Friday, 11 October 2013

G-String...

Assalamualaikum U guys...D.I.M kembali bersiarannn....hahaha hehehe hohoho.


Semenjak sibuk dengan membukukan blog tempoh hari, I jarang update blog ni kan. Starting today dah agak free.So sesiapa yang nak berdating dengan I, cepat cepat "book"!! hahahahahaha hehehehehe hohohohohoho...kang org lain kebas DIM ni kang rugi!! Perasan sungguh I ni kan..

OO yea,ada info sikit ni.. dalam prolog buku Warkah Buat Isteri tu nanti, I ada lampirkan kisah yg lebih jelas prihal I n my late wife, dimana sebelum ni belum pernah I ceritakan, baik dlm blog ni, di dada dada akhbar, majalah atau di siaran2 tv...Hanya di dalam buku itu sahaja. Harap prolog tu dapat menjawab beberapa teka teki yg selalu bermain di minda segelintir dari u guys sebelum ni.

Today jom kita  buat sedikit ulangkaji la. emmmm pasal 'G-String' dan baju tido U guys. Kali ini untuk tatapan wanita wanita sahaja. Yang lelaki diam jea n baca jea...I? I kan tukang cerita, so I talk u shut up!! hehehe..Ni nak tegur sikit pada yang berkenaan sahaja, bukan semua wanita. Apa yg bakal I sampaikan ni bukan bertujuan nak bersikap gatal atau lucah yea. I ni suka bercakap pasal realiti dan perkara yg selalu terjadi sehinggakan boleh menyebab pudarnya "KEINTIMAN" suami u guys tu..So wanita wanita yg I kasihi sekelian, baca dulu then fikirkan lah..I hanya cuba membantu.

Gini ceritanya...U guys ingat tak lagi (Wanita sahaja) pada malam pertama perkawenan dulu cmana u guys berpakaian tido. Ingat tak? Confirm sexy giler kan! Untuk menambat nafsu suami tu. Pada fikiran I yg gatal ni hehehe..tentu u guys pakai baju tido yg singkat n G string!! Suami atau lelaki ni (kebanyakkan) memang sukaaaa sangat bila melihat dan mula la datang ghairahnya pada Isteri masing2. Ingat yea, dalam CINTA memang terselit perasaan ghairah tu, memang ada. Bila u guys berpakaian gitu, "intro" keintiman jelas kelihatan. Intro ini yang sangat penting sebenarnya buat suami. Intro gini yang akan membuatkan keintiman pasangan lebih "MERIAH"!!Sedar atau tidak, Secara tak langsung 'intro' tu tadi menyuruh pasangan tu go step by step sebelum keintiman berat berlaku. (Ringan ringan dulu laaa). Dan I percaya, u guys akan menitik beratkan juga warna dan cutting baju tido yg sebagaimana yg perlu U guys pakai untuk suami tu tadi kan. Agar u guys tampak benar2 sexy di mata suami..Sekiranya u guys masih berbuat begini sehingga sekarang, InsyAllah perhubungan intim u guys bersama suami akan membuahkan kepuasan bersama, InsyAllah.

TETAPI,,malangnya bila tahun bertukar tahun, kebiasaannya dah ada anak atau dah 4,5 tahun berkawen..G string dan baju tido yg singkat n sexy tu tadi dah bertukarrrr....bertukar jadi baju kelawar!!! Pasal apa jadi gitu? Ataupun bertukar pakai kain sarung yg 3,4 hari tak basuh, dokkkk pakai bila nak tido bersama sehelai Tshirt buruk!! lagi sadis!..Rasa rasa u guys, pertukaran pakaian tido gitu boleh mendatangkan intro ghairah suami tak? Sebagaimana rasa ghairahnya suami tu pada malam pertama U guys dulu. Eh U guys jangan bagi alasan tak pakai g string tu tadi pasal badan U guys tu dah bertambah berat atau perut tu dah boleh lipat lipat cm lipat baju..! Jangan nak bagi alasan demi alasan kenapa tak dapat nak sexy sexy untuk suami!! Antara Tugas Isteri pada suami adalah LAYANAN!!! Faham tak huraian layanan dalam bab intim ni?? U guys pada awal awal dulu dah tahu bagaimana nak "ikat" suami tu..kenapa ubah??!! Suami / lelaki ni ada masanya nanti dia akan teringatkan waktu layanan isterinya pada malam pertama dulu dan mereka ni nak begitu kembali tetapi suami ni biasanya tak beritau. Terutama bagi mereka2 yg dah mula menjangkau usia perkahwinan antara 4 ke 8 tahun.(makin tua makin miang la kata org!) Waktu ini la biasanya terjadi perkara perkara yg tak di ingini oleh seorang Isteri. Jaga jaga.

