Tuesday, 12 June 2012

Terima kasih u all.

Salam dear, Salam u guys..


Today dear I nak borak2 ngan semua pembaca blog kita ni ler so nanti,,insyallah  bila u baca warkah ni, u pun akan kenal who is u friendss semua ni. Audience semua ni selalu mendoakan agar u sembuh dan doakan kebahagian u..U should thank them satu hari nanti, jangan lupa tau!


Sabtu lepas I ambil the whole day g kat blog u guys dan masa tu  baru la I ambil kesempatan jadi follower blog u all. I baca semua yg punya blog n links..Seronok baca blog u guys. I perasan u all gemar cita pasal makan. Dok tengok gambar2 makanan u all jadi kebulur I ni. Ada tu, asalkan up date jea, gambar makanan!! Kain tudung ni dah macam buka butik, perihal family masing2, berkaitan agama, ada jugak yg link kan dengan gambar2 mati bunuh diri, kena tetak!! aiyoo lenguh kepala lutut tgk oo...blog2 u all ni boleh tambah pengetahuam am I la, bagus. Bila I nak compare ngan blog I ni rasa malu jea..Maklum la I ni baru nak belajar pasal bloging2 ni. Sebelum ni memang I tak tau pun berkaitan blog2 ni sehingga la kawan I sorang ni syorkan I create my own blog dan dia la yg banyak ajar I pasal bloging. Nama dia Zuliana, lawa tapi terlebih berat sikit! hahahaha Zue jgn marah aaa gurau aje, anyway thanks yea Zue..Thank you.



To all my audience, I betul2 ingin ucapkan jutaan TERIMA KASIH atas sokongan, doa, sumbangan yg di hulurkan dan thanks pada semua empunya blog yg dok promote blog I ni..Terima kasih, terima kasih, terima kasih..Airmata I betul2 mengalir bila, u all beri  all the sokongan cm ni..Ramai di antara u all kata menangis bila membaca coretan warkah I ni,,Yg I ni pun boleh menangis gak bila mendapat komen2 n sokongan u all. I tak sangka ramai di luar sana yg mengambil berat tentang I n my wife di sini. Tak tau cmana I nak balas jasa2 u all. Buat masa ni hanya doa saja yg dapat I pohon pada ALLAH semoga u all senantiasa mendapat rahmatNYa..Terima kasih yea U all...Maafkan I kalau agak lewat jadi follower blog u guys. Mana2 blog yg I tertinggal just beritau, nanti akan I layari blog u. Sememangnya blog u all nampak lebih matang berbanding blog I ni yg baru berusia 2 bulan kena pulak I ni masih belajar lagi tentang bloging2 ni.


Bila I tengok blog n gambar2 berkaitan family seronok rasa di hati terutama pasangan yg baru kawin or dapat cahaya mata.Harapan I semoga u all berkekalan dalam kebahagiaan. Ingat,,selalu manja manjakan isteri tu, kalau dia membebel, peluk jea, settle...Isteri ni pulak jangan la lawan kata suami tu, suami kita kan kena la patuh. Aaa jangan lupa rajin2 bersenam, sihat tubuh badan, jangan terlebih berat nanti nak dukung payah pulak!! Kalau sakit cepat2 buat medical check up, jangan ambil mudah jea..I ni 2 bulan dok hospital dah jadi cm rumah dah,,macam2 jenis org sakit I tengok..Brain damage cm isteri I tu boleh di katakan secara purata setiap wad ada 3 kes. Setiap wad tau! bukan setiap hospital. Cuba g mana2 hospital di Malaysia ni n tanya misi2 tu berapa orang yg brain damage setiap wad?! U all, I ingatkan jangan ambil mudah bila sakit terutama yg muda2 n anak2 masih kecil..Frankly speaking, bukan mudah u nak jaga org sakit ni, bukan mudah. Kalau u tak reda ketentuan ujian Allah, bukan sekadar cakap jea tau, mesti betul2 yakin, kalau tak de keikhlasan yg betul2 ikhlas n kasih sayang yg jitu,,emmm tak tau la leh jaga ke tak nanti. Dalam proses penjagaan pulak, mental u all kena kuat la, kena cari la cara cmana nak kuat kan mental n semangat tu....not easy..Betul firman Allah, Dia tak kan turunkan ujian kalau hambanya tak mampu namun ada yg lari dari ujianNya. Tu yg dok baca kat akhbar kes bila dah sakit teruk, pasangan atau anak2 buat tak tau, anta kat rumah kebajikan, lari tinggalkan cm tu jea...actually, kemampuan tu ada, hanya tak nak berdepan bila kena uji...So, nak elakkan dari berlaku, jaga kesihatan, rajin2 beramal dan pastikan selalu dalam keadaan bersedia..Kita tido malam ni, belum tentu kita bangun esok pagi......I ni sekadar menasihati sahaja, jangan u all terasa yea..Dont angry angry bird! I love u all...U all love me tak??...oiii jawab la,,love ke tak?


