Thursday, 9 August 2012

So, so, so, Sorry....

Assalammualaikum  aa,aa,aa saya..(my wife la)
Salam Ramadhan pada semua di mana saja u all berada....n me n Gee love u guys.

Alhamdulillah my wife nampaknya getting much2 better dari demam, kahak dan aa,aa,aa dia. I pun 3,4 hari ni dah dapat tidur dengan nyenyak dan bertenaga semula....ni,ni, tgk ni, mucle kat lengan dah berketul2 semula, mucle kat perut dah ada 18 pax!! tgk, tgk...takuttt tgk mucle I....( siapa yg tanya mucle kat tempat lain tu!! siapa? siapa? gatal yea! )...Sebelum ni hampir sebulan I tak dapat rest yg cukup coz Gee tak sihat sangat kan, sekarg ni, alhamdulillah.....

Dear, tonite I sebenarnya nak up date berkaitan pembaca2 blog kita ni, so u jgn kacau tau. U rehat2 dulu yea, let me and the audience berceloteh tonite...okey darling maling ku cayanggg..

Okkeyy....Firstly I betul2 nak minta maaf pada yg memberi komen, pertanyaan n sokongan di email "fauziahabil". Maafkan saya sebab tak dapat nak membalas semua tu sebelum ni. Pagi tadi baru dapat I semak email I tu dan ada hampir 400 ulasan n pertanyaan dari u guys..Sorry sgt2 u guys, harap u all faham situasi I sebulan yg lepas, memang hampir sepenuh masa dok menjaga Gee yg tak sihat masa tu...Maafkan saya yea..Sebenarnya I ni terlalu menghargai sokongan dari u all n rasa bersalah la pulak coz tak dapat membalas komen2 yg kat email tu dan sekiranya I nak balas buat masa sekarg memang akan mengambil masa yg lama nanti...400 komen, muntah darah I nak balas nanti!! hehehehehe so sementara nak bls slow n steady komen2 tu I mengambil peluang untuk membalas di n3 ini..Boleh kan...pleaseeeeeee....boleh yea u guys...cayang cayang, bucyuk busyuk punggung u all.......( punggung I jea yg wangi..)

Kebanyakkan ulasan berkaitan doa, sokongan moral n semangat untuk me n Gee..dengan tu I ucapkan jutaan terima kasih pada u all n I mohon teruskan dengan doa2 tu yea, benar2 kami berdua di sini MENGHARGAInya..tq,tq,tq.....Pada yang bertanyakan di mana kami berada n alamat kediaman kami, ni alamatnya...36, Taman Sri Putih, Jalan Tok Ungku 70100 Seremban.N.Sembilan..dekat jea ngan Tol Seremban-Port dickson. No. fon saya seperti tertera di blog..Sekiranya ada yg nak datang ziarah kami di sini, memang sangat2 di alu kan. Hanya jgn tertarik hati bila nampak ketampanan dan ke HEN....SEMan  I ni nanti tau! hahahahahaha.....ni,ni,ni tgk ni mucle...aa nampak?!....Then yg bertanyakan berkaitan ac no n bank tu..seperti yg tertera di n3 "Dana sinar Fauziah" Maybank I tak de ac di sana hanya di CIMB dan Hong Leong Bank jea....Dan yg bertanya berkaitan sharing penjagaan pesakit seperti Gee atau yg dah bedriden,,rasa nya lebih baik call I terus so senang I nak berbincang atau U all tunggu nanti I memang nak up date n share berkaitan hal tu juga coz sepanjang komen2 di blog I ni ada yg menyatakan juga pasal penjagaan pesakit sebegini terutamanya yg baru terjadi pada family member dia org ni...so sabar jea, nanti I akan share tips penjagaannya,,,okeyy busyuk2 punggunggg...Dan sekali lagi MAAFkan saya atas kelewatan membalas semua komen2 di email "fauziahabil" tu...maafkan saya.....n I still n forever n ever green...Love you guyssszz.....

