Wednesday, 27 June 2012

Masterchef u dear..

Salam Dear n salam pada u all..


Today I nak up date berkaitan komen masakan ibu mertua u la dear, ,Ibunda tercinta I ni ler. Today I memang rasa sgt2 letihh sehingga malas nak keluar makan. Secara kebetulan mak pun balik sban today n kakak Anisah pun ada petang tadi. Apa lagi mak pun masak la, masak rendang ayam, ikan masin n sayur sawi.....Kakak Anisah potong buah mangga,, Dan I jadi juri Masterchef.. hahahahaha.


Dear, cuba u tgk, ok tak I jadi juri...apa pendapat u all pulak.....



49 comments:

  1. Hahahaha..sian mak masuk proses penyingkiran..hahahah..satg die majuk xmau masak baru tawww...

    ~cj

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weekend ni mak blik, dia kena masak sesi penyinkiran la. Klau kena singkir tetap mak kena masak gak every weekend. cj, bila nak blik buat desert pulak?

      Delete
  2. Sengaja nak usik2 mak ya? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa mak sy blik sban weekend jea, ni semalam dia ada pulak so sy pun dok gurau2 ler ngan mak. Biasa usik mak sy cm tu kakcik.

      Delete
  3. Secara tak sengaja actually buat lawak ni..Sy tgk balik clip ni pun sy gelak..tq mrs velentine

    ReplyDelete
  4. juri pakai lain pelekat.. hmmmm :)

    ReplyDelete
  5. hahaha buat2 tak nampak la kain pelekat tu..sexy oo pakai kain pelekat! hahaha

    ReplyDelete
  6. lama saya kat belog abang ni
    kagumnya saya

    moga kalian pemilik syurga Allah SWT ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atleast Khairul Hakimin luangkan masa juga ke blog saya ni..Tq tq.

      Delete
  7. oklah tu...janji buat yang terbaik....
    nak usik mak ...heheh...xper

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam mselim, tu kita usik mak, dia klau usik kita lagi sadis ooo! hahahahaha

      Delete
  8. Nxt weekend sy blk buat dessert ye..weekend ni kasik sy p macau dlu ye ;p

    ~cj

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat sedap2 klau tak tersingkir!! tq cj.

      Delete
  9. Replies
    1. hahaha cm tu la sheikh Mujahid oii komen masterchef ni..Lupa nak tanya, Bila nak bernikah? hehehehe

      Delete
  10. As salam Abil,

    Wah, kalau juri berkain pelekat tu tgk & rs masakan Marya mesti mcm2 komen yg kuar! hehehee...

    Rendang mak buat mesti sedap kan... ayo! sayur sawi pun sawilah kan... sodap tu! :))

    Kiss & hug buat Gee ye! Take care :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam Marya, how"s Peru? Tgk kat blog u cantik gak sana yea.Masak dulu nanti masterchef komenkan, klau pakai kain pelikat tu ada harapan la g sesi penyinkiran so masak sedap2...oii mana adil Gee jea dah hug! I ni? hahahaha gurau jea.

      Delete
  11. tak dpt tgk lah video tu... msti best nih...
    kalu k gee dh sihat nnti, msti dia lak nk dera juri masterchef tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rugi oo tak tgk, bukan senang nk jumpa masterchef terror cm ni hahahaha Gee klau tgk sure la I kena norhidana oii, dia kan resepi bergerak.

      Delete
  12. Assalamualaikum En Abil.... saya baru terjumpa blog ni.... alahai bertuahnya Puan Fauziah punya suami yang amay menyayangi dan mencintai dirinya walau dalam keadaan apa sekali pun... tidak ramai yang punyai suami seperti dirinya.

    En Abil... semoga akan terus tabah menghadapi dugaan yang mencabar ini... semoga Allah berikan yang terbaik buat An Abil dan isteri..... saya amat kagum dengan ketabahan dan kesungguhan En Abil.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm mama arra alisa, terima kasih byk sudi ke warkah untuk isteri sy ni n terima kasih atas doa dan sokongan yg di berikan. Saya hanya menjalankan tanggungjawab sebagai suami saja, tiada kehebatan mana pun saya ni.

      Delete
  13. Abil, meh try komen sambal cili api sardin Ai kt umah tu... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A.I tak kan masak sardin jea oii, chef ni komen masakan German jea! hahahaha..A.I, german dah kalah laa uhuk uhuk

      Delete
  14. Salam, En Abil. Saya baru singgah ni.. singgah sekejap sebab sangat sibuk... lepas ni lebih banyak kali saya singgah..

    semoga tabah dengan ujian ini....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali Sari Yusa, terima kasih singgah di blog saya ni.

      Delete
  15. cj,tolong buat pancake, aku tak faham sejak tengok
    masterchef, macam-macam resepi dia minta. aku boleh tolong
    buat lempeng aje. hahahaha....

    anisah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak nisah oii, mari potong buah lagi, chef nak komen..

      Delete
    2. lain kali aje lah....

