Monday, 16 December 2013

Rindu arwah Menantunya

Assalammualaikum U guyss..
Assalammualaika Ya Fauziah Muhamad.

Today dapat sikit berehat2 di rumah bersama my whole family..Dalam diam, kita semua terperasan yang Mak I tu menitiskan airmata sambil membaca Warkah arwah Gee...Mak masih rindukan Menantunya tu..

Memang arwah Gee ni menantu kesayangan Mak I. Manjanya arwah dengan my mom ni sampaikan I sendiri pun tak boleh nak marah2kan Gee dulu. Kalau Mak I tahu I marahkan Gee, confirm I kena tegur ngan my mom tu.!! Mak akan membebellll jea bila tegur I masa tu..Pas tu Gee pulak akan senyum2 n tunjukkan ibu jarinya sambil goyangkan jari tu pada I n say "Very good, very good!!"..Pandai  Gee ngadu kat Mak Mertua dia ni. Dia 2 org tu memang "geng"...Nanti update akan datang I akan citer cmana Gee ambil hati my mom tu.



Mak I jarang baca blog atau FB, memandangkan buku Gee ada depan dia, so Mak pun mula la membaca dan baru mak tahu cmana I selalu melepaskan Rindu I pada arwah Gee melalui blog n FB..Yang jelas Mak masih rindukan Menantunya itu yg bernama Fauziah bt. Muhamad...

64 comments:

  1. Abg Abil..woman to woman have their secret talk...tht's why daughter in law can get close to mum in law more than their own son...;-)

    ReplyDelete
  2. Saya cuba beli direct dari publisher, tapi transaksi gagall jer. Nanti kena try lagi.

    ReplyDelete
  3. yelah en abil, org yg dia syg dh takde, tentu lah dia rindu... mcm rindu nya sorang mak kepada anak, walaupun cuma anak menantu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emm betul tu..malam tadi pun mak nangis lagi..

      Delete
  4. sebak nyer baca n3 yang ni lg2 ada gambar kesat air mata tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya lagi la sebak bila tgk mak nangis..

      Delete
  5. org yg baik bila xde mmg dirasai kehilangannya...byk hikmah di sebaliknya....salah satunya terbit buku ini.

    ReplyDelete
  6. abg abil....buku kamu udah sampai.. tq ye coz ada sain ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik la sgtttttt :-p ...ingtkan ada ayt bunga² cinta , upanya sain je ...hehhehe

      Delete
    2. Sign tu kira bunga la gak syg oii..hahaha

      Delete
  7. Sedih plak baca ni abg DIM...
    rindu seorang mak mertua tak pernah putus kan.. tambahan plak pada menantu kesayangan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekiranya kedua2 baik hubungan, gitu la..

      Delete
    2. Alhamdulillah..mesti arwah kak Gee dulu seorg menantu yg sangat baik.. :)

      Delete
  8. hari ni asyik menangis ... tengok mak nangis...doa nagis..bawak kereta nangis..makan nagis..mandi nagis...sedih sebab mak saya admited kat hospital...lepastu bukak blog n3 nya juga sedih.... mendung hati saya hari ni ... - Miss Nangis

    ReplyDelete
  9. Andai rasa kasih,, sayang dan hormat itu tulus..maka impaknya cukup mendalam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, di situ la nampak hasil keikhlasan tu..

      Delete
  10. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  11. Taksabartaksabartaksabar!...nak tunggu buku sampai.~rozita~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam abil.
      Mck dah dpt buku. Baru lah baca few pages...
      Mck pun sekarang dok jaga MIL yg kurang sihat

      Delete
  12. As salam Abil,

    Merajuklah org tu xsudi dtg majlis kite... kite punyalah tunggu hikhikhik... :p

    Its ok... phm sgt DIM ni bz buzzz buzzz... lgpun weekend mesti dah ade mcm2 perancangan kan... inshaAllah, ada jodoh kite jumpa...hehehe 😊

    Teringin nk dptkan buku tu... nnt marya cuba dptkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..Sorry yea Marya tak hadir tu hari..Nanti kita jumpa ehh..

