Wednesday, 2 October 2013

Ini kisah Me n Gee.

Assalammualaikum U guys...

Ellloooooo.....Lama I dah singgah kat ruang update ni. Hanya dapat menjenguk komen komen yg U guys tinggalkan dan sedikit blog walking kat blog u guys tu..

Ada yg beranggapan I dah hilang entah kemana, ada yg kata I g laksanakan Haji, dan ada yg main agak mengatakan I dah bercinta semula, tu yg hilang tak update blog dah!!..I tak g mana pun n Tak bercinta pun..aduhhhh, ..I dok buzy sikit buat Talk I sana sini dan agak sibuk menguruskan pembikinan membukukan blog Warkah Buat Isteri ni. Di jangkakan siap pada bulan lepas tetapi ada beberapa perkara yg tidak mencapai quality yg I nak so kena adjust lagi sana sini buku tu. InsyAllah buku ini akan berada di pasaran pada bulan Okt ni, InsyAllah. Akan I update bila siap sepenuhnya nanti, ini pun dah sampai final stage. Perkara2 gini yg buatkan I sibuk sikit. Today rasa free so I update ler blog niii....

                                Ini lah muka depan buku, Buku Isteri I..

I ni, apa saja yang berkaitan arwah Isteri I, I agak teliti. I tak mau ada any kecacatan yg timbul. I nakkan kesempurnaan buat arwah Isteri I( semampu I ) walaupun Gee dah tiada. Bila I katakan Gee tetap di hati I sampai bila bila (InsyAllah) bererti kesempurnaan Gee I akan jaga sehingga I berjumpa dia nanti. U guys anggap lah, buku ini sebagai peninggalan I n Gee buat U guys. Buku ini bukan satu buku novel khayalan atau sekadar fiksyen sebuah kisah kasih I buat Gee..tetapi ini la realiti dan hakikat kehidupan kami berdua. Kisah Benar kami.

I membukukan blog I ni juga kerana arwah Gee. I mau semua org tahu siapa arwah Isteri I ni. I harap "Al Fatihah" buat arwah Gee tak putus sampai bila bila,, tiap hari.! Sekurang kurangnya juga, buku ini boleh lah di buat panduan bagi segelintir dari U guys yg rasa ianya sesuai di praktikkan nanti. Dan ada sebahagian dari jualan buku ni nanti akan I sumbangkan pada pihak tertentu yg memerlukan ( pihak kami dah tentukan penerimanya nanti)..sumbangan itu I niatkan datangnya dari arwah Gee dan dari U guys semua. Secara tidak langsung, amal jariah buat kita semua kan.. InsyAllah.

I harap buku ni akan mendapat sambutan dari semua terutamanya pada pasangan suami isteri. Yang lelaki ni kurang sikit nak membaca blog I, jadi bagi dia buku ni suruh baca!! InsyAllah pasaran buku ni akan berada di semua kedai buku dan boleh juga U guys pesan secara online bagi u guys u guys yg jauh tu yea..Akan I update nanti ..InsyAllah. 

Kerana ALLAH, RasulNYA dan juga.....kerana Gee Isteri I. I berdoa agar semuanya akan berjalan lancar..InsyALLAH.

140 comments:

  1. Selamat maju jaya, dik.

    Semoga Gee sejahtera di sana. Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo Kakak saya yg sorang nii..Kakcik, abang cmana lututnya?

      Delete
    2. wohooooooo......cik nak buku ne..nanti DIM pos yae siap otograp nye sekali...bleh tak??hihihih

      Delete
    3. tambah kiss kat buku tu sekali gune lipstick kaler merah...wahahahhahaaa

      Delete
    4. Memang plan cm tu pun..kiss pakai lipstick sekalikat buku tu!!

      Delete
    5. hahhahahaa...suke letewwwww....ok ape2 nanti update..cik nak jugak buku ne wlaupon dah bace warkh ne dri awl...hihiiihi

      Delete
  2. assalamualaikum prof.. tak sabar nak baca buku prof! tahniah sebab berjaya membukukan warkah ni.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti saya update bila siapnya yea..

      Delete
    2. boleh lupa pulak nak taip ni.. 'cantik cover buku tu'.. hehehe...

      Delete
    3. Cantik!!!! hahahahahahaha sukaaa dengar, n Gee pun mesti suka gak!!!

