Tuesday, 21 August 2012

Salam Aidil Fitri..

Salam Aidil Fitri pada semua pengunjung blog kami...

video

149 comments:

  1. Menitik air mata sy tgk video ni, en. abil... salam aidilfitri dr sy... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun nak nangis gak tapi dok control macho..malu u all tgk nanti hehehehe

      Delete
  2. salam aidil fitri dari akak sekeluarga juga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pn haslina byk dapat ang pau raya tahun ni?

      Delete
  3. Salam Aidil Fitri buat Abil dan Gee.

    Kakcik dah 'crop' gambar Abil dan Gee di HM hari ini dan letakkan di blog kakcik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam kakcik, tu yg saya ke blog kakcik tadi, dah agak dah mesti kakcik dok promote ni. hehehehe tqq kakcik..

      Delete
  4. selamat hari raya abg abil dan k.gee !

    ReplyDelete
  5. As salam Abil & Gee,

    Salam Aidilfitri dari kami sekeluarga di Peru... Taqabbalallahu minna wa minkum...

    Sebak tgk :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Marya..Selamat hari rayaa...eh, dalam bahasa Peru ucap selamat hari raya cmana?

      Delete
  6. En. Abil.... Sudahkah Doctor menasihatkan En. Abil menemui pakar Fisioterapi untuk menolong isteri En. Abil kembali menjalankan Activity of Daily living??

    From :
    enndaud
    email me at enn_daud@yahoo.com , if you need more help in rehabilitation. The least your Mrs. could sit on a wheel chair to enjoy the rest of her life..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awal2 dulu doctor ada tunjukkan caranya (june 2011). Sejak tu saya yg melakukan fisio for my wife ni hingga la sekarang..Alhamdilillah fizikly Gee getting better hanya kerosakkan otaknya belum sembuh lagi..Tq yea.

      Delete
    2. En. Abil,
      I am in the line. Insyallah, I have helped a lot of patients who was/is having brain damaged. May be one day I will drop by to see your family, and assess what could I help in your Mrs situation. At the moment I am a bit busy due to my study... nanti kalo dah abis buat Thesis ni, InsyAllah , will drop by itu pon Kalo En. Abil sudi.
      **
      Just to convince you: Plz google my full name: Narimah Daud

      Delete
    3. Salam Narimah. InsyAllah bila kelapangan nanti saya akan google yea...tqq

      Delete
  7. Salam saudara Abil...
    Semoga saudara bsabar untuk setiap dugaan..

    ReplyDelete
  8. salam En abil,

    Semoga terus tabah menghadapi ujian ini. Sahabat baik saya, Suraya Osman pun macam keadaan isteri En Abil cuma dia dah 4 tahun vegetatif state (dia terus tak sedar selepas air tetuban pecah dalam rahim n menyebabkan fungsi otak dia rosak). Sekarang mak dia jaga. Hari-hari, bibik n mak n sometimes husband dia naikkan atas katil khas yang boleh tegakkan badan dia untuk exercise. Katil tu kalu beli kat Maycare mahal tapi husband dia tempah pada sorang engineer ni n dapat good price.

    My husband, Haris pun kira bernasib baik walupun dah macam budak-budak coz accident pada 2007 n otak dia ada kerosakan tapi dia sedar n boleh jalan sikit2.Cuma makan kena suapkan n mandi kena kita buatkan.But apabila kita redha dengan ujian Allah ini, semuanya lebih lega terutama di bahagian hati kita...Mudah2an En Abil akan terus kuat n berlapang dada dengan ujian ini..Selamat hari raya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam onna..Saya benar2 doakan semoga Allah memberi kesihatan yg baik dan sembuh semula pada ur hubby n ur best fren tu yea..n thanks onna coz sudi singgah di blog ni..

      Delete
  9. 3 jam nie saya baca habis entry en abil...
    mengalir laju air mata nie...
    saya dari kejauhan mendoakan kesihatan kak gee semoga cepat sembuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak oii laju ngan membaca semua n3, patut la nangis..hehehehe Tq kerana sudi membaca warkah isteri saya ni yea..dah,dah, jgn nangis g beraya dulu..

