Tuesday, 19 June 2012

usik mengusik

Assalamualaikum isteri saya....cium, cium, hug, hug..


Seperti biasa nak up date kisah kita yg dok di lamun cinta ni la dear..Pagi ni puas u kena usik ngan I. Mana tidaknya, I rasa boring tak tau nak buat apa, semalam semua kerja rumah dah siap n dah mandikan u so this morning tak de kerja dah. Sekejap2 I intai  u masih tido lagi, tiba2 mood nak usik u tercetus apa lagi I terus baring kat sebelah u n hug2 u, sampai terperanjat u. hahahaha. I kata bangun la dear I boring ni...tengah tido I usik, mengamuk la u, lagi u marah lagi I usik!! Hahahahaha


Aaaa T-Rex dah datang nak makan u..Sambil kiss n hug u, I gigit u..Gigit tangan, perut, peha n punggung u yg sexxxy giler tu. Makan dia, makan dia,, Bau ketiak dia pulak, wangginyaaa then mari I gigit leher u pulak jadi Dracula hahahahahaha memang u rimas dok kena usik ngan I pagi ni. Usik punya usik I pulak yg penat. Ok la baring sebelah u pulak la n pujuk2 balik, seketika tu u pun sambung tido semula. Ai, baru kena usik seteruk tu u boleh sambung tido! Pukul 1 la u bangun nanti..Syok usik u ni coz u tak melawan, tanda suka la I usik tu. hahahahaha Kalau la u sihat n I dok ganggu u cm tu confirm u menjerit2 seperti biasa sewaktu u sihat dulu..Dulu memang I suka usik u cm tu pagi2 kena pulak u sibuk nak siap2 g kerja. Mengamuk u. Seronok I dapat buat u ngamuk..yeahhhh. Bila dalam keta u tak nak cakap ngan I, I pun nyanyi lagu cinta2 la untuk u mula la nak senyum balik tu. Sampai jea tempat kerja pujukkan terakhir sebelum u turun keta g kerja, I akan cakap " Thank you coz u buat I happy selalu'...U pun senyum n give me a kiss....Syok tak cm tu?? Nanti u dah sihat kita sambung lagi usik mengusik yea syg....Insyallah.


Few days ni I tak up date coz I luangkan masa membaca blog2 pembaca2 kita semua ni. Dia org ambil masa ke blog kita so I pun buat benda yg sama la n sign in jadi folower tapi ada yg I tak reti cmana nak sign in coz tak de gambar2 folower, maklum la I ni baru belajar nak jadi blogger cm u all semua. Terkial2 mencari mana nk sign in. Nanti tolong ajarkan yea..But mana2 yg komen tu I rasa I dah balas. N ada yg tanya berkenaan tips seri wajah,,emmm I pun ada komen nak beri tips tu..Ok la, senang jea amalan ni, 1. Mengaji selalu, sedikit sehari pun tak pe tapi kena tatap quran tu walaupun hafal. Jaga adab. Contoh penjagaan adab quran ni selain dari bersuci sekiranya kita letakkan quran tu atas rehal n ianya agak jarak sedikit dari kita duduk, Jangan..Jangan kita seretkan rehal tu, biadap namanya ngan Kalam Allah! Kita angkat dan dekatkan ngan kita yea. Nak baca muqadam pun tak pe hari2 syaratnya tatap muqadam tu. 2. Adab solat jaga, tu u all faham la. Hanya nak ingatkan,,bila kita bentang sejadah then  arah tak tepat pada kiblat, Jangan, Jangan kita betulkan arah sejadah tu ngan kaki!! Sungguh biadap kita dengan Tuhan namanya. Guna tangan, Kita nak mengadap Tuhan kan, jaga adab. 3. Amalkan Hasma Ul Husna tiap hari. Kaedah amalan seri wajah ni ada 2 ( actually banyak cara) Pertama sewaktu kita mandi, lepas niat mandi, niat la nak cantik. Bila mandi setiap jirusan air kita Igtifar dalam hati sahaja tengah sabun pun sama. Bayangkan kotoran zahir batin terkeluar ikut air mandian. Then 3 jirusan terakhir, igtifar, Baca Lailahailallah Hu Allah Hu Akbar n selawat. Baca dalam hati sahaja n jaga adab mandi.. Nak cepat kesannya, rajin2 solat taubat 2 rakaat. Insyallah, Tuhan izinkan.Senang jeakan. Insyallah kita di pandang berseri n tua kita tak nampak jelas. Dan juga org sekeliling suka mendengar bila kita bercakap......Eh ok la penat menaip patuk ayam ni..Sekali lagi I nak beritau, I bukan mengajar tetapi kita ulang kaji sama2....


I nak g kacau my wife lagi la, sambung kemudian yea,,,Dearrr,, Ultraman datanggggg.........Ooppss cara kedua tu esok2 la i beritau,,sibuk ni, Ultraman ada kerja la...

14 comments:

  1. Teringat dlu kalau abg abil call kak gee time kak gee keje mesti abg abil akan cakap "halooo..dah makan teloooo?" hahahaha..pastu kak gee musti duk membebel sbb kacau die time keje..haha

    ~cj

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang seronok mengusik kak Gee ni cj oii..

      Delete
  2. sayunya hati baca cerita2 abg abil ni.. semoga sentiasa tabah dan semakin kuat menghadapi ujian Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai tajuk kali ni pun sayu gak ke..jangan la sayu2 sangat yea.

      Delete
  3. mungkin ngn cara usik mengusik ni bt en abil hepi kn, n smoga nnti k gee pun akan rasa something, mana tau terjd miracle

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni pun kira dalam usaha2 to bring back my wife la norhidana.

      Delete
  4. sesekali bergurau senda ekk... tak la tense sangat kan.. tapi tu lah ultraman la pulak pancit.. hee...

    thank u for the tips.insyaAllah akan cuba diamalkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gurauan ni pun kira usaha gak untuk kesihatan my wife ni..thanks again anaa..

      Delete
  5. 1st time saya kesini.... saya tak dapat nak gambarkan perasaan saya sebagai seorang isteri... tapi dapat saya katakan disini... isteri abil cukup bertuah memperolehi abil sebagai suami...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sejak semalam ramai pembaca yg baru singgah kat sini. Anyway, terima kasih atas sokongan Joanna Yunus yea.

      Delete
  6. timekasih abg abil mengingtkn sy tentang adab itu. btol juga memg rsny xterfikir pn sblm ni ape yg kita wt adalah kurang beradab di hadapan Yg Maha Pencipta...huhu astahgfirullahal `azim....alhmdulillah, timekasih byk2 abg abil :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yang pentingnya kita ulangkaji together2...

      Delete
  7. Salam En Abil... Sebaknya baca entry ni. Saya dapat bayangkan betapa rindunya en Abil kepada kak Gee. Erm.. tak tau nak komen apa lagi. Speechless.

    ReplyDelete
  8. hehe pndainya en abil mengusik ya...msti k.gee sukakan..

    ReplyDelete

Followers