Tuesday, 19 June 2012

usik mengusik : Pt 2

Salam kembali Dearku syg....


Ultraman dah selesai kerja mengusik wife saya ni. Penat dah I. Tadi Ultraman g kat Bima Sakti dok cari barangan keperluan u n ubat ubatan...Sekarang Ultraman nak rehat n menonton Star Wars pulak....Ultraman pun boleh letih! hahahahahaha


Baru lepas beri ur lunch, susu and oat..Petang nanti nak lap2 bdn n urut2 u la..Sekarang ni u rehat2 la dulu coz u pun letih gak tadi kena usik ngan Ultraman...Hari ni tak tau la kenapa I dok geramm jea tengok u, tu yg kena usik tu. Rasa syok pulak usik u ni coz u tak melawan..Taat u pada suami ni yea walaupun kena buli..Ni la dia contoh isteri mithali, tak melawan kata n biarkan suami membuli..Bagus, bagus..Sayanggg la kat u dear...


Tadi lupa nak beritau cara ke2 yea u all...Semasa kita nak berhias pulak, apabila kita mengikat rambut, kita igtifar then kita sikat bulu kening sambil membaca Laillahailallah Hu Allah Hu Akhbar, pas tu bila menghias muka, selawat ke atas Nabi, bagi lelaki yg ada janggut, sikat sambil selawat. Semua bacaan harus la di baca ngan lembut dan yakin.....Ada tetamu dtg, jap sambung nanti.....


Kita sambung semula, so tu la dia amalan seri muka n bdn, selain tu sekiranya adab kita betul beramal, ada kelebihan lg satu,,org nak menipu kita agak payah dan kalau dia menipu pun kita akan tahu. Ok semua, tu la ulangkaji kita bersama buat hari ni..


Dah hampir pukul 7 pm dah ni, come dear nak lap2 u biar rasa selesa sebelum magrib. Nanti lepas magrib u dengar I ngaji yea mana la tau entah2 bila u sihat nanti (Insyallah) u hafal quran pulak!! Mana la tau kan...Sampai di sini dulu up date part two usik mengusik, esok2 I up date lagi warkah untuk u ni yea syg..Dah jom kita lap2 pulak....C u guys...pye pyeee ( bye bye la).

22 comments:

  1. ada pembaca di FB tujukan lagu ni untuk abg abil..click the link and listen to the song ya..nice song :)

    http://www.youtube.com/watch?v=GRz4FY0ZcwI

    ~cj

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. mana la tahu kan kuasa Allah, hari2 dengar abil ngaji, bila sembuh, gee boleh hafal.. tak mustahil tu..

    ReplyDelete
  4. saya sentiasan nanti2kan entry dari abil...memang terharu sungguh baca kisah2 u ni, kadang2 x sedar mengalir air mata ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terma kasih byk2 coz masih sudi membaca warkah isteri saya ni..

      Delete
  5. U r a funny & jovial kind of person... it's good to have the positive vibes around u all the time... keep it up! :D

    tq for sharing on the amalan seri muka & badan.. in addition, mak i selalu pesan, kalo nak masak ape2 pon,selalu mulakan dgn bismillah dan selawat semasa mengaduk/mengacau bahan2 masakan tu.. sbb tu org kata kalo masak main campak2 jer, jadi sedap. :D and ia akan menguatkan silaturrahmi sesama k'ga juga... just my 2 cents worth! mungkin berguna utk u semasa u buat oat & susu utk mkn wife u... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Nissy, akan amalkan petua tu gak. N say thanks to ur mom yea.

      Delete
  6. wah best la a.abil ni byk petua..alhamdulillah bleh amalkan.
    yela a.abil ari2 kita ngaji mna tau bla dorg smbuh dorg leh hafalkan...i'allah amin.nanti mereka boleh pdengarkan utk kita plak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ngaji tu satu keseronokkan so jangan tinggalkan ok. pas ni petua untuk suami jea! apa suami nak, isteri akan kata ok darlingg,,,hahahahaha cmana, boleh?

      Delete
  7. beginilah kehidupan kita sebagai hambaNya, pelbagai ujian ~ semuanya sesuai dengan kemampuan setiap insan...semua amal kita didunia ini menentukan kehidupan abadi kita di akhirat nanti samada bahagia atau derita...semoga Allah SWT beri saudara kekuatan menharungi dugaan ini dan semoga amal baik saudara Allah terima...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you yea ummi hajar. Terus doakan kesejahteraan isteri saya yea.

      Delete
  8. sambil bercerita diselitkan juga petua2, nasihat berguna.. moga k.Gee kuat dalam rutin hariannya disamping en. suami..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aizamia baca blog saya, saya share la amalan2 tu untuk kita semua..win win situasion kan.

      Delete
  9. bagus nye abg abil nie.. mcm2 petua abg kongsi inyallah akan cuba amalkan... thanks ye... semoga kak gee cepat sembuh tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Petua basic2 jea yg mampu kita share sama Siti Nursyuhada oii.Petua2 n amalan2 yg semua org tahu hanya terlupa saja so kita ulangkaji ler sama2...

      Delete
  10. Replies
    1. Ai, mana2 saya g, ada jea MUMMYIZZ ni..ada belajar magic ke!? hahahaha

      Delete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. banyak ilmu ayu dapat ni..jga k.gee tau..hihi

    ReplyDelete

Followers