      Delete
    2. saya tgok berita ni kat metro tadi trus bukak blog..semoga ketabahan n kesabaran en abil terubat dengan kegembiraan..
      semua kebnykkn suami menjadikan semangat en bail sebagai idol n mentor kepd mereka...bukan lah ingin menyatakan perempuan ini seorang yg ingin kan kesempurnaan dan memilih.,..tidak sama sekali..dengan sikap dan tunjuk ajar dr en abil ini mampu membuka hati dan membuang ego sang lelaki terhadap seorang wanita ini....
      dan yg paling penting...sebuah percintaan yg x leh di tandingi oleh segalanya amat mnentuh hati dan perasaan saya...semoga saya di temukan dengan seseorang yang mampu menghargai sebuah erti percintaan ini...peacee~~

      Delete
    3. peacee yoo.! TQ coz sudi singgah n meluangkan masa awak di blog ini..Saya ni hanya seorang suami yg menjalankan amanat Tuhan saja, tiada apa2 kelebihan pada diri ni. Sama seperti suami2 yg lain di luar sana, bahkan jauh lebih baik dr saya. InsyAllah awak akan jumpa pasangan yg di harapkan, syaratnya kita sendiri mesti bersifatkan dengan kehendak kita tu, InsyAllah, pasti jumpa...

      Delete
  10. salam,selamat hari raya en abil n kak gee
    menitis air mata sya,semoga en abil tabah menghadapi semua dugaan ini,en abil seorang y sgt kuat kn,smoga kak gee cpt sembuh..amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam akmar..selamat hari raya. Tq atas doa n sokongan yg di berikan pada kami di sini.

      Delete
  11. selamat hari raya aidilfitri juga bro abil dan isteri, semoga segalanya dipermudahkan Allah dan semoga Allah mengurniakan kesembuhan dan keajaibannya kepada keluarga bro.amin.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah, insyAllah...Selamat hari raya n tq sudi singgah di blog ni yea.

      Delete
  12. salam Aidilfitri dr saya..sy barru trbaca kisah sdr dlm metro tadi..sy amat bersimpati dan sy harap sdr dpt bersabar dgn dugaan Allah ini . Sy doakan Allah panjangkan umur isteri dan sembuh suatu hari nanti. Sy dh buat satu entry khusus ttg kisah sdr ini

    .http://gilamodified.blogspot.com/2012/08/bantulah-sekadar-termampu.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam aidilfitri Khairul..terima kasih ler byk2 memberi sokongan pada kami berdua di sini dan terima kasih sudi singgah di blog ni...nanti saya terjah blogspot tu! hahahaha

      thanks bro...

      Delete
  13. Salam Aidil Fitri En Abil n Gee
    Masyallah sehari suntuk jgk saya bc blog En Abil ni setelah saya membaca d surat khabar Metro pg td..tak terkata sebak,sedih,teruja,proud n dll tak terkata...Tahniah En Abil menjadi suami yg sangat2 baik dan tabah pd Gee..saya doakan semoga Allah perkenankan doa2 En Abil tu supaya Gee cepat sembuh...amin..amin yaa rabal al-amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Noor Sitie..habis baca semua n3! aduhh cepatnya. Saya up date seminggu 3 kali saja yea..

      Saya ni suami yg biasa2 saja, hanya menjaga n menjalankan duty saya sebagai suami..Lagi pun isteri kita kan, mesti la jaga n syg sepanjang masa...Tq Noor mengikuti blog saya ni, tq tq..

      Delete
    2. alhamdulillah semua n3 tu saya da bc...tak pe en abil da jd suami yg mithali buat isteri yg tersayang...moga Allah yg memberi ganjaran di akhirat insyallah..

      Delete
  14. tak tahu nak cakap apa bila tgk video ni.
    susah nak cari, susah nak jumpa. satu dlm seribu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakai google senang jea nak cari hahahaha taip jea, jumpa la!hahaha...Cik pensil, TQ yea.

      Delete
  15. Azlynz - menitik airmata saya tgk video ni.. saya doakan semoga abg abil tabah menghadapi smua dugaan dan saya harap semoga isteri abg sembuh dr sakitnye.. aminnn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai, saya ucap selamat hari raya jea pun menitik airmata gak...saya pun hampir nangis masa ucap tu hehehehe anyway, tq Azlynz sudi singgah di sini.

