Tuesday, 28 August 2012

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah...

Assalammualaikum isteri saya..
Assalammualaikum pada semua pengunjung..

Salam Aidilfitri n Selamat Hari Rayaaa....( Ang pau mana, ang pau?!) hahahahahaha

Terbaikk!! Paling meriah suasana! Berpuas hati! Gee tersenyum 2 malam berturu turut!! ALHAMDULILLAH...Sepanjang bersama u dear, ini la suasana raya yg terbaik n paling meriah yg kita rasakan. Dengan riuh rendahnya, dengan tetamu2 yg datang tak henti2nya, dengan jadual2 raya yg di susun oleh adik beradik I semua ni termasuk ipar2 kesayangan....memang meriah,, meriah,, meriah,, meriah,, meriah,, ( cm jerit dlm gua, dengar berulang2 ) Tetamu tahun ni pun bertambah dan menambahkan serinya raya ni, terutama blogger2 kita dan pembaca2 blog kita datang beraya..Thank you for comingg..Walaupun rasa agak letih melayan tetamu yg datang hingga ke malam tetapi I rasa puas sangat n happy...Best giler raya tahun ni,, tahun lepas agak suram sikit coz u baru sakit n I dok murung jea.....Alhamdulilah Allah gantikan dengan kemeriahan raya tahun ni....Terima kasih Ya Allah...

U dear,, i dah tau, u pun rasa puas hati n u leh rasakan syoknya raya tahun ni. Ingat tak n3 yg lepas i katakan, kalau dapat I tgk u tersenyum raya ni biar pun sedikit senyuman u, I akan rasa happy sangat2..ingat? Mohon I pada Allah tunjukkan perasaan isteri saya ni menjelang raya....Dengan izin Allah, 2 malam berturut2 sebelum u tido, bila I dok pujuk2 u......U tersenyum!!...u tersenyum dear! sujud syukur I..Tahu betapa happynya I tgk u tersenyum..tau??...Mana u n u all tahu..yg rasa I laa! hahahahahahaha. Just imagine u nampak doa u Allah makbulkan dalam masa yg singkat..tak ke happy "giler siput sedut" namanya tu..happy oo happy...lalalalalalalalalalalalalala...( jalan berskiping sambil lalalalala)...U all nak tahu rasa happynya I ni masa tu,,cuba u all yg sedang membaca ni jalan skiping2 nyanyi lalalalala sambil korek hidung! aaa kalau ada bijih besi yg keluar dari lubang idung tu, terus masuk mulut, jangan segan2 tau!! hahahhahahaha bayangkan u guys buat skiping2 tu  dalam ofis  masa kerja, sure boss u all tepuk tangan join sekali kegembiraan! hahahahahaha. Cm tu la I rasa happy masa Gee tersenyum puas dengan persediaan raya untuk dia. Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah....

Terima kasih pada semua yang menjayakan Aidilfitri tahun ini, terima kasih daripada saya dan Gee..Terima kasih banyak2 juga pada kedua ibubapa tersayang n tercinta coz dia org bagi ang pau raya kat I n Gee hehehehehe rasa cm belum baligh lagi la pulak dapat duit raya dari mak n bapa..hehehehe. Adik beradik, ipar2 dan tetamu2 pun bagi gak rupanya..tambah bestttt raya niii....aaa bulan depan kita raya lagi kan?! tiap2 bulan raya cm ni kan best!! hahahahaha Anyway thank you to all of u...

So di bawah ni juga I lampirkan gambar2 para tetamu yg hadir beraya bersama me n Gee..tapi tak dapat nak post semua laa..yg tak dapat nak post tu I minta maaf yea,,banyak sangat nanti tak muat entry ni, sorry byk2 yea..mana yg done jea ni..





Minggu ni semua dah kembali kerja jadi tinggal la I and u berdua duaan seperti biasa. Namun begitu I dah pun prepare untuk tetamu2 yg mungkin akan datang. Bak kata I sebelum ni macam2 kueh raya ada, minuman pun sedia siap, tak cukup Jabatan bekalan air pun dah bantu kita dear. Tak cukup ngan air minuman yg I sediakan tu, air paip pun ada!! sedappp rasa air paip tu,  rasa Pepsi tau..tak caya, datang la sini leh rasa sendiri!...Dearrr I rasa happy coz u pun berpuas hati dengan semua persiapan raya ni..Tq dear kerana menghargai usaha2 I ni untuk u..I love you sayang..Selamat hari raya dear, dan I bermohon maaf zahir dan batin sekiranya ada terkasar bahasa mahu pun perbuatan I selama ni pada u. Sekiranya juga terluka hati u, I mohon maaf. Maafkan suami u ini yea...I pun cium tangan u, dahi u, pipi u, sedikittttttt french kiss ( eeyek ada bau susu!!) dan akhirnyaaaa, jangan u buat buat lupa bawasanya suami u ni ada DNA T-REX!! punggung u tetap I gigit!!! hahahahaha oooo sungguh lazat rasanya macam kueh baulu...ok u guys esok2 I up date lagi ok....aaa T- Rex datanggg dearr..mari dearrr, mana punggung baulu diaaa.....hahahahahahahahahahahahahaha GIGITTTTTTTTT!!!!!

168 comments:

  1. Alhamdulillah syukur.. Teruskn mohon pd allah.. Pasti allah memberi.. Sesungguhnye allah maha mengasihani dn maha penyayang.. Semoga dgn senyuman kak gie akan memberi semangat utk kak gie terus kuat semangat dn cepat sembuh.. Insyaallah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaaaa saya tahu siapa pengomen nii..hehehehe thanks yea doakan kami di sini...

