Wednesday, 30 October 2013

Untuk "Orang Lama"..

Assalammualaikum U guys..Terutama pada "orang lama" another words..Old School guys..

Bagi Mereka mereka yang masih merindui zaman zaman hitam putih, persekolahan n zaman bujang dulu dulu, U guys should layan video clip ni. At least kita boleh ceritakan pada mereka yang new school tu or your anak anak zaman sekarang..

Hope U guys ( Otai otai ) enjoy clip ni...

video


55 comments:

  1. Assalamualaikum adik kakcik Abil Fikri Ahmad.

    Kakcik tak nampak clip tu melalui komputer pejabat ni... :(

    ReplyDelete
  2. Assalammualikum...En.Abil,

    yerlah mselim3 pun tak nampak video tu....

    mselim3

    ReplyDelete
  3. Assalammualaikum... mselim3 dah tgk video tu.. wah.. ader sesetengah barang dah xder contoh lampu pam minyak tanah, dan radio lama..

    pls: teringat masa dulu2..hehehe terbaik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agaknya video clip tu lambat sikit upload kut tu yang tak nampak pada awal tu..

      Delete
  4. Saya pun tak nampak...

    I love retro songs!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba buka sekali lagi sure ada..org lain boleh tgk..

      Delete
  5. nostalgia laaa dik abilll. lampu gaslin...popinjay...ayaq 'lememet' perisa ros.....wahhh kenangan mengusik jiwa.

    ReplyDelete
  6. yeahhhh.... menggamit kenangan... kasut skolah high cut keluar balik...dinda pkai mase skolah 10 tahun lepas.... skg rmai yg dh pkai tp bukan cap bata... cap ALL STAR... CONVERSE... JAZZ STAR... tapak hijau tua dengan merah.... bedak holiday on ice masih ade smpai skg tp ade dekat kedai2 tertentu je... botol dh tukar... satu lagi bedak x masuk dlm tu... bedak AGNESIA... botol kaler merah.... terbaekk bedak tu.... tv yg pkai tekan2... x pkai remote control... dinda penah rase... kikikikikikikiki... tv yg ade sliding door tu... tv lame.. mak mertua dinda masih simpan... lampu mnyk tnh... ayh dinda ade kat rumah... 3 biji... if letrik xde... lampu tu la yg jdi penerang nye... hehehe... nostalgia.... otai2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo bedak Agnesia tu..untuk gatal gatal badan elok kan dinda..

      Delete
    2. yesszaaaa..... hahahaha... sape ade bau badan mcm bau tapai... pkai bedak tu.... hilang semua bau... kikikiki....

      Delete
    3. Dinda dan tapainya!! hahahahaha

      Delete
    4. LEPAS NI NK JADI TOKE TAPAI LA... kanda la org pertama kena beli...

      Delete
  7. terbaik la abg DIM, sy budak era 80an tp bedak "holiday on ice" tu pling d rindui n pling mantap..rndu sgt kngan lalu... (eja)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eja pun kira otai la ni yea..hahaha

      Delete
    2. tp x s'otai abg abil..hahahehehoho :)

      Delete
    3. tua tu pada angka jak pn abg abil..ke "Hennnseman" abg abil x d ragukn lg mudanya..hahahehehoo

      Delete
  8. Replies
    1. Upload lambat sikit kut..cuba sekali lagi coz saya buka blog ni ok jea clip tu appear.

      Delete
  9. wahhh n3 yg very oldies nice :) .. me is between pop yeyeh & retro .. terkenang arwah nenek curah bedak kutikura satu badan i..berdebu satu rumah bila i belari .. kasut sekolah yg ada katak puru kat dlm eeuuwww...my sis pulak bengang variasi pop dia kena gunting ngan i...abg jadi hulk sebab buku ilmu kesihatan kena sorok coz i nak jadi doc dulu.. hikhikhik...how time fly from Kutikura to Chanel.. anyway..thanks for nice clip really brought us back to memory land - Miss Pop Yay Yey & Retro ..hey..its really entertaining lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. That was the time that make us smile today.. kadang2 kenangan gitu boleh mengeratkan lagi perhubungan kita adik beradik...

