Thursday, 17 January 2013

Kenapa Dear..Kenapa?..

Assalamualaikum Isteri saya..
Assalamualaikum u guys........



Pagi ni I terus masuk bilik u n bertanya dan memujuk u Dear setelah mendapat sms dari adik ipar I from Mekah berkaitan mimpi. Last week my parents n adik ipar I (che Pah) telah ke Tanah Haram menunaikan Umrah. Malam tadi semasa di Mekah, my mom mimpi u datang dengan keadaan yang sangat bersih tapi kurus la seperti sekarang ni..Dalam mimpi tu u kata "Kenapa tak bunuh saja saya ni.!" Dan u marahkan I and my mom dlm mimpi tu...Mau tak terperanjat org tua tu, jangan kata my mom, I pun agak terperanjat n keliru gak dengan mimpi tu...Tak tau apa maksud mimpi tu. Yea la, bila kita mimpi di malam hari and then di Mekah pulak tu, tak ke mimpi tu membuatkan kita terfikir ertinya..."Kenapa tak bunuh jea saya" kata u!!......"Kenapa sayanggg, kenapa kata cm tu dalam mimpi?" Tanya I bila dok memujuk u pagi tadi. Tak mau la rasa cm tu. U buat I mengeletar lutut la Dear. Adakah perkara yang kurang atau buat u tersinggung sepanjang penjagaan I ni?..Pada I, i dah buat yang terbaik semampu I menjaga u. Cuba tengok diri u, sebersih bersihnya I jaga, rawatan u I jaga baik dari rawatan moden dan syifa'. Cuba tengok sekeliling u..bilik khas untuk u, teratur, bersih n cantik cm wad 6 star lagi!..Hanya segala usaha I ni Allah belum mengizinkan u sembuh sepenuhnya Dear..I tak dapat mengatasi kehendak Allah, tiada siapa pun yang mampu..


Tengok ni, pagi ni pun Pn. Asimah dan Pn. Selamah dari GH Seremban datang but medical check up. Tiap 2 minggu dia org datang. Everything is fine. Tekanan darah bagus, gula ok, organ2 dalam u funtioning dengan baik..hanya brain damage u jea belum nampak ada peningkatan..but the rest, so far so near are in good condition.

Dear, sabar la yea..I tak mampu nak sembuhkan u. Apa yg I mampu ialah menjaga u sebaik baiknya. Sekiranya mimpi tadi tu betul.,jangan la u putus asa, jangan la berkecil hati. Kan I masih ada di samping u ni. Hanya kadang kala tu ada gak I marahkan u. I ni manusia yg sangat2 biasa jea Dear, ada masa I sangat letih dan masa tu la u buat buat perangai, marah la I..Selepas tu kan I selalu pujuk u semula n I always say sorry to u..Lepas ni jangan la u rasa begitu lagi yea Dear..Yang penting, I masih ada, I masih menjaga u dan I masih sayangkan u sebagaimana I jatuh cinta pada u buat kali pertama dahulu...Sabar Dear,,sabar..Pasti Allah akan beri keputusan yg baik for u nanti...InsyAllah.

Harap2 apa yang I terangkan u pagi tadi, U faham..dan harap juga u tidak berkecil hati lagi selepas ni. 
Kita tak di dalam situasi Gee, memang kita takkan faham bagaimana perasaan sebenar Gee waktu ni. Apa yang bermain di hatinya, apa yg dia rasa..bagaimana diri Gee sendiri yang menghadapi sakitnya ini...Dan bagaimana "Dunia" Gee sekarang..kita tak kan tahu...Hanya usaha dan doa sahaja yang mampu di hulurkan buat Isteri tercinta saya ini..the rest, Tawakal dan redha saya pada Allah yg Maha Agung...

InsyAllah,.InsyAllah Allah akan berikan yg terbaik buat u Dear..dan moga awak senantiasa di bawah KasihNya, RahmatNya dan Perlindungan Allah hendaknya....Aminn...Aminn..Aminn..

129 comments:

  1. Allahuakhbar -______-'

    rasanya kan lalink, bukan sbb uoll ada buatkan dia terasa hati / tersinggung. rasanya mcm Gee nk bgtau yg dia dah tak sanggup nk rasa sakit tu kot. Waallahualam..

