Monday, 6 August 2012

Tetapi lagi...

Salam sleeping beauty saya..
Salam pada semua pengunjung blog saya.


My sleeping beauty ni betul2 tido la selepas hampir 3 minggu tak dapat tidur yang benar2 nyenyak. Yea la dari awal puasa hari tu keadaan kesihatan yang tak menentu, ( actually agak bad jugak ). Ni dah 2 hari tido dengan penuh khusyuk! N 2 hari ni kesihatan nampak makin elok, dengan kahak yg mula nak kering dah, kurang sgt aa,aa,aa. nya. Demam pun dah ok..Alhamdulillah..Tetapi saya ni yang belum dapat tidur yg nyenyak lagi ni..InsyAllah malam ni dah boleh la I tido selesa sikit tak perlu nak risau sgt nak buat suction lagi...Sure tido berdengkur punya I malam ni...dgn air liur yg akan meleleh dengan manja membasahi pipi..perrghhhh


Tetapi lagi,, 2 hari lepas, I dok perasan yg tilam angin u tu mendap jea, so I check ler presure takut2 kalau rendah, nak pasti kan presure angin tu ok..adjust sana adjust sini, jap tilam angin u tu ok kembungnya, jap tilam tu mendap semula. Bila tilam tu mendap, u pun turut mendap n nampak cm tenggelam dlm tilam tu..Kesian u, baru nak lelap, tilam dah mendap, so u rasa tak selesa sgt nak tido. Mata tu dah nak lelap, badan u pun cm tak bermaya, tilam angin pulak buat halll....emmm. Tanpa buang masa lagi, I dukung n alihkan u sekejap to check tilam tu betul2 apa masalahnya.....rupa2nya banyak ruang2 angin tilam tu dah mula bocorrr!! Aduhhhh. Cmana leh jadi begini?I malas dah nak fikir2 lagi,,fikir pun bukan mendatangkan apa2 manfaat n resultnya memang tilam dah tak leh pakai, yang penting cara menyelesaikan masalah ni, jgn nak fikir cmana, bagaimana n bila tilam tu bocor, to me, semua tu wasting of time jea,hanya rasa memang frust coz tilam angin ni memang sesuai sgt untuk u. Nasib baik I ada back up tilam angin lagi satu..eventhough tak sama but memadai membuat u tido dengan penuh kekhusyukan cm I nyatakan tadi....Alhamdulillah sekali lagi. Ada problem yg mucul I dapat tackle cepat2..Alhamdulillah, Tuhan selalu bantu.....


Tetapi lagi,,tak cukup dengan problem tilam tadi muncul lagi satu problem,,ni agak serius sikit..Mesin suction (penyedut kahak) u dah mula cm tak berfungsi. Presure sedutannya jap ok jap dia jemm..ooo ini tak leh jadi coz mesin ni antara peralatan yg sangat2 penting dalam penjagaan u..I terus cal supplier barangan medical, tanya kalau dia ada stok baru. Nanti dia akan beritau I katanya. Hope ada la stok n boleh la supplier tu hantar secepat mungkin.....InsyAllah,InsyAllah dear, I will takcle those problem as soon as posible..U take a rest dulu syg..... Tetapi lagi,, I perlu keluar sekejap, berkejar masa untuk mencari pakaian raya u yg I janjikan..Hari ni gak I akan dapatkan pakaian raya u dear, dengan bantuan cjeah (adik bungsu saya)..

Selesai semua tu nanti, I kena ke pasar ramadhan kegemaran I tu!! Seperti semua sedia maklum, tak perlu la Saya nak cita lagi berkaitan pasar ramadhan favourite saya tu hehehehehe...Eh 3.30pm dah, kena gerak dah ni mencari pakaian u, nanti dah selesai semua jadual, I akan sambung up date lagi...Jumpa lagi...