Secara tak langsung, u all ni dah jadi sumber penghibur I, kadang2 tu tension gak, bila rasa tertekan I buka la blog I ni, baca komen2 u all n check my follower, so terhibur la juga..sometimes bila tak tau apa nak makan, pun i check blog2 u all terutama yg wanita2 ni, gambar makan, gambar makan, gambar makan..kuat makan rupanya! Cmana pun u all memang best la. bessttttt...


ok guys ni dah sampai masa untuk susu my wife. Kang cita panjang2 u all boring pulak...U guys, terima kasih la banyak2 coz terus beri both of us sokongan. Terima kasih semua. I LOVE U GUYS. Esok I cuba up date lagi yea....tata tata tata tata tata tata tata...............muahh( flying kiss).

62 comments:

  1. Abil ...
    You are not alone... Sekiranya ada masalah yg tak dapat ditanggung... Just luahkan... Ai rase ramai di luar sana yg sudi membantu... Kami x akan berhenti mendoakan agar Abil sentiasa dipermudahkan semua urusan & sentiasa juga berdoa agar your wife akan sembuh ... Berdoa dan terus berdoa ... Kadang2 apa yg kita minta tidak akan kita dapat skrg ni kerana kita akan perolehi yg lebih baik lg pada masa akan dtg...waallahualam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Now I know that Im not alone anymore. TO u n all of u, thanks for being my company..LOVE U ALL.....

      Delete
  2. Salam.

    Kagum dengan Encik Abil, suami hebat yang mampu berada di samping isteri tercinta dalam apa jua keadaan. Bukan semua orang boleh melakukan perkara yang sama.

    Pertama kali saya buka blog ni, satu persatu entri saya baca. Sungguh, menitis air mata melihat keteguhan cinta dan kasih sayang antara kalian.

    Allah tidak sesekali menguji perkara di luar kemampuan kita. Sesungguhnya perancangan-Nya Maha Hebat. Carilah hikmah di sebalik takdir Illahi. Semoga terus menjadi suami yang mithali buat isteri yang dikasihi, insyaAllah.

    Salam Ukhwah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam..n selamat pagi cikguu Waniey..ok murid2 cikgu nak up date blog, buat kerja masing2 yea..hahahaha. Jgn marah cikgu saya gurau jea..Cm ni la saya, dah Allah nak uji, saya terima la, semoga Allah menurunkan rahmatNya pada kami n u all semua..tq.tq.

      Delete
  3. Assalamu'alaikum.

    Walaupun kakcik tak dapat menyumbangkan apa-apa buat Abil dan Gee, tapi kakcik akan menjengah juga ke sini sebagai tanda kasih sayang kakcik kepada kalian. Jauh di sudut hati ini, kakcik mendoakan agar Gee mendapat kembali kesihatannya seperti dahulu dengan izin Allah SWT Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam kakcik kesayangan kita semua ni, sokongan kakcik pun dah byk membantu saya n isteri. Terima kasih sekali lg.