    ReplyDelete
  2. Assalammualaikum abg abil n lovely kak gee..untuk mentafsir mimpi adakalanya buat kita tertanya-tanya..pada diri sendiri,,pada sekeliling..mungkin ia satu peringatan,,atau luahan rasa yang tak mampu diungkap dengan kata-kata..fikir positif..dan mungkin inilah tanda kak gee terlalu sayangkan suaminya..dia cuba meluahkan..kak gee taknak suaminya bersusah payah kerananya..juga tanda berterima kasih yang teramat sangat..both of you must strong ye..amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam..Saya sendiri rasa payah gak nak tafsir mimpi tu kali ni..Macam kata Perdu cinta ni betul la, kena think positif n stay strong.....tqqq..

      Delete
  3. allahuakbar..DIA maha berkuasa atas segala2nya.

    ReplyDelete
  4. Amin Amin Amin Ya Rabbal 'Alamin.

    Teruskan perjuanganmu Gee, janganlah putus asa atau putus harapan. Allah sentiasa bersama kita.

    ReplyDelete
  5. Abg abil ckp dgn kak gee, jgn skali2 putus semangat. semangat tulah penyambung kehidupan. Kalo semangat kak gee tinggi utk sembuh, insyaAllah sembuh. Semangat kak gee lah yg akan bagi suntikan baru pd brain damage kak gee.

    ReplyDelete
  6. Hanya Allah yang tahu segala setiap kejadian...

    ReplyDelete
  7. Allahuakbar, terkedu seketika..
    hurmmm kita berdoa agar semuanya baik2 nanti

    ReplyDelete
  8. Sedeh nye... Semoga abg abil terus tabah.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa Ammyzyliyana, lama tak nampak kat sini..tolong tgk kan gigi abg ni elok tak..? hahahaha..

      Delete
  9. Amin.. Semoga Abang Abil sentiasa tabah dlm menempuh kehidupan bersama Kak Gee.. Semoga segala impian Abang Abil akan termakbul jua satu hari nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masih lagi bersabar abg ni...tqq Ratu Hati..

      Delete
  10. sy faham perasaan abil..
    we're tring so hard to see our loved ones happy..
    keep praying.. Allah listens to every doa..even the one u whisper deep inside ur heart..He do know..:)

    ReplyDelete
  11. Saya bersetuju dengan Perdu Cinta. Kak Gee terlalu sayangkan Abg Abil dan tak sanggup melihat kepayahan Abg Abil. Sekiranya itulah luahan hati Kak Gee, syukur Alhamdulillah sebab Allah perkenankan ianya disampaikan pada Abg Abil. Dan secara tak langsung, kita pasti yang jiwa Kak Gee dalam keadaan sihat. Allahu Akbar! Allahu Akbar! Allahu Akbar!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin ada betul gak apa yg Aziela setuju tu..

      Delete
  12. mimpi buruk tu, bace lah bismillahillazi la yadhurru ma`as mihi shai un fil ardhi wala fis sama i wahuwas sami ul `alim....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya ni bukan mimpi buruk..May be something that Gee nak sampaikan..

      Delete
  13. setuju ngan perdu cinta n kak aziela..
    wallahu'alam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia ni dok setuju jea org cakap...!Minggu depan ke Umbai kita..?

      Delete
    2. yer kerr?? eloo2 ekkk..

      Delete
    3. Hello, hello...tak jawab pun..!

      Delete
    4. hp da nak kena campak dinding lerrrr!!! kejap2 offff!! tensennnnnn..sms lerr, hihi

      Delete
    5. Malas nak taip2..g beli fon baru,

      Delete
  14. A.Abil kuatkan semangat ye..InsyaAllah Satu hari nnt k.Gee akan sembuh seperti sediakala..May Allah be with you..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dengarnya BE n en suami batuk2 kurang sehat..ubat jangan lupa makan..

      Delete
  15. kak gee, kuatkan semangat...kak gee beruntung dapat husband sesabar dan setabah abg abil...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa cik pengantin kita ni..dah tak merajuk n terluka lagi dah?..