      Delete
    3. kak nisah..setakat pancake hujung jari je..hahaha..nanti org masakkan ye ;)

      ~cj

      Delete
  16. kalau mdm G dh sihat nnti mesti dia suka tgok video ni.. hehe.. amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. confirm dia pun tergelak tgk perangai hubby dia ni. thanks

      Delete
  17. Assalamualaikum. Pertama kali menjengah blog ni, Ya Allah, sedih sngt. Xsangka dlm dunia ni masih ada manusia sepenyabar en. abil dlm menjaga isteri yg sakit. Semoga Allah terus memberi kekuatan utk en abil menjaga isteri=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam srikandi utara, tq atas doa n sokongan yg di beri, harap dapat meluangkan masa membaca warkah ni dari masa ke semasa yea. tq.

      Delete
  18. En Abil..just found your blog hehehe..smoga kak fauziah akan sembuh sy doakan En abil sentiasa diberi kesihatan tuk menjaga kak fauziah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks yea Bibu Wilda..nanti sy up date lagi dari masa ke semasa..emm dah masak ke belum? Chef nak komen ni..hehehehe

      Delete
  19. salam...kak ham mendoakan semoga ALLAH swt terus memberikan semangat dan kekuatan kepada En Abil dalam meniti ujian dari NYA..dan moga kesihatan Fauziah dikembalikan sepeti sediakala...

    Italia vs Germany....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kak ham. Terima kasih atas sokongan akak pada kami berdua.

      Germany dah kalah ler..tak best betul la cm ni.

      Delete
  20. Salam,

    Sy terjumpa blog ni smlm melalui blog moon. Mulanya sy review jer tak terfikir pun nk baca. Tp entah kenapa pg ni hati sy tergerak nk baca setiap satu entry bermula dari 1st entry sampai yg latest. Tak tau camner nk ckp, perasaan sy bercampur baur antara sedih, kesian dan kagum dgn semangat dan kekuatan yg Allah anugerahkan kat awk. Sy cuma mampu berdoa dr jauh moga isteri awk cepat sembuh dan semangat awk akan terus kuat utk jaga dia. Semoga Allah permudahkan urusan korang berdua. Amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali adik nor..aminn. Terima kasih mendoakan kami di sini n terima kasih sudi meluangkan masa di blog saya ni.

      Delete
    2. Salam kembali adik nor..aminn. Terima kasih mendoakan kami di sini n terima kasih sudi meluangkan masa di blog saya ni.

      Delete
  21. Salam, akak rasa mcm penah terbaca kat surat khabar or magazine la pasal u ni kalo x silap. Akak memang suka baca blog. x kira la blog masak2 ke, blog jual2 barang ke dan macam2 lagi. Ari ni akak g moon punya blog. Akak memang pembaca tegar blog dia. Maka terjumpalah akak dengan blog yang sangat2 menarik, penuh keinsafan, sangat2 tersentuh hati bila membaca. Wa cayah lu la Abil. U satu dalam seribu. X terungkap dengan kata2. Dalam kepenatan sempat bergurau-gurau, ayat2 kelakomu buat orang kat opis pandang akak semacam hari ni (ingat akak dah biol kot, ketawa keh keh sorang2). Dari pagi tadi sampai skang ni semua cerita ceritimu akak baca. Bertuah Gee dpt suami macam ni. Orang laki2 kat luar sana mesti baca blog Abil ni. Jangan time dok isteri cantik, tertarik, menarik aje sayang. Anything happen trus carik lain. Semuga Abil sentiasa tabah, sabar dan diberi kesihatan yang baik untuk menjaga isteri. Semuga ada keajaiban suata hari nanti buat Abil untuk melihat isteri sembuh seperti sediakala. Ok ! Ok isteri dah panggil 2 ntah2 nak ajak Abil tgk Star Wars kot or may be nak makan. Assalammulaikum. Kak Rina.

    p/s : Abil memang btul isteri Abil sangat cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kak rina, tq luangkan masa ke blog saya ni n tq juga berikan kami sokongan.. Ramai lagi para suami yg 1 dlm 1ooo, saya ni hanya menjaga isteri saya saja kak, biasa2 jea. Tapi tang isteri saya cantik tu sy setuju sangat coz hubby dia ni hand...som giler! hahahaha anyway kak, thanks for t support.

      Delete
  22. bab-bab masak ni ai serahkan pada en. suami.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai en suami pun masterchef gak yea aizamia..

      Delete
  23. hurm,, tumpah air mate bace blog u,, tapi ape2 pon ade jugak rase jeles bukan ape see ur wife dapat kasih syg yg ikhlas n u pulak dapat peluang untuk buktikan cinta u kat isteri,, bukan semua org dpt peluang macm nieh,,, so hargailah jangan putus asa,, ramai yg doakan untuk both of u,,, allah berikan dugaan kepada hambanya agar dia dapat tingkatkan lagi darjat kita disisinya... sesuatu yg dia ambil akan dia gantikan dgan yg lebih baik,, insyaallah,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah..teruskan nanti ngan blog kami ni yea,,tq, tq so much.

      Delete
  24. Replies
    1. Lebaik belajar dari langsung tak tau kan..

      Delete

Followers