Pada empunya blog yg I ikuti, setiap hari I akan meluangkan masa untuk mengunjungi blog2 u guys juga, hanya I tingalkan komen atau sebagai silent reader jea...syhhhhhhhhh silentttt readerrrr....eeeee antuuuu.....Anyway sebetulnya I akan tetap ke blog2 u guys..Dan dari inti pati blog u guys yg datangnya idea atau perkara2 yg I akan share kan dalam n3 I ni. Suka sgt ke blog u all coz banyak general knowledge yg I dapat n I thank U for that....Akhirnya berkenaan face book atau twitter tu memang I tak de la..kalau ada semua tu alamat bersawang la si Gee, wife I tu, siap ada spider lagi!! hahahaha Yea la dok husband dia ni layan FB n Twitter jea...sebab tu la I tak daftar diri untuk semua tu, takut2 kalau masa untuk isteri ni terabai nanti.....Tak mau nanti Allah bagi markah merah untuk ujianNya yg sedang I n Gee hadapi ni..

So u guys,,I mohon maaf atas kelewatan membalas komen2 tersebut..Dan juga jutaan terima kasih pada yg mempromote blog abil4fauziah ni,, terima kasih. Hanya doa dan doa dan doa dan doa..yg mampu I balas jasa2 u all ni..Semoga Allah membalas baik jasa U guys..aminn..TERIMA KASIH pada semua atas segala galanya..Dengan linangan airmata ikhlas dari hati saya, saya berterima kasih senantiasa pada u all semua..U all antara pembakar semangat untuk kami berdua di sini...Sometimes bila I teringatkan U all, betul2 airmata I mengalir tanpa di undang,,terkenangkan sokongan yg tak henti2 dari u guys....I  L.O.V.E U GUYS!!!!

Aaa suara Gee dah kedengaran tu,,nak kena pujuk2 la tu sebelum tido...tu dok bersuara lagi emmm..hari ni hari rabu kan, kenapa suara dia cm tu?!...kalau khamis malam jumaat tu faham la I..!! hehehehehe ok u guys nak g pujuk tuan puteri sentubung tu...nanti kita berjumpa lagi di lain n3.....sehingga tu........syhhhhhhh silentttt.......eeeeeeeee antuuuuuu,............

63 comments:

  1. fuyoo dalam diam Abg Abil selalu jadi silent reader jugak ye, ingat saya sorang je yang suka buat macam tu, hehe.. apapun moga hari yang mendatang bakal memaniskan lagi kehidupan abg Abil dan Kak Gee.. Insya Allah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syhhhhh jgn ckp kuat2..syhhhh kita kan silent..taip komen pun senyap2 tau, nanti dia org semua tahuu...syyhhhhh

      Iha berbuka apa hari ni?( ckp slow sikit suara tu )syhhhh..

      Delete
    2. hahaha, opss TERgelak kuat pulak..

      Alhamdulillah berbuka dgn apa yg ada je.. dekat² hujung puasa ni byk mkn kuih raya sikit, hehe..

      Delete
  2. I doakan u tabah mengurusi gee...moga Allah menambah keberkatan dan mngganda kan rahmat Nya pada u n gee...InsyaAllah ...ameeen
    I cuba utk senyum bila baca tulisan u tapi tak dpt sbb i sedih tgk.keadaan u n your wife...terasa keinsafan dlm diri kerana kdg2 ter abai suami sndr....ehh tak la selalu...kdg2 jee :-) nk gurau jgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe kadang2 terabai en suami tu atas kesibukan tugas2 lain sebagai isteri..en suami tu pun faham..Ingat! jgn terabai lama sgtt...bahayaa..

      Delete
    2. ya allah ya tuhan kami..takde ape yang aku mintak melainkan ko rahmatilah keluarge ini..dan ko berikan lah lebih kekuatan kepada si suami yang sentiase sabar dan tabah dengan penyakit yang engkau dugakan ini..tiade sape yang tau ape perasaan si suami melainkan kesian dan simpati..tapi jauh di dalam sana hanya airmate peneman dan doa sebagai iringan.. pada si suami jgn penah penat dan mengeluh kerana pasti ada tempat mu disana..amin ya rabbal alamin...