      Delete
  16. Allahurabbi....begitu besar kuasa Allah...banyakkan bersabar yer buat kalian berdua dan ahli keluarga yan lain...menitis air mata membaca cerita nie...apapun teruskan perjuangan....semoga kak gee cepat sembuh dan jangan patah semangat yer..... semoga Allah mempermudahkan usaha kalian semua....Allahumma Amin

    ReplyDelete
  17. sedihnye bace entry ni.. a.abil kene selalu bagi semangat lagi kat k. gee.. mgkin k. gee sedih tengok a.abil.. nak bg pendapat pon takut sebab saye tak duduk di tempat a. abil n k. gee.. kot a.abil boleh bagitau yang a. abil tak kesah pon nak buat semue ni asal k. gee bersemangat berusehe untuk sembuh.. sori a.abil.. cme pandangan saye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah ckp pun cm fifi cadangkan tu kat Gee..Hope Gee bersemangat ler..

      Delete
  18. :'( sedih..mimpi membawa 1001 maksud.kadang2 kita tak mampu nak tafsir..semoga semuanya dalam kedaan yg baik..doa saya untuk kak gee semoga sentiasa sihat..

    ReplyDelete
  19. sedey & sebak bila baca entry ni....biasanya apa2 yg berlaku kat tanah suci tu adalah benar and membawa maksud...

    ReplyDelete
  20. as-salam...sedey..tak terkata apa..sebak sangat...harap Abil tabah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun dah tak terkata apa dah ni..

      Delete
  21. Allahuakbar, hanya Dia yg tahu....mungkin juga luahan Gee yg tak tertanggung derita......wallahualam.
    My doa buat abil n gee..aaminn...

    Maha berkat Tuhan yg menguasai pemerintahan dan Ia Maha Kuasa atas setiap sesuatu.. (Al-Mulk)

    ReplyDelete
    Replies
    1. MK, tqq and tqq for the jeruk..!!!

      Delete
    2. Welkam...nak lagi apa2 (yg x basi la...) bagitau naaaa

      Delete
    3. Org lain nak makan jeruk tu, saya tak bagi!! hahaha Saya kata MK bagi untuk saya bukan for u guys ! hahaha...

      tqq again MK....

      Delete
  22. smg kak gee dn abg abil terus bersmgt, jgn pts asa..

    ReplyDelete
  23. mamalove says: allahuakhbar.. hanya DIA yang maha2 mengetahui...
    sabar adalah sebaik baiknya abg abil.

    ReplyDelete
  24. bro... jangan putus asa bro... dan hari-hari bisikkan pada Kak Gee supaya dia pun jangan berputus asa.. bisikkan supaya dia kuat untuk melawan penyakit ini.. beritahu lagi yang ramai sentiasa doakan agar dia sembuh.. dan bisikkan lagi yang bro sangat-sangat perlukan dia di sisi bro... hmm.. banyakkan bersabar ye bro....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni dok cakap ngan Gee dari pagi tadi..

      Delete
  25. stay in positive thinking bro~~

    ReplyDelete
  26. Salam. Mungkin ke jugak gee nk sampaikan ada sesuatu yg dia kurang setuju..terhdp pe2 tindakan or keputusan or pe2 je ygmana hanya en.abil dn ur mom je yg bleh fahami keadaan tu..just pendpt jer..pe2 pun the best rasanya kita lak mohon petunjuk Allah yg Lebih Maha Mengetahui coz tiap agendaNya pasti ada sbb dn penjelasan tersirat..
    Btw, at last dpt gk komen after guna hp cerdik a.k.a pintar ni ;-) tq2mydearhubby :-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam..dok ingat2kan semula la ni mana yg terkurang..setakat ni ok jea..emmm tak tau ler...

      wah hanfon baru yea...

