Friday, 10 January 2014

Mohon doa dan sokongan..

Assalammualaikum U guys.. Mohon doakan kebaikkan buat saya yea U guys..

Assalammualaika Ya Fauziah bt siti Esah..Sekiranya ada keizinan dari ALLAH, awak doakan kebaikkan dalam usaha saya yea Dear..InsyAllah.



Tqq sekali lagi Segmen SIS Tv9. Memang berharap sangat dapat sokongan dari mana mana pihak media buat masa sekarang ni, secara tidak langsung dapat la mempromosikan hasil Buku Warkah Buat Isteri kesayangan I tu. Dalam usaha I sekarang ni, kena juga memohon bantuan/sokongan dari pihak media ni dan dari pihak pembaca pembaca semua. I ni bukan la famous mana pun, tu yg kena buat sendiri marketing n pertolongan dari banyak pihak...ciann I..

Tengah ambil break jap. Buat jadual  Talk I, InsyAllah pada 22 Feb nanti di Wisma Sejarah ( berdepan dengan Institut Jantung Negara (IJN), jln Tun Razak, KL tu) Talk terbuka pada semua n u guys too. Nanti I update yea. Dlm masa yg sama, I nak buat Roadshow Buku Warkah Buat Isteri ni, bermula dari Utara melalui Pasaraya TESCO,( I sendiri yg akan menjual..) Dlm proses mendapatkan tapak di sana. InsyAllah.

Dan Petang Semalam I g ke rumah adik I di Ampang, berjumpa dengan anak buah perempuan baru I..Alhamdulillah. Ni akan jadi kesayangan I, InsyAllah...Nak tanya U guys, pandai tak baca doa menyambut kelahiran anak/anak buah ?? Tau? Pandai?..Cuba baca sikit, I nak belajar.



75 comments:

  1. InsyaAllah akan sentiasa sokong bang DIM..
    mmg promosi tu penting.. harapan nyanti jualan buku DIM akan meningkat..amin!
    comell nya anak buah....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Awal2 ni gini la, kena buat marketing kan..

      Delete
  2. InshaAllah.... teruskan perjuangan abg abil & Allah mempermudahkan segala kesulitan... Amin....

    ReplyDelete
  3. wow.... tesco kat mane??? buat la kat tesco setia alam... tesco besar tu... hehehehe... nnti dinda boleh pegi... kikikikik

    ReplyDelete
  4. semoga sentiasa diberkati :) dah ade gaya jadi abah tu... hehe

    ReplyDelete
  5. InsyaAllah bro.. kami sentiasa menyokong bro... dan mendoakan yg terbaik utk bro...

    ReplyDelete
  6. Tak pandai. Huhu.. Suami saya tau la kot. Saya doakan usaha En Abil direstui oleh Allah. Semoga berjaya.

    ReplyDelete
  7. Salam Abg Abil..
    InsyaAllah..semoga dipermudahkan segala urusan..dan diberikan kesihatan yg baik ye..
    Comel Anak buah abg...tahniah!
    doa menyambut kelahiran anak? err.. time cma bersalin tu cuma baca doa sendiri jer..

    ni cma google,,
    عوذ بكلمات الله التامة من كل شيطان وهامة ، ومن كل عين لامة
    A'uzu bikalimatillahit tammati min kulli syaitanin wa Hammatin wa min kulli 'ainin lammatin.
    "Saya mohon perlindungan-Mu dengan kalimah Allah yang sempurna daripada segala godaan syaitan, ancaman binatang buas dan daripada pandangan mata yg jahat"

    kalau abg abil tau, blh la tunjuk ajar saye..hihi..
    salam jumaat DIM :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus doa tu..elok di bacakan tiap hari..

      Delete
  8. Adapun sunat mengucapkan tahniah kepada ibubapa kepada bayi itu dengan berdoa:

    "Buurika laka bilmauhub, wa syakarta al-Wahib, wa ruziqta birrahu, wa balagha ashuddahu."

    Moga engkau diberkati dengan anugerah (kelahiran bayi) ini, dan bersyukur kepada yang Maha Pemberi (Allah), dan moga engkau diberikan ketaatannya, dan dia (bayi) akan membesar (dewasa)

    Ibu dan bapa diajar untuk menjawab:

    بارك الله لك و بارك عليك و رزقك الله مثله

    "Baarakalahu laka, wa baaraka ‘alaika, wa rozaqakallahu mithlahu"

    Moga Allah memberkati kamu, dan berkat-Nya ke atas kamu, dan moga Alah mengurniakan rezeki seperti ini (mendapat anak juga)

    Semoga anak saudara abg abil diselubungi kebaikan dari Allah s.w.t. Tahniah pakcik! (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn..Terima kasih.

      Bukan pakcik..Uncle..!

      Delete
  9. omel omel omel!

    saya tak tau ada doa menyambut baby...tapi saya cakap benda baik2 dekat telinga dia dengan harapan baby tu aminkan...hihi~

    saya pun dah ada kesayangan. anak buah nan seorang itu. itu la madu itu laa racun. itu la yang buat saya rindu sampai selalu balik kl. huhu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu kat atas tu ada doa, boleh la belajar n membacanya..kan..

      Delete
  10. Saya belum sempat lagi nak membeli. Tapi saya akan beli, Insya Allah. Melalui cara whatsap tu. Semoga berjaya...Amiin.

