Wednesday, 8 January 2014

DIM n Tv9..


Assalammualaikum U guys..
Assalammualaika Ya Fauziah Isteri kesayangan saya..


Baru sebentar tadi selesai rakaman bersama Tv9 dalam segmen SIS..Segmen  kata penerbitnya akan ke udara pada 21 feb. 2014 nanti jam 7 malam.

Tengah otograf buku Warkah Buat Isteri..Hari hari kena sign!!

 Cm biasa ler, tengah di temuramah...pasal LOVE.....n I still LOVE my late Dear wife. Dan ada sedikit pesanan buat u guys semua..
Pic bersama Mom I n adik adik pompuan, Mak tengah tanya pasal Penganti I..aduhhh.."Nanti Abil fikirkan yea mak. Pas selesai kerja jual buku tu, Abil fikir."..

U guys yg dok pekenan ngan DIM ni, boleh hantar borang penamaan dah!!...hahaha hehehe hohoho...

88 comments:

  1. Ni dah 'tahun depan' dah ni, Dik.

    Hehehe

    ReplyDelete
  2. semoga cepat dapat jodoh abang abil... (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya sendiri pon tak dapat lagi... haha.. eh...ramai ke dah anta borang? hheheheehhe

      Delete
    2. Borang? dalam dan dari luar negara!!

      Delete
    3. saya boleh tolong jadi kerani sorting borang2 tu ikut negara masing2...hehehehee

      Delete
  3. naluri eorang ibu pastinya inginkan yang terbaik untuk anak-anaknyakan..always..insyaAllah Abang Abil akan Allah hadiahkan jodoh terbaik juga..dan pastinya kak gee turut gembira..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jodohnya kat mana ni, dok tengah cari...

      Delete
    2. Tgh betulkan kompas kot en.abil. Hehe sesat kat perancis

      Delete
  4. semoga yang baik-baik untuk encik abil. :D

    ReplyDelete
  5. Tahniah abg AFA. Smoga cpt bertemu jodoh ☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan cepat dapat jual buku ni semua ke..hehehehe

      Delete
  6. Kisah Abil lebih kurang sama ngan kisah kawan akak..cuma situasinya berbeza...namun cintanya hingga mati..kawan akak juga tak teringin langsung cari pengganti..umur masih muda,jgn begitu ..kenangkan pula andai kita semakin tua..

    ini kisah sedih kawan akak yang akak maksudkan http://akakdisebalikpintu.blogspot.com/2014/01/kisah-benaral-jannahshamcintamu-ku-bawa.html

    ReplyDelete
  7. thn ni jwb thn dpn, thn dpn jwb thn dpn lg yek en abil.... moga en abil dpt pengganti yg mcm arwah kak gee

    ReplyDelete
  8. Bukan senang nak cari pengganti kan abg dim

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada la tu nanti kut..doa doa la ada yg perkenan saya ni..

      Delete
  9. Wauu ada borang. By emel ke? Cuba by pos ahaha romantik skit ahaha Kenangan untuk disimpan :P Uhuhuuu

    ReplyDelete
  10. Bkn senang n semudah yg dikatakn kn abg abil...nk cr pengganti yg serupa mcm arwah kak gee...1 dlm 1000...apapun nisa doakn yg terbaik utk abg...amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cm Gee tu mungkin tak sama la, masing2 ada lebih n kurangnya.

      Delete
  11. thn "depan" tu dah tiba kita tgk siapa yg kena kn abg abil ;)
    p/s: sila bg info if resume da blh htr ya abg abil..hahahehehoho (gurau2 aar)
    eja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah boleh hantar dah resume tu..cepat2 sikit anta..

      Delete
  12. bang bil bang bil... hehehehe... incek kanda incek kanda.. hehehehe.... hahaha... hohohohoh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dinda dinda..tapai, tapai..hahahahahahaha

      Delete
    2. heppp.... incek kanda incek kanda.... nnti buku x sampai melanjeee tapai haaa........

      Delete
  13. lame tak singgah sini. sorry abg abil. semoga semua baik2 shja. amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh takpe gitu asalkan jgn lupa abg n arwah Gee yea..

      Delete
  14. Makin glamer abg abil ye..tahniah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak glamer laa..hanya bertambah kawan2 jea..

      Delete
  15. as-salam.
    tima kasih abg abil.
    mudah mudahan
    aamiin

    ReplyDelete
  16. :) :) abil..nak beli buku tu direct dari u boleh tak?