      Delete
  27. slm abg abil yg hen...sem.... hehehe...

    bnyk2 bersabar abg abil..abg abil hensem dan kuat!!! malaysia boleh abg abil pn boleh!! :)

    dan for kak gee..,sy selalu doakn yg trbaik utk kak gee..
    smoge kak gee kembali sembuh mcm dl...

    wslm... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dok hen..sem la ni masih bersabar..hahaha

      Delete

  28. Salam Jang..jeng..jeng..jeng..ayok!..tak tau Den kau kono marah dah! Dulu lg Dan dah posan kojo Jang! Kojo! Ni kau dok tunggu ket jambatan bosi ajo! Monung ajo kojo eh! Omak kau bilo balik eh..tak dapek lg Dan nk meraso gulai daging salai omak kau Jang oii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni apo cito nii, sampai gulai daging lak poi eh..

      Delete
  29. Salam...

    Abg abil, try abg abil sjudkan k.gee... Tu salah satu cara nak alirkan darah dari jantung ke kepala k.gee... Mybe ni salah satu cara tuk pulihkan brain damaged tu... Hanya sedikit pandangan dari saya yang lemah pengetahuannya...

    Hamba Allah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau boleh lama dah sy buatkan..keadaan Gee ni tak dapat nak sujudkan dia..

      Delete
  30. Assalamualaikum Bro Abil.
    subhanallah. Mekah kota suci kita. mimpi tu adakalanya permainan syaitan dan adakalanya petunjuk Allah, kan Bro Abil?

    Bro Abil, saya rasa macam nak cakap dan berbual2 dengan kak g tapi saya tak dapat ke rumah kak g. semoga kak Gee diberi kekuatan oleh Allah menempuhi ujian ini. Hanya Allah yang tahu perasaanmu, kakak di sebalik mimpi itu. Namun kuharap, kita sma-sama kuatkan jiwa kita, bahawa ujian yang Allah beri kat kita sebab Allah sayang pada kita. Allah nak beri ganjaran di atas kesabaran kita menmpuh ujianNya. Sehinggalah kesabaran itu sendiri kagum dengan sabar seorang hamba Allah dan seorang Umat Muhammad SAW. Kak G, saya faham, ia memang sakit dan sangat menyakitkan tetapi tidak termampu untuk diluahkan. kak G sayang, Di sempena Bulan kelahiran Rasul kita, Nabi Muhammad SAW, marilah kita sama2 membanyakkan solawat kepada Nabi Muhammad SAW. Kakak, dari pengalamanku dahulu sewaktu kusakit dan tidak mampu berkata2, di dalam hati dan minda kubayakkan selawat. Meski tidak terlafaz dan pandangan mata kita dilihat luaran adalah kosong, tapi Allah Maha Tahu hati kita dan Dia ada sentiasa di sisi. Dan ternyata, selawat ke atas nabi Muhammad adalah suatu terapi yang sangat positif, kakak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq beri kata2 semangat buat Gee..nanti saya sampaikan.

      Delete
  31. Sungguh menagih kesabaran yg tinggi Abil. Kakak hanya mampu mendoakan. Betul kita tak dapat baca apa yg Gee rasakan kini. Moga ada kesabaran pada semua. Soal mimpi mak itu kira serahkan pada Allah...

    ReplyDelete
  32. semoga akak Gee sentiasa kuat dalam menghadapi dugaan ni...

    ReplyDelete
  33. Salam Prof Ustaz...
    Yelah... mana manusia yang mampu bersabar dengan dugaan sebegitu... ada masanya sampai juga waktu hilang sabar...tapi biasalah .... bila dah sejuk, redalah hati tu kan....

    Betullah bagaimana agaknya perasaan Kak Gee ek...sakit ke..resah ke...hanya Allah je yg maha mengetahui...KIta hanya buat yg terbaik dan termampu!...

    ReplyDelete
  34. daddy, mimpi 2 mainan tdur.ada yg negatif & positif tntg mimpi. ada yg ptunjuk dr Allah & gurau senda dari syaitan. InsyaAllah mummy will be ok, better than today, Allah ada utk tlg mummy kan.

    ReplyDelete
  35. semoga cepat sembuh..
    kuatkan semangat dalam menempuh dugaan ini

    ReplyDelete
  36. sedihnya bila baca ni...sabar yea bang...kita manusia biasa jer..mungkin kdg2 tak sedar yg kita buat silap

    ReplyDelete
  37. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  38. salam. lama i tak singgah sini kan uncle... ingat lagi tak? hehehe.. mungkin aunty sedih tengok uncle kot.. nevermind, keep on telling her, everything gonna be ok. :) if it is not ok, it is not d end yet. sampaikan salam i kt aunty ye.. :)

    ReplyDelete
  39. Sediiihhhh pulak baca entri abg abil kali ni....harap mimpi tu bkn m'gmbarkan perasaan sebenar K.Gee....

