Friday, 11 January 2013

This is LOVE !


Assalamualaikum Dear and U guyss....Kenal tak Dear siapa gambar di atas ni?..Tu la wajah suami u semasa di tanah haram dahulu...3 minggu sebelum u sakit, I mengerjakan Umrah..Walaupun botak hen..sem, lelaki ni selalu merindui u Dear....


Ini pula, u la Dear..tenguk tu, bukan main susah nak ambil gambar u, ada jea bodyguard u tu, si T Rex yg sentiasa menjaga u...Ini la dia isteri kesayangan, penghibur hati, pengarang jantung, sahabat terbaik saya....


Sehingga kini u tetap Isteri kesayangan saya, u tetap penghibur hati saya, ..sehingga kini jua la saya cintakan isteri saya ni....Saya juga la T Rex u Dear...


U guys, ini la dia Mr. and Mrs Love Forever..........and Ever.....Dear, from the bottom of my heart, suami u ini will always..always LOVE U,.. never and don't ever u forget that!!

123 comments:

  1. semoga sentiasa bahagia bro.... seronok tgk kasih sayang bro kat isteri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq bro...tapi bro, aku masih geram lagi ngan pompuan yg lempang anak bro tu...

      Delete
    2. nak buat camne... kite geram pon, tak leh nak buat ape... Tu haaa, ade DIA yang akan hukum satu hari nanti kan... Allah maha Adil, doa orang teraniaya termakbul kan.. betul tak?? eheheh

      Delete
  2. semoga kasih syg itu berkekalan hingga akhir waktu.. Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hingga akhir waktu...pas tu sambung lagi sampai tiada sempadan waktu pulak...

      Delete
  3. Makin hari makin kuat cinta bro... doakan saya juga begitu yer bro...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isteri kita kan, kena sayang tiap hari..

      Delete
  4. Replies
    1. Awak pun kena la create true love satu hari nanti...

      Delete
  5. terharu baca cerita2 dlm blog ni. semoga akak cepat sembuh. n semoga cinta anda berdua sampai syurga. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan la terharu jea..gembira la sekali..

      Delete
  6. Wow.....True LOVE !
    :)
    bertuah isteri abang :)

    ReplyDelete
  7. Tuhan menguji mengkikut kemampuan kita...Semoga Syurga tempatmu

    ReplyDelete
  8. allah beri ujian sbb dy syg kite, sbb dIA xnk kite lupa padaNYA.allah juga tau bhwa anda boleh menghdpi ujian itu sbb itu DIA trnkan hadiah untuk kamu krn hadiah nh akan membuatkan kamu tersenyum n merasa kenikmatan jannah bersama

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah, bila tiba masanya kita tgk apa hadiah Allah beri tu kan...

      Delete
  9. Saya doakan kesejahteraan your family esp Kak Gee n En Abil. you're perfect for each other :) love is beautiful

    ReplyDelete
  10. cinta sejati abadi hingga ke syurga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah di syurga bersama kalian nanti...

      Delete
  11. Semoga en abil dan isteri bahagia sampai ke syurga.

    ReplyDelete
  12. cinta & sayang , semoga kekal smpi ke syurga....

    ReplyDelete
  13. touching:'(
    semoga abg abil sentiasa disisi kak gee..mudah2an Allah makbulkan doa kita semua kak gee sihat macam dulu

    ReplyDelete
  14. Semoga Prof Abil bahagia hingga ke syurga.. Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn...jumpa di sana nanti..Dlm syurga la !! InsyAllah.

      Delete
  15. en abil masa botak tu nmpak berisi heheh... nampaknyer tak blh botak kan rambut... semoga k gee sentiasa ada perubahan yg positif

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elok botak ke atau ada rambut..? what do u think..?

      Delete
    2. I think better u buat mcm upin dan ipin...tinggalkan skit kt tgh2 kpala mesti lg henn..haitcommm..bro sorry terbersin..hikhiks..

      Delete
    3. Dah tua buat cm tu, apa lak rupanya..

      Delete
  16. Assalammualaikum abg abil n kak gee..menyayangi,,mencintai yg halal itu tiada had batasan,tiada syarat atau sempadan..selagi kita mampu..laksanakan..semakin kita murah dengan cinta dan sayang..semakin itu Allah semai benih kasih dan sayang dalam jiwa kita..cuma caranya berbeza-beza..

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum.. sayu hati bace entry ni.. sekelip mate je Allah nak tarik nikmat yang DIA ber kat kitekan.. Allah.. semoge kite sentiase dibawah redha dan rahmatNYA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allah tarik nikmat dunia jea sekelip mata, InsyAllah nikmat yg jauh lebih baik sedang menanti...

