Monday, 9 December 2013

Nobody can love you like I do..

Assalammualikum U guys..

Assalammualaika Ya Fauziah bt Siti Esah. Moga awak sentiasa berada di bawah jagaan Cinta dan Kasih Sayang ALLAH..Sekiranya ada keizinan dari ALLAH, awak juga doakan lah suami awak ni pun senantiasa di ampuni dan di RahmatiNYA sehingga saya "bertemu" awak nanti yea Dear..
Dulu, I selalu bergurau berlagak dgn arwah Gee..I kata pada Gee "Dear, awak tau,,Nobody can love a women like I do tau!!"..dan Gee pun jawab bergurau, cm ni bumyinya.."Arrgghhhh, argghh Tuiii!!!".. hahahaha kurang asam punya bini!..But dalam masa yg sama selaluuu I kata pada arwah ni, "One thing for sure Dear, Nobody can love you like I do, betull!." Bila I cakap gitu ngan Gee, menjeling malu dan senyumm jea dia..."Saya katakan gitu, kerana Awak Isteri Saya tau.." emmm bertambah malu la Gee bila I berjiwang2 gitu ngan dia....Rasanya sekarang I dah buktikan pada u Dear bahawa benar la kata kata I dulu pada u..NOBODY CAN LOVE YOU LIKE I DO..! Saya berharap, dari "sana" awak akan selalu tersenyum sekiranya awak teringatkan saya yg masih di sini..

Tu dia ungkapan yg sering I ucapkan  pada Isteri I tu dulu dan I benar2 maksudkan. Pada para suami di luarsana, I sgt galakkan U guys pun selalu2 la ucapkan ayat di atas tu kat isteri2 u guys. Tak kira la pada bila bila waktu. Just ucapkan saja. Tengah sibuk bekerja pun, ambil fon tu call isteri sekejap dan cakap padanya that nobody can love her like u do. Nak tahu kesannya? Tunggu bila isteri tu bersua muka ngan u guys..Yg para isteri ni pulak jangan la dok fikir yg bukan2 bila suami tu luahkan kata2 romen...tik tu pada u all. Kadang2 tu yg si suami malas nak berjiwang2 ngan u all. Isteri mesti berasa bangga mendengar gitu dari suami. Bila bersua atau selesai saja suami kata gitu, u all (isteri) cium pipi dan tangan suami tu tanda "thank you" tau!!..I suka bila u guys semua dapat memahami dan merasai the PURE LOVE among u guys..InsyALLAH u guys akan faham nanti apa yg cuba I katakan di sini about that Pure Love..InsyALLAH..

By the way, buku Warkat Buat Isteri I ni dah siap, esok akan I updatekan...Dan nak u guys tahu, I membuku blog ini dan menerbitkan Warkah buat Isteri ni adalah semata mata kerana,, Gee Isteri I...


77 comments:

  1. UNTUNG KAK GEE DAPAT ABG ABIL KAN...CINTA SAMPAI HUJUNG NYAWA.. =)

    Semoga arwah kak gee sentiasa di bawah rahmatNya..Amin.. Al-Fatihah..

    ReplyDelete
  2. Semoga Allah SWT sentiasa merahmati kalian....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn..Gitu juga buat Kakcik n family..aminn

      Delete
  3. hoyeh hoyeh... lalalala... buku nak keluar dah... hoyehhhh.... ( nak joget sikit )..... smoga ALLAH mencucuri rahmat ke atas roh kak gee... aminn.... n3 ni pon nak print bg incek suami bace... tenkiuuu.... hoyehhhhh... hoyehhh... ( sambung joget lagi sbb buku nk kluar dh )...........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dinda, joget pelan2 sikit..takut retak lantai!! hehehehe

      Delete
    2. errkkk... lupe lak dinda pernah tergolek... hehhehehe....

      Delete
  4. X sabar nak tunggu "Warkah Buat Isteri"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malam ni nak siapkan online untuk buku tu..

      Delete
  5. Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh Gee.

