Saturday, 18 August 2012

Ready for Raya!

Assalammualaikum Dear..dan pada semua pengunjung yg kami berdua sanjungi...



"Kesihatan Fauziah basicly nampaknya setakat ni ok hanya masih ada kahak sikit2 jea lagi sebab kahak dalam paru paru tu tak LUNGKEH lagi!!"..Nak tergolek I geli sangat hati bila pn Asimah dari GH Seremban datang untuk buat medical check up n tolong I tukar kan rest tiub  untuk susuan u tengahari tadi mengunakan bahasa Nogori tu...Lungkeh! hahahahahahaha U all tau tak maksud lungkeh tu apa?...Erti nya,,Terlerai..

Lungkeh, lungkeh...Menjelang nak raya ni persiapan u semuanya I dah siapkan, kesihatan u pun so far n so near pun ok and u are ready for Raya Aidil Fitri....I am happy for u dear. Hope u pun berpuas hati gak dengan semua persiapan u untuk beraya..Rumah pun I dah kemas2kan, hanya nak bentang all the carpet jea yang dah I kemaskan esok..So dear, kita dah ready untuk rayaa....Selamat hari raya, selamat hari raya Abil Fikri..!! (lagu raya baru). Untuk u all, Raya nanti I n Gee akan mengucapkan selamat Aidil Fitri di n3 khas, ok lalink semua..oppss lalink untuk A.I jea...hehehehehe. Walau bagaimana pun I n Gee harap u all semua selamat pergi dan balik kampung masing2..N tolong la jaga kesihatan u all yea..

Dear dah 2 kali kita beraya bersama dengan keadaan u sebegini. I ni rasa happy pun ada, rasa hiba pun ada menjelang raya ni. Happy coz kita masih bersama. Hibanya...coz u masih belum sembuh sepenuhnya. Sepanjang Ramadhan ni I lebihkan lagi berdoa untuk kesejahteraan u, Semoga Allah memberikan keputusan yg terbaik untuk u dan I ni. InsyAllah..Just kadang2 tu I terasa terlalu hiba bila teringatkan tiap pagi raya dulu u akan peluk I dari belakang sambil mengucapkan selamat hari raya n then u akan mencium tangan suami u ni sambil memohon ampun dan maaf..I akan kucup dahi u dan mengucapkan perkara yg sama pada u. Tetapi sekarang ni.......hanya I yg akan mencium tangan dan dahi isteri I ini pada pagi raya nanti..Dan I tahu, saat itu nanti airmata suami awak ni pastinya akan membasahi pipi...Bukan I bermaksud untuk u berasa sedih, namun  menangis sebegitu dalam keadaan ujian kita ni semestinya ada. Suami mana yg ingin beraya bila isterinya terlantar, suami mana yg ingin berasa meriahnya suasana apabila isterinya tidak berdaya tersenyum lagi......

Tapi dear, kita tetap juga harus menyambut raya ni coz ini adalah hadiah Allah untuk kita semua. I akan try my best untuk memeriahkan raya nanti yea sayang,,dapat I tgk u tersenyum sikittt pun tak pe la, that's very good enough for me.....Anyway,, kita tgk la cmana meriahnya raya kita ni nanti...Ooooo lupa naa,, u guys di jemput datang beraya kat rumah I ni yea..I n Gee mengalu alukan kehadiran tuan2 dan puan2 semua..Hoii, rumah kita bukan setakat ada kueh raya jeaaa,,,kueh chrismas, kueh depavalli, kueh hari wesak, kueh cap goh mei,,oooooo macam2 adaaaa....kueh raya puasa tahun lepas pun ada kalau nak rasa boleh saya panaskan nanti!!...Meriah ngan kueh raya raya engkauuu.....Datang laa,, hanya dah beritau beberapa kali,,jangan terpegun dengan kehen...semman I ni tau!! hehehehehehe....Datang tau, kita berdua tunggu ni...

Untuk intro sebelum n3 khas kami berdua di sini nanti for raya, I n Gee ucapkan selamat Hari Raya Aidil Fitri. Maaf Zahir dan batin...Sebelum nak stop ni, nak cita sikit pasal gambar di bawah nun..Si kecil tu panggilan dia "kakcik", bukan gambar kakcik blog tu masa kecik hahahaha ni kakcik junior. Dia ni rupanya pembaca blog I dan mak dia berniaga di bazaar ramadhan kat Rasah ni. Dia dapat tahu yg I selalu ke sana so kakcik ni dokk tunggu nak jumpa I dah seminggu. Akhirnya bertemu la kitaaa..dia kata "Uncle ni baik sangat " Terasa malu I bila mendengar kata2 kakcik ni. So I janji nak postkan gambar kita berdua ni sebelum raya...So kakcik, uncle dah kotakan janji uncle ni yeaa..suka tak?..


Sampai di sini saja dahulu up date kali ni n mari la kita sambut ramadhan yg terakhir ini dengan suasana yg terbaik walaupun terasa sedih Ramadhan akan meninggalkan kita...Arios moncachoss......Dearr jom kita tido samaa....

31 comments:

  1. Assalamualaikum Abil. Salam kakcik buat Gee juga ya.

    Kalau ada kesempatan, kakcik in gin sekali menziarahi Abil dan Gee. Bagaimanapun semuanya atas izin Allah juga.

