Delete
  35. lega bila tau abg abil akan meneruskan blog ni, walaupun kak gee dh xde, tp ingatan akan tetap bersama dia btl tak?..lg pun kita yg hidup ni kena meneruskan kehidupan, saya harapkan agar kehidupan abg abil akan lebih bahagia lps ni..

    ReplyDelete
  36. betul ke perasaan sedih akan hilang dalam seminggu abg abil bila kehilangan orang yg kita sayang? kenapa perasaan tu x pernah nak hilang walaupun dah 2 minggu selepas pemergian atwah ayah lisa? Ya Allah, kuatkan lah hatiku seperti abg abil ....

    selamat menajalani hidup baru abg abil.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Letakkan ALLAH dan Nabi s.a.w kita di depan diri..Itu la kekuatannya...

      Delete
    2. saya suka prinsip ini! sememangnya itulah yg paling UTAMA dlm hidup kita ini...
      Semoga abg Abil berjaya meneruskan kehidupan dan berjaya menempuh segala halangan yg mendatang, InshaAllah & Amin Ya Rabb...

      Delete
  37. Alhamdulillah...syukur. Abang Abil masih berada di platform yang betul. Pasti kerana sokongan dari Arwah Kak Gee sendiri dan ahli keluarga ke-2 belah pihak yang sentiasa menyokong kan.

    Alhamdulillah dan terima aksih kerana sudi meneruskan blog ini. Betul apa yang kami cakap minggu lepas kan? Rajanya masih ada. Permaisuri tetap wujud dalam blog ini. Insya Allah.

    Semoga terus sukses... (kami gigih kena khatam setahun sekali nie..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus, bagus..suka dengar org nak khatam Quran..

      Delete
  38. girls ... rajin2 la hantar kuih ke rumah abg abil kat rasah .... untung sapa dapat ... :) abg abil .. akmal selalu jugak baca .. dan kitaorang semua tau yg abg abil ni kuat ...

    ReplyDelete
  39. Alhamdulillah.. Thats the spirit! Kak Gee mesti gembira..

    ReplyDelete
  40. Abil memang kuat dari dulu dan selamanya. syabas. moga teruskan blog ini untuk santapan kami sekelian. kami perlukan ayat2 abil untuk jadi panduan hidup. tkasih abil.








    ReplyDelete
  41. asalamualaikum...
    takziah dan tahniah.... kekuatan tu terus berada dalam diri abg abil tuk selamanya selagi hidup diteruskan dan Allah akan tambah dgn nawaitu kerana Allah tiap ibadah yg dilakukan..teruskan usaha dan mungkin inilah perintis permulaan untuk sesuatu yg baik akan berlaku dalam hidup abg abil...syukur pd Allah atas hikmahnya...doa saya mudahan segala hajat dimakbulkan dan mendapat keredhaan Allah selamanya...

    ReplyDelete
  42. Alhamdulillah...moga dengan semangat yang baru ni, kehidupan bro Abil akan success di masa hadapan..

    ReplyDelete
  43. As salam abg abil, andai benar abg abil benarkan kami utk panggil abang, camane leh kami hubungi abang? kalu PM dlm FB agak2nye berjawab x ye? maklum la.. abg abil skrg da femes ALHAMDULILLAH.. Allah tarik sana., ALLAH bagi sini.. nnt N PM abg abil jgn x reply lak ye? N dari govt sector, fyi. SANGAT BERMINAT NAK PANGGIL abg utk sesi motivasi / any slot whether jabatan based / club based. ye? Salam dari Johor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh call saya 016 2634258...Tqq coz beri saya peluang..tq tq..

      Delete
  44. Good to hear that... keep it up! bravo...

    ReplyDelete
  45. alhamdulillah....one of my feveret blog masih diteruskan....sudah mnjadi kebiasaan nana untuk baca blog ni tiap2 kali smpai tempat kerja...dah macam 1 kewajipan...sebab terlalu banyak ilmu tentang kehidupan sebenar yang nana dapat...mungkin nana jarang tinggalkan jejak..tapi cukup untuk nana ikut setiap perkembangan arwah...memang ajaib kan...kita x pernah kenal..tapi setiap apa yang u all hadapi...macam mengalir terus dalam hati nana untuk terus mencontohi kalian...cinta memang bukan mudah...namun, abng abil dah buktikan bahawa kita yang memilih...bukan kita mengikut...kan??tahniah abang abil..semoga tetap utuh n kuat mengharungi setiap liku-liku hidup...nampaknya...rutin harian nana setiap kali smpai sekolah masih sama...baca blog ni dulu...untuk dapaptkn smngt...alhamdulillah...:) teruskan menulis...kadangkala cetusan hati itu mungkin lebih bernilai daripada luahan kata...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooooo baca blog waktu kerja yeaa!! nanti, nanti saya ckp ngan boss!!