      Delete
    2. harap macam tu la.. idaman setiap manusia..

      Delete
  18. moga cinta sejati ini kekal hingga ke syurga..love u mummy gee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daddy Abil..? tak de love?...tak aci..

      Delete
    2. bukan takde tp trlupa nk taip..nak jugak..wahahha..love mommy and daddy.

      Delete
  19. Salam, maaf saya singgah tak dijemput. Saya terharu baca kisah2 ni... saya sendiri pun ada athma dan thyroid yang serius... semoga saya masih diberi kekuatan dan kesihatan.

    Untuk bro Abil, semoga sentiasa kuat untuk terus melalui kehidupan dan terus mencintai seorang isteri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila, sila..jemput masuk...Sekiranya begitu, take care diri tu baik2. Ubat2an jangan lupa ambil ikut jadual yea..

      Delete
  20. sweetnye lalink ni ~______~'

    ReplyDelete
  21. Salamm.. uncle abil yg hensem sokmo! Tak balik ganu ke! Jauh nk g seremban!

    ReplyDelete
  22. semoga berjaya menempuh dugaan hingga akhir hayat :)

    ReplyDelete
  23. Salam Jang..hensem gak ekau yo takdo rambut! Sobar yo..kim salam Dan kek omak kau.. takdo gulai daging salai ko..ngidam Dan ni!

    ReplyDelete
  24. Salam bro apsal ramai cik2 dan puan2 je kt sini! Sis gee cepat bangun! Oo mengelat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai kawan pompuan cm ni la jadinya...

      Delete
  25. haha tuuuu dia....banyak kali makcik lawat sini......tak larat dah nak letak tangan kat dada.........

    ni yang org kata ..."till death do us part...."

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy dapat link blog ni dari Auntie la. Tq Auntie & to Abg.Abil, sy kagum sangat dgn Abg.Abil. Jaga Akak elok-elok naaa ^^

      Delete
    2. Aunty mana, aunty makcikantin?....I will wawan, I will..

      Delete
    3. Makcikantin!!!!!! nak jeruk kedondong tak de biji tu..hehehehe

      Delete
    4. Haha abilllll lu ngandong ka? Wokeh wokeh

      Delete
  26. Siapa sangka.... siapa sangka daripada sihat macam tu jadi sakit macam tu.... Tiada siapa yang sangka....hanya Allah yang mengatur semua ini kan Prof Ustaz...

    Ada hikmah yang kita tak tau disebaliknya...Allahu akbar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap2 ada la hadiah Tuhan bagi nanti...

      Delete
  27. wahhhh ni sweet sgt ni! kak gee,sila cepat sihat dan baca entry ini.bole tersenyum sampai bila bila wooo. ^^

    ReplyDelete
  28. moga diberi lagi kekuatan dan ketabahan mendatang.insyallah...

    ReplyDelete
  29. lihat pict ni.pastinya abil sangat mencintai isteri...brtuahnya Gee.semoga cinta sejati ini kekal hingga kehujung nyawa

    ReplyDelete
  30. salam... lama dah ikuti blog nih... x pernah komen...
    semoga kuat semangat saudara abil n akak gee
    -kakwan, penang-

    ReplyDelete
  31. inshaAllah, moga kekal ke jannah. Aameen.

    ReplyDelete
  32. lama dh tak singgah blog yg sgt special ni..abg abil..kuatkn semangat and sy tabik ngan abg abil..syg sungguh kt kak gee..for kak gee..akak bertuah sangat2 dapat suami mcm abg abil and abg abil bertuah dapat istri mcm kak gee..semoga akak cepat sembuh and baca balik semua yg abg abil dh tulis ni..sy nangis setiap kali baca and tengok gmbar kt blog ni..rupanya mash ada cinta sejati kat dunia ni..isk3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cinta yg sejati wujud kalau kita yg praktikkannya...

      Delete
  33. inilah pasangan yang paling bahagia dan paling setia dalam dunia ini....semoga hubungan itu akan kekal ke syurga..amin...

    ReplyDelete
  34. pray to have this true love too ^_^
    saya doakan semoga kak gee sembuh dan hidup bahagia hingga ke Jannah bersama abg abil...amin.