Ini lah antara kesilapan yg di ambil mudah oleh U guys. I ulangi ANTARA!.Kesilapan gini yg membolehkan si suami tu mula lah tengok punggung pompuan lain. Mula lah si suami tu tadi kerap melayari web web lucah sensorang. Imiginasi suami tu mula membiak (dalam bab keintiman ni tadi ). Sebabnya suami ni dah tak nampak ke- sexy- an isterinya lagi. Ghairah suami tu mula pudar pada isterinya. Klau bersama pun, suami tu hanya nak membayar "Bil Air" jea. Hilang dah intro intro tu. Kebahagiaan rumahtangga ni seharus makin mantap dari masa ke semasa, bukan makin pudar. Ini la antara punca puncanya..

U guys bayangkan sendiri, patut ke dari baju tido sexy bersama g string (contoh sexy) u guys g tukar kepada baju kelawar then tukar lagi pada kain sarong yg tak basuh ntah berapa hari dengan sehelai Tshirh yg dah boleh buat lap kaki keluar jamban!! Patut ke? Gitu ke layanan kita pada suami?? Gitu ke u guys nak "ikat" suami?? Eh, jangan ambil mudah tau perkara ni! Tambahan pula kita ni hidup di hujung zaman...U guys mungkin gelak la bila I cerita pasal G string ni..tapi hakikatnya memang begini. Faham la akan huraian LAYANAN pada suami tu. Layanan bagus suami senyum..layanan berkurangan,,sendiri mau ingat!

Anggap la kita ni mengulangkaji sahaja, anggap la I ni seorang kawan baik u guys yg menegur. Entry ni bukan la teguran buat semua tetapi mana mana yg berkenaan sahaja. Jangan kita ubah perkara yg baik pada yg kurang. Kita suami isteri nak malu apa. Dan lagi satu, tolong la g bersenam pada mana mana u guys yg dah hampir menjangkau berat badan 1 tan tu!! tolong la.

Jangan la marah I ni, I hanya nak berkongsi idea jea supaya kita semua dapat menikmati kebahagian suami isteri sampai tua nanti. Mungkin kita tak sedar akan kekurangan yg kita dah buat. So kita ulangkaji laa sesama, itu sahaja. Dan rasanya dah panjang bebelan I ni, muak pulak U guys baca...I stop di sini dulu yea, bila ada masa I update lagi....Sehingga berjumpa lagi...jangan lupa beli G string!!!! hahahahaha hehehehehe hohohohohohohohohohoho..............

139 comments:

  1. Hehe...hot topic ni....layanzzzz...hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali bikin panassss..hahaha

      Delete
    2. amboii bang..dah mcm melodi pulakk kan....huhu

      Delete
    3. Oii! kat sini pun dia menyelit!

      Delete
  2. gud to share this info bro....exspecially yg dh lama kawen mcm teman ni...but until now huby i kata i'm still sexy hahaha :-)

    ReplyDelete
  3. Haha..Kiki..kelam belajar sebelum bersuami. G stringggg!!!

    ReplyDelete
  4. Salam Encik Abil,
    I book u, jom dating...ahahahaha! Rindu nak dengar you 'membebel' kat I macam hari tu...ooppsss...nanti marah pembaca blog you ni..ok bye..