      Delete
  46. Insya Allah Abil Pakar Motivasi akan berkongsi bagaimana menjadi Insan yang kuat dalam menghadapi dugaan Allah dan bagaimana menjadi Seorang yang tabah. :)

    ReplyDelete
  47. Alhamdullilah...
    Semoga laink dimurahkan lagi rezeki (hati2 pandang amoi kt kl ni ye. ingat! apa2 pun kene ditapis ngan PA ni dulu) hehe..

    Gud Luck Lalink.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lalinkkk...nanti jumpa di Rawang yea..

      Delete
  48. alhamdulillah...good luck abg abil...hidup perlu diteruskan bersama cinta kak ge...:)

    ReplyDelete
  49. Yea saya harap abang abil terus kuat yea...Chaiyookkk!!

    ReplyDelete
  50. seperti abang abil, saya juga sedih bila dapat tau pemergian kak gee... saya dah anggap kak gee mcm kakak saya sendiri... saya alan ingat pesan kak gee pd saya sampai bila2... AG ALPHA ONE

    ReplyDelete
  51. As Salam...

    Salam takziah dari saya. Syabas kepada saudara kerana terus tabah. Saya percaya arwah juga ingin lihat saudara terus kuat.

    ReplyDelete
  52. Replies
    1. Moon..sorry yea lama tak singgah kat blog Moon..Nanti saya akan terjah yea..

      Delete
  53. abang abil boleh!!!! yeaaahhaaaa...

    ( sorry la nmpak cam poyo je komen ni, tapi dah byk sgt org kat atas komen...moga tabah, strong dan yg sewaktu dgnnya...wat kelainan sket blh? ) hihi

    manusia tak mampu bersugu di sepanjang kehidupan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bersugu ke bersugus..? hahaha gula gula sugus!! hahaha..

      Delete
  54. Good decision Abil......teruskan menaip sampai pendek jari tu...kerana kawan2 semua dapat rasakan Gee still around kalau En Abil terus bercerita......good luck and all the best!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. indeed! wise decision! many beautiful lessons can be shared. continuous loving memory of your dear.
      and a chance to istiqamah in practising what u preach. true we must give ourselves time to grieve but we msut also not let it prolong. giving yourself 1 week is again well thought. yes nangis puas2 then move on. memories of your dear will keep you going! yes a very good beginning for your new source of rezeki. well done.

      Delete
    2. As long U guys are with me, InsyAllah..

      Delete
  55. Good decision Abil......teruskan menaip sampai pendek jari tu...kerana kawan2 semua dapat rasakan Gee still around kalau En Abil terus bercerita......good luck and all the best!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq choc Eyes...Rasa rasa bila ada rezeki nak turun Singapore ler...

      Delete
  56. en abil, sy nak mintak en abil motivasikan otak sy ne yg mereng sket ley x? tp sy nk min FOC..hehhehe

    selamat memulakan minggu yg baru dgn cerianya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom kita makan ikan bakar..! Lepas makan tak mereng la otak tu!

      Delete
  57. As salam Abang Abil, btw takziah sekali lagi buat abang dan keluarga.

    Bangga dengan semangat yang ada dalam diri Abang nie. Semoga akan terus suksess dalam apa jua yg dilakukan.. Amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semangat ini pun di bantu oleh U guys juga..tqq

      Delete
  58. assalam abg abil. firstly takziah diucapkan atas kehilangan insan tersayang. saya harap abg abil terus tabah mengharungi liku2 mendatang.saya suka baca blog abg ni . byk tips dan nasihat yg berguna utk dipraktikkan. all the best for you...syabas!! Allah sentiasa bersama dgn mu..