...........Bersua lagi kita...Alhamdulillah, kerja2 mendapatkan pakaian raya u dah selesai. 3 helai pakaian sutera raya,  2 selendang dan 2 helai scarf...Semua warna n corak kegemaran u yg I belikan. So untuk I pula, I beli sehelai appron..nanti raya nak layan tetamu siapkan makanan n minuman, tak la kotor baju..For baju melayu pula I akan pakai set masa hari pernikahan kita dulu..Yang penting all persiapan raya u I dah siapkan......U all dah siap ke persiapan raya nanti atau masih bershoping2 lagi,,,Tak pe bulan nak raya ni memang masa untuk memecah tabung yg selama 11 bulan menyimpan kan...mana2 tabung yg belum di korek atau di hempaskan,,cepat2 lah berbuat demikian, takut kalau2 benda yg nak di beli for raya nanti habis di ambil org lain!! hahahahaha selamat bershoping2 u guys....

ok guys nak siap for terawih ni, nanti kita bersua lagi dan lagi dan lagi dan lagi dan lagi dan lagi dan lagi dan lagi....................................................dan lagiii........

63 comments:

  1. Salam abg abil...sy selalu mengikuti perkembangan blog abg...n amat terharu gan ketabahan abg...moga allah kurniakan sinar buat abg n k.gee..sy doakan yang terbaik for both of you..salam ramadhan n x lama lg aidilfitri...k.gee!!!!! 3 pasang baju tu!!!!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam..tq masih sudi ke blog ni yea..Mesti Gee tgh happy tu pakaian raya dia dah siap..Awk dah siap2 nak beraya lum?

      Delete
  2. Ala hai..mcm2 masalah pulak..tp yg penting abg tetap pikir positif..hehehehe muat lagi ke baju nikah tu??..jangan marah abg usik2 jer..
    selamat menyambut hari raya yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak buat cmana benda2 nak rosak kan...Baju nikah tu steady lagi n masih nampak baru u...Alaa minggu depan la wish raya baru terasa sikit...

      Delete
  3. Askm en abil dan sis gee,
    Alhamdulillah sis gee dah boleh tidur nyenyak.
    Brg2 tu pun saja je nak feel mood raya ya... nak tukar baru. Mcm2kan..
    Jealous lah sis gee ada 3 baju raya.. silk pula tu ;) saya satu je setakat ni hihi
    Kelakar pula tgk pakai apron tu... dah mcm cinderella :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan cinderella la...cm sherk!! hahaha nanti Raya nanti nak tunjuk gambar Gee ngan pakaian Raya dia tuu...Sure cantik n mengairahkan!!phewwittt..

      Delete
  4. alhamdulillah kak Gee dh ok, cantik baju raya k gee, tp en abil gk lah yg simple yek... takpe2 apron tu pun lawo hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ni simple tak pe norhidana asalkan...HEN..SEMM.! hahahahaha apron tu buat penyeri lagi kehen..seman ni hahahahaha

      Delete
  5. waaaaaaaaaaa.. comelnya Abil pakai apron tu.. hihihi.

    Cantiknya baju raya Gee, mesti Gee sukaaaaaa sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik kan apron tu..semua org kata cantik..so raya ni nak pakaikan Gee apron tu la,,pakaian raya dia buat apron kerja2 dapur nanti!!hahahahaha

      Delete
  6. oloo..beli kat kak gee smp 3 pasang, tp kat abil apron jekk...huhu sedih...x pe la jimat utk diri sendiri...tp sure ada sorok2 beli Levi's ni...hihi.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehe tak de sorok2 la Ibu Syahrina..memang tu jea sy beli for me Raya ni..asalkan pakaian raya Gee dah ada, Im happy enough..tahun depan la saya shoping untuk saya pulak...

      Delete
    2. lorr...cedih..x kan bli apron ja..huhu

      Delete
    3. Jgn la cedih2..mana ada org beli apron raya, kan lain dari yg lain tu..tgk, komen2 pun cita pasal apron, canggih apron nii,,,n rasa2nya saya nak buat jual apron la, niaga sikit2..ok tak idea saya,,hanya jenama tu kena fikirkan...

      Delete
    4. hihi nak jual pulak dah...apa2 la abil...lawak pn ada nih...

      Delete
  7. Alhamdulillah..she must be happy coz en Abil always try to give the best for her. Gee mesti seronok berbaju Raya yg cantik tu. I doakan she well soon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Really hope that she like it..n saya tau Gee memang suka colour n corak pakaian dia tu...Norma dah shoping lum? Jgn bagi cann en suami tu, kitai dia cukup2 shoping raya ni!! hehehehehe

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Alhamdulillah..untuk anak bujang awal2 lagi dah beres, kalau tak prepare awal2 kopak nanti..nak kena bajet balik kg lagi..belum masuk duit raya bagai..tambah pulak both side dr big family..mine almost done..tiggal yg hubby jer blum habis..agaknya guys memang suka shoping last minute kut..

