Thursday, 7 June 2012

Cantik dahh..
























Tukang cat sedang memula tugasan, tu air cond pun togel coz tengah servis.
Abang cat ni tingginya lebih kurang 6" 3inci so nak uruskan ceiling tu tak payah pakai tangga.

So ini la hasilnyaaa,, cantik tak? 




69 comments:

  1. Salam..ALLAH Yang Maha Pemurah menjanjikan bahawa, berdoa dengan Asmaul Husna akan segera dimakbulkan kerana ketika seseorang menyebut Asmaul Husna maka terbukalah pintu-pintu langit dan gelombang suaranya terus naik menembusi tujuh lapisan langit sehingga ke tempat ijabah ALLAH(INSYAALLAH)..semoga ALLAH akan makbulkan doa anda berdua...mungkin semua yang berlaku ada hikmahnya dan menjadikan saudara Abil lebih tabah.....

    ReplyDelete
  2. Salam kembali missz atie..Yeaa benar statement tu, itu la janji Allah pada kita semua..Terbaiknya, selalu la amalkan dengan penuh ikhlas n hormat pada Allah.Apa saja Allah beri, itu lah yg terbaik buat kita....Insyallah.

    ReplyDelete
  3. Bilik dah cantek ^_____^ kagom dgn abil yg gigih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik kan bilik tu, hanya glow2 tu jea lum tampal la..Saya pun kagum ngan A.I, berani n tabah gak u,saya tgk ur link Jelik Pelik tu, lenguk kaki rasanya...

      Delete
    2. pembetulan ; lenguh. bukan lenguk.

      Delete
  4. cantik dah bilik .. akhirnye siap jugak eh projek cat bilik ni.. moga gee cepat sembuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam eim..puas rasa bila kita berusaha untuk org sakit ni..thanks eim for ur support.

      Delete
  5. Salam Abil..Cantiknya bilik Gee, sesejuk mata memandang..
    Mesti Gee gembira.Terima kasih tentang zikir nama Allah.

    Tak sangka penyakit Asma blh menyebabkan jadi begitu Gee menderita..Akak pun ada Asma.Sepanjang mengandung asyik pergi sedut gas sampai saat melahirkan..

    Semoga Gee cepat sembuh.Begitu juga dgn Abil sabar ,tabah dan tenang dgn ujian Allah SWT..Perbanyakkan baca Surah Alam Nasyrah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Siti_btp..tq, tq, harap Gee suka ler bilik dia sekarg. Ada asma ni, selain sedut gas tu kena rajin buat medical check up,takut ada virus dlm paru2, cm Gee kena ni.

      Delete
  6. pemilihan color yg sgt cntik...warna tu sket sbyk membantu perkembangan mata dan otak...good job abg abil...sejuk mata memandang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadi abg ni tak la rabun warna sgt kan aLoNg@Na..semua org kata cantik warna tu n sesuai for Gee...tq,tq,tq,tq...sebenarnya yg tukang pilih warna tu my family n para pembaca blog ni,,tq kat semua..

      Delete
  7. salam kenal.... terharu dgn kasih sayang saudara buat isteri yg sedang sakit. smg isteri saudara segera sembuh & menjalani kehidupan seperti sediakala... terima kasih juga utk perkongsian amalan Asma Ul Husna... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal kembali..Jangan lupa amalkan 99 nama Allah setiap hari...nanti kita ulangkaji amalan seri wajah dari Asma Ul Husna, okeyy...

      Delete
  8. teruskan usaha gigih.... tahniah bro

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah eelobor saya akan teruskan...tq.

      Delete
  9. Salam perkenalan. Sy dtg dri blog Kakcik. Biik tu cantik. Ceria. Semoga ceria hari2 kamu bersama isteri.

    =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan kembali...pok amai-amai, belalang, kupu2nya mana?...jgn marah aa, gurau..sememangnya hidup kami berdua ni ceria juga coz saya selalu di samping isteri terrrcinta sekarg ni...thanks.

      Delete
  10. Assalammualaikum, dtg dari blog kakcik ni, terharu baca pengorbanan Abil terhadap isteri. Mudah2an doa dan usaha Abil sekeluarga berhasil.
    Nanti akk ltk link blog dlm list ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm zana,,terima kasih la coz sudi singgah di blog saya ni n thanks juga nak link kan blog ni...tq,tq,

      Delete
  11. Sesungguhnya abg abil ni mmg seorang suami yang tabah,bertanggungjwab dan tabah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ms Velentine, pada saya semua suami di luar sana memang sentiasa bertanggungjawab dan hebat2 belaka...

      Delete
  12. meruntun hati saya biila baca pengorbanan en abil terhadap isteri.....semoga suami sya jgk bersifat seperti en abil

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan la meruntun, Tentang Kita oii..saya hanya menjalankan tanggungjawab sebagai suami sahaja..tapi nanti teruskan membaca yea asalkan jangan meruntun...