    ReplyDelete
  5. i memang suka and ada collection khas lingerie (byk beli masa kat UK dulu)..:) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi wanita2 yg biasa merantau, dia lebih faham bab2 gini kan...

      Delete
  6. Assallamualaikum....memang betul apa yg Abil katakn,,salah satu langkah yg patut di amalkn demi menambat hati suami...info yg baik untuk di kongsikn brsama. timaksih ye...

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Sajakan Kakcik ni! Malu la Abil nak terangkan..hehehehehe

      Delete
  8. amboiii abg abil, bercerita pasal g-string gituu... hahahaha.. hebat2... tp bgus gak at least boleh hangatkankan kembali dan ingtkan kembali kpd para isteri yg semakin leka.... hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Subjek kegemaran abg tu - g string! hahahahahahaha

      Delete
  9. Good info....hari2 dengar pasal G-String ngan nighties...
    Dan2 terus google shopping online lingerie...wakakaka....
    Thanks for sharing........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai, PA pun nak beli g string gak!! aduhhhh...

      Delete
    2. PA pada mr Bos ni is seorang perempuan merangkap wanita...kena ingt tu..tetap kena guna konsep yg sama...huhuhihi...untungla ada mr Bos yang boleh bg nasihat berlambak2....maceeeh...

      Delete
  10. good info..walaupun saya mengamalkannya..wajib..tetapi suami saya tetap tinggalkan saya huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perkara dah berlalu jgn fikir lagi, InsyAllah nanti ada penganti yg akan selalu melekat pulak!..

      Delete
  11. setuju dengan apa yang di utarakan namun begitu..ada jugak isteri dah cukup cantik n seksi..dan dah bagi zuriat kat suami..namun sedihnya..suami tetap cari perempuan lain..dengan alas an..'saja je...nak try "..sadis tul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saja saja nak try!! betul punya suami hantu!!

      Delete
  12. Tq for the info dan ingatan, kadang orang buat sambil lewa je benda ni dan perlu diingatkan selalu..Tq ok..

    ReplyDelete
  13. suami nak jaga isteri dengan mulut>> cakap dengan lemah lembut..lembut la hati isteri..isteri nak jaga suami dengan matanya... bagi pandangan yg indah2 untuk suami...sy da kawen 20 tahun..cinta tetap megar macam dulu2 gak..sbb..pada suami selalu lah "memberi"..insyaallah kita akan "mendapat"....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye.. suami2 jgn buat muka kelat di siang hari, tapi tersengih2 di malam hari... tau? hehe.. kalau gitu, tentu isteri tak ada mood nak pakai g-string. hehe..

      Delete
    2. Sangat sangat bagus gitu Pn Rosyima. Suka saya dengar mekarnya rumahtangga puan...

      Delete
    3. Anonymous - Jangan la tak de mood gitu, teruskan saja lama lama suami2 tu ok ler..

      Delete
  14. Hehehehe..info yg mnarik n t'tarik blh bt p'sediaan bg km yg bujangan ni :), tQ abg abil (bca N3 ni smbil t'sengih2)..mmg laku giler kedai jual g-string lpas ni..hahahehehoho (eja)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli, beli, jangan tak beli..g string g string, lelong lelong!!

      Delete
  15. 200% agrred with you abang abil...
    tapi i tak buat sebab... saya memikul semua tanggungjawapnya dan membuatkan saya tak buat langsung apa yg abg abil syorkan di atas...huhuhuhuhu. adil kan
    thanx abang abil :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pas ni pakai jea, buat diri sendiri nampak sexy pun tak pe..

      Delete
  16. kalo husbnd suka baju kelawar mcm mn ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atau rasa kain batek (yg dicuci hari-hari) tu la yang paling seksi?

      Delete
    2. Hubby suka baju kelawar n kain batik gitu..maka tu la keghairahannya..as long hubby suka,teruskan..