      Delete
  3. Alhamdulillah.. syukur moga hajat akan terlaksana.
    Terharu kakak bila kenang kembali kisah lama-lama allahyarhamah Gee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kisah tu lama tapi selalu di hati kan kan..

      Delete
  4. Assalam abg abil..cover yg cntk tntu pengisian pn cntk gak kn...agk2 ble org bc airmata jth x?;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..isi yg sama jea dalam blog ni..abg hanya membukukan saja..

      Delete
  5. alhamdulilah semuga arwah berada di kalangan para solihin..amiin

    ReplyDelete
  6. InsyaAllah..amin..walaupun jasadnya sebati bersama bumi namun kak gee sentiasa di hati kami..always di hati kami..dan hadiah Al Fatihah itu sentiasa kami hulurkan..moga dengan adanya naskah WBI ini banyak manfaat yang dapat dikutip untuk menjadi panduan kita semua..

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah. Tertarik dengan cover yang tenang lagi mendamaikan jiwa. Nanti harap saudara dapat updated bagaimana mahu order online, harga dan maklumat selanjutnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah saya pasti akan update info seterusnya..

      Delete
    2. SAYA NAK ORDER ONLINE JUGAK..
      EMAIL: rossepink@ymail.com

      Delete
  8. Assalammualaikum Bro Abil,
    Semoga urusan pembukuan dan penerbitan WBI bro Abil dipermudahkan.. tak sabar to grab senaskhah and get your sweetest signature with words for me...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak kena sign gak yea.hahaha for u guys should be no prob for that, will do.

      Delete
  9. abg abil, cantik cover buku... classy. semoga berjaya ye! Insha ALLAH... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suka bila u guys puas dengan cover tu..Hope arwah pun suka gak.

      Delete
  10. jgn lupa bgtau yea bila nk lancarkan
    teman nk beli
    kalau ada juai online lg ler molek bebenor
    semoga mike sukses selalu aminn
    al fatihah utk arwah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti teman pasti update pasai online order tu..tqqqq

      Delete
  11. kanda.... muncul pun.... ingt dh kne kidnap ngn makhluk asing tdi... huhuhu... buku ni 100% yg ade dlm blog ni ke atau pun ade tmbhn skit... mesti ade tmbhn sikit kan.... ???? di pasarkan seluruh malaysia atau ade kat tempat2 tertentu je????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama jea, mungkin nak buat sedikit tambahan nanti...Bukan setakat seluruh Msia, nak jual seluruh Dunia coz ramai gak pembaca dari luar negara about 30%. Dinda nak kanda buat penambahan dlm buku tu?

      Delete
    2. kalo boleh... buat la pnmbhn sikit... sbb dinda tau mesti rmai yg dh bace blog ni... jadi bila kanda buat pnmbhan.. mesti yg lain lebih excited beli buku ni.. sbb ade info lain yg xde dlm blog ni.... skdar cdngan je.. dan untuk info kanda... kwn dinda di melaka.. ibu nya baru di serang sakit mcm arwah kak gee dulu... dan dinda sugest suruh bace blog kanda ni... sbb kanda ada pngalaman jage org yg sakit mcm ibu die....

      Delete
    3. Ok la pasal dinda, kanda buat tambahannya..

      anything minta kawan dinda tu call kanda sekiranya nak bertanya pasal maknya tu..InsyAllah kanda cuba bantu mana yg boleh.

      Delete
    4. wahh... trima kasih.... dh launching jgn lupe update... dinda mesti beli... sokongan untuk kanda dan arwah kak gee.... ok... dinda msg kwn tu skrg... suruh die call kanda...

      Delete
  12. jangan lupa popular alor setar..;-)
    alhamdulillah, moga Allah permudahkan segala urusan dalam penerbitan buku hebat ini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekiranya popular tak ambil buku ni, Saya sendiri akan ke sana mempromosikan..InsyAllah. Khas buat org2 di alor setar!!

      Delete
  13. Tahniah abil. Moga ia menjadi motivasi utk yg lain di luar sana

    ReplyDelete
  14. Tahniah abil. Moga ia menjadi motivasi utk yg lain di luar sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah...Eh ada kembar yea!! hahahaha

      Delete
  15. gud luck..tak sabar nak baca buku tu

    ReplyDelete
  16. nak buku!!!! berapa rega ni??? cantik betol cover buku... tenang n damai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabarr..dah siap nanti saya update..harga berpatutan sangat2, semua org akan mampu mendapatkannya.

      Delete
    2. bahekkkkk saya suka saya suka!!! gud luck DIM!!