      Delete
  4. Allah knows everything..Allah bg u kemanisan iman yg xsemua hamba die dpt..tabahlah..Allah pasti memberi ganjaran setiap ape yg u buat..Allah Maha Melihat..Allah Maha Adil..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn..semoga Allah memberikan kecantikkan dari semua sudut untuk u, Secantik hati.

      Delete
  5. best baca..ada lagi insan yang terus berusaha ...subhanallah..hebat sungguh,semoga diri ini dapat menbalas jasa ume dan ayah bila mereka sudah lanjut usia dan kita dan bakal suami ( xde g )dengan rela hati menolong mereka..amin..doa di pagi hari..

    ReplyDelete
  6. kadang2 dgn blog kita boleh hilangkan stresskan .. boleh tengok cerita kawan2 lain ada yg gembira bahagia ada gak yang ditimpa musibah adat dunia ada susah ada senang ..at least kita tahu kita tak keseorangan hadapi dugaan.. moga awak terus kuat !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul eim, memang dapat kurangkan stress..byk cita kawan2 kita ni, tapi yg kebanyakkan kawan2 ni up date pasal makan memang WAJIB..lapar dah ni.

      Delete
  7. Kalau klik iklan nuffnang membantu tak? ok juga kan....

    Kita faham kalau Abil takde masa nak blog walking. Kak pb ada letak link Abil kat blog, mudah2an makin ramai yg dtg berkunjung. Nanti follower Abil lebih ramai dari kakpb.

    Kirim salam dgn Gee ye (walau belum pernah jumpa)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah sampaikan salam zana kat Gee..iklan tu sampai hari ni ada la RM 1.20 sen..isk isk isk...dapat beli gula2 hack!

      Delete
  8. I lebiu too Abil! and I lebiu too Gee ^______^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Steady la A.I..WE lebiu u n ur family too.....

      Delete
  9. pertama kali sy baca story blog ni dari sorang kawan yg share kt fb.. dari situ sy baca segala entry yg ada dlm blog ni.. sgt tersentuh hati sy melihat kecekalan dan ketabahan seorang suami yg menjaga isterinya walau dalam apa jua keadaan.sanggup susah dan senang bersama. betapa hebatnya cinta kalian berdua. sy sgt kagum dengan encik Abil. Dan sy doakan semoga kak gee dapat sihat kembali seperti dulu, InsyaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah nama pun suami, harus la menjaga kepentingan isteri kita kan tak kira cmana pun situasinya..Kalau ada mana2 suami yg abaikan tanggunjawab dia ckp ngan saya,,kita rotan dia! hahahaha thanks CtAyue.

      Delete
  10. As salam Abil,

    Saya sentiasa membaca tulisan Nabil & Gee... Sentiasa mengikuti perkembangan kalian... Cuma tak tinggalkan komen shj... Apa2 pun sgt kagum dgn kesungguhan & ketabahan abil menjaga Gee... Menjaga org yg kurang sihat bkn mudah tp Abil tdk menunjukkan pun kesusahan tersebut... :))

    Advantage menjadi blogger! Walaupun kita bkn dikalangan yg terbaik sekurang-kurangnya membuka mata agar org lain boleh menjadi baik juga... Insya'ALLAH... usaha Abil ini dilihat olehNYA... Teruskan menulis dan berkongsi cerita... Kami sedia membaca & menjadi pendengar setia... Lihat komen kat atas tu, rmai yg sayang Abil & Gee... Doa2 yg sentiasa dititipkan adalah sebaik-baik sumbangan, insya'ALLAH :)))

    Take care & have fun mengutip pahala... insya'ALLAH :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam marya yusof..tu dia sekali dia komen boleh buat karangan hahahaha..thanks yea marya, n i will continue up dating...take care.

      Delete
  11. visit blog ni dari blog kakcik.. i tak tahu nak kata apa.. rasa sebak dan terharu dengan pengorbanan seorang suami.. u meingingatkan i pada seorang kawan yang gigih menjaga isteri yang lumpuh kerana strok... semoga Allah sentiasa memelihara kamu berdua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3 hari ni ramai visitor dari blog kakcik, thanks kakcik n thank you for all the support anaa.