    ReplyDelete
  40. sabar yer bro...mungkin sekadar mimpi jer kot..doakan yg terbaek ya

    ReplyDelete
  41. isyh tak kot,mimpi je tu,...sekadar mimpi,doakan yangterbaik.
    fikirkan yang indah2....

    ReplyDelete
  42. sabar ye bro abil...
    i know u are heartbroken... :(

    ReplyDelete
  43. sabar ye en abil. sgt fhm prsaan en abil. hanya yang melaluinya sj dan ALLAH yg tau.. Ini saja yang sy mampu doakan utk en abil dan kak gee..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiap kali saya ke blog naja, tgk Azwa..menitis airmata saya..Sungguh saya doakan Azwa sehat semula.

      Delete
  44. Apa yang paling penting abang sentiasa berusaha memberi yang terbaik untuk kak gee..kak gee dapat merasai cuma dia x dapat luahkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cm ni la kena sabar jaga pesakit cm Gee...

      Delete
  45. moga abg abil tetap bersemangat jaga kak gee ye..moga kak gee cepat sembuh dgn doa2 di atas..aminnnn

    ReplyDelete
  46. salam bro
    Datang dgn membwa doa buat bro dan kak gee.amin amin amin

    ReplyDelete
  47. norizan arshad21 January 2013 12:52

    slm..lama xsinggah dihlmn ni...semoga bahagia dunia akhirat..amin..

    ReplyDelete
  48. Dalam abang abil..lama benar ema tak singgah di sini..INSYAALLAH, ramai yang medoakan agar adanya keAJAIBAN pada kak GEE...

    ReplyDelete
  49. aslmkm abg abil. saya memang tak miss baca setiap entry abg abil nih. sedih juga saya membaca nya. saya harap abang sentiasa tabah dan sabar dlm menempuhi dugaan tu ya? saya akan sentiasa mendoakan abang dan kesembuhan isteri abang :")

    ReplyDelete
  50. aduh, kalu dana pun msti terperanjat... lg2 bile mimpi tuh kt mekah, mungkin bukan maksud k gee layanan en abil tak bagus cume mungkin dia rasa takmo membebankan sume org... kite fikir yg baik2 jelah ek en abil, semoga k gee akan ada peningkatan dlm grap kesihatan nyer

    ReplyDelete
  51. sabar ya.. Ramai yang mendoakan Abil n Gee...

    ReplyDelete
  52. anggaplah mimpi tu sebagai ujian..saya pasti kak gee mesti sangat menghargai segala yang en abil lakukan demi dia..moga tenang dan tabah hadapi segalanya bersama2..insha Allah :)

    ReplyDelete
  53. sabar ya.. kami semua disini sentiasa mendoakan kesejahteraan dan ketabahan buat Abil n Gee...dalam menghadapi semua dugaan-Nya. Memang benar pepatah mengatakan "Berat Mata Memandang Tetapi Berat Lagi Bahu Yang Memikul"

    Ini kerana saya pun tahu, mungkin saya pun tidak sekuat En.Abil...
    Disebalik dugaan-Nya mesti tersembunyi Hikmah-Nya yang tersembunyi, yang mana kita
    sebagai Hamba tidak mampu untuk "menilainya".

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes Ustaz kita niii..maaf ustaz, biasa singgah di blog sana tapi tak tinggalkan jejak ler..

      Delete
  54. salam en abil.. apa khabar? kak gee bgaimna?? knp lps en abil share about mmpi tu en abil myepi? evrything is ok right??? sy tringin sgt nak prgi ziarah kak gee.. di mana saya boleh dapatkan alamat rumah en abil ya? Boleh tak
    saya ke rumah kalian?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya dah jawab melalui sms tadi kan...

      Delete
  55. Hanya Allah jua yang Maha mengetahui.. Moga terus tabah dengan ujian Allah yang tak putus2 untuk insan yang terpilih...