      Delete
    3. Amin, amin,amin Ya Allah...tq layla.

      Delete
  3. abg abil...MUSCLE ye bukan mucle..jgn kasik malu ur guru tuition ni yeee..hahaha..btw demam kak gee dh reda sbb die transfer kat org kot masa balik weekend haritu..skrg sy sudah sroott sroott achummmm + demam dpd hari selasa..balik weekend ni nk geget punggung kak gee!!haha

    ~cj

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiseeh mann, tertinggal S tu..asalkan ass tak tertinggal n tertanggal then its ok..hahahaha cj nak gigit punggung Gee, ooo anda dah lupa serangan kentut dia!??

      Delete
    2. woooooo..ngeri oooo..tgh tukar2 pampers skali die kasik bom baikk punye..takpela kak gee..simpan je la punggung tu..nxt time blh geget..hahah

      ~cj

      Delete
  4. Semoga Allah SWT terus memberikan kalian kekuatan. Kakcik tak tahu nak kata apa sebab kakcik tidak berada di tempat Abil mahupun Gee. Tapi walauapapun, kakcik tetap mendoakan kalian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kakcik, terima kasih atas segala jasa baik kakcik pada kami berdua di sini...kami menghargainya.

      Delete
  5. Replies
    1. Alamak!! Antuu...ooo antu ni yg pandai menyabun tu yeaa...oooo hahahahaha

      Delete
  6. dah take note alamat rumah.Insyalllah manalah tau ada kesempatan nak jln2 ke Selatan leh la singgah.En.abil rasanya elok juga kalau ada akaun Maybank coz ramai org ada akaun ni.Semoga terus tabah dan gee kembali sihat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Singgah ler bila berkesempatan nanti..Sekiranya Ujian kami ni dah selesai, Insyallah, kami juga nak ziarah2 kawan2 blog ni..inazamri berbuka mana hari ni?

      Delete
    2. Nur Diana Sukki29 August 2012 11:45

      cadang>>> mohon membuka akaun maybank... mudah untuk menyalurkan bantuan kewangan buat kak gee...

      Delete
  7. As salam Abil,

    Ok, take note address tu... nnt nak tgk ke'hen...sem'an abil in person...hehehe... Take care! May ALLAH grant you goodness..insya'ALLAH :)

    Kirim salam dr jauh for Gee... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam puan Maria kita yg masih di Peru mengkaji Mumia2 di sana!! Bila nak balik sini daa??..n kita semua di sini doakan u nur family sihat2 hendaknya di sana...

      akan sampaikan salamnya pada Gee...

      Delete
  8. assalamualaikum...

    sy dh lama follow blog ni, cume xberkesempatan nk singgah.. dan dri semalm hingga hari ni sy luangkan masa untuk bc kesemua entry abg abil mengenai kak gee.. meruntun hati.. betapa tabahnya abg abil jaga kak gee..

    n alhamdulillah, kak gee getting better... dh, cpt pujuk kak gee tu, kang majuk susah pulak.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooooo MizzTina yg selalu follow abg yea..patut la masa berjalan rasa cm ada org kat belakg, bila toleh tak nampak sapa2 pulak..rupa2nya dia menyorokkk..hehehehehe..

      Thanks MizzTina luangkan masa di blog ni, tq, tq...emm Tina klau majuk, siapa yg pujuk!?

      Delete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. xpe jaga kak gee 2 yang penting..komem kami x minta dibalas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrs Velentine, saya yg rasa tak sedap hati n rasa tak adil pulak klau tak bls komen2 tu..dah la u all luang masa kat blog i n beri komen lagii..InsyAllah i akan bls juga, InsyAllah.

      Delete
  11. Abil,rasanya ramai follower n silent reader u tak kisah klau x berkesempatan nak reply . For suredorang faham yg tugas u tak semudah yg kami baca. Be strong for Gee..always pray for her..apron dah ade..kuih raya tak buat ke..:-) ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo puan Norma, kueh raya jangan risauu..saya buat sikit jea tahun ni sebab kueh raya tahun lepas banyak lagi, so panaskan jea ler...membazirr pulak kalau buang...