    ReplyDelete
  35. salam uncle abil!
    ingt x lagi sape. wani, anak buah pakteh [khubaib n ina].
    im ur silent reader of ur blog. sejak dr uncle abil wat blog ni awai2 dulu..
    may Allah bless u n ur wife..
    love from egypt. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam..Uncle ingat,.Bila habis medic di sana? Be a good doc tau..Pakteh wani ni pun ada cita gak pasal wani di sana..U n the rest take good care n please, study hard!

      Delete
    2. skrg baru taun 5. medic kt egypt ni altogether 6years. lame giloss kan. sob3..
      insyaAllah. uncle abil pun.moga diberi kekuatan dan kesihatan jage unty gee :)

      Delete
  36. Salam dan slamat pg bro abil dn gee. Kompem da tido dua2 org ni. Memang smua suami sayang bini oo..dan bini2 kita pun pasti sayanggg sgt2 kt kita! Saper tak sayang bini@laki lugi loo..tambah lak bro abil br kawin 2 ke 3 tahun..pengantin baru oo! Gua yg da nk 10tahun pun dok bekepit sana sini lg! Apalg bro abil kan! Hihik!

    ReplyDelete
  37. manisnya pasangan ini...
    semoga kasih ini kekal ke syurga.

    ReplyDelete
  38. alhamdulillah moga kasih syang cinta ni hngga ke jannah..moga suatu ari nanti dpt jgk mnkmati kehidupan berkeluarga dgn pnuh kasih syg mcm en abil n kgee.hehe

    ReplyDelete
  39. lama x jenguk abg abil dan kak gee kat sini... minggu lepas ternampak satu paper lama.. ada satu tajuk 'ABIL SATU DALAM SEJUTA' trus teringat kat abg abil dan kak gee dan terjah ke sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq masih teringatkan kami di sini..suatu hari nanti akan di lupai org gak..

      Delete
  40. SYAHDUNYA..BERTUAH SGGH KAK GEE SBB DPT HUSBAND MCM ABG..KALAU LELAKI LAIN NTAHLAH KAN..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye memg bertuah tp InsyAllah masih ada lg lelaki sebaik dn mungkin lebih baik lg kan. Jgn maraa bro..

      Delete
    2. Bukan mungkin, memang ramai lagi yg hebat2, saya ni biasa2 sahaja bro..

      Delete
  41. Salam saudara. Tahniah diatas kasih syg yg tak bertepi..hanya ingin mengingati diri sendri dn kwn2 semua, besyukur, muhasabah, menilai sesuatu dgn keagungan Allah...kerana siapa lah kita tanpa kurniaan Allah termasuk lah kurniaan perasaan cinta, kasih dan sayang..justeru sayang menyayangi lah selagi ia masih dikurniakanNya kpd kita ;-)

    ReplyDelete
  42. semoga tabah menghadapi ujian ALLAH s.w.t ini n semoga kasih sayang terhadap isteri xkn pernah padam.......amin

    ReplyDelete
  43. Lama tak menjenguk kesini...seperti selalu juga...tiap kali bertandang tiap kali itu juga air mata tumpah....semoga Allah berikan kamu ganjaran yg maha hebat sahabat.....

    ReplyDelete
  44. kasih sayang hingga ke hujung nyawa..

    ReplyDelete
  45. yesszaa...always love...nice couple..

    ReplyDelete
  46. Moga jodoh hingga ke syurga..

    ReplyDelete
  47. As salam....May Allah bless both of u..semoga kak fauziah cpt sembuh n kuat semangat..

    ReplyDelete
  48. Mcm mana nk jadi kuat mcm abg abil nk jg orng sakit
    ..huhu..kdg2.sy hilang sabar jg suami huhuhuhu..tp Allah lbih mengetahui..susah nk jadi suami soleh dan isteri solehah..alhmdulillah..berkat sabar dan ingat Allah..kekuatan dlm diri ada lg rupany.Terharu bila suami nasihat..ngadula pd Allah..keskitan n musibah bukan kita yg order...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa dapat ujian ni, ni la masa terbaik untuk latih diri bersabar..

      Delete
  49. moga cinta kalian sampai ke syurga... seronok pulak tengok gambar kak gee masa sihat...

    ReplyDelete
  50. menitis air mata saya melihat gambar abang abil dgn isteri...
    kuat sungguh cinta abang abil...
    insyallah kak gee akan sembuh dan menyerikan lagi abang abil....
    teruskan! kuatkan semangat!...

    ReplyDelete
  51. Mengigil sy bc blog abg...tabah nya seorang suami...respect sgt2 kat abg..smoga Allah bg ganjaran syurga buat abg dan isteri....... sedih

    ReplyDelete

Followers