      Delete
    2. nak kasi kakak tengok lah... biar dia ingat kisah botol cream hazeline snow dia yg i pecahkan hikhikhik...jahatnya iiii... - Miss Jahat

      Delete
    3. Nanti dia suruh ganti balik!! hahahaha

      Delete
    4. akak suruh budak jahat tu ganti sk2, tq..molek sungguh idea en.abil - Kakak miss jahat (sememangnya dia nakal nauzubillah)

      Delete
    5. weii inter frame .. shuh shuh.!! maaf en abil perang saudara .. - Miss

      Delete
    6. Baik ganti balik! hahahahaha..seronok kan dapat imbas kembali..

      Delete
  10. nak kena tunjuk mak ni. sbb kebanyakan gambar mmg blur n tak tahu lagi.. thanks abg DIM :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak nurul mesti suka, I am sure lepas dia tengok mesti mula cerita balik kisah dulu2..

      Delete
  11. hui lama tu .... sy pn kecik sgt tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beri kat org tua Fiza biar dia org tengok clip tu..sure org tuanya suka.

      Delete
  12. buku 3X5...ada lagi...pakai tahun 1996(darjah 2)..beli kat koop 10 sen sebijik...
    cikgu suh tulis sifir 1X1..1 sifir, 1 hari...ada kaler hijau, pink, biru kuning...
    sabun parrot....masih pakai sampai skrg...mak bekalkan bwk ke KL...bila pakai time mandi, teringat masa mandi kecik2 dlu ngn adik bradik kat luar umh bawah paip air....kalau blk kg, mndi kt telaga...oowhh....kenangan sungguh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah besar ni jangan mandi kat telaga, malu tengok dek orang!!

      Delete
  13. waduhhh terkenang semasa dulu bila nengok video ni.. part kasut bata dan buku 555 tu hehehehe

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum;

    Saya generasi yang sempat belajar semasa di sekolah rendah era 1980-an silibus ilmu tawarikh, ilmu kesihatan dan satu lagi yang tak ada dalam video ni ialah buku ilmu alam (la ni orang sebut geografi) dan subjek pelajaran jawi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. N lagi satu, buku pelajaran Sivik..ingat tak?

      Delete
  15. Replies
    1. Kena tunggu sekejap baru clip tu muncul...maklum la clip lama..hehehe

      Delete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. Memula tk dpt tgk gk. Try byk kali br ok.

    Seronok dpt tgk semula brg2 lama. Buku2 skolah abg2 dan kakak2 sy punya. Majalah2 pun yg abg2 dan kakak2 sy selalu bc.

    Yg cerita berckp dgn jin dulu penah gak sy bc tp abg sy marah kata bebudak tk elok bc. Tp curi2 bc gak time dia tkde..hehehe..skrg ruper2nya br tau yg penulis cerita tu kwn kpd keluarga kami...dan skrg penulis buku tu da jd guru kpd abg sy tp dlm bab2 agama la bkn bab jin2 ni..dan dia pun nk low profile tk suka org tau dia yg tulis buku tu.

    Lampu minyak tanah tu lak, teringat time kecik2 slalu tgk arwah abah nk nyalakn buat itu ini.

    Kenangan sungguh kan..rindu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betl punya rindu kenangan lama ni sampai berulang komennya..hahahaha

      Delete
    2. Tau takpe. Ngikut mcm t.v dedulu kalau rosak kan berulang2 garisan2 kt t.v tu. Ntah le cmner bleh berulang2 ni. Rasa2 taip sekali je. Jap delete. Ksian kwn2 lain nk komen jenuh scroll jauh ke bwh.

      Delete
  18. very nice one, tq share yer, KA suka !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saja buat sharing gini coz mesti ada yg terkenang kembali.

      Delete
  19. Memang terkenang semasa dululah Abil... best! best! best! Kasut sekolah bata... tapi masa akak panggil Badminton Master, tapak hijau. Memang tahan...
    Radio lama tu yg tak tahan...Buku komik Bujal... mmg tak miss... Cikgu Markonah, Wak Segan... hahahaha... suka... suka... suka... tq Abil...

    ReplyDelete
  20. Salam Perkenalan, Salam Ta'aruf, Salam maal hijrah 1435

    datang follow sambil melawat dari blog baru~
    blog lama http://sanisahsabu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum en.abil, eemm...tang kasut tu KY ingat hehehe..tan majalah..adalah satu dua yg ingat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm KY..tang DIM ni ingat tak!??hehehehe

      Delete

Followers