      Delete
  16. Salam aidilfitri,saya tahu kisah saudara melalui metro,
    harap sentiasa sabar dan tabah menghadapi ujian Allah s.w.t..
    http://www.ahsfantasy24.com/2012/08/blog-warkah-buat-isteri-abil-fikri-ahmad.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam aidil fitri kembali. Terima kasih atas sokongan yg di berkan pada kami di sini. Terima kasih.

      Delete
  17. Saya terbaca tentang Abg and Isteri di laman surat khabar, saya ingin mengucapkan Takziah kepada keluarga abg, harap abg banyak bersabar ya. Semoga Allah menyembuhkan panyakit yg dialami oleh isteri abg. AMIN YA RABBAL AlAMIN

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq atas keprihatinan awak pada kami berdua di sini. Tq doakan isteri saya. TQ

      Delete
  18. Semoga tabah menghadapi ujian ini.........

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum en abil...anda manusia hebat yg dipilih oleh allah untuk menerima dugaan sebesar ini. Di sini saya ingin mengesyorkan en abil dengan perubatan alternatif iaitu perubatan secara tasawur...saya mempunyai seorang ibu (arwah) yg juga terlantar di icu akibat jangkitan kuman dlm paru-paru dan seluruh organ perut tidak dapat berfungsi..semasa di icu arwah juga memakai tiup untuk sedut kahak mcm kak gee..kami x tahan melihat mak kesakitan ...lalu kami disarankan untuk berjumpa dengan seorang pakar perubatan tassaur yg hanya menggunakan air zam zam untuk berubat...alhamdulilah berkat usaha dan doa kami mak semakin sembuh walaupun dia x dpt bercakap namun selepas dua bulan dia dia wad biasa kami bawa mak pulang dan teruskan perubatan tersebut namun walaupun x lama kami puas juga menjaga mak dan dapat mendengar semula suaranya.... saranan saya ialah en abil ambilkan wuduk untuk gee setiap waktu dan bantu dia untuk solat sekadar dia mampu..insyaallah itu akan memberi kekuatan padanya...saya doakan agar gee cepat sembuh...wasallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm terima kasih di atas saranan2 yg di berikan yea.

      Delete
  20. ASsalamualaikum abg abil dan k.gee,pertama sekali una nk ucapkan selamat hari raya aidilfitri maaf zahir & batin buat abg abil dan k.gee sekeluarga.Una baru dapat tahu kisah abg abil ni dari seorang sahabat.Ya Allah una memang kagum sgt dgn pengorbanan dan ketabahan seorg suami dan isteri seperti abg abil dan k.gee yg menerima ketentuan illahi dan menjalani setiap ujian daripadaNYA dengan penuh kesabaran,una akan sentiasa doakan k.gee cepat sembuh supaya abg abil dan k.gee kembali seperti dahulu.Semoga abg abil snetiasa tabah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm dan selamat hari raya una imana..abg juga ingin mengucapkan terima kasih meluangkan masa una di blog abg ni. Moga Allah senantiasa merahmati kita semua, InsyAllah.

      Delete
  21. Assalamualaikum Sdr Abil,

    Semuga Allah merahmati atas segala pengorbanan saudara sepertimana sabdaan Rasulullah SAW yang bermaksud: “Orang yang paling baik antara kamu ialah orang yang berlaku baik terhadap isterinya, dan aku ialah orang yang sangat berlaku baik terhadap isteriku.”

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm alhikmah. Terima kasih atas kesudian singgah di blog saya ini yea.

      Delete
  22. Amboiiiii....bersampin bagai encik abil kita ni.....haaa..cium tgn isteri tu jgn gigit2 pulak:-)
    Akk baca dlm metro semlm tp dah pukul 10 mlm baru ternmpk...hehe...hariraya baca paper larut mlm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amacam kak zana, hen...semm tak saya? hehehehe tu bayu masa nikah dulu tu..

      Delete
  23. Salam. Slmt datang ke blog saya en. Abil. Terbaca dalam hmetro pagi nih. Jaga isteri baik2, setiap apa yang berlaku dalam hidup kita adalah satu ujian bermakna Allah sayangkan kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru lepas ke blog CT..saya suka minum air tu..

      Delete
  24. Selamat hari raya dari kami sekeluarga. Belum berkesempatan beraya dirumah En Abil Fikri. Nanti kami dtg jgn lupa jamu kami dgn air tebu. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya..air tebu yeaa..emm, ada, ada, dtg la..puasa tahun lepas ada saya simpan lagi air tebu tu, nanti saya panaskan dulu yeaa,,bila nak datang?