      Delete
    2. hahahaha syhhhhh diam2 suda...semoga hari ni kesihatan kak gie lbh baik....dn abg abil terus diberi kekuatan utk berada disisi isteri tersyg tanpa rasa jemu...aminnnn

      Delete
    3. u r truly an angel.God put u two angels together.he will look after u both.my prayers to u n yr lovely wife.

      Delete
  2. alhamdulillah....kami yg membaca pun turut rasa happy & bersyukur....semoga ALLAH makbulkan doa kita semua.....Selamat Hari Raya buat Abg Abil & K. Gee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suzita pun rasa happy,,jangan lupaaa esok g kerja skiping2 tau!! hehehehe thanks n selamat hari rayaaa....

      Delete
  3. alhamdulillah, tersenyum sy baca n3 ni. smoga Allah terus mengekalkan senyuman di bibir kak gee. slamat hari raya too!

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 malam tu jea, ni dah tak senyum lagi pulak,,kedekut gee ni nak senyum! Mimi byk dapat ang pau tak?

      Delete
  4. Whenever you do not understand what's happening in our life.. just close your eyes, take a deep breath and say ;
    "Oh Allah...i know this is your plan..just help me through it"
    Semoga Allah beri kekuatan pada Abg Abil and Kak Gee mengharungi dugaan ini. ya Allah, kau berkatilah usaha Abg Abil ini ya Allah.. Sembuhkan lah penyakit Kak Gee, dan tunjukkan lah jalan yg terbaik utk mereka.Jadikan lah mereka di kalangan org yg sabar dan redha. Amin ya Rabbal Alamin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. For sure Little Lizzy ni pun di antara kalangan yg senantiasa sabar n redha kan..Alhamdulillah...

      Delete
  5. Syukurrrr sgt! Ai pon tompang hepi dgn abg T-Rex....senyum jugak Gee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lalinkkkkkk..sorry lewat balas. cm biasa la laptop ni buat hal lagi dan lagi,,today kena dapatkan yg baru la nampaknya, yg ni biar T Rex kunyah!! Ai gambar tu cm baruu jea hehehe gambar raya ke lalink?

      Delete
  6. Assalamu'alaikum Abil dan Gee.

    Kakcik tumpang gembira dengan kegembiraan yang kalian rasa. InsyaAllah, satu hari nanti kakcik harap kakcik akan dapat bertemu dengan kamu berdua. Tidak ada apa yang mungkin dapat kakcik bawa, hanyalah rasa kasih sesama saudara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm kakcikk, maafkan saya kakcik lewat balas komen kakcik ni, sorry yea kakcik. N kakcik saya lum sempat nak ke blog kakcik dan blog kawan2 yg lain, agak busy sikit minggu ni la kakcik...bila dah agak reda saya akan blogwalking yea..Selamat hari raya kakcik n bila ada masa terluang datang la raya kakcik yea, nak gak tgk kakcik n family...

      Delete
  7. alhamdulillah... k Gee pun rasa hepi bile ramai yg dtg berkunjung... doa dana moga raya tahun dpn k gee dh boleh bangun utk sama2 meraikan raya :), insyallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramaiii yg hadir raya tahun ni, memang both of us happy sangat2..Alhamdulillah. norhidana pun raya sakan rasanya, kan..

      Delete
  8. assalamualaikum abg abil & kak gee...

    meriah sungguh aidilfitri kali ni ye...semoga kegembiraan abg abil akn berterusan smpi bila2....salam aidilfitri dari saya ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm cik Awin kita nii...mesti Awin meriah raya ni kan, tgk gambar dia tu yg asyik tersengehh jea, happy beraya la tu...

      Delete
    2. raya tahun ni biasa2 je abg abil...tersengeh tu sbb nk ubat hati yg lara...;)

      Delete
    3. Hati yg lara!! siapa yg usik Awin! ckp ngan abg, siapa, siapa?...

      Delete
  9. Alhamdulillah..sonok ros dgr... Ehem2 tahun ni meriah ea rayer.. Jgn ade makna sudah..ekekek :p moga abg abil bertabah yer.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehem ehem hehehe tak de makna apa2 ler Ros oii hehehehe

      Delete
  10. alhamdulillah syukur sangat-sangat kak gee makin improve. moga kak gee makin sihat. amin amin amin. selamat hari raya untuk abang abil dan kak gee sekeluarga. nak angpau!!!

    =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yuyu nak ang pau!! hallo, hallo Yuyu, hallo, alamak line tak clear la, hallo, hallo...( line terputus )....

      Delete
  11. saya pun turut tersenyum sampai tak sedar air mata bergenang jua gembira bila gee senyum.Alhamdulillah.Bila la saya dpt jumpa en.abil dan gee agaknya.teringin sgt rasanya cuma masa belum mengizinkan buat masa ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan la nangis raya2 ni, esok2 jea la nangis hehehe bila ada masa terluang datang ler raya sinii..

      Delete
  12. ya allah syukurnya...xsedar air mata bergenang. sya dpt bygkan sbb penah darwisy TERsenyum sendiri. sya dh hubby bkn main kepalang yg amat tgk dia sengeh..pastu xde dh la...kedekut gak cam k.gee ni kan...diorg smpn senyum utk kita byk2 hingga mencecah gng kinabalu suatu ari nanti kan a.abil. mga kegembiraan a.bil & kak g akn terus bekekalan & semakin mekar...i'allah amin

    slmt ari raya utk abg abil & kak g sekuarga...jemputla dtg umah..

