Thursday, 18 April 2013

DIM bersama Sinar FM..

Assalamualaikum Kembali U guys...

Sorry ler lambat upload gambar gambar ni..Handfon I ni dah start gila dia..hangggg jeaa..mahu hilang sabar ngan fon ni!!...N3 ni u guys layan jea la gambar BUT sebelum tgk ni U guys yg belum baca n3 sebelum ni, g baca dulu..gi, gi cepat!!. Syhooh! Syhooh!..go, go!



 Tu, nampak tak dua2 tu pakar motivasi Idaman Malaya....hehehe Jangan marah Dato.!

 Pasukan Sinar FM, I jea untuk sehari tu...KE and abg Salleh ni asyik bergaduh jeadalam studio tu..Tu yg buat I gelak memanjang...

Ni, antara Boss Sinar FM bersama DIM....



Hallo kawan, lu itu wang perlindungan sulah bayak ka?!! Aku abang kawasan balu di sini..!! U guys kenalkan Ah Chai ni..



Dan yg ni..emmm muka buruk cm ni pun berebut yg nak..Tak tau la, dia org ni rabun mata kut...Tgk tu dah la tua, buruk..nak gak lagi!! aiyaaaaaa....!! U guys Kenal tak siapa ni, kenal!??...

136 comments:

  1. saya dengar pagi tu...siap cerita g kisah en abil dekat mak mertua sambil sarapan kat tepi radio, ngee~memang riuh rendah pagi tu dalam radio...

    ReplyDelete
  2. Tgh dok syiok tengok gambar...scroll ke bawah...alamak!!!!awatlah Duda Idaman Malaya ni wat muka camtu...anyway congrates...Am happy for u....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cm tu pun tetap hen..sem!! hahaha

      Delete
    2. ha ha ha...hennn....semmmm...la sangattttt...hik hik hik...bila tengok pic ngan Datuk tu, tak lama lagi menjangkitlah yek...Datuk Abil A.K.A Duda Idaman Malaya...he he ..

      Delete
    3. Sedap pulak bunyi nama tu kalau ada Dato kan...Dato DIM!

      Delete
    4. ha ha ha....a'ah...Dato DIM...mudah2an kan...rezeki org sape tau...

      Delete
  3. aiyaa ruginya tak dapat dengar.. ayat kat gambar last tu kelakar.. sy yakin, gerenti n sure, nanti die hard fans DIM mesti curik2 simpan gmbr tu dlm laptop diorang, hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha mana la ada org nak simpan ganbar cm tu...buruk!

      Delete
  4. Dapat dgr kejap jerk masa otw nak ke sekolah...tensen x dpt dgr...ada ulangan x? Hehhe

    ReplyDelete
  5. Assalam Abil,

    Tahniah dgn hari2 yg meriah....Ceriakan hidupmu selalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ku kan hidup dalam keceriaan sentiasa...jiwang tak?

      Delete
  6. Gmbar last tu mcm pernah nampak jer...kt mana ehh??
    Xoxo...peace +__+

    ReplyDelete
  7. hahahaha name baru tu DIM...i like...hihihihi...bukan muke buruk la bang...muke segar bak buah dri ladang (masak ranum hahahahahahaha jgn mrah eh gurau jer...

    selamanya...
    roza

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan setakat ranum..bergetah lagi!!! hahah hehehe hohoho

      Delete
    2. begetah eh....jage2 si dara n mak dara di luar sana....jgn dkt2 dgn DIM...melekat nanti memg x bleh nk psahkn dh hahahahahaha...

      selamanya. ..
      roza

      Delete
    3. Aduhhh leh melekat la pulak...!!

