Monday, 13 August 2012

Mandi bersamaa..hehehehe

Assalammualaikum Dear.
Assalammualaikum para pengujung blog ini.

Dah beberapa hari tidak dapat nak up date blog coz lap top ni pulak dah mula buat hal..kejap2 dia padam kejap2 dia padam. Kadang2 tu bila kita tgh berpuasa lap top ni mula buat kelakar rasa sangat2 nak baling ke  dinding. Lepas satu, satu yang rosak. That day ripple mattress Gee then suction mesinnya and now lap top cari makan ni pulak...Walau bagaimana pun I tetap akan settle kan secepat mungkin. I tak berapa gemar nak fikir kenapa la leh jadi cm ni or cm tu bila ada masalah, buang masa jea. Yang penting I settle kan dulu problem2 ni. Buat masa sekarang semua problem dah settle so tak de la rasa geram2 lagi nak baling semua kat dinding.......Dearrr, u pun jgn buat I geram2 masa tgh puasa ni,,nanti ada yg melekat kat dinding rumah kang!! hahahahaha U all just imagine, Gee melekat kat dinding!! hahahahaha

ok la Dear, ni I nak cita berkaitan mandi u last Friday. Selepas u dah beransur pulih sepenuhnya dari demam last week, I pun ambil keputusan nak mandikan u di bilik air. Malas nak mandikan u atas katil tu. So I pun dukung u ke bilik air dan kita berdua mandi bersama2!! hehehehe..Best dapat mandi berdua ni kan kawan2 hehehehe ( oi oi ni cita mandi org dah kawin jea, yg belum tutup mata! ) Kat bilik air ni ada water heater, jadi gunakan air yg suam2 kuku ler mandikan u. Kalau sejuk nanti u demam semula pulak. Apa lagi puas la I sental badan u n dapat bilas u lebih bersih compare mandi atas katil. Syampu rambut, gosok gigi u dan segala bahagian yg bercelah celah tu lebih bersih I kerjakan. U pun nampak lebih selesa bila dapat mandi begini. Yang I ni pulak habis basah. I sebenarnya tak dapat mandi la bila I mandikan u coz u ni kena pegang sambil I duduk kan u beralas bantal kecil, kalau tak sakit punggung u yg dah nampak tulang tu sebab u dah kurus sangat. Bayangkan cmana I mandikan u, sebelah tangan pegang u,sebelah tangan i kerjakan u..terror tak...tu yang basah kuyup I ni,,tu kira mandi bersama la gak..Puas giler rasa dapat mandikan u cara ni. Lebih jimat masa.

Selesai mandi, dukung u balik ke katil. Lap kering, pakai lotion badan, tu yg kulit u nampak cantik n menghairahkan!! Then tukar cadar baru, pakai pampers baru..oo cita pasal baru, 2 hari lepas I belikan 3 bantal baru u tau, bantal raya....u all ada?! hahahaha..Selesai semua tu hanya ambil masa 30 minit jea, cepat kan..Hanya bila mandi cara ni kena hati2 coz di leher u kan ada that tracky so air tak leh masuk nanti u lemas kang..Lemas u nanti, mendudaa I...Ciann I nanti..So lepas ni kita akan mandi bersama lagi dan lagi dan lagi...yahooo.. leh raba2!! yyaahoooooooooo hahahahahahaha 

Citer pasal mandi ni, kita ni kalau mandi niat mandi wajib selalu. Ini amalan bagi siapa nak kelihatan berseri n tua kita tu tak nampak dek org..Bukan setakat bila kita perlu mandi wajib jea kita niat tetapi bila waktu2 mandi biasa pun niat sebegitu, tambahan nak Raya ni kan..nanti org datang tgk kita, terperanjat dia!! mana la tau ada org tegur kita ni.." umang aii cantiknya n berseri muka kau la A.I aku tgk" contoh, contoh dialog..atau pun " Kakcik pakai apa? nampak menawan la, makin berumur makin cun pulak nampaknya" contohhh dialog...Niat mandi wajib sambil mandi tu amalkan zikir2 seperti mana yg kita ulang kaji sebelum ni. Buat dulu baru la nampak kesannya lama kelamaan..Silap2, 1 hari nanti, bila en suami bangun tido n toleh kat arah isteri, terkejutzz dia, melompat dia dari katil coz terpegun tgk wajah isteri dia yg nampak berseri2 dan menghairahkan!! Mau tak g kerja pagi tu masing2 ambil emergency leave!! hahahahahahaha

Ni bukan nak cita pasal 18sx tau, nak share2 jea antara kita2 ni ..Kakcik n A.I jgn marah aa saya ambil contoh dialog yea...Esok dear, I banyak kerja nak buat yea, nak kemas n susun rumah ni for raya nanti so harap u faham yea tomorrow I tak spend time kat bilik u, nak selesaikan everything by tomorrow..Its going na be very tiring day esok..Siapa2 yg belum mengemas untuk raya ni, selamat la berletih letihan, anak2, jangan kacau mama nak kemas rumah tau, takut nanti berbuka ko org minum cendol  gaul ngan nasi putih jea!! hahahahahaha...