    *umah a.bil kat mna erk? nk g colect duit rya ni..wakkakakkak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Darwisyyy..lama uncle tak dgr dari Darwisy..Darwisy pun senyum gak!! hahahaha uncle happy, uncle happy..nanti bila ada masa yg sesuai uncle datang jumpa darwisy yea..n ang pau raya pun uncle ada for u....Bea honey n family, tq tq n selamat hari raya..Jaga darwisy elok2 ok...

      Delete
  13. Alhamdulillah..happy to read this n3. Semoga kesihatan ur wife bertambah baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kan Norma, ada yg tak suka n3 ni katanya, siap sms saya bagi tau, saya minta maaf jea la kat dia..sedih gak bila ada yg kata cm tu..Anyway, Norma n family selamat hari raya n tq coz setiasa bersama blog ni,,tq tq tq

      Delete
    2. Alaa..mulut org..eh2..hp org..ikut suke dialah nak htr ape ..alhamdulillah aje..yg penting nawaitu dan keikhlasan en Abil melayan kerenah isteri dan tetamu. Kalau asyik nak jaga hati org sampai bila pun tak habis. InsyaAllah pjg umur nak jgk visit ur wife...

      Delete
  14. slmt hari ry bt abg abil dan kak gee.
    smoga beroleh kebahagian selalu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Lela..sama2 kita berdoa yg terbaik yea.

      Delete
  15. alhamdulillah...jangan putus berdoa...

    ReplyDelete
  16. ASSALAMUALAIKUM ABG ABIL...

    syukur bila baca entri abg abil kali ni..kak gee tersenyum menceriakan raya tahun ini..agaknya senyuman tanda kak gee berpuas hati dengan apa yg abang abill dah buat utk kak gee... (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam misz eyza, harap2 Gee berpuas hati dengan saya ni..

      Delete
  17. Salam abg abil & kak gee..

    Semoga sentiasa dibawah naungan kasih syg-Nya..
    Sy doakan kak gee cepat sembuh & abg abil diberi kekuatan..
    Terlalu untung sgt kak gee dpt suami mcm abg abil..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..Moga kita semua ni senantiasa mendapat berkat dariNya..amin.

      Delete
  18. Salam Abg Abil,

    Syukur ke hadrat Allah SWT... Kak Gee senyum.
    Saya sekeluarga mendoakan kak gee cepat sembuh dan abg abil sentiasa kuat, tabah dan positif.
    Selamat Hari Raya Aildilfitri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Natrah, selamat hari raya..tq atas doa yg di hulurkan untuk kami yea..

      Delete
  19. seronok dgr... raya en. abil n kak gee kali ni happy... alhamdulillah... ade progress.. semoga Allah sembuhkan kak gee cepat.. amin.... selamat hari raya aidilfitri yer.... kalo dekat2 boleh datang melawat jugak.... doa saye sentiasa untuk en. abil dan kak gee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya lagi seronok tgk Gee senyum..Alhamdulillah,,

      Delete
  20. alhamdulillah..ingat nak juga jenguk u all tapi betul2 tak sempat..anyway selamat ari raya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe Lynn..insyAllah ada masa lapang datang la yeaa..

      Delete
  21. Alhamdulilah... syukur kpd ALLAH SWT. semoga abg abil & kakgee sentiasa sihat sejahtera. selamat hari raya aidilfitri=)

    ReplyDelete
  22. Semoga Allah merahmati both of you..semoga your wife akan pulih seperti biasa dah semoga rumahtangga both of you akan ceria kembali...am proud to see how big is your love to her.."Ya Allah berilah peluang untuk mereka berdua menjalani kehidupan indah seperti pasangan yang lain"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isteri kita kan kena la kita cayang2 dia senantiasa kan kan...

      Delete
  23. Salam,
    Alhamdulillah akak gee da mampu tersenyum...anyway mcm mana nk follow blog ni eh? x jumpe button follow lak..hehhehehe...readers2 lain bleh bgtau x? tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm Puteri, tak jumpa lagi ke butang tu? aduhh..ada tertulis sign in tak di bawah gambar2 followers tu,,

      Delete
  24. Alhamdulillah.. Alhamdulillah... Alhamdulillah (baca macam dalam gua jugak tau.. hihi)

    Syukur melihat kemeriahan di rumah Abil & Gee. Saya mendoakan dari jauh... :-)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq tq tq tq tq...Sari Yusa, sorry la, buat 3,4 hari ni memang tak done nak blogwalking kat blog kawan2..eh, cmana raya?

      Delete
  25. Alhamdulillah...syukran syukran syukran...Gee dah tunjuk perkembangan yang amat baik...Ya Allah Engkau permudahkan lah urusan hamba2 MU ini...dunia dan akhirat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih ashamami doakan kami di sini..