      Delete
  13. Insya Allah, saya akan turut mendoakan supaya isteri en abil cepat sembuh. Kagum dgn En Abil coz tabah menghadapi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq Wanna selalu doakan isteri saya, tq, tq,,Ujian Allah kena la kita laksanakan..

      Delete
  14. Semoga Allah Menganugerahkan shifa'Nya yang masih tersembunyi buat isteri saudara. Amin...amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga Allah curahkan keberkatanNya pada ckLah sekeluarga..tq yea.

      Delete
  15. assalamulaikum
    ayu datang dari blog kakcik..

    membaca coretan dan pengkongsian abil dan kak GEE.. ayu rasa sangat2 terharu..

    semoga tabah dan sentiasa bersyukur, kerana satu hari nanti pasti ada sinar pelangi buat kalian skluarga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm ayu..jangan la rasa terharu sgt bila ke blog saya ni..thanks to you coz dapat meluangkan masa membaca coretan saya ni n thanks mendoakan kami di sini,,teruskan membaca yea..

      Delete
  16. be strong dik ! ...
    be strong for your princess ..
    insyaallahh banyakkan berdoa .. sekiranya dia utk kita , dia akan bersama kita .. jika sebaliknya usah di gundah kerana usaha mu ini x akan sia2 ..
    kami sama2 berdoa utk G cepat2 sembuh .. hanya allah yg maha mengetahui segala2nya .. aminnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminn..terima kasih atas doa akak ieda..Hope my princess senantiasa di rahmat Allah.

      Delete
  17. assalamualaikum..
    subhanallah, luasnya rahmat Allah.. berikan Kak Geen suami macam Saudara.. tiada sedikitpun kesukaran hamba tu Allah tak tahu..

    terima kasih sebab ajarkan tentang berdoa dengan asmaul husna..

    ini kali pertama saya tengok pesakit asthma dapat kerosakan sel otak..

    tak boleh ke request PEG tube daripada hospital, instead of NG tube untuk susu? lebih selamat dan tak perlu tukar selalu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm fr506, buat sementara ni lum nak tukar tiub susu tu coz keadaan isteri yg lum mengizinkan..saya pun dah biasa menukarnya tiap 2 minggu sekali..

      Delete
  18. Salam Abil dan Geen,

    Semoga tabah dgn ujian Allah ni. Semoga Geen semboh segera.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali kunang-kunang..insyallah saya akan terus tabah dalam usaha menjaga isteri saya. tq for t support.

      Delete
  19. Salam perkenalan...

    walaupun kita cuma kenal di Alam maya...yatie percaya...pasti ada didikan dari Allah untuk pembaca blog ini....

    semoga dimanfaat!
    http://myhayatiz.blogspot.com/2012/06/ku-sangkakan-panas-berpanjangan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan, insyallah di akhirat pun kita akan saling kenal n sebelum lahir dulu pun kita semua saling kenal dah...maafkan saya sekiranya ada coretan2 blog saya ni ada kekurangannya yea..n saya akan terjah ke blog awak pula.

      Delete
  20. selesai baca hingga ke entry ni..
    warna bilik tu cantik.. nampak natural.. nanti amiklah gambar yang ada star n moon tu.. ;)

    moga ur wife bertambah kuat dengan sokongan yang diberikan.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. AI,dah selesai baca dah semua tajuk! kena la up date esok nampaknya...terima kasih again aizamia.

      Delete
  21. salam Abil dan gee.Saya baru je tau dr blog kakcik.Sangat2 kagum dengan pengorbanan suami seperti Abil..tak sedar masa baca blog abil ni air mata saya bergenang.Semoga Allah melipat gandakan rezeki abil dan gee.Ya Allah tabahkanlah abil dan kuatkan seamngatnya dan sembuhkanlah sakit yg gee hadapi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali inazamri..tq atas sokongan buat kami berdua di sini..Semoga Allah melimpahkan rezekiNya pada inazamri sekeluarga...

      Delete
  22. Assalamualaikum En Abil..Tahniah kerana berjaya menjaga amanah Allah dengan baik...semoga En Abil di murahkan rezeki dan semoga Pn Gee sembuh seperti sediakala..besar dugaan besar ganjaran...semoga jodoh En Abil dan Pn Gee sehingga ke syurga...amin...

    ReplyDelete
  23. Wsalam Syaz..minta2 Allah beri kelulusan ler atas ujian yg di berikan. tq beri sokongan pada kami disini..nak up date tapi kena mandikan wife ni dulu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hati2 dbilik air,
      Jgn smpi trgelincir,
      Doa kami sntiasa mengalir,
      Buat istri en.abil jgn kuatir,
      Suami kamu pstinya sgt mahir.

