Thursday, 2 August 2012

take 1, take away..Action!!

Assalamualaikum Dear.
Assalamualaikum pada semua..

Ok dearr, readyy...camera readyy....take one, take two, take away.....action!!...Orang suruh berlakon tapi u aa,aa,aa gak, apa la dear I sorang ni...Bukan apa, last tuesday u n I ada pengambaran for salah satu siaran baru di Astro tapi siaran akan ke udara bukan masa yg terdekat ni, bila nak di siarkan nanti I akan beritau dan dukung u ke ruang tv, kita tgk sama2 okey darling....

Bukan senang rupanya dear, dia org nak filming tu,,kena buat setting la, lampu kena tepat cerahnya, adjust sana, adjust sini...n dia org gosok2 bedak apa ntah kat muka I ni pakai brush cm bulu ayam tu masa interview I..then I kena lakonkan cmana I kemas2 u, sayang2 u n beri susu u tu...pas tu I kemas2 rumah dan ampai pakaian yg dah basuh pagi tu....Baru banyak tu punya berlakon pun I rasa penat, dan u, masa berlakon pun u tak tinggalkan scene aa,aa,aa, u tu hahahahahaha kelakar la u ni dear. Mula pengambaran tu about 12 tengahari n selesai dalam pukul 4+ ptg. All the crew pun best gak kepala dia org ni, boleh bawa gurau. N their group leader ni namanya Asnida,,manisss orgnyaa,,tu yg abg sukaa tuuu...hehehehehehe Terasa cm nak bercinta semula abg Abil ni!! hahahahaha Asnida jangan marah yea, abg gurau2 jea.....Oh, Asnida Ku.....Alamak, warkah ni nanti Gee yg baca,,,hehehehe saja gurau la dear,,I love u.. darling maling...

Si Asnida ni pulak ( Asnida ni producer/pengacara kut ) pandai dia tanya soalan yg boleh mendatangkan rasa sedih I. Then dia minta I tatap Gambar perkahwinan kita,,lama I tak tgk album kahwin ni semenjak u sakit. Semasa I tatap all the gambar tu,  betul2 I terasa something is missing.....That is you dear. 

Ni dok memujuk2 u.


Menyatakan betapa rindunya saya ni pada awak.........walaupun masih aa,aa,aa lagi!
 Sesi bergambar dengan crew2 pengambaran. Memang dia org ni best! Dan ada yg tertinggal spec kat rumah..Bro, bila nak ambil spec ni?
 Dan yang ni, buah hati baru abg, manis kan orgnya...Oh Asnida!!...hahahhaha Ni la dia manager crew2 tadi..Asnida jgn marah yea, bergurau sahaja...
 Abg handsome ni bujang lagi oo, siapa yg berkenalan boleh laa...tgh dok filming depan rumah.

Semua gambar di atas semuanya selepas selesai pengambaran la dear..Di sini saya n Gee ingin mengucapkan terima kasih kepada semua yang menjayakan pengambaran ini dan juga atas sokongan yg di berikan pada kami berdua. Terima kasih, terima kasih....So sampai di sini dulu up date kali ni, nanti kita berjumpa lagi yea...okeyy,,Ready, camera rolling,, .....ta ta ti ti tu tu..... 


74 comments:

  1. fuyoo smart la entry kali ni, err.. tapi sayang takde astro kat rumah.. adeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang2 kalau terlepas tengok kat astro...ade yang baik hati upload kat you tube...kadang2 la. So jgn sedey ye.

      Delete
    2. Iha Zaliza jgn risau,,nanti saya siapkan dvd cetak rompak rancangan ni byk2!! hehehehehehehe Master copy lagi!!

      Delete
  2. wajib tgk ni.. bila ke udara bgtau le

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok kak Maiyah, tentu2 saya akan beritau nanti. InsyAllah.