      Delete
  26. Semoga tabah..semoga isterimu cepat sembuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah, akan ku tabahkan hati ini wahai Siti Hasmah...hehehehe

      Delete
  27. assalamualaikum...
    abang abil.. tak layak rasanya saya ucapkan 'semoga tabah' pada abg kerana saya sendiri tak setabah abg.
    saya baru berkahwin, dah 4 bulan. tp lepas baca all your post, saya rasa kasih saya pd isteri bertambah. abglah orang yang paling jujur kerana dah alaminya sendiri.

    sekadar berkongsi, saya sgt meminati penulisan Ustaz Pahrol Mohd Juoi berkaitan dengan rumah tangga dan motivasi. setelah saya hayati, memang ada manusia yang jujur dalam percintaan. buku tersebut berjudul 'SATU RASA DUA HATI'. Dia ajar kita apa sebenarnya cinta. lepas tu saya dapatkan lg buku Ustaz Pahrol bertajuk 'MUKMIN PROFESIONAL'. alangkah terbukanya mata ini tentang MAKNA kehidupan. cinta itu pada MEMBERI, dan TIDAK INGINKAN BALASAN. Sentiasa menunaikan HAK orang lain tanpa meminta HAk sendiri. sesiapa yang faham falsafah begini, akan merasakan tenang sentiasa. Dan itu saya lihat ada pada abg abil. tak sangka ingatkan buku itu bicara tentang teori saja. rupanya memang ia wujud dalam dunia nyata kini.

    ini blog ust Pahrol, dan link bukunya. kalau abg jumpa kat kedai belila satu. moga menjadi roll model utk kami suami muda ni.. http://genta-rasa.com/buku/

    akhir kata.. semoga abg Abil dan Isteri mendapat kehidupan yang lebih luarbiasa. Cinta itulah peledaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. • Ujian hidup punca hilang bahagia?
      Mari kita lihat persoalan ini lebih dekat. Apakah benar ujian hidup menghilangkan rasa bahagia dalam kehidupan ini? Apakah sakit, usia tua, cercaan manusia, kemiskinan, kegagalan, kekalahan dan lain-lain ujian hidup menjadi sebab hilangnya bahagia? Jawabnya, tidak!

      Jika kita beranggapan bahawa ujian hidup itu penyebab hilangnya bahagia maka kita sudah termasuk dalam golongan pesimis yang beranggapan tidak ada kebahagiaan di dunia. Mengapa begitu? Kerana hakikatnya hidup adalah untuk diuji. Itu adalah peraturan hidup yang tidak boleh dielakkan. Sekiranya benar itu penyebab hilangnya bahagia, maka tidak ada seorang pun manusia yang akan bahagia kerana semua manusia pasti diuji

      http://genta-rasa.com/inilah-makna-bahagia/

      Delete
    2. Apabila buku tu di terbitkan, bermaksud masih ada ramai lagi lelaki/suami2 yg hebat di muka bumi ini kan..kalau tidak mana datangnya inti pati buku itu kalau tidak dari pengalaman2 yg di lihat atau di lalui..Saya ni hanya suami biasa2 yg menjaga seorang isteri yg sakit jea. Rasanya tiada apa2 kelebihan..n tq tq sudi singgah di blog ni yea.

      Delete
    3. Bang sy cadangakn abg tulis buku, pasal kehidupan, pengalaman dan kasih sayang berdasarkaan kepada apa yg abg lalui. kongsikan ilmu kebahagiaan dan kasih sayang yang abg ada dgn kak gee. Insyaallah, ilmu yg tak seberapa kalau dikongsi walau sedikit manfaatnya banyak....

      Delete
    4. hehehehehe...tulis kat blog ni kira ok ler..buat buku!! maluuu

      Delete
  28. Salam,
    Mana duit raya utk anak2 istimewa akak ni..Abil!!..
    Minat baju Melayu anak2 akak ye!
    Kalau Abil pakai ramai pulak anak dara terpikat kot..Bahaya!!hehehe dahlah ramai tetamu dtg tu.Gurau je

    Selamat Hari Raya Aidilfitri buat Abil dan Gee..Semoga Gee cepat2 sembuh dan blh beraya sama2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puan siti ooiii, betul la, cantik baju raya anak2 tu..n dok simpan lagi ang pau raya dia org ni..
      anak dara lawa2 ooo, Gee tak tau hahaha boleh ler saya bercurang curangan!! syhhh jgn sampai gee tau yea,,tolong cover line sikit yea....

      Delete
  29. wah wah.. ramai rupanya tetamu datang berkunjung ehhh... tu Abil tengah kira duit raya gee la tu..jangan pau ahh.. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. anaa raya macam mana, meriah tak? Jangan ckp ngan gee pasal duit raya tu, dia tak tau...syyhhhh..

      Delete
  30. Selamat hari raya..wah ramai tetamu..dan yang paling penting abg abil ngan kak gee dpt duit raya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam aidilfitri..bestt dapat ang pau rayaa...cm budak2 rasanya hehehehe

      Delete
  31. Selamat Hari Raya Bro dan Isteri.. kegembiraan kisah yang dikongsi masih mampu mengundang titisan air mata dihujung mata..

    Selamat hari raya.. kalau yang datang beraya umah bro lewat atau hujung2 raya ni.. bagi aje serdak2 yang ada.. kalau boleh balang2 sekali ...

    saya jauh nak pergi tapi Insyaallah duit raya untuk Gee ada...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya bro..tak ngam la bagi serdak2 tu, tak pe bro, saya masih simpan stok kueh raya tahun lepas, boleh panaskan jea bagi pada yg lewat berkunjung nanti hahahahaha amacm, ok?

      Delete
  32. aduh,mcm nak pecah jantung tahan air mata..semangat & ketulusan mcmni jarang2 kita jumpa dalam rumahtangga sekarang..ALLAH akan sentiasa lindungi abg & isteri..sy mohon pd ALLAH permudahkan & sembuhkan isteri abg..InsyaALLAH,ALLAH menduga hamba-Nya selayaknya dia untuk menanggung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan sampai pecah jantung nanti nak ganti pakai apa! air mata tu tahan pakai jari jea tau hahahaha...myha, tq so much doakan my wife ni yea..