    Abil, pendapat saya, bagi isteri-isteri yang tidak mendapat kata2 indah begitu dari suami.. tidak juga perlu merasa 'kehilangan' apa-apa.. kerana semakin lama usia perkahwinan dengan anak-anak yang semakin membesar... yang lebih diutamakan adalah tanggungjawab suami itu terhadap ahli keluarganya... :) Itu telah cukup untuk menunjukkan kasih sayang suami pada isteri dan anak-anaknya... Apa pendapat Abil pula?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yg di entry ni adalah satu cadangan tambahan..kalau rasa sudah mencukupi, then it should be ok..Keutamaan tanggungjawab tu sudah menjadi WAJIB...kadang2 perlu juga "sunat"nya..Solat pun kita galakkan sambung dengan solat sunat kan..tak buat pun ok, buat dapat rasa tambahan tanggungjawab itu..

      Delete
    2. setuju dengan abang abil. kasih sayang suami isteri ni perlu disegarkan semula sekali sekala. kadang2 orang laki ni bila gelpren dah jadi isteri, takde makna dah nak ngorat2, bagi ayat2 cintan bagai.
      tapi perempuan suka sebenarnya bila suami selalu bagi ayat cintan macam memula mengorat dulu2. barulah berbunga2 hati isteri. bila hati isteri berbunga2, insha Allah suami pun akan bahagia. hehehe...

      Delete
    3. Hehehehe segan malu saya ni membaca komen embun hehehehe..anyway, benar kata kata embun ni..

      Delete
  6. x sbr nk tunggu buku tu!!! cepat bang bil!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Esok dah boleh dapatkan, malam ni akan update

      Delete
  7. alhamdulillah. tak sabar nk beli buku jiwangn berpengajarantu.hehe

    btw nanie da xde suami. jodoh x panjang. tapi buku boleh baca n manfaatkn utk masa depan. ^_^

    salam syg utk abg abil,goodluck

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buku tu boleh baca dan lepas ni cari la teman hidup..

      Delete
  8. Assalamualaikum En.Abil...hrp semuanya berjalan dgn baik ye. Selalu juga baca blog ni jika ada kelapangan. Saya pun ada sorang kawan yg kematian isterinya akibat breast cancer. Memang hebat dugaan pd diri dia tapi Alhamdullillah sekarang ni dia lebih positif dan redha dgn apa yg berlaku.

    Cuma yg agak menyedihkan ialah dia punya 4 org anak2 yg masih kecil. Tersentuh hati saya bila tengok anak2 dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TU la dia di antara bentuk ujianNYA, kita jgn la risau sangat coz ujian yg turun tu memadai or mampu di pikulnya..InsyAllah. Kita perlu memberikan sokongan dan semangat padanya.

      Delete
  9. semoga arwah dibawah lindungan kasih Allah S.W.T selalu ...dan semoga suami saya pun mencintai saya melebihi cinta abang abil buat arwah kak gee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah both of u akan dapat rasa that pure love...

      Delete
  10. alhamdulillah, arwah Gee bertuah punya suami seperti anda.. semoga arwah tenang di sana.

    ReplyDelete
  11. yeah buku dh siap..nak beli,nak beli.
    alfatihah untuk arwah fauziah

    ReplyDelete
    Replies
    1. By tomorrow dah boleh order, tunggu abg updatekan online nya malam kang.

      Delete
    2. tak sabar nak beli..bley jadi panduan untk akan datg ^___^

      Delete
    3. ternanti-nanti dan akhirnya siap dah.. :-)

      Delete
  12. tanya hati abg abil sendiri...perlukah seseorang bg menggantikan arwah kak gee...tp saya setuju kalau kita cinta seseorang sepenuh hati, kita sebenarnya x pernah memerlukan pengganti sbb 'dia' sentiasa hidup dlm hati dan jiwa kita...betul x abg abil...

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. alahai sweetnye abg abil..bertuah kak gee..ucapan bukan hanya sekadar kata2 dr abg..but im still waiting jejaka romantik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Still waiting!!?? They are everywhere..grab jea sorang!!