Dear, raya dah hampir tiba n InsyAllah, I akan pastikan raya ni terbaik buat kita berdua..I love u very very much. U tido yea, Gnite sygg....n tu u guys selamat berpuasa esok dan jangann lupaaa,niat mandi wajib selaluu....pye, pye..

83 comments:

  1. As salam Abil & Gee,

    Nnt raya jgn lupa update gambar Gee pkai baju raya tau! Khelaass mandi sama2! Auuuwww! :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Marya..Raya ni tak balik Msia lagi?

      Delete
  2. wah romantik oh..18 sx ni..hehehe

    ReplyDelete
  3. kelakarler abg abil nie.....hehehe...abg abil mcmn plak boboi mcm aiman tue.....hehehe mmg confirm ler nana xkemas rumah.....hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak kemas rumah lagi!! oii raya dah dekat...

      Delete
  4. Abil mesti mandi sambil nyanyi lagu Cinta Sabun Mandi kan.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan lagu tu laa, nyanyi cm lagu kuyacumi(kat bawah ni) nyanyikan..hehehehe

      Delete
  5. sabun di bilik mandi...sabunnnn.....haha
    so sweet...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dah si puteri tu pakai skrit pendek giler..mesti la dia org ber3,,sabun di bilik mandi! hahahahahaha

      Delete
  6. :-)...amalan yg mengeratkan lagi ikatan kasih syg suami isteri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cm tu la antara amalan2 ringkasnya pn Normaa...Siap nak Raya dah?

      Delete
    2. Alhamdulillah semua dah settle tunggu masa nak balik kg je....badan aje kat sini..hati dah kat kg ni..:-)

      Delete
    3. Elok la kerja semua tu dah siap, tapi jgn la pisahkan badan ngan hati, bahaya tuu..sambung balik,sambung balik...harap2 doctor yg pisahkan hati ngan badan tu lum cuti raya lagi, boleh dia operate sambung balik....

      Delete
  7. eheheh msti kak gee suke dpt mandi kt dlm blik air, selalu mandi kt katil je, tak puas kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Petang nanti pun nak mandikan Gee,, hanya kita berdua tauuu...

      Delete
  8. wow! mandi bersama... i likeeeeeeeee ;) (penah anak2 pakat ketuk pintu bilik air menyakat bagi salam "assallamualaikum" wakakakaka)

    Abg Abil, (tetiba skang ni nk panggil abg lak kan? Allah dah turunkan petunjuk supaya menghormati org yg lebih tua ;P)mmg Ai selalu mandi wajib. gigih katanye! kah kah kah kah kah...tu sbb muka ai cantek meletop2 kababommmmm (pitam).

    Sronok dgr Gee dah semakin sihat. Ai boleh bayangkan betapa cantik putih bersih kulit dia abg abil sental. hehe..

    Ok lalink, ptg ni ai nak try masak cendol gaul dgn nasik pulak. hohoho...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaha cendol ngan nasi! hahaha sure budak2 tu kenyang giler n tak kan pakat ketuk bilik air lagi..hahahaha..Panggil abg tu bukan pada org yg lebih tua laa,,pada yg lebih Hen...Sem!! gituu...

      Delete
    2. Baeklah habang hennnnnn................semmmmmmmm!

      Delete
  9. comel entry en. abil kali ni...... seronok mandi together2... nyaman kan? selamat hari raya untuk en. abil n kak gee... semoga yang baik2 aje untuk semua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Comel macam penulisnyaa tak..? hehehehehe Selamat Hari Rayaa..

      Delete
  10. kalau gee dah sihat boleh la sesama sental ekkk.. haha.. tak kosa..

    nak cuba la petua tu.. bukan susah no ekkk.. niat jek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pas ni nak bagi petua kalau kentut ramai yg berebut2 nak bau..nak tak?!!