      Delete
    2. hmm... kalau lah Gee tau mau dia cekik u sbb wat camtu..he2

      Delete
    3. Hahahaha Gee selalu setuju jea ngan hubby dia ni...elok lagi la kueh tu, ada semut sikit2 jea, nanti panaskan boleh la makan...hahahahahaha

      Delete
  12. dun wory abg abil..ktorg sume paham..hehehe..da..da..jgn asyik b'blog je..g jg kak gee tu..cian die dok sorg2..~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Up date blog pun 3 kali seminggu jea n dah set time dah untuk berblog ni..Intan berbuka di mana today?

      Delete
  13. ehehehhe... pasni kalu dtg sini tak sempa nk bg komen, nk tulis gini je `shhhhh..... kata silent kn`

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn tulis cm tuu...nanti anntuuu datanggg...eee takuttt...baik norhidana tulis komen jea..

      Delete
  14. semoga dan semoga Allah mempermudahkan urusan Abil... salam untuk Gee ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sari yusa,,Salam kat Gee tu nak cium tangan ke atau salam biasa jea??...hehehehe

      Delete
  15. Sesama kaseh Abil ^___^ Ai tompang hepi bila Gee dah makin sihat skang ni. Abil pon kene curik2 masa utk rehatkan diri tau. Kalau Abil sakit, sape lak yg nk jagakan Gee. Sesambil tu boleh le tambahkan lagi 6 pax kat body tu ;P heh heh..

    Ai lebiu both!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bulan puasa tak leh curi curi masa la lalink, nanti batal puasa...jahat sungguh u ajar kita mencuri!! pas ni nak bina muscle kat punggung pulak, dalam 12 pax jadi la!! hahahaha

      Delete
  16. bagus tak ada FB & twitter, abil dah tau apa yg akan blaku kan bila ada social network tu kan....
    blog ok la sesekali update.....
    bertuah abil bole fikir smp mcm tu, nnt terabai isteri bila ber FB, terharu nya...semoga abil menten tabah ya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la pasal malas nak berFB dulu ni..Ibu Syarina ada FB?

      Delete
    2. ada...nnt sy like Dana Sinar Fauziah ya...sesekali online tlupa nk Like..
      fb sy Syahrina Trading dan Like page Syahrina For You ...hihi over plak...

      Delete
  17. tak baik tau dok ajuk aa aaa aaa camtu kat gee..dia dah sembuh nanti, mesti dia pulak yang akan gigit gigit..haha..

    18 pax? orang ke antu ni?? hee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok la tak ajuk aa,aa,aa lagi....ee,ee,ee, pulak! ok tak? hahahahaha

      Man of Powerrr!!!

      Delete
  18. nakal tau en. abil ni... hugs for kak gee... cepatla sembuh yea.. amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asyik2 nak hug Gee jea, siapa nak hug i ni1?

      Delete
  19. Dalam nakal2 dan hen... sem tu ada juga perasaan sedih tu ya ;) tak payah lah sedih2 kami2 semua suka baca dan follow cerita sis gee. Kena t.kasih pd sis gee sebab dia ada WUI ni... ada hikmahnya tu kan?

    Sentiasa support sini... Insyaallah ada jodoh sampailah dengan izinNya. Jgn lupa masak sedap2 ;) apron dah cantik kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masak!!Dont worry Ummi Iman..sekarang ni juga i masak kan dulu untuk Ummi..bila sampai sini, tak yah i nak bergegas2 masak nanti..panaskan jea lauk ni..rasa2nya ok la kut, hahahahaha..Raya ni sure semua suka tgk apron tu! Apron Rayaa...

      Delete
  20. Sentappppp....sampai hati abg abil xreply komen kita.. #ehhh hahahaha....propa jap...Alhamdulillah...kak gee memang kuat punya...muscle kak gee lagi hebat dari abg abil punya..wakakakaka....abg abil jgn nanes okeh nnt xmacho man okeh...dah g ngaji sana..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. OO si zorro tak siap ni!! kak Gee ada muscle kat punggung dia jea! hahahaha ..siapa nanges? tak de pun...eee pandai fitnah si zorro tak siap ni,,dah la tak puasa, fitnah pulak tu!! hehehehehe....