      Delete
  12. senyum, tak perlu kata apa² :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cm tu la bagus kan ,,senyum2 selalu.

      Delete
  13. Salam....saya tujukan lagu ini buat Abil & Gee...http://www.youtube.com/watch?v=sc-AKMUOoZE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam..hello, ini lagu tak boleh buka la...mana mau klik..aiyoo tangaci..

      Delete
    2. sorry la bro...hyperlink tak boleh function. nanti saya cuba hantar kat fb

      Delete
  14. Abil... Semoga kasih sayang u yg ikhlas kpd wife mendapat ganjaran drpNya...klu u rase down jgn lupa bgtau rakan2 blog... We all syg sgt2 kt u n Gee...

    Cara u release yr stress dgn tulis blog tuu betul... Keep on blogging k... Selalu la update status fb juga.... Semoga beban u dpt dikurgkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq coz syg kita org di sini,,ni yg bersemangat nak up date..

      Delete
  15. Kitorg semua sayang abg abil n kak gee..sayannnggggg ketat2! *hugs*

    -cj-

    ReplyDelete
  16. salam..mirah th blog ni dr sorg kawan..
    smoga both of abg abil n kak gee kuat kuat n lagi kuat..
    ALLAH xkn uji klu hambaNYA tak kuat kan ??

    insya ALLAH, mirah doakn dr jauh utk abg n kakak..
    keep on smiling:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam mirah..thanks for t sokongan n ni dok smiling jea.

      Delete
  17. izin kan mirah share blog ni ye.. :)

    ReplyDelete
  18. Wahh . Terharu ira bca blog uncle . Hee . Pngl uncle xpe kn ? Nak share blog nie ea . (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ ira n uncle suka di panggil uncle, jgn panggil pakcik tau! sound very the old la.

      Delete
    2. hehehe.. uncle lah nmpk moden sikit.. (:

      Delete
  19. SHARING beri kita peluang mempelajari apa yg blom pnh kita tahu...byk bg info...sewajarnya blog Abg Abil diikuti oleh ramai lelaki2 di luar sana..terutamanya yg bergelar suami...

    GO..GO..abg abil...bila kak gee dh sihat nti,pasti blog ni akn jd kenangan utk dia....bukti how deep your love to her...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq along@Na..yg dok ramai baca blog ni wanita rupanya, mungkin yg lelaki ni baca senyap2 kut, malu nangis depan wife pulak nanti..hahaha

      Delete
  20. salam...saya baca untuk jimat belanja...makan malam, Abg Abil makan roti atau mee segera....seelok-eloknya kurangkan makan mee segera...tak baik untuk kesihatan...nanti kalau Abg Abil sakit siapa nak jaga Kak Jee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok la, tak makan mee segera la, makan mee lambat jea pas ni..sekali sekala saja makan,kadang2 tu just terasa nak makan jea.

      Delete
  21. rasa terhibur dan seronok dengan macam2 cerita dari kengkawan blogger.. ;)
    nway.. moga En. Abil makin kuat dalam meledani kerenah k.Gee.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makin kuat tu, insyallah tapi kadang2 tu letih sangat aizamia ooiii...

      Delete
  22. We - Amin, me, Ujai, Akif, Asim, Aqil - lebiu too uncle Abil & Auntie Gee... :-). ok aar ni Abil, hang start blog & rajin update. My blog dah jadi mcm tukun sbb bersawang lama sgt. Bkn takde benda nak update, tapi tak reti nak start balik... Take care my friend, and i hope my own dearest hubby can learn a thing or two on being a caring, loyal & loving husband from u...

    ReplyDelete
  23. We - Amin, me, Ujai, Akif, Asim, Aqil - lebiu too uncle Abil & Auntie Gee... :-). ok aar ni Abil, hang start blog & rajin update. My blog dah jadi mcm tukun sbb bersawang lama sgt. Bkn takde benda nak update, tapi tak reti nak start balik... Take care my friend, and i hope my own dearest hubby can learn a thing or two on being a caring, loyal & loving husband from u...