      Delete
  11. nice n3... semoga sihat selalu and tiada halangan dr segi kerosakan alatan2 utk abg n also gee....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq doakan supaya semuanya tak de yg rosak lagi..tq,tq,..penat dok menganti jea..

      Delete
  12. Noted! Nak awek muda la katakan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun nak gak awek yg muda!! hahahahahaha

      Delete
    2. Jgn nanti k.jia kentut baru taw!

      Delete
    3. fynziedan nak kentut!! ok, ok tak jadi la nak dapat awek muda..Jaangan kentut,,ada yg muntah darah nanti!!

      Delete
  13. Wahhhh boleh amalkn nih.... Nk kasi en hubby mata terrrrrrangggkattt sket..hehe
    ~dira~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lupa lak nak bagi tau..amalan tu pun untuk en suami gak..tu yg suruh mandi sama tu dira oii...

      Delete
  14. Amalan yg bagus sebenarnya mandi bersama ;) selain eratkan hubungan, jimat duit tak perlu pergi spa scrub badan ;) boleh ya niat mandi wajib selalu.. selalu niat mandi sunat ;) mcm pagi Jumaat... raya. Selamat mengemas. Kan betul dah jd cinderella ;) semoga bertemu keajaiban dari Allah demi kesihatan kak gee.

    Laptop tu kejap2 padam sebab dah lama tak mandi agaknya. Pernah jd kat laptop saya sblm ni... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. N3 mandi ni ramai yg suka sangat rupanyaa...gatal eh!! hehehehe

      ni ummi iman, laptop ni dah buat balik dah, emm kena beli yg baru la nampaknya. Tidak nanti nak up date blog tak dapat.

      Delete
  15. you so funny la abg abil...your n3 always make me laugh, although i just crying...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita tak main la nak crying memanjang jea, tak datangkan apa2 manfaat. Sesekali tu ok la sebagai manusia nak bersedih2..tapi kalau memanjang nak bersedih jea payah la..

      Delete
  16. salam abg abil.wahhh beromantika ye ngn kak gee.hehehe..syg betul abg abil dekat kak gee.semoga jodoh abg abil ngn kak gee berkekalan ke syurga.
    seronok le kak gee ''bersabun-sabunan'' di bilik mandi bersama suami tercinta hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. wsalam Omei. Isteri kita kan, ken la beromen..tik2 bersama..Omei ckp pasal sabun, teringat abg, sabun mandi Gee dah habis,,jap lg g beli la..thanks Omei n thank u jadi geng warkah ni..

      Delete
  17. asssaaaalaaamualaiiikkuummmmm...pakcik...*toktok* kami datang nak rayaaaaaaaaa....duit raya sekali yea pakcik..*toktok*

    Alhamdulillah moga kak gee berterusan makin sihatkan...seronok dapat mandi dalam bathroom...ape lagi berdua..ehhh *tuuuttt* setakat ni amalan² ni diamalkan dan InsyaAllah berterusan...*ehemehem*

    oklah abg abil..nak g mandi..wakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalammmmmmmmm...ooo nak dtg raya yeaaa..kena bawa topeng tu sekali coz Gee nak then baru leh dapat ang pau..

      semalam pun kita mandi samaaa emmmm...Dinda dari puasa tu baru nak mandi ni!! haiyaaa...patut la dia pakai topeng, Dinda sendiri pun tak tahan bau sendiri yea...eeee g mandi g mandi!!....

      Delete
    2. duduk negara sejuk ni abg abil mmg jarang mandi..wakakakaka

      Delete
    3. ahhh tuiii!! Negara sejuk konon!

      Delete
    4. jeleslah tu.... *fliptudungbawal*

      Delete
  18. romantik sungguh=)oklah kalau kak gee makin sihat..nurul harap kak gee cepat2 sihat hokeh

    nurul nak ucap selamat hari raya n maaf sepanjang kenal ada tersalah bahasa kay..
    arinie last day kerja esok alik kelantan,kpung hubby.makan jemlah jawabnya..
    k ,salam lebaran dan maaf zahir batin drp nurul sekeluarga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya, maaf zahir n batin..Hati2 memandu bila balik kg nanti yea...

      Delete
  19. romantik xkire keadaan.. hehe.. so sweet, bertuah kak GEE.. dpt suami tabah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yg kekal lama tu bila romentik2..kan kan..

      Delete
  20. Amboi die romantik jer... Ekekek.. :p terkipu2 baca entry ni... Hahhah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo citer mandi bukan main sukaa Ros yeaa...