      Delete
  33. haiiii..heee actually baru je bAca blog ni semlm! :)) baca dari awl n3 smpai laaa nii nye n3. abg abil mmg superb husband! hope sngt sngt kak gee dapat sembuh dan kembali ceria mcm dulu :D both of you mmg sweettttttttt husband&wife!! :D suka baca blog ni and hati ni sntiasa nk tawu p'kmbgn kak gee :) isyaallah taun ni akan ke mekkah with my mom...sy tkkan lupa doakan yg terbaik utk kak gee :D

    ~love u kak gee , cepat2 sihat tawww!!!! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak aci tau miss niedNied...love kak Gee jea, yg abg ni tak de love punn....merajuk la, tak nak up date lagi!! hehehehehe nanti doakan yg terbaik buat Gee yea di Mekah sana..tqq

      Delete
  34. Assalamualaikum uncle abil and kak gee~

    semoga kalian tabah.. subhanaAllah, untuk bagi kata2 semangat ini rasanya saya masih budak setahun jagung lagi. tapi dgn se Ikhlas hati saya sertakan TERJEMAHAN SURAH AL ANKABUT:

    -->Patutkah manusia menyangka bahawa mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: "Kami beriman", sedang mereka tidak diuji (dengan sesuatu cubaan)?

    -->Dan demi sesungguhnya! Kami telah menguji orang-orang yang terdahulu daripada mereka, maka (dengan ujian yang demikian), nyata apa yang diketahui Allah tentang orang-orang yang sebenar-benarnya beriman, dan nyata pula apa yang diketahuiNya tentang orang-orang yang berdusta.

    mohon bersabarlah kalian.saya sangat2 tersentuh dgn ketabahan uncle abil... subhanaAllah. tabahkan hati kalian ya Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm Nor Suhadah..yg ni terjemahan nya, huraiannya? nak tau gak..Rasanya Nor pun mesti la seorang yg tabah juga kan kerana ada keyakinan mutlak pada Allah...InsyAllah..

      Delete
  35. Salam kenal Bro...tau blog ni dari FB member..Tersentuh hati ni......Moga Allah sembuhkan wife Bro...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal kembali Fadli..thanks a lot yea doakan Gee..tq tq tq

      Delete
  36. tumpang gumbira utk abg abil & kak gee!!

    selamat hari raya!! .. moga kak gee terus tersenyum .. Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam aidilfitri Julia n ur family too yea...

      Delete
  37. Salam En Abil..Salute di atas ketabahan you bro.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam rose, salute to u too coz luangkan masa di blog ni...

      Delete
  38. Alhamdulilah. Alhamdulillah. Alhamdulillah :)
    Tumpang gembira untuk abang Abil & kak Gee.
    Selamat Hari Raya Aidilfitri :)
    Sangat2x gembira baca entry ni.
    Moga Allah sembuhkan kak Gee, ditabahkan hati abang Abil dan mendapat redha-Nya, amiin ya Rabb.
    Teruskan perjuangan dan tabah dalam menghadapi ujian dari-Nya, insyaAllah :)
    Allah bagi ujian kat abang Abil sebab Dia tau abang Abil sememangnya layak. Stay positive yaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Aqilah, tq for the support to both of us di sini..tq tq

      Delete
  39. salam ...

    Allah nampak kesabaran En.Abil

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..InsyAllah, InsyAllah Misz Aida..

      Delete
  40. alhamdulillah.....
    tumpang gumbira dgn pkembgn kak gee... SMILE....SMiLe.... smile...
    lihatlah... Allah sentiasa mendengar rintihan hamba-Nya. teruskan berdoa, abg abil...
    lps hampir seminggu tunggu n3 ni....rs sgt puas ati n teruja ngn pkembgn kalian.
    moga kebahagiaan n ketenangan sentiasa bersama kalian.... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Raya kan so blog pun cuti lama laa hehhehe pas ni insyAllah up date 3 x seminggu yea..tqqq kimura

      Delete
  41. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  42. Salam en. Abil.

    Terima kasih kerana sudi share kegembiraan nie hinggakan saya terase nk skipping sekali. Insyaallah moga isteri tercinta bertambah baik dan sihat.

    Redha Allah swt kita chari.
    mnsa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita share skiping2 lerr, tapi saya tak korek idung laa awak jea la yea..hahahahaha

      Delete
  43. bila baca blog ni rasa sedih sangat. semoga Allah memberkati encik dan isteri. saya teringt lagu ni yg situasinya sma sprti kdaan encik dan isteri. kalau ada masa dengar lah lagu ni

    what are words- by chris medina

    Anywhere you are, I am near
    Anywhere you go, I'll be there
    Anytime you whisper my name, you'll see

    Where every single promise I'll keep
    Cause what kind of guy would I be
    If I was to leave when you need me most

    What are words
    If you really don't mean them
    When you say them

    What are words
    If they're only for good times
    Then they're done

    When it's love
    Yeah, you say them out loud
    Those words, They never go away
    They live on, even when we're gone

    And I know an angel was sent just for me
    And I know I'm meant to be where I am
    And I'm gonna be

    Standing right beside her tonight
    And I'm gonna be by your side
    I would never leave when she needs me most

    What are words
    If you really don't mean them
    When you say them

    What are words
    If they're only for good times
    Then they're done

    When it's love
    Yeah, you say them out loud
    Those words, They never go away
    They live on, even when we're gone

    Anywhere you are, I am near
    Anywhere you go, I'll be there
    And I'm gonna be here forever more

    Every single promise I'll keep
    Cause what kind of guy would I be
    If I was to leave when you need me most

    I'm forever keeping my angel close

    ReplyDelete
    Replies
    1. Actually saya biasa gak dgr lagu ni kat youtube...thanks yea..