      Delete
  21. Semoga tabah menjaga gee...like myself now dh kaki cepeng cause xcdnt..hubby kena tlg lina..dr dapur smpi ke bilik air..dia kena take over..kekdg mulut laser lina kuar jgk sbb ada je benda yg x kena...tp mcm u kata kena sabar n tabah kann...si dia nie pulak kalu kena muut laser lina mcm ckp dgn wall paper...mybe dia phm tp buat x phm end up lina pn diam je...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak bagus laser2 ngan en suami tu..kita yg hadap ujian Tuhan kena seribu kali lebih baik dari sihat dulu, baru la Tuhan lebih pandang kita berbanding org lain...g cium pipi suami tu a dozen times n say sorry....ok Lina.

      Delete
    2. Selalu nya bila dh reda akn mintak maaf dgn dia..dia pn tau lina maybe stress sbb pergeakan terbatas...everything dia kena buat semua...dr dapur smpi ke bilik air..kena mandi kan lina lg...n some more dia pn nk gie kerja..so maybe penat plus dgn mulut laser lina dia, dia just diam..mcm ustaz kazim ckp..isteri membebel jgn marah...diam kan je..penat dia membebel diam la dia nnti...
      How's gee skrg?..
      Lina baru je follow ur blog but mmg terharu sgt2...
      No worries nnti lina dtg n jumpa both of u one day...

      Delete
    3. Ur always welcome to my house ni...

      Delete
  22. tak ape.. ai faham.. ai pun dah takde masa senggang sejak dah start keje balik ni..
    tapi nak jugak mencelah kat sini.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaa pn aizamia kita ni, dah kemas2 rumah tu lum? Raya dah dekat ni..

      Delete
  23. akak pun silent reader blog ni.. tapi hari ni terasa nak mencelah.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo akak pun silent gak yea..ok, ok syhhhh...

      Delete
  24. Apa yang penting bang bil sihat pasti kak g akan sihat, mula2 joanna baca joanna amat kesian dgn kak gee tapi bila sering kesini jadi ada sedikit rasa cemburu dan bersyukur.... Allah beri musibah tapi dalam masa yang sama Allah memberi keajaiban dan kesabaran pada bang bil dan kak g berdua... Semoga bang bil terus diberi kesihatan dan beri kesembuhan kepada kak g...

    Kalau bang bil ada singgah du blog saya yg serba kekurangan diucapkan seribu jutaan terima kasih atas kunjungan

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf Joanna, lewat balas, lap top rosak ler...anyway tq coz masih bersama blog ni yea..tadi baru selesai up date dah...

      Delete
  25. saya pun silent reader gak tapi kini tidak lagi..selalu baca tapi tak tau nak cakap sbb takleh cakap kena tulis je...apa-apa pun saya doakan saudara sentiasa sihat agar dapat menjaga isteri terchenta dengan baik.Semoga Gee akan sihat kembali seperti biasa. Allah itu maha penyayang dan setiap yang berlaku ada hikmahnya
    Baca blog ni buat saya sedar yang saya harus sentiasa bersyukur dan insaf , sbb kdg2 sikit punya hal pun saya suka merajuk dgn suami terchenta. heheheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks yatie coz masih menjadi pengujung blog ni..merajuk ngan suami tu tak pe n elok la cm tu hanya jgn ngajuk lebih2 dah lerr, angin pulak suami tu nanti...

      Delete
  26. Masyaallah, kuat sgguh semangat abg abil... :) semoga dipermudahkan urusan dgn kak gee...

    ReplyDelete
  27. Moga bertambah keimanan Dan ketaqwaan dgn ujian yg berat ini.. Always be positif��

    ReplyDelete
  28. moga 1 hari nanti dpat jumpa k.gee.huhu

    ReplyDelete

Followers