    ReplyDelete
  11. insyaallah segala urusan mengenai buku tu akan dipermudahkan Allah.
    Comelnya baby.. ^___^

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum uncle DIM..hahahaha..dah jadi unclekannnn.....

    Tahniah kat adik abg abil sekeluarga...syiok ada baby baru kan...wah jadi kesayangan ni...good luck uncle...

    bang.. i always sokong u okehhh walaupon tak nampak depan mata...doa selalu mengiringi...hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. I know that u dinda, will always sokong me n arwah Gee..tqq for that..tq.

      Delete
    2. well... u know.. *fliptudung kihkihkih...

      Delete
  13. take note the date. pasti sy datang!!!!!!!!...wish u luck abg abil

    ReplyDelete
  14. selalu mendoakan yang terbaik untuk DIM..thniah dapat anak buah baru ye..alhamdulillah..

    ReplyDelete
  15. semoga segala urusan dipermudahkan..
    tahniah dapat anak buah baru.. ^_^

    ReplyDelete
  16. amboi Abil..seswai sangat pegang baby tu,ada gaya...macam ayah baru dapat baby gitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la Kak, tak tau bila boleh dapat gelaran ayah ni..

      Delete
  17. kalau abg abil dtg trg bgth lady ek.. lady duk marang, rhu dua.. abg abil bgth kat blog ek.. ldy bmbg xtgk entry terkini abg abil..

    ReplyDelete
  18. Insya Allah semoga mendapat sambutan buku abg abil tu.. Moga bermanafaat pasa semua pasangan suami isteri

    ReplyDelete
  19. Doa Buat Abil,

    Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim,
    Permudahkan Urusan Hambu Mu Itu,
    Hamparkan Jalan Hidayah yg KAU restu,
    Agar urusannya mudah dan meraih rahmat dariMU,
    Semoga engkau ya Allah..melindungi lelaki ini disepanjang jalannya,
    Jauhkan dia dari bahaya dunia dan godaan neraka,
    Kasihilah lelaki ini atas jihad amanahMU yang terlaksana,
    Semoga jiwanya sentiasa mendahulukanMU sebagai mujahadah hayatnya.
    AMIN

    ReplyDelete
  20. bacakan surah al-Qadr di ubunnya, InsyaAllah untuk menjauhkan anak-anak dari zina, saya ada tulis dalam blog saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doa tu untuk yg dewasa pun sesuai tu kan..

      Delete
  21. semoga yang terbaik buat encik Abil dunia dan akhirat...

    ReplyDelete
  22. Semoga dipermudahkan semua urusan....

    ReplyDelete
  23. insha Allah moga mudah urusan tuan hendaknya :)

    ReplyDelete
  24. semoga segala urusan dipermudahkan.. Emm just wondering kalau saya nak syorkan ur novel utk dijadikan drama kepada pihak penerbit drama boleh tak? just wondering la

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe takpe memahami.. just wondering je hehehohohuhu

      Delete
  25. selagi ada usaha, psti berjaya, apa lg usaha sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah, yg penting kita usahakan dulu kan..

      Delete
  26. In Shaa Allah.. kita doa, ikhtiar dan Tawakkal. Selebihnya Hanya Allah yang memberi keizinan.. kan uncle kan

    ReplyDelete
  27. Assalammualaikum Abil, hari tu kakpb singgah tapi tak dpt tinggalkan komen sb guna tablet. Kakpb baru ni dpt cucu baru...hehe...tapi jauh la Abil. Doakan dari jauh je, kakpb tak pandai sgt bab2 sambut baby, maklum ler.....kita kan 'mudo' lagi..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha..Doa moga membesar menjadi soleh n taat..InsyAllah.

      Delete
  28. in shaa Allah...kite sentiase menyokong DIM yang eennnnnn.....sooommmmmmm...
    cik taktau lah doa tu...nampaknye DIM kene sediakan duit raya lebey lah tahun ne kan..hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tau, belajar tau..Memang kena pau lebih la ang pau raya tahun ni.!!

      Delete
  29. Replies
    1. Kita tumpang lalu kat sana, dia pun tumpang gak..hehehe

      Delete
  30. Semoga dipermudahkan segala urusan.

    ReplyDelete
  31. As salam
    Sy baru terjumpa page abg abil kat facebook n terjumpa sekali blog nie..moga abg abil tabah mengharungi dugaan ini dan moga arwah k.gee tergolong dlm golongan umat yg soleh & solehah..sy fhm sgt perasaan kehilangan org tersayang.xblh digambarkn perasaan sedih tu..hanya Allah yg tau ape kita rase.tp sume yg berlaku pasti ade sejuta satu hikmah.keep smiling n shining.moga Allah memberi ganjaran atas kesabaran kita.Amin

    ReplyDelete
  32. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  33. Gud luck bro abil, moga dimurahkan rezeki..In Sha Allah.

    ReplyDelete
  34. Insyallah..moga allah permudahkan segala urusan abg abil..thanks sangat singgah blog sy..

    ReplyDelete
  35. Assalamualaikum abg abil.. in shaa Allah. semoga dipermudahkan segalanya.. alhamdullilah. dapat anak buah (",)

    ReplyDelete

Followers