    ReplyDelete
  24. Me n Gee lebiu u n ur family too..Kalau tak up date blog, ajak Amin tu g cuti2 bawa family. Amin tu asyik sibuk kerja, g jalan2 kat Mesir ckp ngan Amin,hahahaha

    ReplyDelete
  25. saje la en ABil, derang update gamba makan sbb nak bakar org supaya masak cam derang jugak hehehe..lepas ni sy follow Abg abilnya blog tau...saya dah jupa balik waktu senggang saya nak pegi instead browsing online shopping aih..bertaubat sy tau ngan brg2 shopping online nih..sume indah khabar dari rupe (erkkk!!tetibe)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe la, boleh gak window2 shoping kat blog2 derang tu..tq coz sudi ikuti blog saya ni..nanti sy up date lagi yea..

      Delete
  26. dah takde benda lain nak buat, update makanan je la kojo eh.
    btw, semoga kak fauziah cepaat sembuh. insyaAllah. kitorang readers ni doakan yang terbaik utk korang berdua. have faith:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana tak terlebih berat, dok makann yo hahaha thanks rerehalim.

      Delete
  27. hai abang abil..saya yakin sehingga ke hari ini pengunjung ke blog abg makin bertambah hari ke sehari..means kawan-kawan semua ada disekeliling..yg comment yg silent reader semuanya sentiasa mendoakan agar kak gee lekas sembuh dan abg abil makin kuat utk kak gee..doa moga kebahgiaan korang takkan berenti selagi tanah dan cangkul memisahkan... chaiyookkk abg abil...and tq rahsia rumah tangga bahgia tu..InsyaAllah akan diamalkan..manelah taukan satu hari nanti ke arah negeri sembilan tu leh singgah jengok kak gee..InsyaAllah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah semenjak kebelakangan ni memang ramaii pengunjung ke blog sy, tq u all semua mendoakan kami di sini.TQ Dinda Iva. Sekarg ni sy akan spent masa 9-11am untuk ke blog2 u all pulak, ada sy yg letak komen ada yg sy silent reader jea.Bila2 free nak dtg sini beritau jea, kami menunggu kedatangan u all...

      Delete
  28. sy suke sgt bace nasihat2 abg abil mengenai hubungan antara suami isteri...nasihatkn sy lg byk2 tau abg abil...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan nasihat laa, ulangkaji sama2 kitaa..takut nanti org kata saya pandai2 nak ajar org pulak...takuttt...

      Delete
  29. As salam...Tabik spring kat Abil..sincerely, akak doakan Gee akan cepat sembuh seperti sediakala.. Keikhlasan Abil memikul tanggungjawab sebagai suami membuktikan ada barakah dalam perkahwinan / rumahtangga Abil & Gee suami isteri dan menjadi kekuatan dalam utk kedua2nya mengharungi ujian cinta ini.. Abil pun kena jaga kesihatan jugak demi Gee,ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm zafiraliza, hanya kadang2 tu rasa letih sangat but alhamdulillah masih sihat walafiat sehingga kini...

      Delete
  30. Replies
    1. Ada kat sini pulak!! wah terror la Mummyizz ni..

      Delete
    2. baru baca sampai july...jap g sambung semula..dah 5 hari tak buka blog ni..tak sihat demam

      Delete
  31. ayu lmbt tahu psl blog en abil ni..bla dh tahu trus terjah first time gk la nk bca smua entri..nk snyum ngis..best bca cta en abil n k.gee..cita2 en abil sumber kekuatan jgk sebenarnya mngkin dgaan yg ayu tgung tak besar mcm en abil skrg2nya ada pnglman yg dpt ayu bca n dpt kuatkan at..teruskan mnlis ya ;-)

    ReplyDelete
  32. It's awesome to visit this web page and reading the views of all colleagues concerning this piece of writing, while I am also eager of getting knowledge.

    Review my web-site: ukhuwah.Bemfkunsyiah.net

    ReplyDelete

Followers