    ReplyDelete
  59. assalamualaikum abg abil..
    saya salute abg abil..
    memang hati kebal..
    saya sedih bila dapat tau pasal arwah..
    lagi sedih ingat abg abil,camna nak lalui hari2 mendatang..
    tapi at last bila baca entry ni, alhamdulillah, abg abil memang cekal..
    semoga abg abil dapat melalui hari2 mendatang dengan lebih baik lg..
    semoga arwah kak gee ditempatkan di kalangan orang2 beriman...
    semoga aman di alam sana...
    aamiin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selagi kita boleh bertahan, kita tahan ler...

      Delete
  60. As salam....mulakan Dengan Nama Allah Yang Maha Permurah Lagi Maha Penyayang...Kedamaian Ketenangan Kebahagian semua milik NYA...Dia akan pinjamkan untuk Abg Abil disaat ini...Akak Gee sedang damai disana...dan BERBANGGA memiliki Abg Abil yang setia ke Akhir Hayatnya...saya pun bangga lihat apa yang Abg Abil lakukan utk Akak Gee...teruskan kehidupan dgn tabah yer Bang...ALLAH BERSAMA-SAMA KITA YANGS SENTIASA INGAT PADA NYA...
    Saya doakan Abg berjaya serta tenang lalui hari2 yg mendatang...AMIN....

    Nukilan Abadi dari AWIN...Ampang

    ReplyDelete
  61. Alhamdulillah Abg ABil akan teruskan blog ni...
    Keep it up!

    ReplyDelete
  62. Assalamualaikum abg abil..
    Alhamdulillah..Yippiii, happy sgt coz dgr kptsn abg abil ni (smbil tepuk tgn)..smga s'tiap p'kongsian b'manfaat utk kita smua dunia akhirat, n smga sgala urusan abg abil d permudahkn..Aamiin..Al-Fatihah utk arwah kak gee smga tenang d sisi Nya..Aamiin
    Chayok2 abg abil :)

    Eja, KK

    ReplyDelete
  63. go Abil go!....go go power rangers!!!!!!!!! (bagi pihak putera syurga kami, Aiman Haziq)....

    ReplyDelete
  64. yesss....teruskan berblogging dan semoga menjadi motivator berjaya...Amin Ya Allah...

    ReplyDelete
  65. semoga terus tabah menghadapi hari2 mendatang ..oppps, rasanya my hubby pernah call en abil sbb MIL pun sakit macam arwah Gee juga.

    ReplyDelete
  66. Dear Abil,

    God loves Gee and He has seen her suffer too much. Glad you are able to come back on track.

    Please keep your blog coming as your story is truly inspiring. I like the way you write.

    Regards,
    Inoka

    ReplyDelete
  67. good luck, moga dipermudahkan oleh ALLAH swt

    ReplyDelete
  68. slm c.abil...tahniah blog di teruskan...setiap entri c,abil akak mesti menangis tampa sedar...
    terharu sangat2...mmg satu dlm sejuta....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nangis!! jangan lupa lap hingus tu..eeee..hehehehe

      Delete
  69. Insya Allah.. dengan niat yang baik apa yang di rancang pun boleh berlaku dengan lancar. Saya doakan abang berjaya dalam apa juga bidang yang baik & memberi manafaat pada orang lain. Buat benda baik.. selain kumpul harta kumpul pahala jugak.. ye dak??

    ReplyDelete
  70. lpas ni abang glemer kalah retis hahahahaha......tq yer sebab sambung lagi blog ni..kite dpt la motivasi percuma hehehehe...semoga abang tabah selalu n saye pcaya abang mampu hadapinye kerana dia sudh berjanji...setiap ujian yg datang mampu dihadapi oleh umatnye....amin

    roza mamat

    ReplyDelete
  71. alhamdulillah..semoga dpermudahkan segalanya..

    ReplyDelete
  72. Assalam.
    Komen ini mungkin dibaca atau tidak terbaca. Tidak menjadi apa..sekadar berkongsi pengalaman..
    Bagi saya lebih baik bercerai mati dari bercerai hidup. Sakitnya hingga ke akhir hayat dan jika bercerai mati sekurang-kurangnya kita tahu dia tenang di sana.
    Lain kisahnya bagi yg bercerai hidup. Dipihak sana sedang berbahagia..kita disni yang berlinang airmata.Pedih tak terungkap bila diri dikhianati..sakitnya tak terkata bila pengorbanan tak dihargai.
    Dipihak sana mencanang buruk kita..walaupun kita hanya diam seribu bahasa walau pada hakikatnya kita yang dianiaya..
    cerita awak dan saya serupa..tapi tidak sama
    kisah kita sama pedih..tapi sakitnya saya hanya Allah yang mengetahui..