      Delete
  3. Jangan lupa war2kan tarikh siarannya nanti ya. :)

    ReplyDelete
  4. Amboi abg Abil, puasa2 pun sempat lagi ye? popular la Abil lepas ni, jgn lupa war2kan bila nak keluar astro, program apa agaknya tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboii zanaa, tak sabar nak tgk yea...amboiii, biasa dia yea!! Nanti bila nak action abg beritau lerr...Tv kat rumah kena tukar pakai 100 inci punya screen! baru la puas tgk nanti yea hehehehehe

      Delete
  5. Abil sorang suami yang TABAH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bak kata saya ketabahan saya sama jea ngan ketabahan suami2 yg lain di luar sana. Thanks ashamami...

      Delete
  6. ini yg tak sbr nk tunggu en Abil ngn k Gee kuar kt astro.... rancangan apa yek tuh.. semoga lps nih makin ramai yg membantu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa norhidana, lama lagi kata si Asnida. Dont worry, sampai masa sy akan war2kan yea..

      Delete
  7. salam abg abil..nanti jgn lupa bg tahu bila rancangan tu ke udara ya...x sabar nak tengok abg n kak gee..selamat berpuasa ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faizah tunggu tau, nanti abg akan war2kan..Faizah jgn kemana2, tunggu yea,,jgn buat apa2 dulu, tunggu tau, jgn g kerja dulu, tunggu yea....tunngguuuuuuu.......hahahahahah

      Selamat berpuasa

      Delete
  8. haish..gatay abg abil nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abg gatal!! mana adaa..elok jea abg rasa badan ni, tak gatal pun...Mrs Amad salah org nii..Abg ok jea..

      Delete
  9. assalamualaikum..

    sy dh lama gak baca blog ni cuma baru ada kesempatan nak komen sedikit. sedih bila baca entry2 ni, harap puan gee akan pulih sepenuhnya satu ari nanti..kpd en abil, harap teruskan usaha dan semangat...saya doakan yang terbaik...aminnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam..terima kasih atas sokongan dan menjadi pengunjung blog saya ni..tq tq

      Delete
  10. bila agak2 tu tarikhnye ye.Mana tau lepas ni ada producer filem amik en.abil jd pelakon pulak.Semoga Allah tetap merahmati kalian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tarikhnya pun lama lagi la inazamri oii..coz rancangan baru kat Astro tu baru nak setting..Tak pe klau terlepas rancangan tu jgn risau, saya akan buat salinan dvd cetak rompak!! hahahaha boleh cari makan sikit!!hahahahaha

      Delete
  11. saya tunggu siaranya.. nanti bro alert kami .. Asnida... mmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heppp babab kang!! Asnida jgn usik aaa!! hahahahaha

      Delete
  12. wahh..utk # astro yg mana abg abil..nanti inform tau..lin pun nak tgk gaks ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila tiba masanya abg info u all,,tapi lama lagi la nak ke udara. Nanti Siti siap2 beli popcorn n coke la duk depan tv tau...

      Delete
  13. grrrrrrrrrr...lalink ni dah makin rancak curang-mencurang ye. Gee, cepat2 bangun belasah si Abil ni ;P
    hamboiiiiiii...take2 away, camera rolling! habang abil dah jadi retis. kerlassssss. jumpa nnt nk otograp tau. nak besar2 sign kt belakang badan kaman. heh heh heh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jap yea kena mekap2 sikit muka ni sebelum jwb komen..ok siap dah..emm apa soalan tadi..Oh ya, A.I tadi kan.....hahahhahahhaha sekarang ni tak main otograf2 la lalink,,org pakai cop jea! Kalau nak cop badan kaman tu kena kayu beruti hahahahhaha Hallo en Kaman batu karang,,ada sihat ka?

      Delete
  14. btl tu abg abil, jgn lupa war2kan kat blog ni tau, x sabar nak tgk rancangan tu...sedih tgk kak gee, kira gmbr tu paling latest la yek....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu gambar Gee yg terbaru,,kurus betul dah Gee. Tiap hari tgk Gee makin kurus makin sedih rasanya.

      Delete
  15. wahh! Abil boleh jadi hero idaman Malaya lepas ni, Gee jadi heroinnya, hehehe.

    Jangan lupa bagitahu bila keluar filem tu ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hero n heroin aa,aa,aa Malaya!!hahahaha nanti akan beritau Sari bila yea...