      Delete
  25. assalamualaikum...en abil bagaimana perkembangan isteri tersayang hari ini...harap ada perkembangan yg positif..insyaallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam pn Hasnah, baru jea mengemas Gee tadi. Secara fizikal, she sound ok jea.

      Delete
  26. salam Aidilfitri buat En.Abil & Family..semoga isteri cepat sembuh..terbaca kisah saudari di H.Metro..semoga tabah sentiasa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam n selamat hari raya ida/iena..Tq sudi luang masa kat sini yea..

      Delete
  27. Salam aidilfitri buat en abil dan pn fauziah. Saya doakan en abil tabah dan bersemangat menghadapi dugaan Allah. Semoga fauziah juga akan kembali sihat seperti sediakala..barokallah! O ya saya google utk membaca blog en bail dari FB seorang rakan tadi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam aidil fitri kembali dari kami di sini. TQ yea atas doa n sokongan Lady Windsor..TQ TQ TQ

      Delete
  28. Salam Aidil Fiti...Singgah dan follow turut simpati...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun dah singgah n follow...salam aidil fitri che rosliza.

      Delete
  29. slmt hr rya
    maaf zahir batin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la kita kak Maiyah..Selamat hari rayaa n maaf zahir batin yea kak..

      Delete
  30. Salam Aidilfitri untuk Abil n Gee..

    ReplyDelete
  31. Salam...Selamat hari Raya Abg Abil sekeluarga... sy baca harian metro then teros masuk ke blog abg.. moga abg tabah N kuat hdpi dugaan hidup... org yg plg bnyk terima dugaan dr allah adlh org yg plg d syngi allah. so jgn give up k... kami sumer ade utk support abg.. tengok video tu smpai menangis coz teringt kt arwah mak.. N juga menangis coz allah temukn wife abg dgn llki kuat,tabah N penyayang spt abg... ( i follow u)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Ayumi. Selamat hari rayaa..Tq sudi singgah di blog ni yea..
      U follow me? alaa sakit perut pulak! nak g jamban, nak follow?! hahahaha

      Delete
  32. heheehe...xde la nk ikot smpai ke cna.. hm... skrg tgh kje ni.. curik2 baca blog abg.. sedar2 mata da merah.. so, xleh baca lamer2 la.. t blk uma, ayumi smbung blk baca sumer entry.. pd kak Gee..moga cepat sembuh... Amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooooooooo curi2 tgk blog!! Boss, Boss, tgk si Ayumi ni, potong gaji dia...

      Delete
  33. Selamat hari raya....maaf zahir dan batin utk Abil dan Gee.

    ReplyDelete
  34. selamat hari raya..maaf zahir dan batin. saya terpanggil utk menziarahi blog abg selepas membaca artikel ini kelmarin. Semoga Allah akan menyembuhkan isteri abg dalam masa yg terdekat. Amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih abg daddy..doa2kan kami selalu yea..

      Delete
  35. Told you...U r one in a million! Tabah Abil. Insyaallah, kami semua mendoakan U & Gee selalu. Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooooooo u the one who told me yeaa..hahahaha Tq tq tq...

      Delete
  36. SELAMAT HARI RAYA A.ABIL DAN K.GEE..MERAHNYA BAJU RAYA K.GEE.. SO LADY IN RED..HEHE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam aidil fitri brightnose, eh salah laa brighteye..ingat! raya ni jgn makan pulut byk sgt, nanti semput lagi tau..jaga makan minum tu...

      Cantik kan pakaian Gee...see the husband laa..hehehehe

      Delete
  37. salam Aidil Fitri buat abg Abil & Kak Gee... slps sy tgk FB Dana Sinar Fauziah & Blog ni terasa sebak di hati saya. betapa besar dugaan Alla S.W.T berikan utk abg Abil & Kak Gee... semoga Kak Gee kembali pulih seperti sediakala & semoga Abg Abil tabah di dalam menghadapi dugaan hidup... Mungkin ada hikmah disebalik ape yg berlaku... Insyaallah,Allah buatkan yang terbaik untuk setiap Hamba-hamba-Nya yang bertaqwa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam aidil fitri kembali..tq atas keprihatinan buat kami berdua di sini..