    Awak lebihberuntung dari saya kerana tidak merasa sakit dikhianati dan dicurangi..itu lebih sakit dari sebuah kehilangan yang ada cinta..dari kehilangan yang ada benci dan derita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untung atau rugi itu bergantung bagaimana kita uruskan segala bentuk ujianNya sebaik mungkin..

      Delete
  73. siap tak sedih kan..
    tapi sekarang bukan masa untuk terus layan perasaan sedih tu.. hidup mesti diteruskan.. kami tau abg Abil seorang yang kuat..
    walaupun k.Gee tiada tapi beliau tetap dalam ingatan..

    ReplyDelete
  74. Salam En.Abil, moga segala niat dan usaha murni tu dipermudahkan.

    ReplyDelete
  75. yeayyy sukanya... hihihi.... teruskan dgn niat murni anda.. x mau sedih2 dah... kongsikan byk nasihat kt cni tau... tq..

    ReplyDelete
  76. As salam,
    En. Abil tahniah atas ketabahan, suami saya telah kembali ke rahmatullah 2 hari sebelum arwah Gee. Perginya arwah secara mengejut. sekurang-kurangnya en abil telah menjalankan kewajipan sebagai seorang suami dengan sangat tabah dan redha. Kini hanya permata hati yang ditinggalkan arwah menjadi penguat semangat hidup. In Shaa Allah saya akan menunaikan amnat yang ditinggalkan. semoga kita sama-sama tabah menghadapi dugaan hidup kita. Arwah suami saya berusia 33 tahun. Memang hidup perlu diteruskan dan kita harus yakin bahawa ada himah disebalik semua yang berlaku. Sesungguhnya perancangan Allah itu lebih bai untuk umatnya. Ameen.....

    ReplyDelete
  77. Profile pic pun dah tukar. Sorry sebab sy tak drop komen masa Allahyarham Kak Gee meninggal dunia...tapi doa sy tetap untuk Kak Gee dan Abang Abil ..walau jauh di seberang laut... Sy kagum dengan kesabaran dan ketabahan yg Abg Abil tunjukkan. Berdoalah kepada Allah swt supaya roh Kak Gee tenang di sana dan Abg Abil diberikan kesabaran dan redha atas ketentuan Illahi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setiap hari doa dan solat sunat hadiah buat Gee..

      Delete
  78. Assalamualaikum, En. Abil..saya kagum dengan kehidupan En. Abil tidak terganggu dengan keadaan sekitar.. iman yang kuat walaupun dalam keadaan tidak pernah di jangka. Saya mengharap En. Abil dapat membuat warkah utk para isteri2 yang membandingkan suami mereka dengan En. Abil.. En Abil perlu mengingatkan mereka tentang kebaikan suami mereka juga. Risau saya tgk mereka yg terfikir-fikir adakah suami mereka akan menjadi seperti En. Abil setia menjaga isteri tika sakit. Itu semua perkara yang kita tidak dapat rungkai sehingga terjadinya sesuatu perkara itu. Di harap En. Abil memberikan wanita2 ini semangat dan kekuatan bahawa teman hidup mereka semua tak kurang hebatnya. Akhir kata saya, En. Abil.. sesungguhnya kekuatan En. Abil menjadi inspirasi bagi mereka yang hampir putus asa dalam kehidupan.. saya doa semoga En. Abil terus ceria, dan dimurahkan rezeki ..dipanjangkan usia. In Shaa ALLAH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah satu hari nanti saya share kan bab tu..InsyAllah..

      Delete
  79. Abg Abil nak mencari kerja? Saya cadangkan boleh masuk bertanding sebagai wakil rakyat PRU akan dtg ni... Sure ramai yg afUNDI...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahaha, tersembur nescafe yg tengah saya minum ni..!!

      Delete
  80. sukakan semangat awak abang abil...

    allah memang suka tolong org yang kuat macam awak...

    semoga dipermudahkan...

    bila dah jadi motivator nanti jgn lupe kongsi kat blog ni ye

    glad that u, maseh nak bersama kami blogger berkongsi cerita :)
    :)

    ReplyDelete
  81. ASSALAM .....