      Delete
  16. As salam Abil,

    Yeay! Tumpang happy to both of you! Harap2 lepas ni makin ramai yg akan menghulurkan bantuan serta DOA... DOA rakyat Malaysia yg sangat sangat prihatin! Dlm ribu2 tu manatau ade satu yg makbul! Ameen ya Rab ya Rab ya Rab...

    Marya harap sgt moga ada yg upload ke youtube... streaming dah tak boleh nak access tak tahu nape...hukhukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Marya, last thursday ur rancangan tu Abi tgk...Harap2 betul kata Marya, dari ramai2 ni mana la tau ada yg Tuhan terus makbulkan doanya...

      Delete
  17. Wahhh, kurlsss abg abil n kak gee masuk tv tau! nnt update kte org tau date, time, channel ape and rancangan ape ek...nk tgk jgk nie. x sabarnye nk tgk! hohoho.

    Mesti abg abil nakal2 mse shooting2 tue kan...Hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa lama lagi siaran tu, nanti abg beritau..hehehe tak de nakal2 la, abg serius jea masa shooting hehehehe

      Delete
  18. cantiknyer kulit kak gee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti la cantik,,tgk siapa jaga laaa...see the leg laaa...cantikkan kulit Gee..

      Delete
  19. kak gee lg cantiklah dari asnida. :D (marah x asnida kalo baca ni.hahaha)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2 cantik la irma..Gee cantik ngan rautnya,,asnida manis paras wajahnyaaa...

      Delete
  20. ooo...hehehe xpndai lah sy :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaa begitu lerrr dan abg abil ni HEN...SEM dari semua sudutt...hehehehehe jejaka terakhir Malaya kauu...!!

      Delete
  21. wahh glemer u.. :P nanti mesti ade link kat you-tube, share lah if they do have the link nanti yer.. kat jkt ni tk de astro..

    xoxo

    nissa

    ReplyDelete
    Replies
    1. U dont worry Nissy, nanti I akan link kan kat n3 ni..okey. By the way, camana puasa di sana?

      Delete
    2. oraitt!! puasa sini alhamdulillah, mcm di KL jugak with the bazar ramadhan ..cume disini lagi lagi meriahnyer lah.. tv shows on bln ramadhan esp bab2 keislaman sgt lah 'keren' & informative.. and also trawih,kat tmpat i tinggal ni jer ade 3 masjid berdekatan, so me n huby bole gilir2 lah nk gi masjid mana..sume walking distance from each other..

      Delete
  22. Kena pergi rumah maklah nak tgk. Rumah saya takde astro ;)
    Bila tu tayangannya? Nanti bgtau ya. Kak gee malu kot.
    Kak gee masih nampak cantik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea la ummi iman..Gee nampak cantik!! tgk la husband dia pulakk..henn..sem tuu...

      Delete
  23. wow..a.abil on the show.. famous la k.gee nnt.. hehe.. Dont forget to tell us when it'll be on tv k..take care

    ReplyDelete
    Replies
    1. Famous Amos Gee nanti kan..hehehehe famous ngan aa,aa,aa dia!!

      Delete
  24. hehehehe.... nak tergelak pun ada nak marah pun ada, abang bil dah nak jadi artis ke nak lawan nabil raja lawak hehehehe.... dari latar belakang gambar tu macam kar area rumah kakak ipar saya pernah sewa dulu taman ni selepas perodua yang lepas tu naik atas bukit simpang kanankan (dari perodua).... jangan risau kak g kalau bang bil berpaling tadah ramai yang akan menyerang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul la taman tu la rumah kita Joanna oii..siapa nama kakak iparnya? ...hahahahaha nak serang!? hahahaha aaa ni MAN OF POWER tau, boleh terbang2..tak dapat nak serang deh..hahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahaha uwekkk ( jelir lidah ).

      Delete
    2. skrg dia dah pindah bang bil... nama dia rohannah dan suami dia nama Razilah

      Delete
  25. perghhh mesti penatkan....anak2 teringin nak berlakon tapi dengan kerenah derang tu memang mama selalu kata NO! hahahahahhaa

    ReplyDelete
  26. Penat ler, jap kena buat tu, jap kena buat ni,,cm kena buli rasanya...! Anyway, Bitt I"m waiting for that kueh tau..Really waiting!