      Delete
  38. Selamat Hari Raya buat Abg Abil & Kak Gee... terasa sebak membelenggu di hati saya... betapa besar pengorbanan seorg suami seperti Abg Abil... tersentuh hati saya stlh sy melihat Fb & Blog ni... semoga abg Abil tabah menghadapi segala dugaan dr Allah S.W.T utk abg... dalam sekelip mata je kan,setiap apa yg berlaku pasti ada hikmah disebaliknya... sy sentiasa doakan Kak Gee kembali pulih... InsyaAllah.. Amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya kiena. Terima kasih mendoakan kesejahteraan isteri saya..tq tq

      Delete
  39. salam lebaran abg abil n kak gee..
    smoga sentiasa dalam lindungan Allah swt.

    abg abil n kak gee adalah hmba-Nya yg bertuah kerna terpilih unt diuji oleh-Nya. moga kebahagiaan dan ketenangan bersama kalian dunia akhirat..
    amin.....
    terus berdoa dan bersabar, abang abil.... kami sentiasa bersama kalian...insyaallah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kimura,,tq luangkan masa di blog ni yea..

      Delete
  40. Salam Aidilfitri utk Abil & Isteri..you are a gem Abil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari rayaa,,if I am the Gem, where is roti n planta!! hehehehehe

      Delete
  41. Assalamualaikum Abg Abil n Kak Gee,

    Alhamdulillah, habis pun saya baca blog abg ni... Macam-macam saya rasa bila baca blog abg. Setiap ujian dari Allah membuatkan kita lebih dekat padaNYA.. Kesabaran, kecekalan dan ketabahan abg menjaga kak gee membuatkan saya betul-betul kagum dan bangga. Saya dan suami mendokan semoga abg abil dan kak gee sentiasa dilindungi Allah, dan diberikan kesihatan yang berpanjangan. Amin... Abg abil jangan lupa jaga kesihatan yer..

    Selamat hari raya abg abil n kak gee.. Saya mohon share blog abg ni yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Nor&Lee..cepatnya dia habiskan semua entry..esok saya nak up date lagi, 2 3 hari lepas tak done coz ramai pulak tetamu tahun ni..Alhamdulillah..

      Terima kasih yea atas sokongan dan share blog kami ni..tq tq.

      Delete
  42. A'kum abg abil...hmmm x tau nak kata apa bila tgk kak G cmni.lama x keep in touch ngan abg abil sbb tu dpt tau hal ni lmbt.(Hopefully abg abil ingat ni noni yg mana) x pe abg abil...noni n family doakan yg terbaik ntk abg abil n kak G.wasalam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Noni..bila balik seremban tu roger2 la. Lama dah tak jumpa hampir2 lupa wajah dah kan..anyway, thanks noni..

      Delete
  43. Salam aidil fitri buat en abil n kak gee... semoga kak gee cepat2 sembuh tahun depan raya cium tangan en. abil plak.. fuh2 amin....
    wah glamour en abil yee masuk paper teruja sue tau... kusyuk sue membaca dalam paper tue... semoga ada lebih ramai lagi kat luar sana yang mendoakan kak gie cepat sembuh kan... inyallah... amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm Siti, harap2 ada la doa2 dari u all yg Tuhan makbulkan..aminnn..Selamat hari rayaa..

      Delete
  44. salam aidilfitri...moga kak gee cepat sembuh dan tabah...

    ReplyDelete
  45. Assalamualaikum... Salam Aidilfitri buat en. abil dan kak gee... subhanallah.. saya amat kagum dengan ketabahan dan kasih sayang en. abil dan kak gee sebagai suami isteri. gugur air mata saya tengok video di atas. InsyaAllah, setiap penyakit ada penawarnya.. dan setiap kejadian ada hikmahnya. Saya doakan semoga Allah sembuhkan sakit kak gee... Kalian adalah insan hebat yang dipilih Allah.. izinkan saya jadikan en abil sebagai salah satu contoh terbaik buat diri saya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam nuzulnaim..selamat hari raya..InsyAllah dan Alhamdulillah, saya masih kuatkan semangat untuk menjaga isteri saya ni..Tq mendoakan kami di sini yea,,tq tq.