      Delete
  44. Askm en abil n sis gee...

    Saya pun turut gembira bila tau sis gee tersenyum... Alhamdulillah. Syukur.. Allah itu maha penyayang... Meriah bunyinya.. Saya kalau dpt duit raya pun suka.. ;) semoga senyuman itu sentiasa berkekalan... Selamat hari raya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam ummi Iman, selamat hari rayaa..byk dapat ang pau?

      Delete
  45. Alhamdulillah :) melalui penulisan en abil saya dapat rasakan yang emosi en abil benar benar ikhlas dan sedang bergembira. Semoga isteri en abil semakin bertambah pulih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mau nya tak happy dapat tgk Gee senyum, gumbiraa!! tq humaira

      Delete
  46. 1st time m'jenguk ke sini...
    sgt mnyentuh hati sy...wish u all d bes.smga Allah melindungi kalian.amin

    ReplyDelete
  47. Akhirnya laju air mata saya mengalir tanpa henti membaca luahan hati En Abil. Sungguh saya rasa teramat byk hutang kasih syg saya kepada suami..saya belum dpt buat spt mana Pn Gee buat wpun hny 2 bln. Tahniah dn syabas atas kesungguhan, kesabaran dan kesetiaan En Abil. Ya Allah, Engkau permudahkanlah perjalanan hidup mereka berdua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hafiza, jangan laju sgt airmata tu nanti kena speed trap! saman sapa nak byr! hehehehe Sama la kita berdoa agar Tuhan berikan yg terbaik yea...

      Delete
  48. k.gee, klu abg abil gigit, k.gee kentutkan jee muka beliau ok.. hehehe... lama dah x bukak blog abg abil ni, so nak ucap selamat hari raya maaf zahir batin.. btw nak tgk baju raya k,gee, mana mana??? mesti lip lap glemer x hingat kannn.. kelasss k.gee... ok la, nak masuk tido, abg abil jaga k.gee elok2 ok, jgn buli2 k,gee.. hehe .. bye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. malysaa kata pasal kentut, dah byk kali kena kentut dek Gee dah,,n dah lali kena kentut! hahahahaha

      Delete
  49. first time jenguk blog abg abil. subhanallah, saya bdoa smoga tuhan berikan saya kekuatan cinta seperti abg abil dan kak gee. saya baru sahaja 2 bulan mndirikan rumah tangga. doa saya juga moga Allah mudahakn urusan abg sekeluarga. Insyallah, ubat paling mujarab bukanya dari tngan Dokter yang merawat tetapi dari keizinan tuhan. Moga terus cekal dan ceria abg abil! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taniah pada pengatin baru ni...jaga isteri tu elok2, sabar kalau dia membebel,,senangkan hati dia selalu..

      betul tu, semua di tangan Allah..tetapi Allah juga memberikan ilmuNya pada para Doctor tu kan...InsyAllah, InsyAllah...Bro haneymoon kat mana tu? hahahaha

      Delete
    2. tak sempat honeymoon la bro..sy belajar di uitm shah alam. buat mster. isteri kerja di melaka. baca blog bro, malam2 teringat kat isteri. rindu plak ..haha..:P

      Delete
    3. ooooo itu macam kaaa..jauh di mata dekat di nurani

      Delete
  50. semoga Allah SWT tambahkan ketabahan Abil dan disembuhkan Gee..amin...sebak sgt

    ReplyDelete
  51. alhamdulillah..doa abg abil dimakbulkn..


    selamat hari raya abg abil.. lama xjenguk cni, bz beraya katanya.. ingt abg abil n kak gee je sebok cri duit raya, sy pun sama.. hehehe..


    kak gee, senyum la banyak² lg ye.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malam tadi pun Gee senyum gak! bestnya tgk dia senyum

      Delete
  52. Akum Abg Abil...
    Sy dah ikut blog ni since 2 months ago... Sekarang makin glamer Abg Abil kita ni.... Semoga terus tabah n happy2 selalu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam zu, glamer dalam blog jea la...hehehehe maluuu...

      Delete
  53. Selamat Hari Raya abang Abil! Semoga Allah terus berikan abang kekuatan untuk mengharungi segala dugaan bersama....

    ReplyDelete
  54. uncle... this is my first time leaving a comment for u n ur wife since i've followed all ur n3.. btw, i'm happy coz auntie gee happy with all the preparation that have u done.. and i'm hoping that both of u stay forever till Jannah.. uncle is man of power... Ganbatte!! ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Man of power would like to say THANK YOU for ur support and doa..tq tq tq tq tq...