      Delete
  8. pilih apron yg cantek2 tau masa pagi raya tu..yg penting apron bukan baju blakang de hehehe..untung Kak G dah ada baju raya..hope de nampak lebih cantek dan sihat raya nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti cantik Gee nanti Bibuu..semua tu I belikan kain sutera, lembut n cantikkk....Raya nanti jemput datang rumah tau, masterchef ni akan masak pakai apron yg comel loteh ni..hahhahaha

      Delete
  9. pheewiiittt...lawo apron bang..hehehe..Alhamdulillah semua usaha abg abil utk jaga kak gee dipermudahkanNya...moga kak gee terus sihat..Alhamdulillah jugak kak gee makin dah ok...moga kesihatan kak gee makin bertambah baik dari hari ke hari....abg abil minyak ada stok lagi tak..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amacam, boleh jadi model apron tuu..hahhahaha. Senang hati sikit bila dapat settlekan persiapan raya Gee tu..n minyak ada lagi..Dinda dah siap2 for raya? Dah dapatkan topeng raya baru? Yang lama tu mesti dah kotor ngan kesan2 makanan bulan puasa ni kan kan..pandaiii diaa...

      Delete
    2. ok kalau ada lagi...nanti raya kalau ade rezki nak dtg raya..saya bawak stok baru ok..belum lagilah abg abil...mood tak sampai lagi..atok saya dah takde abg abil..1 ogos hari tu arwah pergi..so raya tu perkara kedua...nanti saya cari topeng baru..hehehe..mane ada makan time bulan puasa..kalau ada pon time berbuka..hehehehehe

      Delete
    3. Arwah dah tak de kita buat la tahlil, yg kita ni kena sambut gak raya ni,,kan hadiah Tuhan tu, kena la sambut meriah gak laa..OII kawan2 semua cuba tgk betul2 kat topeng tu,,nampak tak si Dinda ni tgh mengunyah makanan!! siang malam makan jea kerja dia,, tambahan pula lepas zohor bulan puasa ni...

      Delete
    4. Alhamdulillah bang..dah genap seminggu..tahlil still online lagi..raya tu tetap sambutlah bang...mane leh tak sambut...puasa sebulan dikurniakan perayaan yg meriah...cuma kurang sikitlah meriahnya..hehehe...aduh tak baik tau bang..penat pose abg kata tak pose..wakakakaka

      Delete
    5. oooo degil yea si topeng ni,,melawan komen yea!! Hepp! cubit kang! mana ada pencuri mengaku dia mencuri, topeng oiii...klau tgh lunch tu mana ada nak ngaku tak puasaaa....Hoi kawan2 semua jgn percaya ckp si topeng separuh siap tu!! Dia memang suka lunch bulan puasa ni di sebalik topeng tu!...

      Delete
    6. kihkih.....ape buktiii...??takdek kannnn??kan...kan..??hehehehehe.... :p

      Delete
  10. Gee dah beli baju raye, tapi Ai blom -_____-"
    beli apron raye jelah..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh lalink!! ai lum beli baju raya lagi!? tak pe nanti kita berdua leh share pakai apron tu yea lalink...Ni pasal mat batu karang tu, kenapa pulak pihak hospital nak tunggu masa yg lama to do something pasal batu tu??! I think that"s not right la...Anywayyy....lalink masak apa hari ni untuk berbuka lalinkk...?

      Delete
    2. share apron ye??? nakkkkkkkkkk! nakkkkkkkk! *___* (pitam)
      tuler, ntah nape lambat beno nk tunggu. yelah, spital gomen je pon. dia kasi ubat berkotak2! tp ai ingat nnt blk Melaka nk bwk dia gi Durian Tunggal tmpt org buang bt karang secara tradisional tu. saje jelah try kot2 ok. harini ai masak sambal tumis hati + pedal ayam, ayam goreng & panaskan sup tulang smalam je. bleh lak tgh grg ayam td gas abis. sib bek sempat beli gas baru. hohoho..lalink mkn apa berbuka tadi?

      Delete
    3. Baik cuba jea kat Melaka tu,,mana boleh batu karang tu simpan lama2..Sorry la lalink, I ni tak gemar pedal ayam tapi hati ayam di goreng garing,jgn sapa2 usik!..buka tadi beli nasi goreng cina n untuk sahur seperti biasa la, putu mayam bersalut gula merah...sehingga menjilat hidung sedapnyaa.....