      Delete
    2. Saya tak mandikan G kat bilik air,,mandi atas katilnya jea tapi katil tak basah..

      Delete
  24. salam.. apa perkembangan terbaru. Semoga sentiasa berada di dalam rahmat dan lndungan-Nya. Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam musafir..buat masa sekarg ni belum ada perkembangan yg jelas lg. tq for t support yea.

      Delete
    2. en. abil mcm 1 dalam sejuta ! haha.. pn G mesti sangat2 bahagia dan bersyukur kerana dianugerahkan husband mcm en. abil.. insyaAllah semuakan dipermudahkan.. insyaAllah.. setiap kesengsaraan yang Allah kurniakan merupakan penghapusan dosa silam kita. insyaAllah..

      Delete
    3. Saya 1 dlm sejuta!?..tak la amalina, ramai lg lelaki n suami2 yg jauh lebih hebat lg, saya ni hanya menjaga isteri sahaja tak la terror mana pun..hanya suami yg biasa2 sahaja...thanks yea amalina, ni nak up date dari semalam tak done lg,,

      Delete
  25. wah..dah oren bilik kak g...cantiknya..ehehe

    ReplyDelete
  26. Salam. I still remember the call I made to u about a year ago when I first heard that you'd taken unpaid leave just so that you would be able to take care of Gee 24/7. I was touched then. And even more touched now that i'd just discovered this blog.
    Masa nikah dulu Pak Ngah nasihatkan both Amin & I zikir Ya Wadud 200 ke 2000 kali, masa baru2 kahwin. We did - I sampai terlentok time tgh zikir tu sbb penat sgt. And now that u remind us all here, I'll try to
    remember utk zikir Ya Wadud masa siapkan makan minum utk Amin.

    Ya Allah, Engkau yang Maha Berkuasa di atas segala sesuatu, hambaMu yang dhaif lagi hina ini mendoakan agar Engkau permudahkanlah urusan sahabatku Abil Fikri dan isterinya Gee. Rabbi yassir wa la tu'aasir Ya Kareem. Berikanlah kesembuhan dan kesihatan yang baik utk mereka Ya Allah, mudah-mudahan mereka dapat melaksanakan tuntutan sebagai hambaMU, sebagai khalifahMu dengan lebih sempurna, ya Rahman, ya Rahim, ya Zaljala liwal ikram

    ReplyDelete
  27. SALAM HAIDA..How ar u guys? lama I tak g rumah semenjak Gee sakit ni..Anyway thanks for t doa n ur support. Bila2 senang nanti singgah ler rumah.

    ReplyDelete
  28. salam en Abil,
    hari jumaat aritu dana dpt cite en abil dr blog kakcik Seroja, mule2 baca dana tak tau nk ckp pe, dana baca blog ni sampai abis dr mule... dana terharu tgk kesetiaan,kesabaran en abil jaga k Gee, dana doakan k Gee cpt sihat spt dulu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam norhidana,,isteri kita kan, kena la jaga elok2 tak kira sihat atau sakit. Nanti kalau tak jaga betul2, Allah pulak yg babab saya!

      Delete
  29. Salam Encik Abil dan Kak Gee :) cantiknya warna bilik baru...tak sabar2 nak tengok sekali dgn efek bulan bintangnye :) terima kasih kerana share ilmu yg sangat berguna :)

    ReplyDelete
  30. cantik warna dinding tue.. pandai en abil pilih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik?! tq tq tq Siti. Sukanya saya.

      Delete
  31. Salam Encik Abil
    Saya mendoakan agar Allah permudahkan segalan urusan dan allah mendengar setiap doa dari mereka yang mendoakan agar isteri saudara cepat sembuh. Manusia akan pasti di uji. Semoga kita tabah mengahadapi ujian ini. salam perkenalan dari saya blogger Warna Nostalgia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam en, Ariff Budiman. terima kasih mendoakan kami di sini. Insyallah saya akan ke blog tu jap lagi.

      Delete
  32. Ujian Allah kepada kamu Abil dan sesungguhnya ketabahan..kepayahan dan kesungguhan kamu..pasti akan ada ganjaran...InsyaAllah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah, harap2 begitu la. thanks yea Eye_nee

      Delete
    2. Insyallah, harap2 begitu la. thanks yea Eye_nee

      Delete
  33. semoga kak gee cepat sembuh..untungnya kak gee dpt suami mcm en abil ni..teruskan setia menjaga isteri ye...

    ReplyDelete
  34. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  35. opss...lupe plak..tq petua yg bg abil publish kat post ni..:)..akan diamalkan..

    ReplyDelete
  36. amalan yg sangat baik..bat=ru ayu tau blh amal ni..utk family dlu..tak kahwin lg..hehe

    ReplyDelete

Followers