      Delete
  46. Salam Lebaran ABg ABil and Kak Gee. Sori tak sempat jengah time raya susah sket nak online huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya Bibu Widaaa....baru la nampak namanya,, betul punya raya yea...

      Delete
  47. Salam aidilfitri abg abil.. first time eyda jengah kat sini bile nampak link kat fb tadi . semoga diberi ketabahan utk abg sekeluarga . aamiin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam aidilfitri kembali buat Eyda, tq yea mengikuti blog abg ni..malam ni abg post kan n3 baru, baca yea...

      Delete
  48. slmt hari raya encik abil

    nmpk masuk paper

    makin pemes la kan

    moga makin ramai dapat doakan kak gie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya iffah..nanti raya haji masuk radio pulak..ssyhhhh diam2 jgn cakap kat sapa2 tau..ssyhhhh...

      Delete
  49. Salam..
    Cmne nk follow blog ni eh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Puteri, nak follow just klik sign in jea kat gambar followers kat bwh tu, pas tu ikut jea arahan yg tertera..tak boleh jugak, Puteri Shazila follow saya jea la tak yah follw blog! hahahahaha

      Delete
  50. Selamat Hari Raya.En.Abil and Kak Gee..Menitis air mata saya tgk video En.Abil awal pagi ni...Besarnya pengorbanan En.Abil dgn Kak Gee..Saya doakan isteri En.Abil sembuh semula.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam aidilfitri Miz Rinie..alaa tak mau la sedih2 raya ni..banyak dapat ang pau raya?

      Delete
  51. selamat hr raya :) tak dpt tengok videonya tu. teringin nak tengok akak berbaju raya yg en abil belikan tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya Eliss n family..cmana tak leh tgk pulakk..try lagi, try lagi..

      Delete
  52. huhu sedih tengok video ni.. Selamat Hari Raya.. semoga terus tabah menghadapi dugaan ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa sedih2, kan raya ni mesti happy2..dah,dah, tak mau sedih g main mercun dulu ..

      Delete
  53. mcm penyimpan mohor besar yg nak umumkan bile nak raye tu....hehee...bole la replace drg sok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo dia org tu practise ngan saya la dulu sebelum nak umumkan raya!! hahahaha

      Delete
  54. selamat hari raya untuk abang abil sekeluarga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama tak nampak mamaEma..selamat hari rayaa

      Delete
  55. salam... selamat hari raya saya ucapkn.. keadaan isteri a.abil sama mcm kakak saya.. n raya tahun nie merupakan raya pertama kakak saya jd mcm tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya amy..ye ke, puncanya?

      Delete
  56. ...salam aidilfitri untuk a.abil n isteri....doa, doa n doa lagi..insyaAllah, Allah mendengar setiap apa yg kita pohonkan... redha dengan ujianNYA...Ujian ni tanda Allah sayangkan kita...

    ReplyDelete
  57. Salam aidilfitri abil. Tolong bisikkan kt fauziah, CiM sayang dia, mahu tengok dia cepat sembuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru jea bisikkan bagi pihak cinta misteri...yg kat telingga saya sapa nak bisik ni, tak bisik pun tolong korek pun ok gak....hahahaha

      Delete
  58. selamat hari raya juga wt abg abil n isteri...
    ujian adalah tanda Allah sayangkan kita...
    ingatlah abg abil bertuah sebenarny...ikhlaskn perbuatan kita krn Allah......
    moga isteri abg abil nnt akn membimbing tgnmu ke syurga kelak......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya..semoga doa cahaya ni di makbulkan Allah...tq tq tq

      Delete
  59. Abil, bg I U mmg dah berjaya. Tunggu graduation day aje. Hidup mesti terus.. Kecekalan saudara menjadi inspirasi kpd saya. Doa saya semoga segalanya kembali seperti sedialala.. Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hadif, nanti graduation tu boleh pakai topi 4 segi tu tak then leh lambung?...hehehehehe

      Delete
  60. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  61. Kasih sayang itu abadi....

    Selamat Hari Raya Aidilftri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya Miqael..n tq tq..sedap nama tu..