      Delete
    4. yer la kate bgetah...x mlekt la jwpnye...mlkat bukan.bermaksud mlekat tertampal tu hahahaha mlkat maknanye x bleh jauh2 la hehehehe

      selamanya....
      roza

      Delete
  8. Assalamualaikum.... sy mula kenal brader ni masa on d way opis dgr kat sinar fm. So start dr situ sy follow blog brader sampai ke ari ni.... sy dh berkahwin n ber anak 3. Kisah brader byk mengubah dri sy n membuat sy brfikir..... sy baca blog brader dr mula sampai istri brader meninggal dr jam 12 mlm sampai 5 stengah pg n mlm tu sampai ke ptgnye sy x ley tdo..... sy trfikir ttg dri sy..... layanan sy pd istri n anak2...... sungguh sy x dpt bygkan keadaan sy sekiranya mengalami nasib yg sama mcm brader..... so dr situ sy cuba berubah skit demi sedikit wlu kekadang angin lama tu sampai jugak tp sikap yg brader tonjolkan buat sy jd trbatas dgn baran sy.... sy lbh menghargai istri wlu istri sy slalu kata sy x hargai dia haha.... nk wat camne kan..... sy buat baik dia kata sy brlakon plak hihi.... tp sy akn cuba..... cuba seperti brader yg tabah n x kenal erti jemu.... apa pon trima kasih pd brader yg mnjadi inspirasi dn cikgu secara x langsung pd sy.....harap dpt brjumpa brader suatu ari nnt........ assalamualaikum....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah... sebagai seorang wanita berstatus isteri, saya sangat gembira dengan keazaman encik nie. Semoga istiqomah dan berjaya sehingga ke akhirnya. Amiin.

      Eh, Abang Abil...kita plak yang nyibuk... Tumpang lalu yer...hahahahahahaha

      Delete
    2. Tumpang lalu..sila sila sila..

      Delete
    3. John Naco; isteri kita memang begitu la, selalu kata kita tak cm tu, sedangkan kita sedang berusaha hiburkan hati dia..Bukan dia tak tau sebenarnya, isteri tu tau tapi dia memang suka kata cm tu..nama pun Perempuan, begitu la sifat2 nak bermanja nya..

      Delete
    4. Hehehe.... mekasih bro n Azila.... inshaallah sy akn jdkan kata2 awk berdua sebagai semangat utk sy.... tq2

      Delete
  9. hahaha abg abil klako..muka last skali dh mcm org tgh mlabur kt jmban je tgk..jgn mara hohoho :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha lebih kurang gitu ler hahaha..

      Delete
  10. x sanggup nk tgk gmbr yang last skali tu..hahaaa

    ReplyDelete
  11. xmo komen part len2nya tp tertarik ayat last sekali..

    ehemmmmmmmmmm maklum le DIM, itu le ramai yang tertarik & menarik, tp bukan saya tau, sblh saya udah ada jejaka idaman sehidup semati(bulih ke g2??), ahakkkkk..

    ReplyDelete
  12. i nak duckface tu....tolong timbangkan bape sekilo...wahahahahahhaa.(dalam hati DIM 'cehhhhhhh..Ingat bawang ke nak timbang2')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Satu kati bersamaan dengan sebiji banglo!! hahahaha boleh?

      Delete
    2. alahaiiiiiii,....nyiur telapak tangan..KLCC cik tadahkannnnnn..hahhhhhh..AMCM??Ade barannnnnni?

      Delete
    3. Klcc.!!! cm tu bolehhhh lerrr....

      Delete
  13. Alhamdulillah, makin terkenal adik kakcik sekarang. Semoga terus dipermudahkan rezeki buatmu, dik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doa Kakcik dan kawan kawan blog ni juga...Alhamdulillah..

      Delete
  14. he3......comeinya muka En. Abil wat cam tu...

    ReplyDelete
  15. layan jer lah kerenah DIM ni.... jangan tidak, kang merajuk pulak ...hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan lupa pesan arwah Gee, kena jaga saya ni elok2..!!

      Delete
  16. hikhikhik.........kelakor bonar-bonar lak.Anyway terus kan hari ceria mu.

    ReplyDelete
  17. Seronok tengok abang gembira dan keluar dari kesedihan melampau (acute sadness). Err...boleh tak lain kali jangan tepek lagi gambar yg last tu... Kak Gee pun x berkenan tauuuu! Hahahahhahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang Gee tak suka cm tu..walaupun Gee di sana, saya tetap suka ngusik dia..hahaha

      Delete
  18. Amboiiiii...lalink dah jadi retis. glems sgt tau!