      Delete
  17. ayooo.... bery bery best n3.... tenkiu kanda... slh satu pljrn yg dinda dpt.... al-maklum la pngtin baru... mase bru2 ni sume indah... hehehehe... lagi 1 selain LAYANAN... pnjgaan pada aset2 penting isteri pn penting.... xnk la jadi buah betik kecut atau pn ade bau tapai atau bau2 yg semacam... kne jage jugak... nmpk body solid molid... pkai g-string... mngancam... skali ade bau tapai... aiyarkkk.... suggest pakai JAMU SUSUK DARA... hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dinda!! hahahahahahaha keluar airmata kanda ni tergelak!! Ada ke bau tapai!!hahahahahahahahahaha

      Nanti dinda buat entry jamu tu yea.......bau tapai!!!hahahahahahahahahaha

      Delete
    2. boleh2.... dinda dh try dh... tu sbb dinda tau... lagi2 kalo pmpn yg berbdn besar mcm dinda... bak kate kanda 2 tan... hehehe... mcm2 bau ade... sume tu dr pemkanan kite... x cuci dgn betul... x jage tu yg dapat bau tapai tu... masam... hanyir... busuk sume ade.... hhehehe...

      Delete
    3. bace lagi skali... rupe nye ade terselit baju kelawar.... tapi kan kanda... en suami dinda tu suke tgk dinda pkai baju kelawar... katenye mngancam.... ape kes ye kalo mcm tu... hahahahaha... dah hampir 6 pasang die belikan dinda... mcm mane tu??? aisehhh... hehehehe... " bau tapai "... hehehe

      Delete
    4. Sekiranya pandangan suami gitu yg sexy maka teruskan jea dinda..

      Delete
  18. teringat kat ceramah agama yg dgr ms kursus last year, dia cakap suami balik kerja penat2 tengok isteri dah jadi binatang..potong stim :p rupanya dia kata isteri yg suka pakai baju kelawar...huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh pakai kelawar tu, hanya biar kena masanya..

      Delete
  19. hehehe entry yg sangat bagus.. so boleh juga kita kaum wanita ni tahu darikaca mata seorang suami apa yg dia suka sebenarnya namun mungkin mereka malu malu nak beritahu si isteri takut isteri kecil hati kan. So all the wifey lets us be more alert about this matter :)

    Hmm nak cadangkan pulak Abil buat entry utk para somi lepas ni utk tak mengenakan kain pelikat saja waktu tido amacam ok tak hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha..memang ramai wanita suka tgk lelaki pakai kain pelikat gitu kan..will do..

      Delete
  20. orang tua2 ckap nk ikat hati suami untuk selalu sayangkan kita melalui perut dan kamar tidur..nk suami syg kenalah pandai masak sedap2 bg perut suami kenyang..bila dah kenyang kena bg suami layanan yg paling istimewa kt kamar tidur..baru suami lena tido dan bangun pagi tersenyum puas..hehehe..itulah pesan org tua2 yg kita kne amalkan..perempuan kenalah jaga penampilan luar dan dalam supaya suami x makan luar..selalulah amalkan surah2 dalam al-quran untuk bg suami sentiasa sayangkan kita..selalulah memberi pasti akan menerima dgn niat hati yg ikhlas dan baik..=)

    ReplyDelete
  21. lepas ni sold out la g string kat kedai...
    good sharing lah abg abil, pasni buat entry pasal suami & kain pelikat pulak ye.

    ReplyDelete
  22. As salam Abil...nice entri!

    Tapikan kalau dah semua isteri aje yang kena melaram cantik2 pkai G-string apa sume yang si suami duk pakai kain pelikat dengan tshirt pun tak boleh jugak ....mana si isteri nak selera ...rasanya dedua pun kenalah mainkan peranan.....hehehe

    tapikan saya pecah perut gelak bila baca entri ni...tq abil kasi tips!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti nak suruh suami2 tu pakai g string gak!! ok gitu? hahahaha

      Delete
  23. PART berlipat macam lipat baju tu cik terase..hahahahohohohihihi...