      Delete
  11. wow, bro abil nak masak apa raya nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo saya mau masakkk...emmm masakk,,masakk...jap fikir dulu yea..

      Delete
  12. Cantek aar apron raya hang - pink karerrrr!
    Sorry aar hari tu - ingat nak ziarah gee cecepat - tapi anak2 macam2 hal pulak. Akif mmg ada compliant issue - Dr. ruled out hyperactive, tapi dia mmg tak reti dok diam... Tu yg I seriau nak pi mana-mana, takut org meluat dengan anak buat hal, sebab anak autisme ni nampak normal je, jadi orang tak tau dia tu special needs child. I doakan Gee cepat sihat, moga Allah permudahkan semua urusan hang & Gee & semoga semua doa2 hang dimakbulkan di bulan Ramadhan mubarak ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe pink kareer oo..raya nanti leh tgk la masterchef ni masak pakai apron!!hehehehe..yea la anak hang dah cm tu sifat dia kan,,siapa yg tau ok la, yg tak faham sure dia org agak pelik tgk kan..sabar jea la Haida..

      Delete
  13. AS SALAM... bila en abil cite, psl kahak n mesin suction, sy pun teringt adik sy jgk. hari tu sabtu lepas, dia dmm tbe2. Kahak mmg pekat & kuning (harap xgeli, sbb kite dah biasa kan hihi). Phm2la klau kahak kuning maksudnya ada jangkitan kan. Alhamdulillah dmm dah ok, tp biasa laah kahak lmbt cket nk ok. dah mencair n putih. tp asik sedut jelah gamaknya. sian dia xselesa. sik berkeruh... mesin suction adik sy pun penah rosak jap. bkn whole yg rosak tp a part. tu yg kena tggu nk tukar. lm jgklah. ripple matress pun, penah bocor, maybe terkena jarum kot. cepat2 ktorg tampal...mmg sama lakes kita ni hihi... slmt bpuasa encik abil ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam naja..tu la, nasib baik sy ada spare kan ripple matress tu, ni baru balik dari farmasitempat menjual peralatan2 medical ni..Sini agak murah harga suction mesin tu n dah order 1 n mungkin nak beli satu lagi ripple matress tu buat spare,,in case..Nanti sampaikan salam kami berdua pada adik naja yea..Selamat berpuasa..

      Delete
  14. Sy mendoakan semoga Pn.Gee akan sembuh spt sediakala dan menjalani khidupan sperti biasa..buat Abil..anda seorg suami yg hebat dan tabah..teruskan..sesungguhnya setiap kejadian ada hikmah tersembunyi..Insyallah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq doakan kami di sini dan tq sudi singgah di blog saya ni yea..tq.

      Delete
  15. abg abil...ade x check email sbb leeya ade email kt abg abil aritue...anything give me a call yeah...slm peluk cium tuk kak gee ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo ada email yea, nanti abg check..nak salam peluk Gee,,habis tu abg ni siapa nak peluk ni!!?hehehehehe

      Delete
    2. Ha'ah ada email...kt dana_sinar_fauziah@hotmail.com. nie email abg kan? nk call abg segan la plak kan sbb sye nie pemalu, auwwww!

      hishhh, x mo ar peluk abg, suh kak gee peluk abg yer. sye plak peluk hubby sye. hohoho. nnt reply email yer, sye tgu tau.

      Delete
    3. oo tu email kat faceB. abg tak de fb la, tu dari pihak admin (adik ipar). Dah minta dia fowardkan kan email abg. (king_abil@yahoo.com). ni email add abg.

      Nak cal pun malu!! tak malu sebab malu nak call..call jea la....tak pe ptg kang g bazaar ramadhan, sana ramai yg nak peluk abg tauuu!!

      Delete
    4. Leeya dh fwd email leeya tue kt abg abil tue tau. nnt check it out k n reply. masih menanti lg nie.

      Cm t'ingin nk pi beraya kt rmh abg abil nnt. raya nnt kt seremban tue je kan?

      Delete
    5. Ingatkan nak kenalkan ngan awek cun ke Leeya ni..Ada 2 kotak lagi kat bilik Gee tu. 1 yg biasa, 1 lgi warna gelap untuk kecerdasan otak...ambil stok dari kenalan di KL la Leeya...

      susur keluar tol seremban-PD, dekat sgt dah umah abg.