    ReplyDelete
  56. moga kasih syg abg abil and kak gee kekal selamanya....

    ReplyDelete
  57. abang abil,
    rasanya dia kasihan abang yang terpaksa jaga dia. mungkin dia rasa bersalah walhal pada abang dan keluarga tidak begitu malah abang menjaga dia penuh dengan rasa ikhlas dan cinta. sebab rasa ikhlas yang abang tunjukkan itulah dia rasa begitu. maknanya dia sangat sayangkan abang dan sangat menghargai apa yang abang lakukn terhadap dia. pengorbanan yang sangat besar. Kak gee tak merajuk kot... dia cuba nak bgtau yang dia sebenarnya tak mahu susahkan abang. nampak, dalam dia begitu pun rasa kasih itu masih menebal kan?. wallahualam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sejuk rasa hati membaca ulasan komen waniza ni..tqq.

      Delete
  58. Assalamualaikum saudara Abil,
    sukar untuk kita mentafsirkn mimpi..baik buruk rahsia sesuatu mimpi itu Allah swt Maha Mengetahui.Jgn difikirkn sgt ok.InshaAllah Allah permudahkn sesuatu...

    Saudara Abil, cerita dibwh bkn untuk melemahkn semangat saudara, sy cuma sekadar berkongsi...

    keadaan k.gee mngingatkn sy pada arwah kakak sulung sy 4tahun lps (seorg nurse)..bezanya dia jadi seperti k.gee sbb jatuh & terentak kepala mmbuatkn saraf di kepalanya mghadapi masalah. tahun pertama arwah kakak sering mgalami kekejangan seluruh badannya dr leher hgga ke kaki..bwk motor pergi kerja tiba2 lost control..asik jatuh motor je, tp dia jenis manusia yg tdk mudah mengalah.tahun ke 2, arwah dh mula mgalami kelemahan...hilang kekuatan..nk angkat tgn pn dh tak berdaya sluruh badan mula longlai, x bermaya dr leher hgga hujung kaki,leher trlentok pn dh x mampu nk angkat bgaikn seorg bayi..tp masih mmpu berckp seperti biasa & dpt merasa sentuhan atau kalau ada sesuatu merayap/memgigit dibadannya dia akn beritahu..kesian bila dia sering menjerih saat otot2nya tegang...sakitnya x tertanggung, suami, ank2 & kami sekeluarga hnya mmpu urut2kn sja..sbb xder ubat utk mengurangkn sakitnya itu.
    tahun ke3...segalanya hilang..wlu masih mmpu berkata-kata tp mkn minum dh x boleh telan lg...nk telan air kosong pn x boleh.katanya dia dh cuba tp kekuatan nk menelan itu tak ada.. pada 27hb September 2009 arwah buat pembedahan saraf kepalanya. wlupn doktor sdh beritahu..50-50 sja...arwah nk buat juga... tp pembedahan itu cuma 2mggu saja dia mampu bertahan...
    akhirnya arwah pergi jua dari sisi kami. Pada 7hb Oktober 2009 Allah Maha Penyayang menjemputnya...Al-Fatihah.
    Semoga Allah tempatkn roh kakak ku Wan Zainab dikalangan org2 yg terpilih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..tqq sudi share kisah di atas ni,sesiapa yg pernah mengharungi situasi sebegini saja yg benar2 faham kan..Bila ianya melibat kerosakkan otak ni memang sukar untuk di pulihkan hanya kita menjaga perlu usaha yg selebihnya terpulang pada kehendak Allah...InsyAllah.

      Delete
    2. betul...sesiapa yg pernah merasai perit jerih sebegini jer akn paham.terpaksa mengawal perasaan kita dan kita jga perlu mnjaga perasaannya...
      sya cuma mampu berdoa moga k.gee sihat. nk sembuh sepenuhnya mgkin susah.melainkan sesuatu keajaiban dr Allah swt..cuma hendaknya dia tdk kerap demam.
      wassalam :D


      Delete
  59. mmg kita tak tau apa yg k.gee rasa skrg..moga k.gee cpt sembuh dan kuatkan semangat..sama2 kita doakan..

    ReplyDelete

Followers