    Alhamdulillah,mood bulan madu masih di rasakan walaupon dah nak masuk setahun kawen..hihihi

    ReplyDelete
  24. Replies
    1. ooo suka yea..pas ni pasal suami pulak..

      Delete
  25. hahaha..best, semangat ni nak bersenam!

    ReplyDelete
  26. hehehehe..entry comel from DIM..boleh tersenyum :) ulangkaji yang berinfomasi..yang mana masih single..gegurl..masa anda akan tiba..praktikkan bila tiba masanya..bukan sekarang..bagi para suami yang juga membaca...selok kocek tu..pegi belikan isteri sepasang dua ye.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sempat jea dia ketuk suami suruh beli..pandai..!

      Delete
  27. hihihihi...rasa tersindir dgn baju kelawar2 tu...ahahhaa
    TQ sharing abg DIM...insyaAllah lepas ni boleh memperbaiki diri..demi kesejahteraan rumahtangga kan..kan...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baju kelawar tu pakai la kena masanya..

      Delete
  28. Panjang sangat. Nanti malam kat rumah, I baca yerrrrr...

    ReplyDelete
  29. Ada gak G-string untuk lelaki..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adaaa...belikan tuk suami tu..mlm kang gelakkan dia!!

      Delete
  30. good info, lawak pun ada..hahahahaha

    ReplyDelete
  31. hehehe tersipu2 baca but really a good & very the comel n3, tq berkongsi yer

    ReplyDelete
  32. tak tau lah kenapa... pertama kali tengok tajuk tu keluar kat blog list rasa menyampah betul malas nak layan.. tapi kan untuk tidak menghampakan penulis... maka diringankan tangat untuk klik dan...baca... hmmm okey not bad seperti yang dah biasa dengar kat mana2 ceramah keluarga bahagia. Ada betul dan ada yang tak berapa setuju... marah ehhh?
    jangan merajuk pulak... satu entry yang sungguh menarik dan mantap... saya suka hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ni mana la nak marah, hak masing2 untuk beri pandangan..Saya ni menulis apa yg nak di sampaikan saja...Tapi klau nak tgk saya marah, cuba usik arwah Gee, tgk cmana..

      Delete
  33. abang adik datang ni...wakakaka...hot sungguh topik ni...ekekeke...but honestly until now tak pernah lagi pakai baju kelawar...semuanya yang jeng jeng jeng... (malu juga baca entri ni, tapi realiti kan?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha yg menulis pun rasa malu tapi kena tegur jugak...

      Delete
  34. Salam Abil...
    Takleh ke pakai baju kelawar? Bukan la yg buruk, tapi baru lagi.. Pastu tidur malam, selak2 lah sikit sampai paha ke... hihihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehehe,,bolehhhh..maksud saya tu, biar la sexy di mata suami tu..

      komen cikgu ni buat saya tersipu sipu...hehehehe

      Delete
  35. sangat betul apa kata abang abil nih! hehehhee tapi lepas anak 2-3 ni kena lebih sexy supaya cepat skit...hahahhahaa anak kecil akan menjerit bila hilang disebelah mereka lebih dari setengah jam...agagaggaga

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. anak, anak juga,,sexy di mata suami perlu kan..

      Delete
  36. Salam abg abil..pe yg abg tls mmg tul sgt tmbh ble lki stil smart yg bni dh cm antu k.limah pnye srbai..sy bju kelawar ble nk msk je sbb lps abz msk akn mdi n br pki bju sexy + wangi2 nk lyn suami kt meja mkn n trus smbg dlm blik lak,haha..

    ReplyDelete
  37. kathy setuju sangat2 dengan entri ni..tqvm yer?

    ReplyDelete
  38. Kelakar jg bila bace.. Tapi terkesan di hati!

    ReplyDelete
  39. huahahahaa....kelakar sungguh..tp mmg fakta yg nyata.hehee....