      Delete
    6. oic...kotla benda nie leh bg kesan yg elok kt kak gee kan. sbb klu tgk kt testimoni2 dorg nie mmg memberangsangkan la.

      sbb tue teruja nk kenalkan kt abg abil. hahaha, kenalkan awek cun tue mmg x leh ler. nnt leeya yg dosa tau, sian kak gee nnt. huhu.

      klu susur tol seremban - PD bkn yg area dkt dgn hospital seremban tue ker? leeya rmh family kek Nilai tu yooo..mmg dokek la! insyaAllah klu ade kesempatan leeya singgah sane yer...

      Delete
  16. Mcm perli kaum pompuan je, kita raya tak pakai apron sb dah bling2, kilau2.....taknak kedapur:-)
    Seronok Gee dpt baju raya, org tu pakai baju nikah yg lama tu knpa? Ehem...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha bukan perli la, memang pakai apron kalau buat kerja dapur ler puan zana oii...yg penting dah siapkan persiapan raya Gee, kita ni tak pe pakai yg lama, lagi pun elok lagi..

      Delete
  17. As salam Abil & Gee,

    Shopping kat mane ni? Kitorang kat sini tak shopping raya, shopping baju sejuk je...gagagaaaa...hehee...

    Untung Gee... Hb beli 3 baju raya! Silk lak tu! Jeles...jeles...jeles... :D

    Ok, Take care... Nnt make up2lah sikit Gee tu tau Abil! hiks... you look cute on apron... da mcm chef2 dah ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Marya..Me rasa senang hati bila dah siapkan persiapan raya Gee tu..lembut giler sutera tu..n for masterchef ni, cukup la apron tu, senang nak masak2 baju tak comot..hahahaha nanti nak make up Gee cm lady gaga tu!!

      Delete
  18. wah, gee dapat baju sutera tu.. huhu... kita sepasang pun lom ada lagi.. masih lagi kat tailor..tatau ler sempat siap ke tak.. mau pakai baju raya 3 tahun lepas kot.. huhuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti sebelum raya tailor siapkan ler baju tu..Saya ni yg tak siap apa2 lagi untuk raya...cmana..

      Delete
  19. ni dah betul2 house hubby ni siap ada apron. hehehe. kalo my nuha tengok mesti dia kata masterchef ;p

    mak aih, banyak baju raya tahun ni yer :)saya selai jer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha masterchef yg di geruni ramai ni, tgk apron laa..masakan istimewa i ni n paling susah nak buat...telor goreng!! tu yg kena pakai apron tu hahahaha

      Tahun lepas i tak mampu nak belikan apa2 untuk raya Gee, so tahun ni i belasah cukup2 beli untuk isteri kesayangan i tu...

      Delete
  20. i must say you are such a great husband..frankly speaking saya terhabis 2 paket tisu baca blog ni...dari jauh saya doakan semoga sis gee akan cepat sembuh..bro.abil kene sentiasa buatkan exercise..at least gerak2kan tangan and badan supaya tak dalam keadaan posisi yang sama...my pray always with sis gee..=))

    dr.zarin (can visit my blog at http://littledr.blogspot.com/)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dr zarin..i akan teruskan exercise yg di sarankan..n thanks again for ur support yea..

      Delete
  21. Ya Allah..sungguh mulia hati seorang suami yg bernama Abil Fikri Ahmad ni..mmg susah nak jumpe insan yg setabah ni..kalau jd pada sy, sy x mungkin akan setabah abg..sesungguhnya syurga la tempat buat abg atas kasih syg yg tak terhingga buat isteri..semoga Allah s.w.t sentiasa melimpahi rahmat ke atas abg dan isteri selama2nya..sgt terharu dan hampir menitis air mata lelaki sy..agungnya cinta seorang suami terhadap isterinya..kalah shah jehan dan mumtaz..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abil Fikri Ahmad!! siapa tu? saya pun nak jumpa ler...hahahahaha saya ni hanya menjalankan tanggungjawab sebagai seorang suami sahaja, tiada apa2 kelebihan pada diri saya. Rasanya ramai lagi lelaki yg hebat2 dari saya ni...

      Delete
  22. dugan dtg plk kan..sabar ya k.gee nti k.gee cepa sembuh...

    ReplyDelete

Followers