      Delete
  13. wahhhh... sayu hati ni.... hurmmm.... mcm tu jugak lah nenek dinda bila terkenang kan arwah mak dinda... sdgkan mnntu je tu.... tapi.....................

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. uiiittt kanda... yg atas tu anak boss pnye akaun... die lupe sign out... hehehehe... bulum lagi masih menaip patuk hayam...

      Delete
    3. mana satu, yg 77 days tu yea dinda?

      Delete
  14. Kadangkala ibu mertua ini lebih rapat dengan kita dan lebih memahami daripada ibu sendiri. Kerana pandangan beliau kepada kita menantu lebih neutral dan tidak berlebih-lebihan.

    ReplyDelete
  15. SAlam Abg Abil.. Buku sy da terima br jek skejap... X sabar da nak bace....

    ReplyDelete
  16. salam abg abil, takziah untuk abg abil n famili..

    ReplyDelete
  17. Dah sampai di pp kota tapi tak smpai lagi di rumah..mudah2an smpai jgk nnt.mudah2an Allah permudahkan proses penghantaran di rumah nnt.

    ReplyDelete
  18. saya pun nak nangis Mr Boss....sebabnya i lost my video clip project untuk Mr Boss n arwah Kak Gee...PC hang punya pasal..matiklah saya....boss jgn potong gaji tau....i retrieve blk yerkk....saboor ehh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe PA ku yg di sayangi, nanti buat la balik..gaji tetap di potong!! hahahahahahaa..

      Delete
  19. Asslamualaikum abg abil, sy Dilla from sabah tp menetap di labuan.... abg abil xde plan nak buat talk kat labuan.. kalau ada gtau sy ye.. hehe pasti sy nak dtg dgr talk abg abil... baca the hall blog abg abil ni buat sy berangan kadang2 nak dpt kan lelaki mcm abg abil ni... hehe anyway abg abil gud luck for u ya in everything u do... may Allah always bless u n ur late lovely wife... Amin ya rabbal alamin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..Tq Dilla doakan kami. Saya ni akan ke mana saja untuk Talk, kiranya ada pihak di sana yg menjemput dan aturkan, InsyAllah pasti saya akan pergi..

      Delete
  20. Assalamualaikum prof! Syahdu rasa tengok gambar kat atas tu.. Bertuahnya arwah..ramai yang sayang.. :-) al-fatihah buat arwah..
    Eh, buku dah keluar ek..lambat sikit saya ni..tulah bz je memanjang sampai tak perasan buku dah boleh beli.. Nnt saya beli ye, nak minta izin suami dulu.. Hehe.. Prof, semua buku ada sign prof ke? Nak yg ada sign dan kata-kata semangat boleh? Hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..InsyAllah buku semua ni akan saya sign..

      Delete
  21. sedeynya baca entry ni :( teary eyes :( :'(

    ReplyDelete
  22. Arwah kak gee kesayangan ramai... Moga rohnya sentiasa dicucuri rahmat... Amin..

    ReplyDelete
  23. Assalammualaikum w.b.t. Abg Abil sihat ke? Saya Dila dari Slim River. Abg Abil saya bercadang nak beli buku abg sebagai hantaran perkahwinan saya pada 31 Januari 2014 ni. Agak2 berapa lama proses penghantarannya? Saya tak sabar juga nak baca buku nukilan abg tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tempoh penghantaran dalam 2 hari jea..InsyAllah.

      Delete
  24. Begitulah bila kita berbuat baik, sepanjang hayat akan tersemat dalam ingatan. Moga kak Gee tenang di sana hendakNYA.

    ReplyDelete
  25. Saya ngan mertua memang xreti sgt nak borak sambil manja2..tapi kita tau dia syg kita sgt2..sebab sebijik mcm arwah kak gee ngan ur mother ah...kena bebel kalau anak laki dia usik menantu hantu dia ni...siap selalu pesan..dia tu nampak je diam tu..kau jangan nak buat hal...kihkih

    ReplyDelete
  26. moga2 mertua pun sayang saya mcm kak gee...

    ReplyDelete
  27. Jgn lupa share tips nya tau..... :) thanks

    ReplyDelete

Followers