      Delete
  17. saya sangat2 teruja nak menunggu buku ni keluar di pasaran, kalau dapat yang abg abil sign +++ best :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat semua pembaca blog, abg akan cuba sign siap ada tanda kiss lagi kat buku tu!! hahahahahahahaha

      Delete
  18. Moga abg Abil terus sukses hendakNYA.. dan moga k.Gee tenang di sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la yg penting, moga Gee tenang n bahagia di sana..tqq

      Delete
  19. Alhamdulillah n smga smuanya d bg klancaran utk abg abil..Aamiin..cntik cover bku ni s'indah cinta abg abil utk arwah kak gee..Al-Fatihah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesempurnaan cinta namanya..hahahaha jiwang !!

      Delete
  20. Assalamualaikum, tahniah a.abil dpt create buku utk arwah k.gee.. really like to see your high spirit.. InsyaAllah dh publish nnt aini akn beli.. (^_^)

    ReplyDelete
  21. wah ada terbitan buku pula ye lepas nih...tahniah...
    nanti boleh saya dapatkan buku tu bila da keluar nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akan saya beritau bila dah publish yea

      Delete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa delete, biar ler, mana tau ada yg berminat dari sini..

      Delete
  23. abang pasti Farah akan dapatkan buku ni... tau abang busy sebab tu tak berupdate dan tak datang Bubblynotes...^_^...

    ReplyDelete
  24. kennot wait bila nak lauch buku ni...POPULAR, MPH, Kinokuniya, Pustaka Rawang, kedai buku pak cik Hassan...confirm nak kena masuk semua nih...+_+

    btw, adorable with u Kak Gee..you insipred me....Al-Fatihah....Ameen...

    cayouk2!!...PA doakan semoga Allah permudahkan segala urusan Mr Bos...dan Warkah Buat Isteri ni mendapat tempat di hati setiap mereka yang membacanya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aii, PA pun drop komen gak..!! anyway, thank you very much..

      Delete
  25. Replies
    1. Nanti bila dah dlm pasaran, saya update yea..

      Delete
  26. assalamualaikum abang abil..al-fatihah untuk arwah kak gee..moga senantiasa damai di sana. nanti ija dapatkan buku nih. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq Ija coz selalu doakan arwah Gee..tq tq..

      Delete
  27. Masyaallah, cover buku yang sangat 'ada kelasss'. Ada taste tersendiri melambangkan keistimewaannya. Syabas!!

    ReplyDelete
  28. aaminn. semoga semua berjalan bagai di rencana...insyallah makcik pun nak beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq atas sokongan yg berterusan gini..love u la McK..! Uncle jgn jeles aa...

      Delete
  29. salam abg abil,bile buku ni nk keluar? semestinye saye nkkkk! ;)

    ReplyDelete
  30. Subhanallah..... I drop my tears when I see this...you've made it...am so proud of u...."thank you Allah for amazing gift to this man...and deep inside my sincere doa'...pls reward with glory and Rahmat for both,,,,amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminn..Allah gave me a perfect gift, that's Gee..and it's always be for the rest of the time then...InsyAllah.

      Delete
    2. on the other hand...Bravoooo... banjirlah satu malaysia dengan airmata october ni ..Malaysian book of record...DIM yg menjatuhkan airmata paling banyak kat malaysia... :)

      Delete
    3. hahahahaha..bukan I yg bersalah..hahahahaha

      Delete
  31. nanti dah siap minta umumkan bile dan macam mana boleh dapatkannya...

    berminat nak tau pengalaman abil dan gee...

    mungkin akan menjadi panduan pada saya juga

    ReplyDelete
  32. all the best...nak baca nanti i cari dulu..ada kat MPH tak?
    alfatihah utk kakG

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah, itu salah satu dari kedai yg kami promote kan..

      Delete
  33. InsyaAllah kenit tunggu peluang tuk mendapatkan senaskah buku Abg Abil nanti :)

    ReplyDelete
  34. Alhamdulillah..Akhirnya akan terbit juga buku dari en abil, ramai ni yg menunggu bila nak dipasarkan..Nanti kita pakat-pakat mintak tandatangan okeh? Ohsemmm. Semoga rohnya tenang di sana, dijauhkan dari siksaan kubur dan api neraka. Dibahagiakan di dunia (sudahpun) dan di akhirat

    ReplyDelete
  35. all the best ye.sure beli nnt. :)

    ReplyDelete
  36. Maaf sebab tumpang letak link blog kat komen blog ni tadi. saya dah delete.