    Lagi lalink post gmbr cenggitu, lagi ramai la yg ngorat. hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saja jea post..kan nak promote diri sendiri..hehehehe

      Delete
  19. DIM dah jd retis la..pasni kalau jumpa kat luar jgn lupa sign autograf ya..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..kalau jumpa tegur la saya yea..leh kita borak2 ..tegur tau.

      Delete
  20. Alhamdulillah..moga keceriaan ini berkekelan bagi menghadapi hari yang mendatang...InsyaAllah...

    ReplyDelete
  21. oh masa ni lah makcik FIRST TIme layan sinar FM

    ReplyDelete
  22. en abil tukar hefon lah en abil hahaah

    dah macam retis dah si DIM ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak tukar nanti..kena kumpul duit dalam tabung buluh dulu

      Delete
  23. hahaha..bt muka duck face jg abg DIM kita ni kn..apa2 pn tatap hen..sem...DIM tersnyum, kami t'senyum k'mesraan m'guntum...lalalala
    Chayok2 abg abil :)
    (eja,kk)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cm tu la DIM ni tetap muda dan hen..semm..hehehe

      Delete
  24. Replies
    1. Syukur..nanti nak upload gambar ngan Tv Alhijrah pulak..

      Delete
  25. :) terhibur tgk abg Abil nie ..smoga sentiasa tabah abg.

    ReplyDelete
  26. Salam. Mcm2 Mr.DIM ni kan..Anything as long as u are happy...take care n dont play2 aa...

    ReplyDelete
  27. Salam, Abil ni kelako sungguh. Jadi Deejay ajelah kat Sinar tu. Mesti lagi meletop bersama KE dan Salleh tu. Abil kalo la suami akak jadi macam John Naco (reader kat atas yang kasi komen tu) kan bagus kesedaran datang sendiri bila baca blog Abil. Tapi suami akak tu x suka baca blog. Kalo akak cakap pasal blog2 yang bagus pun dia x nk baca. Sob Sob Sob. Kak Rynn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jap eh en.abil, nk tumpang semangkok ngan Anon ni...kita serupaa...

      Delete
    2. Lelaki ni cm tu la kak sifatnya..minat kesedaran mungkin dari sudut yg lain..selain baca blog kan..


      Yati: InsyAllah "mangkuk" tu kalau di basuh pelan2 berkilat la dia..

      Delete
  28. wewittt uncle abil.. retis giteww.. henfon tu nanti kasi tukar yang lagi mahal punyee... senang nak bergambar dengan retis-retis seangkatan.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tang mahal tu yg kena kumpul ongkosnyaaa..nanti dah mula kerja boleh la tukar..

      Delete
  29. wah.. tak lama lagi meletop kebabom la abg Abil..

    ReplyDelete
  30. Abg abil nk wat muka duck face ke tu...ok comey comey comey...hik hik hik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena ckp comey..sbb nnt abg abil majuk pastu nk ngadu..hahaha..rasenye sok lusa abg abil akan jd popular kalah retis

      Delete
    2. Tak ler cmretis tu, hanya nak menyampaikan beberapa perkara penting jea for U gys...sebelum my times up!

      Delete
  31. aslm ...just found out this blog few days before isteri kesygn abg abil pergi berjumpa Illahi...

    im reading from the beginning ....

    sungguh... admire ade lagi lelaki yg baik mcm ni..=)...

    so im following here..=)...
    byk nasihat ..like=)

    ReplyDelete
  32. alorh comotnyer muke last tuh hehe,,

    ReplyDelete
  33. WALAWEH..SERONOKNYA JUMPA RETIS..:)

    ReplyDelete
  34. pic last tu ....adeehhhhh ''comel'' bebenor he he!
    saya hanya sempat dgr 30minit terakhir dlm rancagan tu tempohari :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jadi lerrr, ada org tu langsung tak dengar..