      Delete
  21. Choc eyes selalu amalkan.....arwah nenek yang ajar.....Setiap kali mandi niat wajib terus....tak susah pun....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus la cm tu Choc Eyes,,badan pun sihat jea kan..

      Delete
  22. romantiknya bila mandi bersama..hehe =)

    ReplyDelete
  23. romantiknya...heheh...xper...nak komen lebih2 ker..x yah lah.
    moga anda sentiasa happy dan ceria selalu k..
    dikesempatan ini saya nak ucapkan selamat hari raya maafkan salah silap saya mana tahu pape yg mneyinggung perasaan saya minta maaf...k kira 0-0 k. ..saya dah sediakan kad utk kekawan...komen yer kat sini ...

    http://mselim3.blogspot.com/2012/08/kad-raya-2012.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam bro mselim..maaf ler tak sempat tinggalkan apa2 komen semenjak ramadhan ni, hanya jadi silent reader jea kat blog bro..
      Kami di sini pun ingin mengucapkan selamat hari raya, maaf zahir dan batin la kita bersama.

      Delete
  24. selamat hari raya aidilfitri buat abg abil n k.Gee.. moga raya kali membawa seribu kebahagiaan kepada abg abil dan keluarga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat menyambut Aidil Fitri nanti buat aizamia da keluarga...

      Delete
  25. Eh eh... macamana kakcik boleh terlepas catatan Abil yang ini? Nampak beno 'sibuk'nya kakcik sampai tak sempat nak singgah sana sini. :(

    Selamat hari raya buat Abil dan Gee ya... sempga tetap bahagia bersama. Amin.

    p/s : wajah kakcik ni dah penuh kedut, tak nampak dah serinya... hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Raya nak dekat ler kakcik, saya faham, semua org dok busy,,saya pun sama gak hehehehe
      Selamat hari raya for kakcik n family semua yea...

      Delete
  26. Replies
    1. Taaabikkk hormat! hahahaha cm askar la pulak bunyinya..Thanks AJ..

      Delete
  27. Im soooo touched with all ur entry.. Pengorbanan seorang suami untuk isteri.. Hampir menitis air mata membaca entry entry... Tabahlah hadapi dugaan dariNya semoga isteri anda segera sembuh dan dpt melihat bertapa suaminya menyintainya sepenuh hati.. Really respect what you are doin.. Salam lebaran dr saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooooo menitis airmata intai saya n Gee mandi bersama yeaa oooo...hahahaha..isteri kita kan mesti la mau sayangg..

      Delete
  28. Im soooo touched with all ur entry.. Pengorbanan seorang suami untuk isteri.. Hampir menitis air mata membaca entry entry... Tabahlah hadapi dugaan dariNya semoga isteri anda segera sembuh dan dpt melihat bertapa suaminya menyintainya sepenuh hati.. Really respect what you are doin.. Salam lebaran dr saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam aidil fitri Adza..tq atas sokongan yg di berikan n tq coz sudi singgah di blog ni..tq.

      Delete
  29. Hehehe...lawak pulak en Abil nih. Baguslah kita kena ceriakan diri selalu ya. Selamat datang ke blog saya http://batulesung.blogspot.com/

    ReplyDelete
  30. akak dh 30 tahun kawin, bila baca N3 ni teringat masa badan masih slim dulu suka gak mandi sama...sekarang dah malu sbb dh byk spare part...anyway, alhamdulillah dikurniakan Allah kasih sayang yg melimpah ruah buat is3 tercinta. mog Allah jua yg membalasnya...tk care :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha kelakar la akak Aishah ni..bila ada spare part la kena lebih rajin lagi mandi cm tu!!

      Delete
  31. kagum ngan abg abil....semoga kak gee semakin pulih dan sihat seperti sedia kala.....amin...

    ReplyDelete
  32. abang abil, nak tanye something..abang letak kak gee atas kerusi mcm mane eh utk mandi kan tu? then mase mandi tu, bahagian suction kt tekak tu abang abil tutup ke mcm mane? kin teringin jgk nak suruh parent kin mandikan adik kin camtu. tapi tatau care mcm mane yg sesuai. ke ade special chair for them?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cmana nak explain ni dlm words...emmm cm ni la, bila eikieyn free just give me a ring, senang sikit explain bercakap..ok?

      Delete
    2. insyallah. thanks a lot!

      Delete
  33. sweetnya en abil ngn k.gee ni...

    ReplyDelete

Followers