      Delete
  55. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  56. Doaku....
    Ya Allah, kau kurniakan lah ketabahan kepada kepada insan ini (Abil Fikri Ahmad) agar dapat terus ia berjuang untuk isterinya yang tercinta...usahlah Kau lunturkan semangatnya dalam menempuh segala dugaan dan cabaran yang pastinya ia adalah ujian-ujian dari Mu jua...Berikan lah ia kemudahan dan kesenangan dalam menguruskan sebuah penderitaan yang pastinya bukan semua insan tegar untuk melakukan demikian...Sesungguhnya Aku tidak bisa meringankan bebannya...namun aku hanya mampu berdoa agar beliau tabah dalam menghadapi segala yang telah tertulis untuk nya....Kepada Abil Fikri Ahmad...Tuhan hanya akan menguji insanNya yang mampu menerima ujian, dan anda telah terpilih untuk menerimanya....semoga tiada istilah putus asa dalam kamus hidup anda....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin Ya Allah, aminn..Doa yg di hulurkan dari Mas n semua penggunjung adalah sesuatu yg amat tinggi nilainya pada saya dan isteri saya ni.. terima kasih, terima kasih dari kami berdua di sini.Moga Allah membalas baik jasa n doa u all semua..tq Mas.

      Delete
  57. Ya Allah angkatlah penyakit isteri saudaraku ini, berilah dia terus ketabahan dan iman yang kuat.

    Bersyukurlah saudaraku, karena anda bisa merawat dan menuangkan rasa kasih sayang anda pada isteri anda.

    Saya sendiri hanya sempat dua hari merawat almarhumah isteri saya sebelum dia dipanggil oleh Allah SWT. Semogalah kita ini menjadi suami-suami yang baik dan ikhlas terhadap isterinya, Aamiin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga Allah tempatkan isteri tuan di kalangan hambaNya yg terbaik n di sayangiNYa amin amin amin...

      Delete
  58. mmg benar berat mata memandang beri lagi insan yg menanggung....dh dpt tgk depan mata sendiri...huhu hanya mampu menangis je...terkedu...huhuh abg abil br offer tukar lampin..dh geleng kepala...ya!allah mcm mane kalu allah menduga kn..tq abg abil yg tenang....senyum sokmo..tp dlm hati sape tau erk....huhu sampai blk termimpi kak gee la...huhu...next time leh share lg ye..cam dh pg majlis ilmu plak..huhu tp best..tqvm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau nak di ceritakan berapa beratnya tanggungjawab yg ada di bahu ni sekarg...I got no words for it, so kita cita la perkara2 lain yg boleh di jelaskan ngan wordss...

      Delete
  59. Subhanallah..Moga Allah sembuhkan isteri saudara, kuatkan ikatan kasih sayang antara kalian.

    ReplyDelete
  60. Penggumuman, penggumuman.. pada semua teman blog n bakal teman blog saya ni, saya mohon maaf coz lum sempat nak blogwalking to u guys nya blog,, bila dah agak reda kebuzy an saya ni pasti akan saya terjah blog u guys yea..jangan marahh, love u all dari me n Gee...Selamat hari rayaaa...

    ReplyDelete
  61. Salam Abil and Gee

    Selamat Hari Raya buat adik ber2 dari kak ham sekeluarga.....alhamdulillah bila doa kita dimakbulkan oleh ALLAH swt...saat yg paling indah yg tidak dapat digambarkan...kak ham dpt merasakan kegembiraan abil itu.....

    ReplyDelete
  62. kak ham minta maaf kat abil ya...dah lama kak ham xdtg jenguk blog ni...keje di ofis terlalu byk rasa nak resign sekarang jugak...tp apakan daya kena juga dtg kerja demi anak2 tersayang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya kak ham n family..Tq masih bersama blog abil ni tq tq..kak ham, nama pun kerja, selagi kerja namanya, selagi tu la takkan selesai..kak Ham pun tau kan...jangan la rasa nak resign,,buat jea kerja tu..kak ham dah lunch lum ni?

      Delete
  63. Alhamdulillah... kak gee tau abg abil memang dah lama rindukan senyuman dia... insya'allah, allah akan permudahkan semuanya... Amin... Selamat Hari Raya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Nor&lee, terima kasih byk2 atas sokongan both of u yea tq tq tq tq tq

      Delete
  64. Assalammualaikum..moga Allah memberi ketabahan pada saudara..dan saya doakan yg terbaik bg saudara abil dan juga isteri..InsyaAllah..kalo ada rezeki saya teringin dtg berjumpa dgn saudara abil dan isteri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm Ezra,, ada masa terluang datang ler, nak juga me n Gee jumpa u guys semua ni...

      Delete
  65. Penggumuman sekali lagi lagi, pada semua followers yg baru join blog ini, saya akan mengenali u all semua dakam masa yg terdekat ni yea,,InsyAllah...tq tq tq tq jadi follower kami berdua di sini, sure Gee suka sangat dapat ramaiii kawan2 baru ni,,tq tq tq sekali lagi....We LOVEEE you guyssss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. asl..baru join..terbaca kt FB tadi;-)..sungguh terharu sesangat diatas pergorbanan suami utk isteri tercinta..semoga ALLAH merahmati anda berdua.aminn..

      Delete
  66. Salam..

    Tuan contoh terbaik dalam masyarakat yg kuchalana hari ini..
    Smoga terus dgn usaha tuan.. Insyallah segalanya berbaloi..

    Bertuah Gee..



    ReplyDelete
  67. Assalamualaikum.......
    nice entry bro...

    ReplyDelete
  68. assalammualaikum..saya tak rasa sedih or simpati apa terjadi kat en abil..
    cuma sy rasa terhibur atas setiap yang en abil buat...en abil bijak mempositifkan
    every negatif moment...sbb tak ramai org mampu jdkan suasana negatif to positif..
    tahniah en abil...harap saya mampu jd setabah..sekuat...sepositif en abil jika dilanda ujian...
    betul..setiap ujian dr Nya tidak diuji diluar kemampuan hambanya..en abil dah buktikan...teringat pesan arwah ayah sy..
    jgn nangis jika dia pergi dulu...jgn sedih...jdkan happy moment sbg memori indah jika dia pergi dulu..