      Delete
  35. salam dear en abil. i have been ur silent readers since like a year ago. reading thru all your post even not dat up to date but still i will read from da last page i left. looking da up n down keadaan arwah, ur funny jokes, da routine, nasihat2, n da picca, i always imagine how few of guys like u left nowadays. do i sounds klise? yup many of your readers mention da same kn? for da first time comment i just nak bgtau, your determination, hope n everything in between actually does not give me a clue about tis ending. how i wish n pray every time im reading your blog that your wife will better n survive n nah happy ending. too much fairy tale, but yes i do hope for some miracle. idun noe how its feel to lose sum1 we love, but 1 thing 4 sure, its bitter, no. more than bitter. ur n3 titled selamat tinggal gives a picture about that. im touched, even cried btw, n hope u will endure da pain slowly. times is a good healer. looking thru tis n3, i noe u'll be fine. keep it up! *thumbsup*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for t support given all this while..For sure, (insyAllah)this fairy tale will be continue "di sana" nanti..Frankly, my love will there for Gee, for the endless time..

      Delete
  36. gambaq Lastt tu dah boLeh buat sangkut henbeg dah tuuuu .. hahahaha

    ReplyDelete
  37. bestnya abg abil dapat jumpa johan. akma pun nak sangat jumpa dia. akma suka dia sebab serba boleh. yeahh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. G ler kat studio astro tu sure leh jumpa..He is very nice guy..

      Delete
    2. akma bukan bahagian hiburan, so susah sikit. xde chance lagi..

      Delete
  38. Hai Disana! Disana da jd retis ye! Ni Disini nak mintak Disana tlg settlekan problem ni. Aaa uu anu aa la gagap lak Disini nak cakap! Cenni criternye, Disini nak datang merisik Disana sbb da terjatuh hati tgk gambar muka yg comei tu! Mwuahahahahaha! mwuhihihihi! Disini lap Disana la! Nanti Disini antaq resume kt Disana ye! Mwuahahahahahahaha! Mwuhihhihihihi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. di sana kena la anta borang permohonan dulu..nak tgk borang mana yg boleh Break The Spell.!!

      Delete
  39. uncle da femes nnti nk mintak sign uncle... :) bukan sng nk jumpa DIM kt mlaysia ni..hihi.. just kidding :)

    ReplyDelete
  40. gambar last memang taleh blah. ommmeeii2... =)

    ReplyDelete
  41. wah, bestnye jmp Johan :) Hik hik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa la, nak bincang pasal kawasan masing2 tu..abg kawasan la katakannn...

      Delete
  42. gambar last tu buat zana gelak besar ok!! hahahha.. hehehehe.. hihihihi.. hohohoho..

    ReplyDelete
  43. Adoiii...tah ape hal ntah sy blh termimpi abg abil ni. Ooopss! Jgn salah fhm. Ini diluar bidang kuasa saya. Bukan kehendak saya. Ampun...! Mungkin kerana terlalu kagum dari jauh. Semoga abg abil success selalu. All the best for u. In Shaa Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah, sampai mimpi kauuu..hehehe.apa citer mimpi tu, share la sikit..

      Delete
  44. alaaa...bestnya blh jumpa dengan Dato' bilalah impian KY nak tercapai nak sangat jumpa Dato Fadzilah

    p/s: nape tak ajak KY sekali heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lupa la pulak nak ajak, tak pe nantisaya ajak yea next time..

      Delete
  45. ade email x..

    ReplyDelete
  46. Cantik seluar jeans Abng Abil... hikk hikkk....
    ~Lina~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bau kedai tuuu..beli terus pakai.! hehhe

      Delete
  47. Sekarang ni nampak prof dah bertambah ceria hehe....
    Moga prof bertambah hepy sekarang.... hepy bukan bermakna kita melupakan yg telah tiadakan Prof.......moga ada sinar baru di depan tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya happy coz Gee selalu ada di hati ini...selalu..

      Delete
  48. gambr yg last tu .tirana aduka kenal sgt.ekekeke

    ReplyDelete
  49. u have a gd sense of humor. obviously u r intelligent too. caring too. sure many will be attracted. that will be your next ujian. stay successful!

    ReplyDelete
  50. Setiap kali baca blog u, air mata merebes keluar...TQ yer Abil share life u kat blog...sbb air mata merebes tu bio ler saya & Allah jer yang tau..

    ReplyDelete
  51. pic last..(nasib baik owang tua ne sedauu diri...) hahihuuuuuu

    ReplyDelete

Followers