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. Sapa yg kemain lagi tu, siapa siapa?? kemain dia eh!!?? hehehehe

      Delete
  18. Replies
    1. Bestnya, boleh makan kenduri. Siapa yg nak kawen? abg pun nak kad jemputan tu..

      Delete
  19. semua yang diberi kepada kita hanya pinjaman dari Allah je,kita hanya diamanahkan mejaga sebaik mungkin,jadi tak salah kita jaga amanah Allah yang lain pula,semoga dipertemukan kebahagiaan yang berpanjangan...jangan lupa layang kad ye...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amanah yg seterusnya belum muncul lagi..dok tunggu gak ni.

      Delete
  20. wah bestnya dah ada buku sendiri...tahniah abg abil...=D

    ReplyDelete
  21. wah bestnya...tntg cri pengganti tu,tnya hati betul2 nak ke x.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Calonnya belum timbul lagi cmana nak tanya hati..

      Delete
    2. tanya pada hati,perlukan teman atau tak?kalau nak,Allah akan temukan jgk nnt

      Delete
    3. oooo bila nak, baru Allah bagi yea..oooo

      Delete
  22. dah lama tak baca entri Abil dalam diam dah ada buku..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun tak sangka sampai boleh menghasilkan buku ni..

      Delete
  23. Slm en abil. Dah ada buku ya.. baru tau..

    ReplyDelete
  24. Selmt sejahtera...sapalah yang menang pencalonan tu nanti ya.. tak sabar nak mkn nasi minyak abang anil ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun tak tau, kita tunggu la keputusan undian nanti..hehehehe

      Delete
  25. Hahhhhh...mak dah tanye dah...Dim pon kate 2014 dah mula keluatrkan borang dah kan...
    ape2 pon jangan tergopoh-gapah yae DIM..cari je perlahan-lahan.Kalau tak jumpe biar cik je lah yang carikan..amacam??hahahaohohihihiohi :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni dok cari pelan pelan la, cm kura kura pelannya..

      Delete
  26. kena tgk rancangan SIS ni nti...
    erm! mak dah tanya pengganti?? huhu..susah nak jawab tu kan bang DIM..hehe

    ReplyDelete
  27. harapan mak tu kenalah tunaikan...hhhee...itu rahsia Allah, serah kat Dia je...

    ReplyDelete
  28. smg abg abil trs sukses dlm kerjaya & smg dipertemukan jodoh yg solehah....

    ReplyDelete
  29. arap2 jmpe jodoh yang baik...amin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harapan pun gitu ler, sekiranya ada jodohnya..

      Delete
  30. abg abil.. kalau ade jodoh inshaAllah ade pengganti.. fifi doakan yang terbaik.. tak boleh hantar borang.. sebab telebih sayang en. suami.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. En suami, dengar tu..isteri terlalu sygkan anda..jadi en suami kena sygkan isteri lebih dari isteri sygkan anda..!

      Delete
  31. salam abg abil... lady nk beli buku tu.. huhuhu..

    ReplyDelete
  32. Jarang nak jumpa lelaki macam en.abil ni
    bahagia kak Gee kat sana hendaknya.
    moga Allah sentiasa memberkati..

    ReplyDelete
  33. wahhhh.... bestnya abil... semoga ada pengganti ya nanti...

    ReplyDelete
  34. Abg Abil, borang online tkde ke? Kalau ada lg senang. Nk bg kt kwn2 n se2dara yg available la. Tlg abg abil mudahkn keja pemilihan calon2. Tgk2 dan survey2 form2 yg dah diterima dulu, pastu collect undi2 dr kaum kerabat abg abil dulu, pastu mana yg dpt undi tertinggi, mak bekenan, hati bekenan, kena set appoinment intebiu n latihan amali. Then br sessi fasa yg detail yg mungkin take certain time sebelum ke fasa final iaitu konfim pilih le. Hehehe..amacam ada stuju n ada bran?

    ReplyDelete
  35. saya boleh designkan kad. tang nama kita kosongkan dulu naaa...hewww~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak oi!! cepatnya nak buat design kad..hahahaha..Letak gambar arwah Gee sekali, boleh??

      Delete
  36. Alah mmg ramailah yg nk isi borang tu....tak payah risau takut nanti awak pulak yg pening nk pilih!hehe

    ReplyDelete
  37. wah..rancangan tuk 2014 ye, nnti leh tgok..

    ReplyDelete
  38. Alorrr terlepas. Ada ulangan tak. Suke dgr abg abil bercakap. Cam best je...

    ReplyDelete
  39. Assalamualaikum. in shaa Allah, sheila doakan abg abil akan bertemu jodoh yang baik.

    ReplyDelete

Followers