    -rizal-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam rizal, this is a very nice comment..tq tq

      Delete
  69. arwah mak saya lumpuh lebih kurang 10 tahun sejak saya berumur 3 tahun hinggalah nak masuk darjah 2....dia disahkan lumpuh oleh doktor sebab atraitis...tapi ayah tak pernah putus asa...apa yang saya ingat..ayah selalu bawa mama pergi tanam badan kat dalam pasir pantai..dalam masa yang sama selalu bacakan al-quran dan buat solat malam....hari2 ayah balik keje sekejap waktu subuh (kalau shif malam)mandikan mama dan tolong mama berwuduk untuk solat subuh...berkat ketabahan dalam 10 tahun walaupun Dr cakap tak de harapan...tapi Allah yang tentukan...mak saya akhirnya boleh berjalan kembali..walaupun tidak berjalan dengan sempurna namun mampu bawak kete auto ke tempat kerja..bayangkan 10 tahun terlantar tapi Allah beri kesihatan walaupun tidak 100% sbb selepas itu dalam 10 tahun kemudian mak disahkan sakit buah pinggang...ape yang saya nampak..kekuatan mak datang dari kekuatan ayah... Mak tahu kasih sayang ayah sangat tinggi sbb sanggup jaga mak dan jaga kami..bersusah payah..jadi ini yang membangkitkan semangat mak untuk pulih...kepda saudara..teruskan memberi sokongan moral...layanan anda pasti memberi semangat positif buat isteri..insyAllah...keajaiban Allah akan berlaku..walau apepun kesudahan..Allah maha mengetahui..percayalah...:)..tahniah buat saudara..

    ReplyDelete
  70. Salam Abg Abil...
    Tahniah kerana menjadi insan terpilih
    Untuk menghadapi ujianNya
    Kerana Allah telah menjanjikan sesuatu yang terindah
    Utk Abg Abil & Kak Gee
    Dugaan yang mendatang, bukan sahaja mengeratkan cinta antara abg dan kakak
    Tetapi Abg dan Allh SWT
    Thanks for all the tips you shared
    Saya doakan Abg tetap tabah dan doakan Kak Gee akan pulih seperti sediakala...
    jemput singgah ke belog saya yer - http://norafesa.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam EYCHA..tq sudi luang time kat sini.

      Delete
  71. Alhamdulilah kak Gee dah boleh tersenyum :)

    ReplyDelete
  72. alhmdulillah semoga kak gee akn bertambah sht...tersenyum sy membace kegembiraan abg abil...mudah2an sy pn akn dikurniakan suami yg tabah seperti abg abil...moga abg abil akn dpt membuat satu entry utk berkongsi n memberi sedikit petua n nasihat bg para lelaki dlm menempuh ujian yg sungguh menduga ini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cahaya lagi! mana2 abg pergi, jumpa cahaya..ada pakai magic ke..hebat la cahaya ni hehehehehe tq yea ikuti blog ni.

      nanti abg bagi petua cmana senang nak tambah isteri!! best kan share cm tu..

      Delete
  73. http://rianaziantifarhin.blogspot.com/2012/08/kasih-seorang-suami.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti T Rex akan ke sana..aa aa tak tau...

      Delete
    2. Rian Azianti..thank you very much..saya baru lepas ke blog Rian, tq tq tq tq tq tq tq tq tq....one fine day, u will get a very very good hubby, InsyAllah...

      Delete
  74. simpati weols...tapi klako gak dgn cara pernulisan uols tu..hehe respect giler ngan uols tau..tabah menjaga istri tercinta...insyaallah ada hikmah tuk uols berdua...

    **tang trex geget punggung tu xbleh blah hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha jaga2 nanti T rex datanggg..eee takuttt

      Delete
  75. Ni lah blog yg paling best sy baca... Tgh sedih2 boleh plak wat lawak... Tp sgt terhibur....moga kak gee cepat2 sembuh dan sihat.. tabahkan hati dan kuatkan semangat utk abg T Rex.... Ur the best husb eva....kami sekeluarga mendoakan kalian dr jauh...amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blog saya best!! maluuu ( tutup Muka )hehehehe...terima kasih sudi ke blog kami ni n tq juga doakan isteri saya yea..

      Delete
  76. Semoga Allah makbulkan doa abag abil... insyaalah... ayeen doakan kak gee segera sembuh... abg abil di seremban ke??

    ReplyDelete
  77. Semoga Allah makbulkan doa abag abil... insyaalah... ayeen doakan kak gee segera sembuh... abg abil di seremban ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam norie, insyAllah..yea saya di rumah seremban bersama Gee..

      Delete
  78. salam kenal..

    bangga dengan ketabahan abil, insya allah, kebahgiaan sentiasa bersama kalian, moga Gee kembali pulih, amin

    ReplyDelete
  79. k.Gee.. moga cepat sembuh.. ;)

    ReplyDelete
  80. Chek Yu of Australia9 September 2012 at 11:10

    All d best n may God bless both of u n with God blessing,she will give u a big big kiss while u r sleeping.
    Be patient as this maybe d test of God on u n your pretty wife.

    ReplyDelete
  81. meriahya raya en abil n k.gee kan..nti k.gee sihat blh jd knangan...

    ReplyDelete

Followers