      Delete
  62. assalamualaikum...hari ini saya baru start baca semua entri2 kat blog abg abil ni.....seyez sedih sngt kisah abg dgn k.gee...sy doakan semoga Allah sentiasa merahmati kalian agar korang sentiasa epy hadapi hidup ini..banyak kan bersabar erk ats dugaan ni.sy doakan k.gee sembuh dan kembali macam dlu..selamat hari raya maaf zahir dan batin..kirim salam kat k.gee(xpe xkenal pon heee)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah sampaikan salamnya pada Gee...jgn sedih2 laa, doa2kan kami di sini yea...tqq Nurul

      Delete
    2. welcome....insyaAllah nurul doakan selalu untk abg abil dgn kak gee....

      Delete
  63. Assalammualaikum .. Salam Aidilfitri , terharu tgok vdeo nie .. apa2 pun smoga tabah , moga Allah sntiasa merahmati kalian. besarnya pengorbanan .. beruntung akak dapat abg , Alhamdulillah ... kami sentiasa mendoakn kesejahteraan abg , InsyaAllah . Allah Maha Adil , ada hikmah atas apa yang dugaan yg Dia trunkan nie ... menguji kekuatan kita mghadapi cabaran nie . , abg seorg yg kuat ,:)

    ReplyDelete
  64. salam..first time terjah blog ni,terharu tgok n3 ni..cinta abg Abil terhadap k.Gee sgt mendalam..bertuah k.Gee..semoga k.Gee cepat sembuh n bahagia selamanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. C
      Macam ni la kita sebagai suami kena la cinta kan isteri kita..baru la namanya suami isteri kan...

      Delete
  65. salam..Tak tertahan mata nie nak menangis bile dhia baca kisah hidup abg abil n kak gee..lebih sdey bile tgk video tue..banyak2 la bersabar ye abg abil..memang penantian tue amat memeritkan tapi ble kite redha sume yer akan mudah kita tempuhi..Sesungguhya Allah xkan menguji hambanya melebihi kemampuan hamba itu..dhia doakan semoga kak gee cepat sembuh..Amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Dhia..sebenarnya bila part saya cium tangan minta maaf kat Gee tu, saya dah mula nangis, nasib baik tak jelas..malu org tgk nanti..hehehehe

      Delete
  66. Salam abil,

    Baru terjumpa blog ni tapi dah baca dari mula dah. Makcik kagum dengan semangat kental abil menangani situasi ini.
    Besar pengorbanan, moga ada cahaya di hujung terowong ya, insyallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalamm makcikanti..komen, komen jugak,,tu nak ambil gambar siapa tu?!

      Delete
  67. sy suke tgk semangat en abil , happy go lucky dan insyaAllah semoga Allah sembuhkan isteri en abil,amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena la happy, tak nanti saya jadi murung n sentiasa bersedih jea, susah nak jaga Gee pulak..

      Delete
  68. SALAM..EN ABIL..TABAHKAN HATI EN ABIL DAN BERSABAR DENGAN DUGAAN YG ALLAH SWT BERIKAN..SETIP APA YG TERJADI NIE PASTI ADA HIKMAH DAN NATIJAHNYA..WALLAHUALAM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam, harap2 Allah senantiasa memberikan bantuanNya pada kami di sini..tq yea.

      Delete
  69. SY SUKA SGT TGK SEMANGAT EN ABIL DLM MENJAGA KAK GEE..SEMOGA SINAR BARU AKAN TERCIPTA KELAK..SAMA2LAH KITA BERDOA DEMI KESIHATAN DAN KEBAHAGIAAN KAK GEE DAN EN ABIL HENDAKNYA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya perlu ada kan semangat sebegitu, kalau tidak agak payah untuk mengharungi situasi sebegini kan..

      Delete
  70. Mr Abil...very impress of ur strong character...dr all ur replies i can sense that u were still able to be happy n manage ur condition well...congratulations...n u'll get all our support n prayers...god bless...

    ReplyDelete
  71. :')


    no more word cn dscrd my feeling rite now, Allahuakbar. Moga sentiasa tabah En Abil.

    ReplyDelete
  72. ya Allah....terharunya......

    ReplyDelete
  73. Ya-Allah,berikanlah kesembuhan pada kak Gee..satukanlah kak Gee dan abg Abil seperti sebelum ini..terharu sangat tengok clip vedio ni..

    ReplyDelete
  74. sebab ayu tgk..ya Allah sembuhkan k.gee..

    ReplyDelete

Followers