      Delete
  15. Hubby saya tak baca blog sangat, so saya akan beli buku nie untuk dikongsi dengan semua hubby2 dalam keluarga kami. Insya Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa ler lelaki cm tu sikit sifatnya malas nak baca blog..hehehehe

      Delete
  16. abil ni romantik orgnay..arwah gee sgt beruntung :)

    ReplyDelete
  17. debaran mangkin terasa kita org yg over nervous ..n3 nervous namanya nie ...Alhamdullilah semoga Allah mudahkan segala urusan en.abil...anyway... " nobody can luv u like i do " well said..hemm pure luv... saya pun nak beli warkah buat isteri - Miss Nervous

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab nak lihat hasilnya..akhirnya tercapai juga hasrat warkah buat isteri dibukukan .. alhamdullilah syukur ..good luck ya ... - Miss good luck

      Delete
  18. Moga Allah berkati segala apa yang dilakukan..ameen :)

    ReplyDelete
  19. untung arwah Gee dapat suami yg pandai nk hargai bini mcm lalink...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lalink, bila free? nak ajak lunch ni..

      Delete
    2. amboii...mcm le dia dekat kat area sni. lalink ada kt melawati ke?

      Delete
    3. Yea ler, kat Melawati ni..bila free?

      Delete
  20. alhamdulillah, bertuahnya kan kakak Gee
    tetiba saya terkenangkan arwah ibu saya..
    al Fatihah buat ibu dan buat kak Gee .

    ReplyDelete
  21. Ungkapan indah yg kalau dipraktikkan selalu sebagai pengerat hubungan kasih sayang. Kakak pun teringin nak membaca novel tersebut. Harap kakak tak tertinggal sama.

    Tahniah atas usaha tersebut.. Moga roh Gee tenang di sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. membukukan blog atas kenangan isteri kesayangan saya..Tqq doakan Gee yea.

      Delete
  22. Assalamualaikum hyee..Alhamdulilahh..untuk laa kak gee dapat suami macam abg abil..suka sesangat...bytheway...Im from brunei...saya juga banyak mengikuti blog abg abil ni..hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak sangat bertemu ngan abg abil..hehehe... :)

      Delete
    2. Saya nak sangat buat Talk di Brunei, tapi belum ada jemputan dari org sana..cmana??

      Delete
    3. Saya pun juga nak abg abil dtg sini...saya tinggal no phone kat abg abil...juz kontak me..klu2 ada pihak kat sini nak jemput abg abil datang sini...In Shaa ALLAH...+6737145693

      Delete
    4. Nanti saya tanya2kan, mana la tau ada org sana yg boleh arrangekan Talk saya..apa2 saya call/sms yea..no fon saya pulak ada di atas tu..

      Delete
  23. Baru pertama kali baca..xtaw nape..tiba2 bergenang air mata ni...kasih sayang utuh abadi dari suami kepada isterinya...semoga bertemu di syurga nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Liesa coz luangkan masa di sini..boleh juga Liesa ke FB saya tu..dana sinar fauziah..

      Delete
  24. harap2 saya boleh jadi suami sebaik saudara Abil...semoga Allah meredhai kita semua...

    ReplyDelete
  25. Al- Fatihah buat arwah Kak Gee...Ameen...

    Update as soon as...dah ramai sangat yang tunggu tuh...gambar pun dah siap edit kan...hehehe...tak sabar nak tunggu ni....
    Thumbs up Mr Boss!!

    ReplyDelete
  26. Suka baca tulisan Abg Abil... Tak sabo tunggu next entry. Memang terasa PURE LOVE abang Abil utk Kak Gee

    ReplyDelete
  27. Replies
    1. Klik jea banner website atas sebelah kanan tu..

      Delete
  28. malu bile suami cakap macam tu..nak pandang muke pon tak mampu..

    ReplyDelete
  29. untung arwah kak Gee..klau la "dia" pun mcm abg kan best...npe la suke gune nada yg xbest =,=

    ReplyDelete
  30. seronoknye bace,tapi dalam seronok2 tu air mata ni mesti nak tekelua sbb nampak abg abil sayang sangat kat arwah kak gee,betuahnya dia dapat suami romantik macam abg abil...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti la syg, kan Gee tu isteri abg..n she will always be my wife..

      Delete
  31. semoga Allah merahmati En Abil dan arwah Gee...semoga bertemu di Jannah nanti...

    isk3..

    ReplyDelete

Followers