    ReplyDelete
  27. saya akan tunggu siarannya...jgn lupa inform ye Abil.

    ReplyDelete
  28. Wah.. Bila Nak kuar tv tu inform la.. Leh terpacak kat depan tv, nak jugak tau alkisahnya.. InsyaAllah semua akan kembali seperti sedia kala dengan Doa dari semua.. Terus berusaha, tabah dan sabar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq warna..bila sampai masanya saya info..

      Delete
  29. filming untuk cerita apa ni? bestnya jadi artis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa rancangan baru di Astro oasis nanti..

      Delete
  30. aSSALAMUALAIKUM.....

    sekadar menyinggah bro mario

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam bro mario..tq coz masih sudi singgah.

      Delete
  31. Replies
    1. Eliss nak tonton apa Eliss? hehehehe

      Delete
  32. alhamdulillah, akhirnya dapat gak madam follow blog..rindu gler. masa pregnant ritu, tiap2 ari baca..walaupun abg abil bukan ari2 update..baca berulang2 kali..hahaha..lepas masuk ward langsung tak dapat baca...masa lam pantang lagi arrr tak dapat...fokus pada baby...la ni dah masuk keje lik...n time keje ni la cari lik...alhamdulillah..
    moga segalanya baik2 ya abg abil...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah ada peminat setia rupanya..seena, how"s baby u today. n for raya ni dah siap2 ke dan raya di mana tahun ni?

      Delete
    2. sgt terharu ... insyaallah.. moga cepat sembuh...

      Delete
    3. aliaa jgn la terharu..saya hanya menjaga isteri yg sakit jeaa...tq aliaa baca blog saya ni yea..

      Delete
  33. ngah bce best2..then ade bab like mao curang plak..grrrr.ta suke.ta suke...kak gee hope cpat smbuh ye..amin..

    ReplyDelete
  34. En Abil..so touching...haRap sume dipermudahkan dn sy yakin ada hikmah disebalik ujianNya ini.keep strong both of u...

    ReplyDelete
  35. Saya sangt sedih gilerr.syahdu....masih ade insan mulia di dunia ini masyaallah, tabah sungguh hati dan perasaanya. hanya ALLAH maha mengetahui.

    ReplyDelete
  36. Masih ada lg insan sesetia dn sebaik mcm en abil ni...ada tu..isteri masih sihat tegak berdiri hati dh berubah arah..tahniah en.abil..anda adalah contoh yg patut diikuti...tahniah pn gee..anda mempunyai suami sehebat en abil..

    ReplyDelete
  37. salam abg abil....saya terharu sangat baca blog abg abil....saya doakan akak gee cepat sembuh....saya baca sampai nangis....saya tau abg bukan nak menunjuk2 tapi dengan adanya blog ni ...dapat membuka mata ramai diluar sana...tentang erti SETIA....manusia x menjanjikan apa2 abg abil...tp allah sudah tentu dengan janjinya....semoga keluarga abg sentiasa dirahmati...

    ReplyDelete
  38. Assalamualaikum... mlam ni kali pertama sya terbaca bout abg abil n wife kat fb.. n sya trus search blog ni.. Subhanallah... hebatnya cinta seorang suami. terharu saya membaca setiap entri. insyaallah Allah dah menjnjikan yang terbaik utk umatnya.. semoga abg abil terus tabah menjaga isteri tercinta. semoga kak gee cepat sembuh.. dan kembali ke pangkuan abag dalam keadaan 'sedar'... utk melihat wajah suaminya yang amat hebatt yang telah dikurniakan Allah utknya...tak perlu risau dengan komen dari org yang cemburu dan selalu salah tafsir tindakan seseorang.. abag telah melakukan suatu perkara yang telah mebuka mata dan hati byak pihak terutama suami isteri di luar sana... Alhamdulillah kak gee dikurniakan suami sebaik dan setabah abag abil... teruskan berdoa pada Allah untuk kesihatan kak gee.. dan kami juga mendoakan kesihatan abag abil sekeluarga...

    ReplyDelete
  39. moga Allah makbulkan jutaan doa saudara islam buat k.gee..amin...

    ReplyDelete

Followers