    Salam aidil fitri buat Kalian suami isteri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm kakcikkk..Selamat hari rayaaa..Ada masa nanti dtg la raya kat sini, saya memang tak dapat nk ke mana2 hanya beraya di rumah jea ngan gee ni..

      Delete
  2. selamat hari raya aidilfitri. Taqaballaahu minna wa minkum, wa shiamana wa shiamakum. Minal aidin wal faidzin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam aidil fitri n selamat hari raya atyn nayn..

      Delete
  3. Salam Aidilfitri Abil...moga tetap tabah dan gembira di Hari Raya ni...

    ReplyDelete
  4. selamat hari raya.. semoga tabah dan x pernah ada sekelumit pun rasa mengalah dalam diri... insyaallah usaha dan doa kita dimakbulkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari rayaa aimaniman dan keluarga. Perkataan sekelumit pun lama tak pakai..ai pas ni kena guna bahasa2 lama la, seronok bunyinya...

      Delete
  5. As salam Abil,

    Eh..mcm kenal je kakcik tu? heheheee... baru je kenal! :))
    Sey pun kadang2 batuk tak longkeh gak! hahaha :D Tahu perkataan ni bila kawin dgn hubby, mak dia pure Pilah! :))
    Iman xde asthma... kahak je byk sb abuk & sejuk gagaga... skrg alhamdullillah much better :))

    Salam Lebaran Abil & Gee... Ampun maaf spjg perkenalan di alam maya ni ye :) Kisses & hugs for Gee from me :)

    Arios moncachoss??? Alahai abil...meh kita betul kan.. Adios muchachos! Goodbye Guys! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam aidil fitri Marya...hahahaha tu la jadinya org nogori nak berbahasa latin..tq betulkan adios tu..Seronok tak raya kat sana, ada lemang n rendang tak?

      Delete
  6. SHR dan MZB utk Abil dan Gee juga. Semoga Ramadhan dan Syawal ini memberikan kebahagiaan kepada adik berdua. Who knows? God's love works in mysterious ways. Hikmah sesuatu kejadian hanya akan kita ketahui belakang hari, bukan sekarang. Keep your spirit up!

    ReplyDelete
    Replies
    1. SHR n MZB to u Haslina n ur family too..InsyAllah ada hikmahnya. Raya ni semua blogger busy nampaknya, tak byk up date kan...

      Delete
  7. Askm en abil dan sis gee...
    Selamat Hari Raya... Maaf Zahir Batin. Semoga bergembira di hari raya ni.. dikunjungi saudara mara dan sahabat handai. Tak sangka ada peminat cilik juga ya ;) comel je kakcik tu. Mesti terharu kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm ummi iman..selamat hari rayaaa..Raya ni kakcik junior tu nk dtg umah katanya, cute jea..Cmana raya ummi?

      Delete
  8. selamat hari raya utk en abil n k gee.... semoga semua doa en abil dimakbulkan Allah... semoga k gee akan cpt sembuh n ada progrees yg positif

    ReplyDelete
  9. Selamat hari raya Abil n Gee, kalau berpeluang akk pun nak gmbr dgn Abil....hehe...abil je? Gee pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam aidilfitri kak zana..nanti kita bergambar posing2 okeyy...Selamat hari rayaaa...

      Delete
  10. pandainyer kakcik neh..tecik2 dh tau baca blog. glammsslah uncle abil...hihihii.. boleh kalah nabil neh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hope kakcik junior tu happy ngan n3 ni,,mesti mak dia yg tunjukkan blog saya ni kat dia...cmana raya pn ayu?

      Delete
  11. salam saudara.. saya harap anda tabah menghadpi dugaan ini ya..salam lebaran aidilfitri. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsaalam tuan, Selamat hari raya. Dan tq yea

      Delete
  12. salam saudara.. saya harap anda tabah menghadpi dugaan ini ya..salam lebaran aidilfitri. ^_^

    ReplyDelete
  13. SEMOGA terus tabah...selamat hari raya maaf zahir batin

    ReplyDelete
  14. Salam...Abil n Gee...

    Selamat Hari Raya Dan Maaf Zahir Batin Buat Abil N Gee Semoga Cepat Sembuh Dan Bahagia Selalu...Bagi Abil Tahniah Atas pengorbanan Abil pd Isteri Tercinta ...tak semua sang suami mampu berkorban sedekian rupa...Harap aAbil terus tabah dan terus sabar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Norliza..Selamat hari raya..Tq luangkan masa awak di blog ni..Doa2kan kami di sini yea...

      Delete
  15. salam en.abil,entah kenapa semalam saya duk search internet sambil melayan anak kecil tido, sy terjumpa blog anda.bila sy baca satu entry,hati sy sebak sgt,betapa mulianya pengorbanan en.abil.moga anda sentiasa tabah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm jaa rased..ayaa amoi tak mau sedih laa, raya mau happy2 dulu maa,,nanti raya sudah habis u baru nangis laa...hehehehe selamat hari raya jaa,,

      Delete
  16. Untung kakcik dpt jumpa insan paling mulia atas bumi Allah ni.

    ReplyDelete
  17. semoga k.gee cepat sembuh..amin...

    ReplyDelete

Followers