    Alhamdulillah, krn masih sudi sharing ape yg patut. pd pendpt saya tak slh untuk menangis demi insan trsyg, itu tandanya kita rindu. bersedihlah jika ianya mampu mengubat rindu. doa saya semoga apa jua yg en abil lakukan kini sentiasa di permudahkan dan sentiasa di dalam rahmat dan keberkatan Allah SWT.

    ReplyDelete
  82. dana tau en abil kuat org nyer, sbb tu dana tau en abil boleh mengatasi sume kesedihan ni, tak sbr nk tunggu sore en abil kuar kt sinar fm, sbb mmg tiap2 pg itu lah radio pilihan...

    ReplyDelete
  83. Sy harap Abg abil teruskan semangat and ketabahan yg dah sedia ada..mmg ambil masa untuk pulih..kami pon baru kehilangan salah seorang ahli keluarga tersayang ..mmg perit namun harus ditelan hakikat ketiadaan itu dengan redha. :(

    ReplyDelete
  84. salam saudara abil , kalau lah gee boleh berkata2 skrg ni dah pasti gee mahu saudara berkahwin baru n punye anak2. you deserve it bro. its in my doa also that saudara abil cepat2 dpt pengganti utk gee. walopon tak mungkin sama tetapi mudah2an seorg wanita yg juga sygkan gee dan memahami saudara abil.

    jgn tutop blog ni yea. sampai waktunya saudara abil berkahwin lagi , kami semua2akn dtg beramai2 tau!kena buat jamuan besar2an utk kami semua. Saya juga berharap in years to come blog ibi akan berkisar dgn kisah anak2 saudara abil pulak. Boleh motivasi ibubapa cara2 nk didik anak. Amiieeennn !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum terfikir lagi bab kawin lagi ni...InsyAllah..

      Delete
  85. alhamdulillah..perkongsian yang baik..andai membawa manfaat kepada orang lain,,maka ganjaran pahala dan syurga menanti..kak gee tetap dalam ingatan..bersamanya kami hadiahkan Al Fatihah..

    ReplyDelete
  86. Alhamdulillah...tahniah atas keputusan yang positif...semoga Abil dpt terus menulis ..."sharing is caring"...apa-apa pun gud luck... {aiiiyyaaa...mau jalan2 cari amoi kaaa....}..hik hik...anyway....Al-fatihah buat arwah Gee....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe jalan2 cari pakaian baru sebenarnya..baju semua dah tak sesuai nak pakai..2 tahun pakai baju yg sama jea

      Delete
  87. there u r encik abil...tu baru betul2 motivator kan..motivate urself first then bila org tengok u steady jer..org akan yakin. And I confident that kalau Gee ada pun dia mahu u jadi the best..
    Ok u go encik Abil..ada masa nanti I nak roger u interview sket..hehe. K esok I dengar u kat sinar fm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Here I am, roger la anytime..InsyAllah.

      Delete
  88. Al-fatehah untuk Gee dan takziah untuk Prof dud... opss...
    Moga hari yang mendatang membawa sinar bahagia untuk Prof...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prof dud..emmm sedap pulak bunyi nick name tu..U can call me that..sedap bunyinya..hahahaha

      Delete
  89. Good luck untuk teruskan kehidupan yg baru. Baguslah teruskan menulis..

    ReplyDelete
  90. alhamdulillah abg abil still teruskan blog,, yeay... u give me spirit bro... each tyme rase nak tersasar jauh blog nie buat sy come back to Allah,, thank you so much.. u really inspired me,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe TERsasar..jangan sengaja dah ler...

      Delete
  91. Be good be great as what u are....i'll always adore a guy like u and my father. Maaf kerana baru tahu kabar 2 3 hari yg lepas. Kerana bz dgn kerja.....x sempat nk blog walking *eventho they said world at end of your finger tips...liar :-P*
    Takziah dari saya....semoga arwah kak gee tenang disana.

    ReplyDelete
  92. Assalamualaikum wbr Abil..
    Doa saya semoga Allah permudahkan perjalanan hidup Abil, diberkati dan dirahmati kehidupan Abil di dunia dan di akhirat...
    Doa saya juga, semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh arwah Gee dan diampuni segala dosa2nya, serta di tempatkan bersama2 hamba2Nya yang soleh..

    Take care Abil...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm...dah lewat malam tak tido lagi...?

      Delete

Followers