    ReplyDelete
  37. insya Allah nak beli--i suka beli buku :)

    ReplyDelete
  38. Alhamdulillah tak sabar nak tunggu buku ni di pasaran..Saya akan beli sebab saya tau banyak pengajaran dan tauladan boleh diambil...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana yg sesuai tu pratikkan lah..InsyAllah.

      Delete
  39. Alhamdulillah... x sabar nak jd salah seorang pemilik buku nie. Apapun tahniah dan semoga sentiasa sukses..

    ReplyDelete
  40. waitin for update. saya pasti menjadi salah seorang pemilik buku ini. terima kasih.

    ReplyDelete
  41. tahniah abg abil atas penerbitan buku ni. semoga ia bermanfaat untuk semua. al fatihah untuk kak gee.

    ReplyDelete
  42. tak sabar utk dapatkan naskah itu nnt. Dan pastinya ramai penerbit drama mahupun filem akan menghungi utk mengangkat karya novel ini utk dijadikan drama atau filem nnt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ada pun, baik saya berikan pada MD saja...

      Delete
  43. Alhamdulillah..tahniah En Abil, akan sy cuba dapatkan di pasaran nanti, oh ya.. terima kasih juga berkunjung balas ke blog kecik sy..hihi...Alfatihah utk arwah Kak Gee

    ReplyDelete
  44. Ya allah..en.abil dah ade buku.. Ros cuba nak dapatkan buku ni.. Xsabar rasanya :)

    ReplyDelete
  45. Al-Fatihah buat Kak Gee
    Salam en.Abil. Pehh puas skrol ke bwh nk komen ni. Ramainya kali ni. Dorang da rindu sgt ngan en.abil ni pasal lama menyepi. Ingat g umrah. Tahniah ye en.abil dgn buku yg comel covernya tu! Mesti isi2nya secomel kulitnya. En.abil..tkde pe2 utk kwn2 blogger batch yg awal2 jd follower blog ni dlm buku ni ke?..contohnya dpt menyelitkn muka skit2 kt part2 citer yg ujung2 ke..ke dijemput ke launching buku ni ke...dpt baju gambr cover buku ni ke..hehehe jgn maraa gurau2 je..

    -Arty@areyoungon9.blogspot.com-

    ReplyDelete
  46. tak sabar nak tunggu buku ni.. cover depan cantik.. suke.. putih.. suci bersih macam arwah kak gee.. berseri2..

    ReplyDelete
  47. baru tengok cover je,hati saya terus ada rasa getaran...rasa sebak.semoga arwah gee ditempatkan dikalangan org2 yg beriman.Ramai tertunggu entri en.abil benornye.bz betul skrg ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malam ni ke esok ke akan update entry panas!!

      Delete
  48. Salam..abang Abil,
    Nak beli buku ni..kat ne ada jual eh..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum lagi siap ler..nanti akan update..

      Delete
  49. wahhh.. dah nak keluar buku dah? tahniah! mesti arwah terharu hubby dia x putus2 hasilkan sesuatu yg istimewa buat arwah..

    ReplyDelete
  50. wahhh... tak sabarnye nak tgu buku abg abil ni.. : )

    ReplyDelete
  51. emmm x sbr nk bace novel nim..tahniah encik abil....kerana berjaya membuktikan cinta sejati masih wujud.

    ReplyDelete
  52. Alhamdulillah Alhamdulillah. Mulia hatinya

    ReplyDelete
  53. Tahniah Abil....!!! Jgn lupa update choc eyes....bila boleh choc eyes beli ya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq Choc eyes@ bodyguard arwah Gee...Kenapa lama tak update blog, and how is ur hubby doing?

      Delete
    2. No problem Abil, hubby not that good....itu buatkan Choc Eyes sedikit lemah nak update blog.....Hmmmm....Choc Eyes tak sekuat Abil....:(......But sama2 kita doakan Hubby Choc Eyes.......mudah2an doa2 kita diperkenan Allah.......disamping terus berusaha........I love him sooo much..........I can't wait to read your book....utk jadikan semangat Choc Eyes..........Rindu Gee........Al-Fatihah.......

      Delete
  54. Moga terus berjaya dan berjaya

    ReplyDelete
  55. Moga tiada rintangan dan dipermudahkan DIM....cantik muka depan buku tu!

    ReplyDelete

Followers