    ReplyDelete
  40. cantek entri nie...utk pnduan para isteri...hi3..nk gelak jgk..kih3...
    jgn kata bini..laki kena jg jgk kan..sma2 jg..

    psl bj kelawar nie..sy kena pkai jgk..dh jd uniform kt rmh...ha3...sbb pertmbhan ahli..ha3...lps nie..kita smpan blik bj kelawar tuu yee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baju tu pakai bila di rumah, tapi bila dibilik tu sexy ler sikit buat suami..

      Delete
  41. as salam abg abil...

    faz suke btul bce n3 ni (hehe snyum nakal) in shaa Allah akan dipraktik slps berkawin nnti maklum la bkal suami keje slu outstation... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abg pun senyum nakal gak bila menaip entry ni!! hahahaha

      Delete
  42. hahahah...sy x kawen lg... blh buat tips la nih...

    ReplyDelete
  43. sexy n3..if cam tu saaya nak bagi sexy comment...hemm half lace with satin fabrics..flowless. .nice to see...nice to feel.. rambut mesti wangi...pastu cakap kat husband 'darling do i look yummy' hikhik...anyway daring n3 but u put it in a very nice way..bravooo heran la suami2 bloger lepasni...hari2 g-string ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok from now on my nick name is ' miss sexy ' :) hikhik..p.s - kak cik comment is the best..very punchy ..comelll dan kelakar.

      Delete
  44. ok from now on my nick name is ' miss sexy ' :) hikhik..p.s - kak cik comment is the best..very punchy ..comelll dan kelakar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miss sexy ni kembar eh..? kat atas pun ada komen yg sama..

      Delete
    2. O' Ooo ...ada echo effect plk :) - Miss Sexy

      Delete
  45. isu ini saya pernah bincangkan dikalangan rakan2.. majoriti mmg tak tido dgn baju seksi... saya telah kawen lebih 10 thn... saya mmg try tukar pakaian jika hendak tido.. kalau tertido tanpa baju tido saya akan usahakan salin jgk... selain baju tido pd pandangan saya... bila anak dah berusia lebih 3thn sesuai diasingkan bilik... pd peringkat awal anak2 tak nak tido dalam bilik mereka sendiri... so, may be mereka akan tido dalam bilik ibu bapa then ibu bapa kena alihkan mereka ke bilik tido mereka sendiri ATAU ibubapa temankan mereka tido dibilik mereka sehingga anak2 tido nyenyak... anak saya pertama lelaki... yg kedua perempuan... beza 3thn... dan yg ketiga lelaki.. beza 4thn dgn no.2... suami saya tidak kisah anak2 tido bersama tetapi saya tidak suka kerana bg saya anak2 yg sudah besar(lebih 3thn) tidak lg sesuai tido bersama ibubapa dan menganggu hubungan intim suami-isteri... sebenarnya bg saya masih byk lg yg perlu saya perbaiki... saya sdg usaha utk bermanja dgn suami apabila balik kerja... saya juga selalu mencari peluang utk berdua2 dgn suami kerana waktu berduaan dgn suami sgt terhad... kalo dulu2 saya akan amik cuti utk keluar berdua dgn suami... pergi tgk wayang berdua... lunch date berdua... tetapi skrg bila dah ada 3 anak waktu berduaan spt itu sgt susah untuk capai bersama... kerana masing2 lebih komited pd kerjaya dan anak2.. semoga ada lg entri utk eratkan hubungan suami-isteri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bab nak luangkan masa bagi yg ada anak memang saya nak ceritakan sikit..saya akan cuba membawa subjek ni pada "kenakalan" masa yg perlu di buat suami isteri..tungguuuu...

      Delete
    2. tq DIM,,sbb mengingatkan,,saya pun dh 10 thn kawen ni,,G-string tah ke mana,,cuma kalau sya sorang dgn suami dlm bilik khas nya di bilik hotel nak lri dri anak2..kamk tdo tak pakai baju,,haaa heeee hooooo.....tp part G-string ni,,apa yg DIm katakana memang betul........nak g bli G-string lah ni jawabnya....he he..

      Delete
    3. hahahha g beli cepat cepat kang habis stok pulak!

      Delete
  46. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  47. Memang ramai wanita yang ambil mudah isu nie. Terutama sekali wanita Melayu. Sedangkan dalam Al-Qur'an, layanan atas katil nie lah yang di highlightkan untuk sang isteri. Bila dah berada dalam comfort zone, mula nak ambil mudah. Cincai. Tapi bila laki cari lain, mula la nak menangis hiba. Terima kasih kerana Abang Abil singkap topik penting nie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. So kita kita ni jangan take things for granted..

      Delete
  48. salam...nice entry...mmg kbykan wanita mcm tu lebih2 lagi bila dah ade anak..mungkin sbb terlalu letih buat kerja seharian termasuk melayan karenah anak2 buatkan dia alpa pada layanan terhdp suami dia..mungkin kalau suami rajin mmbantu kurangkn bebanan si isteri pasti isteri juga ingin bg yg terbaik :)
    sekadar pemerhatian & pendapat sy shja..
    p/s: husband xsuke sy pkai pape...camne tu? ahahhahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bab anak2 tadi kita citer kemudian, ini kita focus dulu pada suaminya. Pakai ke tidak tu terpulang pada keinginan masing2 kan..hahahaha

      Delete
  49. Setuju.....cuma malu nak beli haha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malu nak beli!! minta tolong en suami tu belikan..amacam en suami ada brani??..

      Delete
  50. Replies
    1. Terpulang pada kehendak untuk menyesuaikan...

      Delete
  51. alamak tetiba rasa takut nak kawen .. huhu

    ReplyDelete
  52. fuhhh...lame tak menjengah blog nie.
    tp kan...nie bkn alasan la tp hakikat...mmg kebanyakannya perempuan nie pas dh ade anak je mmg dressing x dressing "maut" lg la sbbnye x kan nk berseksi2 dgn anak2 plak? ke sblm nk masuk bilik tdo tue baru la tukar baju mengoda tiap2 mlm? dh anak mmg agak leceh kot..plus dh la penat keje, blk penat dgn rmh & anak...so ape yg pakai jelah di tatap suami kt bilik tdo. huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alasan la tu namanya...aduhhh..

      Delete
    2. Gd pm...I tengah ikut class encik abil skarang kat batu feringgi. G string memang reality, jadi tolong la cik puan boleh tukar sekarang.

      Delete
    3. Gd pm...I tengah ikut class encik abil skarang kat batu feringgi. G string memang reality, jadi tolong la cik puan boleh tukar sekarang.

      Delete
    4. hahahahahahaha..cepat2 puan tukar!!

      Delete
  53. Huhu..takkan tiap2 mlm nk pki G string tu kot..kan parah2 plak jdnye..��lagi pn x lawa langsung ke pk bajui kelawar bg si suami ey..hehe. .tanya je

    ReplyDelete
  54. Tak adil tak adil tak adil...
    Asek isteri je yg kne pakai seksi pikat suami. Sang suami belenggeng dgn kain pelikat perut selambak. Cuba la sang suami pegi gym work-out siket. Si isteri pun pandai jgk nk menyelerakan diri...

    ReplyDelete
  55. i memang suka pakai seksi,suami pon ok..masa bercuti di krabi i lepas geram utk suami.5 hari bercuti selama tu i hanya pakai hotpans dan bra tali je..suami punya happy..sampai berbelang kulit i...

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Wah, ok la tu. Suami sporting. Saya ni ustaz tp suka jugak wife pki hotpants n bra tali bila piknik... Cantik.... Tahniah puan! Mesti suami puan suka, mcm saya...

      Delete
    3. Wah, ok la tu. Suami sporting. Saya ni ustaz tp suka jugak wife pki hotpants n bra tali bila piknik... Cantik.... Tahniah puan!

      Delete

Followers